🔻اولین برنامه زنده ثریا پس از انتخابات
🔹ضرورت تغییر ریل اقتصاد کشور در دولت سیزدهم و فرصت هایی که دیگر تکرار نمی شوند ....
🔸دولت آینده و فرصت ها و راهکارهای نجات و جهش اقتصاد ایران
🔹ضرورت تغییر ریل هشت سال گذشته؛ از صنعت نفت و دیپلماسی اقتصادی تا اشتغال، کشاورزی و زنجیره تأمین و تولید کالا
🔸با حضور
مهندس مهدی دوستی (مجری طرح پالایشگاه ستاره خلیج فارس)
و دکتر سید رضا فاطمی امین (مسوول سابق سازمان اقتصادی رضوی و معاون اسبق وزارت صنعت)
🕚 یکشنبه 1400/04/06 ساعت 23:10 از شبکه یک سیما
🔰مرگ بر تولید؛ زندهباد بیتکوین!
🔺هفته پیش خبری منتشر شد از کشف مزرعه استخراج رمز ارز با 7هزار ماینر در کارخونهای متروکه در غرب تهران. تو روزای گرما و اوج مصرف برق، خبر مهمی بود. لوگوی کارخونهی متروکه تو عکسها [ضمیمه👇🏻] آشنا بود و توجهم رو جلب کرد. یه کم بررسی کردم، به آدم جالبی رسیدم!
🔺کارخونه «پارسمتال» که دهه 40 پاگرفته و بیش از 50سال به تولید لوله و اتصالات چدنی و... مشغول و در تولید برخی محصولات، پیشگام و اولین بوده، اوایل سال94، بیش از 50٪ سهامش از شرکت «هسایار» (وابسته به وزارت دفاع) و طبق معمول در فرآیندی غیرشفاف و دورهمی، به بخشخصوصی واگذار میشه!
🔺خریدار اما مهمه؛ شرکت «پدیده تجارت سیوان» متعلق به #علیرضا_نیکویی، مالک روزنامه قانون، خریدار این کارخونهی تولیدیه. با شرایطی مبهم و قیمت و ارزشگذاری نامعلوم. با نیکویی و شرکت سیوان، اواخر سال96 و در جریان پرونده بانکسرمایه آشنا شدم و ماجرای خرید پارسمتال رو هم همون ایام شنیدم...
🔺شرکت نیکویی با شرایطی عجیب و بدون وثایق کافی از بانک سرمایه 80 میلیارد تومن تسهیلات گرفته بود و پس نمیداد که با افشای اون در برنامهی #شهرداد در اواخر سال96، بازداشت و بخشی عمدهای از اون مبلغ در حسابش بلوکه و تسویه شد. ماجرای اونم جالب بود. ویدئوهای اون پرونده رو تو کانال آوانت میتونید ببینید. [قسمتهای یک، دو، سه و چهار]
🔺مسئول پیگیر مطالبات بانک میگفت نیکویی تو جلسه و در واکنش به تقاضای ما برای بازپرداخت بدهیش میگفته "اصلاً قرار نبوده پس بدم، تو انگار ادبیات جمهوریاسلامی رو بلد نیستی؟!" و تو جلسه برای ترسوندن ما به وزرای ترسناک، به ادعای خودش، زنگ میزده و رو اسپیکر صحبت میکرده. قبلاً تو سخنرانیها بهش اشاره کردهم [اینجا]
🔺با بازداشت و برگشت اون پول، احتمالا نیکویی با وجه دیگهای از ادبیات جمهوریاسلامی آشنا شده اما سرنوشت نامعلوم دادگاه غیرعلنی او از یکسو و عدم کنکاش و برخورد با حامیان صاحبنفوذ او از سوی دیگه و ازهمه مهمتر برچیدهنشدن اساسی فضای «واگذاری» رانتی منابع عمومی (کارخونه، تسهیلات و...) باعث شده که امروز و بعد از گذشت سالها از چنین تخلفاتی و حتی بعد از افشای برخی از اونا، شاهد چنین صحنه غمانگیزی باشیم.
🔺ردیفشدن چندهزار ماینر در خرابههای کارخونهای که روزی چرخ این مملکت و چرخ زندگی چندین کارگر رو میچرخونده. کارگرهایی که تا همین اخیر هم درگیر تجمع برای حقوقشون بودن!
🔺کیسها مهماند، عمیق شدن روی قصههاشون درسآموزه. با «علیرضا نیکویی»، «روزنامه قانون»، «بدهی بانکی»، «خصوصیسازی»، «تولید»، «کارگر» و «بیتکوین»، جمله که هیچ، میشه یه سینمایی با ژانر «درام/وحشت» ساخت و بعد از تماشا و تحیر، فکری بحال اصلاحات اساسی برای جلوگیری از بازتولید موارد مشابه کرد.
🔲 @ArmanGram
💢 کسری بودجه 400 هزار میلیارد تومانی!
💬 «پورابراهیمی» رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس:
پیشبینی میشود در بودجه 1400 چیزی بین 350 تا 400 هزار میلیارد تومان کسری بودجه داریم.
به عبارتی یک سوم بودجه عمومی کشور کسری بودجه ماست.
اولین چالش دولت منتخب پس از ورود به عرصه اجرایی، تعیین تکلیف وضعیت بودجهای و کسری بودجه است.
tn.ai/2528376
🇮🇷 @Ammar_media
💢 بایدها و نبایدهای اقتصادی دولت سیزدهم
👤حجت الاسلام حسین مهدی زاده (پژوهشگر فلسفه و فقه حکومتی فرهنگستان علوم اسلامی قم):
🔹 بخش اول
▫️از لحاظ اقتصاد متعارف دو مکتب اقتصادی( دو فضا و پارادایم) حاکم وجود دارد که دولتها از آن بهره میبرند.
1⃣ اقتصاد لیبرالی که در آن گاه بازار آزاد لیبرالی و فردگرایانه وجود دارد.
2⃣ اقتصاد سوسیالیستی که کنشگرهای اقتصادی در آن بصورت گروه گروه و خارج از فردگرایی تعریف میکند مانند اقتصاد مارکس...
➕گرچه نوع دوم یعنی اقتصاد سوسیالیسی دیگر در جهان زنده نیست، اما اصل مبانی آن همچنان در جهان باقی است و لیبرالها هرزمان به شکست نزدیک میشوند، مقداری از این مبانی جمعگرایانه برای احیاء و نجات خود کمک میگیرند و پس از نجات یافتن مجدد به حالت فردگرایانه خود باز میگردند.
▪️پس از انقلاب سال 1357 تا کنون، ما با جامعه ای طرف هستیم که مکتب اقتصادی را درک نمیکند که اصلا چرا باید یک مکتب اقتصادی انتخاب کند! و افراد صرفا بدنبال بروزترین فرمول و روشهای نو هستند. درحالی که پشت این روشهای نو مکتبها قرار دارد و همیشه پشت هر مکتبی، نظام ارزشی وجود دارد و آن ارزشها هستند که به شاخصهای درونی آن مکتب، حد، اندازه و ارزش میدهند.
▫️حال به روی انقلاب اسلامی که پشتوانه آن یک لایه عمیق از فرهنگ تشیع و فرهنگ انبیا موجود است؛ پردهای افتاده است و باعث شده با غفلت از این پشتوانهی عظیم، برای جامعهسازی قدم برداریم. گرچه هرچند سال یکبار توبه نموده و میفهمیم انتخاب غلطی را کردهایم و بدنبال اصلاح و بسوی نسخههای بروز میرویم اما همچنان به پشتوانه خود رجوع نمیکنیم تا بدانیم با کدام شاخصها نسخهها را انتخاب کنیم.
▪️همچنین قبل از رجوع به نسخهها باید به علمی که پشتوانه آن هاست توجه کنیم و قبلتر از علم به فرهنگ آن. چراکه پشت هر علمی، طرح و فرهنگی موجود است. لذا نباید فرهنگ و طرح خود را گم کنیم زیرا اگر بدون توجه به عقبه خود به سراغ راه حلها برویم، شکست خواهیم خورد
ادامه دارد...
🇮🇷 @Ammar_media
عمارمدیا
💢 بایدها و نبایدهای اقتصادی دولت سیزدهم 👤حجت الاسلام حسین مهدی زاده (پژوهشگر فلسفه و فقه حکومتی فر
💢 بایدها و نبایدهای اقتصادی دولت سیزدهم
👤 حجت الاسلام حسین مهدیزاده (پژوهشگر فلسفه و فقه حکومتی فرهنگستان علوم اسلامی قم):
🔹بخش دوم
▪️نمیتوانیم بطور کامل و بدون دستکاری، مدل طرف مقابل را بیاوریم و اجرا نمائیم. اگر این عمل را انجام دهیم، مشکل پس زده شدن مدل مورد نظر نیست، بلکه به هم ریختگی جامعه ما است. به مثابهی انسانی که غذای حیوان بخورد، حالش دگرگون شود و مجدد برای درمان حالش، غذای متفاوت دیگری بخورد که آن نیز برای بدن انسان نیست و دیگر سلامت اولیه بدن را از دست بدهد.
▫️در طرح استیلا که طرحی سیاست محور است و بالای هرم پایین هرم را با اقتدار کنترل میکند و با تزریق عنصر ترس، هر طبقه پایینی به طبقه بالایی خود بهره میدهد و یک نظام طبقاتی سیاست محور است یعنی تجارت و اقتصاد محور نمیباشد و انسان پایه و بهینه در این مدل کسی است که بالای هرم نشسته است و بهره میکشد.
▪️اما تا دوره ی اخیر، دوره ای که انسان جدید و طراز دیگری شکل گرفت؛ دیگر نگاه از بالا به پایین و اربابها نمیتوانستند جامعه را حرکت دهند. لذا رجوع بسوی انسان تاجر و جدید رفت که گرچه این انسان تاجر( مرچنت) یک اخلاق سرد مزاج و منفعتطلبانه داشت اما باعث ورود یک «رفاه جدید» به اروپا شد.
▫️جالب است از هابز تا اسمیت 150 سال تلاش کردند تا برای این تعریف جدید و انسان نو، طرحی نو بسازنند. اما ما پس از گذشت 40 سال از عمر انقلاب اسلامی به غرغر افتادهایم. طرح آنها این بود که بهینه بودن انسان نو در منفعت طلبی اوست. دیگر به شخص نمیگویند تو برده من باش بلکه میگویند؛ بازو و نیرو ات چند؟! از قضا پای یک رفیق صمیمی نیز با اسم صنعتگر در میان است که ابزار میسازد تا طبیعت را ابژه کند. در نهایت سیر این طرح به مدل آدام اسمیت در کتاب ثروت ملل رسید.
▪️هابز بیان داشت که ذات انسان شر است و ذات جامعه عدل و انصاف( خیر) است. و چون شر و خیر با هم قابل جمع نمیباشد نمیتوان با چنین انسانی جامعه تشکیل داد و باید او را در جاهایی مهار کرد. آنجایی که این انسان میتواند بهینه عمل کند بازار است لذا همهجا را بازار کنید تا این انسان دیگر شر نرساند! و این در راستای جمله معروف آدام اسمیت است که میگوید: « بازار مکانیسم جادویی تبدیل نفع شخصی به خیر عمومی است». یعنی با منفعت خواهی و صفات شر وارد بازار شوید، سپس من با نهادی به اسم بازار شما را بهینه خواهم کرد.
▫️بازار دو ویژگی دارد:
1⃣ تقسیم کار( هر کسی مسئول تولید چیزی است( رابطه افقی)
2⃣ رقابت ( تعداد افراد در تولید یک شی که در آن برای از بین نرفتن و حفظ بقا، باعث یک تعادل قیمت میشود تا به نقطه تعادلی برسد)
این رقابت و تقسیم کار فضایی به نام دست نامرئی بازار را ایجاد میکند که پس از طرح این نظریه اجتماعی، فضا باز طراحی شد و اقتصاد خرد و کلان، سیاست، مدیریت، طب و... بنوعی دیگر ایجاد شد چراکه نهاد جدید و انسان جدید شکل گرفت.
🔸ادامه دارد...
🇮🇷 @Ammar_media
عمارمدیا
💢 بایدها و نبایدهای اقتصادی دولت سیزدهم 👤 حجت الاسلام حسین مهدیزاده (پژوهشگر فلسفه و فقه حکومتی فر
💢بایدها و نبایدهای اقتصادی دولت سیزدهم
👤 حجتالاسلام حسین مهدیزاده (پژوهشگر فلسفه و فقه حکومتی فرهنگستان علوم اسلامی قم):
🔹بخش سوم
▫️باید پرسید آیا انقلاب اسلامی تفکر و طرح استیلاء را قبول دارد یا طرح مدرن را میتواند قبول کند؟!
➖ حداقل دانسته این است که انسان پایه طرح انبیاء در انقلاب اسلامی باید با صفات خیر داشته باشد و باجنود عقل حرکات کند نه جنود جهل. و حال که به طرح انبیاء بله گفتهایم اگر بجای صفات خیر، با صفات شر حرکت کنیم باید به حداقلها اکتفا کنیم. و نمیتوانیم پیشرفت کنیم. زیرا در پارادایم اقتصاد شر محور باید خودخواه و منفعت طلب بود که این در تعارض با منش انقلابی و خط فکری انبیاء است. لذا احساس سرخوردگی می کنیم.
▪️اگر متوجه این منشاء احساس سرخوردگی نباشیم ( در حال حاضر در ایران چنین است) جامعه بیمار میشود. بیماری دوقطبی! یک روز در تشییع جنازه حاجقاسم شرکت میکنیم و فردا پول خود را در مقابل، در بورس میریزیم! یکروز عاشق ایثار و یک روز دنبال منفعت طلبی!
➕این انسان را به هم میریزد. یک روز خواستهمان طرح انبیاء است و روز دیگر راضی از دلالی و احتکار. بنوعی معتاد به قرص میشویم؛ مانند قرص سبد کالا، قرص بازار دلار و مذاکره، قرص برجام و...
▫️اگر دولتهایی روی کار بیایند که مدام ساختارهای متناسب با انسان بازار محور را بیاورند و حفظ کنند؛ فقط مردم را منفعتطلب تر، بازاریتر و فردگراتر میکنند. و آزادی را برای مردم تبدیل میکنند به لیبرالیسم! نه آزادی درونی. و هرچه بُعدی که انسان غربی میسازد مانند ایلان ماسک،راکفلر، استیو جابز و... را تقویت کنند آن بُعدی که حاج قاسم را میپسندد، محدود میشود. و انسان دوگانه ای پدید میآورد که دولتمردش هم که درس جامعه بازار خوانده، فرد فقیه را کار بلد نمیداند!
🔸ادامه دارد...
🇮🇷 @Ammar_media
💢 ارث بابامه
شاید باورش براتون سخت باشه ولی در کشور ما یک قانون مسخره که 50 سال پیش تصویب شده هنوز در حال اجراست و اون قانون موروثی بودن مجوز داروخانه هاست. یعنی اگه کسی داروساز بود و داروخانه تاسیس کرد و از دنیا رفت این مجوز مال فرزندش میشه ولو آنکه فرزندش اساسا بی سواد باشه.
البته بعدها اومدند و یه تبصره زدند و گفتند که وارث باید یه دکتر داروساز را معرفی کنه وگرنه مجوز باطل میشه ولی رویه ی قضائی کشور ما نشون داده که حتی اگه فرد کسی را معرفی نکنه بازهم میتونه شکایت کنه و مجوزش را پس بگیره (چون قانون میگه).
از طرفی انحصاری عجیب در دادن مجوز داروخانه در کشور ما وجود داره و علی رغم نیاز شدید به افزایش داروخانه در بسیاری از نقاط کشور، متاسفانه مجوز جدید داده نمیشه و مجوزهای قبلی با قیمت های نجومی خرید و فروش میشه.
الان واقعا از مجلس انتظار میره که بصورت جدی وارد این قضیه بشه و اولا قانون موروثی بودن مجوز داروخانه رو حذف کنه و ثانیا انحصار موجود در اعطای مجوزها را بشکنه
🇮🇷 @Ammar_media