فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 در قدرت نظامی ایران تردید نکنید!
🔸️تحلیلگر بیبیسی: با فروش سامانههای نظامی و تسلیحات و همکاری نظامی با کشورهای بزرگی نظیر روسیه، ایران این تصویر را به دنیا مخابره میکند که ما با وجود تحریمها از لحاظ نظامی به جایی رسیدیم که قدرتهای بزرگ خریدار تسلیحات ما هستند.
@amniatemeli
#آموزش_جنگ_شناختی
🔆۱. بحران_مارپیچ_سکوت
دقت کردهاید که بعضی وقتها با موجی در شبکههای اجتماعی مخالف هستیم اما جسارت ابراز نظر خودمان را نداریم؟!
🔹 اینجور وقتها فکر میکنیم که در اقلیت هستیم و اکثریت مقابل، به سرعت ما را متهم خواهند کرد. یعنی حتی ممکن است که ما و همفکرانمان در موضوعی خاص، تعدادمان از بقیه بیشتر باشد، اما چون همه سکوت کردهایم، هیچکس جسارت ابراز نظر را ندارد. در این شرایط گرفتار «#مارپیچ_سکوت» شدهایم.
🔸 مارپیچ سکوت، یکی از نظریههای حوزه رسانه است که این روزها خیلیها آگاهانه از آن علیه #آگاهی ما استفاده میکنند.
ادامه دارد...
#جنگ_شناختی
#جنگ_نرم
#درسنامه
#سواد_رسانه
#آگاهی
@amniatemeli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 هوش مصنوعی چطور جوامع را تغییر میدهد؟
🔹 هوش مصنوعی درحال ایجاد تحولاتی است که تا به حال فکرش را نمیکردید.
🔹 اگر تا پیش از این فکر میکردند هوش مصنوعی تاثیرات بنیادین خود را در سال ۲۰۵۰ نشان میدهد، حالا محققان اعتراف می کنند، در سال ۲۰۲۵ تاثیرات بنیادین هوش مصنوعی در سه سطح زندگی شما را تحت تاثیر قرار خواهد داد.
🔹 اول: فعالیتهای مالی در موسسات بانکی و سرمایهگذاری، دوم: سطح نابرابری میان افراد در جهان و سوم: مساله دموکراسی و توسعه در جوامع مختلف جهان.
🔹 در ایران هنوز هوش مصنوعی راه خود را در کسبوکارها و بازارهای مالی باز نکرده است و ظاهرا تنها مورد استفاده کلان آن، کنترل بیشتری اجتماعی است.
@amniatemeli
مطالعات امنیت ملی و جنگ نرم
🔻 #تاریخی #سیاسی #رشته_پست / نگاهی مختصر بر افغانستان و طالبان. 🔸در آغاز میتوانیم از دوره صفویه
🔻 #تاریخی
#سیاسی
#رشته_پست / نگاهی مختصر بر افغانستان و طالبان
🔸 لازم به ذکر است که وضعیت ژئوپلیتیکی و فرهنگی در منطقهی غرب آسیا، همیشه برتابنده بوده که جنگها و اختلافات میان کشورها، به سرعت رقم بخورد.
بعنوان مثال، وجود یک ایران با ثبات و قوی، از نظر امنیتی و سیاسی، همیشه مستلزم یک عراق بی ثبات، و یا پاکستان بی ثبات بوده است.
و چنین است که مرز امروزی افغانستان و پاکستان، با «خط دیورند» شکل میگیرد و به گونه ای رقم میخورد که بسیاری از پشتونها، بیرون از خاک افغانستان و درون پاکستان قرار داده میشوند، و این سرسلسله بسیاری از تحولات و حوادث خواهد بود؛ از دخالتهای متعدد افغانستان و پاکستان در سیاستهای داخلی هم، تا اختلافاتشان، تا ایدئولوژی و هدف «پشتونوالی» که جدا از هر چه که در کلام آورده است، سروری و آقایی پشتون بر همهی افغانستان را میخواهد. باید این مهم را دانست که بیشتر افغانستانیها از قوم پشتون و مذهب حنفی هستند؛ و جدا از مذهب، اختلافات قومی بر کُنش گروههای اسلامگرا به شدت اثرگذار است؛ برای مثال باید دانست که اختلافات طالبان با شیعههای افغانستان پیش از آن که بر سر مذهب باشد، ریشه در اختلافات پشتونها و هزارهها بر سر زمین ها و مراتع دارد. هرچند لازم به یادآوری است که عوامل مذهبی هم تاثیر کمی ندارند. اما اگر به شمال افغانستان بروید با صحنه نمازخواندن شیعه و سنی درکنار هم بصورت جماعت رو به رو میشوید، باید بدانید اگر اختلافات مذهبی هم رخ میدهند، عموما، نتیجه چه مسائلی است که یکی از پیشزمینه هایشان میتواند اختلافات قومی باشد؛ و همینجا فرق گروه طالبان با امثال القاعده و زیرمجموعههایش آشکار میشود.
طالبان پیش از این که تحت تاثیر مذهب باشد، تحت تاثیر آرمان پشتونوالی است و در کنارش، سنی حنفی و مذهبیبودن ذاتی مردم افغانستان تبدیل طالبان به یک جنبش اسلامگرای سنی را رقم میزند.
به حقیقت، نه برای مطالعهکننده در این زمینهها، بلکه برای یک تماشاگر وقایع تاریخی باید این جا بیفتد که جدا از حق یا باطل بودن قضیه، هنگامی که با یک طالب رو به رو میشوید، ممکن است با شخصی مواجهه پیدا کنید که سلفی و شیعهستیز است و مانند ملاعمر ممکن است هر لحظه شما را به قتل برساند؛ از سویی دیگر امکان دارد به یک شخص دارای انگیزههای ملی و اسلامگرایی کمی معتدلتر مانند ملااختر بربخورید که مشکلی آنچنان شدید با شیعهها نداشته باشد. و ممکن است حتی با شخصی مواجه شوید که به زیارتگاه های شیعه میرود... و حتی برای گرم کردن جمع های صمیمانه شما، از هایده و مهستی ترانه بخواند.
ادامه دارد...
@amniatemeli
48.55M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥ویدیو / چرا نفت، نروژ را فاسد نکرده؟
@amniatemeli
#آموزش_جنگ_شناختی
🔆۲. فومو (طاعون مدرن)
🔷 آخرین اختلال فرهنگی که بیسروصدا آرامش ذهن ما را تحلیل میبرد؛ فومو، زاده پیشرفت تکنولوژیک و گسترش اطلاعات است و به احساس از دست دادن چیزی مهیجتر، مهمتر و جالبتر گفته میشود که در جایی دیگر در جریان است.
🔸 نگرانی برای از دستدادن خبرها در روزگار شبکههای اجتماعی چنان بالا گرفته است که حالا نامی برای خودش دارد: فومو یا «ترس از دست دادن»!
🔻 همه میدانیم اسباب پریشانخاطری است اگر دیگران در حال لذتبردن از تجربهای ارزشمندتر باشند و ما جزئی از آن نباشیم. بر اساس یک مطالعۀ جدید، ۵۶ درصد از کسانی که از شبکههای اجتماعی استفاده میکنند، از این طاعون مدرن رنج میبرند.
ادامه دارد...
#جنگ_شناختی
#جنگ_نرم
#درسنامه
#سواد_رسانه
@amniatemeli
49.38M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 مستند عمود ۱۳؛ روایتی از حادثه تروریستی کرمان
🔹عمود سیزدهمِ مسیر منتهی به گلزار شهدای کرمان محل وقوع یکی از انفجارهای حادثه تروریستی کرمان در روز ۱۳ دیماه ۱۴۰۲ است؛ مستند عمود ۱۳ اما روایتی است ناگفته از آنچه پیرامون این حادثه گذشت.
@amniatemeli
هدایت شده از مطالعات امنیت ملی و جنگ نرم
42.13M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥مستند کودتا ؛ درباره مصدق و کودتای ۲۸ مرداد
وستانیوز
@amniatemeli
34.8M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥سال "جهش تولید با مشارکت مردم"
🔹فیلم کامل پیام نوروزی رهبر انقلاب اسلامی به مناسبت آغاز سال ۱۴۰۳
@amniatemeli
هدایت شده از ابوقاسم
📌مهم ترین مساله ای که رهبری انقلاب اسلامی در چندسال اخیر آن را پیگیری می کنند جهت دهی به ادبیات و فهم عمومی مردم و مسئولان و نخبگان و هدایت آن به سمت حل ریشه ای مشکلات عمیق از جمله مسائل اقتصادی است.
آن هم ادبیات تولید و فرآوری و جلوگیری از نگاه غلط خام فروشی است.
تنها راه بهبود وضع معیشتی مردم پایداری در اصلاحات اقتصادی و تخصص در برنامه ریزی های اقتصادی برای همگانی سازی تولید و فرآوری و زنجیره ارزش است و در بلندمدت آثار خود را بر همه بخش های اساسی کشور که در برنامه هفتم توسعه هم به آن اشاره شده خواهد گذاشت.
بدون تولید و افزایش قدرت سرمایه گذاری دولت، نباید انتظار تحول در تورم و بهبود وضعیت معیشتی مردم داشت.
اگر بخواهیم حضور پایدار و قابل احترامی در آینده معادلات جهان داشته باشیم باید به روند همگانی سازی تولید برگردیم و این موضوع هم با حلوا حلوا کردن محقق نخواهد شد و باید از یک جایی رویه غلط کنار گذاشته شود.
همگانی سازی ادبیات تولید که از سوی رهبری انقلاب اسلامی دنبال می شود به عنوان قرارگیری همه ظرفیت های مردمی،نخبگانی و حاکمیتی در خدمت تولید و فرآوری ارزیابی می شود.
ابوقاسم
۱ فروردین؛ سالروز ولادت شهیدان والامقام قاسم سلیمانی و محسن فخریزاده
@amniatemeli
🔺۱۰ بحران مهم دنیا در دو سال آینده
🔹۱- اطلاعات نادرست در فضای مجازی (Misinformation)
🔹۲- رخدادهای شدید آب و هوایی (Extreme Weather Events)
🔹۳- دوقطبیهای اجتماعی (Societal Polarization)،
🔹۴- ناامنی سایبری (Cyber Insecurity)
🔹۵- نزاعهای مسلحانه بین دولتها (Interstate Armed Conflict)
🔹۶- فقدان فرصتهای اقتصادی (Lack of Economic Opportunities)
🔹۷- تورم (Inflation)
🔹۸- مهاجرت غیرداوطلبانه (Involuntary Migration)
🔹۹- نزول اقتصادی (Economic Downturn)
🔹۱۰-آلودگی هوا (Pollution)
@amniatemeli
47.03M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 نماهنگ حماسی و دشمن شکن #سنگر_میسازیم
@amniatemeli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥روایت کمتر شنیده شده از نقش شهید سلیمانی در علمیات مرصاد
@amniatemeli
#آموزش_جنگ_شناختی
3. ارتباط ساختگی
🔹دروغهای مبتنی بر هسته حقیقت، بسیار باورپذیرتر هستند و در اغلب موارد هم بیشتر به اشتراک گذاشته میشوند. در عصر ارتباطات و شبکه، انتشار اطلاعات به این شیوه نوعی سلاح به حساب میآید.
🔹«ارتباط ساختگی» (False connection) یکی از مدلهای اغتشاش اطلاعاتی است که از آنها برای ضربه زدن به فرد، گروه و یا یک کشور استفاده میشود. در این شیوه، متن و محتوای خبر با تیتر منطبق نیست.
ادامه دارد...
#جنگ_شناختی
#جنگ_نرم
#درسنامه
#سواد_رسانه
@amniatemeli
33.63M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥تماشا کنید: لاس وگاس کن فیکون می شود!
@amniatemeli
🔺شکاف های اجتماعی
🔸 از نظر ضرورت تکوین، برخی از شکافها ساختاری و برخی دیگر تاریخی و یا تصادفی هستند.
شکافهای ساختاری، شکاف هایی هستند که به مقتضای برخی ویژگیهای دگرگونی ناپذیر و پایدار در جامعه انسانی پدید آمدهاند و همواره وجود دارند ( شکافهای طبقاتی، سنی،جنس).
🔹برخی دیگر از شکافهای اجتماعی حاصل سرنوشت تاریخی یک کشور هستند و بنابراین ضرورت ساختاری ندارند از جمله آن میتوان به شکافهای مذهبی و فرقهای، شکاف میان دین و دولت، شکاف های قومی، زبانی، نژادی و... اشاره کرد
براساس شمار و شیوه ترکیب و فعال یا غیرفعال بودن شکافهای اجتماعی انواع گوناگونی از صورتبندی شکاف های اجتماعی حاصل میشود:
۱_ جامعه تک شکافی فعال: تنها یک شکاف عمده از نظر سیاسی فعال است و شکافهای دیگر از نظر سیاسی موثر نیستند.
۲_ جامعه دو شکاف متوازی: دو شکاف عمده و فعال وجود دارد ولی متراکم نیستند.
۳_جامعه تک شکافی متراکم: در این ساخت یک شکاف عمده و فعال وجود دارد ولی شکاف های دیگر گرچه از نظر سیاسی فعال نیستند لیکن بر شکاف اصلی بار میشوند و آن را تقویت میکنند.
۴_ جامعه دو شکافی متقاطع: در این ساخت دو شکاف عمده و فعال یکدیگر را قطع میکنند و در نتیجه شمار و تنوع نیروهای اجتماعی_ سیاسی افزایش مییابد.
۵_ جامعه سه شکافی متقاطع: در صورت وجود سه شکاف فعال و قوی کثرت ایدئولوژیها و احزاب سیاسی افزایش می یابد و پتانسیل منازعه شکل میگیرد
@amniatemeli
28.17M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
لهستان چگونه وارد باشگاه کشورهای ثروتمند شد؟ /تجربههای موفق و ناموفق بازسازی اقتصادی(۱)
🔺لهستان به عنوان یک الگوی موفق برای بازسازی اقتصاد پس از سقوط کمونیسم از ابتدای دهه ۱۹۹۰ تا کنون رشد اقتصادی پایداری داشته، به طوری که اندازه دلاری اقتصادش بیش از ۱۰ برابر شده است. قرارگرفته میان دو قدرت تاریخی، آلمان و روسیه، این کشور از گذشتهای پرماجرا برخوردار است. اما حالا به زعم بسیاری، بالاترین بخت را برای اضافهشدن به لیست کشورهای پیشرفته در آینده دارد. لهستان چگونه توانست در سه دهه به یک بازیگر مهم در اقتصاد جهانی و یک اقتصاد باثبات تبدیل شود؟
@amniatemeli
🔺در جنگ ترکیبی،طیف وسیعی از روشهای پنهانسازی در دسترس هکرها قرار دارد و به این معنی است که «انکار قابل قبول» یکی از ویژگیهای اصلی جاسوسی سایبری در این نوع جنگ به شمار می رودکه هرگونه اقدام تلافیجویی را مشکلساز میکند.
@amniatemeli
33.3M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥میشل فوکو منظورش از «قدرت» را بیان میکند.
@amniatemeli
مطالعات امنیت ملی و جنگ نرم
🔴 پنجم فروردینماه سالروز درگذشت محمدابراهیم باستانی پاریزی
آنچه یک عالم و دانشمند و متخصص را به این آب و خاک پیوند میدهد آب و زمین و ثروت و تخصص نیست، آشنایی و پیوند با فرهنگ و ادب و خصوصیات این کشور است. تاریخ و ادب و دین و آداب و رسوم در حکم رشتههای باریکی هستند که ستون تخصص را به این آب و خاک پیوند میزنند.
یک پزشک عالیقدر اگر به فرهنگ خود پیوسته باشد یعنی درست تاریخ خود را خوانده باشد و ادب کشور خود را بداند، خیلی دیر و خیلی کم حاضر به ترک خانۀ آباء و اجداد خود میشود. نقص تحصیلات عالیه در ایران به طور کلی و در خارج خیلی روشن و چشمگیر همین بوده است که به قدر کافی دانشجو را با فرهنگ مملکت پیوند ندادهاند. امروز تنها جراحان و پزشکانی در زیر بمباران شب و روز جان میکنند که ده بیست جلد کتاب تاریخ فارسی توی اتاق خود دارند.
خرگاه پیوستگی با علایق مذهبی و فرهنگی و قومی بهوسیلۀ رشتههای باریکی به هم گره میخورد. این رشتهها را علوم انسانی، ازجمله تاریخ تاب میدهند.
ستون علاقه به این آب و خاک را در طبیب و متخصص و عالم و مهندس فقط رشتههای باریک و نامرئی میتواند نگاه دارد که به فرهنگ و ادب و ذوق و میراث فرهنگی معروف است. آنها که با این رشتهها به این آب و خاک دوخته نشده باشند، خیلی زود از کشور خارج میشوند: برگ کاهی در مسیر تندباد.
من یک جای دیگر هم گفتهام که معلمین تاریخ و اصولاً معلمین رشتههای علوم انسانی مثل ناخدایان و ملوانان کشتی هستند، و در هنگام طوفان و غرق کشتی ناخدا طبق معمول آخرین نفر است که خود را نجات میدهد. دلیل آن هم این است که آنچه اینان در خاک و سرزمین خود اهمیت و اولویت بدان میدهند، در کشور دیگر در حکم دهم و صدم اهمیت و اولویت است.
چون این روزها باز هم یکی دو جای دیگر نسبت به اهل تاریخ کملطفی شده و حتی نویسندگان تاریخهای دو سه هزارصفحهای که در خاک خفتهاند هم از آسیب طعن و لعن محفوظ نماندهاند این چند سطر به عنوان تذکر قلمی گردید که لااقل در مقام مقایسه و تمثیل هم بهانه به دست معاندین ندهد.
یک مورخ فرنگی میگوید و هرچند فرنگی است مثل اینکه درست هم میگوید که: «ملتی که تاریخ خود را فراموش کند جریمۀ او تنها همین کافی است که باید بسیاری از تجربههای تاریخی را دوباره تجریه کند و مجازاتش همین بس که ناچار است بسیاری از آموزهها را از سر نو بیاموزد.»
🔴 منبع: هشت الهفت، دکتر محمدابراهیم باستانی پاریزی، تهران: انتشارات نوین، ۱۳۶۳، ص ۱۶۱-۱۶۴
🔴 پینوشت:
عکس از راست: زندهیادان ایرج افشار، محمدعلی جمالزاده، محمدابراهیم باستانی پاریزی و دکتر عباس زریاب خویی
@amniatemeli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥تماشا کنید: آخرین دیکتاتور اروپا
@amniatemeli
🔺ایران به سرعت در حال نزدیک شدن به آستانه تبدیل شدن به دهمین دولت برخوردار از تسلیحات هستهای است / بسیاری از ناظران نگراناند که اگر ایران به چنین آستانهای برسد، به مسابقه تسلیحاتی هستهای در منطقه شتاب خواهد بخشید
#بخش_اول
"جوزف نای" نویسنده و نظریه پرداز مطرح آمریکایی در پراجکت سیندیکت نوشت: علیرغم نگرانی های موجه در مورد قدرت های بالقوه هسته ای نظیر ایران، باید خاطر نشان شد که همچنان تنها 9 کشور دارای توانمندی سلاح هسته ای در جهان وجود دارند که بسیار کمتر از 24 قدرت اتمی ای است که جان اف کندی پیش بینی کرده بود. وقتی عدم اشاعه هسته ای اولویت پیدا کند، جواب می دهد.
به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»، در ادامه این مطلب آمده است: مقدمات برگزاری کنفرانس بازنگری معاهده منع گسترش سلاح های هسته ای (ان پی تی) در سال 2026 در سازمان ملل در حال فراهم شدن است. این معاهده در سال 1968 به امضا رسید و بسیاری انتظار دارند کنفرانس بازنگری سال 2026 یک گردهم آیی جنجالی و بحث برانگیز باشد. برخی کشورها نقطه نظرات قبلی خود در خصوص "اصل عدم اشاعه" را تغییر داده اند، زیرا آنها در این اندیشه اند که اگر اوکراین همچنان تسلیحات هسته ای بر جای مانده از اتحاد جماهیر شوروی را در اختیار داشت، آیا روسیه در سال 2022 جرات حمله به اوکراین را به خود می داد؟ چنین تصوراتی در عین حال به نوبه خود موجب افزایش نگرانی برخی دیگر از کشورها از اشاعه هسته ای شده است.این نگرانی ها طبیعتا تازگی ندارند. من در کتابم تحت عنوان "زندگی در قرن بیستم" به مرور دوران پر تنش دهه 1970 پرداخته ام، یعنی زمانی که مسئول سیاست عدم اشاعه جیمی کارتر، رئیس جمهور وقت آمریکا بودم. به دنبال بحران نفتی 1973، عقل متعارف بر این اعتقاد بود که منابع نفتی در سراسر جهان رو به اتمام است و باید به سمت انرژی هسته ای حرکت کرد. اما در عین حال این اعتقاد نادرست به شکلی گسترده شکل گرفته بود که ذخایر اورانیوم جهان نیز در حال تمام شدن است و باید بر پلوتونیوم فرآوری شده (که یکی از فرآورده های فرعی اورانیوم استفاده شده در راکتورهای هسته ای است) اتکا نمود.
بر اساس برخی پیش بینی ها در آن زمان، 46 کشور تا سال 1990 به بازفرآوری پلوتونیوم می رسیدند. البته مشکل این بود که پلوتونیم یک ماده قابل استفاده در ساخت بمب نیز هست. جهانی که درگیر تجارت پلوتونیوم باشد، با ریسک بسیار بالاتری برای اشاعه هسته ای و تروریزم هسته ای مواجه خواهد بود.
زمانی که بسیاری نگران بودند که جهان به سمت یک اقتصاد پلوتونیومی و گسترش تسلیحات هسته ای در حال حرکت است. در آن دوران بنیاد فورد و کمیسیون انرژی هسته ای و عدم اشاعه شرکت میتر که من و چند عضو دولت کارتر در آن حضور داشتند، در گزارشی این استدلال را مطرح کرد که امن ترین راه برای استفاده از انرژی هسته ای یک چرخه سوخت " یکبار عبور" تضمین شده است که پلوتونیوم در درون سوخت مصرف شده ذخیره شده باقی بماند. کارتر با ایده ما موافقت کرد. اما ایده ما به شدت در میان جامعه هسته ای آمریکا و سناتورهای ایالت های غربی و جنوبی که تاسیساتشان با این سیاست جدید تعطیل می شد، نامحبوب بود. همچنین متحدانی نظیر فرانسه، آلمان و ژاپن که استراتژی های انرژی (و صادراتی) آنها با این تصمیم تضعیف می شد، منتقد این استدلال بودند ️کانال مطالعات روابط بین الملل
@amniatemeli