007057.mp3
617.9K
وَهُوَ الَّذِي يُرْسِلُ الرِّيَاحَ بُشْرًا بَيْنَ يَدَيْ رَحْمَتِهِ ۖ حَتَّىٰ إِذَا أَقَلَّتْ سَحَابًا ثِقَالًا سُقْنَاهُ لِبَلَدٍ مَيِّتٍ فَأَنْزَلْنَا بِهِ الْمَاءَ فَأَخْرَجْنَا بِهِ مِنْ كُلِّ الثَّمَرَاتِ ۚ كَذَٰلِكَ نُخْرِجُ الْمَوْتَىٰ لَعَلَّكُمْ تَذَكَّرُونَ ﴿٥٧﴾
و اوست که بادها را پیشاپیشِ [بارانِ] رحمتش به عنوان مژده دهنده می فرستد تا هنگامی که ابرهای سنگین بار را بردارند، آن را به سوی سرزمینی مرده می رانیم، پس به وسیله آن باران نازل می کنیم و به وسیله باران از هر نوع میوه [از زمین] بیرون می آوریم [و] مردگان را نیز [در روز قیامت] این گونه [از لابلای گورها] بیرون می آوریم، [باد، ابر، باران، زمین، روییدن گیاهان و انواع میوه ها را مثل زدیم] تا متذکّر و یادآور [اراده و قدرت بی نهایت خدا] شوید.(۵۷)
🔸اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
👉 @amozeshtajvidhefzquran 👈
➖تلاوت قرآن رو چند بار با دقت گوش کنید
➖بعد میریم به سراغ ترجمه کلمه به کلمه
و تفسیر این آیه
🔶اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
👉 @amozeshtajvidhefzquran 👈
وَهُوَ الَّذِي يُرْسِلُ الرِّيَاحَ بُشْرًا بَيْنَ يَدَيْ رَحْمَتِهِ ۖ حَتَّىٰ إِذَا أَقَلَّتْ سَحَابًا ثِقَالًا سُقْنَاهُ لِبَلَدٍ مَيِّتٍ فَأَنْزَلْنَا بِهِ الْمَاءَ فَأَخْرَجْنَا بِهِ مِنْ كُلِّ الثَّمَرَاتِ ۚ كَذَٰلِكَ نُخْرِجُ الْمَوْتَىٰ لَعَلَّكُمْ تَذَكَّرُونَ ﴿٥٧﴾
و اوست که بادها را پیشاپیشِ [بارانِ] رحمتش به عنوان مژده دهنده می فرستد تا هنگامی که ابرهای سنگین بار را بردارند، آن را به سوی سرزمینی مرده می رانیم، پس به وسیله آن باران نازل می کنیم و به وسیله باران از هر نوع میوه [از زمین] بیرون می آوریم [و] مردگان را نیز [در روز قیامت] این گونه [از لابلای گورها] بیرون می آوریم، [باد، ابر، باران، زمین، روییدن گیاهان و انواع میوه ها را مثل زدیم] تا متذکّر و یادآور [اراده و قدرت بی نهایت خدا] شوید. (۵۷)
وَهُوَ الَّذِي = و اوست کسی که
يُرْسِلُ الرِّيَاحَ = می فرستد بادها را ( جمع ريح )
بُشْرًا = مژده دهندگان ( جمع بشیر )
بَيْنَ يَدَيْ = میان دستانش( پیشاپیش )
رَحْمَتِهِ = رحمتش
حَتَّىٰ إِذَا = تا آنگاه که
أَقَلَّتْ سَحَابًا = حمل کرد ابرها
ثِقَالًا = سنگینی ها را ( جمع ثقیل )
سُقْنَاهُ = سوق دادیم آن را
لِبَلَدٍ مَيِّتٍ = به سرزمین مرده
فَأَنْزَلْنَا بِهِ الْمَاءَ = پس نازل كرديم بوسیله آن آب را
فَأَخْرَجْنَا بِهِ = پس خارج كرديم بوسیله آن
مِنْ كُلِّ الثَّمَرَاتِ = از هر ميوه ها
كَذَٰلِكَ نُخْرِجُ = اينچنین خارج میکنیم
الْمَوْتَىٰ = مردگان را
لَعَلَّكُمْ تَذَكَّرُونَ = شاید شما متذکر شوید
🔸اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
👉 @amozeshtajvidhefzquran 👈
(آيه ٥٧) -در آيات گذشته اشارههاى مكرر به مسألۀ «مبدء» يعنى توحيد و شناسايى پروردگار از روى اسرار جهان آفرينش شد، و در اين آيه اشاره به مسألۀ «معاد» و رستاخيز مىشود، تا اين دو بحث يكديگر را تكميل كنند، و اين سيرۀ قرآن است كه در بسيارى از موارد «مبدء» و «معاد» را با هم قرين مىسازد، نخست مىگويد: «او كسى است كه بادها را پيشاپيش باران رحمتش همچون بشارت دهندهاى (كه از قدوم مسافر عزيزى خبر مىدهد) مىفرستد» (وَ هُوَ الَّذِي يُرْسِلُ الرِّياحَ بُشْراً بَيْنَ يَدَيْ رَحْمَتِهِ) . «بادهايى كه از اقيانوسها برخاسته و ابرهاى سنگين بار و پر آب را با خود حمل مىكند» (حَتّى إِذا أَقَلَّتْ سَحاباً ثِقالاً) . «در اين موقع آنها را به سوى سرزمينهاى مرده و خشك و سوزان مىرانيم» و مأموريت آبيارى اين تشنگان را به عهدۀ آنها مىنهيم (سُقْناهُ لِبَلَدٍ مَيِّتٍ) . «و به وسيلۀ آن، آب حيات بخش را در همه جا فرو مىفرستيم» (فَأَنْزَلْنا بِهِ الْماءَ) . «سپس به كمك اين آب انواع ميوهها را از خاك تيره بيرون مىآوريم» (فَأَخْرَجْنا بِهِ مِنْ كُلِّ الثَّمَراتِ) . و به دنبال آن اضافه مىكند: «اين چنين مردگان را از زمين بيرون مىآوريم» و لباس حيات را در اندامشان مىپوشانيم (كَذلِكَ نُخْرِجُ الْمَوْتى) . اين مثال را براى آن آورديم كه نمونۀ معاد را در اين دنيا كه همه سال در برابر چشم شما تكرار مىشود به شما نشان دهيم «تا شايد متذكر گرديد» (لَعَلَّكُمْ تَذَكَّرُونَ) .
🔸اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
👉 @amozeshtajvidhefzquran👈
بعد از آشنایی با ترجمه و تفسیر این آیه حفظ آن براتون خیلی آسون میشه
بعد از حفظ شدن آن چند بار آن را از حفظ بخونید
و سپس وصل کنید به آیه ی قبل
مراحل وصل آيات را به ترتیب انجام بدین
🔶اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
👉 @amozeshtajvidhefzquran 👈
بسم الله الرحمن الرحیم
🌹#تفسیر_قرآن #جلسه_911
🌹 #آیه_۵۷ #سوره_اعراف
🌸 وَهُوَ الَّذِي يُرْسِلُ الرِّيَاحَ بُشْرًا بَيْنَ يَدَيْ رَحْمَتِهِ ۖ حَتَّىٰٓ إِذَآ أَقَلَّتْ سَحَابًا ثِقَالًا سُقْنَاهُ لِبَلَدٍ مَيِّتٍ فَأَنْزَلْنَا بِهِ الْمَآءَ فَأَخْرَجْنَا بِهِ مِنْ كُلِّ الثَّمَرَاتِ ۚ كَذَٰلِكَ نُخْرِجُ الْمَوْتَىٰ لَعَلَّكُمْ تَذَكَّرُونَ
🍀 ترجمه: و او کسی است كه بادها را پیشاپیشِ [بارانِ] رحمتش به عنوان مژده دهنده می فرستد تا این بادها ابرهای سنگین بار را بردارند، آن را به سوی سرزمینی مرده راندیم، پس به این وسیله آب باران نازل کردیم و به وسیله این باران از هر نوع میوه بیرون می آوریم [و] مردگان را نیز [در روز قیامت] این گونه [از لابلای گورها] خارج میكنیم، تا شما متذکر شوید.
🌷 #ريَاح: باد
🌷 #بُشْرًا: مژده دهنده
🌷 #اقلت: به آسانی جابجا می کند
🌷 #سَحَاب: ابر
🌷 #ثِقَال: سنگین
🌷 #سُقْنَاه: راندیم
🌷 #بلَد: سرزمین
🌷 #ماء: آب
🌷 #ثمَرَات: میوه ها
🌸 این آیه در #مکه نازل شده است. در اين آيه اشاره به مسأله «معاد» و رستاخيز شده است. نخست مى فرمايد: {وَ هُوَ الَّذِي يُرْسِلُ الرِّياحَ بُشْراً بَيْنَ يَدَيْ رَحْمَتِهِ: و او کسی است که بادها را پیشاپیش [باران] رحمتش به عنوان مژده دهنده می فرستد} سپس می فرماید: {حَتّى إِذا أَقَلَّتْ سَحاباً ثِقالاً: تا این بادها ابرهای سنگین بار را بردارند} در اين موقع آنها را به سوى سرزمين هاى مرده و خشک و سوزان مى راند و مأموريت آبيارى اين تشنگان را به عهده آنها مى نهد که می فرماید: {سُقْناهُ لِبَلَدٍ مَيِّتٍ: آن را به سوی سرزمینی مرده راندیم} سپس می فرماید: {فَأَنْزَلْنا بِهِ الْماءَ: پس به این وسیله آب باران نازل کردیم} سپس می فرماید: {فَأَخْرَجْنا بِهِ مِنْ كُلِّ الثَّمَراتِ: و به وسیله این #باران از هر نوع #میوه بیرون می آوریم} و به دنبال آن اضافه مى كند: {كَذلِكَ نُخْرِجُ الْمَوْتى: اینگونه مردگان را خارج می کنیم} اين مثال را براى آن آورده است كه نمونه #معاد را در اين دنيا كه همه سال در برابر چشم ما تكرار مى شود به ما نشان داده شود که می فرماید: {لَعَلَّكُمْ تَذَكَّرُونَ: تا شما متذکر شوید}
🔹 پيام های آیه ۵۷ سوره اعراف 🔹
✅ قوانین طبیعى با همه پیچیدگى و نظمى كه دارند، تحت اراده پروردگار است و نباید انسان را از مبدأ هستى غافل كند.
✅ منكران #معاد، برهانى ندارند و تنها استبعاد مى كنند. بیان نمونه هاى حیات در طبیعت و جمع شدن مواد تشكیل دهنده ى گلابى، سیب و انار كه در خاک پخش هستند، نظیر جمع شدن ذرّات مردگان است و این نمونه ها براى رفع آن استبعاد كافى است.
✅ #مرگ، به معناى فنا و نیستى نیست، بلكه تغییر حالت است، همان گونه كه زمین مرده، به معناى زمین نابود نیست.
🔸اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
👉 @amozeshtajvidhefzquran👈
07.Araf.057.mp3
2.4M
#تفسیر_گویا
#استاد_قرائتی
#سوره_اعراف
#آیه_57
.................................................
🔸اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
👉 @amozeshtajvidhefzquran👈
#شناسنامه_سوره
📕#سوره_صافات : سی و هفتمین سوره
📶ترتیب نزول : 56
🕋محل نزول : مکه مکرمه
🔢تعداد آیات : 182
🔢تعداد کلمات : 867
⌨تعداد حروف : 3903
🔢تعداد لفظ الله : 17
🔰معانی سوره:
صافات جمع صافه و از ریشه صف به معنای صف کشیدن است.
نامهای دیگر سوره:
----------
🔶️ویژگی سوره :
تاریخ انبیاء و پیامبران مانند حضرت نوح و خاندان او – حضرت ابراهیم و فرزندانش اسماعیل و اسحاق – موسی و هارون – حضرت عیسی – لوط - یونس و نقل سرگذشت و تحلیل از آنها.
💠موضوعات کلی سوره :
صف فرستادگان خدا و ماموران وحی – گروه های شیاطین و وسوسه - مساله نبوت و معاد و رستاخیز - شرح حال کفار و مشرکین – شرح حال بندگان مخلص خداوند – تاریخ انبیاء و پیامبران – مبارزه باشرک و آثار آن.
🔻فضیلت قرائت این سوره :
- پیامبر اکرم (ص) : کسی که این سوره را بخواند خدا به او ده حسنه عطا فرماید به تعداد تمام جن ها و شیاطین. – امام صادق (ع) : هرکه این سوره را در تمام جمعه ها بخواند همواره از هر آسیبی در امان باشد. و فراخ روزی گردد.
#آموزش_حفظ_قرآن
#امام_زمان
✾•┈┈••📚☆✦❀✦☆📚••┈┈•✾
🆔اکنون شما هم به کانال
✨« #آموزش_تجوید_و_حفظ_قرآن» ✨
بپيونديد:
👉@amozeshtajvidhefzquran👈