💢ایمان با چه شرایطی انسانساز، جامعه ساز و تمدن ساز است؟
✅ بخش اول
🔻از منظر مقام معظم رهبری(حفظهالله) در کتاب طرح کلی اندیشۀ اسلامی در قرآن، ایمان باید با سه شرط مهم همراه باشد:
_ آگاهانه و عالمانه باشد. ایمان مقلدانه، کورکورانه و متعصبانه قبول نیست.
_ همراه با تعهدات عملی باشد. اینکه زبانی چیزی بگوید ولی بعد عمل نکند، ایمان نیست.
_ ایمان همه جانبه و به همه شریعت باشد. (نؤمن ببعض و نکفر ببعض) نباشد.
ایمان آگاهانه و عالمانه
🔻ایمان در دو ساحت باید متصف به علم و آگاهی باشد:👇
۱_ ایمان به نظام تشریع. یعنی ایمان و آگاهی داشتن نسبت به همۀ مسائل دینی. ازراه تفکر در آن.
۲_ ایمان به نظام تکوین. ایمان به اینکه همه عالم آیات الهی هست وتفکر درباره آنها.
ایمان به نظام تشریع از منظر قرآن
💠 آیه ۲۵۸ سوره بقره
{آمن الرسول بما انزل اليه من ربه والمؤمنون کل آمن بالله و ملائکته و کتبه و رسله} پیامبر(ص) ایمان آورده است به آنچه خدا به او نازل کرده، مؤمنین هم که به او و خدا ایمان دارند، کاملاً به خدا، ملائکهاش و کتب آسمانی و انبیا ایمان آوردند.
{لا نفرق بین احد من رسله} ما میان هیچ کدام از پیامبران و کتب آسمانی تفاوتی قائل نیستیم. همه انبیاء الهی دارای عصمت هستند. مراتب متفاوت است ولی همه انبیاء، فرستادگان الهی هستند و ما باید یکسان به نبوت همۀ انبیا و کتب آسمانی شان شهادت دهیم. قبول داشتن کافی نیست، باید ایمان بیاوریم به اینکه اینها همه انبیاء الهی بودند.
✅ بخش دوم
{و قالوا سمعنا و أطعنا غفرانک ربنا و الیک المصیر} گوش دادیم و اطاعت کردیم. یعنی ایمان ما از روی فهم است. گوش دادن واقعی که منجر به اطاعت شود.
✅ ایمان به نظام تکوین از منظر قرآن
💠 آیات۱۹۰-۱۹۲ آلعمران
{إن في خلق السماوات و الأرض} در خلقت آسمانها و زمین {واختلاف اللیل والنهار} و آمد و شد شب و روز {لآیات لاولی الالباب} نشانههایی است برای صاحبان خرد، برای آدمهایی که عقلشان را به کار میاندازند.
آدمی که اهل فکر است {یتفکرون فی خلق السماوات والأرض} به آسمان، زمین، انسانها، ساختمانها و هرچیزی میرسد به فکر فرو میرود، همه چیز به او پیام میدهد. در پدیدهها فکر میکنند، بعد می گویند {ربنا ماخلقت هذا باطلا} خدایا تو ما را باطل و بیهوده و عبث نیافریدی {سبحانک وقنا عذاب النار} تو پاک و منزهی ما را از عذاب حفظ کن.
📌چنین ایمانی باقی میماند، ایمانی است که با فشارها و تهدیدها و سختیها از بین نمیرود.
اهمیت تفکر
💠امام مجتبی(ع) در اهمیت تفکر میفرمایند«اوصیکم بتقوی الله وادامةالتفکر» شما را سفارش میکنم به تقوا و تفکر. (فإنَّ التَّفَكُّرَ أبو كُلِّ خَيرٍ و اُمُّهُ) چراکه تفکر، پدر و مادر هر خیریست.
💠 امیرالمؤمنین(ع) در مورد عبادت بدون آگاهی میفرمایند: (اَلمُتَعَبِّدُ بِغَيِر عِلمٍ كَحِمارِ الطّاحُونَه) عبادت کننده بدون علم، مثل الاغ آسیابان است که مدام میچرخد. چقدر راه میرود ولی به هیچ جا نمیرسد، چون آگاهی ندارد! نمیفهمد برای چه حرکت میکند.
ایمان ناآگاهانه
🔴اگر با انجام عبادات احساس رشد نمیکنیم، بلکه احیاناً احساس عقبگرد هم داریم، دلیلش این است که ایمانمان پشتوانه علمی ندارد، ازروی آگاهی و باورقلبی نیست .
توصیف ایمان ناآگاهانه از نگاه مقام معظم رهبری
🔹️[ایمان متعصبانه و مقلدانه قیمتی ندارد. وقتی از روی تقلید و تعصب بود، زایل شدنش هم به آسانی کسبش آسان است.
ایمانی که از روی علم و آگاهی نیست، ایمانی که از روی تعصب و تقلید و... به دست آمده است، عقبه و پشتوانه ندارد. ایمانی که فلان مسلمان برای نگه داشتنش باید روزنامه نخواند، فلان کتاب را نخواند، در کوچه و بازار راه نرود، با فلان کس حرف نزند، سرما و گرما نخورد تا بماند، این ایمان متأسفانه باقی نخواهد ماند!]
🔹️اینطور نیست که مؤمن برای در امان ماندن ایمانش برود در خانه بماند،بلکه باید به متن جامعه بیاید. البته لازم نیست انسان بیمحابا و بیجهت در محیطهای گناهآلوده قدم بزند، ولی نباید خودش راهم از حضور و فعالیت در جامعه محروم کند بلکه ایمان را باید تقویت کرد و بجای گریز، باید ستیز کرد.
🎙حجتالاسلام مهدوینژاد / شب چهارم ماه مبارک رمضان ۱۴۰۱/۱/۱۷
➖➖➖➖➖
🏳️ هیئت انصار ولایت دارالعباده یزد
🆔️ @alqatreh
🆔 @darozzekr_com
💢 تنها ایمان آگاهانه مورد قبول است
✅ بخش اول
ایمان آگاهانه هرگز سست نمیشود
💠 امامموسیبنجعفر(علیهالسلام) خطاب به هشام ـ یکی از صحابه و بزرگان اهل علم و ایمان ـ میفرمایند: اگر در دست تو گردویی باشد و مردم بگویند: در دست تو جواهر است برای تو فرقی نمیکند؛ چراکه خودت میدانی چه در دست داری و برعکس، اگر در دست تو جواهر باشد و مردم بگویند: گردو است، برای تو ضرری ندارد؛ چراکه خودت میدانی در دست تو یک گوهر است. به چنین باور و ایمان قلبی، ایمان آگاهانه میگویند.
👈 ایمان سازنده کدام ایمان است؟ ایمانی که همراه با اطمینان کامل و با باور قلبی باشد. یقین داشته باشد که آنچه خداوند حرام کرده، مضر و آنچه واجب کرده، مفید است.
⁉️چگونه در مقابل گناهان بیمه شویم؟
🔹️با تقویت ایمان؛ وقتی ایمانمان را تقویت کردیم، آنوقت اگر در معرض گناه هم قرار گرفتیم، یا سختیها و مشکلات به ما فشار آورد، کم نمیآوریم.
🔻اشکالاتی که مقلدین از تمدن غرب به متدینین میگیرند:
۱ـ میگویندمؤمنین عقب افتاده و کهنهپرست هستند. چراکه اسلام برای 1400 سال پیش است. در حالی که خودشان دور قبر کوروش میگردند و کورش برای 2500 سال پیش است.
۲ـ میگویند مؤمنین تقلیدی زندگی میکنند، هر چه آخوندها بگویند، تقلید میکنند. در حالی که معمولاً خودشان کورکورانه تابع مد هستند. حتی در علم و دانش نیز از کانت، دکارت، هگل و... تقلید میکنندواگر کسی غیر از حرف آن دانشمندان را بزند، میگویند بیسواداست.
✅ بخش دوم
اسلام مخالف ایمان سطحی است. ایمان باید عالمانه و آگاهانه باشد.
🔹️اگر ایمان ناآگاهانه باشد، انسان به میل خود بعضی از عبادات و واجبات را انجام نمیدهد. در هر مورد باید دید قرآن، روایات و عقل چه میگویند. دین ما بر عقل منطبق است. «کلـَما حکم به الشرع حکم به العقل و کلما حکم به العقل حکم به الشرع» هر چیزی که شرع به آن حکم کند، عقل هم همان را حکم میکند و هر چیزی که عقل حکم کند، شرع هم همان را حکم میکند. دین را قلباً، عقلاً و علماً باید فهمیده باشی وگرنه با تغییر محیط و شرایط زندگی تغییر خواهی کرد. ایمان اگر آگاهانه باشد، باقی میماند.
اهل افراط و غلو نباشیم!
🔸️عدهای فهم غلط نسبت به اهل بیت(ع) دارند. مثلاً میگویند وقتی پیامبر(ص) فرمودند: «حسین منی و أنا من حسین»؛ پس یعنی پیامبر هر چه دارند از امام حسین(ع) است!
اینکه حضرت فرمودند: حسین منی، یعنی حسین هر چه دارد از من دارد و اینکه فرمودند: أنا من حسین، یعنی دین من اگر ماند بخاطر امامحسین است. نه به این معنی که من هر چه دارم از امامحسین است! اشتباه در فهم این مسائل، باعث میشود ایمان خراب شود. امامحسین(ع) به هیچ وجه بالاتر از پیغمبر(ص) نیستند.
عاشورا را بفهمیم!
🔹️گاهی در بعضی هیئات مردها دستبد میبندند یا حلقه گوشواره میاندازند و میگویند ما حلقه به گوش امیرالمومنین(ع) هستیم! یا زنجیر به گردن خود میاندازند که مثلاً سگ درگاه اهلبیت(ع) هستند و..
عدهای تبلیغ میکنند که جغد در خانه نگهداری کنید، چراکه وقتی امامحسین(ع) شهید شدند، جغدها ویرانه نشین شدند.
اصلاً فلسفه عزاداری عاشورا اینها نیست.
عدهای روز عاشورا قمه میزنند. در حالی که نائب امام زمان(عج) میفرماید قمه زدن جایز نیست.
هر کس گوش به حرف مسلم نداد، گوش به حرف امام حسین(ع) هم نداد، امروز هم هر کس مطیع نائب امام زمان(عج) نباشد، مطیع امام زمان(عج) هم نخواهد بود.
📌 مکرر مشاهده شده کسانی که افراط در رفتار دارند، روزی از مسیر ایمان خارج میشوند. چراکه ایمانشان ضعیف است.
🎙حجتالاسلام مهدوینژاد / شب پنجم ماه رمضان ۱۴۰۱/۰۱/۱۸
➖➖➖➖➖
🏳️ هیئت انصار ولایت دارالعباده یزد
🆔️ @alqatreh
🆔 @darozzekr_com
💢 قدرت ایمان، مراتب ایمان، ملزومات ایمان
✅ بخش اول
💠خداوند متعال میفرماید: «وَلا تَهِنوا وَلا تَحزَنوا وَأَنتُمُ الأَعلَونَ إِن كُنتُم مُؤمِنينَ»، سست نشوید، غمگین نباشید، شما برتر هستید اگر مؤمن باشید.
🔹️بین قدرت درونی ایمان و برتر شدن، فاصلهای هست که باید طی شود. مانند فاصله بین یک دونده خوب بودن با برنده شدن. خداوند متعال میفرماید شما برتر هستید، ولی علاوه بر ایمان چیزهای دیگری هم لازم است. باور قلبی تنها کفایت نمیکند.
🔻بر اساس روایات، ایمان سه مرتبه دارد:
۱. (عقد بالقلب) باور قلبی؛ اینکه واقعاً باور داشته باشی خداوند میتواند سرنوشتها را عوض کند. در گرفتاریها مشخص میشود که باور داری یا نه...
۲. (اقرار بلسان) انسان چیزی را که قبول دارد، باید به زبان هم بیاورد. اگر ایمان داری، پس به زبان اقرار کن.
۳. (و عمل بالارکان و جوارح) علاوه بر اقرار، عملاً هم باید نشان بدهی که ایمان داری. پیامبر(ص) میفرمایند: {لا یقبل ایمان بلا عمل و لا عمل بلا ایمان} ایمان بدون عمل و عمل بدون ایمان قبول نیست.
📌 عمل بدون ایمان، مثل نماز بدون نیت
🔸️نیت، همان ایمان ماست که باید اظهار شود. وقتی ایمان نداری، عملی که انجام میدهی، یا از روی ریا است یا از روی ترس و عوامل دیگر.
👈 اگر تنها ایمان قلبی و لسانی برای مؤمن بودن کافی بود، شیطان هم مؤمن به خدا محسوب میشد که شش هزار سال عبادت کرد ولی کفری در دلش بود که در امتحان سجده بر آدم نمایان شد.
✅ بخش دوم
🔻تعهدات عملی ایمان از منظر قرآن:
_ {الذین آمنوا یقیمون الصلوة} اهمیت اقامه نماز
_ {واعبدوا ربکم و افعلوا الخیر} عبادت خدا و کار خیر
_ {الذین آمنوا و عملوا الصالحات} ایمان و عمل صالح در کنار هم
_ {الذین آمنوا و هاجروا و جاهدوا} ایمان و جهاد در راه خدا
_ و...
🔸ایمان سکه دو طرفه است:
یک طرف سکه، انجام عمل صالح است.
طرف دیگر، آلوده نکردن عمل صالح به ظلم.
بعضی ازمصادیق ظلم در عمل صالح👇
🔸️منت گذاشتن، عجب و غرور، ریا، خلف وعده در انجام کار و...
🎙حجتالاسلام مهدوینژاد/ شب ششم ماه رمضان ۱۴۰۱/۱/۱۹
➖➖➖➖➖
🏳️ هیئت انصار ولایت دارالعباده یزد
🆔️ @alqatreh
🆔 @darozzekr_com
💢خطرناکترین شیوه دینداری!
(فصل سردمداران)
✅ بخش اول
🔻شرایط ایمان برای انسانسازی
۱- ایمان باید آگاهانه باشد نه کورکورانه.
۲- همراه با تعهدات عملی باشد.
۳- ایمان نباید گزینشی، منفعتطلبانه و فرصتطلبانه باشد.
ایمان گزینشی، شیوهای خطرناک از دینداری
💠 خداوند متعال میفرماید: «اِنَّ الَّذینَ یَکْفُرونَ بِاللهِ و رُسُلِه و یُریدونَ اَن یُفَرِّقوا بَینَ اللهِ و رُسُلِه و يَقُولُونَ نُؤمِنُ بِبَعْضٍ و نَكْفُرُ بِبَعْضٍ و يُريدُونَ اَنْ يَتَّخِذُوا بَيْن ذلكَ سَبيلاً»؛ كسانی که به خدا و پیامبرانش کفر میورزند و اراده کردهاند بین خدا و پیامبرانش جدایی بیاندازند، میگویند ما بعضی از انبیاء الهی را قبول داریم و بعضی را قبول نداریم، و قصدشان این است که بین حق و باطل راهی برای خود باز کنند.
کسانی که در دل کفر دارند و نمیتوانند مؤمن باشند و از طرفی، درجامعه اسلامی زندگي ميكنند و نمیتوانند كفر خود را اظهار كنند، به دنبال راهی بین حق و باطل میگردند تا بتوانند به حیات خود ادامه دهند. اين یک مدل بسیار خطرناک از دینداری است که بخشی از دین را انتخاب كرده و به آن پایبند هستند و بخش ديگري را رها میکنند.
💠 در آیه بعد خداوند میفرماید «اولئکَ هُم الکافِرونَ حَقاً وَ اَعْتَدْنا لِلكَافِرينَ عَذَاباً مُهِيناً» اینها به تحقيق (درحقيقت) کافرند و ما برایشان عذاب سختی آماده کردهایم.
(فصل سردمداران)
✅ بخش دوم
سابقۀ تاریخی گزینش دین
🔹️ پايه گذاري اين مكتب فكري، به خلقت حضرت آدم(سلام الله عليه) برمیگردد كه خداوند به ملائکه امر کرد بر آدم سجده کنید. همه سجده کردند بجز ابلیس. گفت: به آدم سجده نمیکنم. چون آدم را از خاک آفریدی و من را از آتش. خداوند هزاران سال نماز و عبادتش را نادیده گرفت و فرمود «اُخْرُج إنَّکَ رَجیم» برو، تو رانده شدهای.
🔹️دليل اخراج شیطان اين بود كه یک مکتب فکری را پایهگذاری کرد؛ اینکه بعضی دستورات را اطاعت کن و بعضی ديگر را نه و این از کفر خيلي بدتر است.
📌 دین؛ یک مجموعۀ منظم به هم وابسته است. انکار یک قسمت از دین، مستلزم انکار بقیۀ آن و ناکارآمدی دین است.
⬇️نمونههایی از ایمان گزینشی
۱ـ ایمان به پیامبر(ص) / عدم ایمان درست به انبیاء گذشته
۲ـ ایمان به پیامبر(ص) / عدم ایمان به جانشین پیامبر(ص)
۳ـ پذیرش بعضی از آیات مثل آیات نماز، حج و... / عدم پذیرش بعضی از آیات دیگر مثل آیات جهاد، ولایت و...
رواج دین گزینشی؛ خیانت بنی امیه به اسلام
🔸️بنی امیه دستورات خدا را دستکاری کردند. امام صادق(علیه السلام) میفرمایند: «إنَّ بَنياُمَيَّةَ أطلَقُوا لِلنّاسِ تَعليمَ الإيمانِ و لَم يُطلِقُوا تَعليمَ الشِّركِ لِكَي إذا حَمَلُوهُم علَيهِ لَم يَعرِفُوهُ»؛ بنی امیه تعلیم ایمان را آزاد گذاشتند ولی اجازه ندادند کسی شرک را به مردم یاد بدهدچراکه میخواستند وقتی شرک را به مردم عرضه میکنند، مردم نشناسند! خوبی حج، نماز، روزه و.. را به مردم یاد دادند ولی بدی ظلم، شرک و دیگر گناهان را نگفتند. ازاینرو ارتکاب حرام در جامعه رواج یافت. مردم هم نماز میخواندند و هم شراب میخوردند!
کفر را در لباس اسلام، در جامعه پیاده کردند و مردم هم متوجه نشدند.
📌 پذیرش و عمل به بخشی از دین و رد کردن بخش دیگری از دین، خطرناکترین مدل دینداری است، مخصوصاً اگر عمدی و با برنامه باشد.
🎙حجتالاسلام مهدوینژاد/ شب هفتم ماه رمضان ۱۴۰۱/۰۱/۲۰
➖➖➖➖➖
🏳️ هیئت انصار ولایت دارالعباده یزد
🆔️ @alqatreh
🆔 @darozzekr_com
💢ایمان گزینشی یا خودپرستی؟!!
(فصل پیروان)
✅ بخش اول
🔹️دین گزینشی فریب شیطان است برای بیاثر کردن ایمان. انسان باید به همه فرامین خدا ایمان بیاورد و عمل کند. بعضی به دنبال این هستند که چه چیز به نفعشان است و چه چیزی نیست. پس در حقیقت خودشان را میپرستند.
💠 قرآن کریم میفرماید: «وَمِنَ النَّاسِ مَن يَعْبُدُ اللَّهَ عَلَى حَرْفٍ فَإِنْ أَصَابَهُ خَيْرٌ اطْمَأَنَّ بِهِ وَإِنْ أَصَابَتْهُ فِتْنَةٌ انقَلَبَ عَلَى وَجْهِهِ خَسِرَ الدُّنْيَا وَالْآخِرَةَ ذَلِكَ هُوَ الْخُسْرَانُ الْمُبِينُ»؛ عدهای از مردم در یک صورت ایمان میآورند، اگر خیری به آنها برسد ایمان میآورند. اگر سختی و آزمونها پیش بیاید رو برمیگردانند. اینها دنیا و آخرتشان را باختند و این همان ضرر آشکار است!
🔹️چنین افرادی هدفشان از ایمان، تأمین نیازهای دنیاییشان است. به خدا و رسول ایمان میآورند، بعد میگویند اگر به ما چیزی رسید، مشکلاتمان حل شد، ما هستیم. اگر نرسید معلوم میشود دین فایدهای ندارد!
چنین افرادی بعضی از بخشهای دین را پررنگ میکنند و بعضی دیگر را کمرنگ. این تفکر بسیار خطرناک است.
🔶️ روحیه منفعت طلبانه مانع پذیرش همه دین
🔸️بعضی عمداً مسئله اعتقادی، اخلاقی، دینی را سوال نمیکنند که مبادا به ضررشان شود. از جاری شدن حکم خدا میترسند. روحیه منفعت طلبانه، فرصت طلبانه و لذت جویانه اجازه نمیدهد انسان همه دین را قبول کند. این میشود دین و ایمان گزینشی. فقط احکام راحت و بیدردسر را عمل میکند.
(فصل پیروان)
✅ بخش دوم
🔷️ عملی سخت اما واجب!
💠 امام باقر(ع) در روایتی از کتاب وافی در باب امر به معروف و نهی از منکر میفرمایند: عدهای هستند که به نماز و روزه که کم دردسر و کم مایه تر است رو میآورند و به امر به معروف و نهی از منکر که پر مایهتر و پر دردسرتر و به ظاهر پر ضررتر است، اصلاً اقبالی ندارند.
🔹️تنها بدحجابی، منکر نیست، بدگویی از نظام جمهوری اسلامی هم که در بعضی جمعها میشود، منکر است. غیبت از مؤمن هم منکر است. نباید به سادگی گذشت. این میشود همان «نؤمن ببعض و نکفر ببعض».
💠 پیامبر اکرم(ص) فرمودند تا مادامی که امت من امر معروف و نهی از منکر میکنند و در تقوا همدیگر را یاری میکنند، در خیر و برکت هستند. اگر چنین نکردند، برکت از میان آنها برداشته می شود و در آسمان و زمین یاریگری نخواهند یافت.
⛔️دین گزینشی کفر است
🔸️نسبت به مسائل اجتماعی، سیاسی، فرهنگی واکنش داشته باشید. در جایی خلاف شرع میبینید به مسئولین تذکر بدهید. نسبت به مسائل بیبندوباری جامعه باید حساس بود.
خدا به صراحت و بدون هیچ ملاحظه ای فرمود دین گزینشی کفر است. چنین کسانی کفری در دلشان هست که روزی فاش میشود. مثل شیطان که بعد از شش هزار سال عبادت، رانده شد.
📌 پس سومین شرط سازنده بودن ایمان، ایمان همه جانبه به حق است، نه ایمان گزینشی. ایمان کامل است که منجر به تربیت فرد، تربیت خانواده، تربیت جامعه و ایجاد تمدن بزرگ اسلامی میشود.
🎙حجتالاسلام مهدوینژاد / شب هشتم ماه رمضان ۱۴۰۱/۱/۲۱
➖➖➖➖➖
🏳️ هیئت انصار ولایت دارالعباده یزد
🆔️ @alqatreh
🆔 @darozzekr_com
💢علو و برتری مسلمانان، وعده حق الهی
✅ بخش اول
💠 «وَلاتَهِنوا وَ لاتَحزَنوا و اَنتُمُ الاَعلَون اِن کُنتُم مُومِنین»
سست نشوید، غمگین نباشید شما علو و بلندمرتبگی دارید، اگر مؤمن باشید!
این آیه را خدا زمانی که مؤمنین در جنگ احد شکست خورده بودند نازل کرد یعنی همه روحیه شان را از دست داده بودند. خدا این آیه را فرستاد که چرا شما ناراحت هستید؟! شما برترید، شما دنیا را فتح میکنید. این نه فقط یک روحیه بخشی معمولی بود، بلکه یک وعده حق بود که خدا بر مسلمانان نازل کرد.
💠 ادامه آیه میفرماید: «اِن یَمسَسکُم قَرحٌ فَقَد مَسَّ القَومَ قَرحٌ مِثلُه»، اگرچه در جنگ شکست خوردید و زخم خوردید، ولی شما هم به دشمن زخم زدید.
بعد میفرماید: «وَتِلکَ الاَیامُ نُداوِلُها بَینَ الناس وَلِیَعلَمَ اللهُ الَّذینَ آمَنوا وَ یَتَّخِذَ مِنکُم شُهَداءَ وَاللهُ لا یُحِبُّ الظالِمین». جریان پیروزی و شکست در طول تاریخ دائم بین اقوام مختلف تکرار میشود برای اینکه خودتان شاهد باشید، هرجا ایمان داشتید موفق شدید و هرجا که ایمانتان را از دست دادید شکست خوردید.
✅ بخش دوم
🔷سنت تمحیص
💠 قرآن کریم میفرماید: «وَلِیُمَحِّصَ اللّهُ الَّذینَ آمَنوا وَ یَمحَقَ الکافِرینَ». تمحیص یعنی خالصسازی و زلالکردن. هم ایمان مؤمنین باید خالص، ناب و زلال شود و هم جامعه ایمانی باید از مؤمنان بدلی و دروغین پیراسته شود. لذا خداوند یک سنّتی به نام تمحیص دارد تا ایمان انسانها و جامعه با کیفیت شوند. وقتی ایمانها با کیفیت شد، جامعه به علوّ میرسد.
آیه بعد میفرماید: «أَمْ حَسِبْتُمْ أَنْ تَدْخُلُوا الْجَنَّةَ وَلَمَّا يَعْلَمِ اللَّهُ الَّذِينَ جَاهَدُوا مِنْكُمْ وَيَعْلَمَ الصَّابِرِينَ»، آیا میخواهید به بهشت بروید در حالی که هنوز خداوند مجاهدین و صابرین را معلوم نکرده است و هنوز برملا نشدید؟!
پس بین دستیابی به سه مرحله از ایمان و برتری نهایی مسیری هست که باید طی شود.
🔻ثمرات سنت تمحیص:
۱ـ خالص سازی ایمانها: قرآن کریم میفرماید: «وَلَقَدْ فَتَنَّا الَّذِينَ مِن قَبْلِهِمْ فَلَيَعْلَمَنَّ اللَّهُ الَّذِينَ صَدَقُوا وَلَيَعْلَمَنَّ الْكَاذِبِينَ»، برای اینکه کسانی که در ایمان راستگو هستند و کسانی که دروغ میگویند، از یکدیگر مشخص شوند.
۲ـ خالصسازی جامعه از مؤمنین بدلی. آیه دیگری میفرماید: «وَلَيَعْلَمَنَّ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا وَلَيَعْلَمَنَّ الْمُنَافِقِينَ»، برای اینکه مؤمنین و منافقین از هم شناخته شوند.
📌خداوند با فتنهها و آزمایشات، مؤمنین را خالص میکند
🔹️مؤمنین باید ایمانشان رشد کند. از اینرو خدا مؤمنین را امتحان میکند.
💠 قرآن کریم میفرماید: «أَ حَسِبَ النَّاسُ أَنْ يُتْرَكُوا أَنْ يَقُولُوا آمَنَّا وَ هُمْ لا يُفْتَنُونَ»؟ آيا مردم پنداشتند كه چون گفتند: ايمان آورديم، رها میشوند و ديگر مورد آزمايش قرار نمیگيرند؟!
خدا ما را در وسط معرکهای که ادعای آن را داریم قرار میدهد . خیلی مواظب ادعاهای خود باشیم. اگر یک موقع ادعای ایمانی میکنیم و میگوییم دیگر مرتکب این گناه نمیشویم، خدا ما را امتحان میکند تا مشخص شود واقعاً مرتکب نمیشویم یا فقط ادعا کردیم.
🔻ثمرات امتحانات الهی
۱ـ تمحیص، در امتحاناتی که خدا میگیرد خالص سازی اتفاق میافتد و صف حق از باطل جدا میشود.
۲ـ امتحانها و فتنهها سبب پویایی، ارتقا و استحکام ایمان میشود. انسان در سختی و شدت رشد میکند، نه در رخا و آسایش.
«لیبلونکم ایکم احسن عملا» امتحان میگیریم تا ببینیم عمل چه کسی بهتر است.
🎙حجتالاسلام مهدوینژاد / شب نهم ماه رمضان ۱۴۰۰/۱/۲۲
➖➖➖➖➖
🏴 هیئت انصار ولایت دارالعباده یزد
🆔️ @alqatreh
🆔 @darozzekr_com