هدایت شده از بیسیمچی
┄═┅═✧❁﷽❁✧═┅┅┄
💫🌼#دهه_فجر_مبارک
🇮🇷#طرح_مشترک_400_گروه_ولایی
🕊#نذر_فرهنگی_ده_ساله_شهید....
🇮🇷#عمـــــاریون_رهبــــریم
─═┅═༅🍃📚📚🍃༅═┅┅─
🔍☆◁#کنفـــــــرانـــــــــس
📖☆◁#انقلاب_اسلامی_انقلاب_فرهنگی_
─═┅═༅💫📚📚💫༅══┅─
🕹◁جنــــاب استـــــاد #بـــابـــــایی
🗣◁سوال
🆔@ilyan313
⏰ســــاعت:18/00
🔮گفتمان#اتحاد_ملی_عمـــاریون
🆔 @ammareyon
🆔 @bisimchee1400
🚫#کپی برداری از #ابتکارات #طراحی و#تنظیمات کنفرانس ها
و#کپشن ها و#بنرهای_اتحادیه
عماریون بدون اجازه و به هر نحوی #شرعا_جایز_نیست و#حق_الناسه
─══┅═༅𖣔🌺𖣔༅═══┅─
🔮#اتحــــــــادیه_عمـــــــاریون
─═┅═༅💫📚📚💫༅══┅─
💮◁انقلاب اسلامی ایران نه تنها در ابعاد سیاسی منشاء دگرگونیهایی در ایران شد، بلکه در دیگر حوزهها نیز دگرگونیهای عمیقی ایجاد کرد.
☆ یکی از این سرفصلها، فرهنگ بود. انقلاب اسلامی طی چهل سال دستاوردهایی در عرصه فرهنگ برای مردم ایران به ارمغان داشت
✪ که آن دستاوردها را میتوان در دو بعد داخلی و خارجی بررسی کرد.
─═┅═༅𖣔1⃣𖣔༅═┅┅─
─═┅═༅🍃📚📚🍃༅══┅─
🌕◁#دستاوردهای_فرهنگی_انقلاب_اسلامی_در_بُعد_داخلی:
💮◁(1)..#هویت_ایرانی_اسلامی
❖ همزمان با رویکار آمدن رژیم پهلوی، رضاخان تلاش کرد با احیای باستانگرایی به مقابله با فرهنگ دینی و اسلامی برخیزد. رضاخان در این پروژه قصد داشت اسلام به عنوان یک فرهنگ برتر کنارگذاشته شود.
✪ او کوشید به ترویج ملیگرایی بپردازد.پیروزی انقلاب اسلامی و معرفی اسلام به عنوان مکتب مبارزه و تنها راه سعادت بشری، علاوه بر اینکه این استراتژی رژیم پهلوی را از بین برد نشان داد ملیت نه تنها تعارضی با اسلامی بودن ندارد، بلکه این دو میتوانند بدون افراط و تفریط در کنار هم به عنوان هویت هر ایرانی معرفی شود
☆ توجه به حوزه فرهنگ و تلاش در جهت رشد بالنده آن از اولین وظایف دولت اسلامی است که صراحتاً در قانون اساسی بر آن تاکید شد. از این رو، تغییرات مثبت و پیشرفت در مسائل فرهنگی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در دستور کار مسئولین قرار گرفت.
─═┅═༅𖣔2⃣𖣔༅═┅┅─
─═┅═༅💫📚📚💫༅══┅─
💮◁(2)..#انقلاب_فرهنگی
☆ یکی از مهمترین اقدامات فرهنگی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، در حوزه آموزش صورت گرفت.
✪ اولین اقدام موثر در این زمینه پیام نوروزی امام در فروردین 59 بود که در آن بر ضرورت ایجاد «انقلاب اساسی در دانشگاههای سراسر کشور»، «تصفیه اساتید مرتبط با شرق و غرب»
❖ و «تبدیل دانشگاه به محیطی سالم برای تدوین علوم عالی اسلامی» در جهت استقلال فرهنگی تاکید کردند.
متعاقب این، حضرت امام در 23 خرداد 59 دستور تشکیل ستاد انقلاب فرهنگی را صادر کردند.
─═┅═༅𖣔3⃣𖣔༅═┅┅─
─═┅═༅🍃📚📚🍃༅══┅─
🌕◁از اینرو ستاد انقلاب فرهنگی با تاکید بر تغییر ارزشها و تصفیه و پاکسازی محیط علمی و دانشگاهی با دعوت از صاحبنظران حوزههای مختلف برنامههای جدیدی را در دستور کار قرار داد
❖ و اهداف اولیه خود را تعیین خط مشی فرهنگی جامعه؛ تهیه و تدوین نظام آموزشی کشور، ادغام و انحلال بعضی از موسسات آموزش عالی موجود و تاسیس دانشگاههای جدید، بررسی و تعیین محتوای کتب و برنامه درسی دانشگاهها، بررسی کادر علمی و گزینش اساتید و... برشمرد.
✪ ستاد انقلاب فرهنگی با یک دفتر هماهنگی و سه بخش آموزش پیشدانشگاهی، آموزش عالی و جهاد دانشگاهی ساختار خود را تشکیل داد.
─═┅═༅𖣔4⃣𖣔༅═┅┅─
─═┅═༅💫📚📚💫༅══┅─
💮◁ بخش آموزش عالی شامل قسمتهای مختلفی نظیر «برنامهریزی آموزشی»، «ترجمه، تالیف و تصحیح کتب دانشگاهی»، «تزکیه»، «مدیریت و سازماندهی دانشگاهها» و «بافت آموزشی دانشگاهها» میشد
☆ پس از دوسال و نیمتلاش ستاد انقلاب فرهنگی دانشگاهها بازگشایی شد و فضای جدید محیط دانشجویی و علمی کشور را فرا گرفت.
✪ اما اهمیت حفظ و حراست از استقلال فرهنگی کشور و تسری انقلاب فرهنگی در بدنه جامعه و همه سازوکارهای آموزشی و برنامهریزی راهبردی در این زمینه موجب شد تا ستاد انقلاب فرهنگی جای خود را به نهاد بالاتری با نام شورای عالی انقلاب فرهنگی دهد.
❖ بدینترتیب امام خمینی با صدور پیامی در 19 آذر 63 و با تاکید بر فراگیر شدن انقلاب فرهنگی در همه شئون کشور «شورای عالی انقلاب فرهنگی» تشکیل شد.
─═┅═༅𖣔5⃣𖣔༅═┅┅─
─═┅═༅🍃📚📚🍃༅══┅─
💮◁(3)..#تاسیس_جهاد_دانشگاهی
❖ جهاد دانشگاهی درواقع اولین نهاد برآمده از ستاد انقلاب فرهنگی است که در مرداد ماه سال 1359 با هدف شناسایی و استفاده از نیروهای آزاد شده دانشگاهها اعم از نیروهای انسانی، تجهیزات فنی، آزمایشگاهی، درمانی و...
✪ برای تدوین برنامهای جهت بهرهگیری از این امکانات، نظارت بر حرکت دانشگاهها منطبق با نظام جدید و جلوگیری از انحراف آنها، تامین کادر تحقیقاتی و اجرایی جهاد سازندگی و سایر نهادهای انقلابی و مردمی کردن دانشگاه با معیارهای اسلامی تشکیل شد
☆ و در راستای تحقق بخشیدن اهداف خود توانست دستاوردهای مهمی را کسب کند.
─═┅═༅𖣔6⃣𖣔༅═┅┅─
─═┅═༅💫📚📚💫༅══┅─
💮◁(4)..#مطبوعات_و_کتاب
☆ بررسی تنوع و حجم انتشارات در موضوعات مختلف، توسعه و افزایش شبکههای تلویزیونی و رادیویی جمهوری اسلامی در داخل کشور و آن سوی مرزها، احداث و توسعه فرهنگسراها و مراکز فرهنگی و هنری،
✪ برگزاری دهها و بلکه صدها نمایشگاه داخلی و بین المللی کتاب، افزایش میزان مطالعه در بین مردم، افزایش کمی و کیفی آثار نمایشی بویژه در بخش فیلم و کسب موفقیتهای جهانی در این زمینه
❖ و مهمتر از همه، ارتقاء بینش و آگاهیهای عمومی و اجتماعی در سطح جامعه، از مهمترین گامهای فرهنگی جمهوری اسلامی به شمار میروند.
─═┅═༅𖣔7⃣𖣔༅═┅┅─
─═┅═༅🍃📚📚🍃༅══┅─
🌕◁در دوره پهلوی تنها 86 نشریه و به طور متوسط 2 هزار عنوان کتاب در سال چاپ و منتشر میشد که بیشتر آنها از محتوای علمی مناسب برخوردار نبود و بسیاری نیز در موضوعات مبتذل به چاپ میرسید.
❖ امروز در ایران اسلامی بیش از 3400 نشریه در سلیقهها و دیدگاههای گوناگون منتشر میشود و حدود 2500 نشریه در نوبت گرفتن مجوزند و سالانه حدود 53 هزار عنوان کتاب به چاپ میرسد.
✪ تعداد عنوان کتاب ثبت شده در کتابخانه ملی از 1316 تا 1357 در کل 11 هزار عنوان با میانگین سالیانه 275 عنوان کتاب بود که این آمار بعد از پیروزی انقلاب از 1358 تا 1396 به میانگین سالیانه 32049 عنوان کتاب و در کل 1281996 عنوان کتاب رسیده است.
─═┅═༅𖣔8⃣𖣔༅═┅┅─
─═┅═༅💫📚📚💫༅══┅─
💮◁(5)..#رادیو_و_تلویزیون
☆ رسانههای همگانی مانند رادیو و تلویزیون به عنوان یکی از ابزارهای قدرتمند انتقال مفاهیم و ارزشهای فرهنگی در هر جامعه، در دوره پهلوی در خدمت ابتذال وتوهین به ارزشهای ملی و اسلامی ایرانیان بود. همچنین ترویج فرهنگ بیگانه از سیاستهای دوران پهلوی بود.
✪ تلاش صدا و سیما برای ارتقای فرهنگ عمومی پس از پیروزی انقلاب اسلامی، منجر به تحول ساختاری این سازمان و تاسیس گروههایی چون معارف اسلامی، جوان، فرهنگ و هنر و ... در شبکههای رادیو و تلویزیون شد.
❖ تلاش و راه اندازی شبکههای رادیویی و تلویزیونی خاص مانند رادیو فرهنگ، رادیو معارف، رادیو جوان و... نیز نشان از تحولی عمیق دارد.امروزه بیش از 130 شبکه رادیویی و تلویزیونی استانی،ملی،منطقهای و جهانی برنامههای خود را پوشش میدهد.
از این تعداد بیش از 35 شبکه رادیویی و شبکههای تلویزیونی برای مخاطبان در سراسر جهان برنامه پخش میکند.
─═┅═༅𖣔9⃣𖣔༅═┅┅─
─═┅═༅🍃📚📚🍃༅══┅─
💮◁(6)..#هنر
❖ رسالت «هنر» به عنوان عاملی فرهنگ ساز و انتقال دهنده پیام، موجب ارتقاء و اعتلای فرهنگ جامعه است. اما رژیم پهلوی با برنامهریزی و سیاست گذاری نادرست، هنر را در خدمت انحطاط اخلاقی جامعه قرار داده بود.
✪ اما بعد از پیروزی انقلاب به طور جدی به مراکز فرهنگی ، هنری توجه شد.در عرصه هنر «تئاتر» در دوران پهلوی، به عنوان نمونه میتوان به «جشن هنر شیراز» اشاره کرد.
☆ این جشن که به تعبیر فرح به منظور بزرگداشت هنر و هنرمند ایرانی طراحی و اجرا شد، چیزی جز ابتذال نبود و با استقبال مردم هم مواجه نشد.
☄ اما توجه عمیقی که پس از پیروزی انقلاب به هنر اصیل تئاتر در قالبهای سنتی تعزیه، خیمه شب بازی، نمایشهای خیابانی و همچنین در قالبهای نوین آن مانند تله تئاتر و... شد ، موجب توجه بیشتر مردم به این هنر اصیل گشت.
🗯 جشنواره بینالمللی فیلم فجر، جشنواره فیلمهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، جشنواره فیلمهای آموزشی، تربیتی رشد، جشنواره سراسری تئاتر فجر، جشنواره تئاتر استانی، جشنواره سراسری سرود فجر، مسابقات بینالمللی حفظ و قرائت قرآن کریم، مسابقات کتابخوانی، مقاله نویسی، نمایشگاه مردم شناسی و هنرهای سنتی، نمایشگاه قرآن، نمایشگاه میراث فرهنگی، نمایشگاه بین المللی کتاب و...از مهم ترین فعالیتهای فرهنگی صورت گرفته بعد از پیروزی انقلاب اسلامی است.
─═┅═༅𖣔🔟𖣔༅═┅┅─
─═┅═༅💫📚📚💫༅══┅─
💮◁(7)..#توجه_به_فرهنگ_ديني_در_کشور
☆ توجه به فرهنگ ديني کشور در سطح عموم مردم جامعه نیز یکی دیگر از دستاوردهای فرهنگی جمهوری اسلامی بوده است.
✪ هر چند نميتوان آمار دقيقي از اين موضوع ارائه کرد اما ميتوان با مشاهده عيني و ميداني به راحتي اين تغيير رويکرد در فرهنگ مردم به سمت فرهنگ ديني را لمس کرد؛
❖ به عنوان مثال در اين مقطع شاهد پيدايش هزاران هيات مذهبي و حضور گسترده مردم و به ويژه جوانان در برنامههاي مذهبي از جمله
🌀 اعتکاف هستيم ، سفر به اماکن مقدس همچون مکه ، عتبات عاليات عراق و سوريه ، مشهد مقدس و ساير اماکن زيارتي ، رشد غير قابل مقايسهاي نسبت به گذشته داشته است.
─═┅═༅𖣔1⃣1⃣𖣔༅═┅┅─