فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴سرلشکر سلامی: نوسانات ارزی را درک میکنیم/ همه نظام و دولت در تلاش هستند که بر این پدیده هم غالب شوند
💢لطفاً عادی نشوید
🔹هفته قبل خبرگزاری فارس تیتر زد: رکوردزنی مخاطبان سینما. موضوع هم این بود که «سینماهای کشور هفته پیش ۹ میلیارد و ۳۰۸ میلیون تومان فروش داشتهاند و ۳۰۴ هزار و ۴۸۹ نفر نیز به سالن سینماها رفتهاند.»
این خبر از این جهت که پس از ماهها ناآرامی، جامعه به سمت آرام شدن میرود میتواند خبر خوبی باشد. اما این آرامی جامعه میتواند آسیبهایی را نیز داشته باشد که یکی از آنها عادی شدن در کنشگری مسئولان و مدیران است.
حضور حماسی مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن و عادی شدن فضای جامعه را باید به فال نیک گرفت و مقدمهای باید باشد برای خدمت به مردم و رفع اشکالات و نقصانهای گذشته.
🔸عادی شدن زیست جامعه به معنای برطرف شدن مشکلات و رضایت عمومی نیست؛ و این دقیقاً دال و محوریست که باید دغدغه مسئولان باشد. علما عبارتی دارند به نام «علت موجده» یا به زبان ساده همان عامل پدیدآورنده. در اغتشاشات اخیر هم ما یک علت موجده داشتیم؛ جنگ ترکیبی دشمن با استفاده از ضعفها و اشکالات از مسائل اقتصادی و معیشتی گرفته تا مطالبات و ذهنیتهای انباشت شده و... . واقعیت هم این است که با وجود آرامی جامعه، این علت موجده همچنان پابرجا هستند. برای فهم این موضوع هم نیاز به پژوهشهای اجتماعی پیچیده نداریم. آیا معیشت مردم نسبت به پیش از اغتشاشات بهبود یافته؟ شیوه مواجهه مسئولان تغییری کرده؟ ضعفهای رسانهای، آسیبهای حکمرانی و... برطرف شده؟ اینها بخشی از سؤالاتی است که میتوان پرسید و پاسخ داد.
🔹برای برطرف شدن این علت موجده نیاز به سه اصل اساسی یعنی کارشناسی برای یافتن علل، تلاش برای حل مشکل و در آخر همدلی و همزبانی با مردم داریم. این ۳ اصل در زمانی که یک دولت با ادبیاتی انقلابی در رأس است الزام جدیتری دارد؛ چرا که هر کنش آن به مثابه کارآمدی یا ناکارآمدی نظام و اندیشه انقلابی است. البته این بار صرفاً بر دوش دولت نیست بلکه یقه مجلس، قوه قضائیه، همه نهادهای حاکمیتی، تشکلهای انقلابی و... را باید گرفت و مطالبه کرد.
🔸ملتی که در سرما و یخبندان زیر پیکر شهدای گمنام میرود و در سرمای بهمن با همه مشکلات، گرانیها، بیمهریها و کممهریها برای دفاع از اصول اولیه انقلاب به خیابان میآید شایسته بهترینهاست. نه اینکه سفرهاش هر روز آب برود و مسئولان هم در باد حضور مردم در فجر انقلاب بخوابند و رویای محبوبیت ببینند. القصه؛ جامعه را عادی کنیم ولی خودمان عادی نشویم.
🔰نیروی دریایی سپاه در آبهای فرامنطقهای
فرمانده نیروی دریایی سپاه گفت: «ما ۳ فروند شناور اقیانوس پیما به نامهای شهید رودکی، شهید مهدوی و شهید بهمن باقری (ناو پهپادبر) داریم که در آبهای دوردست حضور مییابند.»
🔰همه گزینهها روی میز
امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه گفت: آماده جمعبندی مذاکرات هستهای هستیم. اما اگر طرف آمریکایی در مسیر مذاکرات برجام کارشکنی کند جمهوری اسلامی طرح B و تمامیگزینهها را در دستور کار قرار خواهد داد.
🔰ماجرای یک سلفی
سال گذشته یک فیلم سلفی از زلنسکی در کاخ ریاستجمهوری منتشر شد که میگفت من از چیزی نمیترسم. حالا نخستوزیر وقت اسرائیل از پشت پرده آن سلفی میگوید: «در پناهگاه سری زندگی میکرد. به او زنگ زدم و گفتم پوتین قول داده تو را نمیکشد. تا این را گفتم به کاخ رفت و فیلم سلفی را منتشر کرد.»
🔰سکوت آژانس بر غنیسازی 84 درصدی
پس از جوسازی رسانههای غربی، خبر میرسد که آژانس بینالمللی انرژی اتمی در گزارش تازه به ادعای غنیسازی ۸۴ در ایران اشاره نمىكند. لارنس نورمنـ خبرنگار ارشد والاستریت ژورنال در توئیتى نوشت: «از يك منبع شنيدم آژانس بینالمللی انرژی اتمی قرار نیست به طور جداگانه درباره ادعای غنیسازی ۸۴ درصدی اورانیوم در ایران اطلاعرسانی کند.»
🔰اسرائیل در آستانه انفجار
رئیس سرویسهای امنیت داخلی رژیم صهیونیستی شاباک طی روزهای گذشته جلسات گستردهای با مسئولان ارشد اسرائیلی از هر دو جناح ائتلاف دولتی و اپوزیسیون برگزار کرده و از آنها خواسته برای آرامسازی اوضاع در اراضی اشغالی تلاش کنند. روزنامه هاآرتص بیان کرد که طبق برآوردهای منابع اطلاعاتی اسرائیلی، اوضاع در جامعه "اسرائیل" به سبب اعتراضات روزافزون نسبت به طرحهای دولت نتانیاهو از جمله تلاش برای کاهش اختیارات و صلاحیت دستگاه قضایی هر لحظه ملتهبتر و متشنجتر میشود. بار تصریح کرد که اعتراضات به اوج خود رسیده و اوضاع به نقطه انفجار نزدیک شده است.
🔰بدون حاج قاسم هرگز
وحید سعادت طلب که اصالتا اهل شهرستان جم استان بوشهر است در پایان نامه مقطع دکترایش، علاوه بر تشکر از خانواده خود، دست نوشتهای به زبان فارسی منتشر کرده است که در آن از سردار شهید قاسم سلیمانی، شهید آوینی و دکتر شهید مرتضی مطهری تجلیل میکند. اما آن دانشگاه بنا دارد جلسه ویژهای برگزار کند و با اقدام این دانشجو برخورد و مدرک دانشگاهی وی را مورد بازبینی قرار دهد. او در مصاحبهای در مورد انگیزه خود گفت: چگونه تجلیل نکنم؟ اگر آنها نبودند من حالا قادر به دفاع از پایاننامه خود نبودم
💢درسهایی فراموش ناشدنی تاریخ
🔹«تاریخ معلم انسان هاست» یعنی تاریخ به انسانها درسهایی از جنس درس معلمان میدهد که آموزنده، ماندگار، آگاهکننده و رشددهنده است. مقام معظم رهبری در دیدار با خبرگان رهبری(۴ اسفند ۱۴۰۱) یک اشاره تاریخی به ماجراهای انقلاب اسلامی کرد که گویا میخواهند تاریخ زبان باز کند و به چشمهای نابینا، گوشهای ناشنوا و قلبهای مهر زده دشمنان درسهایی فراموش ناشدنی بدهند.
🔰گزارههای خبری:
🔸1ـ امام خامنهای تاریخ را اینگونه به شهادت گرفت که زمانی که تازه یک سال از زعامت رهبری ایشان گذشته بود یک جریان سیاسی در نامهای سرگشاده در سال 1369 یک اعلامیهای دادند با امضای آدمهای چهرههای معروف نظام و موجه که سابقهکاری هم در نظام داشتند، اعلامیه دادند که: «ملک و ملت در لبه پرتگاه ویرانی و نابودی است.» این نامه که معروف به نامه ۹۰ امضایی است در اردیبهشت سال 1369 از سوی برخی فعالان نهضت آزادی از جمله مهدی بازرگان، یدالله سحابی، ابراهیم یزدی و علیاکبر معینفر که در ابتدای انقلاب مسئولیت داشتند و عضو دولت موقت بودند نوشته شده بود. اکنون چراغ عمر بسیاری از نویسندگان این نامه خاموش شده است اما انقلاب روز بروز پرفروغ تر شده است.
🔹2ـ مقام معظم رهبری در ادامه به یک حادثه تاریخی دیگر اشاره کرده و فرمودند: در سال 1381 هم یک عده از نمایندگان مجلس نامه نوشتند به بنده آن وقت آن نامه مضمونش این بود که خلاصه باید تسلیم بشوید و الّا کارتان تمام است. مال سال 1381 است. تسلیم نشدیم، ایستادیم و انشاءاللّه باز هم خواهیم ایستاد. این نامه معروف به نامه جام زهر ۱۲۷ امضایی نمایندگان مجلس ششم به ریاست کروبی است. آنان حمله آمریکا به افغانستان و عراق در پی حادثه ۱۱ سپتامبر را موقعیت مناسبی برای ایجاد رابطه با آمریکا میدانستند و سعی داشتند با القاء خطر آمریکا، رهبری را وادار به نوشیدن جام زهر نمایند! همچنانکه امام در پذیرش قطعنامه 598 ملزم شده بود!
🔸 آنها به دنبال تسلیم ایران بودند اما با مقاومت ملت ایران نه تنها آمریکا به ایران حمله نکرد بلکه تغییر نقشه ژئوپولتیک منطقه به نفع ایران تمام شد و عملاً بعد از حمله به عراق، آمریکا در باتلاقی گیر کرد که دیگر نتوانست به کشوری حمله کند. برخی از نویسندگان این نامه از جمله فاطمه حقیقتجو، موسویخویی، رجبعلی مزروعی، جمیله کدیور، نورالدین پیر موذن، سهیلا جلودارزاده، بهزاد نبوی، محمدرضا خاتمی و تمام اعضای جبهه منحله مشارکت بودند که بعدها در فتنههای دیگری علیه انقلاب اسلامی نقش ایفا کردند.
🔅نکات راهبردی: معلم تاریخ به ما آموخت که:
🔻1ـ دشمن که توانایی به زانو در آوردن ملت ایران را ندارد از گذشته تا کنون از عوامل سرسپرده، ساده لوح، خائن و مزدور برای ایجاد خطای محاسباتی و شکستن مقاومت ملت استفاده کرده و میکند. تابلوی خیرخواهانه و مردم دوستی به دست میگیرند اما در حقیقت مهرههای پازل آمریکا برای غلبه بر ملت ایران هستند.
🔻2ـ فرو غلطیدن بسیاری از این نامهنویسها به دامان غرب و آمریکا نشان داد که آنها به دنبال نجات خود بودند نه ملت ایران، چون انقلاب داشت برخلاف میل آنها به پیش میرفت و نمیتوانستند برنامههای آمریکا را برای کُند کردن مسیر سعادت انقلاب اجرایی کنند؛ اکنون هم چنین جریانهایی وجود دارد که ندای حمایت از ملت سر میدهند ولی در اصل سیگنال افزایش فشار به ملت ایران را به آمریکا میدهند.
🔻3ـ معلم تاریخ میگوید که ایحاد ترس و دلهره نسبت به برنامههای دشمن و ایجاد ناامیدی یکی از حرکتهای ستون پنجم دشمن در گذشته بوده و اکنون هم ادامه دارد.
🔹 اگر وادادگی و پیامهای آشکار و پنهان خائنین به ملت و انقلاب اسلامی نبود قطعاً ملت بسیار زودتر از این توانسته بودکه برهمه این مشکلات غلبه کند، آنچه میتواند باعث شکستن این جریان شود؛ جهاد تبیین روشنگری و بصیرتافزایی است
💢قیمتهای جدید گوشت منجمد بستهبندی اعلام شد
🗣دبیر انجمن صنعت بستهبندی گوشت و مواد پروتئینی کشور:
🔹️قیمت هر کیلو ران گوسفندی منجمد بستهبندی ۱۷۳ هزار تومان، ران گوساله منجمد بستهبندی ۱۷۳ هزار تومان، سردست گوساله منجمد بستهبندی ۱۶۸ هزار تومان، گردن گوسفندی منجمد ۱۵۳ هزار تومان و راسته گوسفندی نیز ۱۵۸ هزار تومان است.
🔸این محصولات در فروشگاههای زنجیره و میادین توزیع میشود
💢حسین فرکی: برای سرمربیگری تیم ملی به من دعوتنامه دادهاند/ زمانش رسیده که مربی ایرانی روی نیمکت باشد
🔹مثل سایر افرادی که از آنها نام برده میشود، برای من هم دعوتنامه فرستادهاند. به هر حال من هم جزو گزینهها هستم و باید ببینیم هیئت رئیسه و فدراسیون فوتبال چه تصمیمی خواهند گرفت.
🔸در حال حاضر چیزی که میتوانم اشاره کنم این است که خوشبختانه در مقطع کنونی فدراسیون فوتبال به مربی ایرانی توجه کرده است. به نظرم زمانش هم رسیده که تیم ملی در اختیار مربی ایرانی قرار بگیرد
💢قالیباف: به جمعبندی خوبی برای ساماندهی ارز رسیدیم
رئیس مجلس شورای اسلامی:
🔸باتوجه به اهمیت مسائل ارزی در کشور که لازمه یک هماهنگی جدی و قوی بین دولت و مجلس برای سامان دادن این بازار است، امروز از ساعت ۸ صبح تا این لحظه، مجلس با حضور معاون اول رئیس جمهور، وزیر اقتصاد و رئیس کل بانک مرکزی جلسه غیرعلنی داشت.
🔹به جمعبندیهای خوبی در این جلسه رسیدیم. انشاءالله با هماهنگی شکل گرفته و اقدامات و حرکتهای دولت بر این مشکل فائق خواهیم آمد.
قسمت۱۴سلطنت۳۷ساله محمدرضا شاه
باسلام.
انشالله بحث وقایع دوره محمدرضا شاه پهلوی در دهه چهل و پنجاه را در طی چندقسمت ،خدمت شما ارائه میدهم و پس از آن به تاریخ دوران پس از انقلاب تا اکنون میپردازیم.
در فروردین سال ۴۰ حضرت آیتالله بروجردی فوت کردند و در بین علمای حیّ و حاضر ، چندتن از ایشان واجد شرایط مرجعیت بودند از جمله آیات عظام گلپایگانی و خوانساری و نجفی مرعشی و حضرت امام ره.
در بین این بزرگان حضرت امام بخاطر مواضع سیاسی که در همان دوره آقای بروجردی داشتند ، مبرزتر از بقیه بوده و لذا توسط ساواک تحت نظر بودند.
در سال ۴۱ ، شاه به دستور آمریکا یک سری اصلاحات را شروع کرد و همانطور که عرض کردم این اصلاحات جهت جلوگیری از گرایش مردم به سمت کمونیسم بود که در چندکشور به طور همزمان آغاز شده بود.
کمونیسم یک جنبش کارگری و کشاورزی بود و به مذاق کارگران و کشاورزان مزه کرده بود و خیلی کشورها رسما آن را پذیرفته بودند و البته مردمانشان هم از این سیستم منتفع شده بودند. سرعت رشد کمونیسم در طی این سالها زیاد شده بود و لذا آمریکا اقداماتی برای جلوگیری از رشد کمونیسم انجام داد که یکی از این اقدامات دادن آزادیهای بیشتر به مردم و برانداختن نظام ارباب رعیتی بود.
بااین توضیحات ، شاه ،به دستور کندی که اون موقع رئیس جمهور آمریکا بود این اصلاحات را شروع کرد و اسم اون را انقلاب سفید یا به عبارتی انقلاب شاه و ملت نامید.
بندهای این لایحه که تقدیم مجلس شد خیلی دهانپر کن و عامهپسند بود. مثلا دادن حق رای به زنان و یا برانداختن نظام ارباب رعیتی و تقسیم اراضی اربابها بین کشاورزان و فروختن سهام کارخانهها به کارگران به قیمت پایه و..... همگی خوشایند و فریبنده بود اما چند نکته از منظر تیزبین حضرت امام ره و برخی علمای دیگر دور نماند.
یکی اینکه ظاهرا زمینها قرار بود از دست اربابها در بیاد و به کشاورزان داده بشه. اما در نهایت زمینها در اختیار دولت قرار گرفت و بعدها به قیمت مشخصی به کشاورزان فروخته شد.
مسئله بعدی این بود که سهام کارخانجات قرار بود به کارگران همان کارخانجات واگذار بشه که اول برای خوشایند کارگران گفتند به قیمت پایه. ولی در عمل، سهام کارخانجات بین تعدادی از خواص و نزدیکان دربار تقسیم شد. به نظر میرسه که این نوع فساد، هیچوقت از ایران جدا نمیشه و متاسفانه همین الان هم این روشها توسط کسانی که نام اونها را مفسد اقتصادی میگذاریم هست که بعدها خدمت شما خواهم گفت.
خلاصه اینکه حضرت امام همه اینها را پیش بینی میکردند و میدونستند که اصل این قضیه برای جلوگیری از شورش کارگران و کشاورزان است و مخصوصا افشاگری یه سری از روزنامهها که باعث بیداری کشاورزان و کارگران شده بود و یک مورد اعتصاب خیلی جدی فرهنگیان نسبت به حقوق ناعادلانهشان ، شاه را در معرض سقوط قرارداده بود و این اصلاحات یک نوع مسکّن و یا یک آرامبخش بود و لذا امام مخالفت کردند و رفراندوم برگزارشده برای این لایحه را تحریم نمودند.
این اولین فعالیت سیاسی حضرت امام بعد از فوت آیتالله بروجردی بود که منجر به راهپیمایی در چند شهر و کشته شدن تعدادی از مردم شد.
ادامه مخالفت حضرت امام بااین لوایح ششگانه در نهایت باعث حمله ماموران رژیم شاه به مدرسه فیضیه قم در فروردین سال ۴۲ گردید.
اعتراض شدید مراجع و مردم و شخص حضرت امام به واقعه فیضیه در ماههای بعد ادامه داشت و در نهایت منجر به سخنرانی کوبنده حضرت امام در ۱۳ خرداد سال ۴۲ شد.
در این سخنرانی ،حضرت امام، بر خلاف روش رایج سخنرانان، ابتدا روضه خواند و بعد صحبت کرد. وی پس از شرح رخداد کربلا، حمله مأموران حکومت پهلوی به مدرسه فیضیه در دوم فروردین سال ۱۳۴۲ش را، به واقعه کربلا تشبیه کرد که با شیون و گریه حاضران همراه شد. نیروهای حکومت پهلوی امام خمینی را شبانه به تهران بردند سید حسن قمی و بهاءالدین محلاتی دو روحانی دیگری بودند که دستگیر و به تهران منتقل شدند.
خبر دستگیری حضرت امام فردای اون روز مثل بمب صدا کردو در ۱۴ خرداد مردم قم تظاهرات کردند که بشدت سرکوب شد. در نهایت در روز ۱۵ خرداد سال ۴۲ مردم تهران هم تظاهرات کردند و واقعهء معروف ۱۵ خرداد رخ داد که بیش از ۱۰۰ نفر کشته و تعداد زیادی مجروح شدند.
حضرت امام و سایرین به زندان منتقل شده و شاه تهدید کرد که حضرت امام را اعدام خواهد کرد.
فشار و بعضا تحصن مراجع و علمای طراز اول آغاز شد و در نهایت با مهاجرت اعتراضی تعداد زیادی از علما ،به تهران ، حضرت امام بعد از ده ماه زندان در ۱۵ فروردین ۴۳ از زندان آزاد شد