هدایت شده از دارالذکر - انصار ولایت یزد
🔴 #اطلاعیه
«قرار هفتگی»
🎙 سخنران
🔹️ حجتالاسلام مهدوینژاد
موضوع: ادامه مباحث ماه رمضان(نقش همسری-شوهر)
🎙 مرثیهسرایی و سینهزنی
🔹️ کربلایی محسن محمدیپناه
📌 مراسم به یاد شهید محمدحسن رضایی
🗓 شنبه ۷ خردادماه ۱۴۰۱
⏰ بعد از نماز مغرب و عشاء
🕌 بلوار جمهوری، آستان مقدس امامزاده سیدجعفرمحمد علیهالسلام
➖➖➖➖➖
🏳️ هیئت انصار ولایت دارالعباده یزد
🆔 @darozzekr_com
🔰 پیام تبریک حجتالاسلام مهدوینژاد مسئول محترم هیئت انصار ولایت دارالعباده یزد به آقای سیداحمد عبودتیان در پی انتصاب ایشان به سمت دستیار رئیس جمهور در امر مردمیسازی دولت
➖➖➖➖➖
🏳️ هیئت انصار ولایت دارالعباده یزد
🆔️ @alqatreh
🆔 @darozzekr_com
🔰 پیام تبریک حجتالاسلام مهدوینژاد مسئول محترم هیئت انصار ولایت دارالعباده یزد به سردار حسین زارع کمالی در پی انتصاب ایشان به سمت فرماندهی سپاه الغدیر استان یزد
➖➖➖➖➖
🏳️ هیئت انصار ولایت دارالعباده یزد
🆔️ @alqatreh
🆔 @darozzekr_com
هدایت شده از ندبه انتظار
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#استوری
#ندبه_هفتگی
🔰 اقامه ندبه جمعه ۱۳ خرداد
⏰ ۷ الی ۸:۴۵ صبح
🎤 بانوای گرم:
حجةالاسلام مهدوینژاد
۷:۳۰ الی ۸:۴۵
🔹همراه با سخنرانی:
حجةالاسلام اسماعیل امامی
۷ الی ۷:۳۰
💢 مکان:خیابان امام، روبرویمسجد حظیره، حــسینیـهمـحبیـنالائـمهع
✨اللّٰھـُم؏جِّللِوَلیڪَالفَرَجْـ ✨
❇️ کانال نــدبه انـتـظـار
@nodbe313 👈
┄═✧❁🌷یازهرا🌷❁✧═┄
💢 نسبت ایمانی با خانواده، مرحله دیگری از تکامل انسان
✅ بخش اول
🔸 انسان تا قبل از پیوستن به خانواده، هنوز در فردیت خود است و شروع به خودسازی نکرده است. در خانواده یک وظایف، شئون و اخلاقیاتی وجود دارد که او را از فردیت بیرون میآورد.
🔻 خانواده از نگاه تکوین
ما نیازهای تکوینی داریم که نتیجه آفرینش خدا در وجود ما است. یکی از آنها زوجیت است.
💠 «وَمِن كُلِّ شَيْءٍ خَلَقْنَا زَوْجَيْنِ لَعَلَّكُمْ تَذَكَّرُونَ»؛ ما هرچیزی را در عالم جفت آفریدیم، امید که شما عبرت گیرید.
🔻 قانون زوجیت
انسان بدون زوج ناقص است. تنها خدا شریک و همتا ندارد چون نیازی ندارد. در حیوانات، گیاهان، جنیان و در انسانها، زوجیت به نر و مادگی است. پس با توجه به نیازهای مادی، نمیتوان از زوجیت فرار کرد.
🔻 خانواده از نگاه تشریع
اسلام به خانواده خیلی اهمیت میدهد و تکامل دین را وابسته به ازدواج میداند.
💠 {مَن تَزَوَّجَ فقد أحرَزَ نِصفَ دِينِهِ} هر کس ازدواج کند، نصف دینش را حفظ کرده. یعنی انسان هر چقدر هم مؤمن باشد، تا وقتی ازدواج نکند، نصف دینش را حفظ نکرده است.
💠 پیامبر(صلیاللهعلیهوآله) فرمودند: ازدواج سنت من است، هرکس از آن روی گرداند از من نیست.
در جای دیگری میفرمایند: شخصی که امکانات ازدواج دارد ولی ازدواج نمیکند، از امّت من نیست.
🔹 البته اینطور نیست که هر کس ازدواج نکند، مشمول این روایات میشود. باید دلیل محکم و مشروعی داشته باشد، ولی فقر و مشکلات اقتصادی یا مخالفت پدر و مادر برای خداوند اصلاً قابل قبول نیست.
✅ بخش دوم
🔰خانواده از نگاه انسانی
🔸 انسان سه بعد وجودی دارد: هم روح ما، هم جسم ما و هم نفس ما برای رسیدن به تکامل، به ازدواج نیاز دارد.
قانونی در عالم است به نام قانون سنخیت
💠 «وَمِنْ آيَاتِهِ أَنْ خَلَقَ لَكُم مِّنْ أَنفُسِكُمْ أَزْوَاجًا لِّتَسْكُنُوا إِلَيْهَا وَجَعَلَ بَيْنَكُم مَّوَدَّةً وَرَحْمَةً إِنَّ فِي ذَٰلِكَ لَآيَاتٍ لِّقَوْمٍ يَتَفَكَّرُونَ»؛ خدا از جنس خودتان زوجهایی آفرید تا در کنارش به سکون و آرامش برسید. سرمایهای هم به شما داده به نام مودت و رحمت تا با زوج خود مهربان و صمیمی باشید. آدمهایی که فکر دارند این را میفهمند.
🔸 انسان با انسان آرام میشود، مودت و رحمت پیدا میکند. البته زوجیت در مورد انسان به معنی نر و مادگی است.
زوج انسانی مؤنث و مذکر در کنار همدیگر به آرامش میرسند. با آن روح انسانی که خدا در این دو جسم قرار داده است، زن وشوهر مایه آرامش همدیگر میشوند.
⬅️ طبق قانون سنخیت انسان فقط با انسان سنخیت دارد و طبق قانون زوجیت، زوجیت در انسان به مذکر و مؤنث بودن است. انسانها وقتی میخواهند ازدواج کنند، یک مؤنث و یک مذکر باید با هم دیگر ازدواج کنند. تا مایه آرامش ایشان شود.
💠 «خَلَقَ لَكُم مِّنْ أَنفُسِكُمْ أَزْوَاجًا لِّتَسْكُنُوا إِلَيْهَا» یعنی انسان اگر فقط با انسان ازدواج کند آرام میشود، انسان اگر با حیوان ازدواج کند آرام نمیشود. انسان اگر با جمادات(اشیاء) و گیاهان ازدواج کند آرام نمیشود. انسان اگر با جن ازدواج کند آرام نمیشود، انسان اگر بتواند با فرشته هم ازدواج کند آرام نمیشود.
⛔️ اما بشر در زندگی دور از خدای خودش گاهی به پوچی میرسد با حیوان خانگیاش ازدواج میکند! حتی ازدواج همجنسها هم منجر به آرامش نمیشود. چراکه زوجیت در انسان به نر و مادگی هست. ازدواج هم جنس که امروزه در دنیا قانونی و رسمی هست، برای تخریب ازدواج سالم است.
🔰نگاه توحیدی به ازدواج
🔹 ازدواج دو انسان با یکدیگر اثبات احدیت و صمدیت خدا است. خدا احد است یعنی دو ندارد و صمد است یعنی نیاز ندارد«قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ اللَّهُ الصَّمَدُ». مهمترین موجودی که خدا آفریده است انسان میباشد و اشرف انسانها هم معصومین(علیهمالسلام) هستند. آنها هم ازدواج کردند. بنابراین انسان کامل هم نیاز به ازدواج دارد.
🔹 این یعنی خلیفةالله هم روی زمین صمد و احد نیست و فقط خداوند احد و صمد است.
🔹 در مرحله بعد زوج اقدام میکنند برای فرزند آوری که این نیز اثبات بعد دیگری از ابعاد وجودی خداوند است«لَمْ يَلِدْ وَلَمْ يُولَدْ وَلَمْ يَكُن لَّهُ كُفُوًا أَحَدٌ» تنها کسی که نه زاییده و نه زاییده شده است و کفوی ندارد، خداوند متعال است. هر فرزندی که به دنیا میآید، سندی بر سوره توحید است.
🔹 ازدواج یک مقوله ملکوتی و عرفانی است. انسان مؤمن ورودش به عرصه خانواده، خارج شدن از أنانیت و فردگرایی و عبور از نفسانیات خودش است.
📌 مهمترین مسئله در ازدواج این است که شما وقتی در کنار همسرت قرار میگیری با سرمایه اولیه محبت و مودتی که خدا قرار داده است، راحت گذشت میکنید، راحت مبارزه با نفس میکنید.
👈 خانواده محل جهاد اکبر است. از این طریق نفس انسان به تعادل میرسد.
🎙حجتالاسلام مهدوینژاد/ شب ۲۰ ماه رمضان ۱۴۰۱/۲/۱
➖➖➖➖➖
🏳️ هیئت انصار ولایت دارالعباده یزد
🆔 Darozzekr_com
💢 تبیین نقشها در خانواده ایمانی
✅ بخش اول
🔹️ اصل در زندگی خانوادگی، آرامش است و آرامش هم در معنویات و در باطن هست. مؤلفههای یک زندگی درست و آرام وقتی ایجاد میشود که نقشهایی که در خانواده هست، بر طبق دستورالعملهایی که خداوند متعال داده به شایستگی عمل شود.
🔻 شئون خانوادگی
۱- شأن همسری
۲- شأن والدگری
۳- شأن فرزندی
🔰 وظایف انسانها در نقشهایشان
هر فرد نسبت به خانوادهاش نقشی دارد و نسبت به هر نقشی، وظایف و حقوقی دارد. برای ادای وظایف و حقوق باید متخلّق به اخلاق و آدابی شود. وقتی میخواهد وظایفش را انجام دهد و حقوق خانوادهاش را ادا کند، باید یک سلسله از اخلاقیات و رفتارها را در وجود خود ایجاد وتقویت کند.
💠 تعالی و رشد انسان با ازدواج
نیاز انسان به زوجیت و خانواده فقط مربوط به جسم نیست، بلکه روح انسان برای تکامل خود نیاز به زوجیت با روح انسانی دیگر دارد. نفس انسان نیز که محل رذائل اخلاقی هست، برای اینکه به تعادل برسد و مبارزه با نفس به صورت آسانتری شکل بگیرد، نیاز به زوجیت و محیط خانواده دارد. جسم انسان هم به زوجیت نیاز دارد.
⁉️ آرامش یا آسایش؟
اصل در زندگی خانوادگی، آرامش است نه ثروت. و آرامش هم در معنویات و در باطن هست. البته آسایش یک بخشی از آرامش است که در مادیات هست، اما الزماً هر کس آسایش دارد، آرامش ندارد. خیلیها آسایششان در حد اعلی هست، ولی یک ذره آرامش ندارند. بعضیها هم هستند که هیچ چیز از مال دنیا ندارند، ولی آرامش دارند.
✅ بخش دوم
🔷 تکامل تکوینی و تشریعی
👈 تکامل تکوینی این است که انسان نظام خانواده را مدیریت کند.
مثلاً خانم متدیّنی، اهل نمازشب، اهل عبادت، اهل کارهای خیر، با روحیه بالای دینی، اما یک همسر لااُبالی دارد که زندگی کردن با این همسر زجرآور و سخت است، ولی زن تحمل میکند. این زن با تلاشی که میکند مراتب معرفتی و عرفانی و الهیاش افزایش پیدا میکند.
🔹️ تکامل زندگی تکوینی انسان این است که پدری، مادری، همسری، فرزندی اگر در سیر طبیعی خودش بخواهد موفق باشد، باید انسان شئون و نقشهای خودش را درست ایفا کند. مادر، مادریاش را، پدر، پدریاش را بکند، بچهها فرزندی خودشان، خواهرها و برادرها باید خواهری و برادری کنند تا زندگی تکوینی درست جلو برود.
👈 تکامل تشریعی، معنویات، سیر و سلوک، تکامل روح و شخصیت انسان هم به این است که همان دستوراتی که اسلام به پدر، مادر و نقشهای مختلف خانواده داده است، دقیقاً همانها را اجرا کنیم. آنوقت چنین خانوادهای، خودساخته، و زمینه ساز تعالی جامعه ومطلوبِ آن تمدن بزرگ اسلامی خواهدبود .
🔻فرمول خدا و نقش ایمانی انسان
خدا یک نقش ایمانی برای انسان قرار داده و فرموده است ای انسان با فرمولهایی که من میگویم وارد زندگی شو تا بتوانی، هم خودت را آرام کنی هم اینکه یک زندگی آرامی را سر و سامان دهی. اسلام نیز در این باب گفته مَرد یک تواناییها، استعدادها و ویژگیهایی دارد و زن نیز به عنوان جنس مؤنث یک استعدادها، تواناییها و ویژگیهایی دارد.
مثلاً مرد نسبت به همسرش باید سه مسئله ۱- احکام ۲- اخلاق ۳- آداب را رعایت کند تا خانواده آرامش وتعالی داشته باشد.
🔰خانواده موفق در تراز تمدن اسلامی
وقتی نقشها درست ایفا شود، یک خانواده متعادل، سالم، مهربان، آرام، صمیمی، مؤثر، پویا و بانشاط خواهیم داشت. و همه مؤلفههای یک زندگی درست و حسابی وقتی ایجاد میشود که نقشهایی که در زندگی هست، باتوجه به دستورالعملهایی که خداوند متعال داده، به شایستگی عمل شود. آن وقت است که زندگی خانوادگی یک زندگی شیرین میشود.
ظلم یعنی اینکه هر کس سر نقش خودش نباشد و عدل یعنی اینکه هرکس به وظیفه و تکلیف خودش عمل کند تا همه چیز درست شود.
📌 کار شیطان در تاریخ بشریت همین بوده که نقشها را جابجا کند. انسان قرار بود عبد خدا و خلیفهالله شود، ولی شیطان بعضی انسانها را عبد خودش کرد! تمام کار شیطان همین بوده است.
🎙حجتالاسلام مهدوینژاد _ شب ۲۲ ماه مبارک رمضان ۱۴۰۱/۰۲/۰۳
➖➖➖➖➖
🏳️ هیئت انصار ولایت دارالعباده یزد
🆔️ @alqatreh
🆔 @darozzekr_com
💢 توازن نقش زن و مرد در خانواده
✅ بخش اول
🔹️در خانواده ایمانی، فرد بر اساس شرایط وجودی خودش(زن یا مرد بودن) نقشهایی دارد که باید آنها را به خوبی ایفا کند.
خداوند بر اساس آن نقشها، وظایف و حقوقی قرار داده که اگر فرد بتواند وظایف و حقوق را با اخلاق درست، رعایت آداب و رعایت احکام ایفا کند، این همان خانواده مستحکم و مد نظر قرآن است.
جامعهای که خانوادههای مستحکم دارد، بستری میشود برای تحقق تمدن خودش.
🔹️ زندگی متلاطم امروز نتیجه آن است که انسانها نقش خودشان را یا پیدا نکردهاند، یا پیدا کرده ولی ایفا نمیکنند.
📌 فهم درست مسئله زوجیت باعث نگرش درست به زندگی میشود.
و به درستی متوجه نشدن همین مسئله ساده، منشأ تصمیمات غلط و اختلافات در زندگی خواهد بود.
🔺شأن دو طرف زوجیت، یکی است و هیچ کدام بر دیگری برتری ندارد.
💠 در اسلام زن و مرد یک جایگاه مستقل و ارزشمند دارند.
خداوند متعال میفرماید:《يا أَيُّهَا النَّاسُ إِنَّا خَلَقْناکُمْ مِنْ ذَکَرٍ وَ أُنْثی》؛ ما شما را از نر و ماده آفریدیم.
یکی بدون دیگری تصور نمیشود.
✅ بخش دوم
💠 امام خمینی(رحمتاللهعلیه) درباره نقش زنها در دفاع مقدس فرمودند: زنها پیشتاز بودند، در عرصه حضور داشتند و کار خودشان را میکردند. و رعایت و ایفای آن، شأن انقلاب را پیش برد.
⛔ درحقیقت فمینیستها میگویند جنس مرد اصل است و زن باید بیاید برابر با مرد شود.
آنها برای فریب زنها و بهره کشی مادی و لذت جویی بیشتر از زن، شعار برابری زن و مرد را سر دادند.
بر اساس عقیده فمینیستها زن عنصری است که باید تلاش کند تا مثل مرد بشود.
👈 درحالی که از دیدگاه اسلام، زن موفق زنی است که به معنای واقعی زن باشد و مرد موفق، مردی است که وظایف و نقشهای مردانگی خود را ایفا کند.
🔰حضرت زهرا(سلاماللهعلیها) از آن جهت الگوی تمام زنان عالم هستند که باشأن زنانه خود به مصاف دشمن رفتند.
و شأن امام حسین(علیهالسلام) از آن جهت است که نقش خود را ایفا کردند.
📌 یکی از مهمترین معانی بر حق بودن این است که انسان نقشی که خدا از او خواسته در جای خودش انجام دهد.
🎙 حجتالاسلام مهدوینژاد _ شب ۲۴ ماه رمضان ۱۴۰۱/۲/۵
➖➖➖➖➖
🏳️ هیئت انصار ولایت دارالعباده یزد
🆔️ @alqatreh
🆔 @darozzekr_com
هدایت شده از دارالذکر - انصار ولایت یزد
⚫ #اطلاعیه
🔘 مراسم شهادت امام باقر(علیهالسلام)
◾ همراه با قرائت دعای پرفیض کمیل
📌 با حضور جمعی از اساتید و فرهیختگان علمی استان در کسوت خادمی
🎙 سخنران
▪️ حجتالسلام مهدوینژاد
🎙 با نوای گرم
▪️ حجتالسلام علیانژاد
▪️ کربلایی جواد باقری
▪️ کربلایی محسن محمدیپناه
🗓 پنجشنبه ۱۶ تیرماه ۱۴۰۱
⏰ همراه با نماز مغرب و عشاء
🕌 بلوار جمهوری اسلامی، آستان مقدس امامزاده سیدجعفرمحمد(علیهالسلام)
➖➖➖➖➖
🏴 هیئت انصار ولایت دارالعباده یزد
🆔 @darozzekr_com
💢 تفاوت نگاه به مسئله زن، در تمدن غرب و تمدن اسلامی
✅ بخش اول
🔰 مفهوم اساسی زوجیت؛ یعنی انسان ناقص است و برای تکامل به زوج نیاز دارد. هیچ پدیدهای در عالم هستی بی نیاز از زوج نیست، الا خدای متعال.
🔷️ حفظ دین با ازدواج
یکی از مشکلات دوران مجردی، نیازهای شدیدی است که باید کنترل شود، وگرنه انسان را در معرض گناه قرار میدهد. همسر میتواند این لغزشها را کنترل کند و آدم را نجات دهد. گویا دین انسان با ازدواج و همسر حفظ میشود.
📌 ذات زن و مرد برای هم آرامش بخشاند. حالا اینکه بعضی از ما مهارتهای زندگی را نداریم، از همدیگر شناخت نداریم و به درستی از ظرفیت وجودی همدیگر در زندگی استفاده نمیکنیم، به مشکلات رفتاری ما برمیگردد که هنوز اسیر هواهای نفسانی است. مثلا گذشت نداریم، مهربان نیستیم و...
💠 جنس زن؛ جنس مادری
زن جسم و روحش برای مادری و تربیتکردن انسان آفریده شده. تنها یک چنین روح لطیف، منعطف، مهربان و باگذشتی میتواند ویژگیهای یک مادر را دروجود خود حمل کند. جسم مرد نیز برای پدری، برای کارهای سنگین و احیاناً سخت آفریده شده. این دو جنس در کنار هم همدیگر را کامل میکنند.
⁉️ مصرف زن و مرد در چه مسئلهای است؟
اسلام میگوید جنسیت زن و مرد ابزاری است برای رسیدن به تعالی انسانیت. زن در جنسیت زنانه خودش اگر به درستی نقش ایفا کند، به تعالی میرسد و مرد در جنسیت مردانۀ خودش اگر به تکالیف و نقش خود درست عمل کند، به عبودیت و حقیقت بندگی میرسد.