✅کارت تایوان،در جنگ هیبریدی ایالات متحده
مائو نینگ، سخنگوی وزارت امور خارجه چین، درباره گنجاندن لایحه کمک نظامی 10 میلیارد دلاری به تایوان به عنوان بخشی از پیش نویس بودجه دفاعی آمریکا، گفت: واشنگتن باید هرگونه روابط نظامی با تایوان و تلاش برای استفاده از این جزیره تاریخی برای مهار چین را متوقف کند.
طرف آمریکایی باید به اصل چین واحد و مفادبیانیه مشترک چین و آمریکا پایبند باشد، محتوای منفی در مورد چین را از لایحه حذف کند، بازی با کارت تایوان را متوقف سازد، از این جزیره برای مهار چین استفاده نکند وتماس نظامی را متوقف کند. این دیپلمات چینی گفت؛همکاری با تایوان و از تضعیف بیشتر روابط چین و آمریکا خودداری کنید."
به یاد بیاورید، واشنگتن با لایحه مجوز دفاع ملی کشور برای سال مالی 2023 به مبلغ 847.3 میلیارد دلار موافقت کرد.رابرت منندز، رئیس کمیته روابط خارجی سنای ایالات متحده، برای گنجاندن لایحه کمک نظامی 10 میلیارد دلاری خود به تایوان، لابی کرده است. گزارش شده است که این کمک، در صورت لزوم، امکان "سرکوب تجاوز" چین را در ابعاد مختلف نظامی فراهم می کند.
همانطور که اغلب اتفاق می افتد، اقدامات واشنگتن در تضاد با سخنان دیپلماتیک نمایندگان آن است. بنابراین، جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، در دیدار با شی جین پینگ، رئیس جمهور چین در اجلاس گروه 20 در اندونزی، بر پایبندی واشنگتن به اصل "چین واحد" تاکید کرد. اما با این حال، تمامی اقدامات مقامات آمریکایی با هدف حمایت از جدایی طلبی تایوان، بازدیدهای تحریک آمیز نمایندگان آمریکایی از جزیره، آموزش نظامی و تخصیص کمک های نظامی است.
آمریکایی ها به بهانه احترام به حقوق بشر و سایر دلایل بشردوستانه به دخالت در امور داخلی کشورهای دیگر ادامه می دهند. در عین حال، اهداف واقعی و اقدامات تفصیلی به هیچ وجه چندان خوب و دیپلماتیک نیستند. دولت آمریکا در پوشش یک "ژاندارم جهانی" تنها میل به هژمونی جهانی خود دارد که به خاطر آن واشنگتن درگیری های بیشتر و بیشتری را در سراسر جهان تحریک می کند و کشورها را تجزیه و تضعیف خواهد کرد.
با این حال، با توجه به پسزمینه جهان در حال توسعه، ظهور جنبشهای فراملی جدید، بازیگران غیردولتی و ظهور قدرتهای جدید، ایالات متحده در حال از دست دادن رهبری جهانی خود در کشورهای دیگر است که کاملآ بلعکس به علاقهمندی و تقویت نظم جهانی، امنیت و رفاه منطقه ای است.
وستانیوز
@amniatemeli
🔹قابی ماندگار از مرحوم سردار علیاصغر زارعی در دوره نهم مجلس شورای اسلامی، پس از تصویب برجام!
@amniatemeli
✅انواع تهدید:
۱) تهدیدات داخلی:
تهدیداتی که دارای منشاء داخلی است ولی ممکن است در امتداد تهدیدات خارجی باشد تهدیدات داخلی تلقی میشود. این تهدیدات شامل تهدیدات سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و نظامی امنیتی میباشد.
۲) تهدیدات خارجی:
تهدیداتی که علیه حاکمیت ملی، تمامیت ارضی، امنیت ملی، استقلال و حاکمیت نظام جمهوری اسلامی ایران و حوزههای نفوذ آن است و دارای منشاء خارجی است. تهدیدات خارجی تهدیدات منطقهای و بینالمللی میباشد.
وستانیوز
@amniatemeli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 #گزیده_فیلم | نفسِ گرم شهید دستغیب
🔺 رهبر انقلاب: #شیراز مأمن امامزادگان بزرگوار بود؛ در هیچ نقطهای از کشور به قدر فارس، مرقدِ امامزاده وجود ندارد. معنای این حرف این است که از هر کجا امامزادهها و فرزندان معصومین، یا از جور خلفا میگریختند و یا به امیدِ کمک مردم حرکت میکردند، متوجه شهر شیراز یا شهرهای دیگر استان فارس میشدند.
🔹 آن معنویتی که شخصیتی مثل شهید بزرگوار مرحوم آیتالله #دستغیب مظهر آن معنویت بود، از این خانواده و از این مرکز فیاضِ تمام نشدنی اهل بیت (علیهمالسّلام) سرچشمه گرفته است. این عمق انگیزهی دینی را نشان میدهد.
👈🏻 این نورانیت، شخصیتی مثل شهید دستغیب میسازد و میپروراند و نفَس گرم آن شهید عزیز، در این منطقه این همه دل جوان و جوینده را شیدای معنویت میکند؛ دلهای جوانی که از همان روزهای اول به میدانهای جنگ رفتند.
🗓 سالروز شهادت آیت الله حاج سید عبدالحسین دستغیب
@amniatemeli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ایران و چین یعنی استعمار ولی عربستان و چین پیشرفت؛ موضع رسانه های فارسی زبان بیگانه در برابر تفاهم نامه ایران و چین و به فاصله یک سال تفاهمنامه بین عربستان و چین
@amniatemeli
✅تهدیدات
🔹تهدیدات به لحاظ جنس، به دو دستهی کلی مادی و معنوی تقسیم شده است. منابع تهدید مادی، منابع قابلدرک در سطح جهان ماده است و مرجع تهدید معنوی، منافع و اصول مرتبط با حیاط طیبه را تشکیل میدهد. تهدید عینی، تهدیدی است که با استفاده از ابزار و منابع قابلمشاهده اعمال میشود؛ به همین دلیل، از وصف عینی استفاده میشود. کاربرد توان نظامی و فشار اقتصادی علیه یک نظامسیاسی که حجم، تعداد، توان تخریبی، وسعت و دامنه آن قابلبراورد و محاسبه است، از مصادیق تهدید عینی است. در تهدید ذهنی تحلیلگران، به آثار و نتایج ذهنی تهدیدات توجه دارند. این بعد از تهدید، مترادفِ عملیات روانی مورد توجه قرار میگیرد.
وستانیوز
@amniatemeli
🔰 کتاب «از چیزی نمیترسیدم» دو ساله ۱۴۰ هزار تایی شد!
✍روابط عمومی مکتب بنیاد حاج قاسم اعلام داشت: کتاب «از چیزی نمیترسیدم» طی دو سال به چاپ صد و بیستم رسیده و تا کنون ۱۴۰ هزار نسخه از آن روانهٔ بازار شده است. این کتاب دستنوشتهای شهید از کودکی تا ۲۲سالگی است که در سال ۱۳۹۹ توسط انتشارات مکتب حاج قاسم در ۱۳۶ صفحه منتشر شد.
کتاب «از چیزی نمیترسیدم» نخستین اثر چاپشده توسط انتشارات «مکتب حاج قاسم» محسوب میشود و شامل دستنوشتههای شخصی شهید سلیمانی از دوران کودکی و زندگی در روستای قنات ملک کرمان تا میانهٔ مبارزات انقلابی در سال ۱۳۵۷ است.
یکی از ویژگیهای کتاب زندگینامهٔ خودنوشت حاجقاسم این است که تصویر تمام دستنوشتههای مربوط به زندگینامهٔ شهید در کتاب آمده که به جذابیت و سندیت آن میافزاید. این کتاب همچنین مزین به یادداشت رهبر معظم انقلاب شده است.
«از چیزی نمی ترسیدم» زندگینامهای است که حاج قاسم با دست مجروحش نوشته؛ شرح زندگی مردی از دل روستایی دورافتاده در کرمان که چند دوره از زندگی ساده و گیرای خود را روایت کرده است.
@amniatemeli
✅تهدید سخت
«تهدید سخت» عبارت است از اعمال قدرت نظامی برای تحمیل اراده و تأمین منافع. در این نوع تهدید، هدف اشغال سرزمین است. تهدید سخت متکی به روشهای فیزیکی، عینی و سختافزارانه است. رفتار خشونتآمیز، براندازی آشکار، حذف دفعی، اشغال، تجزیه و الحاق سرزمین، ویژگی این تهدیدات است. ظهور و پیشینهی تاریخی این تهدیدات مربوط به دورهی استعمار کهن بوده که نظامهای سلطه با استفاده از لشکرکشی، کشتار، تصرف سرزمین و الحاق آن (ایجاد مستملکات و مستعمرات) ارادهی خود را تحمیل و منافع خود را تأمین نموده است.
@amniatemeli
هدایت شده از ابوقاسم
🔴جمع آوری کمک های مردمی برای نیازمندان یمنی در استان محویت
طبق صحبت هایی که با واسطه خودمان در استان محویت داشتیم کمک های مردمی صرفا برای صد و پنجاه خانواده نیازمند و فقرای مستحق این استان در یمن صرف می شود.
این هزنیه ها مستقیما و بدون دست به دست کردن آن میان مؤسسات داخلی و خارجی و استفاده های شبهه ناک، وارد استفاده مستقیم در این استان می شود
برای همکاری با این طرح بزرگ و مومنانه برای جامعه یمنی به آیدی شخصی آقای ابوقاسم پیام بدهید👇
@aboghasem
🔸 خط و نشان سپاه برای چینی ها
حساب توئیتری سپاه پاسداران در واکنش به زیر سوال بردن حق حاکمیت ایران بر زایر سه گانه خلیج فارس در سفر رئیس جمهور چین به عربستان نوشت:
🔹جزایر سه گانه خلیج فارس جزء لاینفک و ابدی خاک مقدس ایران هستند.
🔹خوش خدمتی برخی دولت های فرامنطقه ای به اعراب می تواند به تغییر سیاست جمهوری اسلامی ایران در به رسمیت شناختن مناطقی در شرق آسیا منجر شود.
🔹ما عهد اخوت با کسی نبسته ایم...
@amniatemeli
✅تفاوتهای تهدید سخت و نرم
1-در تهدید سخت هدف اصلی اشغال زمین و تهدید تمامیت ارضی کشورهاست اما در تهدید و جنگ نرم آرمانها ، فرهنگ ، رفتار ، هویت ملی و دینی مورد هدف قرار دارد .
2-در تهدید سخت، هدف تخریب و حذف فیزیکی حریف و تصرف و اشغال سرزمین است. در حالی که در تهدید نرم هدف تأثیرگذاری بر انتخابها، فرایند تصمیمگیری و الگوهای رفتاری حریف و در نهایت سلب هویتهای فرهنگی است.
3-حوزه تهدید نرم، حوزه اجتماعی، فرهنگی و سیاسی است در حالی که حوزه تهدید سخت امنیتی ـ نظامی میباشد.
4-تهدیدات نرم پیچیده و حاصل پردازش ذهنی نخبگان، و اندازهگیری آن مشکل است در حالی که تهدیدات سخت عینی، واقعی و محسوس است و میتوان آن را با ارائه برخی از معیارها، اندازهگیری کرد.
5-روش اعمال تهدیدات سخت استفاده از زور و اجبار است در حالی که در تهدید نرم، از روش القاء و اقناعسازی بهرهگیری میشود.
6-مفهوم امنیت در رهیافتهای نرمافزارانه شامل امنیت ارزشهاوهویتهای اجتماعی است درحالی که این مفهوم در رهیافتهای سختافزارانه به معنای نبود تهدید خارجی و فیزیکی تلقی میشود.
7-تهدیدات سخت ، محسوس و همراه با عکسالعمل و برانگیختن است . در حالی که تهدیدات نرم به دلیل ماهیت غیرعینی و محسوس آن ، عمدتاً فاقد عکسالعمل است.
8-مرجع امنیت درحوزه تهدیدات سخت عمدتاًدولتها هستند درحالی که مرجع امنیت در تهدیدات نرم محیط فروملی و فراملی(هویتهای فروملی و جهانی) است.
9-کاربرد قدرت سخت دررویکرد امنیتی جدید عمدتاً مترادف با فروپاشی نظامهای سیاسی ـ امنیتی مخالف یا معارض است ،درحالیکه کاربرد قدرت نرم در رویکردهای امنیتی جدید علیه نظامهای سیاسی مخالف یا معارض، مترادف با فرهنگسازی و نهادسازی درچارچوب اندیشه و الگوهای رفتاری نظامهای لیبرال و دمکراسی تلقی میشود.
وستانیوز
@amniatemeli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 شهادت مولوی عبدالواحد به سود چه جریاناتی بود؟
🔹مثل همه ترورها و جنایتهایی که در چند مدت اخیر توسط جوخههای ترور ضدایرانی انجام شده و جریان آشوب مدعی آزادی بیان نیز سوتزنان از کنارشان گذشته، در ماجرای شهادت مولوی عبدالواحد نیز شاهد سکوت این جریان هستیم؛ سکوتی معنادار که به نظر میرسد از روی رضایت باشد.
وستانیوز
@amniatemeli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #ببینید | ماجرای غصب فدک چه بود؟
وستانیوز
@amniatemeli
✅سیر تکوین تهدیدات سهگانه
شناخت تهدیدات سخت، نیمهسخت و نرم، عرصهها و مصادیق آن، نیازمند بررسی سیر تکوین تاریخی تهدیدات و یا به عبارت دیگر، بررسی شیوههای سلطه و تحمیل اراده دارد. برای اعمال اراده و تأمین منافع و اهداف حیاتی نظام سلطه بر جهان، سه مقطع تاریخی را میتوان برشماری نمود:
استعمار کهن (دورهی تهدیدات سخت)، استعمار نو (دورهی تهدیدات نیمهسخت) و استعمار فرانو (دورهی تهدیدات نرم). در هریک از دورهها ویژگیها، اهداف و ابزارها و روشها متفاوتی برای اعمال سلطه وجود دارد.
گروهی از محققان با مطالعهی سیر تطور و تکوین تاریخی انواع تهدیدها، معتقدند شناخت تهدید، عرصهها و مصادیق آن، نیازمند بررسی سیر تکوین تاریخی سلطه است. ازنظر آنان، برای اعمال اراده و تأمین منافع و اهداف حیاتی نظامهای سلطه بر جهان، سه مقطع تاریخی استعمار کهن (دورهی تهدیدات سخت)، استعمار نو (دورهی تهدیدات نیمهسخت) و استعمار فرانو (دورهی تهدیدات نرم) را میتوان برشمرد. در هر دوره متناسب با اهداف و منافع نظامسلطه، شرایط، مصادیق، ابزار و شیوههای متفاوتی جهت اعمال اراده و تأمین منافع بهکار رفته است.
@amniatemeli
▫️رسانه شورای عالی امنیت ملی : خطای اخیر پکن را نباید چنان بزرگ کرد که جنایات غرب را در مقابلش ندید.
@amniatemeli
✅دورهی استعمار فرانو؛
تهدید نرم نظام سلطه زمانیکه دریافت که روش و ابزارهای سلطه در دورهی استعمار نو فاقد کارآمدی لازم است و ملتها تحمل حکومتهای وابسته را ندارند، روشهای مدرن و پیچیدهتری را برای اعمال اراده و تأمین منافع اتخاد کرد تا بتواند با استفاده از روشهای جدید و تحولات بهوجود آمده در نظام بینالملل، اهداف استعماری خود محقق سازد. تهدید نرم، اعمال اراده و تأمین منافع نظام سلطه، ازطریق تأثیرگذاری همه جانبه بر اندیشه و الگوهای رفتاری کشور مورد هدف است که در صورت تحقق این نوع تهدید، کشور و ملت مورد هدف به صورت پایدار در حوزههای مختلف اجتماعی به اشغال کامل نظام سلطه درمیآید. اشغال همه جانبه و کامل است، زیرا با تأثیرگذاری بر اندیشه و الگوهای رفتاری یک کشور، عملاً ابعاد سهگانهی نظام اجتماعی که شامل حوزههای سیاست، اقتصاد و فرهنگ اشغالشده و اندیشه و الگوهای رفتاری نظامسلطه جایگزین میشود. به طور طبیعی، در صورتی که رفتارهای سیاسی، فرهنگی و اقتصادی کشور در نیمه دوم قرن بیستم «دوران جنگسرد» که نظام سلطهی غرب به رهبری آمریکا با اتحاد جماهیر شوروی درگیر رقابتی سخت و دشوار است، بهرهگیری از ساختارهای دمکراتیک در کشورهای مستعمره برای جلب افکار عمومی حمایتهای مردمی و همچنین القای ناکارآمدی الگوی شرق در ادارهی کشورهای در دستور کار نظام سلطهی غرب قرار میگیرد. این ساختارهای نمایشی، تمایلات ناسیونالیستی و استقلالطلبانهی ملتها را کنترل و به مسیرهای موردنظر هدایت میکرد و موجب حفظ حوزههای نفوذ غرب میشد.مورد هدف تأمینکنندهی اهداف و منافع نظام سلطه باشد، در این شرایط کاربرد مستقیم زور به شکل نظامی و غیرمستقیم به شکل مداخلهی سیاسی- امنیتی، همانند دورهی استعمار کهن و استعمار نو منتفی و عملاً اهداف نظامسلطه به روشهای نامحسوس و بدون مقاومت و عکسالعملهای فیزیکی تأمین خواهد شد؛ بنابراین سیاست و روش نظام سلطه در این دوره بهگونهای است که بدون کاربرد زور، عملاً ملتها و نخبگان آنها عمل و رفتاری را انجام میدهند که خواستهها و اهداف استعمارگران تأمین میشود. در تهدید نرم دشمن برای رسیدن به نتایج دلخواه، هزینهی محسوس نمیپردازد. دیگران را شیوهی غیرمستقیم و متقاعدسازی، به آنچه به دنبال آن است، هدایت میکند. به ترجیحات دیگران شکل میدهد. در این نوع تهدید نظام سلطه بدون کاربرد زور، خواستههایش از روی رضایتمندی تأمین میشود. تردید در مبانی فکری و معرفتی یک نظام سیاسی، دگرگونی ارزشها و باورهای دینی و انقلابی یک ملت، تغییر در الگوهای رفتاری یک جامعه و ظهور بحرانهای سیاسی هویت، مقبولیت، مشروعیت، مدیریت، کارآمدی و ... را میتوان به عنوان بخشی از مؤلفههای ظهور تهدید نرم نام برد. تغییرات حاصل از تهدید نرم، تدریجی و غیرقابلدرک، نامحسوس و نرمافزارانه است. هدف اساسی در تهدید نرم، اشغال دل و ذهن و یا حوزهی ادراکات و احساسات یک ملت است. مهمترین ابزار این نوع تهدید، رسانههای نوین ارتباطی، صنایع و فرآوردههای فرهنگی است و عملیات روانی، مدیریت ادراک و دیپلماسی عمومیی مهمترین روشهای اعمال تهدیدات نرم در شرایط فعلی است.
@amniatemeli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥تایم تحقیر
🔺جدیدترین شماره مجله تایم، با گذاشتن عکسی روی جلد، از عنوان «قهرمان» برای زنان ایرانی استفاده کرده، اما روایت آنها از زن قهرمانی که معرفی میکنند، چیست؟
@amniatemeli
✅شاخصها و مؤلفههای تهدیدات سهگانه
1. تهدیدات سخت به لحاظ ماهیت؛ منازعهای مستقیم، سختافزارانه و کاملاً عینی است. درحالی که تهدیدات نرم به لحاظ ماهیت، منازعهای غیرمستقیم نرمافزارانه، نامرئی و ذهنی است. تهدید نیمهسخت از جهت ماهیت، درمقایسه با تهدیدات نرم از عینیت بیشتری برخوردار و ماهیت سخت افزاری بیشتری باتوجه به کاربرد روشهای قهرآمیز دارد.
2. منبع تهدید سخت، عمدتاً تضاد منافع بازیگران و تعارضات مرزی و ژئوپلتیکی است. در صورتی که منبع تهدید نیمهسخت، تعارض در اندیشهی سیاسی و مدل حکومت و منبع تهدید نرم در تعارض ایدئولوژیک است.
3. عوامل و بازیگران اصلی در تهدیدات سخت را میتوان نیروهای مسلح نظام سلطه نام برد، در حالی که عوامل و بازیگران اصلی تهدیدات نیمهسخت، احزاب و گروههای سیاسی معارض و عوامل داخلی برانداز دشمن است. عوامل و بازیگران اصلی تهدیدات نرم، کانونهای تفکر و مراکز مطالعاتی است که مدلسازی و تئوریزه کردن جنگنرم را بر عهده دارند.
4. اهداف مرجع تهدید سخت؛ تمامیت ارضی، توان دفاعی- امنیتی، تأسیسات و زیرساختها و تسلیحات راهبردی کشور است. در صورتی که اهداف مرجع تهدید نیمهسخت، اعتماد عمومی، انسجام سیاسی، کارآمدی دولت و مشارکت سیاسی است و در تهدید نرم اهداف مرجع، باور و ارزشهای پایه، افکار عمومی، سبک زندگی، هویت ملی و انسجام اجتماعی است.
5. مهمترین شیوههای تهدید نرم؛ عملیات روانی، مدیریت ادراک، دیپلماسی عمومیاست. انقلابهای رنگی و مخملین، شورش و اغتشاش، مدیریت نارضایتیها، جذب مخالفان حکومت و طراحی عملیات ویژه و پنهانی از جمله شیوههای تهدید نیمهسخت بهشمار میآید. حملهی گسترده و تمام عیار با هدف اشغال کشور، تهاجم نظامی با هدف نابودی زیرساختهای حیاتی کشور و اقدامات تروریستی از طریق حمایت از گروههای معارض مسلح، مهمترین شیوههای تهدید سخت است.
6. پیامد و شاخصهای تهدید نرم، تغییر باور، افکار و رفتار پایه و هویتدهندهی ملی و در نهایت، استحالهی فرهنگی است و پیامدهای تهدید نیمهسخت را میتوان کاهش اعتماد به دولت، تضعیف مشارکت، مشروعیت و انسجام سیاسی نام برد. همچنین پی آمدهای تهدید سخت، مخدوش شدن تمامیت ارضی، تخریب مراکز حساس، برهم خوردن توازن قوا و تضعیف نیروهای مسلح است.
7. مهمترین ابزارهای تهدید نرم؛ تولیدات و صنایع فرهنگی، رسانههای جمعی در فضای حقیقی و فضای به شمار میآید. جاسوسی، ضدجاسوسی، تجهیزات فنی و منابع انسانی اطلاعاتی مهمترین ابزارهای تهدید نیمهسخت و همچنین تجهیزات و فنآوریهای نظامی، گروههای معارض مسلح، مهمترین ابزارهای تهدید سخت است.
8. هدف در تهدید سخت، تغییر ساختار از طریق تصرف و یا الحاق سرزمین است، در حالی که هدف در تهدید نیمهسخت، تغییر رفتار از طریق تأثیرگذاری بر حاکمیت و دولت مستقر است. در تهدید نرم هدف تغییر باور و افکار از طریق تأثیرگذاری بر ذهن و قلب مردم است.
@amniatemeli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 شاعر جوان، قربانی آزادی بیانِ جمهوریتِ رضاخانی
@amniatemeli
✅ دورهی استعمار نو؛ تهدید نیمهسخت
🔹تحمیل اراده از طریق تهدیدات سخت، لشکرکشی نظامی و حضور مستقیم عوامل نظام سلطه در سرزمینها، از یک طرف، پرهزینه است و از طرفی دیگر، با بیداری تدریجی ملتها و ظهور جریان مقابله مواجهه شد و در نهایت، موازنهی قدرت را از بین برد. به این ترتیب، دورهی جدیدی شکل گرفت که در این دوره شیوهی تحمیل اراده پیچیدهتر شد و سلطه با روشهای پنهانی و کاربرد قدرت امنیتی اعمال میشد. بهطور کلی، از قرن پانزدهم میلادی که قدرتهای استعماری اروپا به قصد تصرف سایر سرزمینها و تسلط بر جهان، از این قاره خارج میشوند با روشهای مختلف به تحمیل اراده و حفظ منافع خود از جمله کاربرد غیرمستقیم زور پرداختهاند. نظامسلطه پس از چندین قرن حضور مستقیم در سرزمینهای مستعمره و مستملکات خود، به دلایلی که اشاره شد، شیوهی استعمار پنهان را تقریباً از قرن شانزدهم میلادی تا اواخر قرن بیستم اتخاذ میکند. این روش سلطه با بهرهگیری از سیستم اطلاعاتی- امنیتی و اعطای استقلال ظاهری به مستعمرات، اعمال میشود. حکومتهای دستنشانده در مستعمرات که گاه به صورت نظامهای پادشاهی و گاه به صورت نظامهای به ظاهر پارلمانی پدیدار شدند، از مهمترین اشکال استعمار غیرمستقیم از نظر سیاسی محسوب میشوند. در این دوره نظام سلطه با استفاده از قدرت سیاسی امنیتی به نفوذ خود در نظامهای سیاسی ادامه میدهد و اهداف و منافع خود را تأمین و ارادهی خود را تحمیل میکند.
🔸نمونههای فراوانی از کاربرد قدرت سیاسی- امنیتی در چند قرن اخیر، به ویژه در قرون شانزدهم و هفدهم توسط بریتانیای کبیر و در طول جنگ سرد توسط دو ابرقدرت در حوزههای نفوذ آنها وجود دارد؛ به طور مثال، موقعیت حساس و استراتژیک خاورمیانه، نظامسلطه را بر آن میدارد که پس از دورهی ادارهی کشورهای منطقه به صورت مستعمرات نظام سلطه، به برقراری حکومتهای دستنشانده و بهظاهر دارای استقلال از نوع پادشاهی اقدام کنند و در طی چندین دهه حاکمیت آنها را تضمین کنند. منابع و ذخایر عظیم نفتی در این دوره از یک طرف و از طرف دیگر، ترس از خطر اسلام سیاسی- انقلابی و پتانسیل آن در ایجاد همبستگی و مقاومت در برابر سلطهگری در منطقهی خاورمیانه، استعمارگران را بر آن میدارد که با لطایفالحیل و تا حد ممکن از شکلگیری حکومتهای بهظاهر دمکراتیک نیز جلوگیری کنند. از جمله نظامهای پادشاهی به وجودآمده بهدست استعمارگران انگلیسی و سپس آمریکاییها در خاورمیانه، نظام پادشاهی خاندان سعودی و پهلوی در عربستان و ایران است که این دو کشور را در یک دورهی طولانی به ملک خصوصی نظام سلطه تبدیل مینماید.
🔹در نیمه دوم قرن بیستم «دوران جنگسرد» که نظام سلطهی غرب به رهبری آمریکا با اتحاد جماهیر شوروی درگیر رقابتی سخت و دشوار است، بهرهگیری از ساختارهای دمکراتیک در کشورهای مستعمره برای جلب افکار عمومی حمایتهای مردمی و همچنین القای ناکارآمدی الگوی شرق در ادارهی کشورهای در دستور کار نظام سلطهی غرب قرار میگیرد. این ساختارهای نمایشی، تمایلات ناسیونالیستی و استقلالطلبانهی ملتها را کنترل و به مسیرهای موردنظر هدایت میکرد و موجب حفظ حوزههای نفوذ غرب میشد. به طور کلی، عملکرد نظام سلطه در ایجاد دمکراسیهای هدایتشده، شامل تلاش برای به قدرترسیدن نامزدهای موردنظر، نفوذ و جذب مخالفان و یا استحاله و در نهایت، سلب قدرت و مشروعیت از آنها است. به بیان دیگر، نظامسلطه با استفاده از سیستم امنیتی و عوامل سیاسی خود تلاش میکند مهرههای سیاسی خود را به قدرت رسانده و در صورت ناکامی با بهرهگیری از تطمیع و تهدید با تغییر رفتار مخالفانی که به قدرت رسیدهاند، ارادهی خود را تحمیل نماید. پرداخت هزینههای گزاف انتخاباتی، تشکیل و سازماندهی گروهها، احزاب، انجمنها، اتحادیهها و... با هدف تأثیرگذاری بر ساختار سیاسی و قدرت اجرای برنامههای آموزشی و تبلیغی برای گروههای مختلف و... توسط سازمانهای اطلاعاتی، بهویژه سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا، نمونههایی از ترفندهای پنهان نظامسلطه در راستای به قدرت رساندن مهرههای موردنظر است.
وستانیوز
@amniatemeli
🔴ایران ۳۴ میلیارد دلار نفت در ۷ ماه فروخت
🔹اداره اطلاعات انرژی آمریکا:درآمد نفتی ۳۴ میلیارد دلاری ایران در ۷ ماهه سال جاری میلادی تنها ۵ میلیارد دلار از کل درآمد نفتی ایران در سال ۲۰۲۱ کمتر است که این مسئله از تحلیل رفتن اثر تحریمها حکایت دارد.
🔹بر این اساس متوسط درآمد ماهانه ایران از فروش نفت در سال گذشته میلادی ۳.۲۵ میلیارد دلار بوده است اما ایران در ۷ ماهه امسال به طور متوسط ماهانه ۴.۸۵ میلیارد دلار درآمد نفتی داشته است که نشان دهنده رشد ۴۹ درصدی است.
@amniatemeli
مشاوره رایگان کنکورارشد و دکتری علوم سیاسی
خیلی وقتها همه ی ما دوست داریم قبل از اینکه به طور رسمی وارد مجموعه ای بشیم، در یک جلسه بهطور رایگان فرصت آشنایی با خدمات مجموعه مورد نظر مون رو داشته باشیم. مشاوره کنکور رایگان یک فرصت استثنائی برای تو دوست عزیزمون هست که قراره امسال یک سال خاص در زندگیت و تصمیم گیری برای آیندهات باشه.
اما آیا امکان پذیره؟ بله! همین الان با یک کلیک بر روی لینک زیر، میتونی با انتخاب مشاور تخصصی کنکور به تمامی دغدغههای کنکور خودت پایان بدی. با برنامه ریزی درسی مناسب خودت هم آشنا میشی و متوجه میشی که تا چه حد یا برنامه ریزی کنکور حرفهای میتونی مسیرت رو برای دستیابی به اهدافت هموار کنی.
آیا نیازی به مشاوره رایگان کنکور است؟
آیا می توان مشاوره رایگان کنکوری گرفت؟
چگونه مشاوره رایگان کنکور بگیریم؟
یکی از نیازهای هر داوطلب کنکور سراسری ارشد و دکتری علوم سیاسی کمک و راهنمایی مشاورانه، اما چطوری میتونیم بفهمیم که مشاور کمک شایانی به قبولی ما در کنکور می کنه یا مشاور راحت هستیم یا نه؟
یکی از راه های اطلاع از توانایی مشاوران استفاده از مشاوره رایگان کنکور هست که میتونه به تو عزیز دل کمک کنه درست انتخاب کنی. فقط کافیه که با لمس لینک اینستاگرامی زیر، وارد دنیای علوم سیاسی شوی. نوشتن مقاله، راهنمایی پروپوزال و نوشتن آن ، نوشتن پایان نامه علوم سیاسی، مشاوره رایگان ارشد و دکتری علوم سیاسی.
لینک:
https://www.instagram.com/p/CmBJyKruXvw/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥رئیسی: عرصه سازندگی عرصه نبرد با دشمن است
🔹رئیسجمهور: قدرت فقط ساخت موشک نیست، در حوزه اقتصادی نیز امروز دشمن نمیخواهد ما به رشد دست یابیم.
@amniatemeli
#آموزش_سیاسی
✅استراتژی ، انواع استراتژی و استراتژی نظامی جنگ های آینده
قدیمی ترین موضوع در علوم و فنون نظامی استراتژی است که امروزه کاربردهای وسیعتری یافته و با عناوینی چون استراتژی ملی ، استراتژی بزرگ در کنار استراتژی فرهنگی و استراتژی اقتصادی ، مطرح می شود . مفهوم عام استراتژی را می توان اینگونه تعریف کرد که استراتژی به معنای فن هماهنگ کردن توانایی های سیاسی ، اقتصادی ، فرهنگی ، اعتقادی ، روانی و نظامی یک ملت یا کشور و کاربرد آن در جهت تحقق بخشیدن به اهداف ملی است . "سن تزو "قدیمی ترین استراتژیست جهان بوده و کتاب پر محتوایی تحت عنوان " هنر جنگ " نگاشته است . بعداز "سن تزو " از افرادی چون اسکندر ، ماکیاول ، اورانمین ، نارسز ، لئوی ششم ( لئوی خردمند ) ، فردریک ، ناپلئون بناپارت ، کلازویتس ، جومینی ، مائو ،و... می توان نام برد که هم در خصوص مفاهیم استراتژی و هم در خصوص تاکتیک ها تحولاتی ایجاد کردند . در تقسیم بندی استراتژی های مختلف نظامی ، اتفاق نظری میان عالمان روابط بین الملل و جامعه شناسان نظامی وجود ندارد ، با این وجود می توان با کمی اغماض سه دسته بندی مهم زیر را انجام داد :
الف - استراتژی های مختلف در ارتباط با جبهه های نبرد ( مثلا قاره ای یا زمینی ،دریایی ، هوایی ) که در این بخش با نظریه پردازان مهمی چون هالفورد مکیندر ( نظریه قلب زمین ) ، آلفرد تایر ماهان ( نظریه تسلط بر دریا ) ژنرال ترنچارد و ژنرال میچل و ژنرال دوهه ( نظریه تسلط بر آسمان ) سرو کار داریم .
ب - استراتژی جنگ های پارتیزانی ( چریکی ) که در آن از تعرض ، تمرکز نیرو ، صرفه جویی قوا ، تحرک ، غافلگیری و ارتباط استفاده می شود . با اینکه جنگ های چریکی قدمت تاریخی بسیار کهنی دارد ولی اصطلاح جنگ های چریکی از زمان جنگ های ناپلئون در سال 1807 به فرهنگ نظامی وارد شد . استراتژی چریکی را "مائو تسه تونگ "نظم و قاعده علمی بخشید او بزرگترین نظریه پرداز جنگ های تمام دورانهای مختلف تاریخ بوده و کتاب او با عنوان " نبرد دامنه دار " همچنان مورد کاربرد است .
ج - استراتژی بازدارندگی هسته ای . بازدارندگی به عنوان یک استراتژی در پی آن است که متخاصمان را به نحوی تشویق و ترغیب کند تا در پیگیری منافع خویش ، از انجام برخی اقدامات پرهیز کنند و درصدد کسب امتیازاتی خارج از حدود مشخص و متعارف نباشند . این نوع از بازدارندگی از اواسط دهه 1950 دوران تکاملی خودرا آغاز و تقریبا در دهه پایانی 1980 به اوج خود رسید . و بعداز آن بین قدرت های هسته ای ، مسئله پیشگیری از بروز جنگ اتمی و کنترل تسلیحات به عنوان یک مساله دائمی قابل بحث و گفتگو بود، که تا کنون ادامه دارد .
در بحث استراتژی نظامی جنگ های آینده ، استراتژیست ها و فرماندهان نظامی ملزم به ارائه طرح های جدیدی متناسب با تغییر و تحولات نظامی روز ، هستند که در این طرح ها می بایست اصول زیر حتما رعایت گردد :
1 - آمادگی رویارویی با نبردهای نامتقارن و سلاح های غیر متعارف
2 - طرح استراتژی دو وجهی یعنی برنامه ریزی بر اساس دو وضعیت کوتاه مدت و طویل المدت
3 - توجه بیش از حد به آراء و افکار عمومی
4 - آمادگی نبرد در هر منطقه و صحنه درگیری اعم از محیط شهری ، روستایی یا کوهستانی
5 - نیروهای مسلح ( رزمنده ) باید بالاترین قدرت انعطاف پذیری و سازگاری را با شرایط و تحولات داشته باشند
6 - استفاده از فناوری های جدید ، جنگ ترکیبی ، افزایش قدرت نظامی و مسلح شدن به پیشرفته ترین سلاح های روز
7 - افزایش دانش تولید تسلیحات و طراحی و تولید ابزارهای پیچیده
@amniatemeli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 اگر محاربین و قاتلین اعدام نشوند چه میشود؟
🔺نتیجه گذشت و بخشش جمهوری اسلامی را دهه شصت ببینید!
@amniatemeli