المرسلات
#مناهج استاد علی فرحانی جلسه۲۴۹ ۹۹/۱۲/۴ @majazi_almorsalaat
#فقه_نظام| سیستم تعلیم و تربیت اسلام
▫️يك مكتب كه داراى هدفهاى مشخص است و مقررات همه جانبهاى دارد و به اصطلاح #سيستم حقوقى و #سيستم اقتصادى و #سيستم سياسى دارد، نمى تواند يك #سيستم خاص آموزشى نداشته باشد؛ يعنى مكتبى كه مى خواهد در مردم طرحهاى خاص اخلاقى، اقتصادى و سياسى را پياده كند بالاخره اينها را براى انسانها مى خواهد، اعمّ از اينكه هدفْ فرد باشد يا جامعه، كه اين خود مسئله اى است كه در همين جا بايد بحث بشود.
▫️اگر هدف جامعه باشد، بالاخره اين افراد هستند كه به وسيله آنها بايد اين طرحها پياده شود. افراد بايد آموزش ببينند و طورى پرورش پيدا كنند كه همين طرحها را در اجتماع پياده كنند. و اگر هدف فرد باشد نيز [بديهى است كه آموزش و پرورش افراد ضرورى است.] در اسلام، هم اصالت فرد محفوظ است و هم اصالت اجتماع، يعنى فرد خودش خالى از اصالت نيست. پس بالاخره طرحى و برنامهاى براى ساختن فرد وجود دارد، اعمّ از اينكه فرد را بايد ساخت براى طرحهايى كه براى اجتماع و جامعه است (و اين طرح و برنامه را به عنوان مقدمه ساختن اجتماع در نظر بگيريم) يا فرد را بايد ساخت از اين نظر كه هدف ساختن افراد است، و يا از يك نظر جمعى فرد بايد ساخته بشود، هم از آن جهت كه بايد مقدمه اى و ابزارى براى ساختن اجتماع باشد و هم از نظر اينكه خودش هدف است.
▫️اينجاست كه ما بايد با اصول تعليم و تربيت اسلامى آشنا بشويم. اولًا آيا اسلام براى مسئله تعليم به عنوان آموزش دادن و آگاهى دادن اهميتى قائل است يا نه؟ و به عبارت ديگر آيا اسلام عنايتى به پرورش عقل و فكر انسان دارد يا چنين عنايتى ندارد؟ اين همان مسئله علم است كه از قديم ميان علما مطرح بوده؛ هم اصل مطلب كه اسلام دينى است كه به علم دعوت كرده است، و هم خصوصيات آن كه آن علمى كه اسلام به آن دعوت كرده است چه علمى است، كه افرادى نظير غزالى، فيض و ديگران در اين زمينه بحث كردهاند. و از نظر تربيت و پرورش هم كه مقررات اخلاقى اسلام، همه مقررات پرورشى انسانهاست كه انسانى كه اسلام مى خواهد پرورش بدهد، انسان نمونه اسلام چگونه انسانى است و مدل آن انسان چگونه مدلى است؟ البته مسائل ديگرى هم در اينجا هست كه مربوط به كيفيت اجراى مطلب است؛ يعنى هدفها مشخص، ولى براى تربيت انسان از چه متد و روشى بايد استفاده كرد؟ يعنى تا چه اندازه ملاحظات روانى در تعليمات اسلامى منظور شده است؟ مثلًا در تعليم و تربيت كودك چه دستورهايى رسيده و در آن دستورها چقدر واقعبينى و ملاحظات روانى رعايت گرديده و در گذشته، تعليم و تربيتهاى قديمى ما چقدر منطبق با تعليمات اسلامى بوده و چقدر نبوده، و تعليم و تربيتهاى امروز ما چقدر منطبق است؟
📚مجموعه آثار استاد شهيد مطهرى (تعليم و تربيت در اسلام)، ج22، ص: 688
#اندیشه_مطهر
@almorsalaat
المرسلات
📣#اطلاعیه #وبینار| فقه و زمانه در #منشور_روحانیت 💠تاملی در نسبت فقه و زمانه از منظر امام خمینی (ره)
✅هم اکنون در حال برگزاری است.
◀️لینک شرکت #مجازی در جلسه👇
http://www.skyroom.online/ch/khanehtollab/manshoor
@almorsalaat
المرسلات
📣#اطلاعیه #وبینار| فقه و زمانه در #منشور_روحانیت 💠تاملی در نسبت فقه و زمانه از منظر امام خمینی (ره)
fegh-v-zamaneh-99.12.04.mp3
19.21M
🔊#اجتهاد| فقه و زمانه / گفتاری درباب روش اجتهادی امام خمینی (ره) در پاسخ به سوالات روز/ با محوریت منشور روحانیت و نامه امام به آیت الله قدیری
🎙استاد علی فرحانی
📌 وبینار در جمع طلاب مدرسه علمیه جامعه المهدی اصفهان. 99/12/04
#پای_درس_استاد #در_مدرسه_امام_خمینی #علوم_انسانی_اسلامی #فقه #اصول
@almorsalaat
المرسلات
🔊#اجتهاد| فقه و زمانه / گفتاری درباب روش اجتهادی امام خمینی (ره) در پاسخ به سوالات روز/ با محوریت من
📌در تکمیل و تفصیل مطالب این جلسه می توانید به موارد زیر مراجعه کنید:
🔘مجموعه جلسات امتیازات نظام اصولی امام خمینی در تولید علوم انسانی (16جلسه)
🔘حقیقت وحدانی اسلام از دیدگاه امام خمینی (1جلسه)
🔘سیر تطور علم اصول و تبیین نامه امام خمینی (ره) به آیت الله قدیری (1جلسه)
🔘دروس شرح کتاب مناهج الوصول امام خمینی (ره)
🔘دروس شرح کتاب قاعده لاضرر امام خمینی (ره)
🔘دروس شرح کتاب الموجز آیت الله سبحانی
🔘دروس شرح کتاب تعادل و تراجیح امام خمینی (ره)
🔘کتاب جام جم اجتهاد (گفتارهایی در الگوی تولید علوم انسانی)
🔘مجموعه جلسات فقه فرهنگ (خصوصا 6جلسه پایانی)
🔘مجموعه جلسات شرح کتاب تعادل و تراجیح امام خمینی (ره)
🔘مجموعه صوتی نگاهی به دریا (گزیده بیانات استاد در معرفی مکتب امام خمینی (ره)
🔘مجموعه جلسات تبیین هماهنگی نظام انسان شناسی امام خمینی و علامه طباطبایی
🔘مجموعه جلسات اندیشه های تمدن ساز امام خمینی (ره) و علامه طباطبایی
🔘گزیده بیانات تبیین اندیشه ولایت فقیه
🔘فلسفه از دیدگاه امام خمینی (ره) (1جلسه)
⭕️جهت دسترسی به موارد فوق به ادمین کانال @ad_almorsalaat پیام دهید.
@almorsalaat
1103919.mp3
9.81M
#حتما_بشنوید
🎙 صوت کامل بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدار اعضای مجلس خبرگان رهبری
آقا در جلسه امروز در دو محور کلی بحث کردند. در بخش دوم درباره مسائل اخیر هسته ای فرمایشاتی را بیان کردند.
در بخش اول مسئله مهمی را خطاب به حوزه علمیه امر کردند و آن عملیاتی سازی مفاهیم و آرمانهای دینی و بهروزآوری نرم افزار حکومت اسلامی متناسب با گسترش نظام بود.
این مطالبه، مطالبه مهمی از حوزه علمیه است که در واقع یکی از جنبه های همان امر به تحقق سبک زندگی اسلامی می باشد.
ایشان فرمودند که شرط عمل به این دستور علاوه بر اسلام شناسی، نداشتن جمود و تحجر است.
انشالله حوزه این مطالبه را بخوبی انجام دهد و آن را در عداد سایر مطالبات بر زمین مانده قرار ندهد.
محسن ابراهیمی
@almorsalaat
tafkik-beine-tarigh-v-mafadde-dalil-v-samarate-aan.mp3
2.47M
🔊#اصول| تفکیک بین «طریق حجیت» و «مفاد» دلیل با توجه به قانون «کل ما بالعرض لابد و ان ینتهی الی ما بالذات» و بیان ثمره این تفکیک در مسئله اجزاء در نقد قول محقق نائینی
🎙استاد علی فرحانی
#پای_درس_استاد #اصول
@almorsalaat
♨️لزوم عملیاتی کردن مفاهیم اسلامی در نظام اسلامی
🌀یکی از نیازهایی که مورد ابتلاء همهی جوامع اسلامی و همهی کشورهای اسلامی است و به آن نیاز دارند و بخصوص کشور عزیز ما که بحمدالله با نظام اسلامی اداره میشود به آن نیاز دارد، عبارت است از اینکه ما مفاهیم اسلامی را به مرحلهی عمل و به عرصهی عمل بکشانیم. منظومهی معرفتی و ارزشی اسلام یک مجموعهی مفاهیمی است که آوردن این مفاهیم به میان مردم و آنها را به مرحله و منصّهی عمل درآوردن، یک کار بسیار بزرگ و مهمّی است که ما هر جا این کار را نسبت به هر یک از این مفاهیم برای ملّت و کشور و برای آبروی اسلام و جمهوری اسلامی ارزشمند بود؛ و هر جا غفلت کردیم، محروم ماندیم. در واقع عرض بنده این است که عناوین و مفاهیم معرفتی اسلام جنبهی عملیّاتی و ترجمهی عملیّاتی پیدا کند و عمل به آنها ممکن و رایج بشود که این به خودیِ خود نمیشود و احتیاج به تلاش دارد.
🔰رهبر معظم انقلاب ۹۹/۱۲/۴
📝متن کامل بیانات👇
https://farsi.khamenei.ir/speech-content?id=47396
#کلام_ولی #حوزه_علمیه
@almorsalaat
🔊#نگاهی_به_دریا| راه حل زوائد علم اصول از نگاه امام خمینی
🔰استاد علی فرحانی
🔰مقرر: احسان چینی پرداز
🔸امروز ممکن است پذیرش علم اصول به عنوان علم زبان شناسی ادله چندان مشکل نباشد اما آنچه که گاهی ذهن برخی از متعلمین را به خود مشغول می کند مساله زوائد این علم است که البته #رویکرد های متعددی هم برای حل آن بیان می شود.
🔸راه حل فعلی برای درمان تورم:
امروز به نیت تهذیب از #حذف_ابوابی همچون حقیقت شرعیه و مقدمه واجب و وضع .... سخن گفته میشود. و در بیان علت آن گفته می شود: اگر چه مساله ای چون مقدمه واجب ثمره علمی داشته باشد اما از باب اینکه این مباحث #ثمره_عملی ندارند؛ باید حذف شوند.
🔸این در حالی است که اگر هم فرض کنیم تورمی داریم؛ اگر چه یکی از راه های حل این مشکل حذف است اما اینکه راه علاج این تورم منحصر در حذف باشد محل مناقشه است.
♨️این روش اشکالاتی دارد:
1⃣ اشکال اول
🔸چگونه می توان فهمید که یک بحث ثمره عملی ندارد؟! عمل و غایت ما چیست که این مباحث در آنها دخلی ندارند؟
🔸وقتی بررسی می شود معلوم می گردد که غالبا –و نه همیشه- در پشت پرده این نگاه این چنین نوشته شده است: غایت فقه #طهارت_تا_دیات است و متناسب با آن باید برای حل مشکل تورم به رویکرد حذف ابواب رو آوریم.
🔸لذا گفته میشود مساله ای همچون مقدمه واجب؛ نه تنها در هیچ کجای #مکاسب و جواهر الکلام مورد استفاده قرار نگرفته است، حتی در مبحث اَجزاء و شرائط صلاه هم ثمره و استفاده ای ندارد.
🔸اما اشکال در اینجا است که دلیلی بر انحصار #غایت_قصوی در فقه طهارت تا دیات نیست.
2️⃣اشکال دوم
🔸سلمنا که غایت قصوی ما در این مباحث، فقه طهارت تا دیات باشد و لاغیر اما باز هم از نقطه نظر نگاه به علم باید گفت:
🔸نگاه غلط و غیر سیستمی به علم؛ منجر به #تغییر_کاربری_علم و قضاوت های اشتباه در مورد مسائل آن خواهد شد.
🔸علم اصول علمی است آلی و نه اصالی. اما علم آلی گاهی بسیط و ساده است و گاهی نیز پیچیده و نظری است. مثلا علم نحو یک علم آلی اما بسیط است، یعنی مسائلی همچون فاعل و مفعول و قیود و .. هر کدام احکامی داشته و البته در کمال وضوح است.
🔸حال اگر در یک علم آلی مسائلی نظری و مبتنی بر مسائل دیگر باشند به صورتی که مبنا متخَذ از استدلال باشد؛ رویکرد حذف نه تنها دردی دوا نمی کند بلکه تحصیل #غرض_علم را هم ناممکن خواهد کرد.
🔸زیرا فرضا استدلالی که منجر به یک مبنا شده، یک استدلال غیر مباشر و آن هم از نوع قیاس باشد؛ این قیاس می بایست علی الاقل دو مقدمه داشته باشد که هر مقدمه به خودی خود، واجد 3 مفهوم تصوری(طرف اول و دوم و نسبت قضیه) می باشد.
🔸در این صورت، زایش یک مقدمه جدید متفرع بر دو مقدمه قبل خود یعنی 6 مفهوم تصوری قبل از خود می باشد.اما اگر به همین اکتفا نشده و مفاهیم قبلی نیز نظری باشند، باز هم مفترع بر مقدمات دیگر شده .... و هکذا ادامه پیدا کرده تا به بدیهی ختم شود.
🔸پس بنا بر این، برای زایش و نتیجه از مقدمات قبل و به وجود آمدن مقدمه جدید، باید مسائل نظری و تمام مقدمات قبل آن حل شود.
🔸اما اشکال این است که در این فضا اصلا #معنا_ندارد کسی بیان کند مقدمات قبلی ثمره ندارد و می بایست حذف شوند؛ چه اینکه بدیهی است که اگر مقدمات قبل حذف شود گزاره تولید شده از آن مقدمات از بین رفته و در نتیجه غایت علم که بر روی مجموعه مسائل آن بار می شود؛ مخدوش خواهد شد.
🔸حال اگر علم آلی را چنین تصور کردیم آن موقع اجازه قضاوت نسبت به زیادت و عدم زیادت مسائل علم داریم.
3️⃣اشکال سوم
🔸باز هم اگر دو اشکال اخیر کنار گذاشته شود می توان اثبات کرد که تک تک مباحث #ثمره_عملی دارند؛ مثلا مساله حقیقت شرعیه ثمره عملی دارد...که البته طبیعتا اثبات این مطلب نیاز به بحث جداگانه ای دارد و از حوصله این نوشتار خارج است.
❇️ مبنای امام(ره) در مواجهه با تورم
🔸بر فرض وجود تورم؛ امام قائل اند که برای حل این مشکل؛ نیازی به حذف ابواب علم نیست.
🔸بلکه مباحث الالفاظ – که غالبا توهم تورم در باب الفاظ رخ می دهد- زبان شناسی معصوم(ع) محسوب می شوند.در نظام عقلاء محیط های مختلفی وجود دارد که هر محیط هم عوارض خاصی بر خطاب بار می کند.
🔸با توجه به اینکه کلام شارع در محیط خاص عقلایی انشاء شده است؛لازم است در ابتدا به خوبی#محیط_شناسی_عقلاء صورت گرفته و بعد از آن تبیین شود که خطاب شارع در کدام محیط صورت گرفته است.
🔸بنابر این اگر محیط شناسی صورت گیرد، علم بسیار مختصرتر و کوتاه تر می شود. چرا که بسیاری از اشکال و جواب ها و مباحثی که در ابواب بیان شده است ناشی از خلط محیط های دیگر عقلایی، با محیط خطاب شارع می باشد در نتیجه بدون نیاز به حذف ابواب یا مسائل؛ خود به خود بسیاری از رد و اثبات ها حذف شده و علم بسیار کوتاه تر می شود.
#نگاهی_به_دریا
#در_مدرسه_امام_خمینی
@almorsalaat
🔊صوت بیانات استاد👇👇👇
025-rahkareemamdartahzibeelmeosul@almorsalat.mp3
5.24M
🔊#نگاهی_به_دریا| راه حل زوائد علم اصول از نگاه امام خمینی
🎙استاد علی فرحانی
♨️ پیاده کامل بیانات استاد👇👇👇
https://s16.picofile.com/file/8424005884/15.pdf.html
#نگاهی_به_دریا
#در_مدرسه_امام_خمینی
@almorsalaat
هدایت شده از دروس اساتید المرسلات
250-99.12.06.mp3
7.9M
#مناهج
استاد علی فرحانی
جلسه۲50
۹۹/۱۲/6
@majazi_almorsalaat
هدایت شده از افق مبین||سید محمد هاشمی
☀️ عملی برای سه شب آینده
سه شبِ سیزدهم، چهاردهم و پانزدهم ماه های رجب و شعبان و رمضان از ایام خاص سال اند. #سید_بن_طاووس به نقل از امام صادق (ع) عملی برای شب های این ایام (لیالی البیض) نقل فرموده است. این عمل، جمع سه ماه، سه روز و سه سوره خاص است که امام (ع) می فرماید مختص امت اسلام است:
🔺شب سیزدهم:
🔅2رکعت
🔺هررکعت:حمد(1)+یس(1)+ملک(1)+توحید(1)
🔰شب چهاردهم:
🔅4رکعت
🔺هررکعت:حمد(1)+یس(1)+ملک(1)+توحید(1)
🔰 شب پانزدهم:
🔅6رکعت
🔺هررکعت:حمد(1)+یس(1)+ملک(1)+توحید(1)
🕌 متنِ زیبای روایت:
🔴 قال جعفر بن محمد صلوات اللّه عليه:
أعطيت هذه الأمّة ثلاث أشهر لم يعطها أحد من الأمم، رجب و شعبان و شهر رمضان، و ثلاث ليال لم يعط أحد مثلها: ليلة ثلاث عشرة و ليلة أربع عشرة و ليلة خمس عشرة من كل شهر، و أعطيت هذه الأمة ثلاث سور لم يعطها أحد من الأمم: يس و «تَبارَكَ الْمُلْكُ» و «قُلْ هُوَ اللّٰهُ أَحَدٌ»، فمن جمع بين هذه الثلاث فقد جمع أفضل ما أعطيت هذه الأمّة.فقيل: و كيف يجمع بين هذه الثلاث؟ فقال: يصلّي كل ليلة من ليالي البيض من هذه الثلاثة الأشهر، في الليلة الثالثة عشر ركعتين، يقرء في كل ركعة فاتحة الكتاب و هذه الثلاث سور، و في الليلة الرابعة عشر اربع ركعات، يقرء في كل ركعة فاتحة الكتاب، و هذه الثلاث سور، و في الليلة الخامسة عشر ستّ ركعات، يقرء في كل ركعة فاتحة الكتاب و هذه الثلاث سور، فيجوز فضل هذه الأشهر الثلاثة و يغفر له كلّ ذنب سوى الشرك
(الإقبال بالأعمال الحسنة (ط - الحديثة)، ج3، ص: 230)
⭕️ ۴ رکعت به معنای دو نماز دو رکعتی و ۶ رکعت هم سه نماز دو رکعتی است.
#رجب
@ofoqemobin
المرسلات
#مناهج استاد علی فرحانی جلسه۲50 ۹۹/۱۲/6 @majazi_almorsalaat
#مناهج #مقدمه_واجب
در این جلسه در ادامه بحث از ملاک لفظی بودن و یا عقلی بودن مباحث، قول محقق عراقی در دلالت هیئت بر وجوب بیان شد.
ایشان قائلند که هیئت انصراف به وجوب دارد. هر چند محقق خراسانی، انصراف را نیز احتمال داده اند و آن را با رد مناشئ آن نقد کرده اند، اما باز هم قول محقق عراقی قابل توجیه است. چرا که مناشی انصراف را نمی توان در موارد خاصی منحصر کرد چرا که انصراف در واقع استظهار و وجدانی است.
در پایان جلسه نگاه امام در دلالت لفظی و حقیقت دلالت التزامی بیان شد.
@almorsalaat
🌀ابعاد شخصیتی امیرالمومنین در کلام امام خمینی (ره)
🔰این بزرگوار شخصیتی است که دارای ابعاد بسیار است و مظهر اسم جمع الهی است که دارای تمام اسماء و صفات است. تمام اسماء و صفات الهی در ظهور و در بروز در دنیا و در عالم، با واسطه رسول اکرم در این شخصیت ظهور کرده است. و ابعادی که از او مخفی است، بیشتر از آن ابعادی است که از او ظاهر است. همین ابعادی هم که دست بشر به آن رسیده است و میرسد، در یک مردی، در یک شخصیتی جمع شده است، جهات متناقض، جهات متضاد. انسانی که در حال این که زاهد و بزرگترین زاهد است، جنگجو و بزرگترین جنگجوست در دفاع از اسلام. اینها در افراد عادی جمع نمیشود، آن که زاهد است، به حسب افراد عادی، جنگجو نیست، آن که جنگجوست زاهد نیست. در عین حالی که در معیشت آن طور زهد میکردند و آن طور در خوراک و در آن طور چیزها به حد اقل قناعت میکردند، قدرت بازو داشتند، آن قدرت بازو را، و این هم جزء اموری است که جمعش، جمع متضادین است. در عین حالی که دارای علوم متعدده و دارای علوم معنویه و روحانیه و سایر علوم اسلامی است، در عین حال میبینیم که در هر رشتهای، مردمی که اهل آن رشتهاند او را از خودشان میدانند، پهلوانها حضرت امیر را از خودشان میدانند، فلاسفه حضرت امیر را از خودشان میدانند، عرفا حضرت امیر را از خودشان میدانند، فقها حضرت امیر را از خودشان میدانند، هر قشری که اهل یک رشته است، حضرت امیر را از خودش میداند. و حضرت امیر از همه است، دارای همه اوصاف است و دارای همه کمالات.
🔰بعضی کمالات حضرت که شاید یک قدری مخفی مانده باشد از ادعیه حضرت معلوم میشود. دعای کمیل یک دعای عجیبی است، بسیار عجیب. بعض فقرات دعای کمیل از بشر عادی نمیتواند صادر بشود. إِلهی وَ سَیِّدی وَ مَولایَ و ربی صَبَرْتُ عَلی عَذابِکَ فَکَیْفَ اصْبِرُ عَلی فِراقِکَ کی میتواند این طور بگوید؟ کی این طور عشق به جمال خدا دارد که از جهنم نمیترسد لکن میترسد که وقتی در جهنم برود، نازل شده از مقام خودش و به مرتبهای برسد که محروم بشود از عشق او؟ از فراق، حضرت امیر مینالد، از فراق حضرتِ حق تعالی ناله میزند. این عشقی است که در باطن قلب او گداخته شده همیشه، و تمام اعمالی که از او صادر میشود، از این عشق صادر میشود، از این عشق به خدا صادر میشود. ارزش اعمال روی این عشق و محبتی است که به حق تعالی هست، روی این فنا و توحیدی است که در انسان هست، و این سبب شده است که ضَرْبَهُ عَلیٍّ یَوْمَ الْخَنْدَق افْضَلُ مِنْ عِبادَهِ الثَّقَلَین. فرضاً که این ضربت را کس دیگر از دفاع اسلام زده بود اما از روی این عشق نبود، کارش هم اسباب این شده بود که اسلام ترویج پیدا کند، لکن چون مبدا، مبدا عشقی نبود، «افضل من عباده ثقلین» نخواهد شد. انگیزه اعمال، انگیزه روحانیت اوست نه صورت او. شمشیر زدن، یک دست پایین آوردن است و یک کافر را کشتن، این دست پایین آوردن و کافر را کشتن، از خیلی اشخاص ممکن است صادر بشود، لکن گاهی اصلًا اجر ندارد و اصلًا فضیلت ندارد و گاهی فضیلت دارد تا برسد به آن جایی که افْضَلُ مِنْ عِبادَهِ الثَّقَلَیْن. این روی آن عشق و توحیدی است که در قلب او هست، روی آن است که دست، دست او نیست، چشم، چشم او نیست، ید الله است، عین الله است. اینها را ما با لَقْلَقه لسان میگوییم و نمیتوانیم تصورش را بکنیم، البته تصدیقش کردیم به این که این طور است، اما تصورش را نمیتوانیم بکنیم که چه جور است وضعیت.
#در_مدرسه_امام_خمینی #اهل_بیت
@almorsalaat
🌹روز #پدر را به #استاد بزرگوارمان شیخ #علی_فرحانی که بر جمع کثیری از طلاب حوزه حق #حیات علمی و معنوی دارند، تبریک 💐 عرض می کنیم.
🤲انشالله خدای متعال به حق امیرالمومنین (ع) سایه ایشان را بر سر ما مستدام بدارد و شرایط استفاده بیشتر از این نعمت الهی را برای ما مهیا فرماید.
🙏از طرف همه شاگردان
@almorsalaat
هدایت شده از افق مبین||سید محمد هاشمی
📚 معرفی چند کتاب به مناسبت میلاد حضرت امیر (ع)
⭕️ 1- اگر می خواهید در مورد اثبات ولایت حضرت امیر (ع) و جوهره عقاید شیعه بیشتر بخوانید، کتاب ارزشمند #احقاق_الحقِ قاضی نور الله شوشتری را مطالعه کنید. ایشان به دلیل نوشتن همین کتاب به شهادت رسید. متن کتاب هنوز استوار و بسیار قابل استفاده است. (البته این کتاب با شروحش بسیار مفصل و حدود 34 جلد است). در این باب کتاب #عبقات_الانوار #میر_حامد_حسین هم بسیار عالیست، کتاب #شبهای_پیشاور، و #المراجعات هم از کتابهای آسانتر و مشهورتر هستند که در این موضوع قابل استفاده اند.
⭕️ 2- اگر به دنبال فهم سیره سیاسی و حکومتی حضرت هستید کتاب جاذبه و دافعه علی (ع) و بخش مشکلات علی (ع) که در جلد 16 مجموعه آثار #شهید_مطهری به چاپ رسیده است را مطالعه کنید. در این موضوع کتاب «الصحيح من سيره الامام علي عليه السلام» از مرحوم علامه #جعفر_مرتضی_عاملی نیز مانند سایر آثار ایشان بسیار ارزشمند است.
⭕️ 3- اگر می خواهید پیرامون مقام تکوینی و حقیقی حضرت امیر (ع) مطالعه کنید خوب است به ذیل این آیات در تفسیر شریف المیزان مراجعه کنید:
- «و اذ ابتلی ابراهیم ربه بکلمات ...» سوره بقره : 124
- «و جعلناهم ائمه یهدون بامرنا ...» سوره انبیاء : 74
در این موضوع کتاب امام شناسی مرحوم #علامه_طهرانی هم قابل استفاده است.
⭕️4- اگر به دنبال شناخت تاثیر معرفتی و معنوی امیرالمومنین (ع) بر عالم اندیشه و عرفان هستید رساله علی (ع) و فلسفه الهی مرحوم علامه و مباحثات ایشان با هانری کربن در کتاب «رسالت تشیع در دنیای امروز» را به مطالعه بگیرید.
✏️سید محمد هاشمی
التماس دعا
@ofoqemobin
🔰 توصیه رهبر انقلاب برای مشتاقان محروم از مراسم اعتکاف
بسمه تعالی
امسال نیز بسیاری از متعبّدان از فضیلت اعتکاف محرومند. پیشنهاد میشود که در هر یک از سه روز نماز جناب جعفر طیار را بهجا آورند.
#کلام_ولی #اخلاق_و_عرفان
@khamenei_ir
@almorsalaat
raayate-shoroote-tarif-dar-tarife-anavine-elmi.mp3
954.5K
🔊#منطق| آیا شروط منطقی تعریف در تعریف عناوین علمی نیز باید رعایت شود؟
🎙استاد علی فرحانی
📌تدریس رسائل ج۴ (تعادل و تراجیح)، جلسه۲
#منطق #پای_درس_استاد
@almorsalaat
⁉️#طلبه_موفق|چرا ما تعطیل کنیم؟
🌀از اتلاف سرمايه گرانبهاى عمر برحذر باشيد كه براى انسان حسرتى بزرگتر از آن پيش نمىآيد. وقت را مغتنم بدانيد و عزم راسخ بيابيد تا در همه احوال، خود را فراموش نكنيد و از كسب گوهر معرفت باز نمانيد. نكتهاى از پير دانايم جناب استاد علامه شعرانى- جانم به فدايش- حلقه گوش خاطرم است:
🌀در مدرسه مروى تهران حجره داشتم و از آنجا به سه راه سيروس كه اكنون چهار راه سيروس است براى درس به منزل آن حضرت كه دانشگاه دانشپژوهان بوده تشرف مىيافتم. روزى از روزهاى زمستان كه برف سنگين و سهمگين تماشائى آن كوى و برزن را هموار كرده بود كه گوئى شاعر در وصف باريدن آن برف گفته:
🔸در لحاف فلك افتاده شكاف
🔸پنبه مىبارد از اين كهنه لحاف
🌀براى حضور در مجلس درس، دو دل بودم، هم به لحاظ مراعات حال استاد و منزل آن جناب، و هم به لحاظ كسوت و وضع طلبگى خودم كه كوس «عاشقان كوى تو الفقر فخرى» مىزدم بالأخره روى شوق فطرى و ذوق جبلى به راه افتادم و برههاى از زمان بر در سرايش مكث كردم و با انفعال، حلقه بر در زدم چون به حضورش مشرف شدم عذرخواهى كردم كه در چنين سرماى سوزان مزاحم شدم.
🌀فرمودند: از مدرسه تا بدين جا آمدهاى، آيا گدايان روزهاى پيش كه در كنار خيابانها و كوچهها مىنشستند و گدائى مىكردند امروز را تعطيل كردند؟ عرض كردم: بازار كسب و كار آنان در چنين روزهاى سرد، گرم است. فرمودند: گداها دست از كارشان نكشيدند، ما چرا تعطيل كنيم و گدائى نكنيم.
📚علامه حسن زاده آملی، دروس معرفت نفس، ص219
@almorsalaat
هدایت شده از دفتر قم مؤسسه انقلاب اسلامی
مقامِ غیرقابل توصیف
#زینب (سلام اللَّه علیها)، هم در حرکت به سمت #کربلا، همراه امام حسین؛ هم در حادثهی روز #عاشورا، آن سختیها و آن محنتها؛ هم در حادثهی بعد از شهادت #حسین_بن_علی (علیهالسّلام)، بی سرپناهی این مجموعهی به جا ماندهی کودک و زن، به عنوان یک ولىّ الهی آنچنان درخشید که نظیر او را نمیشود پیدا کرد؛ در طول تاریخ نمیشود نظیری برای این پیدا کرد. بعد هم در حوادث پیدرپی، در دوران #اسارت زینب، در #کوفه، در شام، تا این روزها که روز پایان آن حوادث است و شروع یک سرآغاز دیگری است برای حرکت اسلامی و پیشرفت تفکر اسلامی و پیش بردن جامعهی اسلامی. برای خاطر همین مجاهدت بزرگ، #زینب_کبری (سلام اللَّه علیها) در نزد خداوند متعال یک مقامی یافته است که برای ما قابل توصیف نیست. ۱۳۸۸/۱۱/۱۹
@qom_khamenei_ir
هدایت شده از دروس اساتید المرسلات
025-99.12.09.mp3
7.47M
#لاضرر
استاد علی فرحانی
جلسه25
99/12/09
@majazi_almorsalaat
هدایت شده از دروس اساتید المرسلات
251-99.12.09.mp3
5.23M
#مناهج
استاد علی فرحانی
جلسه251
99/12/09
@majazi_almorsalaat
المرسلات
#مناهج استاد علی فرحانی جلسه251 99/12/09 @majazi_almorsalaat
#مناهج #مقدمه_واجب
عبارت:
الأمر الثاني في أنّ المسألة عقليّة
إن المسألة- بناء على كون النزاع في الملازمة و عدمها- عقليّة محضة لا لفظيّة. و دعوى كون النزاع في الدلالة الالتزاميّة، و هي مع كونها عقليّة من الدلالات اللفظيّة بوجه، مردودة:
أمّا أو لا: فلأن في كون الدلالة الالتزاميّة من الدلالات اللفظيّة بحثا، لأنّ اللفظ لا يكون دالا لفظيّا إلا على ما وضع له، و دلالة الالتزام دلالة المعنى على المعنى، و لهذا لو حصل المعنى في الذهن بأيّ نحو يحصل لازمه فيه.
در جلسات گذشته مبانی مختلف در ملاک لفظی بودن یک مسئله و اختلاف در قول به دالّ و دلالت بیان شد.
حضرت امام (ره) معتقدند که در دلالت لفظی، دالّ، لفظ است و لفظ هم فقط بر مدلول مطابقی دلالت می کند. و در دلالت التزامی نمی توان گفت که دلالت لفظ بر معناست بلکه دلالت معنا بر معنا به خاطر ارتباط ذهنی بین آن دو معناست.
اما از جهت حجیت و اینکه آیا حجیت ظهور منحصر در مدلول مطابقی است و مدلول التزامی، از صغریات عقل است و یا اینکه مدلول التزامی هم صغرای ظهور محسوب می شود؟ بستگی به نگاه ما به نظام حجیت دارد.
امام در انوار الهدایه توضیح می فرمایند که نظام حجیت مشهور را قائل نیستند و جای ظهور، عقلا، عقل و ... را به خوبی تبیین می کنند.
@almorsalaat
المرسلات
#لاضرر استاد علی فرحانی جلسه25 99/12/09 @majazi_almorsalaat
#لاضرر #تنبیه_دوم
در جلسات قبل بیان شد که حضرت امام (ره) در تنبیه دوم این سوال را مطرح می کنند که اگر قاعده لاضرر را از احکام سلطانی بدانیم، در مسائل مختلف فقهی غیرسلطانی که از این قاعده استفاهد می شده است، چکار باید کرد؟
ایشان در مرحله اول بیان کردند که دلیلی که در آن مسائل استفاده می شود، منحصر به لاضرر نیست، لذا سلطانی بودن لاضرر سبب فقدان دلیل در آن مسائل نمی شود.
در مرحله دوم که در این جلسه به آن پرداخته شد چنین می فرمایند: «مع أنّ بقاء مسألة أو مسائل بلا دليل لا يوجب انعقاد ظهور لدليل الضرر أو أنّ الحكم بخلاف ظاهره»
به این معنا که برفرض هم که مسائلی بدون دلیل باقی بمانند، سبب نمی شود که دست از ظاهر دلیل برداریم.
استاد در مقدمه توضیح این عبارت دو نگاه مختلف فقهی اصولی، در مواجهه با نگاه ها و دیدگاه های قدمای اصحاب و تاثیر فهم و برداشت آنها را با مثال های مختلف تبیین کردند.
@almorsalaat
هدایت شده از دروس اساتید المرسلات
252-99.12.10.mp3
7.23M
#مناهج
استاد علی فرحانی
جلسه252
99/12/10
@majazi_almorsalaat