✍️ خودشناسی و توجه به شخصیت انسانی؛ از اهرمهای بازدارنده گناه
🔺 یکی از عوامل بازدارنده گناه این است که انسان شخصیت خود را بشناسد و به آن توجه داشته باشد چرا که بخشی از گناهان بر اثر آن است که انسان به ارزش خود پی نبرده است.
🔸 برای مثال اگر بچه در خانه استکانی را بشکند به او تندی میکنی که چرا استکان را شکستی، ولی همین بچه اگر در کنار مهمانها، دیس قیمتی غذا را بشکند، با کمال خونسردی میگویی مهم نیست جانت سلامت! در اینجا به شخصیت خود نزد مهمانها توجه کردی و همین باعث گردید که خود را کنترل نمودی.
💠 خداوند در آیه 38 سوره توبه خطاب به مؤمنین میفرماید:
"آیا شما به زندگی دنیا راضی شدهاید؟"
💢 یعنی تو انسان هستی، شخصیت تو بسیار بالاتر از دنیا است خود را به دنیا نفروش. اگر شما ماشین نو و گرانقیمتی داشته باشید آن را به جاده خاکی نمیبرید میگویید حیف است با این ماشین به این جاده بروم. خداوند تو را خلیفه و برترین موجود خود خوانده، آیا حیف نیست آن را در کژراهههای پلیدی و گناه نابود سازی؟
🔘 به راستی اگر ما خود را بشناسیم و به شخصیت خود توجه کنیم، همین توجه ما را از گناه باز میدارد ولی وقتی که خود را پست و خوار و پوچ تصور کنیم به پستی تن میدهیم.
👇👇👇👇
🔶اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
@amozeshtajvidhefzquran
آموزش تخصصی تجوید و حفظ و قرائت قرآن کریم
ﷺ❤ﷺ🌸ﷺ❤ﷺ. 💫✨«#معمایــــــ #قرآنیــــــ » 3⃣9⃣1⃣#آیه «وسیله » در کدام سوره آمد
ﷺ❤ﷺ🌸ﷺ❤ﷺ.
💫✨«#معمایــــــ
#قرآنیــــــ »
4⃣9⃣1⃣#آیه «ود » در کدام سوره آمده است« باذکر شماره آیه و خود عبارت »؟؟؟؟
💠پاسخ به آیدی زیر ارسال شود👇
@meftah68
پاسخ✍
سوال شماره 3⃣9⃣1⃣
پاسخ#سوره مبارکه«مائده »«آیه ۳۵»
✿❣ نـــــذر ظـــــهـــــؤر ❣✿
کننده
༄᭄✿࿐༄᭄✿࿐༄᭄✿࿐༄᭄
#نتایج_مسابقه_پایان_هر_هفته
به کسانی که بیشترین پاسخ صحیح را ارسال کنند
#امام_زمان
#ماه_شعبان
🔶اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
@amozeshtajvidhefzquran
✨آیه وسیله✨
🔸مشخصات آیه🔸
نام آیه ⬅️وسیله
واقع در ⬅️سوره مائده
شماره آیه ⬅️۳۵
جزء ⬅️۶
🔸اطلاعات محتوایی🔸
مکان نزول ⬅️مدینه
موضوع ⬅️اعتقادی
درباره ⬅️آمادهسازی وسیله تقرب به خدا؛ مشروعیت توسل
سایر ⬅️دعوت به تقوا و جهاد در راه خدا
✨✨✨✨✨
🌺بسم الله الرحمن الرحیم
🌺یا أَیهَا الَّذِینَ آمَنُوا اتَّقُوا اللهَ وَابْتَغُوا إِلَیهِ الْوَسِیلَةَ وَجَاهِدُوا فِی سَبِیلِهِ لَعَلَّکمْ تُفْلِحُونَ ﴿۳۵﴾
ای کسانی که ایمان آوردهاید، از خدا پروا کنید؛ و به او [توسل و] تقرب جویید؛ و در راهش جهاد کنید، باشد که رستگار شوید.(۳۵)
👇👇👇👇
🔶اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
@amozeshtajvidhefzquran
🔖آیت الله جوادی آملی می فرمایند :
🔥آتش در ایران قدیم، مقدس و همپایه فرزند اهورا مزدا شمرده میشد، از این رو پیش از نوروز به آتشکدهها میرفتند و آتش بر میافروختند و چون طبق برخی از نقلها در ایران هفته نبود، این مراسم در سیصد و شصتمین روز سال (روز بیست و ششم اسفند ماه) برگزار می شد و معتقد بودند در این روز فرورهای (ارواح) نیاکان به زمین فرود میآیند و این آتش برای راهنمایی آنهاست
🔥ولی آتش افروختن و جستن از آن و شادی کردن در کنار آن، ترقه زدن و منفجر کردن مواد منفجره در #چهارشنبه_آخر_سال نه برهان عقلی دارد و نه دلیل نقلی و نه منفعت ملی و جز خرافه و در مواردی زیانباری غیرقابل جبران چیز دیگری نیست.
☀️در هیچ یک از متون باقی مانده پیش از اسلام اشارهای به جشن #چهارشنبه_سوری نشده است. در اوستا، کتیبههای عیلامی، هخامنشی، اشکانی، ساسانی و نیز متون پهلوی و حتی در روایات مورخان یونانی درباره ایران نیز در باره جشن چهارشنبه سوری مستند و سخنی در دست نیست.
📝متون دوران پس از اسلام نیز در این باره تقریباً ساکت بودهاند، حتی در آثار محقق دقیقی همچون ابوریحان بیرونی نیز در باره آن توضیحی داده نشده است.
👓نخستین و کهنترین کتابی که در آن به آتش افروزی در جشن چهارشنبه سوری اشاره شده است، کتاب تاریخ بخارا، اثر محمدبن جعفر نرشخی "286-358 قمری" است، در این کتاب که به نام مزارات بخارا نیز شناخته میشود، آمده است که وقتی امیر منصور بن نوح سامانی در ماه شوال سیصد و پنجاه قمری به ملک نشست، دستور داد که هنوز سال تمام نشده، در شب چهارشنبه چنانکه عادت قدیم است، آتش عظیم افروختند.
👓دومین متن کهن، شاهنامه فردوسی است:
ز خنجر همی آتش افروختند / هوا و زمین را همی سوختند
💥پس این کار سنت سیئه و ظلم به فرهنگ مردم بزرگ ایران است و نه تنها مبنای عقلی و نقلی ندارد بلکه برخلاف نظم و امنیت و آسایش افراد و همنوعان است و آزادی آنان را سلب میکند و آسیبها و تلفات فراوان درپی دارد.
⚪️برای نوجوانان و جوانان یک جامعه عیب است که پدران و مادران برای رشد و سلامت آنان از جان و سلامت خود مایه بگذارند، ولی آنان بر اثر جهل علمی و یا جهالت عملی، خود را بسوزانند و جامعه را نیز در اضطراب فرو ببرند!
🔖بلکه زیبنده کشور اسلامی این است که از این سنت زشت دست بردارد و سنتهای الهی مانند عید فطر، عید قربان، نماز جمعه و غیره را زنده کند و در پایان امام رضا(ع) فرمودند: «خدا رحمت کند کسی را که امر (سنت) ما را زنده کند.»
📨منابع:
فرهنگ اساطیر، محمد جعفر یا حقی، واژه چهارشنبه سوری.
شاهنامه فردوسی، ص 1391، بیت 7408
چهارشنبه سوری، رفیعزاده
عیون اخبار الرضا (ع)، جلد 1، ص 307
مفاتیحالحیاة نوشتهی آیتا.. جوادی آملی.
👇👇👇👇
🔶اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
@amozeshtajvidhefzquran
💐💐💐💐
#چگونگی_حفظ_قرآن
#امتیازات_آداب_روشهای_مباحثه
#روشهای_مباحثه 3
3⃣- #دوصفحه_به_دوصفحه
✍ در این روش هر نفر دوصفحه از محفوظات را تلاوت کرده، بعد از پایان تلاوت، نفر دوم دوصفحه بعد را تلاوت میکند.
✍ در این روش، با حفظ مزایای شیوه های قبل(آیه به آیه- صفحه به صفحه) از معایب آن نیز دوری میکنیم. چون هم تسلط پی در پی خواندن آیات و هم تسلط برانتقال از یک صفحه به صفحه دیگر در زمان مباحثه، مورد توجه قرار گرفته و مهارتهای حافظ تکمیل میشود.
✍ تنها اشکالی که باقی میماند این است که حافظ ممکن است به تلاوت از ابتدای صفحه عادت کرده و دیگر نتواند از وسط یک صفحه شروع به خواندن کند که برای این منظور لازم است هر از چند گاهی از وسط و یا انتهای یک صفحه هم مورد سوال قرار بگیرد تا در این زمینه نیز از تسلط کافی برخوردار باشد. همچنین میتواند در برخی از دورها شروع تلاوت و پایان آن را اواسط صفحه قرار دهد.
👇👇👇👇
🔶اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
@amozeshtajvidhefzquran