فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹نرخ فرزندآوری در گذر زمان
#فرزندآوری
فرایند کشف نفت عراق و سلطه انگلیس بر آن
در غرب ایران کشور عراق به عنوان یکی از همسایههای مهم ایران، که دارای مرزهای طولانی خاکی و آبی با کشورمان است، بازیگری مهم در عرصه بینالمللی و بهویژه منطقهای در تقریبا کمتر از یک سده از عمر خود بوده است. این کشور، که مساحت تقریبیاش یکچهارم ایران است، در رده پنجاهوهشتمین کشور دنیا از حیث مساحت قرار دارد و دارای یکی از بزرگترین منابع و ذخایر نفتی در جهان است. بر طبق آخرین برآوردها، میزان ذخایر نفتی این کشور چیزی نزدیک به 144 میلیارد بشکه است. اهمیت عراق وقتی درک میشود که بدانیم این کشور بعد از عربستان و ایران، سومین کشور در منطقه خاورمیانه دارای بیشترین منابع و ذخایر هیدروکربنی است. این پتانسیل بهویژه با توجه به نیاز امروز جهان به انرژی، عراق را بیش از پیش در کانون توجه قرار میدهد.
نفت برای عراق آنقدر اهمیت دارد که بخشی از تاریخ این کشور به این طلای سیاه گره خورده است. در واقع جای پای استعمار انگلستان در این کشور برای اولین بار به بهانه نفت است که مشاهده میشود. بر این اساس، در ادامه تلاش شده است تأثیر متغیر و عامل نفت در تاریخ این کشور راهبردی در منطقه خلیج فارس بررسی و نقش استعمارگری قدرتی بزرگ همچون انگلستان در آن روشن شود.
شاید اگر بخواهیم درباره سرآغاز کشف نفت در عراق سخن بگوییم باید به توافقی اشاره کنیم که میان انگلستان و آلمان برای همکاری در مورد استخراج نفت کمی پیش از جنگ جهانی اول بسته شد. در حقیقت پیش از شروع جنگ جهانی اول با توافق انگلستان و آلمان، شرکتهای نفتی این دو کشور در مناطقی از امپراتوری عثمانی بهویژه مناطق ترکنشین شروع به فعالیت در حوزه نفت کردند، اما جنگ جهانی اول وضعیت را کاملا دگرگون کرد و دو کشور رو در روی هم قرار گرفتند.
در بحبوحه جنگ جهانی اول و درحالیکه متفقین در اقصی نقاط جهان با دول محور در حال نبرد بودند فرانسه و انگلستان بر سر نحوه تقسیم متصرفات پس از جنگ با هم به توافق رسیدند. این توافق که به توافق سایکس ـ پیکو مشهور است و میان وزرای خارجه دو کشور امضا شد به صورت مستقیم به نحوه تقسیم امپراتوری عثمانی میان طرفین اشاره دارد. در این میان یکی از مسائلی که از اهمیت بسیاری برخوردار بود و دو طرف به آن توجه خاصی نشان دادند نحوه تقسیم طلای سیاه در محدوده امپراتوری عثمانی میان طرفین بود. ابتدا توافق شد که نفت عراق و محیط پیرامونی آن برای مدتی میان طرفین تقسیم شود و با توجه به الزامات جنگ، هر دو از این خوان نعمت بهرهمند شوند.
بااین حال انگلستان تاب نیاورد و در سال 1918م بود که وزیرخارجه وقت انگلستان، یعنی آرتور بالفور، بهصراحت درباره آن موضعگیری کرد. وی در جمع نخستوزیران کشورهایی که جزء بریتانیای کبیر بهشمار میآمدند بهصراحت به نقش نفت اشاره و اعلام کرد که انگلستان، یعنی قلب تپنده بریتانیا، باید در امور عراق جایگاه محوری داشته باشد و از نفت آن به عنوان مهمترین منبع راهبردی در جهان حداکثر استفاده را بکند. بدینترتیب بهانه لشکرکشی به عراق برای رهبران بریتانیا فراهم شد. در حقیقت بهرغم تکذیب و انکار لرد کرزن که میگوید نفت دلیلی برای حمله انگلستان به عراق در جنگ جهانی اول نبوده است، شواهد و قرائن حاکی از آن است که نفت عامل مهمی در لشکرکشی انگلستان به عراق در این دوره است. به تعبیری منافع انگلستان در جنگ جهانی اول و نیاز ماشین جنگی این کشور به نفت سبب شد در سال 1918م و در بحبوحه اولین جنگ بزرگ جهانی، دولت انگلستان به موصل لشکر کشد و کنترل مناطق نفتخیز شمالی عراق را بهدست گیرد. بدین ترتیب انگلستان با کنار گذاشتن فرانسه و نادیده گرفتن این کشور روی به تصرف عراق آورد، در این کشور پایگاه نظامی ایجاد کرد و در نهایت اداره امور این کشور را بهدست گرفت.
در این میان، شواهد، اسناد و مدارک متعددی وجود دارد که این گزاره را تصدیق میکند؛ برای مثال میتوان به نامهای اشاره کرد که وزیر جنگ کابینه انگلستان، یعنی سر مونیکا هنکی، در مراحل نهایی جنگ به وزیر امور خارجه این کشور، یعنی آرتور بالفور، نوشت و در آن بهصراحت به اهمیت نفت در پیروزیهای انگلستان در مدت جنگ اشاره کرد. وی همچنین گفت که حفظ شریان نفت عراق در ردیف اهداف دست اول دولت انگلستان قرار خواهد گرفت. او تأکید کرد که نفت عراق و مناطق پیرامونی آن اهمیت بسیاری برای انگلستان بعد از جنگ دارد. به عبارت صریحتر لندن که قصد داشت خرابیهای ناشی از جنگ جهانی اول را سامان دهد و کشورش را در مسیر توسعه دوباره به پیش راند، به عنوان پیروز جنگ نیاز مبرمی به نفت عراق و مناطق اطراف آن داشت
🔳 بدهی 32 تریلیون دلاری امریکا از جیب دیگران!
▪️امریکا بدهکارترین کشور جهان است و هر ساله از جیب دیگر ملتها به حساب خودش خرج میکند و کسی هم نمیتواند حریف این کشور شود. پذیرش سلطه دلار بر بازارهای جهانی باعث شده تا مقامات کاخ سفید بدون هیچ نگرانی و خیلی ساده با افزایش سطح بدهی خود، بگویند که امریکا میتواند تا 127 تریلیون دلار بدهی را تحمل کند!! بله، 127 تریلیون دلار بدهی به بار بیاورد و عملا این بدهی را هم از جیب مردم جها صاف کند!
▪️بر اساس گزارشهای منتشر شده، دادههای منتشرشده توسط وزارت خزانهداری آمریکا نشان داد که بدهی ملی ایالاتمتحده برای اولین بار از رکورد ۳۲ تریلیون دلار گذشت. این رقم کمتر از دو هفته پس از امضای لایحهای حاصل شد که جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا، محدودیت ۳۱.۴ تریلیون دلاری واشنگتن را به حالت تعلیق درآورد تا از چیزی که میتوانست اولین نکول بدهی آمریکا باشد، جلوگیری کند.
▪️این اقدام به دولت کشور آمریکا اجازه میدهد تا در اول ژانویه ۲۰۲۵، یعنی زمانی که تعلیق سقف بدهی به پایان میرسد، وجوه نامحدود وام بگیرد، به این معنی که دولت میتواند با استقراض پول در خارج از کشور و بدهیهای بیشتر، به پرداخت هزینههای خدمات در داخل مانند تامین اجتماعی و مراقبتهای پزشکی ادامه دهد!! دقت کنید، امریکا میخواهد پول از خارج از کشور قرض بگیرد اما اینکه کدام کشور حاضر است همچنان به امریکا پول قرض بدهد، خود سوالی است که باید از رهبران دیوانه جهان پرسید.
▪️با این حال، امریکا کاغذ بدون پشتوانه بنام دلار چاپ میکند و با آن در دنیا میگردد خرید میکند، هزینه میکند، وام میدهد، باج میدهد، آدم میخرد، مزدور اجاره میکند، کودتا میکند و .... و چون این دلار همچنان معتبر است، دامنه داخله این کشور در جهان بیشتر و بیشتر میشود. سیاست بدهی، یکی از سیاستهای قدیمی نظام سرمایهداری است که انگلیسیها بیش از دو قرن پیش آن را باب کردند و امریکا نیز آن را به دست گرفت و امروز دارد با آن جهان را میدوشد.
▪️سقف بدهی آمریکا در پی هشدارهای مکرر خزانهداری لغو شد زیرا در صورت عدم لغو آن این کشور به تعهدات خود عمل نمیکرد. در اولین روز کاری پس از لغو سقف بدهی، استقراض فدرال تقریبا ۴۰۰ میلیارد دلار افزایش یافت. به گفته نیویورک تایمز، رقم ۳۲ تریلیون دلار ۹ سال زودتر از پیشبینیهای تخمین زده شده برای همهگیری کووید-۱۹ حاصل شده است. کارشناسان میگویند که برای جلوگیری از بحرانی دیگر، دولت باید به عوامل ایجاد کننده بدهی رسیدگی کند!!!
▪️اما اینکه چه کسی قرار است به این عوامل رسیدگی کند، باز هم سوالی است که نیاز به پاسخ دارد. بحران اقتصادی امریکا که اثراتش را بر جهانِ مرتبطِ با اقتصاد امریکا به شکل بلافصل خواهد گذاشت این بار راه نجاتی به نظر نخواهد داشت. در سال 2008 این چینیها بودند که اقتصاد امریکا را نجات دادند، اما امروز کدام کشور حاضر است پای استقراض به امریکا بایستد؟ همین چین و عربستان که صدها میلیارد دلار اوراق قرضه امریکا را خریداری کردند، با نرخ تورم امریکا، عملاً پولشان را به چاه دستشویی ریتختند چرا عملاً چیزی دستشان را نخواهد گرفت.
▪️مایکل اِی پیترسون، مدیر بنیاد مالی پیتر جی پترسون گفت: از آنجایی که ما از مرز ۳۲ تریلیون دلار عبور کردیم و پایانی برای آن وجود ندارد، زمان آن فرا رسیده است که محرکهای اساسی بدهی خود، رشد اجباری هزینهها و فقدان درآمد کافی برای تامین مالی آن را در نظر بگیریم. بر اساس پیشبینیهای این بنیاد، ایالاتمتحده میتواند ۱۲۷ تریلیون دلار دیگر در ۳۰ سال آینده بدهی ثبت کند و هزینههای بهره تقریبا ۴۰ درصد از درآمد فدرال کشور را تا سال ۲۰۵۳ به خود اختصاص دهد.
▪️اما با توجه به روندهای جهانی، شکلگیری اقتصادهای قدرتمند و نوظهور، ائتلافهای اقتصادی، خارج شدن دلار از مسیر معاملاتی بسیاری از اقتصادهای در حال توسعه و بزرگ، بیاعتباری دلار به دلیل استفاده مکرر کاخ سفید از آن به عنوان ابزار فشار و تحریم، ضعیف شدن امریکا در حوزه نظامی و.... به نظر نمیرسد که امریکا بتواند این میزان بدهی را ثبت و آن را از جیب ملتهای جهان بیرون بکشد. این مهم البته نیازمند هوشیاری و دقتنظر کامل کشورهای جهان است.
▪️در حالی که عدد بودجه نظامی امریکا برای سال 2024 بیش از 825 میلیارد دلار (فقط پنتاگون، اگر بخواهیم سایر نهادهای نظامی را هم شریک کنیم این عدد به بالای 1200 میلیارد دلار میرسد) اعلام شده و در سایر حوزهها از جمله جنگ اوکراین هزینههای بیشتری بر این کشور تحمیل خواهد شد، باید دید که کشورهای جهان تا چه اندازه حاضرند برای قدرتمندتر شدن امریکا از خود مایه بگذارند. این سوال مهمی است که زمان به آن پاسخ خواهد گفت.
🔴🔵 نماز دهه اول ذی الحجه
🌕 امام باقر(ع) : کسی که این نماز را بخواند به او ثواب اعمال حج داده می شود.
🌹 از نمازهای مستحب است که توصیه شده در ده شب اول ماه ذی الحجه خوانده شود. در این نماز بعد از سوره اخلاص باید آیه ۱۴۲ سوره اعراف نیز خوانده شود. به این نماز، «نماز و واعدنا» نیز گفته میشود. بنا بر حدیث نقل شده از امام باقر(ع) به کسی که این نماز را بخواند ثواب اعمال حج داده خواهد شد.
🔺خواندن این نماز کمتر از 5 دقیقه طول میکشد و به حسب احادیث و روایات صحیح و معتبر و متواتر کسی که آنرا بجای آورد در ثواب همه ی حاجیان شریک میگردد، بدون این كه از ثواب آنان چیزی كاسته شود .
🔵 کیفیت خواندن نماز « و واعدنا »:
♦️ مابین نماز مغرب و عشاء دو رکعت نماز بجا آورد، در هر رکعت پس از حمد ، سوره توحید و سپس آیه 142 از سوره شریفه الأعراف را میخواند :
« وَ واعَدْنا مُوسى ثَلاثينَ لَيْلَةً وَ أَتْمَمْناها بِعَشْرٍ فَتَمَّ ميقاتُ رَبِّهِ أَرْبَعينَ لَيْلَةً وَ قالَ مُوسى لِأَخيهِ هارُونَ اخْلُفْني في قَوْمي وَ أَصْلِحْ وَ لا تَتَّبِعْ سَبيلَ الْمُفْسِدين »
کسانیکه این آیه را حفظ نیستند میتوانند از روی قرآن و یا یادداشت بخوانند.
📚 مفاتیح الجنان/اعمال ماه ذی الحجه
🌹 سهم #روز_سی_ام مطالعه نهج البلاغه از حکمت ۲۶۹ تا ۲۷۳
┄┄┅┅✿❀🌿🌹🌿❀✿┅┅┄┄
📒 #حکمت269 : مردم در دنيا دو دسته اند، يكی آن كس كه در دنيا برای دنيا كار كرد و دنيا او را از آخرتش باز داشت، بر بازماندگان خويش از تهيدستی هراسان، و از تهيدستی خويش در امان است. پس زندگانی خود را در راه سود ديگران از دست می دهد و ديگری آنكه در دنيا برای آخرت كار می كند و نعمتهای دنيا نيز بدون تلاش به او روی می آورد، پس بهره هر دو جهان را چشيده و مالك هر دو جهان می گردد و با آبرومندی در پيشگاه خدا صبح می كند و حاجتی را از خدا درخواست نمی كند جز آن كه روا می گردد.
┄┄┅┅✿❀🌿🌹🌿❀✿┅┅┄┄
📒 #حکمت270 : (در زمان حكومت عمر، نسبت به فراوانی زيور و زينتهای كعبه صحبت شد، گروهی گفتند آنها را برای لشكر اسلام مصرف كن، كعبه زر و زينت نمی خواهد، وقتی از اميرالمؤمنين (علیه السلام) پرسيدند، فرمود:) همانا قرآن بر پيامبر (صلی الله علیه و آله ) هنگامی نازل گرديد كه اموال چهار قسم بود: اموال مسلمانان كه آن را بر اساس سهم هر يك از وارثان تقسيم كرد و غنيمت جنگی كه آن را به نيازمندانش می رساند و خمس، كه خدا جايگاه مصرف آن را تعيين فرمود و صدقات، كه خداوند راههای بخشش آن را مشخص فرمود و زيورآلات و زينت كعبه از اموالی بودند كه خدا آن را به حال خود گذاشت، نه از روی فراموشی آن را ترك كرد و نه از چشم خدا پنهان بود، تو نيز آن را به حال خود واگذار چنانكه خدا و پيامبرش آن را به حال خود واگذاشتند.
(عمر گفت: اگر تو نبودی رسوا می شديم و متعرض زيورآلات كعبه نشد.)
┄┄┅┅✿❀🌿🌹🌿❀✿┅┅┄┄
📒 #حکمت271 : (دو نفر دزد را خدمت امام آوردند كه از بيت المال دزدی کرده بودند، يكی برده مردم و ديگری برده ای جزو بيت المال بود، امام فرمود:) برده ای كه از بيت المال است حدی بر او نيست، زيرا مال خدا مقداری از مال خدا را خورده است، اما ديگری بايد حد دزدی با شدت بر او اجرا گردد. (سپس دست او را بريد.)
┄┄┅┅✿❀🌿🌹🌿❀✿┅┅┄┄
📒 #حکمت272 : اگر از فتنه ها و لغزشگاه ها با قدرت بگذرم، دگرگونيهای بسياری پديد می آورم.
┄┄┅┅✿❀🌿🌹🌿❀✿┅┅┄┄
📒 #حکمت273 : به يقين بدانيد! خداوند براي بنده خود هرچند با سياست و سخت كوش و در طرح و نقشه نيرومند باشد، بيش از آنچه كه در قرآن وعده فرمود، قرار نخواهد داد، و ميان بنده، هر چند ناتوان و كم سياست باشد، با آنچه در قرآن برای او رقم زده حايلی نخواهد گذاشت، هر كس اين حقيقت را بشناسد و به كار گيرد، از همه مردم آسوده تر، و سود بيشتر خواهد برد. و آنكه آن را واگذارد و در آن شك كند، از همه مردم گرفتارتر و زيانكارتر است، چه بسا نعمت داده شده ای كه گرفتار عذاب شود، و بسا گرفتاری كه در گرفتاری ساخته شده و آزمايش گردد، پس ای كسی كه از اين گفتار بهره مند می شوی، بر شكرگزاری بيفزای، و از شتابت دست بردار، و به روزی رسيده قناعت كن.
┄┄┅┅✿❀🌿🌹🌿❀✿┅┅┄┄
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کلام_رهبری
💠درس بزرگ امام جواد (ع)💠
🔷رهبر معظم انقلاب:
این امام بزرگوار هم گوشهی مهمی از جهاد همه جانبهی اسلام را در عمل خود پیاده کرد و درس بزرگی را به ما آموخت. آن درس بزرگ این است که در هنگامی که در مقابل قدرتهای منافق و ریاکار قرار میگیریم، باید همت کنیم که هوشیاری مردم را برای مقابلهی با این قدرتها برانگیزیم. اگر دشمن، صریح و آشکار دشمنی بکند و اگر ادعا و ریاکاری نداشته باشد، کار او آسانتر است. اما وقتی دشمنی مانند مأمون عباسی چهرهای از قداست و طرفداری از اسلام برای خود میآراید، شناختن او برای مردم مشکل است. در دوران ما و در همهی دورانهای تاریخ، قدرتمندان همیشه سعی کردهاند وقتی از مقابلهی رویاروی با مردم عاجز شدند دست به حیلهی ریاکاری و نفاق بزنند.
☑️
✨بسم الله الرحمن الرحیم ✨
🌹شرح #حکمت54 ( 2 )
🔹 اهمیت عقل و ادب و مشورت
5⃣ نکتهٔ دیگری که مولا علی (علیه السلام) در نهج البلاغه، پیرامون ادب دارند این است که:
راهبرد ادب چیست؟ اگر خواستیم مؤدب بشویم چه کنیم؟
🔻حضرت میفرماید: " کافی است از هر چیزی که در دیگران نمیپسندی، خودت اجتناب کنی."
این نکته را در حکمت های ۳۶۵ و ۴۱۲ ، با عبارت های بسیار نزدیک به هم بیان کردند.
6⃣ یکی از تکالیفی که بر عهده پدر هست نسبت به فرزندان، حُسن تأدیب و حُسن ادب است. در حکمت ۳۹۹ میخوانیم: « حَقُّ الْوَلَدِ عَلَى الْوَالِدِ أَنْ یُحَسِّنَ اسْمَهُ وَ یُحَسِّنَ أَدَبَهُ وَ یُعَلِّمَهُ الْقُرْآنَ » ؛
" حق فرزند بر پدر این است که اسم نیکو برای فرزندش بگذارد، خوب و نیکو ادبش کند و قرآن را به او بیاموزد. "
7⃣ نکتهٔ دیگری که مولا علی (علیه السلام) میفرمایند این است که بر همین اساس یکی از حقوقی که مردم بر گردن رهبر دارند، تأدیب مردم است تا از جهالت خارج شوند. لذا حضرت علی (علیه السلام) در خطبه ۳۴ می فرماید: « فَأَمَّا حَقُّكُمْ عَلَيَّ ...وَ تَأْدِيبُكُمْ كَيْمَا تَعْلَمُوا » ؛ " حقّ شما مردم بر من این است (که بعد از چند نکته میفرمایند) شما را تأدیب کنم تا آنچه لازم هست یا نیاز دارید را بدانید. "
8⃣ نکتهٔ پایانی هم این است که کسی که به ادب کردن خودش اقدام میکند و با ادب عملی دیگران را دعوت به خوبی ها میکند، ارزشمندتر و لایق احترام تر است تا کسی که با زبان، مردم را دعوت به خوبی ها میکند و خودش هم عمل نمیکند.
🔻 لذا در حکمت ۷۳ مولا علی (علیه السلام) فرمود: آن کسی که خودش را تعلیم میدهد و تربیت میکند، ارزش احترامش بالاتر از کسی است که دیگران را تعلیم میدهد و کسی که با عمل خودش دیگران را دعوت به خوبی ها میکند، بهتر از کسی است که با زبان خودش مردم را به خوبی ها دعوت میکند.
🎙حجت الاسلام مهدوی ارفع
↩️ ادامه دارد...
❇️ دیپلماسی فعال بر محور: عزت، حکمت و مصلحت جواب می دهد
🔺از منابع رسمی و غیر رسمی اعلام شد؛ آمریکا به دنبال مذاکره با ایران است و در همین رابطه گفته شده عمان حامل پیام آمریکا به ایران است.
🔺علیرغم تحریم آمریکا نفت هر روز بیشتر از قبل، به فروش می رسد.
🔺قیمت مسکن، خودرو و دلار کاهشی شد.
🔺 روابط ایران با کشورهای منطقه، اروپایی، آمریکایی، آسیایی، حوزه خلیج فارس و... برقرار می شود.
🔺هر روز توافقنامه ها بین ایران و کشورها صورت می گیرد.
🔺پول های بلوکه شده ایران توسط آمریکا در برخی کشورها آزاد می شود.
🔺 کارخانههای تعطیل شده راه اندازی می شوند.
🔺بدهی های نجومی دولت روحانی در حال تسویه است.
🔺انواع سلاح های پیشرفته و اخیرا هایپرسونیک توسط دانشمندان ایرانی ساخته و تولید می شود.
و ...
::::::::::::::::::::::::::::::::::::
🔹نکته و نظر:
با توجه به:
🔺داشته های داخلی (منابع، نخبگان، تولید و فروش)،
🔺تلاش جهادی،
🔺 و بکارگیری استراتژی عزت، حکمت و مصلحت،
می توان کشور را به سمت توسعه و پیشرفت سوق داد.
👈 آن وقت؛
🔺نه تنها، در روابط و تعاملات بینالمللی، دست گدایی به سمت کشورهای زورگو و استعمارگر دراز نمی کنی، بلکه کشورها را به سمت خود روانه می کنی.
و اگر مذاکره ای هم باشد دست برتر خواهی داشت.
▪️ مرحوم آیة الله کشمیری (رحمة الله علیه) می فرمودند، برای برآمدن حوائج توسل به امام جواد (علیه السلام) بسیار مفید است به این طریق که صلوات ختم کنید و ثواب آن را به حضرت هدیه کنید. راه دیگر این است که سوره یس خوانده شود و به روح این امام عزیز هدیه شود. که برای برآوردنِ حوائج دنیوی بسیار مفید است .
▪️ حرزی كه از امام جواد علیه السلام، وارد شده است، اینگونه است::
« یا نُورُ یا بُرْهانُ یا مُبینُ یا مُنیرُ یا رَبِّ اِکْفِنی الْشُّرُورَ وَ افاتِ الدُّهُورِ اَسْئَلُکَ النَّجاةَ یَوْمَ یُنْفَخُ فِی الصُّورِ »
(مفاتیح الجنان، شیخ عباس قمی، ترجمه الهی قمشه ای)