🌷اگر دیدی "صوتِ قرآن" اذیتٺ میڪند؛
بدان مردهای !
☘بدان آنقـدر غرقِ صدای دنیا شدهای کہ دیگر
"ضربانِ💔قلبٺ" با "سخن خـدا" کوڪ نمےشود…!
👈کانال آموزش تخصصی حفظ و تجوید👇👇
@amozeshtajvidhefzquran
👈کانال آموزش تخصصی حفظ و تجوید👇👇
@amozeshtajvidhefzquran
فنون بازیابی محفوظات
روند شکل گیری و یادآوری حفظ، کمی پیچده است و ما اگر با این روند (مکانیزم) آشنا نباشیم، توانایی استفاده از حداکثر ظرفیت حافظه خود را نخواهیم داشت. وقتی شما اطلاعاتی را به حافظه خود می سپارید و در اصطلاح آن را حفظ می کنید، برای بازیابی و فراخوان آن از ذهن، فعل و انفعالات خاصی صورت می گیرد، تا این فرایند به صورت کامل و سالم انجام پذیرد، در این راه عوامل مخالف و مخلّی نیز وجود دارند که مانع بازیابی محفوظات شده و فراخوان حفظ از حافظه به خوبی انجام نمی شود، با این توصیف اگر هنگام قرائت قرآن از حفظ، گاهی سوره، جزء یا صفحه ای را خیلی خوب و گاهی خیلی بد می خوانید، باید به ریشه یابی علّت آن و عوامل مخالف و مخلّ بپردازید، تا با رفع آنها بتوانید از حُسنِ حفظِ عالی تر بهره مند شوید.
بعضی از این عوامل عبارتند از:
1- عدم تمرکز: برای همه حافظان قرآن در بعضی از مواقع، این مطلب رُخ داده گاهی آیاتی را که کاملاً مسلط بوده و بدون اشتباه می خوانده اند، را با تکلّف و خطای بسیار خوانده، اما همین آیات را در زمان دیگر بسیار خوب و عالی به یاد آورده و تلاوت کنند. این مسئله در موقعیتی اتفاق میافتد که شخص، از تمرکز کافی برخوردار نیست، او نمی تواند ذهن خود را بر روی محفوظاتش متمرکز کند.
البته توجه کنید، تمرکز داشتن فقط به این معنا نیست که شما به هیچ چیز فکر نکنید، معنای تمرکز حواس این است که شما با علاقه بر روی مطلب خاصی، تمام حواس خود را متمرکز کنید، لذا وقتی فردی برای خواندن محفوظات خود می نشیند، علاوه بر آنکه نباید به هیچ مطلبی غیر از مرور فکر کند، بلکه باید شوق و اشتیاق به مرور را هم داشته و ذهنش بر روی حفظ متمرکز باشد. پس اگر شما در آن هنگام علاقه ای به مرور ندارید، مرور را به ساعتی بعد موکول کنید تا تمرکز لازم حاصل شود.
بله، دور بودن از آشفتگی های درونی مثل: نگرانی، غم، خوشحالی زیاد، گرسنگی، تشنگی و ... خصوصاً اشتغال ذهن به مطلب خاصی غیر از حفظ و آشفتگی های بیرونی مثل: صداهای محیط اطراف، سردی یا گرمی زیاد هوا و ... جزء عوامل مخلّ تمرکز هستند ، اما توجه کنید در بحث تمرکز حواس، علاقه لحظه ای به موضوع مهم است، بله شما مشتاق و علاقه مند به حفظ هستید، اما در این لحظه به مرور محفوظاتتان هم علاقه دارید؟
نکته: معنای داشتن علاقه لحظه ای یا آنی به مطلب این نیست که با نداشتن آن، ما امروز به طور کامل مرور و حفظ را تعطیل کنیم و کار را به روز بعد واگذاریم، بلکه الان این علاقه و حسّ وجود ندارد، اما ربع ساعت بعد، یا نیم ساعت بعد، این حسّ بی علاقه بودن از بین می رود و شما می توانید، تکالیف مربوط به آن روز را انجام دهید، پس حتماً شناختی از روحیّات خود داشته و بر اساس آن مواقع آمادگی روحی برای مرور و حفظ را بشناسید که» : بَلِ الْإِنسَانُ عَلَى نَفْسِهِ بَصِیرَةٌ« بلکه انسان خودش از وضع خود آگاه است (سوره قیامه 14)
2- عدم مرور کافی: استاندارد در مرور محفوظات یک هفتم در هر روز می باشد، به این معنی که تمام محفوظات در طول یک هفته باید یک بار دوره شود، پس اگر شما حافظ 28 جزء هستید، باید روزی 4 جزء را مرور کنید، البته درسال اولی که مشغول حفظ می باشید و این برنامه در سال های بعد تغییر می کند، حال اگر شما روزی یک یا دو جزء مرور می کنید، طبعاً سطح آمادگی ذهن شما برای مرور بسیار پایین خواهد آمد، به صورتی که نمی توانید اعتمادی بر محفوظات خود داشته باشید، گاهی آیات را خوب و گاهی با غلط و اشتباه می خوانید.
نکته: بعضی از اساتید، استاندارد مرور را یک دهم محفوظات می دانند، یعنی هر 10 روز یکبار مرور کلّ محفوظات، که هر چند این برنامه هم کارآیی لازم را دارد، اما توصیه ما برنامه یک هفتم می باشد و این بخاطر فاصلۀ زمانیِ کمتر مرور اجزاء و سوره ها و تسلط بیشتر حافظ است.
3- نداشتن اعتماد به نفس: اگر شما به خودتان اعتماد نداشته باشید، به طور طبیعی نمی توانید ذهن خود را فعّال کرده و در حدّ توان ذهن از آن توقع بازخوانی محفوظاتش را داشته باشید، زیرا بسیار شک می کنید و همین شک و تردید مانع فعالیّت شفاف و طبیعی ذهن خواهد شد.
برای رفع تردید و شک هم، مباحثه یکی از بهترین راه حلّهاست، حضور مرتب در کلاس حفظ و ارائه محفوظات به استاد، حضور در محافل قرآنی هم بسیار راهگشاست.
🔷کانال آموزش حفظ وتجویدقرآن👇
@amozeshtajvidhefzquran
#راهکارهای_موفقیت_در_حفظ
قسمت3⃣
✳️تعیین حدود روزانه برای حفظ قرآن
✍برای حفظ قرآن مجید لازم است که برنامه مرتب روزانه برای خود داشت.
برای مثال، هر روز یک صفحه، دو صفحه و یا هر مقدار که حافظه میتواند و در ساعتی معین و مشخص حفظ کند. بنابراین حافظ پس از تنظیم برنامه روزانه و اصلاح قرائت و سپس حفظ قسمت در نظر گرفته، باید زمانی نیز برای تکرار قرار دهد.
✔️یکی از نکات مهم برای حفظ و قرائت قرآن، توجه به لحن یا حالت قرائت قرآن است. البته این گام بعدی است، اما چه بهتر از ابتدا به آن توجه شود. زیرا با زبان آنچنان آموخته میشود که شما آن را عادت میدهید.
✔️بنابراین، باید از ابتدا آن را، آن گونه عادت دهید که صحیح باشد. زیرا اگر آموزنده اشتباه فرا بگیرد این اشتباه در قرائت او باقی میماند و در ذهن وی حفظ میشود و برگرداندان آن کاری بسیار سخت و مشکل است.
🔷کانال آموزش حفظ وتجویدقرآن👇
@amozeshtajvidhefzquran
#راهکارهای_موفقیت_در_حفظ
قسمت4⃣
✳️از حد خود فراتر نروید
✍توصیه نمیشود یک حافظ قرآن از یک بخشی که به خوبی فرا نگرفته به بخش دیگر برود. این از آن نظر حائز اهمیت است که بخش و حد به خاطر سپرده شده باید در ذهن شما حک شود و شکی نداشته باشید که بهترین راه برای به خاطر سپردن آن تکرار شبانه روزی آن است.
✅شما باید در خلوت خود آن را تکرار کنید هر زمانی فرصت به دست آمد، با صدای بلند قرائت نمایید تا هنگامی که ملکه ذهن شما شد. این ساده ترین طریق حفظ است. و اگر بتوانید با اشخاص دیگری که در حال فراگیری هستند آن را تکرار نمایید، بسیار مفید است.
✅بنابراین هرگاه که مطمئن شدید بخشی را به خوبی و درستی آموختهاید و به خاطر سپردهاید، آنگاه به بخش بعدی بروید....
▪️▪️▪️
👈کانال آموزش تخصصی حفظ و تجوید👇👇
@amozeshtajvidhefzquran
اجرای برنامه
دانستن برنامه ریزی و اصول روش حفظ، تا زمانی که به آن عمل نشود هیچ سودی نخواهد داشت ؛ زیرا شرط رسیدن به موفقیت، توانایی در عمل است. بنابراین باید مسئولیت خود را بپذیرید و نشان دهید می توانید خود را اداره کنید. برای این که بیشترین بهره را از انجام برنامه ببرید لازم است چند نکته را رعایت کنید: نخست این که روز خود را خوب آغاز کنید. اگر روز را با خستگی، خواب آلودگی و عجله شروع کنید، نباید توقع داشته باشید که در طول روز، بدون فشار و با آرامش به کارها و برنامه های حفظی خود برسید. برای این منظور، شب به موقع بخوابید تا صبح، بانشاط برخیزید. آبی به صورت بزنید و کمی نرمش کنید و بعد از نماز، به اهداف و وظایف خود در روز جاری، فکر کنید. این کار، علاوه بر این که ایجاد انگیزه می کند، سبب می شود ذهن برای انجام دادن برنامه های حفظی، آمادگی لازم را بیابد تا در طول روز، دچار سردرگمی و غفلت نشود.
حفظ قرآن، نیاز به داشتن آرامش و قرار داشتن در شرایط روحی و جسمی مناسب دارد و از آن جایی که سطح فعالیت و برانگیختگی ذهنی در ساعات مختلف روز بسته به عادات تغذیه، خواب و حالات روحی و جسمی فرق می کند، باید سعی کنید تا ساعات حفظ قرآن را در بهترین شرایط روحی و جسمی قرار دهید و امور روزانه و غیر مهم را به ساعاتی که از انرژی کمتری برخوردارید موکول کنید. همچنین در شروع برنامه مقدار برنامه و حجم مرور و زمان انجام دادن آن را مشخص کنید ؛ زیرا ذهن، مراحل انجام دادن هر کاری را در مدت زمانی که در اختیار دارد تنظیم می کند و اگر مدت آن تعیین نشود و یا بیش از حد معمول باشد، برنامه ی حفظ، نتیجه مطلوب را نمی دهد و به خستگی نیز می انجامد.
لازم است با کمی انعطاف پذیری و جابه جایی وظایف، زیان ها، آسیب ها و آفت ها را به حداقل رساند. البته داشتن نظم، کلیدی ترین نیاز برای اجرای برنامه است؛ اما باید مرز بین نظم داشتن و خشک بودن را درک کرد تا گرفتار خستگی نشد. برای کسب حالات روحی مطلوب، باید از زندگی و حفظ قرآن لذت بُرد و برای این منظور باید برخی امور را که به نوعی به ما روحیه می دهد (از جمله تفریحات سالم) را در برنامه های خود قرار دهیم.
👈کانال آموزش تخصصی حفظ و تجوید👇👇
@amozeshtajvidhefzquran
25.4K حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✨الله اکبر۴
✨اشهدان لا اله الّا الله۲
✨اشهدان محمداً رسول الله۲
✨اشهدان علیاً ولی الله۲
✨حی علی الصلاة۲
✨حی علی الفلاح۲
✨حی علی خیر العمل۲
✨الله اکبر۲
✨لا اله الّا الله۲
🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅
🔸اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
👉 @amozeshtajvidhefzquran
#شناسنامه_سوره
💠آیا می دانید:
سوره مبارکه محمد که سوره 47 قران هست، داری 38 آیه می باشد و در جزء 26 قرار دارد و در مدینه نازل شده دارای فضائل زیر می باشد:
🔹ابى بن كعب گويد كه: پیامبر خدا صلی الله علیه و آله فرمودند: هر كس سوره محمد صلی الله علیه و آله را بخواند بر خداوند لازم است كه از جويبارهاى بهشت به او بنوشاند.
🔹ابوبصير از امام صادق علیه السلام روايت كرده است كه فرمودند: هر كس سوره «محمد» را بخواند هيچگاه در دينش شك وارد نخواهد شد و هميشه از شرك و كفر محفوظ خواهد بود تا آنگاه كه بميرد و پس از مرگش خداوند هزار فرشته را مأمور میكند كه در قبرش نماز بخوانند و ثواب نمازشان براى او خواهد بود و همراه او هستند تا اين كه او را در پيشگاه خداوند به جايگاه امنى میبرند و در امان خدا و پيامبرش محمد صلی الله علیه و آله میباشد.
🔹منابع:
فضل بن حسن طبرسی،مجمع البیان تفسیر قرآن جلد23 ص34
محمدحسین طباطبایی،ترجمه و تفسیرالمیزان. جلد 18- ص338
🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅
🔸اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
👉 @amozeshtajvidhefzquran
هفتسین قرآنی را با آب و زعفران در یک بشقاب نوشته و سر سفره هفت سین قرار میدهند و بعد از تحویل سال کمی آب روی آن ریخته و مینوشند و سلامتی و حاجات خود را از خدای خوب و مهربان درخواست میکنند.
🔹نوشیدن این هفتسین برای شفای بیماران توصیه شده است.
اما هفت سین قرآنی هفت آیهای از قرآن است که با سلام شروع شده است:
#ادامه_دو_سین_آخر_قرآنی
🔹6- سَلامٌ عَلَیْکُمْ بِما صَبَرْتُمْ فَنِعْمَ عُقْبَی الدَّارِ(رعد/24)
سلام بر شما به خاطر آن همه شکیبایی که ورزیده اید سرای آخرت چه سرایی نیکوست
🔹7- سلامُ هیَ حتّی مَطلَعِ الفَجر. ( قدر/5)
" آن شب تا دم صبح، صلح و سلام است . "
این آیه، در توصیف شب قدر است. آن شبی است که قرآن در آن نازل شده و عبادت و احیاء آن معادل هزار ماه است، خیرات و برکات الهی در آن شب نازل میشود و رحمت خاص الهی شامل بندگان میگردد و فرشتگان و روح در آن شب نازل میگردند.
🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅
🔸اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
👉 @amozeshtajvidhefzquran