فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 رهبر انقلاب در دیدار مدالآوران علمی:
هر دولتی که سرکار بیاید باید استقلال سیاسی کشور را حفظ کند
چرا امام خامنه ای حفظه الله در دیدار نخبگان، استقلال سیاسی را با وجود مشکلات اقتصادی و موضوعات مهم دیگر ،در این ایام حساس با تفصیل از دولت آینده مطالبه کردند، کدام کاندیدا از شش کاندیدا یقینا سیاست خارجی را در راستای تحقق منویات رهبری می تواند با علم کافی محقق و تجربه و تسلط و اعتقاد کامل ، مدیریت کند
بعد از هفده سال اعتماد رهبری به دکتر جلیلی در سیاست خارجی و امنیت ملی چه سطحی از استقلال را او در دولت آینده انتظار دارد؟؟؟؟
💻 Farsi.khamenei.ir
تنها کانال رسمی حامی دکتر سعید جلیلی ستاد تمدن اسلامی 👇👇👇
کانال رسمی
جریان سوم تشکیل دولت اسلامی
https://eitaa.com/jaryanse
27.58M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥«کمپین #بیستکال»♨️
#کلیپ_معرفی
👈 آغاز چالشی به وسعت ایران عزیز ؛
از هم اکنون میتوانید از هر نقطه کشور
به این کمپین بپیوندید و نقشی ماندگار
در عرصه سیاسی کشور داشته باشید.
📌برای عضویت در کمپین
در پیام رسان بله
👈 کلیک کنید
🔗 http://ble.ir/bistcall_jalily_bot
💢بسم الله الرحمن الرحیم💢
دکتر #سعید_جلیلی
ستاد رسمی طلاب جوان
🇮🇷 دکتر سعید جلیلی
💠 @jalili_tollab
18.43M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 زاکانی: ظریف خودش اعلام کرد که برجام را نخوانده است
🔹برجام حاصل رویکردی بود که میخواست نظم موجود را بپذیرد تا ذیل آن حیات داشته باشد و این خلاف آن رویکردی است که ما داریم
🔹در سوریه هنر حاج قاسم این بود که نیروی هوایی روسیه را در خدمت نیروی زمینی ما گرفت. این برعکس رویکرد برجام بود.
🔹برای برجام کار کارشناسی صورت نگرفته بود. حتی برخی کسانی که در کمیسیون برجام از آن دفاع میکردند میگفتند ما برجام را نخواندیم.
_
🇮🇷 بزرگترین کانال هواداران دکتر سعید جلیلی
@drjalilinews
@drjalilinews
هدایت شده از اخبار فوری ایران و جهان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥چگونگی تحقق شعار انتخاباتی دکتر سعید جلیلی
✅ دکتر سعید جلیلی/عضو شوید👇
@drjalilifans
@drjalilifans
@drjalilifans
هدایت شده از اخبار فوری ایران و جهان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❌ طرفدارای جلیلی این شکلی اند
+خودتون نگاه کنید و قضاوت کنید با لولو هراسی که از طرفدراش میکنند
✅ دکتر سعید جلیلی/عضو شوید👇
@drjalilifans
@drjalilifans
@drjalilifans
هدایت شده از مجید سرگزی
19.77M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
میدونی امسال حسن روحانی هم بین کاندیدای ریاست جمهوریه؟!!
اگه نمیدونی این کلیپو تا انتها با دقت ببین تا دوباره بهش رأی ندی...
نشه دوباره بجای شهید رئیسی به حسن روحانی رأی بدی⛔
✅ کانال #مجید_سرگزی/عضوشوید👇
@sargazimajid
@sargazimajid
هدایت شده از خبردار 🚨
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🧰 از هپکو تا آذر آب
♨️ گزارشی از سفر دکتر جلیلی به شهر اراک و حضور در مصلیٰ و شهرکهای صنعتی
📆 ۲۴ خرداد ۱۴۰۳
_
🇮🇷 بزرگترین کانال هواداران دکتر سعید جلیلی
@drjalilinews
@drjalilinews
هدایت شده از سعیدیسم ✅
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
هدایت شده از خبردار 🚨
کانال سعیدیسم هم یه پا کانال هواداران دکتر جلیلی شده. حتما دنبال کنید مطالب رو
هدایت شده از بسیج کارکنان دانشگاه علامه طباطبایی🇵🇸🇸🇾🇱🇧🇮🇷🇮🇶🇧🇭🇾🇪
🔺پزشکیان: من بدون حزب و گروه به میدان آمدهام!
🔺 آیا شما با این صحبت هم نظر هستید؟!
🔺در حاشیه دیدار مسعود پزشکیان با آیتالله یثربی، برخی از حضار و به ویژه چند نفر از طلاب، از فعالیتهای تبلیغاتی ستاد پزشکیان انتقاد کردند.پزشکیان در پاسخ به این نقد، گفت: من بدون حزب و گروه به میدان آمدهام و امیدم به مردم است.
پ.ن : سند دروغ بودن ادعای پزشکیان در تصاویر بالاست!
هدایت شده از رویش
♨️ پاسخ به یک شبهه؛
هزینههای «چند هزار میلیاردی» دولت سایه؟!
💢 پس از مشاهده اقبال عمومی به دکتر جلیلی برای ادامه راه دولت مرحوم رئیسی، حجم تخریبهای اصحاب قدرت و ثروت نسبت به ایشان فزونی گرفته است. در موردی از این تخریبها که به شیوه طرح شبهات انجام میشود هزینه دولت سایه در چند سال اخیر است.
🔻 آنان که عادت کردهاند برای کوچکترین کنش سیاسی، میلیاردها تومان پول جابجا کنند؛ باور نمیکنند دولت سایه بدون مصرف هیچ بودجهای از نهادهای دولتی و حکومتی چندسال با استفاده از کارشناسان و دانشگاهیان و مدیران به دنبال آسیبشناسی مشکلات کشور و یافتن راه حل باشد. برای آنان فعالیتی به وسعت #دولت_سایه نیاز به هزاران میلیارد بودجه دارد؟
❓اما در واقعیت هزینه دولت سایه در این سالها چه میزان بوده و از کجا تامین شده است؟
🔻 ابتدا همانطور که دکتر #جلیلی گفته است، باید گفت دولت سایه یک تشکیلات نیست بلکه یک گفتمان است. "هر شخصی باید فعالیت های دولت مستقر را سایه به سایه دنبال کند و کارهای صحیح را تائید و کارهای ناقص را تکمیل و کارهای غلط را اصلاح کند."
شوراهای متفاوتی که به اسم "سایه" در استانها فعالیت میکنند نیز از این گفتمان آموختهاند و هیچگونه ارتباط تشکیلاتی با دولت سایه ندارند.
🔻 دولت سایه چندین فعالیت دارد که با بررسی آنها میتوان فهمید هیچکدام از این فعالیتها نیازی به بودجه ندارند.
1⃣ جلسات دولت سایه اعم از کارشناسان و مدیران و دانشگاهیان در دفتر دکتر جلیلی(نماینده رهبری در شواری امنیت ملی) برگزار میشود که قاعدتا هزینهای ندارد.
2⃣ تمام کارشناسان به صورت کاملا داوطلبانه و بدون هیچگونه دریافت وجه، با ایشان همکاری میکنند.
3⃣ آنها که سعید جلیلی را میشناسند میدانند او تنها با یک همراه به #سفرهای_استانی میرود.
بخشی از هزینه این سفرها، هزینه شخصی است و بخشی نیز به عهده میزبانی است که او را دعوت کرده است.
4⃣ تنها اشخاصی که در دفتر ایشان(دفتر نماینده رهبری در شورای امنیت ملی) که همان محل برگزاری جلسات دولت سایه است، شاغل هستند حقوق دریافت میکنند که این حقوق ارتباطی به دولت سایه ندارد و تعداد آن افراد نیز به ده نفر نمیرسد.
5⃣ دولت سایه در تمام این سالها هیچگونه کمکهای مالی داوطلبانه را نیز نپذیرفته است.
🔻 در آخر باید گفت آنهایی که با کار جهادی آشنایی ندارند و کار جهادی را کار بینظم و انضباط و حیف و میل بودجههای کشور فهم میکنند، حق دارند تا حقیقت کار جهادی، که همان تشخیص وظیفه الهی و کار برای رضای خدا بدون چشمداشت مالی است؛ را باور نکنند و چشم خود را بر جوانانی که حاضرند بدون انگیزه مالی برای رفع مشکلات کشور کار علمی کنند، ببندند.
✍ مهدی اجلالی
#سعید_جلیلی
#انتخابات
#یک_جهان_فرصت_یک_ایران_جهش
📌 @Jalili_javanan
📱 ایتا |بله |تلگرام |ویراستی |ایکس |اینستاگرام
هدایت شده از رویش
💠 خدمات درمانی ارزان و با کیفیت در دولت جلیلی
🔰 ساکنان روستاهای دورافتاده و شهرهای کوچک، برای دسترسی به خدمات درمانی خوب، باید به شهرهای بزرگ مراجعه کنند و بسیاری از آنها، چون در این شهرها، جایی را برای ماندن ندارند، ناچارند در کنار خیابان و گوشه شهر، چادر بزنند. هزینههای بالای ویزیت و بستری در بیمارستان هم متاسفانه مشکلاتی را برای مردم به وجود آورده است. دلیل این وضعیت نامناسب، کمبود تعداد پزشک در کشور است.
🔸 جفای بزرگ در حق جوانان مستعد
سالانه ۶۰۰ هزار نفر در #کنکور_سراسری رشته تجربی شرکت میکنند؛ در حالیکه فقط ۱۳ هزار نفر آنها پذیرفته میشوند. در حالیکه بیش از ۲۰ هزار نفر از #دانشآموزان این رشته، معدل بالای ۱۹ دارند. در حالی، فشار روانی زیادی به جوانان کنکوری وارد میشود که رتبه ایران در دسترسی به پزشک در منطقه، بیستم است. نکته تلخ ماجرا اینجاست که تا پیش از مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی مبنی بر #افزایش_ظرفیت_پزشکی، تعداد دانشجوهای پزشکی که هر سال وارد دانشگاه میشدند، کمتر از تعدادی است که پیش از انقلاب وارد دانشگاه میشدند.
🔹 دلیل #کمبود_پزشک در کشور، اعمال نفوذ برخی انحصارگران در وزارت بهداشت و درمان است که از افزایش تعداد پزشک به بهانه نبود امکانات جلوگیری کردهاند؛ در حالیکه ظرفیتهای کشور نسبت به اول انقلاب، چند ده برابر شده است. با پیر شدن #جمعیت، نیاز کشور به خدمات درمانی بیشتر میشود.
🔸 یک جهان فرصت
در حوزه سلامت، کمبود پزشک صرفاً موجب گرانی هزینه درمان نمیشود؛ بلکه باعث شده است که سهم ایران از بازار ۴۴ میلیارد دلاری دارو در کشورهای همسایه، کمتر از ۱۰۰ میلیون دلار باشد. در حالیکه ظرفیتهای علمی و فناوری ایران، سهم بسیار بسیار بیشتری را از این بازار طلب میکند.
🔹 همچنین، سطح پایین خدمات درمانی در کشورهای همسایه، فرصت توسعه #گردشگری_سلامت را مهیا میسازد. در #دولت_جلیلی، زیرساختهای لازم جهت #توسعه_خدمات_درمانی به ویژه تعداد پزشک، درآمدهای سرشاری نصیب کشور خواهد شد. علاوهبراین، با جهش تولید #دارو، نیاز کشور به واردات کاهش مییابد و موجب صرفهجویی در مصرف ۴ میلیارد دلار ارز ترجیحی واردات دارو میشود.
✍ محمدصادق عباسی
#جلیلی
#سعید_جلیلی
عضو شوید 👇
📌 @jalili_javanan
📱 ایتا | بله | تلگرام
هدایت شده از رویش
🔆ستاد مرکزی جوانان دکتر جلیلی
🔺دعوت به همکاری🔺
از همهی جوانانی که تمایل به همکاری با "ستاد مرکزی جوانان دکتر جلیلی" در حوزه های مختلف را دارند دعوت بعمل می آید.
ثبت نام در ستاد
https://survey.porsline.ir/s/5gpUU9Oo
🌐 #رسانه_باشید
✅ @jalili_javanan
هدایت شده از رویش
💠تعامل جلیلی با رقبا برای حل مشکلات مردم
🔸به عقیده دکتر جلیلی، پیروزی در انتخابات، تنها راه خدمت به مردم نیست. او حتی پس از اتمام انتخابات ۱۳۹۲ نیز فعالیتهای خود برای حل مشکلات مردم را ادامه داد؛ در نخستین گام، برای فهم عمیقتر از ریشههای بروز مشکلات، ارتباط گسترده و پیوستهای با کارشناسان متخصصان و صاحب نظران حوزههای مختلف برقرار نمود.
🔹تیم دولت سایه با هدف تقویت اقدامات مثبت دولت روحانی و کمک به اصلاح تصمیمات مخرب آن، شکل گرفت.
جلیلی یافتههای خود را برادرانه در اختیار دولت مستقر قرار داد. اگرچه منش غیر همدلانه برخی از مدیران دولتی با ممانعت از اجرای آن پیشنهادها، هزینههای بسیاری به مردم تحمیل کرد اما کوشش خستگی ناپذیر جلیلی باعث شد حتی در دولت روحانی نیز، که او را مهمترین رقیب گفتمانی خود میدانستند، برخی از مشکلات مردم برطرف شود.
🔸تلاش جلیلی برای احیای فروش نفت ایران یکی از نمونههای تعامل وی با رقبا برای حل مشکلات مردم است. پس از خروج آمریکا از برجام و اعمال شدیدترین تحریمهای نفتی علیه ایران، فروش نفت در دولت روحانی به روزی ۳۰۰ هزار بشکه رسید. در همان زمان، جلیلی در نامهای به مسئولین دولتی، راهکارهای خود برای احیای فروش نفت و دور زدن تحریمهای نفتی را اعلام کرد اما متاسفانه مورد توجه قرار نگرفت. در ابتدای دولت رئیسی، جلیلی در جلسهای با وزیر پیشنهادی نفت، مجدداً راهکارهای خود را در اختیار دولت جدید قرار داد. با اجرایی شدن آن راهکارها، فروش نفت ایران آنقدر بیشتر شد که بنابر گزارش فایننشالتایمز، به بیشترین حد خود در شش سال گذشته رسیده است. طبق آخرین گزارشها، ایران روزانه یک میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه صادر میکند.
🔹جلسات جلیلی با کابینه پیشنهادی #شهید_رئیسی، محدود به وزارت نفت نبود. وزیر امور اقتصادی و دارایی نیز با بهرهگیری از برنامههای عملیاتی دولت سایه، توانست درآمدهای مالیاتی کشور را ۶۱ درصد رشد دهد. دولت سایه در حوزه قطع برق و خاموشیهای گسترده و طولانی در واپسین روزهای دولت روحانی نیز، وارد شد و با برگزاری جلسات متعدد با کارشناسان حوزه انرژی و نمایندگان مجلس شورای اسلامی، یک برنامه جامع در حوزه رفع ناترازی برق در سه دوره کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت، تدوین شد و در ابتدای دولت سیزدهم، در اختیار وزیر نیرو قرار گرفت. در نتیجه این اقدامات، در سه سال اخیر، مشکل خاموشی و قطعی برق از بین رفته است.
🔸جلیلی با حضور در میان اقشار مختلف در سراسر کشور، خلأ حضور مسئولین دولت روحانی را جبران میکرد و با بازتاب مطالبات مردم به دستگاههای اجرایی، برای رفع مشکلات آنها تلاش میکرد. حل مشکل پرداخت یارانه به اهالی چند روستای دور افتاده و رفع موانع صادرات محصولات کشاورزی یکی از مناطق استان بوشهر نیز دو نمونه کوچک از ثمرات حضور دکتر جلیلی در میان مردم و انعکاس خیرخواهانه آن مطالبات به #دولت_رقیب است. جلیلی معتقد است که اگر کسی بتواند برای گرهگشایی از کار مردم، به رقیب کمک کند اما از این کار خودداری کند، «خبیث» است.
🔹برخی از رقبای سیاسی جلیلی کوشیدهاند چهرهای تعامل ناپذیر از وی ترسیم کنند؛ در حالیکه وی در انتخاباتهای ۱۳۹۶ و ۱۴۰۰ به نفع نامزد اصلح کنار کشید و تمام ظرفیت خود را وقف رأیآوری #شهید_رئیسی نمود. در جریان تبلیغات انتخابات ۱۴۰۰ نیز در صفحه شخصی خود در شبکههای اجتماعی، محتواهای تبلیغاتی سایر نامزدهای جریان انقلاب را بازنشر میداد.
🔸تلاشهای همدلانه جلیلی صرفاً به ایجاد ارتباط وسیع و مستمر با نخبگان و رایزنی با مسئولان تصمیمگیر محدود نمیشود. وی در سفرهای استانی پرتعداد خود، تعاملات خوبی با اقوام مختلف کشور ایجاد کرده و از این ظرفیت آنها برای حل مشکلات منطقهای، استفاده نموده است. حضور پرشمار در جلسات دانشجویی و سعه صدر در پاسخ به سوالات چالشی دانشجویان پرسشگر نیز از نمودهای روحیه تعاملجوی جلیلی است. این روحیه، فرصت دسترسی به او را برای مردم و مسئولان تصمیمگیر فراهم نموده است.
#تعامل_جلیلی
#احیای_فروش_نفت
#دولت_سایه
#سفرهای_استانی
#صادرات_محصولات_کشاورزی
عضو شوید👇
📌 @jalili_javanan
هدایت شده از رویش
💠 سوابق اجرایی جلیلی در عالیترین سطوح نظام
🔰 برای پرداختن به سابقه اجرایی یک نامزد انتخابات، سوای از شاخصها و ملاکهایی که وزارت کشور و شورای نگهبان برای تأیید صلاحیت آن فرد در نظر میگیرد؛ مواردی قابلیت پرداخت دارد که تصور عموم جامعه نسبت به آن مخدوش است.
🔹سابقه اجرایی به یک معنا، داشتن کفایت مدیریتی و سیاستی است. یعنی فرد در مدت مشخصی، در مسئولیتها و جایگاههایی بوده که توانایی مدیریتی در او ایجاد و ارتقاء پیدا کرده است. حال سوال اینجاست که آیا هر سابقه اجرایی برای فرد کفایت مدیریتی و سیاستی میآورد؟ خیر.
🔻زیرا مدت مسئولیت یا جایگاه آن، شاید برای فرد سابقه اجرایی به معنای کسوت و دیرینگی داشته باشد اما شایستگی و کفایت را لزوماً با خود ندارد. یعنی فردی میتواند در بالاترین رده مسئولیت اجرایی مثل وزارت و شهرداری و.. باشد اما کفایت مدیریتی و سیاستی برای او صدق نکند.
🔻 برعکس آن را هم داریم. ممکن است فرد تا قبل از
دریافت مسئولیت اجرایی رده بالا در چنین نهادهایی، سوابق دهان پُرکنی نداشته باشد و در عین حال کفایت مدیریتی و سیاستی برای او صادق باشد. فلذا ابتدا باید تصور خود را در این زمینه اصلاح کنیم. 💡اما سوابق اجرایی دکتر سعید جلیلی شورای عالی امنیت ملی، یکی از مهمترین نهادهای بالادستی است که بر تمام نهادهای امنیتی، اجرایی، نظارتی، قانونگذار و قضایی کشور نظارت و اشراف دارد. جلیلی در سال ۸۶ توسط رییس جمهور وقت، به عنوان دبیر شورای امنیت ملی منصوب شد. یک سال بعد، در سمت نماینده رهبری در این شورا منصوب گردیده و تا به این لحظه در این کسوت خدمت میکند. دکتر جلیلی در این حضور ۱۷ ساله نقش بسزایی در تصمیمات این شورا داشتهاست. تصمیماتی که باعث مدیریت بحرانها و حل و فصل چالشهای امنیتی میشود. 🔹امنیت جزو پایهای ترین مسائل یک کشور است. زمانیکه قرار است یک تصمیم حتی در خردترین حالت خود اجرایی شود باید نسبت آن با امنیت ملی در داخل و خارج سنجیده شود. این جایگاه بهدلیل نقش منحصر به فردی که دارد خواه ناخواه با سه قوه در ارتباط مستمر است. دکتر جلیلی با حضور در عالیترین نهاد امنیتی کشور مثل شورای عالی امنیت ملی و به واسطه حضور در هیأت عالی نظارت بر اجرای سیاستهای کلی نظام با فرآیند قانونگذاری صحیح آشناست و اجرای کم هزینه مصوبات با بیشترین عایدی را فهم کرده است. 🔻همچنین دبیر شورای عالی امنیت ملی و نماینده رهبری در این شورا به واسطه جایگاه خطیرشان و وجه امنیتی، در تمام مسائل اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و بین المللی کشور که در حکم مسائل کلان اجرایی هستند، ورود و دخالت موثر دارند. این اشراف مدیریتی و سیاستی فرد را توانمند میکند که در بزنگاهها بهترین راهبرد را انتخاب کند. 🔻برای مثال اگر قرار است اتفاقی شبیه مدیریت کمبود کالا و ارز در کشور بیفتد، اگر فردی نباشد که به واسطه حضور و نقش در شورای عالی امنیت ملی و مجمع تشخیص مصلحت نظام با نهادها و وزارتخانهها رفت و آمد نداشته باشد و چم و خم فرآیند یک تصمیم تا اجرا را تجربه نکرده باشد، حتماً کشور را از چاله به چاه میاندازد. یعنی رییسجمهور آگاه و وقت شناس با یک تصمیم به موقع هم مشکل کشور را حل میکند و هم با تصمیم خود مانع ایجاد بستر فساد میشود. 💡دستاوردهای هستهای از هیچ، آنچه نداشتیم ساختیم در زمانیکه کشور حتی یک سانتریفیوژ هم نداشت و دانشجویان هستهای این مملکت تا به حال یک دستگاه آزمایشگاهی سانتریفیوژ از نزدیک ندیده بودند و آقای خاتمی عاجزانه از غرب طلب ساخت آن را میکرد؛ دکتر جلیلی در دهه هشتاد، با یک مدیریت هوشمندانه کشور را صاحب این دستگاه کرد و یک مبحث کاملا علمی و پیچیده را با تدابیر خود حل و فصل کرد. 🔻بعد از آن هم در قضیه غنیسازی ۲۰ درصد، یک پروژه دیپلماسی داخلی و خارجی را جلو برد که خروجی آن شد خودکفایی در ساختن داروهای کم یاب! 🔻 علاوهبراین در همان اثنای مذاکرات دهه هشتاد جلیلی وقتی متوجه میشود که قرار است ایران در سه چهار سال آینده به تحریم بنزین تهدید شود در عرض یکی دوسال نیروهای داخل را بسیج میکند که با کلید زدن پروژه ساخت پالایشگاههای سوختی با امکانات داخلی این تهدید را خنثی کند. دکتر جلیلی در مسیولیتهای اجرایی که تا این لحظه قرار گرفته، نشان داده است که در یک مدت کم و امکانات محدود میتواند با داشتن کفایت مدیریتی و سیاستی و در عین حال پاک دستی و پایمردی بر مبانی اسلام و انقلاب، میوه خود را که منفعت ملی است، بچیند. ✍محمدامین برغمدی #دولت_سایه #سابقه_اجرایی_جلیلی #ساخت_پالایشگاههای_سوختی #سعید_جلیلی عضو شوید 👇 📌@jalili_javanan
هدایت شده از رویش
💠 سخنوری به سبک دکتر جلیلی
🔰 مشاهده رفتار و گفتار برخی نامزدهای انتخاباتی در طول سالیان گذشته، تصوری برای جامعه ساخته است که شرکت در مبارزات انتخاباتی با هیاهوسالاری و بیاخلاقی عجین است. دکتر جلیلی این کلیشه را در دورههای مختلف انتخابات شکسته است؛ چراکه او همواره با متانت، بهدور از هیاهو و البته با ادبیات کارشناسانه و متقن سخن گفته است.
🔹 تهاتر فقط با پوست بز نیست!
البته این بدان معنا نیست که او نمیتواند جواب مناسب را در جای مناسب به اشخاص موردنظر بدهد. هنگامی که یکی از نامزدهای انتخاباتی در سال 1400، استفاده از روش تهاتر برای دور زدن تحریمها را بازگشت به دوره قبل از تاریخ دانسته بود؛ جلیلی این اظهارنظر را نشانه عدماشراف وی به مسائل کشور دانست و گفت: «تهاتر به این معنا نیست که پوست بز بدهیم و واکسن بگیریم! بلکه ما همین امروز محصولات با فناوری بالا(هایتک) را به اروپا صادر میکنیم. مانند داروهای بیوتک، لوازم پزشکی و انواع محصولات نانو.»
🔸نه به عوامگرایی، پیش به سوی صداقت
درحالیکه برخی نامزدهای انتخاباتی در دورههای گذشته بهراحتی به شعارهای عوامگرایانه(پوپولیستی) متوسل شدند؛ دکتر جلیلی همواره از سردادن اینگونه شعارها دوری کرده است. در دورهای که برخی نامزدها شعار چرخیدن همزمان چرخ اقتصاد و سانتریفیوژ را برای توجیه نگاه به غرب مطرح کردند سعید جلیلی صریحاً گفت که نباید ظرفیتهای کشور معطل خارجیها بماند. گاهی این صراحت و صداقت در کلام باعث میشود برخی حرفها برتافته نشود.
هنگامی که دکتر جلیلی در دیدار با اعضای تعاونیها خطاب به آنها گفت: «بخشی از مشکلات از سوی خود شماست» این صراحت و صداقت در کلام مشاهده شد. تجربه نشان داده است که برخی نامزدهای انتخابات که با سخنان عوام گرایانه، به دنبال جلب آرا بودهاند، پس از پیروزی در انتخابات نیز، با همین مهارتِ سر دادن سخنان عوامفریبانه، از پاسخگویی به مردم طفره رفتهاند و با لفاظی، ناکارآمدیهای دولت خود را نپذیرفتهاند.
🔹 ناگزیر از ادبیات کارشناسی
یکی از ویژگیهایی که سخنوری دکتر جلیلی را از سیاستمداران دیگر متمایز میکند، ادبیات کارشناسانه اوست. این ادبیات که ممکن است در نگاه اول ثقیل بهنظر برسد حاصل ساعتها نشست و برخاست و مواجهه مستقیم با مسائل کشور است. دایره واژگان تخصصی که از تورم و ناترازی انرژی تا شادکامی و تفریح خانوادهها جولان میدهد ناشی از همین نگاه مسئلهمحور است که طی سالهای گذشته در قالب نظرات تخصصی انباشته شده است. دشوار است که از چنین شخصیتی انتظار ادبیات عامیانه داشته باشیم بلکه این جامعیت، بهطور طبیعی ادبیاتی متقن و کارشناسانه را سبب میشود.
🔸 صادقالوعد، مثل شهید رئیسی
همین اشراف روی حوزههای مختلف و مشکلات خرد و کلان کشور سبب میشود تا از زبان دکتر سعید جلیلی جز وعدههای «شدنی» شنیده نشود. دادن وعدههای دور از واقعیت از راحتترین سخنانی بوده که در دورههای پیشین توسط برخی از نامزدهای انتخاباتی مطرح میشد اما در مشی سیاسی دکتر جلیلی به حکم «مَن كانَ يُؤمِنُ بِاللّه و َاليَومِ الآخِر فَليَفِ اِذا وَعَدَ»* اینگونه سخنان ممنوع است.
💡 بنابراین بهجای انتظار شنیدن حرفهای عامهپسند از دکتر سعید جلیلی باید از نوع سخنوری او به دلیل ارتقای سطح سیاستورزی کشور و تلاش برای حکمرانی صادقانه و حکیمانه استقبال نمود. جلیلی میتواند رهرو خوبی برای #رئیس_جمهور_شهید، آیتالله رئیسی در رعایت اخلاق انتخاباتی و صادقالوعد بودن باشد.
⚜هر كه به خدا و روز قيامت ايمان دارد بايد هرگاه وعده مى دهد به آن وفا كند. (پیامبر اکرم صلیاللهعلیهوآله)⚜
✍ علیرضا کریمخانی
#سخنوری_سعید_جلیلی
#مسئله_محوری
#دولت_سایه
#ادبیات_کارشناسی
عضو شوید👇
📌@jalili_javanan
هدایت شده از رویش
💠خاموشی برق تعطیل شد
مروری بر برنامههای سعید جلیلی برای رفع ناترازی انرژی به ویژه در حوزه برق
🔰ناترازی انرژی یکی از مسائلی است که کشور و مردم را با چالش مواجه کرده است؛ در واقع مصرف انرژی سر به فلک کشیده و از تولید و عرضه سبقت گرفته است. تمام حوزههای انرژی از برق گرفته تا نفت و گاز مبتلا به این معضل هستند و هر کدام در فصولی از سال خود را نشان میدهد. یک چشمه از این ناترازی، خاموشیهای گسترده برق در دولت روحانی است که موجبات آزار و اذیت مردم ایران را فراهم کرده بود.
🔹مطابق برآوردهای خارجی، هر ۱ ساعت خاموشی، ۱۵ دلار هزینه به مردم تحمیل خواهد کرد؛ علاوه بر آن، سرمایه اجتماعی نیز موضوع مهمی است که خاموشیها به آن ضربه میزند. دولت یازدهم علیرغم این اتفاقات تدابیر سودمندی اتخاذ نکرد و حتی شنوای راهحلهای دلسوزان کشور نیز نبود.
🔹 سعید جلیلی در اوج قطعیهای برق طی نشستی با کارگروه دولت سایه و عدهای از نمایندگان وقت مجلس، راهکارهایی را در سه سطح کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت ارائه کرد. همین نکات به دولت خدمتگذار شهید رئیسی داده شد که کلید رفع ناترازیهای برق در کشور بود و مردم را از شر این قطعیها نجات داد.
1⃣ دکتر جلیلی راهکارهایی مانند تکمیل نیروگاههای در حال تکمیل، افزایش بهرهوری، تأسیس چند نیروگاه متمرکز ظرف یکسال با کمک صندوق توسعه ملی و واگذاری تأمین برق صنایع بزرگ به بخش خصوصی را ارائه داد که با آن میتوان کسری موجود را پوشش داد تا در «کوتاهمدت» شاهد خاموشیها نباشیم.
2⃣ احداث ۸۰۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی در مقیاس بزرگ توسط دولت از محل صرفهجویی سوخت مایع و با مشارکت بخش خصوصی، نصب سالانه ۴ میلیون کنتور هوشمند برای مشترکان خانگی و نوسازی تجهیزات سرمایشی و گرمایشی مشترکان با اعمال مشوقهایی برای آنها در «میانمدت» دست ما را خواهد گرفت.
3⃣ در «بلندمدت» نیز ضمن تکمیل زنجیره تولید بومی سلول خورشیدی، باید بهرهوری و ظرفیت توربینهای بادی و توسعه نیروگاههای بادی را افزایش داد. اینها خلاصهای از طرح دولت سایه بود که با روی کار آمدن دکتر جلیلی به ریاست جمهوری، این مسیر با قدرت بیشتر ادامه خواهد یافت.
🔹آن چیزی که مجریان طرح را در این مسیر یاری داده و موجب تحقق آسان اهداف میشود هماهنگی کامل تمام دستگاههای متولی در فرآیند صنعت برق، نظارت دقیق بر اجرا و اصلاح نظام تعرفهگذاری است که با حضور یک رئیس جمهور آگاه از راهکارهای کارشناسی محقق خواهد شد.
✍ محمدصادق عباسی
#دولت_سایه
#رفع_ناترازی_انرژی
#سعید_جلیلی
عضو شوید 👇
📌@jalili_javanan
هدایت شده از رویش
💠جلیلی پشتیبان و رهرو شهید رئیسی
🔰میگفتند آواربرداری خیلی سخت است، مردم از این همه بیتدبیری بیطاقت شدند و جبران این عقبماندگی شما را بدنام میکند؛ شما مسئولیت را قبول نکنید! اما او به رسم آیه « قُل إِنَّمَا أَعِظُكُم بِوَاحِدَةٍ أَن تَقُومُواْ لِلَّهِ مَثنَى وَفُرَدَى ثُمَّ تَتَفَكَّرُواْ» برای خدا پا به عرصه انتخابات گذاشت؛ هر چند شهید جمهور به دنبال ریاست جمهوری نبود لکن اقبال مردمی او را فصلالخطاب جبهه انقلاب کرد. اما از سال 96 بر همگان واضح شده بود که این «تقومو» «مثنی» است نه «فرادا».
🔸تمام برنامههای چهارساله ۹۶ این بار برای انتخابات ۱۴۰۰، پشتوانهی چهار سال تحقیق، تجربه و برنامهریزی بیشتر را برای شهید جمهور فراهم آورده بود و خداوند متعال بخشی از «ثم تتفکروا» را با دکتر جلیلی برای شهید جمهور رقم زد.
دکتر جلیلی بدون هیچ مسئولیتی در جلسات شورای عالی اقتصادی دولت دعوت میشد تا برنامهها را تشریح کند. علاوهبر آن جلسات متعددی با وزیران پیشنهادی دولت به مجلس از جمله وزرای اقتصاد و نفت برگزار کرد. این نشان میدهد جلیلی، همواره برای جهش کشور اهتمام دارد حتی بدون مسئولیت مستقیم!
🔹میشود برخی دستاورهای دولت فعلی را در برنامههای انتخاباتی ۱۴۰۰ دکتر سعید جلیلی مشاهده کرد. او در سال ۹۹ در مورد رقابت ترانزیتی هشدار داد؛ اما تازه با روی کار آمدن دولت مردمی، با افتتاح و قوت گرفتن پروژههای راه آهن در سراسر کشور یا با جهش ترانزیت ایران است که اهمیت آن به چشم مردم میآید.
🔸جلیلی زمانی از دور زدن تحریمها برای جهش تولید و فروش نفت میگفت که وزیران دولت تدبیر و امید همه مسائل کشور را به بهانه افایتیاف متوقف کرده بودند؛ اما با روی کار آمدن دولت جدید معلوم شد که بدون افایتیاف هم کشور میتواند فروش نفت خود را از 300 هزار بشکه به بالای 2 میلیون بشکه در روز برساند.
🔹دکتر جلیلی در دیماه ۱۴۰۱ برای تحقق شعار چهار میلیون مسکنِ دولت شهید رئیسی، جلسهای شش ساعته با حضور معاون مسکن دولت برگزار میکند و ابعاد راهکار دولت در جهش تولید مسکن را به او میرساند. او همان زمان گره اصلی مسکن را در ترکفعل بانکها میداند و هنوز هم همین مشکل وجود دارد.
🔸حالا جلیلی میتواند ادامهدهنده راه دولت رئیس جمهور شهید باشد و برنامههای خود را در راستای جهش کشور اجرا کند.
✍ علیرضا منگلینسب
#سعید_جلیلی
#شهید_جمهور
#رقابت_ترانزیتی
#دولت_سایه
#فروش_نفت
عضو شوید👇
📌@jalili_javanan
هدایت شده از رویش
💠برنامهای برای شاهراه پولساز کشور
🔰استفادهی بهینه از ظرفیت ترانزیتی در تعامل با کشورهای دیگر، یکی از مسائل مهم در عرصهی #دیپلماسی_اقتصادی است. دکتر جلیلی شناخت خوبی نسبت به این ظرفیت داشته و در اظهارات خود به بیان اثرات اقتصادی و راهکارهای آن پرداخته است.
🔸ظرفیت ترانزیت گازی ایران
به عنوان نمونه دکتر سعید جلیلی در حوزهی ترانزیت انرژی اشاره داشته که ۱۷ درصد ذخایر گازی جهان در اختیار ایران است و رتبهی دوم جهانی محسوب میشود اما در میان صادرکنندگان گاز رتبهی هجدهم را دارد. همچنین بیان داشته که صادرات گاز ایران حدود ۵ میلیارد دلار است که میتواند تا ۱۳ میلیارد دلار افزایش پیدا کند. دولت #شهید_رئیسی در این زمینه با توسعهی فاز ۱۱ پارس جنوبی که شرکتهای مختلف طی ۲۰ سال نمیتوانستند آن را به اتمام برسانند؛ با تکیه بر توان داخلی این پروژه را نهایی کرد و اکنون ۱۲ میلیون مترمکعب گاز در این فاز پارس جنوبی تولید میشود.
🔹در حوزهی #ترانزیت_انرژی نیز خبری که تقریباً همه از آن اطلاع دارند، نقش ایران در سوآپ گاز ترکمنستان به جمهوری آذربایجان است که در اینجا ایران نیز منفعت خود را با برداشت گاز برای استانهای شمال شرق #ایران میبرد. در نتیجه با ظرفیتهای ایجاد شده هم توان تولیدی در این زمینه بیشتر شده و هم در عرصهی #دیپلماسی_اقتصادی انرژی گامهایی برداشته شده که میتوان بازارهای بیشتری را در این زمینه فعال کرد تا رشد اقتصادی در این زمینه حاصل شود.
🔸راهبرد توسعهی ترانزیت ریلی باید ادامهدار باشد
دکتر جلیلی در بخش دیگری از اظهارات خود نسبت به #ترانزیت خارجی این نکته را بیان میکند که نباید چند سال توان برخی دستگاهها و رسانهها معطوف به این موضوع شود که سرنوشت یک کنوانسیون در این زمینه چه میشود. در مقابل باید روابط خارجی اقتصادی ما بهگونهای تنظیم شود که منجر به جهش تولید و صادرات شود. چراکه با توجه به ویژگیهای جغرافیایی کشورمان میتوان راهگذرهای (کریدورهای) شمال به جنوب و نیز غرب به شرق را با زیرساختهای ریلی و جادهای فعال کرد.
🔹این ظرفیت در دولت #شهید_رئیسی تا حدود زیادی محقق شده به گونهای که در عمر کوتاهمدت دولت سیزدهم خطوط اصلی ریلی نسبت به قبل افزایش ۱۹۴ درصدی داشته است. همچنین سیر نخستین قطار ترانزیتی از شاخه شرقی راهگذر (کریدور) شمال به جنوب از مبدأ #روسیه به مقصد هند در تیر ماه سال ۱۴۰۱ فعالسازی شده است. در سال گذشته نیز فقط ۱۱۰۳ دستگاه واگن باری جدید اضافه شده است.
💡کلام آخر
ظرفیتهای دیگری نیز در ابعاد مختلف ترانزیت انرژی، جادهای، هوایی و ریلی وجود دارد که در این متن به بخشی از آنها به عنوان نمونه اشاره شد. با رویکرد آگاهانه و فعالانهی #دکتر_جلیلی نسبت به این مسائل، میتوان جهش اقتصادی بزرگی را برای جمهوری اسلامی ایران فراهم نمود.
#سعید_جلیلی
#جلیلی
#ترانزیت_انرژی
#روابط_خارجی_اقتصادی
عضو شوید👇
📌 @jalili_javanan
هدایت شده از رویش
💠جلیلی، نماینده مکتب واقعگرایی در سیاست خارجی
🔸علت عقبماندگی ایران در دهه ۹۰، پاسخ غلطی بود که در دولت روحانی به مسئله تحریم داده شد. روحانی معترف بود که از مدیریت کشور تحت تحریم، ناتوان است؛ فلذا مهمترین پروژه خود را مذاکره برای رفع تحریمها قرار داد.
🔹روحانی و ظریف میکوشیدند با دوری از رفتارهای حساسیتبرانگیز، آمریکاییها را مجاب به لغو تحریمها کنند؛ اما آمریکا به این نتیجه رسید که با تشدید تحریمها، میتواند امتیازات بیشتری از ایران بگیرد. بنابراین، نهتنها به تعهدات خود در رفع تحریمهای هستهای پایبند نبود، بلکه با خروج از برجام و اعمال شدیدترین تحریمهای تاریخ، امتیازهای بیشتری مطالبه کرد؛ اما با درایت مقام معظم رهبری و مقاومت مردم ایران، برنامه «فشار حداکثری» شکست خورد.
🔸در نتیجۀ نگاه فانتزی و غیرواقعبینانه روحانی و ظریف، نهتنها تحریمها برداشته نشد، بلکه تعداد آنها چندین برابر شد؛ سقوط ارزش پول ملی، صفر شدن نرخ رشد اقتصاد و کمبود اقلام اساسی و دارو از دیگر نتایج این نگاه بود. آثار مخرب این نگاه، قبلتر و در جریان مناظرات انتخاباتی ۱۳۹۲ توسط سعید جلیلی، هشدار داده شده بود.
🔹در مقابلِ نگاه فانتزی و مخرب روحانی و ظریف به سیاستخارجی، نگاهی واقعبینانه قرار دارد که توسط #رئیس_جمهور_شهید و #دکتر_جلیلی نمایندگی میشود. در نگاه جلیلی سیاستخارجی باید در خدمت تأمین منافع ملی و پیشرفت کشور باشد.
🔸ثمرات نگاه واقعی به سیاستخارجی
روحانی حتی تأمین واکسن کرونا را به تصویب FATF مشروط کرد؛ درحالیکه در همان ماههای ابتدایی دولت شهید رئیسی، طی یک تماس تلفنی با رئیس جمهور چین، واکسن موردنیاز کشور تأمین شده و با شروع واکسیناسیون عمومی، از سلامت مردم محافظت شد.
🔹در روزهایی که #فروش_نفت ایران به ۲۰۰ هزار بشکه در روز رسیده بود، روحانی بسیاری از راهکارهای خنثیسازی تحریمها را اجرا نکرد و وزیر نفت دولت دوازدهم اعلام کرد امکان فروش بیشتر از ۲۰۰ هزار بشکه نفت وجود ندارد؛ اما با شروع دوره ریاستجمهوری #شهید_رئیسی و در اثر همافزایی وزارت نفت و کارشناسان #دولت_سایه، اقدامات لازم جهت خنثیسازی تحریمهای نفتی آغاز شد و ظرف سه سال و بدون آنکه حتی یکی از تحریمهای آمریکا برداشته شود، فروش نفت کشور «پنج برابر» شده است.
🔸در شرایطی که حجم صادرات ایران به ۳۰ کشور اروپایی کمتر از میزان صادرات به افغانستان و عراق است، دارندگان رویکرد فانتزی به سیاستخارجی، سالها وقت مردم را صرف دلجویی از آمریکا و چند کشور اروپایی کرده و برای واردات چند هواپیمای دستچندم، جشن گرفتند. این در حالی است که جلیلی سالها هشدار داده بود که کشور نباید معطل خارجیها بماند.
🔹رشد ۲۵۰ درصدی صادرات نفت، رشد اقتصادی مثبت ۵ درصد، اتمام ۱۱۰۰ پروژه عمرانی به ارزش ۵۰۰ هزار میلیارد تومان، ایجاد ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار شغل، رشد سه برابری صادرات #دانشبنیان، شکسته شدن رکورد #ترانزیت جادهای، احیای ۸۴۰۰ واحد تولیدی، آزادسازی منابع ارزی بلوکه شده و ۳۰۰ میلیارد دلار تجارت خارجی و احیای روابط با عربستان تنها نمونههایی از نگاه واقعی به سیاستخارجی در سه سال اخیر است که ثمرات شیرینی برای مردم به همراه داشته است.
🔸رویکرد صحیح در مواجهه با تحریمها
جلیلی معتقد است تحریمهای آمریکا علیه ایران، اقدامی ظالمانه است که باید هرچه سریعتر لغو شود اما تجربۀ سالها مواجهه آمریکا با کشورهای تحتتحریم نشان داده است، چنانچه آمریکاییها حس کنند که ابزار تحریم در عقبنشینی یک کشور مؤثر است؛ مجدداً و با شدت بیشتری از این ابزار استفاده میکنند.
🔹اندوختۀ تاریخی ما حکایت از این دارد که گزینۀ «تحریم» تنها زمانی از روی میز آمریکاییها برداشته میشود که آنها #تحریم کردن کشور را بیاثر ببینند. به عنوان نمونه، در دهه هشتاد و در اوج مذاکرات ۱+۵ با ایران، طرف مقابل تصمیم به تحریم ایران در حوزۀ #واردات_بنزین گرفت اما با هوشمندی #جلیلی در افزایش تولید بنزین، خطر تحریم بنزین در آن زمان و تاکنون برطرف شده است.
💡لغو تحریمها تحت اختیار ایران نیست و در هر زمان که آمریکا بخواهد و بتواند، امکان بازگشت تحریمها وجود دارد. بنابراین به نظر میرسد مردم بهجای انتخاب مدعیان #لغو_تحریم، باید کسانی را انتخاب کنند که بتوانند کشور را در شرایط تحریم اداره کنند؛ چراکه ادارۀ خوب کشور، موجب بیاثر شدن تحریمها و کاهش انگیزه تحریمکنندگان برای حفظ تحریمهای موجود، خواهد شد.
#سعید_جلیلی
#سیاستخارجی
#شهید_رئیسی
#دولت_سایه
عضو شوید👇
📌@jalili_javanan
هدایت شده از رویش
💠 تفریح؟! جلیلی برای این هم برنامه دارد
🔰 یکی از مؤلفههای پیشرفت در هر جامعهای میزان و نحوه اوقات فراغت و تفریح افراد به ویژه جوانان است. اگر اوقات فراغت به صورت هدفمند سپری شود باعث بهبود بهرهوری کسبوکار جلوگیری از برخی آسیبهای اجتماعی مانند اعتیاد و طلاق میشود. مطابق اصل ۴۳ قانون اساسی دولت موظف است برای این زمانها برنامهریزی کند.
🔹دکتر سعید جلیلی با بهرهگیری از ظرفیتهای کارشناسی و بررسیهای علمی برای تفریح و اوقات فراغت مردم برنامههایی تدارک دیده که مهمترین بخشهای آن به دو حوزه #مسافرت و #موزهگردی میپردازد.
🔸به گزارش سازمان جهانی گردشگری ایران از نظر داشتن آثار باستانی و تاریخی در رتبه دهم و از لحاظ جاذبههای طبیعی در جایگاه پنجم قرار دارد. متأسفانه دولتها از این ظرفیتها غفلت کرده و برای بهرهبرداری صحیح از این فرصتها برنامهریزی لازم را نداشتهاند.
تحقیقات نشان میدهد که ۳۰ درصد از خانوادههای ایرانی در یک سال حتی «یکبار» نیز به مسافرت نرفتهاند. همچنین قصد کمتر از یکسوم خانوادههایی که موفق به برنامهریزی برای سفر شدهاند #تفریح بوده و نیمی از آنان جهت دید و بازدید از اقوام به مسافرت رفتهاند.
🔹برنامه جلیلی برای مسافرت ما چیست؟
دکتر جلیلی بر این باور است که دولت با همین بودجه و امکاناتی که در دست دارد میتواند به سادگی برای تفریح و نشاط مردم برنامه داشته باشد. برای مثال اقامتگاههای مسافرتی سازمانی که غیر از بخش خصوصی مانند هتلها هستند، در اختیار دولت بوده ولی تنها در یکسوم سال توسط کارکنان دولتی از آنها استفاده میشود و در دو سوم دیگر سال خالی و بدون استفاده میمانند. درحالیکه دولت میتواند با کمترین هزینه آنها را به خانوادهها علیالخصوص زوجهای جوان بدهد.
🔸تا به حال از چند موزه بازدید کردهاید؟
ایران ۷۹ موزه دارد که سالانه ۲۲ میلیون نفر از آنها بازدید میکنند. با اجرای برنامه #دکتر_جلیلی این آمار را میتوان به ۴۰ میلیون بازدیدکننده رساند. ایجاد ظرفیت برای بازدید رایگان از #موزهها باعث میشود آخر هفته #خانوادهها به مشاهده آثار باستانی و تاریخی سرزمینشان اختصاص یافته و با تاریخ ایران آشنا گردند.
💡محور اصلی برنامه دولت جلیلی برای استفاده از اوقات فراغت ایرانیان، دسترسی همگانی و ارزان به امکانات تفریحی و فرهنگی است که میتواند به نشاط و شادکامی خانوادهها و در نتیجه جهش کشور در عرصه کار و تلاش بینجامد.
✍ محمدصادق عباسی
#دکتر_جلیلی
#اوقات_فراغت
#سعید_جلیلی
#گردشگری
#امکانات_تفریحی
عضو شوید👇
📌@jalili_javanan
هدایت شده از رویش
💠فرق میکند چه کسی رئیس جمهور باشد!
دولت جلیلی، ادامهدهنده مسکنسازی رئیسی
🔰در دولتهای گذشته برخی مسئولان طرح ملی مسکن مهر را «مزخرف» خوانده و کشور را حداقل ۵ سال معطل نگه داشتند؛ زمانی هم که دولت را تحویل دادند ابراز پشیمانی کردند که «اشتباه کردیم خانه نساختیم»! این افراد به ترتیب عباس آخوندی وزیر وقت راه و شهرسازی و حسن روحانی رئیس جمهور اسبق هستند!
به گواه کارشناسان وعده #شهید_رئیسی یک امر شدنی و حتی حداقلیست! با توضیح ۳ مشکل اصلی که پروژه مسکن به عنوان لوکوموتیو پیشران اقتصاد کشور را با مشکل روبهرو کرده یعنی؛ ۱. تأمین نقدینگی ۲. تأمین زمین ۳. تأمین مصالح ارزان قیمت میتوان ادعای بالا را بهتر فهمید.
🔸حال و گذشته مسکن
طبق آمار تا پیش از دهه ۸۰ درحالیکه اقدام قابلتوجهی از سمت دولت برای #مسکن صورت نمیگرفت؛ سالانه بین ۴ تا ۵ هزار واحد ساخته میشد که پاسخگوی نیاز کشور نبود.
با ایجاد هماهنگی میان دستگاههای مختلف بعد از #طرح_ملی_مسکن این آمار در سال ۹۱ به ۹ هزار واحد هم رسید. جالب است در سال ۸۶_۸۴، زمانیکه دکتر جلیلی معاون اروپا و آمریکای وزارت امور خارجه بود؛ در یک دیدار با آقای چاوز، رئیس جمهور وقت ونزوئلا، مطرح شد که ایران پروژه #انبوهسازی_مسکن ۱۰ هزار واحدی را طی یک سال در ونزوئلا انجام دهد؛ همان موقع شرکتهای ایرانی از پس این وعده برآمدند.
این اتفاق و طرح #مسکن_مهر در آن زمان چند پیام داشت؛
۱. توانایی داخلی مهیاست و حتی بیشتر از آن هم وجود دارد.
۲. علاوهبر ۱۳۰ شغلی که درگیر میشود، ارزآوری فوقالعادهای برای کشور دارد.
۳. مسکنسازی نیاز به همراهی شخص رئیس جمهور دارد.
🔹سه مشکل، سیصد راهحل مغفول!
تکراریترین بهانه برای شانه خالی کردن دولتها جهت ساخت مسکن، مشکل تأمین نقدینگی بوده است؛ اما با یک مدیریت درست میتوان بدون چاپ پول نقدینگی لازم را بدست آورد؛ مانند صندوقهای سرمایهگذاری املاک و مستغلات، مانده تسهیلات صندوق سرمایهگذاری زمین و ساختمان، حسابهای امانی، بازار رهن ثانویه و واسپاری مسکن و توسعهای شدن بانک مسکن و... .
🔸حدود ۹۰ % مساحت کشور در اختیار دولت است و اساساً مشکل تأمین زمین برای دولت معنایی ندارد. از طرف دیگر زمینهای بسیاری در داخل شهرها در اختیار وزارتخانههای مختلف است که قابلیت ساخت مسکن دارد. همچنین بنا به آمارهای رسمی وزارت راه و شهرسازی حدود ۷۴ هزار هکتار بافت فرسوده در سطح شهرها وجود دارد که با سازماندهی آنها نیز میتوان درصد زیادی از زمین مورد نیاز را تأمین کرد.
در مشکل تأمین مصالح ساختمانی هم این قابلیت وجود دارد که با ایجاد هماهنگی میان وزارت صمت و اقتصاد مصالح ساخت مسکن با قیمتی مناسب به دست سازندگان برسد. تمامی مصالح اصلی ساخت یک میلیون مسکن در سال مثل فولاد، سیمان و... در کشور در حال تولید است و ظرفیت تولید این مصالح نیز بسیار بیشتر از نیاز داخل است؛ تاجاییکه به کشورهای مختلف صادر میشود.
🔹به کجا میتوانیم برویم؟
از ابتدای دولت سیزدهم تا کنون ساخت ۲میلیون و ۶۰۰ هزار مسکن کلید خورده است که ۵۰۰ هزار مسکن تحویل داده شده و بقیه آن در شرف تحویل است. شهید رئیسی از ظرفیت بالقوه داخلی بهره برد و با اهتمام ویژهای که داشت توانست آن ظرفیتها را بالفعل کند؛ بنابراین میتوان گفت نبودن مدیریت درست، اصلیترین عامل عقب ماندگی در مسکن، پیش از دولت شهید رئیسی بوده است. دکتر جلیلی میتواند با همان فرمان و ادامه دادن راه دولت سیزدهم حداقل نیاز کشور را یعنی ساخت سالیانه یک میلیون مسکن را محقق کند.
✍محمدامین برغمدی
#سعید_جلیلی
#مسکنسازی
#جلیلی
#شهید_رئیسی
عضو شوید👇
📌@jalili_javanan
هدایت شده از رویش
💠دغدغه اشتغال جوانان چگونه در دولت جلیلی برطرف خواهد شد؟
🔰بااینکه اشتغالآفرینی نتیجه سیاستگذاری صحیح قوای مقننه و مجریه به صورت همزمان است، به دلیل عملیاتی بودن ماهیت قوه مجریه، نقش دولت اهمیت مضاعف پیدا میکند.
🔸در نگاه دکتر سعید جلیلی، ایجاد اشتغال باید از مسیر «کارآفرینی» باشد؛ مسیری که با توجه ویژه به نقش و سهم مردم از اقتصاد، و با درنظرگرفتن علایق و سلایق آنان، نهتنها به #اشتغال_جوانان و علاقمندان منجر شده است و کشور را بر مدار توسعه اقتصادی قرار میدهد، بلکه موجب غرور و بالندگی شاغلان نیز میگردد.
در این راستا، چشم انداز دکتر سعید جلیلی ایجاد و تکامل بستری است که به صورت خودکار منجر به تحقق هر نوعی #کارآفرینی شود. بستری مدرن و هوشمندانه به نام «اکوسیستم کارآفرینی»! در این سازوکار به محض آنکه یک نفر با هر سن، علم و دانش، تجربه و سابقه کاری بخواهد علاقه و ایده کارآفرینانه خود را دنبال کند، در سریعترین زمان، به هدف خود برسد.
🔹برنامه چیست؟
میتوان بخشی از برنامههای دکتر جلیلی برای #اشتغالآفرینی را در موارد زیر نام برد:
1⃣ بهبود محیط کسب و کار مثل رفع موانع و شکستن انحصار مجوزها
2⃣ توانمندسازی ظرفیتهای موجود مانند بازراهاندازی واحدهای راکد صنعتی
3⃣ توجه ویژه به کسبوکارهای خرد و متوسط شامل توسعه مشاغل خانگی، کسبوکارهای خانوادگی و محلی و...
4⃣ برنامه برای ساختارهای اقتصادی مانند توسعه تعاونیها
5⃣ ارتقاء اشتغال دانشگاهمحور و #دانشبنیان با تعیین سهم هر دانشگاه برای ارزآوری
6⃣ اشتغال روستایی صادراتمحور شامل احیا و رونق تعاونیهای روستایی، کارگاههای متحرک صنایع تبدیلی برای ایجاد ارزشافزوده و جلوگیری از خام فروشی
7⃣ کاربست دانش و فناوریهای نوین جهت تربیت نیروی انسانی متخصص با هدف صدور بینالمللی خدمات فنی و مهندسی نظیر: بهرمندی از #هوش_مصنوعی (AI) جهت اشتغال فرامرزی
8⃣ ایجاد ابَرپروژهها محلی، ملی و بینالمللی مانند احداث پتروپالایشگاههایی جهت خرید نفت کشورهای منطقه و ایجاد ارزشافزوده و بازصادرات آن (Re-export)
9⃣ توسعه اقتصاد دریا با ایجاد ارزش افزوده و جلوگیری از خام فروشی شیلات و بومیسازی صیدهای ترال
در نهایت باید امید داشت مسیر تولید سالی یک میلیون شغل و کاهش نرخ بیکاری که در دولت #شهید_رئیسی آغاز شده بود در دولت #دکتر_جلیلی نیز با قدرت بیشتر ادامه یابد.
✍ محمدعلی طبری
#سعید_جلیلی
#اشتغالآفرینی
#جلیلی
#شهید_رئیسی
#اکوسیستم_کارآفرینی
#اشتغال
عضو شوید👇
📌@jalili_javanan