#ترجمه_کلمه_به_کلمه
#سوره_بقره
#درس_شانزدهم #صفحه_سی_سوم
🔷کانال آموزش حفظ وتجویدقرآن👇
@amozeshtajvidhefzquran
#آموزش_تجوید #درس_هجدهم
#استاد_موسوی_بلده
تعریف صفت
1🔸اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
👉 @amozeshtajvidhefzquran 👈
#آموزش_تجوید #درس_هجدهم
#استاد_موسوی_بلده
تعریف صفت
2🔸اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
👉 @amozeshtajvidhefzquran 👈
w20.mp3
667.9K
#آموزش_تجوید #درس_هجدهم
#استاد_موسوی_بلده
تعریف صفت
3🔸اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
👉 @amozeshtajvidhefzquran 👈
#آموزش_حفظ
#سوره_مبارکه_بقرة
آیه ی 55
#نغمه_رست
🔵کانال آموزش تجوید وحفط قرآن کریم
@amozeshtajvidhefzquran
002055.mp3
260.5K
وَإِذْ قُلْتُمْ يَا مُوسَىٰ لَن نُّؤْمِنَ لَكَ حَتَّىٰ نَرَى اللَّهَ جَهْرَةً فَأَخَذَتْكُمُ الصَّاعِقَةُ وَأَنتُمْ تَنظُرُونَ
ﻭ [ ﻳﺎﺩ ﻛﻨﻴﺪ ] ﺁﻥ ﮔﺎﻩ ﻛﻪ ﮔﻔﺘﻴﺪ : ﺍﻱ ﻣﻮﺳﻲ ! ﻫﺮﮔﺰ ﺑﻪ ﺗﻮ ﺍﻳﻤﺎﻥ ﻧﻤﻰ ﺁﻭﺭﻳﻢ ﺗﺎ ﺧﺪﺍ ﺭﺍ ﺁﺷﻜﺎﺭﺍ [ ﺑﺎ ﭼﺸﻢ ﺧﻮﺩ ] ﺑﺒﻴﻨﻴﻢ . ﭘﺲ ﺻﺎﻋﻘﻪ ﻣﺮﮔﺒﺎﺭ ﺷﻤﺎ ﺭﺍ ﮔﺮﻓﺖ ، ﺩﺭ ﺣﺎﻟﻲ ﻛﻪ ﻣﻰ ﺩﻳﺪﻳﺪ .(٥٥)
🔸اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
👉 @amozeshtajvidhefzquran 👈
بعد میریم به سراغ ترجمه کلمه به کلمه
و تفسیر این آیه
وَإِذْ قُلْتُمْ يَا مُوسَىٰ لَنْ نُؤْمِنَ لَكَ حَتَّىٰ نَرَى اللَّهَ جَهْرَةً فَأَخَذَتْكُمُ الصَّاعِقَةُ وَأَنْتُمْ تَنْظُرُونَ ﴿٥٥﴾
و [یاد کنید] آن گاه که گفتید: ای موسی! هرگز به تو ایمان نمیآوریم تا خدا را آشکارا [با چشم خود] ببینیم. پس صاعقه مرگبار شما را گرفت، در حالی که می دیدید. (۵۵)
وَإِذْ قُلْتُمْ = و زمانی که گفتید
يَا مُوسَىٰ = ای موسی
لَنْ نُؤْمِنَ لَكَ = هرگز ایمان نمی آوریم برای تو
حَتَّىٰ نَرَى اللهَ = تا اینکه ببینیم خدا را
جَهْرَةً = اشکارا
فَأَخَذَتْكُمُ = پس گرفت ایشان را
الصَّاعِقَةُ = صاعقه
وَأَنْتُمْ = در خالی که شما
تَنْظُرُونَ = نگاه می کنید
🔸️اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
👉 @amozeshtajvidhefzquran👈
(آيه ٥٥) -تقاضاى عجيب! اين آيه نشان مىدهد چگونه بنى اسرائيل مردمى لجوج و بهانهگير بودند و چگونه مجازات سخت الهى دامانشان را گرفت، نخست مىگويد، «به خاطر بياوريد هنگامى را كه گفتيد، اى موسى! ما هرگز به تو ايمان نخواهيم آورد مگر اين كه خدا را آشكارا با چشم خود ببينيم» ! (وَ إِذْ قُلْتُمْ يا مُوسى لَنْ نُؤْمِنَ لَكَ حَتّى نَرَى اللّهَ جَهْرَةً) . اين درخواست ممكن است به خاطر جهل آنها بوده، چرا كه درك افراد نادان فراتر از محسوساتشان نيست، حتى مىخواهند خدا را با چشم خود ببينند. و يا به خاطر لجاجت و بهانه جويى بوده است كه يكى از ويژگيهاى اين قوم بوده! به هر حال در اينجا چارهاى جز اين نبود كه يكى از مخلوقات خدا كه آنها تاب مشاهدۀ آن را ندارند ببينند، و بدانند چشم ظاهر ناتوانتر از اين است كه حتى بسيارى از مخلوقات خدا را ببيند، تا چه رسد به ذات پاك پروردگار، صاعقهاى فرود آمد و بر كوه خورد، برق خيره كننده و صداى رعب انگيز و زلزلهاى كه همراه داشت آن چنان همه را در وحشت فرو برد كه بىجان به روى زمين افتادند. چنانكه قرآن به دنبال جملۀ فوق مىگويد: «سپس در همين حال صاعقه شما را گرفت در حالى كه نگاه مىكرديد» (فَأَخَذَتْكُمُ الصّاعِقَةُ وَ أَنْتُمْ تَنْظُرُونَ) .
برگزیده تفسیر نمونه - 1، صفحه 77
🔸اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
👉 @amozeshtajvidhefzquran 👈
بعد از آشنایی با ترجمه و تفسیر این آیه حفظ آن براتون خیلی آسون میشه
بعد از حفظ شدن آن چند بار آن را از حفظ بخونید
و سپس وصل کنید به آیه ی قبل
🌸🌸🌸🌸🌸
بسم الله الرحمن الرحیم
#جلسه_74
#سوره_بقره #آیه_55
🔸 وَإِذْ قُلْتُمْ یا َمُوسَى لَن نُّؤمِنَ لَكَ حَتَّى نَرَى اللَّهَ جَهْرَةً فَأَخَذَتْكُمُ الصَّاعقَةُ وَأَنْتُمْ تَنظُرُونَ(55)
🍀 #ترجمه:
و هنگامى كه گفتید: اى موسى! ما هرگز به تو ایمان نمى آوریم مگر اینكه خدا را آشكارا ببینیم، پس صاعقه (جان) شما را گرفت، در حالى كه تماشا مى كردید.
🔶قوم حضرت موسی دو گروه شدند:
⬅️الف: گروهی برگزیده، که همراه حضرت موسی (ع) برای مناجات و شنیدن کلام خداوند به کوه طور آمدند، ولی وقتی گفتگوی خدا و موسی را شنیدند، گفتند: از کجا بدانیم که این صدا از خداست، باید خدا را با چشم ببینیم تا بپذیریم.
⬅️ب: گروه دیگر که با هارون ماندند، ولی در غیاب حضرت موسی (ع)، گوسالهپرست شدند. در سوره اعراف در مورد کسانی که دیدن خدا را طلب کردند، میفرماید: «اخذتهم الرجفة» آنها را زمین لرزه گرفت. شاید صاعقهای که در این آیه مطرح است، همراه با زمین لرزه بوده و آنها با این صاعقه از دنیا رفتند. چون آیه ی بعد میفرماید: شما را بعد از مرگ دوباره برانگیختیم.
🔸روحیّهی سؤال کنندگان، یکسان نیست. حضرت موسی (ع) و مردم هر دو تقاضای دیدن خدا کردند، لکن موسی (ع) به نمایندگی از مردم و با ادب گفت: «أرنی»، ولی قوم موسی (ع) با تکبّر گفتند: «لن نؤمن لک حتّی نری اللّه جهرة»، ما هرگز ایمان نخواهیم آورد مگر آنکه خدا را آشکارا ببینیم. لذا خداوند در جواب موسی فرمود: «لن ترانی»، تو هرگز مرا نخواهی دید.
امّا در برابر قوم، قهرش را فرستاد.
🔸این آیه حضرت رسول (ص) را تسلیت و دلداری میدهد که از درخواستهای بیهوده مردم نگران مباش. زیرا مردم از موسی (ع) درخواستهای خطرناکتر داشتند.
🔰پیامدهای تفسیر آیه 55 سوره بقره
۱- از عاقبت لجاجت،جسارت،بی ادبی و توقّعات نابجای گذشتگان، عبرت بگیرید. «لَنْ نُؤْمِنَ... فَأَخَذَتْکُمُ»
۲- برای گروهی منطق و استدلال و موعظه کافی است، ولی برای گروهی قهر و غلبه لازم است. «فَأَخَذَتْکُمُ»
۳- اگر خداوند نیست تا او را ببینید، امّا آثار او که دیدنی است. چرا با دیدن آنها ایمان نمی آورید. «فَأَخَذَتْکُمُ الصّاعِقَهُ وَ أَنْتُمْ تَنْظُرُونَ»
📙منبع: درسهایی از قرآن
🔵کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن کریم
@amozeshtajvidhefzquran
#تمثیلات_قرآنی
#مومن_باش
#سوره_نساء_آیه_136
🔸️يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا آمِنُوا بِاللَّهِ وَرَسُولِهِ وَالْكِتَابِ الَّذِي نَزَّلَ عَلَىٰ رَسُولِهِ وَالْكِتَابِ الَّذِي أَنْزَلَ مِنْ قَبْلُ ۚ وَمَنْ يَكْفُرْ بِاللَّهِ وَمَلَائِكَتِهِ وَكُتُبِهِ وَرُسُلِهِ وَالْيَوْمِ الْآخِرِ فَقَدْ ضَلَّ ضَلَالًا بَعِيدًا
چتر باز ها چه لذتی میبرند از سقوط
هرچند ارتفاع بیشتر سقوط برای آنها بیشتر است چون پشت آنها به چتر گرم است .
🔸ایمان چیزی شبیه چتر نجات است ،
کسی که ایمان دارد دیگر از سقوط و افتادن و تهدید هیچ هراسی ندارد این است که قرآن کریم توصیه به ایمان می کند و می فرماید :
⚡️يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا آمِنُوا.....
ای کسانی که ایمان آورده اید ، حقیقتا ایمان بیاورید.
🔵کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن کریم
@amozeshtajvidhefzquran
سلام و عرض ادب
✨خیر مقدم به بزرگوارانی که تازه به جمع ما پیوستند.
✨لطفاً ما رو از نظرات و پیشنهادات تون بهرمند سازید.
✨ تشکر میکنیم از بزرگوارانی که ما رو مورد لطف خودشون قرار میدهند و از برنامه های کانال قرآن کریم تشکر و قدر دانی میکنند.
🔵کانال آموزش تجوید وحفط قرآن کریم
@amozeshtajvidhefzquran
#آموزش_حفظ 19
راهکارهای حفظ
۱۹. در صورتی که در برنامه زمانبندی شما برای حفظ قرآن ـ به دلیلها و یا علتهایی ـ تأخیری رخ داد، باید در برنامه زمانی بعدی حتما آن را جبران کنید و در همین زمان نیز، برنامه از قبلْ تعیین شده را اجرا نمایید. به طور نمونه، اگر برای خود، برنامه ریزی کرده بودید که در هر روز، یک صفحه از قرآن و مثلاً در روز شنبه صفحه ۲۰ را حفظ کنید و به عللی نتوانستید صفحه ۲۰ را در روز شنبه حفظ نمایید، باید در روز یکشنبه، نخست صفحه ۲۰ و سپس صفحه ۲۱ قرآن را حفظ کنید، نه اینکه در روز یکشنبه به حفظ صفحه ۲۰ و در روز دوشنبه به حفظ صفحه ۲۱ بپردازید.
🔸اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
👉 @amozeshtajvidhefzquran 👈
#آموزش_حفظ 20
راهکارهای حفظ
۲۰. برای اینکه در برنامه ریزی شما برای حفظ قرآن تأخیری نیفتد و خللی وارد نشود، باید برنامه حفظ قرآن خود را به عنوان یکی از کارهای اصلی و مهم و ضروری روزانه خویش بدانید تا کار حفظ قرآن شما تحت الشعاع کارهای دیگرتان قرار نگیرد به طوری که از آن باز بمانید. از سوی دیگر نیز توجه داشته باشید که اگر کار حفظ قرآن را با برنامه ریزی درست و منظم انجام دهید، کارهای دیگرتان را تحت الشعاع خود قرار نمی دهد به طوری که خیال کنید از کارهای مهم دیگرتان در طول روز باز می مانید.
🔸اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
👉 @amozeshtajvidhefzquran 👈