💢 نفتکش ایرانی دو میلیون بشکه نفت ونزوئلا را به سمت ایران بار زند
ایران و ونزوئلا در حال اجرای توافق نفتی دوجانبه هستند، اقدامی که خشم امریکاییها را در پی داشته و در قالبی مشابه قالب #باشگاه_تحریمی_ها اجرا میشود. در این رابطه گفته میشود که یک ابرنفتکش با پرچم ایران، روز یکشنبه در حال ترک آبهای ونزوئلا است.
طرف امریکایی هم پیش از این گفته بود که این قرارداد نفتی دوجانبه میتواند تخطی از #تحریم نفتی آمریکا علیه هر دو کشور به حساب بیاید.
رویترز نوشته طبق این محموله، فرآوردههای نفتی ایران در ازای نفت خام ونزوئلا مبادله میشود. این مبادله با هدف کاهش بحران کمبود فرآوردههای سبک نفتی در نزوئلا است که بازده و صادرات نفتی این کشور را کم کرده است. همچنین برای فروش فرآوردههای نفتی ایران و پیشرفت پالایشگاهها نیز مفید است.
#اقتصاد_مقاومتی
🇮🇷 @Ammar_media
💢 بانکها ۳۷ میلیون متر زمین و ساختمان دارند
در پایان سال۱۳۹۹ تقریبا ۴درصد از دارایی ۱۸بانک به ارزش ۱۲۱هزار میلیارد تومان به بخش املاک و مستغلات اختصاص دارد.
این نسبت در پایان سال ۱۳۹۳تقریبا ۳.۷درصد بوده که نشان میدهد بانکها نهتنها تمایلی به فروش ندارند بلکه دست خوبی در املاکداری پیدا کردهاند.
بانکهای موردنظر چیزی در حدود ۱۴هزار فقره زمین و ساختمان با کاربریهای متفاوت اداری، تجاری، مسکونی، کشاورزی و... به ابعاد ۳۷میلیون مترمربع دارند که ۹۶۲۹فقره آن داراییهای ثابت بوده و ۴۱۰۷فقره نیز داراییهای تملیکی است که بانکها در ازای عدمپرداخت اقساط مشتریان خود آنها را به تملک خود درآوردهاند.
🔻مرتبط
🔸 #آن_روی_سکه
🔸 بانک یا ماشین چاپ و تایپ پول؟!
#بانک #خلق_نقدینگی #جعل_پول #تورم #اقتصاد #انقلاب_اقتصادی
🇮🇷 @Ammar_media
💢 وزیر صنعت: اقتصاد ایران را از وابستگی به دلار خارج میکنیم
💬 سیدرضا فاطمی امین وزیر صنعت، معدن و تجارت در نشست هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران:
در نظر داریم تا اقتصاد ایران را از دلاری بودن خارج کنیم، به عنوان نمونه ۴۰ درصد قیمت #خودرو مربوط به محصولاتی است که در داخل تولید میشود اما قیمت آنها وابسته به دلار است که باید این رابطه با #دلار را قطع کنیم.
ایران باید در جایگاه مناسب زنجیره تامین جهانی قرار بگیرد و بتواند به عنوان مثال برنج را از پاکستان به عراق یا لوازمخانگی را از یک کشور به کشورهای عربی صادر کند.
برای رشد ۱۲ درصدی در بخش صنعت و معدن در سال آینده را هدفگذاری کردهایم که در واقع با استفاده از ظرفیتهای داخلی امکان پذیر است.
افق فعالان اقتصادی در کشور باید توسعه تجارت بینالمللی باشد که شامل واردات، صادرات و حتی واسطهگری میشود.
🇮🇷 @Ammar_media
💢 #رئیسی: وزارتخانههای صمت، جهاد کشاورزی و دادگستری تنظیم بازار و نظارت بر قیمتها را با جدیت دنبال کنند
💬 رئیس جمهور در جلسه هیات دولت:
وزارتخانههای جهاد کشاورزی، صنعت، معدن و تجارت، و دادگستری بیش از گذشته به قیمت کالاها حساسیت داشته باشند.
مردم باید درباره تامین معیشت و سفره خود احساس امنیت کنند و بیثبات در بازار چه ریشه در کمکاری بدنه دولت داشته باشد و چه ناشی از سوءاستفاده فرصت طلبان، باید پیگیری جدی و فوری شود.
گرفتار آنچه پیشینیان به آن مبتلا شدند نشویم و با استقراض از بانک مرکزی، باعث افزایش پایه پولی و نرخ تورم نشویم.
🇮🇷 @Ammar_media
💢چرا دلارزدایی؟!
قسمت اول
پس از سخنان دکتر فاطمی امین، وزیر صمت دولت سیزدهم درمورد #دلارزدایی در کشور، موجی از تمسخر و هجمهها علیه ایشان روانه شد که طبق معمول، توسط کسانی بود که هنوز فکر میکنند نمیشود رقیب امریکا بود، نباید دلار را کنار زد، خورشید در امپراطوری دلار غروب نمیکند و دلارزدایی یعنی بازگشت به دوران غارنشینی!
این درحالیست که اتفاقا ایران از قافلهی جهانی دلارزدایی که طبق گفته «استیو هانکه» خودش باعثش شده بود، تا الان هم عقب مانده است. در مطلب بعدی اقدامات کشورهای درحالتوسعهای که پیشرفت اقتصادیشان بر همگان روشن است را در جهت دلارزدایی بیان میکنیم.
استیو هانکه، اقتصاددان مشهور آمریکایی حدود دوسال پیش در توییتی گفته بود: «جنگهای تجاری آمریکا و #تحریم ایران به کشورها انگیزه داد تا برای دلارزدایی تلاش کنند. آمریکا بایدهوشیار باشد دلار به عنوان نقطه قوت آمریکا درخطر است.»
#شکستن_اقایی_دلار
#حذف_دلار
🇮🇷 @Ammar_media
💢 چرا دلارزدایی؟!
قسمت دوم
🏷 #اختصاصی_جنبش
📸 b2n.ir/44639
اخبار روزانهی چندسال اخیر از تحریمهای جدید آمریکا و اختلافات تجاری این کشور با متحدان و مخالفانش بهطور یکسانی موجب فراخوانی بسیاری از کشورها به سمت جایگزینهایی برای معاملات دلاری شده است. در حال حاضر اتفاقاتی در حال افتادن است که در آینده میتواند سلطه دلار را به طور جدی حذف کند.
بر این اساس، #دلارزدایی به یک اولویت استراتژیک برای کشورهایی همچون روسیه و چین که قدرتهای نوظهور اقتصادی فعلی هستند، تبدیل شده و این مسئله در میان رهبران کشورهای اروپایی و هند و ترکیه نیز اهمیت پیدا کرده است. برای همه این کشورها از بین بردن ظرفیت نامحدود فدرال رزرو آمریکا در چاپ پول به معنی محدود کردن دستاوردهای سیاسی آمریکا و کاهش بیثباتسازی جهان توسط این کشور است.
بازار یوآنی نفت چین جایگزینی برای معاملات دلاری نفت، مصداقی روشن در این حرکت جهانی است.
تا زمانی که کشورهای خارجی دلار را در برابر کالاهای واقعی تبادل میکنند، آمریکا نفع می برد. گاهی مواقع این منافع به دلیل مازاد تجاری برخی کشورهایی از قبیل چین و اعمال تعرفهها دچار تهدید میشود. همین امر و منافع سرشار دلار برای آمریکا موجب بازنگری کشورها نسبت به ارز اصلی جهانی شده است.
از طرف دیگر استفاده از سیستم تسویه بینالمللی که بر اساس دلار است، سازوکارهای مهمی برای تجارت جهانی است. با تسریع فرآیندهایی همچون حذف کشورهایی از قبیل ایران از این سیستم و سیستم پرداختی سوئیفت و همچنین تهدید روسیه و ونزوئلا به قطع دسترسی، راه را برای جایگزین هایی از قبیل سیستم پرداخت CIPS و مواردی دیگر هموار میکند.
همچنین رواج روزافزون پیمانهای پولی چندجانبه بین کشورها که دلار را کنار زده، تشکیل سازمانهای همکاری بینالمللی مثل بریکس -برزیل، روسیه، هند، چین و افریقای جنوبی- و اظهارنظرهای متفکرین پیشرو درمورد افول دلار نشان میدهد که دیگر کشورها نیز بهدنبال «دلارزدایی» هستند.
هجمه علیه اقداماتی مثل دلارزدایی در کشور و تمسخر آن که بیپایه و اساس است، به ما یادآوری میکند که فضا، فضای #جنگ_اقتصادی است و #سربازان_جنگ_اقتصادی دشمن علیه ایران در حال کار هستند.
🇮🇷 @Ammar_media | @currency_war
💢به بهانه بازخوانی فاجعه بنزینی دولت لیبرالها
مروری بر نقش صندوق بینالمللی پول در اغتشاشات آبان ۹۸
✍ سید یاسر جبرائیلی
📸 ydac.ir/kn1tp
رهبر حکیم انقلاب اسلامی آذرماه سال ۱۳۹۷ به دولت دستور دادند که در ساختار بودجه اصلاحاتی انجام شود. این دستور برای این بود که برای اشتغال و تولید بسترهای مناسبی در بودجه فراهم شود و بودجه، متناسب با چالشهای کشور تنظیم شود.
طیف نئولیبرال حاکم بر نهادهای اقتصادی دولت اما به جای اصلاح ساختار بودجه متناسب با چالشهای کشور و ایجاد بسترهای مناسب برای اشتغال و تولید در بودجه، سراغ صندوق بینالمللی پول رفت تا با مشورت این نهاد که آلت دست #وزارت_خزانهداری_آمریکا است، ساختار بودجه کشور را اصلاح کند.
اوایل سال ۱۳۹۸، با همکاری وزارت اقتصاد و سازمان برنامهوبودجه، یک هیئت چهار نفره از طرف #صندوق_بینالمللی_پول به ایران آمد تا در زمینه اصلاحات ساختار بودجه کشور و برخی مسائل دیگر به مسئولان دولتی مشورت دهد. این هیئت به مدت دو هفته در ایران بود و ماموریت خود را به انجام رساند.
خردادماه ۱۳۹۸، وقتی سازمان برنامه و بودجه، «چارچوب اصلاح ساختاری بودجه» را منتشر کرد، آنها که با صندوق بینالمللی پول آشنا هستند، کاملا دریافتند که این نسخه را صندوق برای ایران نوشته است. راقم این سطور یاد «جفری ساکس» افتاد که برای لهستان، یک شبه نسخه ۱۵ صفحهای اصلاحات نئولیبرالی پیچید و اقتصاد آن را ویران کرد.
در سند ۴۴ صفحهای «چارچوب اصلاح ساختاری بودجه»، ۷۴ بار کلمه «یارانه» آمده بود و سند بر حذف یارانه بنزین و سایر حاملهای انرژی، یارانه کالاهای اساسی، یارانه تولید، یارانه کشاورزی و... تصریح داشت. این سند آنچه رهبر انقلاب میخواستند نبود و همانگونه که انتظار میرفت، ایشان این سند را تنفیذ نکردند.
اما طولی نگذشت که اجرای سند توسط دولت آغاز شد و اولین گام، افزایش قیمت بنزین بود که در آن جمعه معروف اتفاق افتاد. با اجرای نسخه صندوق و افزایش قیمت بنزین، کشور به آشوب کشیده شد و اربابان آمریکایی صندوق، که با علم به آثار نسخه صندوق انتظار این اتفاقات را میکشیدند، وارد صحنه شدند تا از آشوبی که خود برایش نسخه پیچیده بودند، علیه نظام بهرهبرداری کنند.
دقت کنیم که ماجرای اصلاح ساختار بودجه و افزایش قیمت بنزین، صرفا ناشی از تعلق خاطر و اشتیاق تیم اقتصادی دولت به نسخههای صندوق بود. اگر ایران از این نهاد وام بگیرد، اشتیاق ۹۸ جای خود را به الزام و اجبارهای سالهای دیگر نیز خواهد داد.
#نفوذ_اقتصادی
🇮🇷 @Ammar_media