فرزندان آگاه
(۲۵)
حق شناسى از والدين:
تشكر از ولى نعمت امرى فطرى است و عقلاى عالم روى آن تاءكيد دارند. اساسا انسان از كسى كه قدردان نعمت هاى داده شده نباشد خوشش نمى آيد و او را فردى جاهل، بى ادب، بى فرهنگ، و دور از انسانيت قلمداد مى كند و در مقابل شكر گزارى و قدرشناسى در ميان عموم مردم امرى پسنديده و مطلوب تلقى مى شود.
به همين جهت خداوند متعال با ياد آورى زحمات والدين، فرزندان را به حق شناسى و قدر دانى از آنان دعونت مى كند و مى فرمايد:
و ما به انسان درباره پدر و مادرش سفارش كرديم؛ مادرش او را با ناتوانى روى ناتوانى حمل كرد (به هنگام باردارى هر روز رنج و ناراحتى تازه اى را متحمل مى شد)، و دوران شيرخوارگى او در دو سال پايان مى يابد؛ (آرى به او توصيه كردم ) كه براى من و براى پدر و مادرت شكر بجا آور كه بازگشت (همه شما) به سوى من است!
و در سوره احقاف مى فرمايد:
ما به انسان توصيه كرديم كه به پدر و مادرش نيكى كند، مادرش او را با ناراحتى حمل مى كند و با ناراحتى بر زمين مى گذارد؛ و دوران حمل و از شير بازگرفتنش سى ماه است. تا زمانى كه به كمال قدرت و رشد برسد و به چهل سالگى بالغ گردد مى گويد: پروردگارا! مرا توفيق ده تا شكر نعمتى را كه به من و پدر و مادرم دادى بجا آورم و كار شايسته اى انجام دهم كه از آن خشنود باشى، و فرزندان مرا صالح گردان؛ من به سوى تو باز مى گردم و توبه مى كنم، و من از مسلمانانم.
مادر در اين سى و سه ماه (دوران حمل و دوران شيرخوارگى ) بزرگترين فداكارى را هم از نظر روحى و عاطفى، و هم از نظر جسمى، و هم از جهت خدمات در مورد فرزندش انجام مى دهد.
جالب اينكه در آغاز توصيه درباره هر دو مى كند ولى به هنگام بيان زحمات و خدمات تكيه روى زحمات مادر مى نمايد تا انسان را متوجه ايثارگريها و حق عظيم او مى سازد.
سپس مى گويد: توصيه كردم كه هم شكر مرا بجاى آور و هم شكر پدر و مادرت را (ان اشكر لى و لو الديك).
شكر مرا بجا آور كه خالق و منبع اصلى تو هستم و چنين پدر و مادر مهربانى به تو داده ام و هم شكر پدر و مادرت را كه واسطه اين فيض و عهده دار انتقال نعمتهاى من به تو مى باشند.
و چقدر جالب و پر معنى است كه شكر پدر و مادر درست در كنار شكر خدا قرار گرفته. در پايان آيه با لحنى كه خالى از تهديد و عتاب نيست مى فرمايد: بازگشت همه شما به سوى من است (الى المصير).
آرى اگر در اينجا كوتاهى كنيد، در آنجا تمام اين حقوق و زحمات و خدمات مورد بررسى قرار مى گيرد و مو به مو حساب مى شود، بايد از عهده حساب الهى در مورد شكر نعمتهايش، و همچنين در مورد شكر نعمت وجود پدر و مادر و عواطف پاك و بى آلايش آنها برآئيد.
@amn_org
خداوند چیزی را که نزد او
منفورتر از
«طلاق»
باشد، حلال نکرده است.
رسول اکرم (ص)
@amn_org
بسم الله الرحمن الرحیم
❄ برخورد با رفتارهای ناشایست در سیره اهل بیت علیهم السلام ❄
🔻در سیره پیامبر و اهل بیت علیهم السلام، اولین اقدام در برخورد با رفتارهای ناشایست اخلاقی، به ویژه اگر این رفتار برای نخستین بار از فرد سر زده باشد، 👈چشم پوشی و نادیده گرفتن است.
✅ به این دلیل که اولا ممکن است او با ارزشهای اخلاقی آشنا نبوده است
👌و دیگر اینکه اغماض و چشم پوشی از تخلف #بیش از تصریح کردن اثر میگذارد و او را از تکرار باز میدارد؛
👈👈👈 زیرا تصریح کردن، #پرده_حیای میان مربی و متربی را میدرد و فرصت بازگشت را از او میگیرد و او را بر ارتکاب رفتارهای ناشایست گستاخ میکند.
دکتر محمد داوودی. سیره تربیتی پیامبر و اهل بیت علیهم السلام. ص۲۶۹
#اصل_مهم_تغافل
#تربیت_در_مکتب_اهلبیت علیهمالسلام
#تربیت_نسل_توحیدی💚
🌤«اللّهمَّعَجِّلْلِوَلِیِّڪَالفَرَج»🌤
╭┅┅┅┅❀🍃🌼🍃❀┅┅┅┅╮
@amn_org
گفتگوی با همسر وشنیدن حرف ها می تواند هر رنجش، دلگیری وناراحتی را از همسرتان دور کند.
@amn_org
خوشبختی یعنی پشت در بیمارستان منتظر بمونی تا بچه ات سالم بدنیا بیاد تا اونو ببینی
یعنی همسرت بهت بگه چقدر بهت افتخار میکنه
یعنی وقتی از سرکار برمیگردی خونه صدای شوخی و خنده ،خانواده پشت در
حس بشه
یعنی مریضت از بیمارستان مرخص بشه
یعنی پدرت با دیدن تو زیر لب بگه الهی شکر برای این اولاد خوب
یعنی یهویی همه رسانه ها اعلام کنند همه مرزهای کره زمین برداشته شد
یعنی برای مادرت غول چراغ جادو بشی تا صدات کرد حتی تو خیالش
توحاضر بشی بگی جانم مادر
یعنی وقتی سرت را میندازی پایین راه بری چشمت به کفش پاره ای نخوره
یعنی دست هیچ انسانی بالا نره مگر برای دعا و نوازش
یعنی تو همین فضای مجازی صادق باشیم و اخبار دروغ و ساختگی به مردم ندیم
که روحیه شون خراب شه.
یعنی طوری زندگی کنیم که هرگز نه دروغ بشنویم و نه دروغ بگیم
خوشبختی یعنی انسان بودن در یک خانواده امن
@amn_org
﴾﷽﴿
#زندگی_مشترک💕
🔹هرگز نباید مسائل و #اختلافهای خود را بدون اطلاع و توافق همسرمان با خانوادههای خود در میان بگذاریم ، زیرا :
👈بعد از مدتی با همسرمان آشتی میکنیم اما
خانوادهها همچنان تصور میکنند زندگی ما پر از #بدبختی و #مشکلات است و ممکن است دچار ناراحتی و دلتنگی شوند.
و براساس اطلاعات معمولا ناقص، شروع به دادن راه کارها و راهحلهای اشتباه کنند.
ضمن اینکه ممکن است نظرشون نسبت به همسر ما عوض شود👌🏻
•┈┈••✾❀🍃♥️🍃❀✾••┈┈•
🌱وقتی با جوانان هستم و در محیط جوان قرار دارم، احساس من مثل احساس کسی است که در هوای صبحگاه تنفّس میکند؛ احساس تازگی و طراوت میکنم.
آن چیزی هم که معمولاً در ملاقات با جوانان، اوّل بار به ذهن من میرسد و بارها به آن فکر کردهام، این است که آیا اینها خودشان میدانند که چه ستارهای در جبینشان میدرخشد؟ من این ستاره را میبینم؛ اما آیا خودشان هم میبینند؟
🌟 ستاره جوانی، ستاره بسیار درخشان و خوشطالعی است. اگر جوانان این گوهر قیمتی و بینظیر را در وجود خودشان حس کنند، فکر میکنم که انشاءالله از آن خوب استفاده خواهند کرد.
«بخشی از حضرت آقا درباره جوانان😍»
🍭 زندگی شیرینی خواهیم داشت، اگر ...
🌱 هرچه در زندگی بتوانیم خودخواهی خودمان را کم کنیم، زندگی شیرینتری خواهیم داشت. سعی کنیم به جای پرداختن به عیوب طرف مقابل به عیوب خودمان بپردازیم. در روایت است که امام صادق (ع) فرمودند: خوش به حال کسی که مشغول است به عیوب خودش، در حدی که عیوب دیگران را نمیبیند.
ما باید دائما مشغول به عیبجویی و عیبیابی رفتار خودمان باشیم. در نتیجه رفتاری که خواهیم داشت با طرف مقابل بهتر خواهد بود و در اکثر زمینهها موجب اصلاح همسرمان نیز خواهد شد.
#استاد_پناهیان
پروردگارا
امروزم را چون هر روز
با نام تو آغاز می کنم
صبحی چنین زیبا
از چشمه های
جان آفرین مهربانیت.
ای تنها معبود!
چشم دلم را بگشا
می خواهم ازنسیمِ خنک
صبحگاهان سبک تر باشم
الهی به امید تو.....
پیشاپیش ولادت با سعادت یگانه منجی عالم بشریت را برشما خانواده امن وتمامی دوستدارانش تبریک عرض مینماییم
@amn_org
فرزندان آگاه
(۲۶)
بعضى از مفسران در اينجا به نكته اى توجه كرده اند كه در قرآن مجيد تاكيد بر رعايت حقوق پدر و مادر كرارا آمده است، اما سفارش نسبت به فرزندان كمتر ديده مى شود (جز در مورد نهى از كشتن فرزندان كه يك عادت شوم و زشت استثنائى در عصر جاهليت بوده است).
اين به خاطر آن است كه پدر و مادر به حكم عواطف نيرومندشان كمتر ممكن است فرزندان را به دست فراموشى بسپارند، در حالى كه زياد ديده شده است كه فرزندان، پدر و مادر را مخصوصا به هنگام پيرى و از كار افتادگى فراموش مى كنند، و اين دردناكترين حالت براى آنها و بدترين ناشكرى براى فرزندان محسوب مى شود.
امام رضا عليه السلام فرمود: خداوند متعال فرمان داده كه بندگانش از او و از پدر و مادرشان، سپاس گذارى و تشكر نمايند. پس هر كس پدر و مادرش را شكر گزار نباشد و به زحمات آنان ارج نگذارد، چنين شخصى در واقع از خداى خويش هم سپاس گذارى نكرده است.
در حديث ديگرى آمده است كه مردى مادر پير و ناتوان خود را بر دوش گرفته بود، و به طواف مشغول بود، در همين هنگام خدمت پيامبر صلى الله عليه و آله رسيد عرض كرد:
هل اديت حقها؛
آيا حق مادرم را اينسان ادا كرده ام؟!
پيامبر در جواب فرمود:
لا و لا بزقره واحدة
نه حتى يك نفس او را جبران نكرده اى!
در اين روايت به اهميت حقوق مادر بيشتر تاءكيد شده است. و علت اين است كه شرح درد و رنجهاى مادر در راه پرورش فرزند هم به خاطر اين است كه محسوستر و ملموستر است، و هم بخاطر اين كه زحمات مادر در مقايسه با پدر از اهميت بيشترى برخوردار است، و به همين دليل در روايات اسلامى تاكيد بيشترى در مورد مادر شده است.
@amn_org
رازهایی از زندگی زناشویی تان که نباید به هیچکس بگویید:
مشکلات مالی
عکس های شخصی
جزئیات دعوای زن و شوهری
هرچیزی درمورد رابطه جنسی تان
همسر شما چه فکری راجع دیگران (سایر اعضای خانواده و دوستان) می کند.
راز همیشــه هـــم چیــز بدی نیست. آن ها را بین خودتان حفظ کنیــد و نگذارید استرس خارجی به آن وارد شود و به این ترتیب رابطه بین شما و همسرتان عمیق تر می شود. دوستان و خانواده شما لازم نیست همه چیــز را راجع به رابطــه شما بدانند. بعضی حرف ها بهتـــر است ناگفتـــه بماننــد.
@amn_org
جاذبههایی ڪه یڪ زن باید برای شوهرش داشته باشد
فڪر نڪنید خودسازی و رشد و پیشرفت در ڪمالات، منحصر به ذڪرگفتن و قرآنخواندن و دعا و توسّل است، شما باید وظائف دیگری را هم انجام دهید.
توجّه به خواستههای همسر، ایجاد آن روحیّهی طراوت و شادابی و نشاط در زندگی و حتّی توجّه به وضع ظاهری و نظم ظاهری زندگیتان، نیز در رشد و تکامل شما موثّر است.
یڪ خانم مؤمن باید بداند ڪه جهاد زن، خوب همسرداری ڪردن است، جَهادُ الْمَرأةِ حُسْنُ التَّبَعُّل» یعنی شما وظیفهتان این است، فڪر نڪنید ڪه یڪ ڪار خارقالعادّهای اضافه بر همهٔ وظایفتان انجام میدهید و مستحقّ مثلاً پاداش هستید!
خیر، وظیفهی شماست. خدای تعالی بر گردنتان گذاشته است. این وظیفهی شماست ڪه این جهاد را رعایت ڪنید، هم جهاد طهارت و پاڪیزگی روحی و هم پاڪیزگی و طهارت جسمی و ظاهری.
@amn_org
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بهار میلاد مولایمان مبارک باد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
عمریست که در دام ولای تو اسیرم
از عمر گران بی رخ زیبای تو سیرم
تنها از خدا خواهشم این است به عالم
یک بار تو را دیده و صد بار بمیرم
🌹🌹🌹🌹
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سلام صبحتون بخیر و خوشی
«امروز» بگو
میان قُنوتت به صدنیاز
«عَجّل علی ظُهورک
یا فارسَ الحِجاز»
هر دم بگو
به اشک روان رو به آسمان
«عَجّل علی ظُهورک
یاصاحِبَ الزَمان»
اللهُمّ عَجّلْ لِوَلیّکَ الفَرجْ
میلاد حضرت مهدی(عج)
و عید نیمه شعبان مبارکباد
خدایا
دراین روز زيبای
ولادت حضرت مهدی(ع)
دلهای دوستانم را
سرشاراز نور وشادی کن
وآنچه را که
به بهترین بندگانت
عطا میفرمایی
به آنها نیز عطا فرما
روز خوش
عیدتون مبارک
@amn_org
فرزندان آگاه
(۲۷)
در مورد حق شناسى از والدين سخنان فراوانى در كتاب هاى تاريخى، ادبى و دينى آمده است، چند مورد را در اين جا مى خوانيم:
سعدى و مادر پير:
سعدى در گلستان مى نويسد: وقتى به جهل جوانى بانگ بر مادر زدم، دل آزرده به كنجى نشست و گريان همى گفت: مگر خردى فراموش كردى كه درشتى مى كنى؟!
فرزند فراموشكار:
فرزند يكى از سران ممالك در خاطرات خود مى گويد: سال ها پيش ، شبى دير وقت، در ساعات بعد از نيمه شب مرا از خواب بيدار كردند و گفتند: مادرت مى خواهد تلفنى با شما صحبت كند. خيلى تعجب كردم اين چه كار مهمى است كه در اين موقع مرا از خواب بيدار كرده اند. خواب آلود پاى تلفن رفتم؛ مادرم بدون مقدمه گفت : سلام پسرم! به تو تبريك مى گويم ، امشب، شب تولد توست. با اوقات تلخى جواب دادم: همين؟! اين موقع مرا از خواب بيدار كردى كه شب تولد من است؟
مگر ناراحت شدى ؟
البته كه ناراحت شدم مادر جان! اين كار را مى توانستى فردا صبح انجام دهى.
مادرم با خنده گفت: ناراحت نشو عزيزم ، ۲۹ سال پيش از اين، درست در همين ساعت مرا از خواب خوش بيدار كردى، درد شديدى عارضم كردى، اهل منزل و همسايه را هم از خواب بيدار كردى، مرا مجبور كردى بيمارستان بروم.
دكتر و پرستار دورم جمع شدند، چه شده؟ چه خبر است؟
هيچ!
معلوم شد آقازاده مى خواهند تشريف بياورند، در حالى كه سركار، صبر نكرديد صبح روز بعد تشريف بياوريد و بى جهت عده اى را از خواب خوش محروم نسازيد.
@amn_org
ﺑﭽﻪ ﮐﻪ ﺑﻮﺩﯾﻢ ، ﻭﻗﺘﯽ ﻣﺮﯾﺾ ﻣﯽ ﺷﺪﯾﻢ
ﺁﻗﺎی دکتر، ﻣﯽ ﭘﺮﺳﯿﺪ
ﺑﮕﻮ ﮐﺠﺎﺕ ﺩﺭﺩ میکنه؟چه مشکلی داری؟
نگاه می کردیم ﺑﻪ ﻣﺎﻣﺎﻧﻤﻮﻥ؟
ﻣﻨﺘﻈﺮ ﻣﯽ ﺷﺪﯾﻢ ﺗﺎ مامانمون ﺑﮕﻪ ﻣﺮﯾﻀﯽ ﻣﻮﻥ ﭼﯿﻪ؟
ﻭ ﺟﻮﺍﺏ ﺩﺍﺩﻥ ﺭﻭ ﺑﻪ مادر ﻣﯽ ﺳﭙﺮﺩﯾﻢ
ﭼﻮﻥ ﮐﻪ ﻣﯽ ﺩﻭﻧﺴﺘﯿﻢ ﻣﺎﺩﺭﻣﻮﻥ، ﻫﻤﻮﻥ ﺍﺣﺴﺎﺳﯽ ﺭﻭ ﺩﺍﺭﻩ
ﮐﻪ ﻣﺎ ﺩﺍﺭﯾﻢ
ﺣﺘﯽ ﺍﺯ ﺧﻮﺩﻣﻮﻥ ﺑﯿﺸﺘﺮ، ﺩﺭﺩﻣﻮﻥ ﺭﻭ ﺍﺣﺴﺎﺱ ﻣﯽ ﮐﻨﻪ
ﺣﺎﻻ ﻣﯽ ﺧﻮﺍﻡ ﺑﮕﻢ ﺍﻭﻥ ﺭﻭﺯﻫﺎ ﺭﻭ ﯾﺎﺩﺕ ﻣﯿﺎﺩ؟
ﺧﺐ، ﺗﻮ ﺟﻮوﻥ ﺷﺪﯼ، ﺍﻭﻥ پا به سن گذاشته
ﺣﻮﺍﺳﺖ ﺑﺎﺷﻪ ﺑﻬﺶ
ﺣﺎﻻ ﻭﻗﺘﺸﻪ، ﺗﻮﺍﻡ ﻣﺜﻞ ﺑﭽﮕﯽ ﻫﺎﺕ ﺍﮔﻪ ﺍﻭﻥ ﻣﺮﯾﺾ ﺷﺪ
ﺣﺴﺶ ﮐﻨﯽ
ﺣﺎﻻ ﺍﻭﻥ ﺑﻪ ﺗﻮ ﻧﯿﺎﺯ ﺩﺍﺭﻩ، ﺣﺘﯽ ﺍﮔﻪ ﺣﺮﻓﯽ ﻧﺰﻧﻪ
ﻣﺜﻞ ﻫﻤﯿﺸﻪ تموم ﺣﻮﺍﺳﺖ ﺑﻬﺶ ﺑﺎﺷﻪ
@amn_org
سلام
💙سه شنبه تون عالی و بینظیر
💙ان شاءالله امروز
💙برای تک تک دوستانم
💙همون روزی بشه که
💙آرزوشـو دارند
💙پراز خیر و برکت
💙پراز دلخوشی
💙پراز موفقیت و
💙پراز محبت خدا در زندگی
💙روزتون زیبا و درپناه خدا
💙صبحتون بخیر
@amn_org
فرزندان آگاه
(۲۸)
پاستور و قدردانى از مادر:
گرچه در كشورهاى غربى بر اثر حاكميت تكنولوژى و صنعت روابط عاطفى ضعيف و كمرنگ است و روابط سالم اعضاى خانواده ها متزلزل و گاهى اصلا وجود ندارد. اما از آن جائى كه عاطفه و محبت امرى خدادادى و فطرى است در نهاد برخى افراد غربى به ويژه فطرت هاى سالم، عقلاء و نخبگان آنان اين حس درونى و نداى وجدان خاموش نشده و گاهى شعله هايى از آن مشاهده مى شود.
بلى از نظر اقتصادى و نظامى كشورهاى غربى، پيشرفته و متمدن جلوه مى كنند ولى به شدت در آتش فقر فرهنگى و عاطفى در رنج و عذابند.
لوئى پاستور، شيميدان معروف فرانسوى و صاحب كشف هاى مهم علمى، هنگامى كه بر اثر نظريه هاى بديع خود به اوج افتخار جهانى رسيد، دولت فرانسه در صدد بر آمد خانه اى را كه محل تولد او بود، به موزه تبديل كند، پاستور در ضمن يك سخنرانى كه در برابر آن خانه محقر ايراد كرد، مادر خود را فراموش ننمود و با صدايى كه از فرط تاءثر مى لرزيد، چنين گفت:
اى مادر عزيز!
اى گمشده دلبند، كه ساليانى دراز در اين خانه با من به سر بردى، توئى كه اكنون همه چيز را مديون تو مى بينم.
مادر شجاع و دلدارم! تمام حس فداكارى و شور و هيجانى كه در راه عظمت علم و بزرگى ميهنم به كار بسته ام، و از اين پس نيز به كار خواهم بست، تو به من آموخته اى و در وجودم رسوخ داده اى.
كار مشقت بارى كه تو در خانه و در كارگاه كوچكمان پيش گرفته بودى، به من درس صبر و حوصله در تحقيقات علمى آينده ام داد.
از آن گاه كه با وجود فقر و مسكنت مرا به مكتب فرستادى، عشق به ميهن و خدمت به بشر را شب و روز به من آموختى.
اكنون از تو اجازه مى خواهم، تمام سرافرازى كه ميهنم در جشن امروز به من اعطاء مى كند، به پيشگاه عظمتت تقديم كنم.
همين قدر بدان كه فرزندت امروز كه در ميان امواج افتخار و سربلندى غوطه ور است بازهم خود را بدون تو، اى مادر عزيز! در اين جهان بزرگ تنها و بى پناه مى بيند!
@amn_org
متاسفانه شبکه های ماهواره ای چند سالی است که در تلاش هستند مخاطبان بیشتری را جذب کنند، آنچه این تلاش ها را نگران کننده تر می سازد این نکته قابل توجه است که ماهواره تاثیرات منفی زیادی دارد که خیلی از خانواده ها متوجه آن نمی شوند و کم کم وقتی مشکلات از راه می رسند تازه می توان فهمید که ماهواره نقش مهمی را در ایجاد این مشکلات داشته است.
بسیاری از برنامه های ماهواره ای باعث سست شدن روابط خانوادگی و زناشویی می شوند و سلامت جنسی زن و شوهر را به خطر می اندازند. شبکه های ماهواره ای خیلی آرام و به شکلی زیرپوستی ریشه به تیشه خانواده ها می زند و آثار منفی آنها به قدری شدید است که گاهی برای حل آنها باید ماه ها وقت و هزینه صرف کرد. «دکتر سید کاظم فروتن» مشاوره خانواده و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شاهد با نقل یک داستان واقعی به تاثیرات منفی ماهواره می پردازد.
همسرم جذاب نیست!
آقای نسبتا جوانی وارد مطب شد و کمی اضطراب داشت، جلویم نشست و شروع به صحبت کردن درباره مشکل خود کرد، کلافه به نظر می رسید و دوست داشت هرچه سریع تر مشکلش حل شود. 5 سال از ازدواجش می گذشت و به من گفت: «آقای دکتر، احساس می کنم مدتی است دچار ناتوانی جنسی شده ام و نگران این موضوع هستم که این ناتوانی جنسی به خانواده ام آسیب بزند و باعث طلاق من از همسرم شود.»
پیش از هرچیز برایش توضیح دادم که ناتوان جنسی با 2 منشا اتفاق می افتد؛ یکی جسمی و دیگری روانی و به او گفتم که تشخیص اینکه دقیقا ناتوانی جنسی منشأ جسمی دارد یا روانی، کمی سخت است. از او پرسیدم: «دقیقا چند ماه است که به این مشکل دچار شدی و دقیقا این ناتوانی جنسی به چه شکل است؟» مرد جوان در پاسخ گفت: «9 ماه است که احساس می کنم ناتوانی جنسی پیدا کرده ام. من همسرم را خیلی دوست دارم اما او یک عیب بزرگ دارد، به نظرم لاغر است و من زن لاغر دوست ندارم.»
از او پرسیدم: «مگر اوایل ازدواج اندام همسر شما با الان متفاوت بود؟» در جواب گفت: «نه آقای دکتر از همان زمانی که با او ازدواج کردم، به همین شکل بود.» کمی فکر کردم و به ذهنم چیزی رسید و پرسیدم: «چه چیز در منزل شما تغییر پیدا کرده است؟ آیا با هم مشکلی دارید؟» او گفت: «نه هیچ مشکلی وجود ندارد و تنها نغییر در زندگی ما این بود که 9 ماه پیش ماهواره خریدیم.» حدس من کاملا درست بود و باز هم ماهواره زندگی زناشویی 2 زوج را دچار مشکل کرده بود.
برایش توضیح دادم که در ماهواره تصاویری نمایش داده می شود که با واقعیت خیلی متفاوت است. بسیاری از تصاویری که در ماهواره نمایش داده می شوند مونتاژ هستند و قهرمان پروری در ماهواره وجود دارد. درواقع روابط زناشویی را در ماهواره به گونه ای نمایش می دهند که در عالم واقعیت هیچ جایگاهی برای آن وجود ندارد. برنامه های ماهواره افراد را دچار تضاد می کند و نتیجه این که مرد روی همسرش ایراد می گذارد.
برای درمان باید ماهواره کلا برای همیشه جمع شود، حتی خاموش کردن ماهواره تاثیری در درمان ندارد و دوباره بعد از مدتی همه چیز تکرار می شود.
الهى،،،
اندیشه ای خلاق،
دیده ای بینا،
گوشی شنوا،
زبانی شاكر،
ذهني آرام،
قلبي متواضع،
روحي بيدار،
دست هایی بخشنده،
پاهایی استوار در راهت،
تنی سالم،
و سينه اي پر از عشق و دلدادگی،
و سبد سبد روزی حلال و بركت و فراواني
عطا فرما به تمامی اعضای (خانواده امن)
صبحتون بخیر
@amn_org
فرزندان آگاه
(۲۹)
اطاعت در مسير حق:
طبق دستور قرآن و اهل بيت عليهم السلام ، بايد از والدين اطاعت كرد. هم چنانكه اميرمؤمنان على عليه السلام فرمود:
فحق الوالد على الولد اءن يطيعه فى كل شى ء الا فى معصية الله سبحانه
یعنی:
حق پدر بر عهده فرزند اين است كه از او در همه چيز اطاعت كند جز معصيت خدا.
فقهاى بزرگ اسلامى در مورد لزوم اطاعت والدين احكامى را مطرح كرده اند كه برخى از آنان عبارت اند:
۱- در صورتى كه پدر و مادر به مسافرت فرزندشان راضى نباشند و اجازه ندهند، سفرهاى مباح و مستحبى بر فرزند حرام است. البته اين حكم در دو مورد استثنا شده: اول براى طلب علم. دوم براى تجارت و كسب در آمد.
در اين دو مورد اگر در شهر خود طلب علم و تاءمين معاش مقدور نباشد مى تواند بدون اجازه والدين نيز مسافرت كند.
۲- اطاعت آنان در هر حال بر فرزندان لازم است و آنان بر هر كار مباح و حتى شبهه ناك، اگر دستور دهند فرزند بايد اطاعت كند، زيرا اطاعت آنان واجب و ترك شبهه مستحب است.
۳- اگر جهاد عينا بر كسى واجب نباشد، والدين مى توانند فرزندشان را از آن منع كنند. و در روايت آمده است كه مردى كه مى خواست به جهاد برود. پيامبر صلى الله عليه و آله از او پرسيد: آيا پدر مادرت زنده اند؟ گفت: آرى
پيامبر صلى الله عليه و آله فرمود: اگر دنبال اجر و پاداش معنوى مى گردى به سوى والدينت برگرد و با آنان رفتار نيكو داشته باش.
اساسا پدر و مادر مى توانند از انجام واجبات كفائى و عبادات مستحبى، فرزندان خود را منع كنند. امام خمينى رحمة الله در پاسخ جوانى كه از رفتن به جبهه جنگ سؤ ال كرده است، مى فرمايد: اگر مادر از رفتن شما اذيت مى شود و رفتن به جبهه براى شما لازم و متعين نشده مراعات حال او را بنمائيد و بستگى به نياز جبهه دارد.
ادامه در شماره بعدی
@amn_org