✋
الزامات تحقق اهداف اقتصادی یک سفر
🔺سفر رئیس دولت سیزدهم به چین در حالی انجام میگیرد که بیشتر رویکرد اقتصاد دارد و قرار است در آن مسائل مهم اقتصادی از جمله عملیاتی کردن سند همکاریهای ۲۵ ساله دو کشور در دستور کار قرار گیرد. تحقق اسناد و توافقات امضا شده در این سفر مستلزم توجه به چند نکته مهم است.
🔸نکته اول
اینکه پروندههای اینچنینی که کسب انتفاع از آنها مستلزم داشتن وحدت رویه و رویکرد یکسان است باید در نهادهای بالادستی و فراتر از دولتها در دستور کار باشند چرا که ممکن است برخی دولتها با گرایشهای مختلف، این تفاهمات را به حاشیه ببرند. فعالسازی ظرفیتهایهای منطقهای و بینالمللی در شرق و حتی در صورت امکان در غرب، به جای خود سیاست درستی است ولکن آنچه در اهمیت فزاینده است، توجه به حل مسائل و چالشهای داخلی است. همچنان که شعارهایی که رهبری برای نامگذاری سالها انتخاب میکنند بیشتر معطوف به مشکلاتی داخلی میباشد. از این منظر نگاه به توسعه تجارت و جذب سرمایهگذاری که البته مهم هستند، نباید مسئولان را از پرداختن به چالشهای مهم داخلی مثل بهرهوری، اصلاح الگوی مصرف یا شرکتهای دانشبنیان غافل سازد.
🔹نکته مهم؛
سند همکاری ۲۵ ساله اولین سند راهبردی بلندمدتی است که میخواهیم با یک قدرت جهانی اجرا کنیم و به نوعی نخستین تجربه همکاریهای بلندمدت ما با یک اقتصاد بزرگ است. از این منظر توجه به این نکته مهم است که هماهنگیهای کامل و جامع میان بخشهای خصوصی و دولتی در داخل کشور، تسهیل ارتباطات بخشهای دو کشور و حذف تودرتوی نهادی و ایجاد زیرساختهای لازم امری ضروری است. در قراردادهای بلندمدت نکته مهم و تعیینکننده امنیت سرمایهگذاری است. سرمایهگذار به این فکر است که در کجا میتواند با ریسک کمتر، سود بیشتری کسب کند. لذا بحث فضای کسبوکار پیش میآید. متولی کاهش ریسک اقتصادی، صدور ضمانت نامههای ریسک، بیمه ریسک و بهبود فضای کسبوکار دولت است که باید چنین بستری را فراهم کند.
🔸توجه به این مهم هم ضروری است که همکاریهای این دو کشور، مخالفان متعددی در داخل و خارج دارد. همچنانکه در برههای که مناسبات دو کشور جهتگیری راهبردی داشت، جریانی در داخل، با اتهام فروش جزیره کیش و دادن پایگاه نظامی به چین، نظام را متهم به شرقزدگی و مستعمره شدن کرد. از این منظر تهیه و عملیاتیسازی پیوستهای اجتماعی، سیاسی و حتی اقتصادی، برای این نوع همکاریها ضروری است.
✍ علی محمدی
17.17M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✋
سفره موسی بن جعفر علیهالسلام
🏴نماهنگ به مناسبت شهادت امام موسی کاظم (علیهالسلام) با صدای صابر خراسانی و محمدحسین پویانفر
هرکسی پیر شود از بر و رو میافتد
پیر میخانه ما اشرف مخلوقات است...
#جهاد_تبیین
🇮🇷 @Tebyangonabad2
✔️ایران قبل و بعد از انقلاب به روایت نشریه The Cradle
🔹نشریه بینالمللی مستقل و شناخته شده The Cradle، به مناسبت پیروزی انقلاب اسلامی، مقایسهای بین ایران قبل و بعد انقلاب انجام داده است که در هر شش مولفه مورد بررسی، آمار جمهوری اسلامی به مراتب بهتر ادوران پهلوی است.
مولفههای این مقایسه:
🔹تولید ناخالص داخلی (پهلوی ۸۰.۶ میلیارد | جمهوری اسلامی ۹۳۹.۳ میلیارد)
🔹نرخ فقر (پهلوی ۴۶ درصد | جمهوری اسلامی ۲۷ درصد)
🔹 نرخ باسوادی (پهلوی ۳۶.۵ درصد | جمهوری اسلامی ۸۸.۷ درصد)
🔹سهم نفت در درآمد کشور (پهلوی ۷۵ درصد | جمهوری اسلامی ۸ درصد)
🔹مرگ و میر نوزادان در هر هزار تولد (پهلوی ۹۳.۳ فوتی | جمهوری اسلامی ۱۰.۵ فوتی)
🔹امید به زندگی (پهلوی ۵۵.۸ درصد | جمهوری اسلامی ۷۷.۳ درصد)
#جهاد_تبیین
🇮🇷 @Tebyangonabad2
📌 تصویر معروف شهید امیرحاج امینی یک نفر را مسلمان کرد
🔹️ بردار شهید امیر حاج امینی می گوید:یک روز بر سرمزار امیر بودم.
◇ جوانی نزد من آمد و گفت:« شما نسبتی با این شهید دارید؟!»
◇ گفتم:« من برادرش هستم»
◇ آن جوان گفت:« حقیقتش من در ابتدا شیعه نبودم ولی بنا به دلایلی مجبور شدم که در ظاهر به اسلام، ایمان بیاورم ولی قلباً مسلمان نشده بودم تا این که اتفاقی عکس برادر شما را دیدم.
◇ پس از دیدن عکسش متحول شدم. گویی که این عکس در حال صحبت کردن با من بود؛ بعد از آن به اسلام، قلباً روی آوردم و اکنون ، هر پنج شنبه به قطعه ۲۹ بهشت زهرا می آیم تا یک نفر از خانواده اش را ببینم تا بیشتر او را بشناسم»
◇ امیر در چند روز پیش از شهادت در نامه ای به خانواده اش نوشته شده بود: «خدا را شاکرم که به این فیض عظیم الهی نایل شدم …..»
◇ در آخرین لحظات حضورش بچه ها یک به یک، به سمت جلو حرکت میکردند و برمی گشتند.
◇ در همین لحظه امیر تصمیم گرفت که داخل خط برود. یکی از بچه ها به او گفت: حاجی! الان نوبت منه…
◇ امیر در جواب به او گفت: «نه! حرف نباشه، این دفعه نوبت من است…..» در این حین، خمپاره به او اصابت کرد و به شهادت رسید.
🔹️ بخشی از وصیت نامه شهید:
◇بعد از مدتها کشمکش درونی که هنوز موجب ازار و اذیت من میشود، برای رهایی از این زجر به این نتیجه رسیده ام و آن در این جمله خلاصه می شود:«خدایا! عاشقم کن. »
🔹️ صبحانه ای با شهدا
#جهاد_تبیین
🇮🇷 @Tebyangonabad2
26.2M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴⚡️دومی مهم است...
🔺این کلیپ زیبا است. با دیدن این کلیپ متوجه میشوید. چرا رهبری هم در «نوزده دی» ، قیام قم را پاس میدارد و هم در «بیست و نه بهمن»، قیام آذربایجان را. در فراگیر شدن یک امر اولی و دومی هر دو مهمند.
🔺اولین نفر اهمیت دارد که «کشف» میکند، دومین نفر اهمیت دارد که «بسط» میدهد. در اندیشه اهل معرفت، جریان سازی اجتماعی و سلوک معنوی هر دو بوسیله این دو بال رشد میکند؛ کشف و بسط. دومین نفر کسی است که بسط میدهد.
🔺در لسان آیات و روایات به این دومی میگوییم «تابع». السلام علی من التبع الهدی. تابع بیش از همه بر نفر دوم صادق است. تابعین پشت سر «السابقون الاولون» هستند. «اتبعوهم باحسان» هستند. «یتبعون احسنه» هستند.
🔺ما معمولا این نفر دوم را به لحاظ رشد معنوی و تسلیم حق بودنش توصیف کرده ایم. حال آنکه او نقش مهمی به لحاظ اجتماعی و گسترش حق دارد.
🔺نفرهای دوم مهمند، چه هارون برای موسی علیهما السلام. چه حواریین برای عیسی ع ، چه خدیجه س و علی ع برای پیامبر ص، در امور ناشایست و سنتهای باطل و غصبها و خلافها نیز «دومی» ها نقش مهمتری در بسط دارند.
🔺آری نقش قیام آذربایجان در بسط انقلاب و ملی شدنش مهم است.
و البته نقش رهبر حکیم سیدعلی خامنه ای نیز در بسط ولایت و امامت و بسط رهبری انقلاب بعد از امام روح الله خمینی ره مهم است.
🔺امروز هم نقش «نسل دو» و «گام دو» از همین جهت مهم است.
✍ علی مهدیان