✅ *موسیقی از دیدگاه مقام معظم رهبری:* ✅
🔸«موسیقی اگر انسان را از یاد خدا و معنویت غافل کند و به ابتذال، گناه و بیکارگی بکشاند، حرام است.»🔸
⏪مقام معظم رهبری در پاسخ به سؤالی فرمودند: «این که ما بگوییم موسیقی بهترین راه مقابله با تهاجم فرهنگی است، نه، من به این معتقد نیستم که موسیقی یک چنین کششی داشته باشد.
⏪بهتر است بگوییم موسیقی یکی از راه های مبارزه با تهاجم فرهنگی است. بله، یکی از راه هاست. البته با شرایطی می تواند باشد امّا این را، بهترین راه نمی دانم.
⏪ببینید، در مورد موسیقی دو حرف وجود دارد: یکی این که ببینیم، اساسا مشخصه های موسیقی حلال و حرام چیست و دیگر این که بیاییم، در مصداق، مرزهایی را مشخص کنیم تا جوانان بدانند که این یکی حرام و این یکی حلال است.
⏪البته این دومی کار آسانی نیست، کار دشواری است. که انسان از این اجراهای موسیقی های گوناگون ـ موسیقی خارجی، موسیقی ایرانی هم با انواع و اقسامش، با کلام، بی کلام ـ بخواهد، یکی یکی این ها را مشخص کند اما مشخصه های کلی یی دارد که آن را می شود، گفت.
⏪البته من هم در جاهایی به بعضی از اشخاصی که دست اندر کار بودند، آنچه را که می توانستم و می دانستم، گفته ام. حالا هم مختصری برای شما عرض می کنم. ببینید. موسیقی اگر انسان را به بیکارگی و ابتذال و بی حالی و واخوردگی از واقعیّت های زندگی و امثال این ها بکشاند، این موسیقی، موسیقی حلال نیست، موسیقی حرام است.
⏪موسیقی اگر چنانچه انسان را از معنویت، از خدا و از ذکر غافل کند، این موسیقی حرام است.
⏪موسیقی اگر انسان را به گناه و شهوترانی تشویق کند، این موسیقی حرام است.
نظر اسلام این است.
⏪موسیقی اگر این خصوصیات مضر و موجب حرمت را نداشته باشد، البته آن وقت حرام نیست. این هایی را که من گفتم، بعضی از آن ها در موسیقی بی کلام و در سازهاست، بعضی هم حتّی در کلمات است.
⏪یعنی ممکن است فرضا یک موسیقی ساده ی بی ضرری را اجرا کنند لیکن شعری که در این موسیقی خوانده می شود، شعر گمراه کننده یی باشد. شعر تشویق کننده ی به بی بندوباری، به ولنگاری، به شهوترانی، به غفلت و این طور چیزها باشد، آن وقت حرام می شود.
⏪بنابراین، آن چیزی که شاخص حرمت و حلّیت در موسیقی است ـ نظر شریف امام رحمه الله هم در اواخر حیات مبارکشان که آن نظریه را در باب موسیقی دادند، اشاره به همین مطلب بود ـ این است.
⏪موسیقی لهوی داریم. ممکن است موسیقی ـ به اصطلاح فقهی اش ـ موسیقی لهوی باشد. لهو یعنی، غفلت یعنی، دور شدن از ذکر خدا، دور شدن از معنویت دور شدن از واقعیّت های زندگی، دور شدن از کار و تلاش و فرو غلتیدن در ابتذال و بی بندوباری این موسیقی می شود حرام.
⏪اگر این با کیفیّت اجرا حاصل بشود، اگر با کلام حاصل بشود، فرقی نمی کند. شما می گویید زبان بین المللی. آن موسیقی یی که به قول خود شما مرزها را در نوردیده و در جاهایی پخش شده، آیا این لزوما موسیقی خوبی است؟ صرف این که یک موسیقی از مرز فلان کشور خارج شد و توانست به مثلاً کشورهای مختلف برود و یک عده طرفدار پیدا کند، مگر دلیل خوب بودن موسیقی است؟ نه، به هیچ وجه.
⏪ممکن است یک موسیقیای باشد که به شهوترانی و نشاط های شهوی جوانی تحریک می کند، طبیعی است که یک مشت جوانی که غفلت زده هستند، از این موسیقی خوششان می آید.
⏪هر جایی که در دنیا دستشان به این نوار بیفتد، از آن نوار استفاده می کنند. این دلیل خوب بودن موسیقی نیست. من نمی توانم به طور مطلق بگویم که موسیقی اصیل ایرانی موسیقی حلال است، نه این طور نیست. بعضی خیال می کنند که مرز موسیقی حلال و حرام، موسیقی سنتی ایرانی و موسیقی غیر سنتی است. نه این طوری نیست. آن موسیقی یی که منادیان دین و شرع همیشه در دوره های گذشته با آن مقابله می کردند و می گفتند حرام است، همان موسیقی سنتی ایرانی خودمان است که به شکل حرامی در دربارهای سلاطین، در نزد افراد بی بندوبار، در نزد افرادی که به شهوات تمایل داشتند و خوض در شهوات می کردند، اجرا می شده، این همان موسیقی حرام است. بنابراین، مرز موسیقی حرام و حلال، عبارت از ایرانی بودن، سنتی بودن، قدیمی بودن، کلاسیک بودن، غربی بودن یا شرقی بودن نیست. مرز آن چیزی است که من عرض کردم. این ملاک را می شود به دست شما بدهیم.»
این عماریون
📣 چه کسانی سهام عدالت را گداپروری و ضدعدالت میخواندند؟
🔹در هفتههای اخیر دولت اقدام به آزادسازی سهام عدالت کرده و به گفته مسئولان، ارزش هر برگه سهام عدالت ۵ تا ۱۱ میلیون تومان است.
🔹حسن روحانی رئیسجمهور هم در سخنرانیهای اخیر خود بر ضرورت تسریع در آزادسازی سهام عدالت تاکید کرده تا به قول وی، اقشار کمدرآمد جامعه با فروش سهامشان بخشی از افت قدرت خریدشان را جبران کنند. روحانی این را هم گفته که شرکتهای حاضر در سبد سهام عدالت، شرکتهای بسیار سودده دولتی هستند.
🔹اکنون که مسئولان دولتی درباره اعلام اخبار خوش مربوط به سهام عدالت مسابقه گذاشتهاند و اصلاحطلبان حامی دولت هم که روزگاری مخالف سرسخت این طرح بودند، سکوت کردهاند، بد نیست مواضع آنها درباره طرح سهام عدالت که در سال ۱۳۸۵ توسط دولت نهم پایهگذاری شد را به طور تیتروار بازخوانی کنیم:
🔻🔻🔻🔻🔻🔻
🔸حسن روحانی (۱۹ بهمن ۱۳۸۸): دولت در اجرای سیاستهای اصل ۴۴ بیشتر دنبال این بود که مثلاً سهام عدالت را توزیع کند. درحالیکه هدف سیاستهای اصل ۴۴ این بود که بالاتر از بحث مالکیت مدیریت دولتی نباشد و مالکیت و مدیریت به مردم واگذار شود.
🔸 علی لاریجانی (۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۱): در حال حاضر وقتی سهام عدالت به افراد پرداخت میشود حس مالکیت به کسی دست نمیدهد که ورقه سهام عدالت دارد زیرا نقشی در مدیریتش نداشته، این مردمسازی نیست. فلسفه اصل ۴۴ هم از این سنخ کارها نبود بلکه بنا بود مردم در مدیریت آن مشارکت کنند در غیر این صورت از نتیجه دور میافتیم.
🔸 محمدباقر نوبخت (۲۳ دی ۱۳۸۸): روح سهام عدالت با سیاستهای اصل ۴۴ همخوانی ندارد. شرکتهایی که تحت عنوان سهام عدالت واگذار میشوند همان شرکتهای قبلیاند فقط به جای این که سهام آن در اختیار دولت باشد، در اختیار عدهای است که با برگههای سهام آشنایی زیادی ندارند و فقط منتظرند تا بتوانند سودی از این برگهها دریافت کنند. آنها توان مدیریت این سهام را ندارند.
🔸اسحاق جهانگیری (۱۸ مهر ۱۳۸۸): استراتژی توسعه صنعتی را به تمسخر گرفتهاند که صنعتی شدن به چه کار میآید، ما میخواهیم همین چند کارخانهای را که گذشتگان ساختهاند تبدیل کنیم به سهام عدالت و به دست مردم بدهیم. بعد از چهار سال هنر ما این شده است که ببینیم در طول این سی سال چقدر فولاد ساختهشده، سهام اینها را بدهیم به مردم.
🔸محمد نهاوندیان (۸ مرداد ۱۳۸۸): اقتصاد صدقهای راه به جایی نخواهد برد باید اصلاحات ساختاری را آغاز کرد و از پول دادنهای صدقهای اجتناب کنیم و به بهینهسازی و دسترسی به بازار همزمان توجه کنیم.
🔸مرحوم هاشمی رفسنجانی (۲۶ آبان ۱۳۸۷): (با اشاره به سهام عدالت) ساختن اقتصاد کشور با شیوه گداپروری جواب نمیدهد و لذا باید در عرصه تولید قدمهای مهم و اساسی برداریم.
🔸حسن روحانی (۴ مهر ۱۳۸۷): امروز ارزیابی توانایی قوه مجریه در چگونگی اجرای مطلوب بندهای الف، ب و ج سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون انجام میشود نه فقط توزیع سهام عدالت! که تجربه نشان داده است، در شرایط کنونی اقتصاد، عدالت با اعمال و افزایش قدرت خرید طبقات کمدرآمد شکل میگیرد، کاری که با بهبود فضای کسبوکار، رشد سرمایهگذاری و تولید و نهایتاً کاهش تورم قابل تحقق خواهد بود.
این عماریون
♦️سنگ بزرگ نشانه نزدن است/ اعلام موجودیت فراکسیون فراگیر انقلاب اسلامیمجلس یازدهم با اما و اگرهای فراوان
📝آفتاب یزد گزارش می دهد:
🔹اعلام شتابزده ی تشکیل یک فراکسیون فراگیر با حضور همه ی اصولگرایان و نیز بنا بر گفته ابوالفضل ابوترابی« حتی اصلاح طلبان انقلابی و متقی!» میتواند تلاش حداکثری برای پایان دادن به اختلافاتی دامنه دار و عمیق باشد که میکوشد همه ی ارکان و احوال مجلس یازدهم را در دست گیرد از انتخاب رئیس برای مجلس تا چینش کمیسیونها
🔹باز هم با جست و جو در گذشته ی چنین تلاشهایی که معمولاً ذیل ائتلافهای اینچنینی و منجر به شکست به انجامِ نافرجام میرسید، خواهیم دید گرد هم آمدن تمامیاصولگرایان زیر یک سقف و درون یک خیمه از آن دست «سنگ»های «بزرگ»ی است که «نشانه ی نزدن» است.
این عماریون
🔺افشاگری استاد رائفی پور از خيانت جدید مجلس دهم در روزهای پايانی خود !
🔺علی رغم تاکیدات جدی مراکز پژوهشی و صاحب نظران اقتصادی، مجلس دهم در روزهای پایانی عمر خود، طرح غیرکارشناسی و دولتخواسته تشکیل وزارت بازرگانی ( #وزارت_واردات) را در دستور یکشنبه خود قرار داد! با تصویب آن در سال پایانی دولت منتظر چیزی جز سونامی واردات در سال جهش تولید نباشید...
این عماریون
🔴 فرمانده نیروی دریایی سپاه: نمیپذیریم که لنجهای صیادی ما مورد بازرسی آمریکاییها قرار بگیرند
سردار تنگسیری:
🔹اگر گفتیم آمریکاییها از منطقه بروند، چون با رفتن آنها، منطقه عاری از مشکلات و امنیت در خلیج فارس برقرار خواهد شد.
🔹از آنجا که منطقه خلیج فارس خانه ماست، ما دنبال آتشافروزی در خانه خودمان نیستیم، ولی ما نمیپذیریم که لنجهای صیادی ما مورد بازرسی آمریکاییها قرار بگیرند و بالگردهای آمریکاییها در منطقه سکوهای نفتی ما پرواز کنند، نمیپذیریم که به حقوق ما دهانکجی شود.
این عماریون