#منطقه_در_یک_نگاه | ۲۷ خرداد ۱۳۹۹
1️⃣ مقامهای روسیه و همچنین رسانههای ترکیه از حمله به نیروهای دو کشور در جریان گشت مشترکشان در استان ادلب سوریه خبر دادند.
2️⃣ انجمن علمای یمن ضمن محکوم کردن سخنان رئیس «اتحادیه جهان اسلام» درباره تقویت روابط با صهیونیستها، اعلام کرد، این سازمان هیچ ربطی به جهان اسلام یا اسلام محمدی ندارد.
3️⃣ «یحیی سریع» سخنگوی نیروهای مسلح یمن اعلام کرد، دیشب با پنج پهپاد از نوع «k2» عملیات گستردهای علیه آشیانه جنگندهها، انبار سلاح و دیگر اهداف نظامی حساس در «خمیس مشیط» در عسیر (واقع در جنوب عربستان سعودی) انجام شده است.
4️⃣ رئیس تیم مذاکرهکننده عراقی با اشاره به خارج شدن نیروهای آمریکایی از مسیر فعالیتشان در چارچوب ائتلاف بینالمللی تاکید کرد که هیچ عراقی نمیپذیرد که بیگانگان در خاک کشورش حضور داشته باشند.
5️⃣ یک روزنامه ترکیهای از مخالفت این کشور با درخواست مسکو برای آتشبس در لیبی خبر داد و نوشت که آنکارا پیششرطهایی را برای این امر مطرح کرده است.
6️⃣ تشکیلات خودگردان که از لغو توافقنامهها با رژیم صهیونیستی خبر داده از بیم آنکه ارتش این رژیم به مناطق تحت تسلط رامالله حمله و به اسناد محرمانه دست پیدا کند، نسخه کاغذی این اسناد را از بین برد.
7️⃣ یک کاروان نظامی آمریکایی متشکل از ۴۵ کامیون حامل تجهیزات لجستیکی و تسلیحات نظامی و هفت تانکر سوخت با عبور از گذرگاه «الولید» در عراق وارد سوریه شد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 تصاویر هوایی از رستوران وندیز در شهر آتلانتا آمریکا که معترضان آتش زده اند.
⭕️اگر رئیسی رئیسجمهور شود همه مشکلات حل میشود؟
🔹مدتی است موضوع حضور حجتالاسلام رئیسی در انتخابات ریاستجمهوری ۱۴۰۰ در برخی رسانهها مطرح شده است. چند روز پیش احمد امیرآبادی، نماینده قم و عضو هیئترئیسه مجلس در گفتوگویی تلویزیونی در این زمینه گفت: «یکی از مشکلات ما در مجموعه نیروهای انقلاب این است که یک شخصیت کاریزما که بتواند جمع کند در میدان نمی آید، اگر هم وجود داشته باشد. من اعتقاد دارم وجود دارد ولی به میدان نمی آید... فکر می کنم نگرانی هایی هست که نگران است نتواند تمامکننده باشد در حالی که من اعتقاد دارم می تواند تمامکننده باشد... من فکر می کنم برای ۱۴۰۰ اگر یک شخصیتی که بالاخره در تراز رئیس دولت جمهوری اسلامی و تراز انقلاب اسلامی باشد بیاید، نیروهای انقلاب دور او جمع می شوند. من فکر میکنم اگر آقای رئیسی بیاید همه مشکلات حل می شود.»
🔹سخنان امیرآبادی با واکنش امیرحسین قاضیزاده، نایبرئیس مجلس روبهرو شد. قاضیزاده در توییتی خبر مخالفت رئیسی با این پیشنهاد را اعلام کرد اما به نظر میرسد تلاشها را برای اقناع ایشان تا زمان انتخابات ادامه داشته باشد چه اینکه در انتخابات سال۹۶ هم این اتفاق افتاد.
🔹قطعا اگر رئیسجمهوری بر سر کار باشد که عزم کار و تلاش داشته باشد، برای حل موضوعات نگاه به داخل داشته باشد، به نظرات کارشناسان توجه کند و از همه مهمتر به فساد حساس باشد، بخش زیادی از مشکلات حل میشود.
🔹اما برخی از مشکلات کشور ما ساختاری و فرهنگی است. تغییر افراد حتی در بالاترین سطح هم نمیتواند این مشکلات را رفع یا حل کند. برای حل این مسائل باید برخی از ساختارها تغییر کنند و فرهنگ جامعه در آن زمینه عوض شود. طبیعتا این تغییرات هم زمانبر است و با اراده یک نفر قابلتغییر نیست. پس حضور یک رئیسجمهور انقلابی در قدرت، بخشی از مشکلات را حل میکند اما همه مشکلات را نه.
🔹یکی از عللی که باعث شده چنین ایدهای در بخشی از جامعه شکل بگیر به عملکرد حسن روحانی برمیگردد. متاسفانه روحانی در ۷سال گذشته حداقل انتظاری که از رئیسجمهور میرفت را برآورده نکرده است. مورد اخیر در عملکرد ایشان، اداره تلفنی کشور است. هر روز ایشان به چند وزیر زنگ میزند و دستوراتی صادر میکند و خبر این تماس تلفنی هم توسط مجموعه اطلاعرسانی ریاستجمهوری منتشر میشودو توسط صدا و سیما پوشش داده میشود. تو گویی وزرا در دسترس نیستند و امکان جلسه حضوری وجود ندارد و رئیسجمهور بر سر ملت منت میگذارد که تلفنی به برخی از وزرا دستور میدهد.
🔹تصور دیگری در برخی از سیاسیون وجود دارد که مکمل تصور بالاست: هر فردی که در یک دستگاه عملکرد مناسبی داشت کاندیدای ریاستجمهوری شود تا بتواند همه مشکلات را حل کند. درحالی که اگر هر فرد نهاد زیرمجموعه خود را بهخوبی مدیریت میکند اولا دلیلی بر صلاحیت برای ریاست جمهوری نیست و ثانیا همان بهتر که خدمت موثرش را در همان پست ادامه دهد.
🔹در مورد اخیر آقای رئیسی در یکسال و نیم گذشته که مسئولیت قوه قضائیه را برعهده گرفتهاند رویکردهای مثبتی در پیش گرفتهاند که هر چند امید بخش اما برای قضاوت زود است.
🔹بهترین وضعیت این است که ایشان تا پایان دوره پنجساله خود در سمت ریاست قوه قضائیه حاضر باشند و تلاشهای خود را در جهت اجرای برنامه خود به کار گیرند.
🔹چرا که قوه قضائیه نهادی بسیار مهم در کشور است. حتی میتوان گفت اگر قوه قضائیه سالم و کارآمدی داشته باشیم قوه مجریه را در جهت درست، فعال میکند. قوه قضائیه مهمترین ناظر اجرای قانون است و میتواند با نظارت درست و بهموقع دو قوه دیگر و همه نهادها را در به خدمت به مردم و کارآمدی وادار کند.
🔹البته این مسئله مشروط بر این است قوه قضائیه خودش سالم و کارآمد باشد و وضعیت کنونی قوه قضائیه راه بسیار درازی تا سلامت و کارآمدی لازم دارد. پس بهترین کار برای آقای رئیسی تلاش در جهت پالایش و کارآمدی قوه قضائیه است و همین مسئولیتی که اکنون دارد بهترین محل برای خدمت به مردم است.
🔹نکته آخر اینکه همانگونه که امیرآبادی گفته است عمده مشکل اصولگرایان عدم اجماع بر یک فرد است.گروههای مختلف اصولگرایان معیارهای حداکثری خود را دارند و هیچکدام حاضر نیستند اندکی از این معیارها کوتاه بیایند. راهحل این مشکل کاندیداتوری آقای رئیسی نیست بلکه راهحل این است که اصولگرایان معیارهای ضیق خود را گسترش دهند تا بتوانند بر افراد دیگری اجماع کنند.
زمینه ها و پیامدهای اعتراضات ضد نژاد پرستی در آمریکا.pptx
267.9K
استاد تشکری زاده
─┅═༅🍃🖤🍃༅═┅─
●ویژه سالروز شهادت امام صادق (ع)
✍ خورشید وجود مقدس امام صادق (ع) در ۱۷ ربیع الاول سال ۸۳ هجرس قمری در مدینه طلوع کرد و در سال ۱۱۴ ه. ق به مقام امامت نائل گشتند. دوره امامت امام بالغ بر ۳۴ سال به درازا کشید.
■حضرت در طول امامت خود هم خلافت غاصبانه و جائرانه بنی امیه را تجربه فرمود و هم سقوط آن و روی آمدن خلافت جبار بنی عباس را.
●از ۱۲۵ ه ق تا سال ۱۳۲ که بنی امیه مضمحل میشوند، جنگ قدرت بین آنها در گرفته است؛ دوره خلافت ها کوتاه و عزل و قتل خلفا را در رقابتهای درون خانوادگی امویان شاهد هستیم. در سال ۱۳۲ دولت غاصب بنی امیه توسط عباسیان سرنگون شد و کشتار وسیعی از بنی امیه صورت گرفت و بنی عباس که شاخهای از بنی هاشم بودند و نسب آنها به عبدالله بن عباس پسر عموی پیامبر میرسید قدرت را به دست گرفتند.
■ در فاصله سال ۱۲۵ تا ۱۳۲ که دوران ضعف و انحطاط بنیامیه بود، خلفای جائر از امام صادق علیه السلام غافل بودند و آن حضرت فرصت مناسبی را بدست آورد تا وظیفه امامت خود را در قالب تدوین معارف اهل بیت علیهمالسلام در مباحث فقهی، کلامی و اخلاقی تبیین بفرماید.
● همچنین ۴ سال اولِ روی کار آمدن بنی عباس یعنی از سال ۱۳۲ تا ۱۳۶ که ابوالعباس سفاح اولین خلیفه عباسی قدرت را در دست دارد، به سبب آنکه هنوز پایگاه محمکی برای بنی عباس در امر خلافت ایجاد نشده بود نسبت به امام_صادق ع مدارا میکردند و این فرصت هم برای امام فراهم شد تا به اقدامات ارزشمند خود در نشر معارف اهل بیت علیه السلام ادامه دهد.
■ اما در سال ۱۳۶ در پی مرگ أبوالعباس و روی کار آمدن أبوجعفرعبدالله که بعداً به منصور معروف شد، دوران سختی برای امام صادق ع و علویان پدید آمد. چرا که او میدانست امامت حق آن ذوات مقدس است و با علم براین مسئله بر امام صادق (ع) به عنوان بزرگ علویان و چهره برتر علمی و تقوایی آنان و همچنین بر نوادگان امام مجتبی ع بسیار سخت گرفت.
● منصور امام صادق (ع) را در مضیقه فراوان گذاشت و بارها آن حضرت را به کوفه و بعداً شهر هاشمیه که بعنوان مرکز خلافت عباسیان پیش از بغداد بنا شده بود، احضار می کرد و امام را در تنگنا و فشار قرار میداد. با این حال امام در احضارها، مخفیانه با شیعیان و جویندگان دانش اهل بیت ارتباط برقرار می کرد و آنها را از دریای بی کران معلومات خود بهره مند میفرمود تا اینکه منصور امام را به مدینه باز گرداند و تحت مراقبت شدید قرار داد.
■ به گفته و اعتقاد بسیاری از علمای ما، از نظر فشار و مشکلات و سختی ها میتوان گفت که دوران منصور از دوران معاویه و یزید هم سخت تر بوده است. لذا دیگر از آن جلسات علمی و ارتباطات امام با مردم خبری نیست تا اینکه منصور تصمیم به شهادت امام صادق گرفت و در چند نوبت اقدام به قتل امام نمود اما موفق نمیشد تا اینکه به حاکم مدینه فرمان قتل امام را صادر کرد.
●شهادت امام صادق(ع) بنابر نقل معروف در ۲۵ شوال سال ۱۴۸ اتفاق افتاد و آن حضرت بر اثر مسمومیت روح مقدسش به ملکوت اعلی پیوست.
⭕️حضرت آیتالله! با مردم سخن بگویید
🔹حدود ده روز پیش نخستین جلسه دادگاه اکبر طبری برگزار شد. اکبر طبری معاون اجرایی حوزه ریاست قوه قضائیه در زمان ریاست آیتالله صادق لاریجانی و ظاهرا پیش از آن و در دوره ریاست آیتالله شاهرودی مدیرکل امور مالی قوه قضائیه بوده است.
🔹از زمانی که نخستین جلسه دادگاه برگزار شد و بخشهایی از کیفرخواست منتشر شد پرسش بسیار مهمی برای عموم مردم ایجاد شده است: آیا مسئولین سابق قوه قضائیه بهخصوص آیتالله شاهرودی و آیتالله لاریجانی از اتهامات طبری بیخبر بودند؟
🔹آیتالله شاهرودی که اکنون در قید حیات نیستند تا پاسخگو باشند اما ماجرا درباره آیتالله لاریجانی متفاوت است. چراکه دفتر ایشان پیش از این و در حدود یکسال پیش در توضیحی که منتشر کردند مدعی شدند: «برخی از اتهامات مطرح درموردمعاون اجرایی حوزه ریاست قبلاً در دادسرا بررسی شده و کذب بودن آن محرز شده بود. رئیس قوه قضاییه پیشین هم خود مستقلا آنها را بررسی و خلاف بودن آنها برای وی محرز شده بود.»
🔹کنار هم گذاشتن دادگاه طبری و آن ادعای دفتر آیتالله لاریجانی باعث شد پرسش مهمی در افکارعمومی درباره اطلاع و حمایت ایشان از طبری شکل بگیرد. در ده روز گذشته این پرسش بیپاسخ مانده بود تا اینکه محسنی اژهای معاون اول قوه قضائیه روز سهشنبه در بخشی از نشست خبری خود مدعی شد بهدلیل عملکرد پیچیده طبری، شایعاتی که درباره وی مطرح میشده هیچگاه برای مسئولین سابق قوه قضائیه اثبات نشده است.
🔹اژه ای گفت: یک سوال جدی این است که ایا ایشان فسادش آشکار بوده است؟ مقدار زیادی ایشان پیچیده عمل کرده است و بدون این تحقیقات مفصلی که در این یکسال انجام گرفته است بروز و ظهوری نداشته است. همیشه یک سری شایعات وجود داشته است اما هیچ گاه آنقدر جدی نبوده است که بشود منجر به تشکیل پرونده شود.
🔹معاون اول قوه قضاییه گفت: حتی من از آقای رییس قوه قضاییه هم پرسیدم ایشان گفتند من تا زمانی که فساد این فرد برملا شود واقعا خودم به این موضوع نرسیدم که طبری فسادی داشته است. البته زمانی برخی آمده بودند که موضوعاتی را در قالب شایعه مطرح کردند اما چیزی در آن زمان برای رییس قوه قضاییه وقت ثابت نشده بود.
🔹متاسفانه باید گفت توضیحات اژهای در این زمینه، افکارعمومی را قانع نمیکند، همانگونه که خود ایشان هم صادقانه این مسئله را تایید کرده و گفته است: اگر کسی از من در مورد اکبر طبری بپرسد و من به او بگویم واقعا از تخلفات وی مطلع نشدم من حق را به او میدهم که قانع نشود.
🔹عدم اطلاع یا ثابتنشدن تخلفات برای مقامات عالی قضایی افکارعمومی را قانع نمیکند چرا که ایشان دسترسی به تمام زوایای پرونده داشتهاند و غیرممکن است این حجم از اقدامات که شائبه تخلف و جرم دارند برای ایشان حتی اتهام را هم اثبات نکند. چهاینکه حتی در صورت وجود اتهام باید ایشان به دادگاه معرفی میشدند تا به اتهامشان رسیدگی شود.
🔹البته اگر عرف و فرهنگ سیاسی کشور ما اجازه میداد ممکن بود ایشان به دادگاه احضار شوند و در آنجا پاسخگو باشند. اما حداقل کاری که از ایشان برمیآید توضیح صادقانه به افکار عمومی است.
🔹علیرغم توضیحات اژهای پرسشها همچنان برقرار است و به نظر میرسد آیتالله لاریجانی بهتر است در برابر خبرنگاران حاضر شده و درباره این موضوع و عدم اطلاع خود از اتهامات طبری توضیح دهند.
🚨 عملیات #سپاه علیه عناصر #ضدانقلاب در شمال غرب
💢 سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با انجام حملات #توپخانهای گسترده به کوهستانهای آلانه و حاجی عمران در مرز اقلیم کردستان #عراق عناصر مسلح ضدانقلاب مستقر در مناطق فوق را مورد هدف قرار داد.
💢 گروههایی از حزب دمکرات و #کومله در این ارتفاعات مخفی شدهاند.
💢 روزگذشته هم سپاه پاسداران مناطق کوهستانی مرزی کردستان را هدف حملات #موشکی و توپخانهای قرار داد.