💢دوباره آتش به جان آمریکا افتاد
🔹آتشسوزی جدیدی در مناطق شمالی لسآنجلس در ایالت کالیفرنیا شعلهور شده است .شبکههای تلویزیونی آمریکا هم اعلام کردند، هزاران نفر از ساکنان کالیفرنیای جنوبی تحت دستور تخلیه قرار گرفتند؛ زیرا گروههای آتشنشانی با آتشسوزی غیرقابل کنترل هیوز در نزدیکی شهر کاستئیک، ناحیهای در کوهپایهها و کوههای شمال شهرستان لس آنجلس مبارزه میکنند.
🔸به گفته اداره آتشنشانی لسآنجلس، آتش در دو ساعت به بیش از پنج هزار هکتار گسترش یافت و ساکنان نزدیک دریاچه کاستئیک تحت تخلیه اجباری هستند.
🔹این آتشسوزیهای جدید درحالی است که آمریکاییها هنوز نتوانستهاند آتشسوزی قبلی این شهر راه که از دو هفته پیش آغاز شده بود، به طور کامل مهار کنند.
🔸این در حالی است که گفته میشود خسارات ناشی از این حریق بین 250 تا 275 میلیارد دلار بوده و تا کنون 27 نفر را نیز به کام مرگ کشانده است.
🔺🔻وزیر نیرو: آورد آبی کشور به کمتر از ۳۸۰ میلیارد مترمکعب کاهش یافته است
🔹وزیر نیرو با یادآوری اینکه در سال های گذشته کل آورد آبی کشور بیش از ۴۰۰ میلیارد متر مکعب بود که ۱۳۰ میلیارد آن را روانآب تشکیل می داد، گفت: اکنون وضعیت به گونهای شده که این میزان به کمتر از ۳۸۰ میلیارد متر مکعب رسیده است.
🔹علی آبادی راهکار فعلی برای مدیریت منابع آب را صرفه جویی دانست و تاکید کرد که باید به سمت روشهایی برویم که بهرهوری بیشتری ایجاد کند.
6.57M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
بنیانگذار شبکه منوتو: بحرانها و نارضایتیهای مردم عامل سقوط نظام پهلوی بود
___________________
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥عملیات شناورهای تندرویِ ذوالفقار از پایگاههای زیرزمینی در رزمایش نیروی دریایی سپاه
⁉️ ظریف چه فاجعهای به بار آورده که ناچار از مذاکره دوباره است؟!
♦️کلمات، ناتوان از بازگو کردن عمق فاجعهای هستند که آقای ظریف در نگارش نامتوازن برجام به ضرر ایران مرتکب شده است. اکنون در حالی که او در حال عبور از جنازه برجام (حقوق پایمال شده ایران در توافق هستهای) و التماس مذاکره دوباره از آمریکا و اروپاست، طرفهای اروپایی و حتی تیم ترامپ، ایران را به استفاده از مکانیسم ماشه تعبیه شده در بطن «توافق مُرده» تهدید میکنند!
🔸پس از تهدید مقامات انگلیسی و فرانسوی و آلمانی به احتمال استفاده از مکانیسم ماشه، حالا نماینده ترامپ در سازمان ملل هم ایران را با همین دستاویز تهدید کرده است!
«الیس استفانیک» در جلسه استماع سنا برای تصدی نمایندگی دولت ترامپ در سازمان ملل گفت: مکانیسم ماشه، یک ابزار مهم برای رئیسجمهور ترامپ علیه ایران است.
🔻سخنان وقیحانه گزینه ترامپ برای نمایندگی آمریکا در سازمان ملل، در حالی مطرح شده که دولت قبلی او با نقض قطعنامه ۲۲۳۱، از برجام خارج شد و اقدام به نقض تعهد دولت آمریکا در قبال ایران کرد.
🔸یادآور میشود ساز و کار اسنپ بک یا همان ماشه در متن برجام، به طرف مقابل ایران این اجازه را میدهد که به صرف بهانهجویی بتواند تحریمهای جمع شده ذیل قطعنامه ۲۲۳۱ را یکجا و بدون نیاز به جلب نظر دیگر اعضای شورای امنیت برگرداند!
🔸طبق مکانیسم ماشه، اگر یکی از طرفها به این جمعبندی برسد که طرف دیگر به تعهداتش پایبند نیست، میتواند به کمیسیون مشترک شکایت کند. اگر در بازه زمانی ۳۵ روزه، موضوع شکایت آنگونه که شاکی میخواهد حل و بررسی نشود، شاکی میتواند موضوع حل نشده را به عنوان دلیلی برای توقف اجرای تعهدات برجام در نظر بگیرد و شورای امنیت را مطلع کند. پس از آن، شورای ۳۰ روز فرصت دارد تا درباره استمرار تعلیق تحریمها یا بازگرداندن آنها، قطعنامه صادر کند. اگر در این مدت، شورا نتواند قطعنامهای صادر کند، تمام تحریمهای قبل از برجام، به طور خودکار بازمیگردند و قابل وتو از سوی اعضای دائمی شورا (چین و روسیه) نیست بلکه «عدم بازگشت تحریمها» قابلیت وتو دارد.
🔸گفتنی است همزمان با سخنان نماینده ترامپ در سازمان ملل، گروسی مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی گفت: برجام دیگر کارآمد نیست و باید به فکر جایگزینی برای آن باشیم.
🔸بالا آمدن افتضاح آقای ظریف در تدوین خسارتبار برجام، در حالی است که او بیاعتنا به عهدشکنی وقاحتآمیز طرف آمریکایی، پالسهای منفعلانه برای مذاکره با ترامپ میفرستد. ظریف در این بازی حقارتآمیز حتی به یاد نمیآورد که پس از پایمال شدن توافق برجام توسط ترامپ گفته بود:
🔻با ترامپ مگه میشه مذاکره کرد؟ روی کلمه به کلمه برجام ساعتها مذاکره شده، بعد آقای ترامپ میاد یه لحظه یه چیزی امضا میکنه میگه همش باطل! این آیا جز یک نمایش تبلیغاتی هست؟ شما اصلاً نشون بدید مذاکره با شما ارزش وقت آدم رو داره
چرا ظریف که سمت و جایگاه غیر قانونی دارند و در مجلس هم به این موضوع رسیدگی شد و پرونده اش به قوه قضاییه ارسال شده سر ازسوییس درآورد؟ چرا از سوی رییس قوه قضاییه عزل و برکنار نمی شود؟؟
همانطور که یادتان هست دولت بعد از کسب اجازه از رهبری ، اصلاحیه ای به این قانون زد تا تابعیت قهری ( فرزندی که در آن کشور به دنیا می آید) مشمول این قانون نشود و با قید یک فوریت آن را به مجلس فرستاد
مجلس به یک فوریت آن رأی نداد . پس در نتیجه این لایحه باید برود در نوبت .
هنوز چیز خاصی نگذشت از آن زمان که بگوییم نوبتش شده و مجلس کم کاری کرده،
باید در کمیسیون مربوطه که امنیت ملی هست بررسی شود .
پس شخص رئیس مجلس در این مورد دخالت مستقیم ندارد ،چون باید در کمیسون بررسی شود و آن هم طبق نوبت .
الان هم دیوان عدالت اداری که زیر نظر قوه قضا هست می تواند حکم به ابطال مسئولیت آقای ظریف بدهد ،
اما اینکه چرا هنوز این حکم را نداده احتمالا برای این است که موضوع در دست بررسی هست .
چون نمی شود یک پرونده را بدون نوبت بررسی کرد...
چرایی و چگونگی مصاحبه ظریف؟ آنچه بود و آنچه روایت شد!
تا امروز درباره مصاحبه دکتر ظریف با فرید زکریا تحلیلها و ارزیابیهای گوناگونی صورت گرفته است. اما به نظر میآید بسیاری از منتقدان مصاحبه، متن کامل مصاحبه را دنبال نکرده باشند و صرفا گزیدههایی از مصاحبه را مبنای قضاوت خود قرار دادهاند؛ اما کسانی که کل مصاحبه را دیدهاند ارزیابی آنان یقینا متفاوت است؛ بر این اساس چند نکته بیان میشود و داوری و قضاوت منصفانه را به مخاطبان وامیگذارم؛
۱)در بخش مربوط به جبهه مقاومت مصاحبه که فرید زکریا تلاش میکرد، نشان دهد که جمهوری اسلامی ایران در موقعیت ضعيف قرار گرفته است، دکتر ظریف نه تنها بر خلاف منافع ملی صحبت نکرد، بلکه بسیار قوی و در چارچوب سیاستهای نظام نیز بحث کرد.
۲)در بخش مربوط به موضوع هستهای و سیاست ایران هراسی و اسلام هراسی غرب، آقای ظریف مستند و مستدل و کاملا در چارچوب اظهارنظر کرد.
۳)آقای ظریف فرآیند خلف وعده آمریکا و نقض عهد آنان در موضوع برجام را به درستی و در چارچوب روایت رسمی کشور بیان کرد. او مثلا گفت بر اساس اقدامات غیرقانونی آمریکا درباره خروج از توافق هستهای، نقطه گریز هستهای در ایران از یکسال به چند روز رسیده است.
۴)درباره این موضوع که جمهوری اسلامی ایران در منطقه گروه نیابتی ندارد، استدلالی ارائه کرد که برای همگان نیز کمک کننده است. او گفت گروههای مقاومت پیش از انقلاب اسلامی نیز با اسرائیل در حال نبرد بودهاند. ظریف گفت چون گروههای مقاومت مبارزه میکنند، در نتیجه حمایت ما از آنان تولید شده است. او گفت حمایت، مبارزه را تولید نمیکند. بلکه مبارزه سبب حمایت شده است. علت مبارزه نیز اشغالگری، تجاوز و نقض حقوق بشر توسط صهیونیستها است.
۵)درباره اینکه اسرائیل رژیمی نسلکش، اشغالگر و آپارتاید و ناقض حقوق بشر است، چندین بار با صراحت در مصاحبه آن را مورد تأکید قرار داد.
۶) آقای ظریف درباره حل مسئله فلسطین، تقریبا نظر رسمی نظام مبنی بر تشکیل یک دولت فلسطینی و حق تعیین سرنوشت فلسطينيان را بیان کرد. او گفت کلید حل مسئله فلسطین در اسرائیل است و این رژیم باید دست از خودکامگی بردارد تا قضیه حل شود. ظریف گفت ما به حمایت از فلسطین ادامه خواهیم داد.
۷)درباره وضعیت حقوق بشر در ایران، فرید زکریا مدعی شد من سال گذشته به عربستان سفر کردم. زنان سعودی گفتند که حقوق ما در عربستان بیشتر از زنان در ایران است. اما پاسخ های ظریف:
_در کابینه دولت چهاردهم چهار زن حاضر هستند.
_اگر به خیابانهای تهران بیایید برخی خانمها موهای خود را نپوشانده اند، این خلاف قانون است، اما دولت تصمیم گرفته، که زنان را تحت فشار قرار ندهد.
_اقلیتهای قومی در بخشهای مختلف کشور منصوب شدهاند.
۸)مجری پرسید برخی تندروها شما را دوست ندارند و میخواهند با شما برخورد کنند آیا موفق خواهند شد؟ آنان مدیریت خیلی بخشهای کشور را در دست دارند. اما پاسخهای ظریف؛
_ اگر آنها اینقدر که شما میگویید همه چیز را مدیریت میکنند، به من اجازه حضور در اجلاس داووس داده نمیشد.
_ این نشان میدهد ایران یک جامعه تک صدایی نیست. ما صداها و دیدگاههای مختلفی داریم. در برخی انتخابات ها آنها برنده هستند و ما بازنده و گاهی اوقات نیز ما برنده میشویم و آنها بازنده.
_انتخابات اخیر در ایران کاملا رقابتی و سخت بود. اگر رقیب پزشکیان انتخاب میشد، شرایط تفاوت پیدا میکرد. اگر جلیلی رئیس جمهور بود، ممکن بود یک جنگ در منطقه داشته باشید. بنابراین در ایران تکثر دیدگاهها وجود دارد. من به دیدگاههای مختلف احترام میگذارم.
_من اصلا نمیخواهم کسانی که علیه من حرف میزنند، دولت آنان را ساکت کند. زیرا اگر ما منتقدین را خاموش کنیم، روزی آنان نیز با ما همین رفتار را خواهند داشت.
_منتقدین میگویند انتصاب من غیرقانونی است. اما تفسیر ما متفاوت است. قرار است دادگاه درباره انتصاب من تصمیم بگیرد. اگر دادگاه بگوید که باید بروم، خب میروم. این پايان دنیا نخواهد بود. دوباره تدریس را شروع میکنم.
حالا با یک نگاه منصفانه و بیطرفانه این مصاحبه را ارزیابی کنید. آیا بین آنچه در مصاحبه رد و بدل شده با واکنشهای بیرونی منتقدان تناسب وجود دارد؟ آیا نقدها در این زمینه بر مدار انصاف و عدالت بیان شده است؟ آیا اگر اندکی سواد رسانه و قوه تشخیص منافع ملی در کار بود نباید بخشهای مثبت و مؤثر مواضع دکتر ظریف ضریب میخورد و بازتاب پیدا میکرد؟ اما متأسفانه قضاوتها در جامعه گاه بر مبنای تعصبات و هیجانات صورت میگیرد. این یک خطای بزرگ اخلاقی و سیاسی است و باید بشدت از آن اجتناب کرد.