─┅═༅🕊🕋🕊༅═┅─
🌖◁سپس راوی چنین ادامه می دهد:«عباس آمد و درخواست امام حسین علیه السلام رابا آنان در میان گذاشت عمر بن سعدسکوت کرد و گویا مایل نبود در جنگ،تأخیری رخ دهد. عمر بن حجّاج زبیدی گفت: به خدا قسم! اگر هر کس دیگری چنین درخواستی می کرد، می پذیرفتیم.چگونه از حسین علیه السلام نپذیریم، و حال آنکه او از آل محمّد است.
🚩➰پس قبول کردند و جنگ، یک روزبه تأخیر افتاد. راوی می گوید: وَباتَالْحُسَینُ علیه السلام وَ اَصْحَابُهُ تِلْکَ اللَّیْلَةِ، وَلَهُمْ دَوِیٌّکَدَوِیِّ النَّحْلِ مَا بَیْنَ رَاکِعٍ وَ سَاجِدٍ وَ قَاعِدٍ؛حسین علیه السلام و یارانش آن شب را درحالی که زمزمه ای چون زمزمه زنبورعسل، بر اثر دعا و نیایش داشتند، دررکوع و سجود و در حال نشسته به صبح رسانیدند.
─┅═༅𖣔9⃣𖣔༅═┅─
─┅═༅🕊🕋🕊༅═┅─
🌖◁از نگاه آموزه های دینی، دایره خیرخواهی، تنها به دوستان،محصورنمی شود؛ بلکه انسان کامل از نگاه اسلام، فردی است که خیرخواه همگان است؛ حتی در باره آنان که درباره او ناسپاسی کردند و دشمنی ورزیدند.
🚩➰یکی از وظایف مسلمانان در برابریکدیگر، خیرخواهی است. امام صادق علیه السلام در این باره می فرماید: عَلَیْکُمْ بِالنُّصْحِ لِلّهِ فِی خَلْقِهِ فَلَنْ تَلْقَاهُ بِعَمَلٍ اَفْضَلَ مِنْهُ؛ بر شما باد به خیرخواهی برای خدا نسبت به خلق او که هرگزخداوند را با عملی بهتر از این کارملاقات نخواهی کرد.
─┅═༅𖣔🔟𖣔༅═┅─
─┅═༅🕊🕋🕊༅═┅─
🌖◁آخرین نماز امام حسین علیه السلام درروز عاشورا اتفاق افتاد. چون وقت نماز ظهر فرا رسید، مردی از یاران آنحضرت به نام «ابو ثمامه صیداوی» به آن حضرت عرض کرد: «ای ابا عبداللّه! جانم به فدایت! این گروه به مانزدیک شده اند و به خدا سوگند که پیش از تو، من باید کشته شوم ودوست دارم چون خدا را ملاقات می کنم با تو نماز خوانده باشم.» امام حسین علیه السلام سر به سوی آسمان برداشت و فرمود: «نماز را تذکّر دادی، خدای تورا از نمازگزاران قرار دهد.» آن گاه امام حسین علیه السلام زهیر بن قین و سعید بن عبد اللّه را گفت در جلوی آن حضرت بایستند تا او نماز ظهر بگذارد، پس امام علیه السلام با نیمی از یارانش نماز خوف به جای آوردند.
خوشا آنان که اللّه یارشان بی
به حمد و قل هو اللّه کارشان بی
خوشا آنان که دایم در نمازند
بهشت جاودان بازارشان بی
─┅═༅𖣔1⃣1⃣𖣔༅═┅─
─┅═༅🕊🕋🕊༅═┅─
🌖◁در مکتب عاشورا نمونه هایی ازاوج خیرخواهی سالار شهیدان علیه السلام رامی بینیم؛ آنجا که وقتی برخی برای یاری آن حضرت عذر آوردند و بهانه تراشیدند، آن حضرت از روی خیرخواهی و برای آنکه آنان دچارعذاب الهی نشوند، توصیه می کند که ازآن مکان فاصله گیرند؛ چرا که اگرباشند و فریاد «هَلْ مِنْ نَاصِر» حسین رابشنوند و به یاری او برنخیزند، گرفتاردوزخ خواهند شد.
🗣عمرو بن قیس مشرقی گوید که من و پسرعمویم در قصر بنی مقاتل، خدمت حسین علیه السلام رسیدیم و براو سلام کردیم. حضرت پرسید: «آیا به یاری من آمده اید؟» گفتم: «مردی عیالمندم، و مال بسیاری از مردم نیز،نزد من است؛ چون نمی دانم کار شما به کجا می انجامد. می ترسم که امانت مردم ضایع شود. پسر عمویم نیز مانندهمین سخن را به زبان آورد. حسین علیه السلام فرمود: پس، از اینجا بروید تا فریادمرا نشنوید و اثری از من نبینید که به راستی هر کس، فریاد ما را بشنود و یا•از دور• سیاهی و شبح ما را ببیند؛ ولیدرخواست ما را نپذیرد و به فریاد مانرس
─┅═༅𖣔1⃣2⃣𖣔༅═┅─
─┅═༅🕊🕋🕊༅═┅─
🌖◁جهان، پیشرفتهای مادی، علمی ومعنوی خویش را وامدار ایثارگران است؛ آنها که از مال و جسم و جان خویش، مایه گذاشتند تا آدمیان را مهمان انواع برکتها کنند؛ آنان که سوختند تا به جمع بشر روشنایی بخشند؛ گریستند تا بر لبهای دیگران شکوفه خنده بنشانند و بار غم به دوش کشیدند تا برای دیگران، شادمانی بهارمغان آورند.حضرت علی علیه السلام می فرماید: خَیْرُالْمَکارِمِ الاِْیثارِ؛ بهترین مکارم اخلاق،ایثار است
🚩➰آنکه خداوند را به حکمت وعدالت می شناسد و از این نکته، آگاهاست که خداوند جز به صلاح بنده اش رفتار نمی کند، در برابر مشیّت اوتسلیم، و به قضا و قدرش راضی می شود. چنین کسی همان گونه که درخوشیها خرسند است، در ناخوشیهانیز، سر بر آستان رضا می ساید و تسلیم حضرت دوست است.
─┅═༅𖣔1⃣3⃣𖣔༅═┅─
🌖◁خواجه نصیر الدین طوسی رحمه الله می گوید: مقام رضا، ثمره محبت است و اهل حقیقت را مطلوب این باشد کهاز خدای تعالی راضی باشند و آن چنان باشد که ایشان را هیچ حالی از احوال مختلف، مانند: مرگ و زندگانی و بقا وفنا و رنج و راحت و غنا و فقر، مخالف طبع او نباشد و یکی را بر دیگری ترجیح ننهد؛ چه او می داند که همه آنهااز باری تعالی است. پس هر چه پیشایشان آید بدان راضی باشند. و صاحب مرتبه رضا همیشه در آسایش باشد؛ چه او را بایست و نبایست نباشد؛ بلکه بایست و نبایست او همه بایست باشدو هر که به رضا رسید به بهشت رسید
🚩➰در حکایتی آمده است که نزد امام حسین علیه السلام گفتند که اباذر رحمه الله گفته است: نزد من درویشی بهتر ازتوانگری و بیماری بهتر از تندرستی است.» امام علیه السلام فرمود: «رحمت بر اباذرباد؛ اما من می گویم که هر که کارخویش با خدا گذاشت °به هر چه اومقدّر کرد، راضی است° و هرگز تمنانکند؛ مگر آن چیز را که خدا برای ویاختیار و مقدر فرموده است
─┅═༅𖣔1⃣4⃣𖣔༅═┅─
─┅═༅🕊🕋🕊༅═┅─
🌖◁نهراسیدن از مرگ و نگرش درست و زیبا به مرگ داشتن، یکی ازآموزه های عرفانی مکتب عاشورااست. حقیقت، آن است که صرف نظراز چگونگی احوال انسان در جهانپس از مرگ، موضوع مردن یا همانانتقال از جهانی به جهان دیگر،همان گونه که حضرت سید الشهدا علیه السلام فرمود، امری زیبا و در حکم زینتبرای فرزندان آدم به شمار می آید.
👤آن حضرت در بیانی دلنشین دراین باره می فرماید: خُطَّ الْمَوْتُ عَلَی وُلْدِآدَمَ مَخَطَّ الْقِلاَدَةِ عَلَی جِیدِ الْفَتَاةِ، وَمَا اَوْلَهَنِیاِلَی اَسْلاَفِی اشْتِیَاقَ یَعْقُوبَ اِلَی یُوسُفَ؛مرگ برای فرزندان آدم به مثابه گردن بند بر گردن دختر جوان، کشیده و بسته شده است؛ چقدر مشتاق دیدن پیشینیان خویشم؛ مانند اشتیاقی که یعقوب به دیدار یوسف داشت.
─┅═༅𖣔1⃣5⃣𖣔༅═┅─
─┅═༅🕊🕋🕊༅═┅─
🌖◁یکی از آموزه های مهم اقتصادی مکتب عاشورا حلال خواری و پرهیز از «غذای حرام» است. اهل بیت علیهم السلام به دلیل آثارویران باری که حرام خواری بر جسم وروح انسان به جا می گذارد، به شدّت ازآن پرهیز می کردند و پیروانشان را نیزاز آن باز می داشتند. حضرت علی علیه السلام باطن غذاهای حرامی چون رشوه راقِی کرده مار سمّی و یا غذایی می داند که باآب دهان مار سمّی مخلوط شده باشد.
─┅═༅𖣔1⃣6⃣𖣔༅═┅─
─┅═༅🕊🕋🕊༅═┅─
🌖◁در زیارت نامه امام حسین علیه السلام می خوانیم: اَشْهَدُاَنَّکَ قَدْ اَقَمْتَ الصَّلَوةَ وَ آتَیْتَ الزَّکَاةَ...؛شهادت می دهم که تو اقامه نماز و ادای زکات کردی.
🚩➰بی گمان،پیام اصلی این هم جواری زکات با نمازدر قرآن، تأکید خداوند بر ارتباط مردمدر کنار ارتباط با خداست، و اینکه خداوند، نمازی را به بندگانش سفارش می کند که همراه زکات، انفاق وگره گشایی باشد، و نمازگزار خود را درگرفتاری و رنج و غم دیگران شریک بداند.
▪اثر ویرانبار حرام خواری تاآنجاست که به فرموده سالارشهیدان علیه السلام ، آدمی را به وادی هلاکت بار نافرمانی از امام زمانخویش، می افکند و وی را در مقابله ورویارویی با امام عصر خویش قرارمی دهد.
─┅═༅𖣔1⃣7⃣𖣔༅═┅─
─┅═༅🕊🕋🕊༅═┅─
🌖◁حقیقتی که امام حسین علیه السلام وقتی در برابر سپاه کوفه ایستاد، از آن،این گونه یاد کرد
▪وای بر شما! چه زیانیمی برید اگر بن من توجه کنید و سخن مرا بشنوید؟ من شما را به راه راست می خوانم. هر کس فرمان من برَد بر راه صواب باشد، و هر که از من نافرمانی کند هلاک شود. شما از همه فرامین من سر باز می زنید، و سخن مرا گوش نمی دهید؛ چرا که شکمهای شما ازحرام پر شده و بر دلهای شما مهرشقاوت نهاده شده است. وای بر شماچرا خاموش نمی شوید؟! چرا گوش نمی دهید؟
🌖◁یکی از ویژگیهای شایسته ومتعالی، «غیرت» است. این واژه درلغت یعنی نَفْرَةُ طَبِیعَةٍ تَکونُ عَنْ بُخْلِمُشَارِکَةِ الْغَیْرِ فِی اَمْرِ مَحْبِوبٍ لَهُ؛ غیرت،یعنی آنکه سرشت و طبیعت انسان ازمشارکت غیر، در امر مورد علاقه اش نفرت داشته باشد.امیر مؤمنان علیه السلام می فرماید: اِنَّ اللّهِتَبَارَکَ وَ تَعَالَی لَیَمْقُتُ الرَّجُلَ یُدْخَلُ عَلَیْهِ فِیبَیْتِهِ فَلاَ یُقَاتِلُ؛ خداوند تبارک و تعالی دشمن می دارد مردی را که به خانه اش هجوم آورده اند
▪نمونه ای از اوج غیرتمندی سالارشهیدان علیه السلام را در واپسین لحظه های حیات پربار آن حضرت می بینیم.آن گاه که متوجه تعرّض لشکر دشمن به خیام حرم شد، بانگ برآورد
─┅═༅𖣔1⃣9⃣𖣔༅═┅─
─
🌖◁ و درخطاب به آنان فرمود: وَیْلَکُمْ یَا شِیعَةَ آلِاَبِی سُفْیَانٍ اِنْ لَمْ یَکُنْ لَکُمْ دِینٌ وَ کُنْتُمْ لاَتَخَافُونَ الْمَعَادَ، فَکُونُوا اَحْرَارا فِی دُنْیَاکُمْ اِنِّیاُقَاتِلُکُمْ وَ تُقُاتِلُونَنِی وَ النِّسَاءُ لَیْسَ عَلَیْهِنَّدجُنَاحٌ فَامْنَعُوا عُتَاتِکُمْ وَ جُهَّالِکُمْ وَ طُغَاتِکُمْ مِنَ التَّعَرُّضِ لِحَرَمِی مَا دُمْتُ حَیّا؛ وای برشما ای پیروان آل ابی سفیان! اگر دین ندارید و از روز معاد ترس ندارید، پسدست کم در دنیای خود آزادمرد باشید.من با شما جنگ می کنم و شما با من می جنگید. زنان که گناهی ندارند. تا من زنده هستم نگذارید سرکشان و نادانان و طاغیان شما، متعرّض حرم من شوند
─┅═༅𖣔2⃣0⃣𖣔༅═┅─