💢چرا دلارزدایی؟!
قسمت اول
پس از سخنان دکتر فاطمی امین، وزیر صمت دولت سیزدهم درمورد #دلارزدایی در کشور، موجی از تمسخر و هجمهها علیه ایشان روانه شد که طبق معمول، توسط کسانی بود که هنوز فکر میکنند نمیشود رقیب امریکا بود، نباید دلار را کنار زد، خورشید در امپراطوری دلار غروب نمیکند و دلارزدایی یعنی بازگشت به دوران غارنشینی!
این درحالیست که اتفاقا ایران از قافلهی جهانی دلارزدایی که طبق گفته «استیو هانکه» خودش باعثش شده بود، تا الان هم عقب مانده است. در مطلب بعدی اقدامات کشورهای درحالتوسعهای که پیشرفت اقتصادیشان بر همگان روشن است را در جهت دلارزدایی بیان میکنیم.
استیو هانکه، اقتصاددان مشهور آمریکایی حدود دوسال پیش در توییتی گفته بود: «جنگهای تجاری آمریکا و #تحریم ایران به کشورها انگیزه داد تا برای دلارزدایی تلاش کنند. آمریکا بایدهوشیار باشد دلار به عنوان نقطه قوت آمریکا درخطر است.»
#شکستن_اقایی_دلار
#حذف_دلار
🇮🇷 @Ammar_media
💢 چرا دلارزدایی؟!
قسمت دوم
🏷 #اختصاصی_جنبش
📸 b2n.ir/44639
اخبار روزانهی چندسال اخیر از تحریمهای جدید آمریکا و اختلافات تجاری این کشور با متحدان و مخالفانش بهطور یکسانی موجب فراخوانی بسیاری از کشورها به سمت جایگزینهایی برای معاملات دلاری شده است. در حال حاضر اتفاقاتی در حال افتادن است که در آینده میتواند سلطه دلار را به طور جدی حذف کند.
بر این اساس، #دلارزدایی به یک اولویت استراتژیک برای کشورهایی همچون روسیه و چین که قدرتهای نوظهور اقتصادی فعلی هستند، تبدیل شده و این مسئله در میان رهبران کشورهای اروپایی و هند و ترکیه نیز اهمیت پیدا کرده است. برای همه این کشورها از بین بردن ظرفیت نامحدود فدرال رزرو آمریکا در چاپ پول به معنی محدود کردن دستاوردهای سیاسی آمریکا و کاهش بیثباتسازی جهان توسط این کشور است.
بازار یوآنی نفت چین جایگزینی برای معاملات دلاری نفت، مصداقی روشن در این حرکت جهانی است.
تا زمانی که کشورهای خارجی دلار را در برابر کالاهای واقعی تبادل میکنند، آمریکا نفع می برد. گاهی مواقع این منافع به دلیل مازاد تجاری برخی کشورهایی از قبیل چین و اعمال تعرفهها دچار تهدید میشود. همین امر و منافع سرشار دلار برای آمریکا موجب بازنگری کشورها نسبت به ارز اصلی جهانی شده است.
از طرف دیگر استفاده از سیستم تسویه بینالمللی که بر اساس دلار است، سازوکارهای مهمی برای تجارت جهانی است. با تسریع فرآیندهایی همچون حذف کشورهایی از قبیل ایران از این سیستم و سیستم پرداختی سوئیفت و همچنین تهدید روسیه و ونزوئلا به قطع دسترسی، راه را برای جایگزین هایی از قبیل سیستم پرداخت CIPS و مواردی دیگر هموار میکند.
همچنین رواج روزافزون پیمانهای پولی چندجانبه بین کشورها که دلار را کنار زده، تشکیل سازمانهای همکاری بینالمللی مثل بریکس -برزیل، روسیه، هند، چین و افریقای جنوبی- و اظهارنظرهای متفکرین پیشرو درمورد افول دلار نشان میدهد که دیگر کشورها نیز بهدنبال «دلارزدایی» هستند.
هجمه علیه اقداماتی مثل دلارزدایی در کشور و تمسخر آن که بیپایه و اساس است، به ما یادآوری میکند که فضا، فضای #جنگ_اقتصادی است و #سربازان_جنگ_اقتصادی دشمن علیه ایران در حال کار هستند.
🇮🇷 @Ammar_media | @currency_war
💢به بهانه بازخوانی فاجعه بنزینی دولت لیبرالها
مروری بر نقش صندوق بینالمللی پول در اغتشاشات آبان ۹۸
✍ سید یاسر جبرائیلی
📸 ydac.ir/kn1tp
رهبر حکیم انقلاب اسلامی آذرماه سال ۱۳۹۷ به دولت دستور دادند که در ساختار بودجه اصلاحاتی انجام شود. این دستور برای این بود که برای اشتغال و تولید بسترهای مناسبی در بودجه فراهم شود و بودجه، متناسب با چالشهای کشور تنظیم شود.
طیف نئولیبرال حاکم بر نهادهای اقتصادی دولت اما به جای اصلاح ساختار بودجه متناسب با چالشهای کشور و ایجاد بسترهای مناسب برای اشتغال و تولید در بودجه، سراغ صندوق بینالمللی پول رفت تا با مشورت این نهاد که آلت دست #وزارت_خزانهداری_آمریکا است، ساختار بودجه کشور را اصلاح کند.
اوایل سال ۱۳۹۸، با همکاری وزارت اقتصاد و سازمان برنامهوبودجه، یک هیئت چهار نفره از طرف #صندوق_بینالمللی_پول به ایران آمد تا در زمینه اصلاحات ساختار بودجه کشور و برخی مسائل دیگر به مسئولان دولتی مشورت دهد. این هیئت به مدت دو هفته در ایران بود و ماموریت خود را به انجام رساند.
خردادماه ۱۳۹۸، وقتی سازمان برنامه و بودجه، «چارچوب اصلاح ساختاری بودجه» را منتشر کرد، آنها که با صندوق بینالمللی پول آشنا هستند، کاملا دریافتند که این نسخه را صندوق برای ایران نوشته است. راقم این سطور یاد «جفری ساکس» افتاد که برای لهستان، یک شبه نسخه ۱۵ صفحهای اصلاحات نئولیبرالی پیچید و اقتصاد آن را ویران کرد.
در سند ۴۴ صفحهای «چارچوب اصلاح ساختاری بودجه»، ۷۴ بار کلمه «یارانه» آمده بود و سند بر حذف یارانه بنزین و سایر حاملهای انرژی، یارانه کالاهای اساسی، یارانه تولید، یارانه کشاورزی و... تصریح داشت. این سند آنچه رهبر انقلاب میخواستند نبود و همانگونه که انتظار میرفت، ایشان این سند را تنفیذ نکردند.
اما طولی نگذشت که اجرای سند توسط دولت آغاز شد و اولین گام، افزایش قیمت بنزین بود که در آن جمعه معروف اتفاق افتاد. با اجرای نسخه صندوق و افزایش قیمت بنزین، کشور به آشوب کشیده شد و اربابان آمریکایی صندوق، که با علم به آثار نسخه صندوق انتظار این اتفاقات را میکشیدند، وارد صحنه شدند تا از آشوبی که خود برایش نسخه پیچیده بودند، علیه نظام بهرهبرداری کنند.
دقت کنیم که ماجرای اصلاح ساختار بودجه و افزایش قیمت بنزین، صرفا ناشی از تعلق خاطر و اشتیاق تیم اقتصادی دولت به نسخههای صندوق بود. اگر ایران از این نهاد وام بگیرد، اشتیاق ۹۸ جای خود را به الزام و اجبارهای سالهای دیگر نیز خواهد داد.
#نفوذ_اقتصادی
🇮🇷 @Ammar_media
💢رب او، اسوه حسنه را این چنین #تأدیب کرد تا الگویی برای همهی بشریت باشد
t.me/Ammar_media/6577
💢 رسیدگی به پرونده کرسنت که اخیرا مجددا باز شده، قبلا در قالب دو پرونده در بازه زمانی سالهای ۲۰۰۵-۲۰۱۴ و ۲۰۱۴-۲۰۳۰ در دستور کار دیوان داوری بینالمللی قرار گرفته است. رقم کل محکومیت ایران در بخش اول پرونده کرسنت ۲.۴ میلیارد دلار بوده که سهم دانا گاز به عنوان سهامدار شرکت کرسنت از این رقم حدود ۶۰۷ میلیون دلار است.
شنیدهها درباره محکومیت اولیه ۱۰ میلیارد دلاری ایران در بخش دوم پرونده کرسنت مطرح میشود. محکومیت بخش اول پرونده ۲.۴ میلیارد دلار تقریبا قطعی شده است، اما تغییر حکم مربوط به بخش دوم پرونده کاملا محتمل است.
به جریان انداختن پرونده حقوقی بیژن زنگنه، وزیر نفت سابق و تیم وی توسط قوهقضاییه در ماجرای کرسنت تنها عامل موثر و برگ برنده ایران در تغییر نتیجه حکم دیوان داوری بینالمللی درباره بخش دوم پرونده کرسنت خواهد بود. وزیر سابق نفت در ماجرای کرسنت در دادگاههای داخلی پرونده دارد و تاکنون دو بار نیز قبل از روی کار آمدن دولت یازدهم احضار شده است.
#فساد_اقتصادی #کرسنت #زنگنه #بیژن_زنگنه
🇮🇷 @Ammar_media
💢 دولت از ورزش پهلوانی، قهرمانی و همگانی حمایت میکند
💬 آیتالله #رئیسی در مراسم اهدای بازوبند پهلوانی و تجلیل از مدالآوران المپیک و پارالمپیک:
ورزش باید به جایگاه بالاتری ارتقا پیدا کند و بیتردید با همت مسئولان و ورزشکاران این کار امکانپذیر است.
ورزش پهلوانی با فتوت، جوانمردی، توجه به ضعیفان و با مفاهیم عالی عبادی و توکل به خداوند همراه است و همه باید به گسترش آن کمک کنند.
ایران از ظرفیتها و جوانان بااستعدادی در عرصه ورزش قهرمانی برخوردار است، در کنار ورزش پهلوانی باید به ورزش قهرمانی و حرفهای نیز توجه شود و جوانان و ورزشکاران کشور با همت پولادین خود میتوانند در این عرصه در دنیا نامآور باشند.
توجه به ورزش میتواند سلامت مردان و زنان را تضمین و از بسیاری آسیبهای اجتماعی پیشگیری کند، حمایت از گسترش ورزش میتواند نشاط و سرزندگی را در جامعه به همراه داشته باشد.
در موضوع امر به معروف و نهی از منکر، یکی از امر به معروفهای مهم دعوت به ورزش است و باید کاری کنیم که به ورزش در همه خانوادهها، سازمانها و ادارات توجه جدی شود.
🇮🇷 @Ammar_media
💢 مسعود نیلی، مشاور اقتصادی حسن روحانی: از نظر تورم هیچ زمانی را به اندازه امروز خطرناک نمیبینم. متوقف کردن روند تورم، در گرو اتخاذ تصمیمات محبوبیت زداست
استاد! وضع امروز اقتصاد، نتیجه نزدیک به ۲٠٠٠ روز مشاوره های شما به روحانی بود. ژست قهرمانانه نگیر، شما خودت عامل وضع موجودی
✍️ مهدی مهرپور
#مسعود_نیلی #روحانی
🇮🇷 @Ammar_media
💢 زمین دار بزرگ نظام بانکی؛ مساحت اموال تملیکی بانک صادرات ۱۹ میلیون مترمربع است
براساس اطلاعات منتشر شده از سوی بانک صادرات، در پایان سال ۱۳۹۹ مجموع مساحت اموال تملیکی این بانک بیش از ۱۹ میلیون مترمربع بوده است.
کاربری این اموال تملیکی شامل کاربری مسکونی، دامداری، واحد صنعتی، مرغداری، اداری، تجاری، آموزشی، مزروعی و باغ و ... است.
لازم به ذکر است مساحت عرصه و عیان اموال ملکی این بانک نیز ۳ میلیون و ۳۳۷ هزار مترمربع است.
#بانک
🇮🇷 @Ammar_media