🔴 بحران بزرگ سالمندان تنها در ۲ دهه آینده!!
💢 حسام الدین علامه ( رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان) با تاکید بر اینکه ایران در دو دهه آینده با بحران بزرگ سالمندی جمعیت مواجه خواهد شد، برخی از این بحرانها را عنوان کرد و گفت:
💢 در راس این بحرانها، بحث «سالمندان تنها» است که در خانوادههایی با بعد خانوار کم زندگی میکنند. افزایش آمار طلاق به عنوان آسیب اجتماعی شایع در دوران میانسالی و همچنین پدیده تکفرزندی در دوران میانسالی باعث میشود که ما در ۲۰ سال آینده سالمندان تنهای ناشی از تجرد قطعی و آسیب اجتماعی طلاق و فوت همسر را داشته باشیم و لازم است بحث بیمه مراقبت طولانی مدت از سالمندان و مدلسازی بومی برای نگهداری از سالمندان تنها در درون اجتماع مبتنی بر خدمات داوطلبانه و سرویسهای در منزل برای سالمندان تنها فراهم شود.
🚫 مسئولان می دانند مصرف گوشت سالانه یک خانواده از 122 کیلو در دوران جنگ به 7 کیلو رسیده است؟
🔸فرشاد مومنی، اقتصاددان: آیا شهروندان گرامی و حکومتگران می دانند که در بدترین سال های جنگ بر اساس گزارش های رسمی بانک مرکزی و مرکز آمار، خانواده های این مملکت سالانه 122 کیلو گوشت قرمز مصرف کرده اند و این میزان الان به 6 تا 7 کیلو در سال رسیده است؟
👈واقعا شما اینها را می خواستید؟ این میزان سهل انگاری و بی توجهی نسبت به سیاست های تورم زا و توسل کردن به پنهان کاری و فریب و بازیچه رباخوارهاو دلال ها شدن برای حکومت چه عاقبتی را پیش خواهد آورد؟
🔸اگر دلار ترجیحی صرف تامین مالی نیازهای فقرا شود، می گویند رانت رخ داده است اما به اینکه رانت ناشی از این تغییر سیاست 350 برابر بیشتر برای غیرمولدها درآمدهای بی زحمت ایجاد می کند را مهم نمی دانند.
🔸دلار 4200 تومانی را برای کالاهای اساسی مردم را بر نمی تابند اما اینکه حقوق گمرکی و سود بازرگانی بر اساس دلار 4200 تومانی محاسبه شود آنها را اذیت نمی کند
*📊 کاهش چشمگیر رشد هزینههای جاری دولت به نفع مردم*
*🔸در قانون بودجه ۱۴۰۰ میزان رشد هزینههای جاری دولت ۱۱۱ درصد رشد داشته ولی در لایحه ۱۴۰۱ میزان رشد هزینههای جاری دولت به ۵ درصد رسیده است.*
*🔸جداسازی هزینههای جاری دولت از نفت و سپردن فعالیت های اقتصادی به بخش خصوصی بمنظور عدم تصدیگری در بخش های اقتصادی در گرو تأمین هزینهها از طریق بهینهسازی مالیاتستانی است که میتواند تورم را درسال آینده کاهش دهد.*
✅ نتیجه بازی در لیگ برتر!
*جریان اصلاحطلب در تلاش است که مذاکرات جدید هستهای را به سمتی هدایت کند که هیچگونه منافعی برای ایران نداشته باشد؛ رسانههای این جریان تلاش میکنند که مذاکرهکنندگان را به امتیاز دادن به غرب، گفتگوهای بیحاصل و عدم سماجت در گرفتن حق ملت ایران سوق دهند؛
👈 گزارههای تحليلي
1⃣ «آشنا» مشاور رئیسجمهور سابق در صفحه توییتر خود نوشت: «نه شما از موسی برترید و نه آنها از فرعون بدتر. بهحکم قرآن با آنها بیواسطه، رودررو و با صراحت و لینت سخن بگویید و اتمامحجت کنید. بهرهگیری از کسانی که مؤثرتر از شما سخن میگویند یک تکلیف است؛ خداوند هم به موسی گفت هارون را با خود همراه کن چون او فصیحتر از تو سخن میگوید».
2⃣ فیاض زاهد، از فعالان اصلاحطلب که در زمان استعفای ظریف آن را تزریق یک خون تازه نامیده بود، در گفتگوی جدید خود (2/10/1400) آورده است: «تیم مذاکرهکننده فعلی ایران مانند تیم فوتبالی است که در نیمه اول بازی یک تیم لیگ برتری بازی میکرده اما در نیمه دوم این تیم لیگ برتری از بازی خارجشده و جای خود را به یکی از تیمهای محلات داده است. این وضعیت به سود طرف خارجی است. به این دلیل که تیم جدید نه بر فنون مذاکره تسلط دارد و نه به زبان گفتوگو آشنایی دارد و نه نسبت به سابقه گفتوگوها اعتمادبهنفس دارد».
3⃣ علی بیگدلی از فعالين سیاسی اصلاحطلب نيز در گفتوگو با آرمان ملی (1/10/1400) گفته است: «ایران در هر موقعیتی در حال تصمیمگیری عجولانه است که نشان میدهد در بعضی مواقع سیاست خارجی ایران، تندروی بیرویه دارد... امروز تیم مذاکرهکننده ایران عدم آشنایی با فضای بینالمللی دارد و نمیداند که با طرف مقابل باید به چه شکل رایزنی کرد».
👈 نكته پاياني
اصلاحطلبان خوب است برای مردم توضیح دهند که نتیجه مذاکره با لحن نرم ملایم، بازی در لیگ برتر و بلد بودن زبان بینالمللی چه شد؟ خوب است که نتیجه را از زبان رئیسکل سابق بانک مرکزی دولت روحانی بخوانیم که گفت، برجام درنهایت نتوانست مشکلات روابط بانکی کشور با بانکهای خارجی را حل کند. او در مصاحبهای با تلویزیون بلومبرگ تصریح کرده، برجام «تقریباً هیچ» دستاورد اقتصادی برای ایران نداشته است.
سناریوهای محتمل برای مذاکرات!
*دور هشتم مذاکرات معروف به «احیای برجام» فردا در وین از سر گرفته خواهد شد. ماحصل چند دور مذاکره گذشته ارائه دو سند از سوی ایران برای لغو تحریمها و موضوعات هستهای بهمثابه پیشنویس مذاکرات بود که دیدگاههای غیرمنعطف تیم غربی برجام، یعنی آمریکاییها و اروپاییها علت اصلی کُندی مذاکرات و درنهایت به بنبست کشاندن آن بود؛ چراکه آنها همان خواستهای را تکرار میکردند که ترامپ با خروجش از برجام و اعمال فشار حداکثری دنبال میکرد. ازاینرو، تحلیلگران بهطورکلی چهار سناریو برای نتیجه مذاکرات آتی متصورند.
1⃣ احیای برجام؛ در این سناریو دو طرف اصلی مذاکرات یعنی ایران و آمریکا با قبول شروط طرفین، به سمت احیاء مجدد توافق هستهای برجام حرکت میکنند. درواقع، در این سناریو واشنگتن با پذیرش شروط چهارگانه کلیدی ایران، یعنی لغو تحریمها، دادن تضمین به عدم خروج دولت بعدی از برجام، راستیآزمایی اجرای لغو تحریمها و جبران خسارات ناشی از خروج آمریکا از برجام، متعهد به احیا و اجرای آن میشود و ایران نیز به سمت اجرای کامل تعهدات برجامیاش و عقبنشینی از گامهای هستهای حرکت میکند. به نظر میرسد با توجه به نظرات مثلث حاکم بر تیم مذاکرهکننده آمریکا یعنی آنتونی بلینکن- رابرت مالی- جیک سالیوان از یکسو و پایبندی جدی تیم ایران به اجرای راهبردهای رهبر معظم انقلاب، این سناریو از شانس زیادی برای اجراییشدن برخوردار نیست.
2⃣ توافق موقت؛ در این سناریو دو طرف ضمن حفظ مواضع خود، در راستای عبور از بنبست کنونی به سمت توافق موقت و اجرای گامبهگام برخی تعهدات حرکت خواهند کرد. بهعنوانمثال توقف غنیسازی 60 درصد از سوی ایران در قبال آزادسازی اموال بلوکهشده ایران از سوی آمریکا یکی از این گامهاست. این سناریو امکان تحققش بیشتر از اولی است؛ اما به توجه به شرایط ایران در خصوص لغو یکباره تحریمها و مخالفت آمریکا با آن، با موانعی روبرو است.
3⃣ تداوم وضع موجود؛ با توجه به مواضع محکم طرفین و تأکید اروپا و چین و روسیه بر ضرورت تداوم مذاکره، احتمال این سناریو با موکول شدن حصول نتیجه به دورهای آتی مذاکرات از سایر گزینهها بیشتر است.
4⃣ شکست مذاکرات؛ این سناریو روی صریحتر گزینه سوم است که طرفین به دلیل عدم رسیدن به نقطه مشترک و توافق برای احیای برجام به مذاکرات پایان داده همدیگر به گزینهها دیگر تهدید خواهند کرد.
👈به نظر آنچه در این شرایط جنگ ارادهها از یکسو و جنگ روایتها از سوی دیگر تعیینکننده است، ت
بیین واقعیات صحنه و ضرورت ایستادگی و تابآوری مسئولان و مردم بر مواضع به حقی است که تیم جدید اختیار کرده است.
شب ۲۶ فوریه ۱۹۹۱ صدام شکست در کویت را پذیرفت و دستور عقب نشینی داد. هزاران تانک و نفربر و خودرو در بزرگراه شش بانده کویت به بصره به راه افتادند بی آن که بدانند چه اژدهایی در آسمان انتظارشان را میکشد.
بمب افکنهای "ای ۶ اینترودر" ابتدا و انتهای ستون عراقیها را با بمبهای خوشه ای هدف گرفتند. حالا جاده بسته شده بود. عراقیها که راه پس و پیش نداشتند ناچار وارد بیابان میشدند. ساعتی بعد دهها هواپیمای دیگر بر سر نیروهای سردرگم عراقی ظاهر شدند و یکی یکی آنها را شکار کردند.
عراقیها خودروها را رها کرده و به سوی جاده های فرعی و باتلاقها و رود فرات میگریختند اما آتش توپخانه و هلیکوپترهای توپدار راهشان را میبست.
رهبران ائتلاف تصمیم گرفته بودند نیروی زرهی عظیم عراق را نابود کنند و ترسی در وجود آنها بیندازند که دیگر جسارت آغاز جنگ دیگری را نداشته باشند.
کشتار شب ۲۶ و روز ۲۷ فوریه آنقدر مهیب بود که جرج بوش یک روز بعد پایان جنگ را اعلام کرد. بزرگراه کویت به بصره برای همیشه "طریق الموت (راه مرگ)" لقب گرفت.اگرماهم موشکهامون معامله میکردیم این سرنوشت را پیدا میکردیم..