19.54M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 مستند خرابکاری
🔺زوایایی جدید از پرونده بزرگترین خرابکاری صنعتی در صنایع موشکی ایران از زبان سردار فرحی، جانشین وزیر دفاع
🔸بعد از ۴ سال زمینه سازی هزاران هزار کانکتور معیوب و دستکاری شده توسط یک شرکت از چندین کشور اروپایی و آسیایی با بهانه دور زدن تحریمها وارد کشور شد اما نمیدانستند که در تور اطلاعاتی ایران قرار دارند....
وستانیوز
@amniatemeli
🌏فضای دو قطبی بین المللی
⭕️رقابت های شدید ژئوپلیتیک بین ایالات متحده و اتحاد جماهیر شوروی، امور بین الملل را به دوقطبی فزاینده ای برای قدرت و نفوذ بیشتر در طول جنگ سرد تبدیل کرد.
🔹(قدرت و تسلط) را می توان از طریق دو استراتژی متمایز و خاص به دست آورد: اولین ویژگی می تواند بر اساس "جذابیت" باشد، در حالی که گزینه دیگر "اجبار" است. موقعیت جداگانه ای که در هر یک از بلوک های رقیب گنجانده شده اند، تجربیات متفاوتی را به اشتراک می گذارند زیرا هر یک از مناطق تحت سلطه بر اساس اصول متفاوتی ساخته شده اند.
🔹 این خصوصیت ها از طریق قدرت نظامی تأیید و محافظت می شدند، اما تغییرات ژئوپلتیک و تحولات چشمگیر در اتحادها تحت تأثیر اصولی قرار گرفتند که هر یک از بلوک ها بر آن پایبند بودند.
🔹 کشورهایی که درون هر یک از بلوک ها قرار گرفته اند، بسته به قابلیت های متحدان درجه دوم، مخالفت خفیف تر یا شدیدتری را اعمال می کنند، اقدام قدرت اصلی را به چالش می کشند و یا در تغییرات درون هر یک از بلوک ها مشارکت همه جانبه ای دارند.
🔹 در خصوص محیط تحت نفوذ آمریکا و اتحاد جماهیر شوروی، می توان مناطقی را تعیین کرد که هر یک از قدرت ها به طور جامع در آن دخیل بوده و البته تفاوت آنها در اشکال مختلفی قابل مشاهده است. به طور کلی در ایالات متحده، جنگ جهانی دوم به نام "جنگ خوب" در مقایسه با برخی از "جنگ های بد"، همانند جنگ های نسل کشی هند شناخته می شود.
🔹حتی در زمان جنگ سرد مواردی از جمله ویتنام وجود داشت که هنوز هم سیاست گذاران خارجی آمریکا را به خود مشغول کرده است. با این حال، آمریکایی ها در طول جنگ جهانی دوم، از طرف قدرت های متحد، از جمله اتحاد جماهیر شوروی، به شکست آلمان نازی کمک فراوانی کردند.
🔹در نتیجه، ایالات متحده نقش اساسی در شکست یک رژیم "شرور" در اروپا و دنیای غرب بر عهده داشت. این لحظه، به عنوان روز پیروزی در 8 مه در اروپا یا 9 مه در فدراسیون روسیه یاد می شود. از سوی دیگر، وقتی میزها تغییر کرد و دولت آمریکا در پی کنفرانس های تهران، یالتا و پوتسدام با اتحاد جماهیر شوروی دشمن شد، آمریکایی ها در بازدارندگی رژیم دیگر، نه چندان شرور، از گسترش بیشتر در جنگ سرد نقش موثری بر عهده داشتند.
❓حال سوال اصلی این است که آیا ایالات متحده همانطور که خود را در چارچوب جنگ جهانی دوم می دید، خوب و مناسب ماند. به هر حال، این کشور پنج دهه با سرسختی دوام آورد، ارزش های کمونیستی را شکست داد و از ارزش هایی که برای خود مهم می دانست، حمایت ویژه کرد.
🔹به عنوان مثال می توان به آمریکای لاتین یا نیمکره غربی اشاره داشت، جایی که سیاست دولت آمریکا از قبل دوران جنگ سرد بر دو اصل اساسی استوار بوده است؛ دکترین ترومن تبدیل به بخشی قدرتمند از سیاست خارجی آمریکا شد که هدف نهایی آن (بازدارندگی همه جانبه) از گسترش کمونیسم در سراسر جهان بود.
🔹 این طرح شامل نیمکره غربی و اطراف مرزهای آمریکا نیز می شد. علاوه بر این، دکترین مونرو، قبل از جنگ سرد نقطه عطف سیاست خارجی آمریکا به شمار می رفت که هدف آن دور نگه داشتن قدرت های اروپایی از نیمکره غربی بود.
🔹این دکترین که در دسامبر 1823، مورد توجه همگان قرار گرفت، به کشورهای اروپایی هشدار می دهد که ایالات متحده استعمار بیشتر یا پادشاهان دست نشانده در همسایگی خود را هرگز تحمل نخواهد کرد.
🔹قبل از جنگ سرد، آمریکایی ها به صراحت اصول دکترین مونرو را جدی تلقی می کردند. به عنوان مثال، تفنگداران دریایی ایالات متحده در سال 1904 ،به جمهوری دومینیکن در 1911 ،به نیکاراگوئه و در سال 1915 به هائیتی اعزام شدند تا اروپایی ها را که به عنوان یک مانع ظاهری برای منافع اقتصادی آمریکا به شمار می رفتند دور نگه دارند.
🔹به عبارت دیگر، (یک دکترین با هدف حفظ منافع امنیت سیاسی و دیگری با هدف افزایش منافع اقتصادی) یاد می شود. اما نادیده گرفتن واکنش متقابل برای دولت آمریکا بسیار دشوار است و با این حال، در طول جنگ سرد دو دوره متمایز از تداوم و تغییر سیاست خارجی آمریکا قابل بحث و بررسی است.
@amniatemeli
9.3M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 این دانشمند ایرانی ۵۰۰ سال جلوتر از متفکرین غربی بود!
@amniatemeli
🔺افتراق تهدیدات سخت و نرم عبارتند از:
1. حوزه تهدید نرم، حوزه اجتماعی، فرهنگی و سیاسی است در حالی که حوزه تهدید سخت امنیتیـنظامی میباشد.
2.تهدیدات نرم پیچیده و محصول پردازش ذهنی نخبگان، و اندازهگیری آن مشکل است در حالی که تهدیدات سخت عینی، واقعی و محسوس است و میتوان آن را با ارائه برخی از معیارها، اندازهگیری کرد.
3.روش اعمال تهدیدات سخت استفاده از زور و اجبار است، در حالی که در تهدید نرم، از روش القاء و اقناعسازی بهرهگیری میشود.
4.هدف در تهدیدات سخت، تخریب و حذف فیزیکی حریف و تصرف و اشغال سرزمین است، در حالی که در تهدید نرم هدف تأثیرگذاری بر انتخابها، فرایند تصمیمگیری و الگوهای رفتاری حریف و در نهایت سلب هویتهای فرهنگی است.
5. مفهوم امنیت در رهیافتهای نرمافزارانه شامل امنیت ارزشها و هویتهای اجتماعی است، در حالی که این مفهوم در رهیافتهای سختافزارانه به معنای نبود تهدید خارجی تلقی میشود.
6.تهدیدات سخت، محسوس و همراه با عکسالعمل و برانگیختن است، در حالی که تهدیدات نرم به دلیل ماهیت غیرعینی و محسوس آن، عمدتاً فاقد عکسالعمل است.
7. مرجع امنیت در حوزه تهدیدات سخت عمدتاً دولتها هستند، در حالی که مرجع امنیت در تهدیدات نرم محیط فروملی و فراملی (هویتهای فروملی و جهانی) است.
8. کاربرد قدرت سخت در رویکرد امنیتی جدید عمدتاً مترادف با فروپاشی نظامهای سیاسیـامنیتی مخالف یا معارض است، در حالی که کاربرد قدرت نرم در رویکردهای امنیتی جدید علیه نظامهای سیاسی مخالف یا معارض، مترادف با فرهنگسازی و نهادسازی در چارچوب اندیشه و الگوهای رفتاری نظامهای لیبرال و دموکراسی تلقی میشود.
@amniatemeli
32.42M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥ویدیو / مقر مرموز MI6 چگونه ساخه شد؟
🔹ساختمان «واکسوکراس» نماد کامل جاسوسی است
🔸ساختمان به شکل یک قلعه است
🔹پنجرههای شیشهای و دیوار آن ضد گلوله و بمب است
وستانیوز
@amniatemeli
🔺جنگ نرم رسانهاي
🔸اين جنگ، بهرهگيري از توان و ظرفيت رسانهها، اعم از رسانههاي نوشتاري، ديداري، شنيداري و بهكارگيري اصول تبليغات و عمليات رواني به منظور كسب منافع است. جنگ رسانهاي، از برجستهترين مؤلفههاي جنگ نرم شمرده ميشود؛ به طور مثال يكي از اقدامات مهم در اين زمينه، بهرهگيري از روش برچسبزني عليه نظام مورد نظر است. هدف جنگ رسانهاي آن است كه ايدئولوژي، گروه يا دولتي محكوم گردد، بيآنكه استدلالي در محكوميت آنها ذكر شود.
@amniatemeli
34.41M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#مستند_رد_روباه #TVتاریخ
قسمت اول
نقش ارتش و ساواک در دوره پهلوی دوم
به روایت اسناد کشف شده از سفارت انگلیس
♨️هر سه شنبه ها از نقش انگلیس در ایران قبل از انقلاب و پس از انقلاب بیشتر بدانید
🔺 تهیه شده در تلوزیون اینترنتی TVتاریخ
@amniatemeli
🔺شاخص های قدرت نرم
🔸در بررسي شاخصهاي قدرت نرم از نگاه ديگر ميتوان به اركان قدرت نرم توجه كرد. در اين فرآيند، دستكم سه ركن اصلي و مهم براي آن قابل شناسايي است:
يك ـ باورها و ارزشها
باورها عبارتاند از: «ايمان و اعتقادي كه به وجه از واقعيت داريم و آن را حقيقتي آزمودهشده و دانسته ميپنداريم. افراد بر اساس باورهاي خود، ترجيحاتشان را متناسب با ارزشهاي خويش، نظم و نظام ميبخشند. امتيازهايي كه از ارزشها، هنجارها و الگوهاي اجتماعي و از بسترهاي ويژه تاريخي، اجتماعي، اقليمي، سياسي، اقتصادي و فرهنگي سرچشمه ميگيرد، جوهره قدرت نرم را تشكيل ميدهد».
دو ـ اعتماد
«اعتماد كه جانمايه سرمايه اجتماعي است، يكي ديگر از اركان قدرت را شكل ميدهد. اعتماد اجتماعي بر انتظارات و تعهدات اكتسابي و تأييدشده به لحاظ اجتماعي دلالت دارد، كه افراد منتسب به يكديگر و در برابر سازمانها و نهادهاي مربوط به زندگي اجتماعيشان دارند. اعتماد، عملي دو طرفه است و انديشمندان آن را به سه دسته تقسيم كردهاند: اول، اعتماد عمومي كه به كليت جامعه بازميگردد. اعتماد عمومي، آمادگي بالقوه شهروندان براي همكاري با يكديگر و نيز آمادگي آنها را براي وارد شدن در كوششهاي مدني نشان ميدهد. دوم، اعتماد دانشپايه كه ميتواند در هر جامعهاي وجود داشته باشد و مبناي آن دانش است. سوم، اعتماد ويژه كه به وجود اعتماد ميان تعداد اندكي از افراد اشاره دارد».
سه ـ اعتبار
ضلع ديگر قدرت نرم، اعتبار است. اعتبار و پرستيژ، همواره مدنظر قدرتها بوده است. ازاينرو، انديشمندان روابط بينالملل، آن را يك منبع مستقل قدرت برميشمارند. البته اعتبار ناشي از عوامل گوناگوني، از جمله حسن انجام وظايف، كارآمدي و... است. ناي در اين خصوص ميگويد: «اعتبار، يك منشأ تعيينكننده و يك ركن با اهميت قدرت نرم شمرده ميشود. از نظر وي، شهرت يا اعتبار، اهميت بيشتري حتي در مقايسه با گذشته پيدا كرده است».
@amniatemeli
16.66M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥چرا ایران به اقتدار نظامی و امنیتی نیاز دارد؟
🔸حوصله کنید و این چند دقیقه را درباره وضعیت منطقهای ایران بشنوید. لازم نیست انقلابی و ارزشی باشید تا واقعیتها را ببینید، با هر فکر و گرایشی اگر به ایران علاقه داشته باشید متوجه خطرات امنیتی میشوید.
🔹به این حرفها باید دشمنی مثلثِ شرارت (انگلیس و آمریکا و اسرائیل) را اضافه کنید تا تصویر کامل شود.
@amniatemeli
هدایت شده از ابوقاسم
✅معادله خط ریلی شلمچه_بصره
تکمیل خط ریلی شلمچه بصره جایگاه بسیار مهمی در تحولات ترانزیتی و ژئوپلیتیکی منطقه و جهان خواهد داشت
قطعه شلمچه بصره قدم دیگر برای کریدور شرق به غرب ایرانی است که می توانیم این گام مثبت را از چند منظر ارزیابی کنیم.
🔺موقعیت ژئوپلیتیکی ایران و حضور گسترده ای که در عراق و سوریه دارد، برای رسیدن به مدیترانه ابعاد و امتیازات زیادی خواهد داشت
🔺علی رغم اینکه عراقی ها کریدور شلمچه را در تعارض با منافع بنادر فاوه و ام القصر در بصره می دیدند اما متوجه منافع استراتژیک کریدور شلمچه برای ترانزیت از مدیترانه ،کشورهای حاشیه خلیج فارس به اوراسیا و بالعکس شدند
🔺سعودی ها با چشم انداز ژئوپلیتیکی خود از تحولات اوراسیا و کریدور ابریشم و شمال جنوب و با توجه به توافق راهبردی با ایران ،از طریق کویت _ بصره_شلمچه بدنبال اتصال ریلی به ایران و قرار گیری در شبکه ترانزیت شرق به غرب و رسیدن به اوراسیا هستند
امکان سنجی خط ریلی عربستان _کویت _عراق_ایران در حال بررسی از سوی سعودی ها است
بدون شک تکمیل شبکه ریلی عراق و ایران با چراغ سبز سعودی ها آغاز شده است.
🔺تحرکات اخیر آمریکا که در شرق سوریه برای تصرف گذرگاه مرزی القائم در الانبار انجام می شود در مقابله با کریدور شرق به غرب ایران ارزیابی می شود ،آمریکایی ها کردهای سوریه را وارد بازی خطرناکی کرده اند
🔺تکمیل خط ریلی شلمچه_بصره و کریدور شرق به غرب سیگنال ایران به ترکیه و آذربایجان است ،با این تفاوت که عراقی ها که تا سال های قبل مخالف این مسیر بودند الان با چراغ سبز کشورهای منطقه خلیج فارس با این مسیر همراهی خواهند کرد و این به قدرت و جایگاه ایران در کریدور شرق به غرب کمک خواهد کرد
🔺تحرکات این روزهای جمهوری باکو و گسیل تجهیزات سنگین و نیمه سنگین آن ها به مرزهای مشترک با ارمنستان قبل از اینکه زهر چشم از ارمنستان باشد حاوی پیام برای ایران است.
آن ها سخت بدنبال تاسیس کریدور تورانی ناتو یعنی زنگزور هستند تا قدرت خود بر کریدور شرق به غرب را تحکیم تحکیم ببخشند
🔺تحولات ژئوپلیتیکی در منطقه به نقطه ای رسیده که میان بازیگران تعارض منافع محسوس شکل گرفته و خواهد گرفت و نمی توان آن را مهار کرد
ابوقاسم
10M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥حکم خدا
✍رهبر معظم انقلاب: قاتل سلیمانی و آمر به قتل سلیمانی باید انتقامشان را پس بدهند. اگر چه به گفتهی یک عزیزی، کفش پای [شهید] سلیمانی هم بر سرِ قاتل او شرف دارد و سرِ قاتل او هم برود، فدیهی کفش سلیمانی هم نمیشود.
🔹هم آمر، هم قاتل بدانند که در هر زمان ممکن باید انتقامشان را پس بدهند.
@amniatemeli
11.27M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 روایتی از مراسم عزاداری اربعین در حضور رهبر انقلاب
@amniatemeli