هدایت شده از تحلیل و بررسی خبر
⭕ علی باقری: به طرفهای مقابل برای مشورت در پایتختها فرصت داده شد/ ادامه گفتوگوها در هفته آینده
🔸️مذاکره کننده ارشد ایران در مذاکرات وین پس از پایان نشست کمیسیون مشترک برجام:
🔹️به طرفهای مقابل برای مشورت در پایتختها فرصت داده شد.
🔹️در جلسه امروز کمیسیون مشترک برجام ارزیابی اجمالی از چند روز گفتوگوها در وین توسط طرفهای مختلف ارائه شد.
🔹️تاکیدشد که پیشنهادهای جمهوری اسلامی ایران در مورد لغو تحریمهای غیرقانونی و ظالمانه و موضوع هستهای روی میز است و طرفهای مقابل احساس نیاز داشتند که برای ارائه پاسخهای مستدل، مستند و منطقی به پیشنهادهای کشورمان با پایتختهای خود مشورت کنند.
🔹️بر این اساس به طرفهای مقابل فرصت داده شد پس از مشورت با پایتختهایشان به زودی در هفته آینده گفتوگوها در وین ادامه پیدا کند.
هدایت شده از تحلیل و بررسی خبر
📌#پرسمان_بصیرت
♨️درآمد فروش نفت ایران در ۷ ماه اول سال چقدر بود؟
🔹از ابتدای سال با تلاش دستگاههای مختلف بخصوص نهادهای انقلابی، وضعیت صادرات سوخت و میعانات پتروشیمی افزایش قابل توجه داشته است.
🔸براساس آماری که اخیرا از مجموع صادرات نفت، میعانات گازی، بنزین و محصولات پتروشیمی بدست آمده، از ابتدای سال تا آخر مهر ماه، بیش از ۳۲ میلیارد دلار از این محل به دست آمده است.
🔹این میزان فروش در حالیست که که در کل سال گذشته فقط ۲۶ میلیارد دلار از این محل کسب درآمد صورت گرفته بود.
🔸کارشناسان اقتصادی پیشبینی میکنند با تداوم روند فعلی، طی ماههای آینده تا پایان سال، درآمد کل کشور از محل فروش این محصولات به ۵۰ میلیارد دلار خواهد رسید که رشد حدود دو برابری را به نسبت سال گذشته نشان میدهد.
🔹افزایش میزان فروش نفت در کنار اقداماتی نظیر آغاز مجدد همکاریهای نفتی با ونزوئلا، سوآپ با روسیه و ... نشانگر این است که طی ماههای اخیر در دولت سیزدهم اقدامات موثری برای دور زدن تحریم نفتی صورت گرفته است.
🔸کارشناسان معتقدند ادعای اخیر بایدن مبنی بر اینکه بازارهای جهانی به نفت ایران نیاز ندارند نیز واکنشی تدافعی به برنامه ریزی برای افزایش صادرات بوده است.
هدایت شده از تحلیل و بررسی خبر
🔸️ ادعای تروئیکای اروپایی: پیشنویس ارائه شده از سوی ایران «سختگیرانه» بود!
🔹️یک دیپلمات از تروئیکای اروپایی، بدون اشاره به بدعهدیهای طرف غربی در قبال برجام، مدعی شد پیشنویس جدید ایران سختگیرانه و افراطی است.
🔺مشروح گزارش:
👉🏻 yjc.news/00XVdt
هدایت شده از تحلیل و بررسی خبر
🍁
📝 #یادداشت_کوتاه | پیوست روشنگری ‼️
🍃🌹🍃
🔻 هر برنامهای باید پیوسته عدالت داشته باشد، این دستور #رهبر_معظم_انقلاب است، اما از تاکیدات فراوان ایشان در امر جهاد تبیین و بصیرت افزایی و مقابله با جریان تحریف، میتوان برداشت کرد هر طرح و اقدام بسیج، علاوه بر عدالت، باید پیوست روشنگری نیز داشته باشد.
🔹 گروههای زیادی از بسیج برای خدمات اجتماعی به مناطق مختلف کشور اعزام میشوند و آموزشهای متنوع دفاعی، فرهنگی، امدادگری، مجازی و ...، در دستور کار بسیج قرار دارد، لذا ضرورت حکم میکند در شرایط هجمه گسترده تبلیغی و روانی علیه ملت ایران و نظام اسلامی، همه تصمیمگیران و مدیران ردههای مختلف بسیج با تدوین پیوست روشنگری برای برنامههای خود، از این فرصتها برای ارتقاء #بصیرت اعضای بسیج و آحاد جامعه بهره ببرند.
#روشنگری
#ثامن
هدایت شده از تحلیل و بررسی خبر
♨ نرم شدن مواضع امارات در قبال ایران
*«طحنون بن زاید» مشاور امنیت ملی امارات دیروز (۱۵ آذرماه) به تهران آمد و با علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی و رئیسجمهور کشورمان دیدار کرد. با توجه به آنکه کشور امارات در سالهای اخیر دنبالهرو سیاستهای آمریکا و عربستان در منطقه بوده است، سؤالات زیادی در خصوص اهداف این سفر مطرح است.
👈 گزارههای خبری
1⃣ انور قرقاش «مشاور سیاسی رئیس امارات متحده عربی» با انتشار توییتی اعلام کرد: «سفر شیخ طحنون بن زاید به تهران در راستای تلاشهای امارات متحده عربی با هدف تقویت پلهای ارتباطی و همکاری در منطقه و حفظ منافع ملی انجام شده است».
2⃣ سیمون هندرسون (مدیر برنامه سیاست خلیجفارس و انرژی در موسسه واشنگتن) در واکنش به سفر این مقام اماراتی به ایران گفته است: «ایران خود را مرکز خاورمیانه میداند. آنها خود را کشور مسلط بر خاورمیانه میدانند. ایرانیها خود را ازنظر جمعیت بزرگتر میبینند و ازنظر ذخایر نفت و گاز نیز ایران بزرگتر است. ایران ازنظر طبیعی و موقعیتی نیز کشور مسلط بر خلیجفارس است. آنها میخواهند کشورهای دیگر نیز از این موضوع آگاه باشند و به ایران پایبند باشند. امارات در خلیجفارس در حاشیه است».
3⃣ عبدالباری عطوان، سردبیر روزنامه رأیالیوم نیز در مقاله جدید خود مینویسد: «سفر طحنون بن زاید به ایران ازاینجهت حائز اهمیت است که بیانگر نرم شدن مواضع امارات در قبال ایران است. در سالهای اخیر سیاست خارجی و منطقهای کشورهای شورای همکاری خلیجفارس (بهاستثنای قطر)، مبتنی بر تشدید محاصره ایران و ایجاد ناآرامی و آشوب داخلی در این کشور بوده است. زمانی که این کشورها به اهداف خود نرسیدند، سیاست مذکور خود را حتی به شکل موقت کنار گذاشتهاند و بهدنبال بهبود روابط با ایران هستند».
👈 گزاره تحلیلی
*سفر مشاور امنیت ملی امارات به تهران را میتوان از دو جنبه موردبررسی قرار داد؛
⬅️ اول آنکه کشورهای حاشیه خلیجفارس به این نتیجه رسیدهاند که آمریکا بهعنوان یک ابرقدرت در حال افول و رژیم صهیونیستی بهعنوان کشور در حال سقوط توان دفاع از کشورهای حاشیه خلیجفارس را ندارد. خروج آمریکا از افغانستان و شکست رژیم صهیونیستی در جنگ سیفالقدس در نوار غزه در کنار افزایش قدرت محور مقاومت در منطقه سبب شده تا کشورهایی همچون امارات در فکر کاهش تقابل خود با محور مقاومت باشند.
⬅️ دومین نکته آنکه ازآنجاییکه دولت سیزدهم سیاست خارجی خود را بر مبنای حفظ و توسعه روابط با کشورهای منطقه بهویژه کشورهای جنوب خلیجفارس تعریف کرده است، فضای تعامل بیشتری بین ایران و امارات بهوجود آمده است.
⬅️ گفتوگوهای تلفنی بین حسین امیرعبداللهیان و شیخ عبدالله بن زائد آل نهیان، وزرای خارجه ایران و امارات و سفر اخیر معاون سیاسی وزیر خارجه به ابوظبی، مسیر بازتعریف روابط دو کشور را هموارتر ساخته است.
⬅️ از سوی دیگر اظهارات دوستانه انور قرقاش وزیر مشاور در امور خارجی دولت امارات که گفته بود تنش با ایران به سود هیچیک از کشورهای منطقه نیست، نشان میدهد که امارات بهخوبی به نقش تأثیرگذار ایران در حفظ ثبات منطقه پی برده است.
✍ فرهاد کوچک زاده
هدایت شده از تحلیل و بررسی خبر
♨ رسالت جنبش دانشجويي
*شانزدهم آذر سرآغاز تثبيت حرکت جنبش دانشجويي در ريل انقلابيگري و مبارزه با استبداد است. درست در فرداي پيروزي کودتاي انگليسي- آمريکايي ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ که فصل حاکميت مطلق استبداد و سرکوب انقلابيون و آزاديخواهان سر رسيده بود، اين دانشگاه و جنبش دانشجويي بود که اولین پرچم مبارزه با استبداد را در دست گرفت. جنبش دانشجويي امروز ميراثدار جنبش دانشجويي ديروز است؛ همانها که در برابر استبداد سينه سپر کردند و پيشگامان مبارزه بودند! امروز در دهه پنجم انقلاب اسلامي رسالت سنگيني بر دوش جنبش دانشجويي است.
👈 نکات تحلیلی
1⃣ مقوله روشنگري و میدانداری در جهاد تبيين يکي از مهمترین وظايفي است که از جريان دانشجويي پيشرو انتظار ميرود. امروز در عرصه جنگ نرم دشمن و با توجه به گسترش و عمومي شدن رسانهها و فضاي مجازي، فرصت مناسبي براي هجمه به همه باورهاي انقلابي فراهم آمده است که مقابله با آن جهادي عظيم و همهجانبه طلب ميکند که دانشجويان بهمثابه افسران جوان جنگ نرم، در خط اول اين صفآرايي و مبارزه قرار دارند.
2⃣ يکي از وظايف مهمي که در مسير تقويت و فراگير نمودن ارزشهاي انقلابي و روحيه انقلابي بر عهده دانشجويان است، مسئله گفتمانسازي است؛ دانشجويان وظيفه دارند تا آرمانها و شعارهاي انقلاب اسلامي و بهطور ويژه ابعاد مفهوم انقلابيگري و مؤلفههای آن را در جامعه بسط و گسترش دهند و اين انتظاري است که امروز از جنبش دانشجويي ميرود.
3⃣ حضور در عرصههاي مختلف و اعلام مواضع انقلابي يکي از مهمترین انتظاراتي است که از تشکلهايي دانشجويي وجود دارد. امروز حوادث مختلفي در عرصههاي گوناگون سياسي، اجتماعي، فرهنگي و اقتصادي ميافتد که اعلام نظري برخاسته از آرمانها و فارغ از تعلقات سياسي – جناحي، بسيار راهگشا خواهد بود.
4⃣ فسادستيزي را ميتوان يکي ديگر از رسالتهاي تاريخي جنبش دانشجوي دانست. دانشجويان همواره در طول تاريخ انقلاب اسلامي پرچمدار عدالتخواهي بودند و با مظاهر اشرافيت و فساد مقابله کردهاند. تداوم اين وضعيت و پيشگامي در اين عرصه يکي از مطالباتي است که بارها توسط امام جامعه اسلامي مورد تأکید قرار گرفته است.
5⃣ مقوله بنيادين ديگري که بدون شک جزو وظايف ذاتي دانشجويان و جنبش دانشجويي است، مسئله "توليد علم" و "جنبش نرمافزاری" است. امروز مسئله پيشرفت و الگوي اسلامي- ايراني يکي از مهمترین مسائل جمهوري اسلامي است که ارائه چنين طرحي جامع و همهجانبه مبتني بر آموزههاي اسلامي نيازمند جهاد فکري- علمي در حوزههاي مختلف دانش است که دانشجويان در اين ميدان نيز وظيفه کليدي بر عهده دارند.
✍ مهدی سعیدی
✅ بصیرت
هدایت شده از تحلیل و بررسی خبر
🍁
📌#صرفا_جهت_اطلاع | مهمترین محورهای شبکههای ماهوارهای فارسی زبان - ۱۵ آذر
🍃🌹🍃
1⃣ اهرم سازی از تحرکات صهیونیست ها در قالب سویه چماق دوگانه چماق و هویج علیه ایران (امکان تشدید فشارهای حداکثری، اقدامات خرابکارانه و حمله نظامی در صورت عدم تعدیل موضع تهران)، تشویش اذهان عمومی و ناامن سازی فضای روانی جامعه با تهدید القاء کردن برنامههای صلح آمیز غنی سازی اورانیوم در ایران، بزرگنمایی قدرت عملیات های پهپادی و تهاجمی رژیم غاصب صهیونیستی و ناامن جلوه دادن فضای هوایی و کریدور پروازی ایران
2⃣ اعتبارزدایی از سخنان آقای رئیسی درباره عملکرد صد روزه دولت و مایوس سازی مردم و القاء ناتوانی در حل مشکلات با گره زدن حل مشکلات اقتصادی به حل مناقشه هسته ای و رفع تحریم ها
3⃣ بهرهگیری از تاکتیک تحریک احساسات و عواطف عمومی و تلاش برای بهره برداری از اعتراض های کارگری و صنفی در راستای تضعیف موضع ایران در مذاکرات احیای برجام (...کلید حل مسئله اتمی در دست مردم ایران است، نه در دست آیت الله خامنه ای است نه در دست کشورهای خارجی)، تشویق به شورش های خیابانی، دست زدن به اعتصابات و تلاش برای تبدیل جنبش های مطالباتی مدنی به جنبش های سیاسی با ادعای خالی شدن سفره مردم و افزایش فاصله طبقاتی ناشی از سیاست های اقتصادی دولت سیزدهم، مخدوش سازی وجهه نهادهای انقلابی و نظامی به ویژه متهم سازی سپاه به غارت معادن کشور
4⃣ برجسته سازی سفر مشاور امنیت ملی امارات به ایران و رایزنیهای هیئت سوری به ریاست وزیر امور خارجه سوریه در تهران
5⃣ بازتاب اخباری مبنی بر ورود سویه اومیکرون کرونا به ایران
#روشنگری
#ثامن
#جهاد_تبیین
هدایت شده از تحلیل و بررسی خبر
♦رتبهبندی معلمان به کجا رسید؟
رئیس مجلس:
🔹رتبه بندی معلمان لایحه بوده و طرح نبوده است. دولت وقتی لایحه می دهد تعهد دارد.
🔹ما نمیتوانیم هزینه بیش از دولت را که در لایحه است پیش بینی کنیم و این خلاف قانون است.
🔹ظرفیت دولت برای رتبه بندی معلمان ۲۵ هزار میلیارد تومان است و این لایحه به شکل قانونی پیگیری می شود.
هدایت شده از تحلیل و بررسی خبر
گزارش روز
✅تقلای گسترده!
عربستان سعودی به دنبال نقشآفرینی بیشتر و گستردهتر در عرصه منطقهای است و این امر را در تحولات اخیر از لبنان گرفته تا موضوع مذاکرات دوجانبه با ایران، نشان داده است. ریاض همچنین طی چند وقت اخیر تحرکات سیاسی گستردهای با سفر مکرون به این کشور و سفر منطقهای بن سلمان به بعضی کشورهای منطقه ترتیب داده است.
👈گزارههای تحلیلی:
1️⃣- سفر منطقهای بن سلمان که از امروز دوشنبه به ۵ کشور عربی عمان، بحرین، قطر، امارات و کویت آغاز خواهد شد، بیشتر در راستای حل بحران یمن و باتلاقی است که عربستان در آن گرفتار شده است. اخیراً عربستان طرحی را برای پایان جنگ در یمن اعلام کرده که مبنای آن تثبیت دولت منصور هادی در یمن و پذیرش آن توسط طرفین است. بههرحال، عربستان برای اجرای این طرح نیاز به همراهی کشورهای عربی دارد و در این میان حساب ویژهای بر روی قطر و امارات باز کرده است. هرچند امارات با تثبیت شدن دولت منصور هادی بر یمن مخالف است، زیرا این امر را بهمنزله کاهش نفوذ خود در یمن میداند. همچنین این طرح عربستان با مخالفت جدی انصارالله مواجه خواهد شد، زیرا دولت منصور هادی یکبار امتحان خود را پس داده است و از سوی دیگر رولت خودخوانده وی در عدن با بسیاری از گروههای تروریستی همکاری دارد. درنتیجه عربستان با همراهی کشورهای عربی منطقه به دنبال دو هدف است: اول؛ تحمیل قطعنامه ۲۲۱۶ بر انصارالله، دوم؛ تثبیت دولت منصورهادی بر یمن بر اساس طرح شورای همکاری خلیجفارس.
2️⃣- سفر مکرون به عربستان صرفنظر از نیاز مکرون به دلارهای سعودی برای انتخابات آینده، در راستای دو هدف صورت گرفته است: الف) فرانسه بعد از لغو قرارداد تسلیحاتی با استرالیا، به دنبال منبع جایگزینی برای فروش سلاحهای خود است و در این راستا، عربستان بهترین خریدار برای این سلاحهاست که در طول سالیان گذشته نیز این امر اثبات شده است. ب) با توجه به حضور فرانسه در مذاکرات هستهای با ایران، این کشور به دنبال ایجاد تعهد خود نسبت به عربستان برای در جریان قرار گرفتن ریاض از روند مذاکرات است. 3- یکی از دلایلی که بن سلمان به بعضی کشورهای منطقه سفر خواهد کرد، ایجاد هماهنگی بین این کشورها در جهت یک راهحل پایدار از جانب کشورهای عربی برای مذاکرات هستهای با ایران است.
✅نکته پایانی:
درمجموع میتوان گفت عربستان با افزایش تحرکات سیاسی در سطوح مختلف منطقهای و بینالمللی، در جهت ایجاد اجماع سازی در رابطه با پرونده یمن و پرونده مذاکرات هستهای ایران است تا از این طریق در مذاکرات دوجانبه آینده با ایران برگ برندههای مختلفی از مسائل منطقهای و هستهای داشته باشد.
هدایت شده از تحلیل و بررسی خبر
قابل توجه کلیه اعضای محترم کانال ثامن:
سخنرانی جناب صفار هرندی به مناسبت هفته مکتب انقلاب اسلامی فردا ۱۶ آذر ماه راس ساعت ۱۵ در حسینیه فاطمه الزهرا (س)سپاه تهران برگزار میگردد لذا ضمن دعوت به شرکت در برنامه به سایر عزیزان اطلاع رسانی نمایید.
هدایت شده از تحلیل و بررسی خبر
12.43M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 کارشناس عرب: فراموش نکنید این آمریکا بود که توافق با ایران را زیرپا گذاشت