3️⃣قسمت سوم- تحول یارانه ای
مهمترین نقطۀ عطف یارانه ای در تاریخ معاصر ایران را دولت آقای احمدی نژاد رقم زد. تاسیس سازمان هدفمندی یارانه ها در سال 1388 بستر ایجاد نظام جدید یارانه ای در ایران شد. دولت تصمیم گرفت برای اولین بار به مردم ایران پول نقد پرداخت کند. این سیاست با افزایش قیمت حامل های انرژی و سهمیه بندی بنزین عملیاتی شد و دولت قول داد با نظارت بر بازار، اجازۀ افزایش قیمتها را ندهد. سیاست اقتصادیِ دولت دهم، نهایتا با قیمت گذاری های جدید کالاها و یارانه به دلار دولتیِ 1226 تومانی در برابر دلار آزاد 3500 تومانی به پایان رسید.
رویکرد یارانه ای آقای روحانی در زمان انتخابات 1392 اعلام شد. ایشان وعده داد : "اونچنان رونق اقتصادی ای ایجاد خواهم کرد که کسی به یارانه احتیاج نداشته باشد." اما کمپین بزرگ «انصراف از یارانه» با مخالفت 97%ی مردم شکست خورد و دولت یازدهم مجبور شد یارانه های نقدی 45هزار تومانی را با زجر و عزا ادامه دهد. البته با کاهش 98%ی ارزش ریال، قدرت خرید این یارانه از 1.5 گرم طلا به 0.04 گرم طلا کاهش یافت.
منفعل ترین اتفاق یارانه ای ایران معاصر در سال 98 و اواخر دولت اعتدال رقم خورد و قیمت بنزین آزاد از 1هزار تومان به 3هزار تومان افزایش یافت. دقیقا مشابه این اتفاق(با 000 کمتر) ، 40 سال قبل در دولت شهید رجایی با تغییر قیمت بنزین از 1 تومان به 3 تومان افتاده بود.
💡به نظر میرسد تجربه ای متراکم و تکراری درمورد یارانه ها وجود دارد که میتواند چراغ راه امروز اقتصاد کشور گردد. ان شاءالله در یادداشت های بعدی به رویکرد دولت آقای رئیسی دربارۀ این موضوع خواهیم پرداخت.
✍🏻 #گروه_معیشت_و_اقتصاد_متا @MataNevesht BinesheTamadoni.ir
#نئولیبرالیسم #بانک #خلق_نقدینگی #جعل_پول #تورم #ربا #اقتصاد #انقلاب_اقتصادی
🇮🇷 @Ammar_media
💢با اجرای طرح توزیع عادلانه یارانهها در #ایران، قیمت آرد و روغن در فروشگاههای اصلی عرضه مواد غذایی در اربیل و سلیمانیه #اقلیم_کردستان با افزایش شدید قیمت مواجه و نایاب شده است. با اجرای این طرح، روند قاچاق کالا از ایران به کشورهای همسایه، به نفع جیب مردم متوقف شده است.
#ارز_ترجیحی #یارانه #دلار_جهانگیری
🇮🇷 @Ammar_media
💢نانسی پلوسی با ۴۰ میلیارد دلار پول مردم آمریکا در حال شیر دادن به زلینسکی است و آن زن آمریکایی برای بچه خود شیر خشک ندارد!
اعتراض آمریکایی ها در این روزهای
آمریکا پیش از این هم ۷ تریلیون دلار را در خاورمیانه برای به آتش کشیدن منطقه و محاصره و ذبح ایران هزینه کرد ، تهاجمی ناجوانمردانه که ایران برای دفع این شر با توکل بر خدا و استفاده از شجاعت و هوش سرشار سرداران و سربازان دلیرش توانست جبهه متحدی در عراق و سوریه ، یمن ، لبنان و غزه شکل بدهد و شاخ آمریکا را بشکند
آنهم با صرف هزینه ای کمتر از ۱۶ میلیارد دلار (به اعتراف دولت مردان آمریکایی ) برای خنثی کردن ۷ هزار میلیارد دلار
چوب خدا صدا ندارد آقای آمریکا
روزی سگهای هار لیبرال و برندازت را با هزینه میلیونها دلار در رسانه ها به خط میکردی که در دهان مردم ایران نه غزه نه لبنان بگذارند، شاید در میدان طرفی ببندی و ملتی با دست خود فرمول نابودیش را جار بزند!
امروز خدا آن نان را در سفره خودت گذاشته گریبان خودت را گرفته برای جنگ افروزیت در هزاران کیلومتر آن طرف تر از مرزهایت
و به امید خدا به زودی در نزدیک مرزهایت
✍🏻محسن نجفی
🇮🇷 @Ammar_media
💢 تجربه را تجربه کردن خطاست!
👤 دکتر پرویز #داودی (معاون اول احمدی نژاد و اقتصاددان) در مصاحبهای تحلیلی در سال ۹۲، از اشکالات #هدفمندسازی_یارانهها در دولت نهم و دهم پرده بر میدارد؛ اشکالاتی که گویا امروز نیز، با آن مواجهیم(لطفا این متن را بدون نگاه سیاسی و جناحی بخوانید):
1️⃣ تا بانک درست نشده، هدفمندی نکنید
در طرح هدفمند کردن یارانهها یکی از اصرارهایی که از اول داشتیم این بود که طرح تحول و هدفمندی، باید آخرین مسئله باشد. اولین مسئله ساختارها هستند و در ساختارها بانک در اولویت اول قرار دارد. گفتیم اولویت بدهید و تا #بانک درست نشده است، هدفمندی نکنید. این را من یک بار و دو بار نگفتم، دهها بار گفتم. چرا؟ چون بانک یکی از ظرفهاست.
شبکه اطلاعاتیای که آقای میرکاظمی انصافاً خیلی خوب و قوی داشت انجام میداد و من تعجب میکنم که چطور میرکاظمی (Fade) شد، درحالی که او داشت کدهای کالایی و کدبندی شرکتها را انجام میداد. ما جلسات متعددی برای #سیستم_اطلاعاتی داشتیم. از اداره ثبت اسناد و احوال و وزارت بازرگانی در نرمافزارهای مختلف میآمدند، از نظام بانکی میآمدند، وزارت اقتصاد و دارایی، مالیات، گمرک و... تا نظام اطلاعاتشان را به هم پیوسته کنند.
این قضیه، وسط کارها شد، درحالی که ظرف را این میسازد. این ظرف را نساختیم، در #ظرفی_معیوب سیاستهای هدفمندی یارانهها را اجرا کردیم. پس یکی از اساسیترین مسائل، شبکه اطلاعاتی ظرفسازی است که بحث بسیار حساسی است.
2️⃣ مبارزه با مفاسد
ما یک آئیننامه دادیم که آنهایی که از مدیرکل به بالا هستند حق ندارند شغل خصوصی داشته باشند. تصمیمگیران اقتصادی کشور نباید خودشان منفعت خصوصی داشته باشند، درحالی که همین الان در مراکز حساس تصمیمگیری کسانی را گذاشتهایم که خودشان تاجر و کارخانهدارند. چنین فردی که نمیتواند برای منافع مملکت تصمیم بگیرد.
وقتی به علامه حلی گفتند موش در چاه افتاده است، فتوا بده که آیا آب این چاه نجس است یا نه؟ اول چاه منزلش را پر کرد، بعد فتوا داد. ما سر همه چاههایمان گشاد است و میخواهیم برای مردم فتوا بدهیم؛ نمیشود؛ ما گفتیم و نشد. حالا یا دولت نتوانسته است انجام بدهد یا مجلس. به هر حال لایحه جلو نرفت.
یعنی باید سیاستگذاری کرد. منظور منافع است. علامه حلی گفت اول من باید منفعتم را بِبُرم تا بتوانم فتوا بدهم. بحث مبارزه با مفاسد اقتصادی باید اولویت دوم ما برای ظرف سازی باشد. ظرف ما خراب و معیوب است. در این ظرف هر سیاست اقتصادیای که بریزید، نتیجه درست نمیدهد. حالا آقای لنکرانی بیاید و بگوید شیوه مثلاً آقای سید کاظم رجایی یا شیوه آقای نیلی که دو طیف کاملاً متضاد هستند. یکی از اقتصاد اسلامی حرف میزند و دیگری از اقتصاد سرمایهداری تئوکلاسیکی صِرف. تا ظرف خراب است، هر یک از این شیوهها را اعمال کنید، نتیجه خراب خواهد شد و مهم نیست چه کسی بیاید.
3️⃣ اهمیت انضباط مالی
نکته سومی که این ظرف میتواند درست بشود، بحث انضباط است. عدد و رقم راحتترین چیزی است که میتواند منضبط باشد، چون حسابداریها و حسابرسیهای قوی داریم، همدیگر را چک میکنند و در مسائل مالی امکان بینظمی نیست. کالا نیست که معلوم نشود چیست، بلکه پول است و عدد و رقم که ثبت میشود و فن حسابداری هم بسیار فن پیشرفتهای است.
پس #انضباط_مالی هم ظرف بعدی را میسازد. اگر این ظرفسازیها را انجام بدهیم، میتوانیم قدم اول را برداریم.
4️⃣ رشد اقتصادی باید همراه با عدالت باشد
نکته بعدی این است که باید سیاست را درون این ظرف بریزیم. این سیاست باید اهداف داشته باشد. مهمترین هدف ما باید پیشرفت توأم با عدالت باشد.
📄 متن کامل
⬇️ببینید
🔸 بانک یا ماشین خلق تورم؟!
🔸 چرا قیمت کالاها مدام تغییر می کند؟!
🔸 بلای نقدینگی ریشه تمام مشکلات
#بانک #خلق_نقدینگی #جعل_پول #تورم #ربا #اقتصاد #انقلاب_اقتصادی
🇮🇷 @Ammar_media
💢آغاز ساخت ۱۰۰ هزار واحد نهضت ملی مسکن در ۲۳ شهر جدید با دستور رئیسجمهور
مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید: امروز در جلسه شورایعالی مسکن و با دستور رئیسجمهور ۱۰۰ هزار واحد نهضت ملی مسکن در ۲۳ شهر جدید از جمله شهر جدید پرند، پردیس و ایوانکی در استان تهران کلنگزنی شد.
به گفته معاون وزیر راه و شهرسازی طرحهای کلنگزنی شده نهضت ملی مسکن در استانهای آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اصفهان، البرز، بوشهر، تهران، خراسان رضوی، خوزستان، سیستان و بلوچستان، فارس، مرکزی و هرمزگان انجام گرفت.
🇮🇷 @Ammar_media
📢 #اطلاع_رسانی
➖ برنامه سخنرانی استاد حسن عباسی
🔺 موضوع: تکینگیِ هوش مصنوعی
🔸 سلسله نشستهای فرهنگ مهدوی به همت موسسه موعود
🗓 پنجشنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۱
⏰ ساعت ۱۷:٠٠
📲 #پخش_زنده از صفحات مجازی موسسه موعود
▫️ mouood.com
▫️ aparat.com/mouood_org/live
استاد حسن عباسی
💠 @Hasanabbasi_ir
💢 نگاهی به آمار تیراندازیهای دستجمعی در آمریکا
به بهانهی حادثه دیروز کشتار در سوپرمارک بوفالو توسط جوان ۱۸ ساله t.me/Halalzadeha/23800
خوب است بدانید:
در سال ۲۰۲۲ میلادی و تاکنون، بیش از ۱۹۸ تیراندازی جمعی در آمریکا به وقوع پیوسته است.
طی ۵ ماه گذشته، نزدیک به ۱۶هزار آمریکایی به دلیل سلاح جان خود را از دست دادهاند. ۷هزار نفر این از کشتهها به دلیل قتل و جنایت بوده و ۸هزار نفر این موارد نیز خودکشی بوده است.
تصویر بالا، پراکندگی جغرافیایی تیراندازیهای جمعی آمریکا در سال ۲۰۲۲ است.
#تمدن_نکبت
🇮🇷 @Ammar_media
💢 پیش به سوی میلیتاریزه کردن مناسبات بینالملل:
💬 «وزیر دفاع انگلیس خواستار تشکیل #ناتوی_جهانی شد.»
#جنگ_سرد_جدید وارد مرحله نوینی گردید.
✍️ توئیت استاد حسن عباسی
🇮🇷 @Ammar_media