🔴 رونمایی زود هنگام پرایس از نقشه آمریکا در مذاکرات وین
🔺سخنگوی وزارت خارجه آمريکا در آستانه دور جدید مذاکرات هستهای در وین در گفتگویی مفصل با شبکه الجزیره با اعلام هدف اصلی آمریکا از ورود به مذاکرات وين اعلام کرده «در صورت موفقيت مذاکرات، ايران در مسير برترين سامانه بازدارنده (هستهای) قرار میگیرد.»
🔹«ند پرايس» گفته؛ باورمان اين است که اين مذاکرات سازنده است، به صورت کلي مذاکرات مثبت بود اما هنوز راه طولاني بايد پيموده شود.تفکیک تحریمها يکي از محورهاي مذاکرات در وين است.
🔹مصاحبه پرایس با الجزیره که در واقع رونمایی زود هنگام از طرح کاخ سفید در مذاکرات وین است، نقشه راه آمریکا در مذاکرات را به روشنی بیان کرده است.
🔹او با تفکیک کردن مجموعه تحریمهای اعمال شده علیه ملت ایران به تحریمهای سازگار و ناسازگار با برجام، صراحتا از بردن ایران به گوشه رینگ سخن گفته و تاکید میکند که تحریمهای سازگار با برجام حتما باید حفظ شوند.
🔹این رویکرد به وضوح بیانگر این نکته است که ایراد دموکراتها به ترامپ در خصوص خروج از برجام و اعمال راهبرد فشار حداکثری علیه ایران، نه از سر دلسوزی که به دلیل بر هم خوردن مسیر تشدید فشار بر کشورمان بوده است.
🔹نکته مهم دیگر در این مصاحبه اینکه؛ ند پرایس هم از رو به جلو و سازنده بودن مذاکرات اخیر سخن گفته است.
🔹اظهارات سخنگوی وزارت خارجه آمریکا به روشنی نشان میدهد که منظور این کشور از «سازنده» بودن، نزدیک شدن واشنگتن به اهداف اصلی خود یعنی ساماندهی هم زمان سامانه به زنجیر کشیدن ظرفیتهای هستهای و اهرم تحریم به نحو سازگار و همافزا علیه ایران است. پس طبیعی است که ابعاد «سازنده» بودن مذاکرات از سوی تیم ایرانی هم باید کاملا مشخص شود، زیرا به نظر نمیرسد وجه مشترکی میان اهداف دو طرف وجود داشته باشد.
🔹ایران قطعا تفکیک فشار به فشارخوب و فشار بد را نخواهد پذیرفت و منطبق با قانون مجلس و رهنمودهای رهبری به چیزی جز رفع همه تحریمها با هر برچسبی به صورت یکجا تن نخواهد داد.
🔹باید به این نکته توجه داشت که اساس ورود ایران به این دور از مذاکرات وین، خلع سلاح آمریکا در زمینه پیگیری راهبرد فشار حداکثری بوده تا از طریق آن موضوع رفع کامل تحریمها محقق شود.
هیئت مذاکره کننده ایرانی امروز دوشنبه مجددا وارد وین شده است و آنگونه که عباس عراقچی سرپرست هیئت در گفتگو با خبرنگاران اعلام کرده جلوگیری از شکلگیری مذاکرات فرسایشی یکی از اصول اصلی هیئت ایرانی در مذاکرات است.
🔹انتظار میرود طی هفته جاری و با اعلام نتیجه مذاکرات، تکلیف دو کلیدواژه «سازنده بودن گفتگوها» و «عدم گرفتار شدن در تله مذاکرات فرسایشی» مشخص شود.
⭕️ واکنش کاربران فضای مجازی به سازندگان دوقطبی «میدان»- «دیپلماسی»
✍🏻معصومه نصیری؛ کارشناس و تحلیلگر رسانه
🔸بخشهایی از فایل مصاحبهای که گفته میشود برای تاریخ شفاهی ضبط شده و بلاشک دارای اطلاعات طبقه بندی شده قطعی است، ناگهان از شبکه تلویزیونی ایران اینترنشنال سردرآورده است. فایلی که از لحظه انتشار بهت دلسوزان داخلی و شادمانی دشمنان خارجی را به همراه داشته و البته بیشتر وجود مهندسی انتشار را به ذهن متبادر میکند تا یک خطا!
🔸اما این فایل که بازتاب رسانهای وسیعی داشته، براساس رصد دیتاک در شبکههای اجتماعی نیز مورد توجه کاربران قرار گرفته است.
📊فعالان توییتر بیشترین واکنش را به این موضوع داشتهاند که این واکنشها در دو بخش «محتوای فایل صوتی» و «چگونگی نشر آن در رسانه معاند برای نخستین بار» و با هشتگهای #ظریف، #پایان_ظریف، #رسوایی_آشنا و #گاندو پیگیری شده است. کاربران توییتر با ۳۰٫۳ هزار توییت، ۲۳٫۹ هزار ریتوییت، ۱۴٫۸ هزار لایک و ۱۲۶۲ پست در ساعت در این زمینه تولید محتوا کردهاند.
📊پرلایکترین توییت با متن «اصلاحطلبان پروژه انتخاباتی بد (#ظریف) و بدتر (#سپاه) رو برای انتخابات رسما با این فایل صوتی و پوشش رسانهای گسترده کلید زدن. مردم گول یک مشت اصلاحطلب دروغگوی خائن و آدمکش را نخورید» با ۱۶۵۵ لایک بوده است. توییت «کمتر از یک ماه بعد از اینکه دکتر ظریف گفت از اول تا آخر گاندو دروغ است فایل صوتی یکی از محرمانهترین گفتگوهایش که صرفا برای ثبت در آرشیو بیان شده بود در رسانههای ضد انقلاب منتشر شد. جاسوسها تا کجا در کنار مسئولان ارشد دولت نفوذ کردهاند» با هزار ریتوییت، پربازنشرترین محتوای توییتر بوده است.
📊تلگرام اما بستر انتشار سه ضلعی خبر، تحلیل و واکنش عمومی کاربران بوده است. ۱٫۶ هزار پست با ۶٫۵ میلیون بازدید نتیجه واکنشهای کاربران تلگرام به فایل صوتی بوده که به اعتقاد برخی فعالان سیاسی و کاربران بیشتر برای مهندسی انتخابات و مذاکرات منتشر شده است. متن توضیحات سخنگوی وزارت امور خارجه در کانال خبر فوری درباره این فایل صوتی با ۲۲۷ هزار بازدید، پربازدیدترین محتوای تلگرام بوده است.
📊بستر خبر نیز با ۱٫۴ هزار محتوا دراینباره به انتشار محتوا پرداخته که ۵۸۱ محتوا در خبرگزاریها، ۶۹۸ متن در پایگاههای خبری و ۱۳۸ متن در روزنامهها منتشر شده است. خبر فارسی، مشرق و انتخاب برترین منابع خبری در این زمینه بودهاند.
✅درحالیکه هنوز کنشگری فعالان شبکههای اجتماعی درباره این فایل صوتی ادامه دارد، نباید از نظر دور داشت که انتشار فایل صوتی که گفته میشود محرمانه بوده، چند سناریوی "آشنا" را به ذهن متبادر میکند؛ «بیاعتباری سیاست دوری از غرب و تشکیک بر روی متحدان شرقی ازجمله روسیه و چین»، «فرار از پاسخگویی و برداشتن بار بینتیجه بودن مذاکرات از روی محور دیپلماسی و گذاشتن آن بر دوش محور میدان» و «ایجاد دوقطبی کاذب با اهداف خاص برای به حاشیه بردن موضوعی مهمتر».
✅شاید رمزگشایی از اتفاقات در حال وقوع نیاز به گذر زمان داشته باشد اما در پایان توجه شما را به توییت پمپئو در واکنش به فایل صوتی منتشر شده جلب میکنم. او نوشته است: ترور قاسم سلیمانی موفق بود؛ اگر باورتان نمیشود حرفهای ظریف را گوش دهید.
⁉️آمریکا چه نیازی به مذاکره با ایران دارد⁉️
🔻یکی از مهمترین سوالاتی که ممکن است برای بعضی بوجود آید این است که آمریکا چه نیازی به #مذاکره با ایران دارد؟
❓عدم مذاکره با ایران چه خسارتی برای آمریکا در پی دارد که دوباره به میز مذاکره برگشته؟
🔸پس از تصویب قانون لغو راهبردی تحریمها توسط مجلس و ازسرگیری غنیسازی اورانیوم، آمریکا منافع تأمینشده خود در #برجام را درخطر دید.
♨️ ایالاتمتحده، با توجه به اینکه کمتر از سه ماه تا پایان این دولت باقیمانده، به چند دلیل به میز مذاکره با ایران برگشت:
1️⃣نخست اینکه آمریکا متوجه شده جریان انقلابی اگر بر سر کار بیاید قطعاً دنیا را محدود در آمریکا و چند کشور خاص اروپایی نمیبینید و چرخه اقتصاد خود را از طریق دیپلماسی اقتصادی با کشورهای آسیایی مانند چین، روسیه و ۱۵ کشور همسایه ایران، احیا خواهد کرد.
2️⃣دوم آنکه در #برجام منافعی برای رژیم صهیونیستی و آمریکا تأمینشده که آنها بههیچوجه نمیخواهند این منافع را از دست بدهند.
3️⃣ آمریکا بهخوبی میداند تنها این تیم مذاکراتی است که منافع ملت ایران را ذبح می کند و بهراحتی امتیاز میدهد و احتمالاً دولت انقلابی بعدی از چنین خصوصیتی برخوردار نخواهد بود.
✍🏻 آمریکا هیچ گاه مهم ترین ابزار فشار خود (#تحریم) را از دست نخواهد داد. لذا اگر هم پای میز مذاکره میآید، دلیلش این است تا با تزریق موقتی پول و رفع موقتی تحریمهای ایران ( البته فقط تا بعد از انتخابات) همفکران خود را بر سر کار نگه دارد.
↙️ آخرین ماموریت روحانی
🔹محمدصادق کوشکی، استاد گروه علوم سیاسی دانشگاه تهران در فیلمی که در کانال خود در ایتا منتشر کرده است می گوید:
♨️سوال: مذاکرات وین با چه هدفی از سوی اروپا و دولت روحانی ترتیب داده شده است؟
🔹جواب: برجام دو نکته اساسی داشت، اول ایجاد محدودیت برای فعالیت های هستهای و دوم نظام بازرسی ظالمانه و بی نظیر در سطح جهان.
🔻 #برجام بدون آمریکا می توانست در کوتاه مدت دچار فروپاشی شود که فروپاشی آن باعث از بین رفتن محدویتهای هستهای و نظام بازرسی می شد، این اتفاق به هیچ عنوان مدنظر اروپایی ها نبود و به همین دلیل ماموریتی به دولت آقای روحانی داده شد تا تلاش کند که آمریکا به برجام برگردد تا در دولت بعدی ایران، آمریکا در برجام حضور داشته باشد و محدودیت های هستهای و نظام بازرسی، دوباره به صورت محکم و استوار بر کشور ما تحمیل شود.
🔻 اینکه گفته می شود که هدف از مذاکرات وین و احیای #برجام، مسائل انتخاباتی است، برای انحراف افکار عمومی از این هدف اصلی یعنی تداوم محدویت های هستهای و نظام بازرسی است و متاسفانه در برجام به خاطر وجود مکانیسم ماشه، ایران تنها کشوری است که مجبور است به تعهدات خود عمل کند، در صورت فروپاشی برجام، مکانیسم ماشه هم معنی نداشت و دولت آینده می توانست از برجام عبور کند.
11.48M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️🎥پشت پرده مصاحبه جنجالی ظریف بر علیه #سردار_سلیمانی
💯لطفاً مدیران کانال ها،گروه ها و رسانه های مختلف،قبل از هر اقدامی این فایل رو تا آخر ببینید تا مغلوب جنگ روانی جریان اصلاحات نشویم...
🎥تحلیل مهم استاد پورآقایی
#انتخابات
#حاج_قاسم
✅مواضع آقای ظریف درباره ی ایجاد دوگانگی میدان و دیپلماسی به شدتِ خنده های سلمان در نون خ خنده آور است.
دیپلماسی یک ابزار هدفمند برای ایجاد گفت و گو و تقویت درک مشترک دولت های متخاصم و متنزاع در حوزه های سیاسی، امنیتی، اقتصادی، نظامی و.... است، طبیعتا دیپلماسی به خودی خود در هیچ کشوری جامع هدف نیست، این مساله درتمام کشورها مرسوم است که دیپلماسی و دیپلمات ها باید درخدمت منافع ملی و حیاتی کشورها قرار بگیرند، دکتر ظریف سخن درستی داشتند که هیچ وقت میدان در اختیار دیپلماسی نبود، بنده فراتر از این را می گویم که میدان اقتصاد، سیاست، فرهنگ و حتی سیاست خارجی نیز نباید دراختیار و تسلط دیپلماسی ودیپلمات ها قرار بگیرد، ظاهرا دکتر ظریف مقام و جایگاه خود را پاک فراموش کرده است.
در همین فایل صوتی منتشر شده آقای ظریف می گوید عادل الجبیر در فرودگاه وین و برای گفت و گو با جان کری حاضر می شود، بعد از گفت و گوی عادل الجبیر و کری، جان کری به من گفت فعلا توافق نخواهیم کرد ، دکتر ظریف علت را می پرسد، جان کری با کمال پر رویی می گوید عربستان درحال برنامه ریزی برای کاهش ارزش نفت ایران در منطقه است تا بتواند قدرت چانه زنی مارا در مذاکرات بیشتر کند، این نمونه ای از تاثیر میدان بر دیپلماسی بود که آقای ظریف به آن اعتراف کرد اما در فایل صوتی نسبت به تاثیر میدان و نبرد بر دیپلماسی انتقادهای غیر دقیقی ارائه می کرد.
✏️# نفوذ
# محاکمه خاعنان
# ولایت فقیه
8.31M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️رهبر انقلاب: متاسفانه روشنفکرنماها رفتند با دشمن مذاره کردن‼️
🔻جبهه داخلی «حاج قاسم» و دیپلماتی که از «سردار مقاومت» ایراد میگیرد
🔹فایل صوتی منتشرشده از جواد ظریف حاوی نکات مهمی است که شاید مهمترین بخشهای آن مربوط به فعالیتهای منطقهای جمهوری اسلامی بخصوص در ده سال اخیر است. او تاکید دارد که برای نظام همواره «میدان» بر «دیپلماسی» برتری داشته است.
🔹بر کسی پوشیده نیست که طراحی و شکلدهی به محور مقاومت پروژهای بوده که سالیان سال زمان برده و در گمنامی و غربت با فرماندهی حاج قاسم به پیش رفته است.
🔹حالا تصور کنید کسی که از ابتدای انقلاب مجموعا دو سه سال بیشتر در ایران زندگی نکرده، از آن سوی جهان آمده و وزیر خارجه شده، ادعای دیپلماسی هم دارد و میخواهد تمام مشکلات کشور را با مذاکره حل کند، از جمله پرونده منطقهای جمهوری اسلامی را.
🔹در یک فقره که برجام بود، الان کارنامه او پیش روی ماست، برجامی که در سالهای دولت اصلاحات سابقهاش را در نظر داشته و در تیم مذاکرهکننده حسن روحانی حضور داشته، سپس شخصا ریاست تیم ایرانی را برعهده گرفته و توافق درخشان برجام را به ارمغان آورده است!
🔹خودش میگوید وقتی برای تصدی وزارت خارجه به ایران آمده از فضای منطقه بیخبر بوده و حاج قاسم به او فهمانده که قیام یمن مردمی است و این ملت در حال جوشش است. همین برداشتها را تعمیم دهید که درباره بقیه کشورها چگونه و چه میزان شیک و فانتزی فکر میکرده است.
🔹و اضافه کنید که در عین حال معتقد بوده که آمریکا با یک دکمه تمام سیستم دفاعی شما را از کار میاندازد و هر کاری بخواهد میتواند بکند.
🔹کدام عاقلی است که در این شرایط حاج قاسم سلیمانی را کنار بگذارد و پرونده منطقهای جمهوری اسلامی را به کسی مثل ظریف با این مختصات بدهد؟ کسی که فقط دیپلماسی بلد است (؟) و خروجی دیپلماسیاش اکنون جلوی چشم همه است، میخواسته جنگ سوریه و عراق و یمن را با دیپلماسی حل کند. اسمش را هم میگذارد برتری دیپلماسی بر میدان. تصور عاقبت منطقه با دیپلماسی ظریف چیزی نیست که به تحلیل و بصیرت بالایی نیاز داشته باشد، تنها نگاهی به وضعیت برجام نشان خواهد داد که چه آیندهای انتظار منطقه را میکشیده است.
🔹هر روز که بگذرد عظمت کار سردار شهید بیشتر روشن میشود، او کسی بود که با همین وزیر خارجه وقت گذاشت و کار کرد تا منطقه را آزاد کند، بدون اینکه برایش مهم باشد که او پس از شهادتش با صبحانههای کاری با حاج قاسم فخرفروشی خواهد کرد و یک سال بعد اینچنین سادهاندیشانه انتظار فرمانبرداری محور مقاومت از خودش را داشته باشد.
✅ @Rajanews