هدایت شده از آرشیوکنفرانس اتحادیه عماریون
─┅═༅🕊🕋🕊༅═┅─
🌖◁یکی از شبهاتی که درباره حادثه کربلا مطرح می شود این است که«قیام عاشورا به دستور خداوند متعال صورت گرفته و یک سری بین خداوند و بنده اش است،درنتیجه ما نمی توانیم از قیام عاشورا به عنوان الگو استفاده کنیم»که این حرف واضح البطلان است،چراکه در صورت پذیرش این حرف به هیچکدام از سیره اولیای الهی نمی توان تمسک جست چرا که آنها هم با خداوند متعال در ارتباط بوده اند و نوعی رمز با خود بهمراه داشته اند.همه انسانها چه خردسال و سالخورده چه مسلمان و غیر مسلمان می توانند در این دانشگاه به فراخور معرفتشان درس بیاموزند و اساتید این دانشگاه شخصیت هایی مانند امام حسین علیه السلام ،حضرت ابوالفضل علیه السلام و حضرت زینب سلام الله علیها می باشند.
─┅═༅𖣔2⃣𖣔༅═┅─
هدایت شده از آرشیوکنفرانس اتحادیه عماریون
─┅═༅🕊🕋🕊༅═┅─
🌖◁یکی از عبرتهای قیام عاشورا عزت مداری است،مرگ با عزت زندگی است و زندگی با ذلت همان مرگ می باشد و ذلت و خواری با اصل مسلمانی جمع نمی شود.یکی از مهمترین عوامل،تغییر در ارزش های اسلامی بود و جداکردن مردم از اهل بیت علیهم السلام،تبعید صحابه بزرگ و مغضوب واقع شدن آنها و تبدیل خلافت پیامبر°ص° به پادشاهی باعث تغییر ارزشها و آرمانهای جامعه اسلامی گردید.
🚩➰واقعه عاشورا یک رویداد یکروزه نیست، یک دانشگاه، یک مکتب و یک بینش است. در این دانشگاه بالاترین درسهای ذلتگریزی، ستمستیزی، حمایت از دین و امامت، وفاداری، شجاعت، شکیبایی، پایبندی به آداب و
اصول اسلامی و مبارزه با خودپرستی و خودکامگی با خون نگارش یافته و فضیلتهای والای الهی و انسانی به نمایش گذاشته شده است. از سوی دیگر عاشورا مظلومانهترین و جانگدازترین تراژدی تاریخ است.
─┅═༅𖣔3⃣𖣔༅═┅─
─┅═༅🕊🕋🕊༅═┅─
🌖◁امام حسین علیه السلام
در روزعاشورا چندین مرتبه
برای لشکر شام و کوفه سخنرانی و اتمام حجت کردند،دلیل و برهان قاطع آوردند اما اثری بر آن دلهای انباشته از حرام نگذاشت.خواص افراد صاحب نفوذ و صاحب تأثیر هستند که رفتار و گفتارشان در جامعه مخاطب دارد.در آن دوران خواص به دلیل کوتاهی در رسالت خویش دچار لغزش شدند که منشا اصلی آن دنیا گرایی این افراد بود.
🚩➰در این واقعه جانسوز، فضیلتها را سر بریدند، عدالت و امامت را بر نیزه کردند و همه ارزشهای والای الهی و انسانی را به مسلخ بردند. با شلاق شقاوت، تن مظلوم عدالت را خستند. با نیزه نیرنگ و دنائت، پیکر مجروح حقیقت را دریدند و با شمشیر ستم، تجسم تقوا و راستی را در قربانگاه خونین کربلا، مظلومانه به خاک و خون کشیدند. عزاداری و گریستن بر مظلومیتهای قهرمانان دشت نینوا در حقیقت گرامیداشت ارزشهای والای این حرکت بزرگ و اهداف نهضت عظیم سیدالشهدا علیه السلام است. این مرثیه، مرثیه همه فضیلتهای تاریخ، مرثیه همه مظلومیتهای ناسروده، مظلومیت همه مظلومان گمنام و مظلومیت همه حقایق است
─┅═༅𖣔4⃣𖣔༅═┅─
🌖◁ عاشورا درس مبارزه دایمی با ظلم و ستم، دستگیری از ضعیفان، ولایتمداری و بصیرت و مبارزه با مظاهر فساد را باید جزو اهداف و سیره شهیدان کربلا به خصوص حضرت سیدالشهدا علیه السلام بدانیم که برای بشریت درسآموز است.تمام لحظههای قیام امام حسین علیه السلام و ابعاد آن دانشگاه بزرگ معرفت است که شناخت آن و عمل به توصیههای آن امام همام نیاز بشر امروز و سعادت دنیا و آخرت را برای همه جامعه بزرگ انسانی رقم میزند.استکبارستیزی درس اصلی عاشوراست
🚩➰عاشورا، مکتبی است درس آموز و سرشار از آموزه های تعالی بخش وبسان خوانی است گسترده، با انبوهی از مائده های آسمانی. بی گمان، آنان که بر سر این سفره مهمان آیند و طعم این مائده ها را بچشند و به درستی،درسهای این مکتب را فرا گیرند،آینه دار حسین علیه السلام شده، وجودشان بازتاب خُلق حسینی خواهد شد وچون سالار شهیدان کربلا علیه السلام صاحب عزّت و کرامت خواهند شد.
─┅═༅𖣔5⃣𖣔༅═┅─
─┅═༅🕊🕋🕊༅═┅─
🌖◁جاذبه آن حقیقت بزرگ و آن شهید جاودانه، تنها در سرزمینهای اسلامی محصور نماند؛ بلکه در آنسوی جغرافیای کره خاکی، یعنی مغرب زمین نیزه دلهای بیدار وجانهای مشتاق را مسحور خویشساخت و زبانشان را به ستایش ازخویش گویا کرد؛ برای نمونه «ارمانرنو» فرانسوی در رثای آن حضرت ویارانش چنین می گوید:حسین علیه السلام پس از پدر و برادرکه آن دو نیز در راه خدا شهید شدند ـ به زیر چکمه استبداد جان داد. یارانش هفتاد و دو تن بودند. و دشمنانش ده هزار؛ و او همسر و فرزندانش را د
رپسِ تپّه ای پناه داده بود.
🚩➰ از آسمان آتش می بارید و زمین سوزان بود. مردان،تشنه افتخار بودند و کودکان تشنه آب.سرانجام، حسین علیه السلام که همه یاران وفرزندانش را از دست داده بود، خود نیز با پیکری خونین و چاک چاک برزمین افتاد. از آن پس، هر شامگاه،آسمان خون می گرید و وحوش کوه وصحرا نالان اند و من بر آن رادمردانی که آن روزها در صحرای کربلا و در راه عشق بی پایان به خدا، زندگی و هستی خود را از دست دادند، رشک می برم وغبطه می خورم.
─┅═༅𖣔6⃣𖣔༅═┅─
─┅═༅🕊🕋🕊༅═┅─
🌖◁حقیقت، این است که نماز، ارتباط بی واسطه با خداوند و معراج نمازگزاراست و انسان را به مقام قرب پروردگارمی رساند، پس دارای اهمیت فراوان است؛ اما به نظر می رسد، اقامه نمازمنحصر در این دلیل نبوده و دلیل دیگری نیز در کار باشد. علت دیگری که می توان برای آن در نظر گرفت این است که این امر، عبادتی است که درآن، حتی پیش از ارتباط درست باپروردگار، سخن از رابطه صحیح بابندگان خداوند و ادای حقوق آنان نیزدر میان است؛ گرچه در پستوی خانه ودر مکانی کاملاً خلوت، آن فریضه،اقامه شود
🚩➰پروردگار، نمازی را می پذیرد که در مکانی مباح خوانده شود، و غصبی نباشد و با لباسی خوانده شود که حاصل تاراج دارایی کسی نباشد؛ و باآب وضویی ادا شود که دزدی و مال دیگران نباشد. خلاصه اینکه پیش ازحقوق پروردگار، حقوق انسانها در آن رعایت شده باشد؛ و پیش ازخداگرایی، دگرگرایی در آن جلوه گرباشد. این گونه است که در نهاد نماز ـاین نماد ارتباط با خدا، یک حقوق بشربزرگ، تعبیه شده است. این نیزمی تواند دلیل دیگر اهتمام امامان معصوم علیهم السلام به ویژه سالار شهیدان علیه السلام به اقامه این فریضه الهی؛ حتی در ظهرعاشورا باشد.
─┅═༅𖣔7⃣𖣔༅═┅─
─┅═༅🕊🕋🕊༅═┅─
🌖◁وَلَمَّا رَأیَ الْحُسَیْنُ حِرْصَ الْقَوْمِ عَلَیتَعْجِیلِ الْقِتَالِ وَ قِلَّةِ انْتِفَاعِهِمْ بِمَواعِظِ الْفِعَالِ وَالْمَقَالِ، قَالَ لاَِخِیهِ الْعَبَّاسِ علیه السلام : اِنِ اسْتَطَعْتَاَنْ تَصْرِفَهُمْ عَنَّا فِی هَذَا الْیَوْمِ فَافْعَلْ، لَعَلَّنَانُصَلِّی لِرَبِّنَا فِی هَذِهِ اللَّیْلَةِ فَاِنَّهُ یَعْلَمُ اِنِّی اُحِبُّالصَّلاَةَ لَهُ وَ تِلاَوَةَ کِتَابِهِ؛ چون حسین علیه السلام دید که در روز تاسوعا سپاه ابن زیاد در شروع جنگ، بسیار عجله و شتاب دارند، و موعظه و نصیحت گفتاری وعملی در آنان اثر نمی گذارد، به برادرش عباس علیه السلام فرمود: اگرمی توانی این سپاه را امروز از مامنصرف کنی، این کار را بکن! تا یک امشب را به نماز بپردازیم؛ زیرا خدامی داند که من به نماز و تلاوت قرآن علاقه دارم.
─┅═༅𖣔8⃣𖣔༅═┅─
─┅═༅🕊🕋🕊༅═┅─
🌖◁سپس راوی چنین ادامه می دهد:«عباس آمد و درخواست امام حسین علیه السلام رابا آنان در میان گذاشت عمر بن سعدسکوت کرد و گویا مایل نبود در جنگ،تأخیری رخ دهد. عمر بن حجّاج زبیدی گفت: به خدا قسم! اگر هر کس دیگری چنین درخواستی می کرد، می پذیرفتیم.چگونه از حسین علیه السلام نپذیریم، و حال آنکه او از آل محمّد است.
🚩➰پس قبول کردند و جنگ، یک روزبه تأخیر افتاد. راوی می گوید: وَباتَالْحُسَینُ علیه السلام وَ اَصْحَابُهُ تِلْکَ اللَّیْلَةِ، وَلَهُمْ دَوِیٌّکَدَوِیِّ النَّحْلِ مَا بَیْنَ رَاکِعٍ وَ سَاجِدٍ وَ قَاعِدٍ؛حسین علیه السلام و یارانش آن شب را درحالی که زمزمه ای چون زمزمه زنبورعسل، بر اثر دعا و نیایش داشتند، دررکوع و سجود و در حال نشسته به صبح رسانیدند.
─┅═༅𖣔9⃣𖣔༅═┅─
─┅═༅🕊🕋🕊༅═┅─
🌖◁از نگاه آموزه های دینی، دایره خیرخواهی، تنها به دوستان،محصورنمی شود؛ بلکه انسان کامل از نگاه اسلام، فردی است که خیرخواه همگان است؛ حتی در باره آنان که درباره او ناسپاسی کردند و دشمنی ورزیدند.
🚩➰یکی از وظایف مسلمانان در برابریکدیگر، خیرخواهی است. امام صادق علیه السلام در این باره می فرماید: عَلَیْکُمْ بِالنُّصْحِ لِلّهِ فِی خَلْقِهِ فَلَنْ تَلْقَاهُ بِعَمَلٍ اَفْضَلَ مِنْهُ؛ بر شما باد به خیرخواهی برای خدا نسبت به خلق او که هرگزخداوند را با عملی بهتر از این کارملاقات نخواهی کرد.
─┅═༅𖣔🔟𖣔༅═┅─
─┅═༅🕊🕋🕊༅═┅─
🌖◁آخرین نماز امام حسین علیه السلام درروز عاشورا اتفاق افتاد. چون وقت نماز ظهر فرا رسید، مردی از یاران آنحضرت به نام «ابو ثمامه صیداوی» به آن حضرت عرض کرد: «ای ابا عبداللّه! جانم به فدایت! این گروه به مانزدیک شده اند و به خدا سوگند که پیش از تو، من باید کشته شوم ودوست دارم چون خدا را ملاقات می کنم با تو نماز خوانده باشم.» امام حسین علیه السلام سر به سوی آسمان برداشت و فرمود: «نماز را تذکّر دادی، خدای تورا از نمازگزاران قرار دهد.» آن گاه امام حسین علیه السلام زهیر بن قین و سعید بن عبد اللّه را گفت در جلوی آن حضرت بایستند تا او نماز ظهر بگذارد، پس امام علیه السلام با نیمی از یارانش نماز خوف به جای آوردند.
خوشا آنان که اللّه یارشان بی
به حمد و قل هو اللّه کارشان بی
خوشا آنان که دایم در نمازند
بهشت جاودان بازارشان بی
─┅═༅𖣔1⃣1⃣𖣔༅═┅─
─┅═༅🕊🕋🕊༅═┅─
🌖◁در مکتب عاشورا نمونه هایی ازاوج خیرخواهی سالار شهیدان علیه السلام رامی بینیم؛ آنجا که وقتی برخی برای یاری آن حضرت عذر آوردند و بهانه تراشیدند، آن حضرت از روی خیرخواهی و برای آنکه آنان دچارعذاب الهی نشوند، توصیه می کند که ازآن مکان فاصله گیرند؛ چرا که اگرباشند و فریاد «هَلْ مِنْ نَاصِر» حسین رابشنوند و به یاری او برنخیزند، گرفتاردوزخ خواهند شد.
🗣عمرو بن قیس مشرقی گوید که من و پسرعمویم در قصر بنی مقاتل، خدمت حسین علیه السلام رسیدیم و براو سلام کردیم. حضرت پرسید: «آیا به یاری من آمده اید؟» گفتم: «مردی عیالمندم، و مال بسیاری از مردم نیز،نزد من است؛ چون نمی دانم کار شما به کجا می انجامد. می ترسم که امانت مردم ضایع شود. پسر عمویم نیز مانندهمین سخن را به زبان آورد. حسین علیه السلام فرمود: پس، از اینجا بروید تا فریادمرا نشنوید و اثری از من نبینید که به راستی هر کس، فریاد ما را بشنود و یا•از دور• سیاهی و شبح ما را ببیند؛ ولیدرخواست ما را نپذیرد و به فریاد مانرس
─┅═༅𖣔1⃣2⃣𖣔༅═┅─
─┅═༅🕊🕋🕊༅═┅─
🌖◁جهان، پیشرفتهای مادی، علمی ومعنوی خویش را وامدار ایثارگران است؛ آنها که از مال و جسم و جان خویش، مایه گذاشتند تا آدمیان را مهمان انواع برکتها کنند؛ آنان که سوختند تا به جمع بشر روشنایی بخشند؛ گریستند تا بر لبهای دیگران شکوفه خنده بنشانند و بار غم به دوش کشیدند تا برای دیگران، شادمانی بهارمغان آورند.حضرت علی علیه السلام می فرماید: خَیْرُالْمَکارِمِ الاِْیثارِ؛ بهترین مکارم اخلاق،ایثار است
🚩➰آنکه خداوند را به حکمت وعدالت می شناسد و از این نکته، آگاهاست که خداوند جز به صلاح بنده اش رفتار نمی کند، در برابر مشیّت اوتسلیم، و به قضا و قدرش راضی می شود. چنین کسی همان گونه که درخوشیها خرسند است، در ناخوشیهانیز، سر بر آستان رضا می ساید و تسلیم حضرت دوست است.
─┅═༅𖣔1⃣3⃣𖣔༅═┅─