روز مرد نداشتند...
لیکن روزها را مردانه ساختند
تنها جورابشان سوراخ نبود
که پیکری سوراخ شده از گلوله و ترکش داشتند
پاس میداریم یاد مردان مردِ سرزمینمان
شهدا_شرمنده_ایم . . .
@AsrTarikh
آیا دولت برنامهای برای مهار قیمت ارز دارد؟
در جامعهای که تورم وجود دارد، یعنی ارزش پول ملی رو به کاهش است، سرکوب قیمت دلار باعث پایین آمدن قدرت رقابت تولیدکنندگان داخلی با رقبای خارجی آنها میشود. بنابراین، افزایش قیمت ارز در این نوع از جوامع طبیعی است و برای مدیریت قیمت ارز باید تورم را مدیریت کرد.
در اینجا ذکر این نکته بسیار حائز اهمیت است که تأثیر تورم و قیمت ارز بر روی یکدیگر متقابل است؛ یعنی هم تورم موجب کاهش ارزش پول ملی و افزایش قیمت ارز میشود و هم افزایش قیمت ارز باعث کاهش ارزش پول ملی و تورم میشود و دولتها برای کنترل قیمت تورم سعی میکنند افزایش قیمت ارز را در سطحی پایینتر از تورم کنترل کنند.
برای نمونه، اگر در کشور ما تورم ۴۰ درصد باشد و افزایش قیمت ارز بین ۲۰ تا ۳۰ درصد اتفاق بیفتد، میتوان گفت تناسب درستی بین قیمت ارز و تورم وجود دارد.
با این مقدمه، باید گفت افزایش قیمت ارز در وضعیت فعلی محصول چند اتفاق است: استمرار تورم بالای ۴۰ درصدی در کشور اولین دلیل افزایش قیمت ارز است. اتفاق دیگر افزایش ارزش دلار نسبت به سایر ارزهاست که به ریال ایران محدود نیست. ارزش برابری دلار نسبت به سایر ارزها، مانند یورو، پوند و فرانک نیز افزایش یافته است؛ این موضوع به دلیل سیاستهای پولی و مالی وزارت خزانهداری آمریکاست که بعد از تورم در آمریکا با جمعآوری دلار در بازار، ارزش این پول را افزایش داد. سومین عامل تأثیرگذار بر قیمت ارز را باید تأثیرگذاری معاندان در بازارهای خارجی ارز ایران، یعنی بازارهای سلیمانیه و هرات و دبی دانست.
از این منظر، اگر گفته شود قیمت دلار واقعاً به عرصه جنگ اقتصادی دشمن علیه ملت ایران تبدیل شده، سخن گزافی گفته نشده است. چهارمین دلیل، افزایش تقاضای تبدیل ریال به ارز خارجی، به ویژه دلار در بازار آزاد و بعد از اغتشاشات است که به نوعی میتوان گفت، از جنگ شناختی دشمنان علیه مسئولان و اینکه آنها چمدانهای خود را جمع کرده و به خارج فرار میکنند، تأثیر پذیرفته بود.
به نظر میرسد، با توجه به اینکه ذخایر ارزی دولت بسیار مناسب است و تأمین ارز در بازار نیما و برای نیازهای اساسی کشور با هیچ مشکلی مواجه نیست، به تدریج فضای هیجانی در بازار رو به کاهش بگذارد و بازار به آرامش برسد و قیمتها با شیبی آرام کاهشی شود؛ ولی مبتنی بر مطالب گفته شده نباید توقع داشت که قیمت دلار به قیمت قبل برسد.
آیا پس از پیروزی انقلاب خدمات رفاهی افزایش یافت؟
انقلاب اسلامی در تلاش برای بهبود نسبی شاخصهای رفاهی موفق بوده است. در واقع، طی سالهای پس از انقلاب افزایش قابلتوجهی در دسترسی به خدمات اساسی و لوازم خانگی رخ داده است، به گونهای که با وجود گسترش شهرنشینی که بیشتر به افزایش اجارهنشینی منجر میشود، مالکیت مسکن همچنان بالا باقی مانده و مساحت سرانه خانهها افزایش یافته است(به استثنای چند سال اخیر).
شکاف شهری ـ روستایی در دسترسی به خدمات اساسی، مانند آب، برق، گاز، تلفن، راه، بهداشت و درمان و... به طور چشمگیری کمتر شده است و در نهایت، شکاف نهایی میان مناطق روستایی و شهری نیز کمتر شده است.
در این زمینه، سیاستهای حمایت از طبقه فقیر، مانند برقرسانی به روستاها و سهمیهبندیِ طیف وسیعی از کالاهای مصرفی، در دهه اول انقلاب دنبال شد.
مساعدت مستقیم به فقرا از طریق شبکهای از مؤسسات خیریه نیمهدولتی که بزرگترینِ آنها کمیته امداد است، نیز بر کاهش فقر تأثیر داشته است.
چرا جمهوری اسلامی به کشورهای دیگر باج میدهد؟!
نظام پهلوی هرگز سیاست مستقل نداشت. شاه در سیاست خارجی تنها مجری بیچون و چـرای سیاستهای آمریکا بود. مأموریت ژاندارمی شاه براساس دکترین نیکسون، نماد فروش استقلال ایران در سیاست خارجی به کاخ سفید بود؛ زیرا براساس این دکترین، شاه با پول نفت ملت ایران، سیاست خارجی کشور را کاملاً در خدمت برقراری امنیت برای منافع آمریکا در سطوح منطقهای و فرا منطقهای قرار داده بود.
اولین خدمت شاه، ورود به جنگ ویتنام بود. ایران با فرمان دولت واشنگتن واحدهایی از افسران و کارمندان و تجهیزات نظامی خود را به سایگون اعزام کرد. طبق گزارش سفارت آمریکا در تهران، آمریکا از ایران خواست که ۵۰ فروند هواپیمای ۵ـF برای استفاده در ویتنام تأمین کند و شاه ۱۲ دقیقه پس از طرح این موضوع، پاسخ مثبت داد.»
سرکوب جبهۀ آزادیبخش ظفار در عمان، مأموریت دیگر شاه در راستای سیاستهای آمریکا برای جلوگیری از نفوذ شوروی بود. شاه بالغ بر سه هزار نفر از نیروهای مسلح ایران را ـ که به تدریج تا ده هزار نفر افزایش یافت ـ از سال ۱۳۵۱با هدف سرکوب این جنبش به عمان اعزام کرد، در حالیکه هیچگونه تجاوز ارضی یا تنش سیاسی صورت نگرفته بود. میزان هزینهای که شاه در این زمینه بر ملت ایران تحمیل کرد به روایت اسناد وزارت امور خارجه میلیاردها تومان بود و انگلیسیها این هزینه را حدود یک میلیارد دلار اعلام کردند. تلفات ارتش ایران از شروع عملیات در آذر ۱۳۵۲ تا پایان سال ۱۳۵۴، کشته شدنِ ۲۵ درجهدار و ۱۸۶ سرباز و مجروح شدنِ بیش از هفتصد تن بود.
حمایت از سلطنتطلبان متمایل به غرب در جنگهای داخلی یمن، اقدام دیگر شاه با دستور آمریکاییها بود. ایران در طولِ این جنگ هشت ساله به ارسال اسلحه و آموزش نظامی اقدام کرد. شاه نیز کمکهای اعطایی ایران به صنعا را اعلام کرده و در روزنامههای آن زمان منتشر شده بود.
شاه در جنگ میان سومالی و اتیوپی و در مراکش هم علیه چریکهای پولیساریو، حمایت نظامی و مالی کرد. «هنری کسینجر» وزیر خارجۀ وقت آمریکا نیز خدمات شاه به آمریکا در ویتنام و افریقا را تأیید میکند. کمکهایی که شاه متعهد شده بود به کشورهای اروپایی، آسیایی و آفریقایی ارائه کند، بیش از ۱۵ میلیارد دلار بود!
این در حالی است که ایرانِ پس از انقلاب، مستقلترین سیاست خارجی را به نمایش گذاشته و بدون هر نوع ترسی، فرمان سیاست خارجی خود را براساس منافع ملیاش تعیین میکند. برعکس دوران شاه، ورود ایران در تحولات منطقهای، مانند بحران سوریه و عراق بنا بر دعوت این کشورها و بهطور کامل در چارچوب منافع ملی بوده و با نابود کردن ماشین جنگی هیولای داعش که مورد حمایت آمریکا، سعودیها و رژیم صهیونیستی بود، عزت ملی ایران را در میان ملتها بالا برد.
استقبال ملتهای جهان از تشییع شهید سلیمانی مؤید این حقیقت بود. ایران قبل از انقلاب در سازمان ملل «آقا اجازه» بود؛ اما اکنون بدون توجه به قدرتهای بزرگ به صورت مستقل رأی خود را می دهد.
گزارشی از دستاوردهای انقلاب اسلامی در برقرسانی
پیش از پیروزی انقلاب اسلامی و در اوج فعالیتهای رژیم طاغوت، تنها ۱/۳ میلیون مشترک برق، اعم از خانگی، عمومی، صنعتی و کشاورزی وجود داشت؛ این در حالی است که بررسی ۱۰ شاخص توسعهای و اصلی صنعت برق نشان میدهد، پس از انقلاب به طور میانگین سالانه ۶.۱۸ درصد رشد در شاخصهای خدمترسانی ایجاد شده و تداوم داشته است.
بر اساس آمار رسمی وزارت نیرو تعداد کل مشترکان برق در پایان تیرماه ۱۴۰۱ به رقم ۳۸ میلیون و ۹۵۱ هزار فقره رسیده است.
از مجموع این آمار، ۳۱ میلیون و ۱۱۰ هزار مشترک خانگی، یک میلیون و ۹۰۲ هزار مشترک عمومی، ۵۰۹ هزار مشترک کشاورزی، ۲۶۷ هزار مشترک صنعتی و ۵ میلیون و ۱۶۳ هزار مشترک تجاری هستند.
گفتنی است، هم اکنون همه روستاهای کشور از نعمت برق برخوردارند. این در حالی است که در سالهای دهه ۱۳۵۰، ۹۶ درصد روستاها برق نداشتند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🇮🇷
🎥 میلاد با سعادت مولی الموحدین حضرت امیر المومنین علی علیه السلام و روز پدر را تبریک میگوییم.
Sedayeenghelab_ir.mp3
11.32M
🇮🇷
📢 #صدای_ثامن(۱۱۰) | چرا شاه فرار کرد؟!
❄️🌹❄️
🎙 کارشناس: عباس سلیمی نمین مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران
5.56M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🇮🇷
🎥 روزمان را با #قرآن آغاز کنیم/ ترتیل صفحه ۴۸۸ قرآن کریم ( آیات ۴۵ تا ۵۱ سوره مبارکه شوری)
❄️🌹❄️
🌺 امام علی (ع) میفرمایند: «تَعَلَّمُوا القُرآنَ؛ فَاِنَّهُ اَحسَنُ الحَدیثِ» قرآن را فرا گیرید، زیرا که قرآن نیکوترین سخنهاست. (نهجالبلاغه خطبه ۱۱۰)
🎙 استاد پرهیزگار
در مسیر پیشرفت.pdf
2M
🇮🇷
📝 میپرسن دولت چی کار کرده توی این یکسال و نیم؟
❄️🌹❄️
✅ بگو این لیست کارهاشه...😊
امیرعبداللهیان: نگاه به آمریکایلاتین مورد توجه ما است
🔹وزیر خارجه ایران: در چارچوب دکترین سیاست خارجی ایران نگاه به آمریکای لاتین مورد توجه جدی ما است. ما شاهد سرعت و گسترش مناسبات دو کشور ایران و نیکاراگوئه هستیم.
دستیار ارشد رئیسجمهور نیکاراگوئه: کشور ما می تواند به عنوان بازیگر مهم در منطقه آمریکای لاتین به صادرکننده و ویترین محصولات ایرانی در این منطقه تبدیل شود و نقش ژئوپلتیکی مهمی را ایفا کند.
🇮🇷
📊 سریعترین رشد توسعه یافتگی جهان در ایران
❄️🌹❄️
🔻صعود ۵۰ رتبهای به بام دنیا بر اساس گزارش سازمان ملل متحد.
🔸جمهوری اسلامی ایران در ۴۰ سال گذشته با ۵۰ رتبه صعود در شاخص #توسعه_انسانی، عنوان سریع ترین رشد شاخص توسعه انسانی را بین تمام کشورهای دنیا به خود اختصاص داد.
8.12M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🇮🇷
🎥 خلیج عربی حوض در خونه شماست!
❄️🌹❄️
🔹وقتی مهران غفوریان روی آنتن زنده برای خلیج فارس غیرتی میشود.