پایگاه بصیرت / گروه سیاسی/ سردار جوانی
کشور در آستانه تشکیل دولت سیزدهم با ریاست آیت الله رئیسی و روزهای پایانی دولت های یازدهم و دوازدهم با ریاست آقای دکتر روحانی قرار دارد. هر دولتی دارای نقاط قوت و ضعف بوده و از تجارب ارزشمندی برخوردار است که باید در دولت بعدی مورد توجه قرار گیرد.
حال پرسش اصلی آن است که، مهمترین و برجسته ترین تجربه دولت آقای روحانی در دوره هشت ساله چیست؟ آقای رئیسی کدام تجربه آقای روحانی را باید بیش از همه مورد توجه قرار دهد؟
رهبر حکیم انقلاب اسلامی در دیدار پایانی با اعضای هیأت دولت دوازدهم و شخص رئیس جمهور، به این پرسش پاسخ داده و فرمودند: «یک تجربه بسیار مهم در این دوران عبارت است از بی اعتمادی به غرب که آیندگان باید از آن استفاده کنند. در این دولت معلوم شد که اعتماد به غرب جواب نمی دهد و آنها کمک نمی کنند و هر جا که بتوانند ضربه خواهند زد و اگر جایی هم ضربه نمی زنند به این دلیل است که نمی توانند»
مقام معظم رهبری در این دیدار که روز چهارشنبه ششم مرداد ماه انجام شد، خطاب به رئیس جمهور و اعضای دولت افزودند: هر جا کارها را منوط به غرب و مذاکره با آنها و آمریکا کردید ناموفق بودید و هر کجا که بدون اعتماد به غرب حرکت و از آنها قطع امید کردید، موفق بودید و پیش رفتید»
با گواهی و شهادت کارشناسان، با استناد به آمار و ارقام و با قضاوت افکار عمومی، دولت هشت ساله آقای روحانی در ایجاد رشد اقتصادی و رفاه عمومی، در ایجاد اشتغال و رونق بخشی به تولید و در مهار تورم و حل مشکلات اقتصادی کشور و معیشتی مردم کارنامه موفقی ندارد. آقای روحانی در حالی اداره دولت در جمهوری اسلامی را به آقای رئیسی واگذار می کند که کشور در سخترین شرایط به لحاظ اقتصادی قرار دارد.
و اینک پرسش آن است که دلیل ناموفق بودن دولت های یازدهم و دوازدهم در حوزه اقتصاد چیست؟ پاسخ بسیار روشن است . آقای روحانی و تیم مشاوران و جریان حامی ایشان پیش از انتخابات یازدهمین دوره ریاست جمهوری، از مذاکره با آمریکا به عنوان کد خدای جهان به عنوان تنها راه حل مشکلات اقتصادی کشور و مردم یاد کرده، با تمرکز راهبردی بر این راه حل در رقابت های انتخاباتی و دادن وعده های عجیب و غریب به مردم، موفق به کسب رای مردم شدند.
این نوع وعده دادن به مردم برای حل مشکلات اقتصادی کشور با بهره گیری از ابزار رسانه و شیوه های نوین پروپاگاندی انتخاباتی و تمرکز بر تخریب رقیب به عنوان مخالفان مذاکره و طرفداران تحریم و بی اعتنا به مشکلات مردم و کسانی که توهم توطئه دارند، در حالی بود که قابل پیش بینی بود غرب و آمریکا قابل اعتماد نبوده و از طریق مذاکره با آمریکا و حتی دادن پاره ای امتیازات به آن، هیچ مشکلی از مشکلات کشور حل نخواهد شد .
رهبر حکیم انقلاب اسلامی در دیدار با مردم تبریز در 29 بهمن 1391 ( چند ماه قبل از انتخابات خرداد92) ، با صراحت خطاب به مردم قریب به این مضمون فرمودند؛ اینکه گفته شود از طریق مذاکره با آمریکا می توان مشکلات کشور را حل کرد، این حرف درستی نیست و مردم باید هوشیار باشند.
به هر حال از آنجا که آقای روحانی در دوران انتخابات، حل مشکلات کشور را فقط از طریق مذاکره با آمریکا اعلام کرد در تبلیغات انتخاباتی سال 1392 تصریح نمود؛ دولت آینده برای حل مشکلات اقتصادی کشور و مردم باید اجازه مذاکره با آمریکا را داشته باشد؛ بعد از پیروزی ایشان و تشکیل دولت یازدهم، رهبر معظم انقلاب اسلامی با اعلام سیاست نرمش قهرمانانه، اجازه مذاکره به دولت آقای روحانی را صادر فرمودند، نکته بسیار مهم در این میان، آن است که کارشناسان و صاحب نظران دلسوز و آگاه به مسائل ایران و آمریکا و آشنا به ماهیت استکباری شیطان بزرگ و خلق و خوی زیاده خواهی و عهد شکنی این کشور، بارها و بارها مطرح ساختند که نباید فریب آمریکا را خورد و در انجام توافقات باید هوشیار بود.
رهبر حکیم انقلاب اسلامی بیش از دبگران به دولتمردان، شخص رئیس جمهور و تیم مذاکره هشدار دادند و ضمن اینکه تصریح فرمودند: فریب لبخند های آنان را نخورید ، من خوشبین نیستم ، آنان وعده می دهند ولی به وعده های خود عمل نمی کنند ، اگر ما در موضوع هسته ای به صد درصد هر آنچه آنها می گویند عمل کنیم ، تحریم ها را بر نخواهند داشت ؛ این نکته را هم متذکر شدند که ، اگر برجام نتیجه نداد ، ظرفیت فکری جامعه بالا می رود .
اکنون با گذشت یک دوره هشت ساله، انجام مذاکرات و حصول توافق تحت عنوان برجام و نتایج حاصله از این توافق برای طرفین، می توان قضاوت کرد که کدام نگاه به غرب و آمریکا درست است؛ با نگاهی که بر مبنای اعتماد به آمریکا معتقد بود، امضای جان کری تضمین است و با رسیدن به توافق هسته ای، می توان به یک توافق برد – برد دست یافت؛ با نگاهی که معتقد بود، آمریکا همان شیطان بزرگ است و غیر قابل اعتماد می باشد و اگر هم توافقی با آن انجام شود به تعهداتش عمل نخواهند کرد؟
۹ مرداد ۱۴۰۰
در دوره پس از امضای توافق و پدید آیی برجام، ایران به تمام تعهدات عمل کرده و طرف مقابل به ویژه آمریکایی ها، نه تنها به تعهداتشان عمل نکرده، بلکه با خروج از برجام تحریم ها را تشدید و چند برابر کردند، اینک برجام به کما رفته و در مسیر میرایی قرار دارد.
هرچند برخی از طرفداران، زمینه سازان و بانیان اصلی برجام شخص آقای روحانی، به جای درس گرفتن از برجام و این تجربه تاریخی، تلاش می کنند تا عوامل داخلی همانند اقدام مجلس یازدهم در به تصویب رساندن قانون « اقدامات راهبردی برای لغو تحریم ها» را، به عنوان دلیل ناکامی برجام و نرسیدن به توافق در مذاکرات وین معرفی کنند، لکن دلایل ناکامی برجام، چیزی جز بد عهدی آمریکا نیست.
آمریکایی ها از طریق مذاکره با ایران به دنبال وا داشتن ایران به تسلیم در حوزه های گوناگون از جمله هسته ای ، موشکی ،منطقه ای و حقوق بشر هستند آمریکایی ها از این طریق می خواهند ، سیاست ها ،رویکردها ، مواضع و رفتارهای ایران در موضوعات مختلف داخلی ، منطقه ای و بین المللی را عوض کرده، در نهایت هویت اسلامی و انقلابی ملت ایران را از بین ببرند . در رسیدن به یک چنین هدف راهبردی هم، بین دمکراتها و جمهوری خواهان هیچ تفاوتی به جز در روش ها وجود ندارد.
طرفداران مذاکره در سال های گذشته، بد عهدی و غیر قابل اعتماد بودن آمریکا را بر خلاف واقعیت، در ترامپ خلاصه کردند و وعده دادند با آمدن بایدن، برجام احیاء خواهد شد شش دور مذاکرات وین نشان داد، تفاوتی در خواسته های اوباما، ترامپ و بایدن، مبنی بر واداشتن جمهوری اسلامی به تغییر سیاست ها و مواضع در همه امور نیست.
اوباما شرط بهرمندی ایران از منافع اقتصادی برجام را، مشروط به عمل کردن به روح برجام از سوی جمهوری اسلامی کرد؛ ترامپ با خارج کردن آمریکا از برجام، درخواست تجدید نظر در برجام و پذیرش برجام های موشکی و منطقه ای از سوی ایران نمود، اینک هم دولت بایدن برای بازگشت آمریکا به برجام شرط گذاری کرده و در مذاکرات وین از ایران تضمین کتبی برای تن دادن به مذاکرات موشکی و منطقه ای می خواهد .
جای بسیار تعجب است که چرا آقای روحانی به جای محکوم کردن آمریکایی ها و افشای زورگویی های آنان در مذاکرات وین به عنوان عامل اصلی حاصل نشدن توافق، اقدام مجلس شورای اسلامی را در آذر ماه 1399، مانع اصلی برداشته شدن تحریم ها اعلام می کند.
حال ملت و دولت سیزدهم از تجربه تلخ اعتماد به غرب و آمریکا در دولت های یازدهم و دوازدهم برخوردار است و باید بر اساس این تجربه پر هزینه, راه حل مشکلات را به گونه ای دیگر در پیش گیرد.
منبع: سایت بصیرت
۹ مرداد ۱۴۰۰
هفت اقدام عنادآمیز آمریکا در مذاکرات وین!
«دکتر غریبآبادی» عضو تیم مذاکرهکننده کشورمان در وین، در گفتگو با سایت رهبر معظم انقلاب از هفت اقدام ضد توافق آمریکا در مذاکرات اخیر خبر داد و گفت: «آمریکاییها در مذاکرات اخیر حاضر نشدند از موضع عنادآمیز خود کوتاه بیایند. مصادیق مختلفی دراینباره قابلبررسی است: 1- کل تفاهم را به پذیرش بندی در خصوص انجام گفتگوهای آتی در مورد مسائل منطقهای گره زدند. 2- حاضر به لغو دستور اجرایی تحریم تسلیحات نشدند که کاملاً با قطعنامه ۲۲۳۱ و برجام در تناقض آشکار است. 3- حاضر به برداشتن تحریمهای ترامپ علیه بیش از ۵۰۰ نفر از اشخاص حقیقی و حقوقی و لغو قانون تحریمی کاتسا نشدند. 4- حاضر به ارائه تضمین در مورد عدم تکرار رفتارهای مشابه دولت قبل در قبال تفاهم هستهای نشدند؛ حتی حاضر نشدند دوره زمانی معقولی را برای تداوم کار شرکتهایی که با ایران وارد تجارت میشوند، در نظر بگیرند. 5- حاضر به بحث درباره خسارات وارده به ایران در اثر خروج غیرقانونی از تفاهم هستهای نشدند. 6- درباره فعالیتها و تعهدات هستهای زیادهخواهیهایی را مطرح کردند که حتی فراتر از برجام است. 7- نپذیرفتند که ابتدا آنها باید تمامی تعهدات را انجام بدهند و پس از راستی آزمایی، ایران به اجرای تعهداتش بپردازد».
۹ مرداد ۱۴۰۰
⁉️آخرین جلسه دولت با رهبر معظم انقلاب چگونه گذشت؟
آخرین دیدار رهبر معظم انقلاب با هیئت دولت دوازدهم قدری متفاوت با آخرین دیدارها با دولتهای هشتساله پس از دفاع مقدس بود و نکتهی پررنگ در این دیدار، تأکید بر تجربهای است که میتواند چراغ راه دولت بعدی باشد، در حقیقت اگر در آخرین دیدارها با دولتهای قبل ستایش از تلاشها و مسئولیتها پررنگ بود اما در این دیدار ضمن قدردانی از تلاشها، تکیهی کلام بر تجربهای بود که میراث دولت روحانی است.
🔻دولت آقای روحانی در سال 92 با شعار مذاکره و نشان دادن مزیت نسبی در دیپلماسی توانست به پیروزی دست یابد و در عرض 100 روز در زمینه مذاکرات هستهای توافق ژنو را امضا کند. مجموع مذاکرات دولت آقای روحانی با 1+5 منجر به امضای قرارداد برجام شد اما با نقض این پیمان از سوی آمریکا و همچنین عدم انجام تعهدات توسط کشورهای اروپاییِ عضو برجام و همچنین ناکامی دولت در پیشبرد دیپلماسی فعال با سایر کشورها، موجب شد درحالی پاستور را ترک کنند که در شاخصهای اقتصادی بدترین دولت بعد از انقلاب هستند.
🔻علاوه بر اینها مشکلات ناشی از کمبود برق و همچنین بحران آب در خوزستان و دیگر نواحی کشور، موجب شده است دولت آیتالله رئیسی در سختترین شرایط عهدهدار کشور شود. این ناکامیها و ضعفها را میتوان ناشی از رویکرد غلط دولت روحانی در اعتماد به غرب و مذاکره برای حل مشکلات کشور دانست. دولت آقای روحانی در دو سال ابتدایی تمام پتانسیل خود را معطوف به مذاکره برای عقد قرارداد برجام کرد و بعد از امضای برجام نیز مجدداً بهدنبال نقد کردن چک برجام بود، چکی که از قضا از اساس بیمحل هم بود!
🔻با خروج آمریکا از برجام در سال 97، مجدداً تلاش این دولت معطوف به مذاکره با 1+4 برای انجام تعهدات از سوی سایر طرفهای برجام بود، در حقیقت مذاکره برای نیل به اهداف مذاکرهی قبلی انرژی بسیاری را از دستگاه دیپلماسی گرفت و سایر بخشهای کشور نیز چشم به این داشتند که شاید از رهاورد این مذاکرات شاهد گشایش اقتصادی باشیم. این تلاشهای بیثمر منجر به این شد که دولت فعلی با تورم بالای 44/2، نرخ بیکاریِ 8.8 و نرخ رشد اقتصادی نزدیک به صفر و حتی منفی دولت را تحویل دهد.
🔻این شرایط موجب شد آیتالله خامنهای برای جلوگیری از احتمال تکرار این تجربه ناخوشایند برای دولتهای بعدی این واقعیت را هشدار دهند که برای برونرفت از مشکلات توجه به ظرفیتهای داخلی و معطل نگهنداشتن کشور مهم است چراکه ماحصل 8 سال تکیه به غربیها نهتنها سودی برای کابینه یازدهم و دوازدهم نداشت بلکه خاطره تلخی از آنها در ذهن مردم نقش بست.
۹ مرداد ۱۴۰۰
۹ مرداد ۱۴۰۰
۹ مرداد ۱۴۰۰
۹ مرداد ۱۴۰۰
🔴امروز شبکه سازمان یافتهای که برضد قانون حمایت از حقوق کاربران و خدمات پایه کاربردی فضای مجازی فعال شده است را بررسی میکردم! به نکات جالبی رسیدم:
1⃣ شبکهای که سال ۹۲ و ۹۶ با فریبکاری و دروغ از روحانی حمایت کرد و حاصلش شرایط اقتصادی، سختیهای معیشتی، سو مدیریت در برق و آب و مرغ و نان شده است.
2⃣ گرانترین واینرهای اینستاگرامی و کانالهای پروژهای تلگرام، پشت این کمپین هستند.
3⃣ شبکه منافقین در آلبانی، همنوا با تعویضکنندگان بنفشِ جای جلاد و شهید، ضد این طرح هستند.
4⃣ برخی شرکتهایی که تا امروز ۱۳ هزار میلیارد تومان از بیتالمال وام گرفتهاند! با طرح مخالف هستند
5⃣ شبکهای که بنزین را یک شبه گران کرد و اغتشاشات ۹۸ را راهانداخت، پشت دروغپراکنی بر ضد طرح قرار دارد.
6⃣ شبکهای که بیشترین منفعت مالی از دلالی پهنایباند اینترنت را دارد، از همان پولهای کثیف برای پروپاگاندای سیاه فعال شده است.
💯💯ساده نباشیم ... یکبار طرح را درست بخوانیم...
۹ مرداد ۱۴۰۰
🌿اَلسَّلامُ عَلَیْکَ یا اَبا عَبْدِاللّهِ الْحُسَیْن
🍃🌺 همراه با کاروان امام حسین ﴿عَلَيهِ السَّلامُ﴾ از مکه تا کربلا.
🍃🕯 (قسمت هشتم)
در این روز، یعنی بیستم ذی الحجه سال ۶۰ قمری ، حضرت سید الشهداء (علیه السلام) به منزل 《شقوق》 رسیدند و گفته شده در اینجا بود که فرزدق امام حسین (علیه السلام)را ملاقات نمود.(۱)
۱-الامام الحسین و اصحابه ج۲ ص۱۶۵
📚 منبع: تقویم شیعه
💐 با کاروان حضرت اباعبدالله الحسین ﴿عَلَيهِ السَّلامُ﴾ همراه شوید با ذکر شریف صلوات بر محمد و آل محمد، «اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ
۹ مرداد ۱۴۰۰
🌿 سنت به چه معنا است؟
🕸بدعت یعنی چه؟
🤝 وحدت چیست؟
🔥 تفرقه کدام است؟
🌺 از وجود مقدس آقا امیر المومنین ، امام على ، عليه السلام در مورد معنای " سنّت و بدعت " ، " جماعت و تفرقه " ، سوال شد ، آن حضرت در این باره فرمودند:
💐 اَلسُّنَّةُ ، و اللّه ، سُنَّةُ مُحمِّدٍ صلى الله عليه و آله
☄ وَ الْبِدْعَةُ ما فارَقَها .
🌾 وَ الْجَماعَةُ ، وَ اللّه ، مُجامَعَةُ اَهْلِ الْحَقِّ وَ اِنْ قَلّوا
☄ وَ الْفُرقَةُ مُجامَعَةُ اَهْلِ الْباطِلِ وَ اِنْ كَثُروا .
🕯به خدا سوگند، سنّت، همان روش و عملکرد حضرت محمّد ، صلى الله عليه و آله، است.
🔸️و بدعت یعنی آنچه که خلاف آن باشد .
🕯و به خدا قسم، جماعت و وحدت ، همراه شدن با اهل حق است، هر چند اندك باشند
🔸️و تفرقه، همدستى با اهل باطل است هر چند بسيار باشند.
📚 کتاب سلیم بن قیس الهلالی،ج۲، ص۹۶۴
✍ در حدیث زیبای فوق حکمت های فراوانی نهفته است که به دو نکته آن اشاره می شود
💠 ۱ . بدعت آن چیزی است که در نقطه مقابل ، عملکرد و روش پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله ، قرار می گیرد، آیا در زندگی و مشی فردی ، اجتماعی و سیاسی ما ، موارد فراوانی از بدعت یافت نمی شود؟!؟، پس : "لَّقَدْ كَانَ لَكُمْ فِي رَسُولِ اللَّهِ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ "
💠 ۲. وحدت یعنی همراه شدن با حق ، و شاخص حق ، ولایت است ، در نتیجه، وحدت یعنی اجتماع حول محور ولایت و حرکت پشت سر رهبر دینی ؛ پس به هر اجتماعی وحدت گفته نمی شود ، " وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّهِ جَمِيعًا وَلَا تَفَرَّقُوا" .
۹ مرداد ۱۴۰۰
🍃🌸 اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يَا اَبَا الْحَسَنِ يا مُوسَى بْنَ جَعْفَرٍ يَا بَابَ الحَوائِجِ اَيُّهَا الْكاظِمُ يَا بْنَ رَسُولِ اللّه 🌸🍃
🍃🌺 هفت سخن زیبا و برگزیده از امام هفتم حضرت موسی بن جعفر ، امام کاظم(علیهما السلام)
1️⃣ ⚘سه چیز تباهی میآورد: پیمان شکنی، رها کردن سنّت و جدا شدن از جماعت.
2️⃣ ⚘کمک کردن تو به ناتوان، بهترین صدقه است.
3️⃣ ⚘اگر به تعداد اهل بدر (مؤمن کامل) در میان شما بود، قائم ما قیام میکرد.
4️⃣⚘ کسی که هر روز خود را ارزیابی نکند، از ما نیست.
5️⃣⚘ در هر چیزی که چشمانت میبیند، موعظهای است.
6️⃣⚘ هر گاه سه نفر در خانهای بودند، دو نفرشان با هم نجوا نکنند؛ زیرا نجوا کردن، نفر سوم را ناراحت میکند.
7️⃣⚘ مبادا از خرج کردن در راه طاعت خدا خودداری کنی، و آنگاه دو برابرش را در معصیت خدا خرج کنی.
🍃🌹 ولادت با سعادت امام کاظم ، علیه السلام، بر شما مبارک باد.
💐 پنج دسته گل زیبای صلوات هدیه به پیشگاه با عظمتش.
۹ مرداد ۱۴۰۰