─┅══✿🍃🪴🪴🍃✿══┅─
❍◁#تدابیر_مقابله با عطش که درفصل قبلی ذکر شد، علیالعموم مقاومت بدن نسبت به گرما را نیز افزایش میدهند. تدابیر مقابله با گرما که در ادامه میآیند هم متقابلاً میزان تشنگی را کم می کنند.
❖◁[1]..#استرس و بیخوابی میتوانند موجب تحریک یا تولید خلط صفرا و افزایش حرارت بدن شوند. فکروخیال آسوده و خواب کافی ازجمله راههای یاری بدن در مقابله با گرما هستند.
❖◁[2]..#در_ساعات_میانی روز و هنگام تابش آفتاب و نیز در صورت وزیدن باد، از عینک آفتابی° یا کلاه لبهدار° و ضدّآفتابهای مناسب استفاده کنید. در صورت نیاز، ماساژ یک پماد ویتامین AD ساده یا زینک اکساید هم مشکل شما را حل میکند. آفتاب زیاد و شدید که به سر برهنه بتابد، می تواند منجر به خشکی پوست سر و مو و مغز، بیخوابی، عصبی شدن، گرمازدگی، عطش و بی اشتهایی شود.
❖◁[3]..#در_گرماى_شديد هرگز با معده پُر پیاده روی نکنید. بهترین وقت برای شروع پیاده روی، بعد از خروج غذا از معده و سبک شدن سرِدل است.
❖◁[4]..#در_گرماى_شديد هرگز با شکم گرسنه و خالی هم پیاده روی نکنید. این نکته به ویژه در افراد گرم مزاج و لاغراندام اهمیت دارد.
❖◁[5]..#پوشاندن_سر برای محافظت شخص از گرما بسیار مهم است.
─┅═══༅𖣔2⃣8⃣𖣔༅═══┅─
─┅══✿🍃🌳🌳🍃✿══┅─
❖◁[6]..#گرما_به_ویژه اگر همراه با پیاده روی طولانی باشد بر افراد لاغراندام تأثیر منفی بیشتری میگذارد. لذا این زائرین باید دقّت بیشتری داشته باشند که در طول مسیر، متناوباً استراحت کنند، به ویژه چنان که گفته شد، این افراد باید از گرسنگی در طول مسیر احتراز نمایند.
❖◁[7]..#مصرف_غذاهایی با طبع خنک و به ویژه مصرف مقداری سرکه یا آبلیموترش به همراه غذا یا آب به مقاومت گرمایی شخص کمک میکند.
❖◁[8]..#در_منازل_و_موکبهای بین راه، پس از اندکی استراحت و کاهش حرارت بدن، سر و تن خود را با آب خنک بشویید.
❖◁[9]..#ماساژ_صورت، سینوسها و سینه و ملاج با روغن بنفشه- بادام يا روغن كدو یا روغن خیار در کاهش گرمازدگی مؤثّر است.
❖◁[10]..#اگر_در_گرما دچار سردرد میشوید شقیقه های خود را با روغن بنفشه- بادام یا گلاب ماساژ دهید یا کمی روغن بنفشه داخل بینی بچکانید. در این گونه سردردها که معمولا از پیشانی شروع میشوند؛ گذاشتن دستمال آغشته به آبلیمو یا سرکه روی پیشانی هم درد را تسکین میدهد.
─┅═══༅𖣔2⃣9⃣𖣔༅═══┅─
─┅══✿🍃🪴🪴🍃✿══┅─
◁{1️⃣1️⃣}..#فصــــــل_يازدهـــــم
❖◁#تدابير_هواي_آلوده
❍ مولا علی علیه السّلام .. المضمضة والاستـنشاق سنت وطهور للفم والأنف.
✪ مضمضه •گرداندن آب در دهان• و استـنشاق° گرداندن آب در بینی° سنّت است و مایه پاکیزگی دهان و بینی.
📓دانش نامه احاديث پزشكي، 1 / 330
─┅═══༅𖣔3⃣0⃣𖣔༅═══┅─
─┅══✿🍃🌳🌳🍃✿══┅─
❏◁#آب_و_هوای_عراق، گرم و خشک و هوای آن پر از گردوغبار است. بسیاری از زائرین تا مدّتها پس از بازگشت دچار سرفه های خشک هستند.
✪ برای مقابله با این مشکلات، عمل به توصیه های زیر میتواند مفید باشد:
❍◁{1}..#از ماسکهای مناسب استفاده کنید. در مناطق به شدّت آلوده، یک پارچه نخی مانند چفیه را خیس کرده و به عنوان ماسک استفاده کنید. اگر کمی سرکه هم با آب مخلوط کرده و چفیه را در آن خیس کنید نتیجه بهتری حاصل خواهد شد.
❍◁{2}..#هر یک ساعت، کمی آب خنک، مضمضه و استنشاق(کشیدن داخل بینی) کنید و قدری هم بیاشامید.
❍◁{3}..#صورت و سینه و داخل بینی را با روغن بنفشه - بادام يا روغن كدو یا روغن خیار چرب کنید. چکاندن چند قطره از این روغنها داخل بینی و خوردن یکی – دو قاشق از آنها در هرروز هم خیلی خوب است.
❍◁{4}..#بوییدن سرکه، پیاز یا سیر برای دفع ضرر هوای آلوده مفید است.
─┅═══༅𖣔3⃣1⃣𖣔༅═══┅─
─┅══✿🍃🪴🪴🍃✿══┅─
❍◁{5}..#خوردن_پیاز همراه عسل به پاکسازی مجاری تنفّسی و سینوسها کمک زیادی میکند.
❍◁{6}..#دود_کردن_اسفند هم یک گزینه مناسب برای پاکسازی محیط به ویژه در موکبها و منازل بین راه است. موکبداران میتوانند از دود اسفند به تنهایی یا همراه با افزودنیهایی مانند کندر، گلپر و کاه برای ضدّعفونی کردن هوا استفاده کنند.
❍◁{7}..#در_اوقات_استراحت، بینی، دهان و حلق خود را بشویید و ترشّحات سر و سینه را تخلیه کنید.
❍◁{8}..#مقداری_گل_خطمی یا پنیرک را پودر کرده همراه خود در سفرداشته باشید و روزی یک یا دو بار به اندازه یک قاشق چایخوری در مقداری آب جوش یا چای گرم ریخته پس از چند دقیقه میل کنید.
❍◁{9}..#اگر_دچار_سینوزیت هستید قبل از سفر آن را درمان کنید.
─┅═══༅𖣔3⃣2⃣𖣔༅═══┅─
─┅══✿🍃🌳🌳🍃✿══┅─
◁{2⃣1⃣}..#فصــل_دوازدهـم
✪◁#ســــرما_خـــوردگي
❏ پیامبر اعظم صلوات الله
عليكم بالشفاءين؛ العسل و القرآن... بر شما باد دو شفاء؛ عسل و قرآن.»
📔بحار الأنوار، ج 66، ص 290
─┅═══༅𖣔3⃣3⃣𖣔༅═══┅─
─┅══✿🍃🪴🪴🍃✿══┅─
❍◁#تدابیر_جلوگیری_از_سرماخوردگی
❖◁(1)..#قبل_از_سفر، بیماریهایی مانند سینوزیت و آلرژی فصلی را درمان کنید.
❖◁(2)..#اگر_زیا_ سرما_میخورید قبل از سفر خود را تقویت کنید. ورزش روزانه و استفاده از خوراکیهای مقوی به ویژه مصرف روزانه شربت • آب+ عسل+ آب لیموترش• برایتان مفید است.
❖◁(3)..#ادامه_مصرف این شربت در طول سفر هم بسیار خوب است. با تشخیص فرد مجرّب در زمینه طبّ سنّتی، برخی از اینگونه افراد از انجام حجامت عام °در زمانی مناسب قبل از سفر° برای تقویت سیستم ایمنی خود نفع زیادی خواهند برد.
❖◁(4)..#هنگامی_که_عرق_کرده اید یا پس از استحمام، در معرض سرما و هوای آزاد قرار نگیرید. پس از درآوردن کوله، معمولا تمام پشت شما عرق کرده است و این زمان، احتمال سرماخوردگی بسیار زیاد است. در این وضعیت پوشیده بودن سر و شانهها و پشت خیلی مهم است.
❖◁(5)..#وقتي_به_منزلي ميرسید بلافاصله وارد حمام نشوید؛ بلکه صبر کنید تا عرق بدنتان خشک شود
─┅═══༅𖣔3⃣4⃣𖣔༅═══┅─
─┅══✿🍃🌳🌳🍃✿══┅─
❖◁(6)..#در_هنگام_عرق_کردن و تشنگی زیاد از مصرف نوشیدنیهای خیلی خنک اجتناب کنید. در این حالت، پس از کمی استراحت و کاهش دمای بدنتان، آبِ کمی خنک را کم کم و جرعه جرعه بنوشید.
❖◁(7)..#جویدن_روزانه مقداری نعناع یا شوید خشک یا چند برگ تازه اوکالیپتوس، دستگاه گوارش و تنفسی شما را پاکیزه نموده از سرماخوردگی پیشگیری میکند.
❖◁(8)..#در_صورت_امکان هر روز مقداری عسل مصرف کنید.
❖◁(9)..#برای_پیشگیری از سرماخوردگی، قبل از خروج از حمام، از مچ پا به پایین را با آب سرد بشویید.
❖◁(10)..#هنگام_عطسه و سرفه، جلوی دهان و بینی خود را بگیرید.
اللّهــمَّعَجِّـــلْلِوَلِیِّک الفَــرَج
پایان قسمت چهارم
─┅═══༅𖣔3⃣5⃣𖣔༅═══┅─
هدایت شده از بیسیمچی
┄═┅═✧❁﷽❁✧═┅┅┄
❥︎#شهادت_امام_مجتبی_علیه_السلام_تسلیت
🇮🇷#طرح_مشترک_400_گروه_ولایی
🇮🇷#عمـــــاریون_رهبــــریم
─═┅═༅❥︎●🕋●❥︎༅═┅┅─
🔍☆◁#کنفـــــــرانس
📖☆◁#مرغ_دل_یک_بام_دارد_دو_هوا
📖☆◁#گه_مدینه_میرود_گه_کربلا
📖☆◁#قسمت_اول
─═┅═༅❥︎●🕋●❥︎༅═┅┅─
◁جنــــاب استـــــاد #بـــابـــایی
❏◁سوال
🆔 @ilyan313
🗓تاریخ:#پنجشنبه1402/06/02
⏰ســــاعت:18/30
🔮گفتمان#اتحاد_ملی_عمـــاریون
🆔 @ammareyon
🆔 @bisimchee1400
🚫#کپی برداری از #نام#ابتکارات #طراحی و#تنظیمات کنفرانس ها
و#کپشن هاو#بنرهای_اتحادیه
_عماریون بدون اجازه و به هر نحوی
#شرعا_جایز_نیست و#حق_الناسه
─═══༅𖣔🌺𖣔༅══┅─
🔮#اتحــــــــادیه_عمـــــــاریون
─═┅═༅❥︎●🕋●❥︎༅═┅═┅┅─
◉◁حسن بن على علیه السلام فرزند ارشد امام علی علیه السلام و حضرت فاطمه سلام الله علیها و امام دوم شیعیان است. آن حضرت هفت سال از دوران پيامبر اسلام را درک نمود
○ و پس از درگذشت پيامبر صلی الله علیه و آله تقريبا سى سال در كنار پدرش امام علی علیه السلام قرار داشت.
❥︎ پس از شهادت پدر °در سال 40 هجرى° مردم با آن حضرت به عنوان جانشین امام علی علیه السلام بیعت نمودند
¤ اما به دلیل عدم حمایت از آن حضرت برای جنگ و سرکوب معاویه آن حضرت ناچار به قبول صلح با معاویه در سال 41 هجری گردید.
★ مدت امامت ایشان 10 سال بود و در سال 50 هجرى در حالی که 48 سال سن داشت با توطئه معاويه مسموم و به شهادت رسيد.قبر امام حسن علیه السلام در محل قبور ائمه بقیع علیهم السلام در قبرستان بقیع می باشد
─═┅═༅𖣔1⃣𖣔༅═┅┅─
─═┅═༅❥︎●🕋●❥︎༅═┅═┅┅─
◑◁ برای آن حضرت القاب بسیاری نقل شده است همچون تقی، طیب، زکی، سید، سبط، امین، مجتبی و ... که از این بین لقب سید را خود پیامبر اکرم به ایشان داده است.کنیه آن حضرت نیز "ابومحمد" است که پیامبر خدا به آن حضرت داده است و غیر از این برای ایشان کنیه ی دیگری نقل نشده است.
○ رسول خدا صلی الله علیه وآله وفات نمودند. پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله او را سخت دوست مى داشت و در روایات آمده است که آن حضرت را بر شانه مى نهاد و مى گفت: خداوندا، من دوستش دارم، تو نيز او را دوست بدار
❥︎ وهمچنین فرمودند... حسن و حسین امامند، چه قيام كنند و چه نكنند.
¤ ومی فرمایند...حسن و حسين، سرور جوانان بهشتند. این حدیث در منابع متعدد شیعه و اهل سنت نقل شده است.
★ امام حسن علیه السلام در وقایع مهم زیر در زمان پیامبر اکرم صلوات الله حضور دارند که همگی نشان از جایگاه رفیع آن حضرت در نزد خدا و پیامبر اکرم صلوات الله دارند
─═┅═༅𖣔2⃣𖣔༅═┅┅─
─═┅═༅❥︎●🕋●❥︎༅═┅┅─
◉◁به همراه امام حسین علیه السلام در جریان مباهله پیامبر با مسیحیان نجران به عنوان "ابنائنا" در کنار مادر بزرگوارشان فاطمه سلام الله علیها با عنوان "نسائنا" و امام علی علیه السلام به عنوان "انفسنا"
¤ به عنوان مصداق اهل بیت در جریان نزول آیه تطهیر
❥︎ در جریان نزول سوره انسان در شأن اهل بیت علیها السلام
○ بزرگى منش و سترگى روح آن امام، چندان بود كه پيامبر ارجمند اسلام او را با خردى سال و كمى سن، در برخى از عهدنامه ها گواه مى گرفت، واقدى آورده است كه.. پيامبر، براى «ثقيف» عهد ذمه بست، خالد بن سعيد آنرا نوشت و امام حسن و امام حسين آنرا گواهى فرمودند.
★ پیامبر اکرم صلوات الله بسیاری از آداب و تعالیم الهی و راه و روش تربیت فرزند را از طریق اعمالشان نسبت به ایشان و برادرشان، حسین علیه السلام، به دیگران آموخت.
─═┅═༅𖣔3⃣𖣔༅═┅┅─
─═┅═༅❥︎●🕋●❥︎༅═┅┅─
◑◁امام حسن علیه السلام در دوران حیات امام علی علیه السلام همواره همراه و هماهنگ با پدر بود.
○ به هنگامى كه ابوذر به ربذه تبعيد مىشد، عثمان دستور داد هيچكس او را بدرقه نكند، اما امام حسن و امام حسین علیهما السلام و پدرشان به گرمى او را بدرقه كردند و به هنگام بدرود، از حكومت عثمان ابراز بيزارى نمودند و ابوذر را به شكيبايى و پايدارى پند دادند.
❥︎ به سال 36 هجرى با پدر از مدينه به سوى بصره آمد تا آتش جنگ جمل را كه عايشه و طلحه و زبير بر افروخته بودند، فرو نشانند.
¤ پيش از ورود به بصره به فرمان حضرت على علیه السلام، همراه عمار صحابی پیامبر به كوفه رفت تا مردم را بسيج كند و آنگاه با مردم به يارى امام، به سوى بصره بازگشت
─═┅═༅𖣔4⃣𖣔༅═┅┅─
─═┅═༅❥︎●🕋●❥︎༅═┅┅─
◉◁در جنگ صفين نيز، همراه پدر، پايمردیها كرد. در اين جنگ، معاويه، عبيد الله بن عمر را نزد او فرستاد كه: از پيروى پدر دست بردار، ما خلافت را به تو وامىگذاريم، چرا كه قريش، از پدر تو به سابقهى پدر كشتگىها، ناراحتند، اما ترا پذيرا توانند شد
¤ امام حسن علیه السلام در پاسخ فرمود... قريش بر آن بود كه پرچم اسلام را بيفكند و در هم پيچد، اما پدرم، به خاطر خدا و اسلام، گردنكشان ايشان را كشت و آنان را پراكند،
❥︎ پس با پدرم بدين جهت به دشمنى برخاستند و بدو كينه مى ورزند.او در اين جنگ، هماره از پشتيبانى پدر، دست نكشيد و تا پايان همراه و همدل بود،
○ و چون، دو تن را از سوى سپاه °سپاه حضرت على علیه السلام و معاويه°، برگزيدند تا «حَكَم» شوند، و آنان به ناروا حكم كردند،
─═┅═༅𖣔5⃣𖣔༅═┅┅─
─═┅═༅❥︎●🕋●❥︎༅═┅═┅┅─
◑◁امام حسن به فرمان پدر، در يك سخنرانى پر شور، توضيح داد كه:اينان برگزيده شدند تا كتاب خداوند را بر خواهش دل، پيش دارند و مقدم شمارند اما، باژگونه رفتار كردند
○ و چنين كسى، حكم ناميده نمى شود، بلكه «محكوم» است».
❥︎ امام على علیه السلام به هنگام رحلت بنا به فرمانى كه از پيش از پيامبر اسلام صلوات الله داشت، امام حسن علیه السلام را جانشين خويش فرمود، و امام حسين و ساير فرزندان گرامى خويش و بزرگان شيعه را بر اين امر، گواه گرفت.
¤ هنگامی که امیر مؤمنان علی علیه السلام از دنیا رفت، امام حسن علیه السلام برای مردم خطبه خواند و حق خود °یعنی حقوق رهبری° را برای مردم بیان کرد، یاران پدرش با آن حضرت بیعت کردند، بر این اساس که هرکه با او می جنگد، بجنگند و با هر که با او در صلح هست، در صلح باشند.
─═┅═༅𖣔6⃣𖣔༅═┅┅─
─═┅═༅❥︎●🕋●❥︎༅═┅═┅┅─
◉◁علامه حلی خطبه آن حضرت در آغاز خلافت را به نقل از ابواسحاق سبیعی و دیگران چنین می آورد: «در صبح آن شبی که امیرمؤمنان علی از دنیا رفت ، امام حسن برای اصحاب سخنرانی کرد ، پس از حمد و ثنای الهی و درود فرستادن بر پیامبر فرمود
¤ شب گذشته مردی از میان شما رفت که پیشینیان در کردار نیک از او پیشی نگرفتند و آیندگان در رفتار ، به او نخواهند رسید، او همواره همراه رسول خدا با دشمنان جنگید و با نثار جانش از حریم پیامبر دفاع نمود، ... در همان شبی که عیسی بن مریم به سوی آسمان عروج کرد و حضرت یوشع بن نون وصی موسی وفات یافت ... » .
❥︎ در این هنگام گریه گلوی امام حسن علیه السلام را گرفت و گریه کرد و همهی حاضران با او گریه کردند.
─═┅═༅𖣔7⃣𖣔༅═┅┅─
─══┅┅═༅❥︎●🕋●❥︎༅══┅┅─
◑◁سپس فرمود ... من پسر بشیر ° مژده دهنده° ، یعنی رسول خدا هستم، من پسر کسی هستم که به اذن خدا مردم را به سوی خدا دعوت میکرد، من پسر چراغ تابناک هدایت هستم، من از خاندانی هستم که خداوند، پلیدی و ناپاکی را از آنان دور ساخت و آنان را به طور کامل پاکیزه نمود.
○ من از خاندانی هستم که خداوند دوستی به آنان را در قرآنش واجب کرده و فرموده است... قل لا اسئلکم علیه اجرا الا المودة فی القربی و من یقترب حسنة نزد له فیها حسنا... ؛ ای پیامبر! بگو من پاداشی برای رسالت نمیخواهم، مگر دوستی در حق خویشاوندان و هر که نیکی کند، بر نیکی او بیفزاییم . منظور از «حسنه» ° نیکی ° در این آیه، دوستی ما خاندان است» و سپس • سخنرانی را به پایان رساند و • نشست.
❥︎ پس از پایان خطبه «ابن عباس» به پا خاست و از مردم برای امام حسن بیعت گرفت و آن حضرت کارگزاران خویش را تعیین نموده به شهر ها فرستاد و فرماندهان را نصب نمود و امور را زیر نظر گرفت
─═┅═༅𖣔8⃣𖣔༅═┅┅─
─═┅═༅❥︎●🕋●❥︎༅══┅┅┅─
◉◁امام حسن در شرایطی خلافت را به دست گرفت که جو تشویش و نگرانی و شکی که در اواخر زندگانی پدرش علی بروز نموده بود به اوج خود رسیده بود.
¤ در چنین شرایطی معاویه که داعیه خلافت را در سر داشت سعی نمود از این اوضاع به نفع خود استفاده کند.
❥︎ پس از اعلام خلافت امام حسن علیه السلام از سوى مردم عراق و تائيد ضمنى آن از ناحيه مردم حجاز، يمن و فارس، به مجردى كه خبر انتخاب امام حسن علیه السلام را دریافت نمود،
○ اين انتصاب را تقبيح كرد و در سخنان و نامه هايش، تصميم راسخ خود را به سركشى و عدم شناسايى امام حسن علیه السلام به عنوان خليفه اعلام داشت.
اللّهــمَّعَجِّـــلْلِوَلِیِّک الفَــرَج
پـــــــایـــــان قسمت اول
─═┅═༅𖣔9⃣𖣔༅═┅┅─
هدایت شده از بیسیمچی
┄═┅═✧❁﷽❁✧═┅┅┄
❥︎#شهادت_امام_مجتبی_علیه_السلام_تسلیت
🇮🇷#طرح_مشترک_400_گروه_ولایی
🇮🇷#عمـــــاریون_رهبــــریم
─═┅═༅❥︎●🕋●❥︎༅═┅┅─
🔍☆◁#کنفـــــــرانس
📖☆◁#مرغ_دل_یک_بام_دارد_دو_هوا
📖☆◁#گه_مدینه_میرود_گه_کربلا
📖☆◁#قسمت_دوم
─═┅═༅❥︎●🕋●❥︎༅═┅┅─
◁جنــــاب استـــــاد #بـــابـــایی
❏◁سوال
🆔 @ilyan313
🗓تاریخ:#جمعه1402/06/03
⏰ســــاعت:18/30
🔮گفتمان#اتحاد_ملی_عمـــاریون
🆔 @ammareyon
🆔 @bisimchee1400
🚫#کپی برداری از #نام#ابتکارات #طراحی و#تنظیمات کنفرانس ها
و#کپشن هاو#بنرهای_اتحادیه
_عماریون بدون اجازه و به هر نحوی
#شرعا_جایز_نیست و#حق_الناسه
─═══༅𖣔🌺𖣔༅══┅─
🔮#اتحــــــــادیه_عمـــــــاریون
─══┅┅═༅❥︎●🕋●❥︎༅══┅┅─
◑◁او همچنین دو جاسوس به شهرهای کوفه و بصره روانه كرد تا زمينه تضعيف حكومت امام حسن را مهيا كند.
○ اما آن حضرت از این امر اطلاع پیدا کرده آن دو جاسوس را دستگیر و اعدام نمود و نامه ای برای معاویه نوشت که در آن آمده بود
❥︎ تو مردانی را به عنوان حیله گری و غافلگیری می فرستی و جاسوسانی را گسیل می داری، گویی جنگ را دوست می داری و من آن را نزدیک می بینم، در انتظار آن باش ان شاء الله تعالی
¤ اما معاوبه در پاسخ نامه امام حسن علیه السلام ضمن تایید فضائل اهل البیت علیهم السلام امر حکومت را به تجربه وابسته دانسته از این نظر خود را بر امام ترجیح داد و از آن حضرت خواست تسلیم او شود.
─═┅═༅𖣔🔟𖣔༅═┅┅─
─══┅┅═༅❥︎●🕋●❥︎༅═┅═┅┅─
◉◁پس از چندی معاویه با لشکری به سوی عراق حرکت کرد. از آن سو امام حسن علیه السلام نیز در ميان مردم اعلان بسيج عمومى نمودند و رزمندگان كوفه و ساير شهرها را براى دفع تهاجم دشمن فراخواندند.
¤ هنگامى كه دو سپاه در برابر يكديگر قرار گرفتند و درگيرى هاى پراكنده اى ميان آنان به وقوع پيوست،
○ از سران سپاه امام حسن مجتبى علیهالسلام از جمله "عبيدالله بن عباس" كه فرماندهى كل را بر عهده داشت به سپاه معاويه پيوست و از اين راه توان روحى و فيزيكى سپاه امام حسن علیهالسلام را كاهش دادند.
─═┅═༅𖣔1⃣1⃣𖣔༅═┅┅─
─══┅┅═༅❥︎●🕋●❥︎༅══┅┅┅─
◑◁نفوذى هاى معاويه در ميان سپاهيان امام حسن علیهالسلام و در ميان عامه مردم شهرها، اقدام به شايعه پراكنى و گمانهزنى هاى خلاف واقع كردند
○ و به تدريج جامعه اسلامى و رزمندگان را از داخل، دچار ترديد و تزلزل نمودند.
به طورى كه برخى از سپاهيان، شبانه از اردوگاه ها و پادگان ها گريخته و صحنه نبرد را ترك مى كردند
❥︎ و برخى از فريبخوردگان "خوارج" در شهرهاى پشت جبهه اقدام به آشوب مى كردند و حتى در "ساباط مداين"، به خيمهگاه امام حسن علیهالسلام هجوم آورده
¤ و اقدام به غارت و بى نظمى نمودند و در يك رويدادى، امام حسن مجتبى علیهالسلام را ترور كرده و وى را به شدت زخمى نمودند.
─═┅═༅𖣔1⃣2⃣𖣔༅═┅┅─
─═┅═༅❥︎●🕋●❥︎༅═┅┅─
◉◁ريشسفيدان و صاحبنفوذان عراق و حجاز و برخى از فرماندهان سپاه امام حسن علیهالسلام مخفيانه نامههايى به معاويه داده و اظهار اطاعت و پيروى مى نمودند و حتى نوشتند كه حاضرند امام حسن علیهالسلام را تسليم وى كرده و يا او را به قتل رسانند.
¤ امام حسن مجتبى علیهالسلام كه از تمامى نفاق ها و خيانت هاى سپاه خويش خبردار بود، با گردآورى آنان و ايراد خطبه و روشن نمودن اذهان آنان از دسيسه هاى دشمن، تلاش وافر نمود كه روحيه مردانگى و رزمآورى را در آنان، بار ديگر زنده كرده
❥︎ و توطئه هاى دشمن را نقش بر آب كند.ولى رسوخ نفاق و خيانت، سپاه آن حضرت را از كارايى لازم انداخته و توازن نظامى را به كلى دگرگون كرده بود
○ و سرانجام، امام حسن علیهالسلام را وادار به پذيرش صلح ناخواسته كرد و آن حضرت به ناچار در 25 ربيع الاول و به قولى در نيمه جمادى الاول سال 41 قمرى بر اساس شرايطى، خلافت را به معاوية بن ابىسفيان واگذاشت و خود از آن كناره گرفت.
─═┅═༅𖣔1⃣3⃣𖣔༅═┅─
─═┅═༅❥︎●🕋●❥︎༅═┅┅─
◑◁معاویه پس از صلح، مفاد صلحنامه را زیر پا گذاشت و برای اینکه بتواند راه را برای ولایتعهدی فرزنش یزید هموار سازد توطئه قتل امام حسن علیه السلام را ریخت.
○ مطابق با نقل شیخ مفید، معاویه وقتی تصمیم گرفت برای ولایتعهدی پسرش یزید بیعت بگیرد، صد هزار درهم برای جعده دختر اشعث بن قیس °همسر امام حسن° فرستاد و به او وعده داد که در قبال مسموم کردن شوهرش، او را به ازدواج یزید درخواهد آورد
❥︎ شهادت امام حسن علیه السلام توسط معاویه علاوه از منابع شیعه در منابع اهل سنت نیز گزارش شده است.
─═┅═༅𖣔1⃣4⃣𖣔༅═┅┅─
─═┅═༅❥︎●🕋●❥︎༅═┅┅─
◉◁ به عنوان نمونه زمخشری °م538ق° نویسنده اهل سنت در مورد جزئیات این جریان نوشته است:
¤ معاویه صد هزار °درهم° به زن حسن رحمة الله علیه، جعده دختر اشعث وعده داد تا ایشان را مسموم کرد.
❥︎ او دو ماه بعد از آن زنده ماند. سم آن قدر اثر کرد که چندین طشت پر از خون از مقابلش برمى داشتند. حسن رحمة الله علیه مى فرمود: چند بار پیش از این به من سم داده اند، اما هیچ یک مثل این سم اثر نکرده است.
¤ در مورد تاریخ شهادت آن حضرت اختلاف وجود دارد. در مورد سال شهادت آن حضرت سه نقل سال 49، سال 50 و سال 51 هجری قمری در منابع ذکر شده است و روز آن را نیز برخی منابع هفت صفر و برخی ۲۸ صفر دانستهاند.
─═┅═༅𖣔1⃣5⃣𖣔༅═┅┅─
─═┅═༅❥︎●🕋●❥︎༅═┅┅─
◑◁جنازه مطهر آن حضرت را جمع عظیمی از مردم مشایعت نمودند و آن را برای تدفین به سمت قبر پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله حرکت دادند
○ اما مروان بن حکم گروهی از بنی امیه و پیروانشان را جمع نمود و سر راه جنازه را گرفت تا مانع از دفن آن حضرت در جوار پیامبر شود.
❥︎همچنین عایشه به تحریک مروان در آنجا حضور پیدا کرد و فریاد بر آورد که به خدا قسم حسن در اینجا °کنار قبر رسول خدا° دفن نمی شود مگر اینکه من اجازه دهم.
¤ با سخن عایشه بنی هاشم قصد مجادله با آنها را نمودند اما امام حسین علیه السلام مانع شد و فرمود برادرم سفارش نموده که اگر مانع من از دفن او در کنار جدش شدند با کسی مخاصمه نکنم.
★ نهايتا جسد ایشان در قبرستان بقيع در کنار جده اش فاطمه بنت اسد به خاك سپرده شد
─═┅═༅𖣔1⃣6⃣𖣔༅┅┅─