🌠🍁
🍁
❇️ رعایت اخلاق در #دولت_نقلابی(7)
💠موضوع: دوری از زرد نویسی سیاسی ‼️
🔸🌺🔹
🔻روزنامه نگاری زرد، اصطلاحی سیاسی و رسانهای است و هنگامی به کار میرود که برخی رسانه ها و با استفاده از تیترهای بسیار درشت و به دور از اخلاق حرفهای در صدد تحقق خواسته های پنهان خود بر می آیند.
🔹 تلخی این قصه وقتی بیشتر می شود که برخی مسئولان عالی رتبه کشوری وظیفه خوراک دهی این زرد نویسی رسانهها را به عهده می گیرند.
🔸تقلیل موضوع احضار وزیر محترم ارتباطات به افزایش پهنای باند و بیان رئیس جمهور محترم که "مرا محاکمه کنید نه وزیرم را" که تیتر اغلب رسانه های همسو با دولت شده، کسی آن را به پای فداکاری دولت و رئیس محترم آن نمی گذارد و نمی تواند افکار عمومی را فریب دهد.
🔺فداکاری برای ملت و استقلال کشور به آن است که همزمان هم امنیت و استقلال کشور را در شبکههای مجازی با ایجاد شبکه ملی اطلاعات محقق کنید و هم مردم را از گرانی های افسار گسیخته و رها شدگی بازار نجات دهید
🔴 دعوا و درگیری در اردوگاه اصلاحات؛ زد و خورد رسانهای خرازی و واعظی
🔹 با نزدیک شدن به ایام انتخابات ریاستجمهوری ۱۴۰۰ گروههای اصلاحطلب سعی میکنند با اعلام برائت از دولت روحانی اعتبار از دست رفته خود را کمی احیا کنند تا بتوانند در انتخابات آتی با دستانی باز به میدان بیایند. درگیری لفظی صادق خرازی با محمود واعظی نمونهای از اختلافاتی است که در طول سالهای گذشته در درون اردوگاه اصلاحات وجود داشته و اکنون در ماههای پایانی عمر دولت این اختلافات به عرصه عمومی کشیده شده است.
🔸 ۲۶ دی ماه صادق خرازی دبیرکل حزب «ندای ایرانیان» در ششمین کنگره این حزب با انتقاد از اصلاحطلبان، بیان کرد: «اگر بخواهیم به صورت کامل نقش خود را تبیین کنیم و به بزرگان بگوییم ناصحانمان باشند و به جوانان بگوییم کاری نکنند که نمیشود. رئیسجمهور اجارهای دوای درد ما نیست. این مشکل را خودمان ایجاد کردیم. ما اشتباه کردیم. باید از رئیسجمهور اجارهای خودمان توبه کنیم».
✅ بعد از این صحبتهای خرازی، محمود واعظی رئیس دفتر رئیسجمهور در واکنش به «توبه از رئیسجمهور اجارهای»، گفت: «یکی از مسئولان ستاد انتخاباتی حسن روحانی در سال ۹۲ بودم، یادم میآید او [صادق خرازی] در هیچ جای ستاد نقشی نداشت. نخست بیاید اثبات کند برای روی کار آمدن رییسجمهوری چه کار کرده که چنین اظهاراتی داشته است.
🔹 آنها با نگاهی به گذشته ببینند قبل از این دولت چه شرایطی داشتند و فعالیتهای آنها در چه حدی بود. این دولت همفکران آنها را در استانداریها و سمت معاونت وزیر به کار گرفت و امروز به جای تشکر، طلبکار هم شدند و حرفهای بیربط میزنند و الان که زمان انتخابات شده در پی یک سری حرفهای بیپایه و اساس هستند».
🔸 این انتقادات تند و تیز درحالی بعد از هفت سال مطرح میشود که اصلاحطلبان در دوره اول ریاستجمهوری روحانی با چماق به استقبال منتقدان سیاستهای دولت میرفتند و بهقدری فضا سنگین شده بود که به محض نقد عملکرد دولت، بهخصوص در مذاکرات هستهای، باید منتظر تکفیر روزنامههای زنجیرهای اصلاحطلب میبودیم!
💢 حال که آش «رئیسجمهور اجارهای» آنقدر شور شده که هیچکس حاضر به دفاع از آن نیست، گروههای اصلاحطلب سعی میکنند با خطکشی میان خود و دولت روحانی، با کمترین هزینه از این دوران طاقتفرسا و فراموش نشدنی عبور کنند! استدلالهایی همچون بسته شدن دست جهانگیری در دولت یا غلبه نظرات نوبخت و واعظی بهعنوان نماینده طیف اعتدال در همین راستا از سوی رسانههای اصلاحطلب مطرح میشود. هر چند که دیگر حنای این جریان برای مردمی رنگی ندارد.
🔴 چرا دولتیها و اصلاحطلبان آشکارا به جان هم افتادهاند؟
🔹 داستان اصلاحطلبان و دولت به پایان رسیده است. در واپسین ماههای منتهی به انتخابات ریاست جمهوری اصلاحطلبان و دولت در حال پایین انداختن پرده اتحاد و دمیدن در شیپور جنگ هستند؛ اما داستان اعتدالیون و اصلاحطلبان از کجا آغاز شد؟
🔸 در دولت نخست روحانی از سالهای ۹۲-۹۶ جبهه اصلاحات تمام قد از اقدامات حسن روحانی حمایت کردند.
✅ رسانههای این جریان اعم از روزنامهها و وبسایتها و خبرگزاریها و چهرههای شاخص سیاسی و رسانهای همواره دولت را از خود دانسته و حمایت کردند.
🔸وحدت دولت و اصلاحطلبان در انتخابات مجلس سال ۱۳۹۴ نیز نمود داشت و آنان لیست امید را به صورت مشترک در تهران و شهرستانها ارائه دادند.
✅ سید محمد خاتمی لیدر اصلاحات نیز با انتشار ویدئو «تکرار میکنم» هواداران این جریان را به آمدن و رأی دادن به این لیست دعوت نمود. از قضا لیست امید تهران با حداکثر آراء نیز وارد مجلس شد.
🔹 اما سؤال این است که دولت و اصلاحطلبان چرا اکنون به این نقطه رسیدهاند؟
🔸 برای پاسخ به این سؤال باید به چرایی اتحاد این دو جریان پرداخت. در شرایط انتخابات ۹۲ هر دو طرف به هم نیاز داشتند روحانی به رسانهها و چهرههای اصلاح طلب نیازمند بود و اصلاحطلبان نیز به دلیل معرفی نکردن کاندیدای رأیآور و تحت تأثیر وقایع سال ۸۸ به چهره معتدلی چون روحانی نیاز داشتند تا بتوانند بخشی از قدرت را در اختیار بگیرند لذا خاتمی و دیگر بزرگان این جریان از عارف خواستند که به نفع روحانی کنار رود؛ اما از همان نخستین روزها فعالین اصلاحطلب دولت رو به عنوان «رحم اجارهای» برای پرورش یک نفطه نامیدند.
💢 اما چرا اکنون اعضای ارشد دولت به این نوع اظهارات اصلاحطلبان پاسخ میدهند؟ به نظر میرسد ائتلافی که بین دولت و اصلاحات بهحسب شرایط موجود به وجود آمده بود به انتهای راه رسیده است و هرکدام از دو طرف به دنبال راه جدیدی برای آینده سیاسی خود هستند؛ بنابراین دو طرف بعدازاین در کشمکشی عمیق در مورد عملکرد هشتساله دولت فرو خواهند رفت.
🔴 نگاهی به یک مناظره و آشنایی با چند تکنیک رسانهای
🔹 مساله اصلی این نوشتار نه صادق زیباکلام است و نه خسرو معتضد. مساله اصلی آشناسازی مخاطب با تکنیکهای به کار رفته در این مناظره است تا در ماههای آینده که به انتخابات نزدیکتر میشویم بدانیم وزن افراد در مناظرهها را چگونه باید مورد سنجش قرار دهیم.
1️⃣ مغالطه
🔸 یکی از روشهای رایج در مناظره مخصوصا وقتی که دست یکی از طرفین برای اثبات ادعایش یا رد ادعای طرف مقابل خالی است، توسل به مغالطه است. یکی از روشهای مغالطه حمله به فرد بهجای نقد گفتمان یا اظهارات اوست که از آن بهعنوان «مسموم کردن چاه» هم یاد میشود. این روش یکی از غیراخلاقیترین روشها برای انحراف مسیر بحث، عصبانی کردن طرف دیگر مناظره، منحرف ساختن افکار عمومی و فرار از پاسخگویی است. این روش بر مبنای شخص ستیزی مورد استفاده قرار میگیرد نه رد استدلال. استفاده از عباراتی مثل دروغگو و خائن بهجای نقد اظهارات فرد مقابل توسل به اینگونه از مغالطه است.
2️⃣ برچسب زنی
✅ یکی دیگر از روشها برچسب زنی است. برچسبزنی باعث میشود فرد و گفتههایش ذیل آنچه به او نسبت داده شده، قرار گیرد و مخاطب بر اساس همان برچسب، دچار انحراف در استنتاج شود. استفاده از عناوینی همچون مورخ حکومتی، عوامفریب، تاریخ حکومتی، پوپولیست و... نمونههایی از این روش هستند.
3️⃣ پاره حقیقت گویی
🔹پاره حقیقتگویی موضوع دیگری است که اکثرا در مناظرهها مشاهده میکنیم. گاهی سخنی یا ادعایی از نظر منبع، محتوای پیام، مجموعهای بهم پیوسته و مرتب هستند اما بیان بخشی از آن و حذف بخش دیگر، جهت و نتیجه تصمیم و درک مخاطب از موضوع را تغییر میدهد. درواقع در روش «پاره حقیقتگویی» حذف یکی از عناصر بهعمد صورت میگیرد. در این روش نداشتن استدلال و تحلیل ذیل تکهپاره کردن اصل موضوع پنهان میشود.
💢 هنگام مشاهده مناظرهها و پذیرش اظهارات یک فرد، به برنامهها و استدلالهایش پیرامون موضوع بحث دقت کنید تا آسمان ریسمان بافتنها.
🔴 سحر تبر، ۱۰ سال زندان/ مهدی جهانگیری، ۲ سال زندان!
🔹 سحر تبر رایادتان هست؟ دخترک جوانی که با تغییره چهره خود به یک چهره خشن و وحشتناک در اینستاگرام فالوئر جمع کرده و از این طریق مخاطبین بسیاری را جمع آوری میکرد و با جذب تبلیغات پول میگرفت. بعد از دستگیری به اتهام معاونت در فساد فیالارض و اهانت به مقدسات و تحصیل مال نامشروع به ۱۰ سال زندان محکوم شد. مراحل پرونده وی کمتر از یکی دوسال طول کشید.
🔸 مهدی جهانگیری را هم حتماً یادتان هست. برادر اسحاق جهانگیری معاون اول دو دولت شیخ حسن روحانی و یارغار اسفندیار رحیم مشایی وبقایی. به اتهام قاچاق حرفهای ارز و تحصیل مال نامشروع دستگیر شد؛ حجم تخلفات به حدی بود که وثیقه ۶۰۰۰ میلیارد تومانی برای اووضع شد. با لابی وثیقه ۶۰۰۰ میلیاردی به ۱۰۰۰ میلیارد کاهش پیدا کرد و سپس به ۲۰۰ میلیارد تومان!
✅ حالا بعد از چندسال دادرسی و دادگاه، به ۲ سال حبس و ردمال ۲ میلیارد ناقابل و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شده!
🔹 قصدم ایجاد دوقطبی بین جرائم فرهنگی با اقتصادی نیست ولی حاضرم قسم بخورم که تاثیر مهدی جهانگیری و جهانگیریها و امثال ذلک در دینگریزی جوانان مملکت و انحرافات فرهنگی، هزاران برابر امثال سحر تبر است! با قاچاق حرفهای ارز و تبعیض و فساد، به فقر دامن زدند! وقتی فقر از دری بیاید ایمان از در دیگر رود!
💢 کسی که وثیقه ۶۰۰۰ میلیاردتومانی برای او وضع میشود فقط دوسال حبس؟!! آقایان بخدا ۸۰ میلیون ایرانی دارند میبینند! نفس برخورد با دانه درشتها خوب است اما با این حکمها بهتر است محاکمه نشوند!
🔴 وزیر خارجه جدید آمریکا کیست؟
🔹 آنتونی بلینکن متولد سال ۱۹۶۲ است و در دوران ریاستجمهوری باراک اوباما ابتدا معاون مشاور امنیت ملی و بعد از آن قائممقام وزیر خارجه آمریکا بود.
🔸 بلینکن در محافل سیاسی آمریکا به عنوان فردی که طرفدار اروپا است شناخته میشود. او سال ۲۰۱۶ گفت: «به عبارت سادهتر، وقتی که ما دوست، شریک و متحد داشته باشیم دنیا امنتر است.»
✅ او معتقد است اروپا «شریک حیاتی» آمریکا است و از طرح دولت ترامپ برای خارج کردن نظامیان آمریکا از آلمان به شدت انتقاد کرده است.
🔹 بلینکن از پدر و مادری یهودی متولد شده و در جایی گفته که ناپدریاش بازمانده رویداد ادعایی «هولوکاست» است.
🔸 از جمله مسائل دیگری که آنتونی بلینکن به آن شهرت دارد طرفداری از رژیم صهیونیستی است. او چندی پیش گفته که بازگرداندن سفارت آمریکا به تلآویو اقدامی است که «از لحاظ عملی و سیاسی فاقد معنا است.»
✅ او در چند اظهارنظر جنجالی فلسطینیها را عامل شکست مذاکرات با طرفهای صهیونیستی دانسته است.
🔹 شبکه خبری الجزیره چندی پیش در گزارشی نوشته بود بلینکن احتمالاً موضع آمریکا در خصوص شهرکسازیهای اسرائیل را به قبل از دوران ترامپ بازخواهد گرداند، یعنی این اقدامات را غیرقانونی قلمداد خواهد کرد اما هیچ اقدامی برای جلوگیری از آن انجام نخواهد داد و دست رژیم صهیونیستی را در خصوص آن بازخواهد گذاشت.
🔸 بلینکن در جلسه تأیید صلاحیت خود در مجلس سنا سیاست دولت بایدن در قبال برجام را هم تشریح کرد.
✅ او گفته قصد دارد قبل از ورود به برجام درباره آن با نمایندههای کنگره و رژیم صهیونیستی رایزنی کند.
💢 این دیپلمات آمریکایی تصریح کرده از بازگشت به برجام حمایت میکند اما همانند بایدن معتقد است آمریکا باید این اقدام را مبنایی برای «قویتر و طولانیتر کردن» توافق قرار دهد.