💐معرفت مهدوی💐
❓❓امام زمان علیهالسلام را چگونه میشناسید؟
☘اگر معرفت و شناخت حضرت ولیعصر عجّلاللهفرجه، حقیقی باشد، ظهور و غیبت حضرت برای فرد تفاوتی ندارد.
☘امام باقر علیهالسلام در روایتی می فرمایند:«مَنْ مَاتَ وَ هُوَ عَارِفٌ لِإِمَامِهِ لَمْ يَضُرَّهُ تَقَدَّمَ هَذَا الْأَمْرُ أَوْ تَأَخَّر»۱
«اگر کسی در حالیکه امامش را شناخته بمیرد، تأخیر و تعجیل امر فرج به او آسیبی نمیرساند.»
☘شناخت امام زمان، یعنی همهی خصوصیاتی را که در زیارات و ادعیه برای ایشان آمده، بشناسد. در این صورت، به تأخیر افتادن امر فرج و طولانی شدن زمان غیبت به او ضرری نمیزند و در حوادث روزگار ناامید نمی گردد؛ زیرا مولایی را میشناسد که صفات او فقط در فرج حاصل نمی شود بلکه در زمان غیبت هم، ولایت او همچنان جاری است .گرچه ظهور نداشته اما حضورش حتمی است.
☘در تأیید این مطلب، تشرّفی ذکر می گردد:«عَن إِبْرَاهِيمَ بْنِ مُحَمَّدٍ الْعَلَوِيِّ قَالَ حَدَّثَنِي طَرِيفٌ أَبُو نَصْرٍ قَالَ: دَخَلْتُ عَلَى صَاحِبِ الزَّمَانِ ع فَقَالَ عَلَيَّ بِالصَّنْدَلِ الْأَحْمَرِ فَأَتَيْتُهُ بِهِ ثُمَّ قَالَ أَ تَعْرِفُنِي قُلْتُ نَعَمْ فَقَالَ مَنْ أَنَا فَقُلْتُ أَنْتَ سَيِّدِي وَ ابْنُ سَيِّدِي فَقَالَ لَيْسَ عَنْ هَذَا سَأَلْتُكَ قَالَ طَرِيفٌ فَقُلْتُ جَعَلَنِيَ اللَّهُ فِدَاكَ فَبَيِّنْ لِي قَالَ أَنَا خَاتَمُ الْأَوْصِيَاءِ وَ بِي يَدْفَعُ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ الْبَلَاءَ عَنْ أَهْلِي وَ شِيعَتِي.»۲
☘فردی بنام طریف ابونصر می گوید: زمانی خدمت حضرت ولیعصر عجّلاللهفرجه رسیدم.
حضرت فرمودند: نعلین سرخ مرا بیاور. و من آن را نزد حضرت بردم.
☘حضرت فرمودند: مرا میشناسی؟
عرض کردم: بله شما مولای من هستید و پدران شما هم سروران و مولای من بوده اند.
☘حضرت فرمودند: منظورم این نبود.
گفتم: قربانتان شوم، برایم توضیح دهید منظورتان چه بوده است؟
☘حضرت فرمودند: من آخرین اوصیاء هستم و خدای سبحان بواسطهی من، گرفتاری و بلاها را از خانواده و شیعیان من مرتفع می کند.
☘شاید بتوان گفت منظور حضرت آن است که مرا با صفاتم بشناسید، بدانید که شرّ اشرار بوسیلهی من دفع میشود . بلاها و گرفتاریها بوسیلهی من مرتفع میشود .
☘در عبارت«بِي يَدْفَعُ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ الْبَلَاءَ عَنْ أَهْلِي وَ شِيعَتِي» به دلیل آنکه جار و مجرور، در ابتدا آمده، افادهی حصر میکند. «بی» یعنی فقط و فقط خدا بوسیلهی من گرفتاری ها را مرتفع میکند. و پس از من هم وصی ای در عالم نیست که چنین کند.
[۱] كافی، ج۱، ص۳۷۲
[۲]کمال الدین و تمام النعمۀ، ج۲، ص۴۴۱
┏━━━🍃🌼━━━┓
⠀ @amtewi
┗━━━🌼🍃━━━┛
❓❓حضور حضرت مهدي(عج) ميان مردم و امرار معاش آن حضرت چگونه است؟
👈تحقیقات نشان میدهد پدیده غیبت امام زمان (عج) و چگونگي حضور و کيفيت امرار معاش آن بزرگوار، امری خارق العاده وغریب نيست؛ هر چند براي دیگران قابل مطالعه و بررسی نباشد؛ چرا که اين اقتضا، ويژگي غیبت است. البته در بارة معاش آن بزرگوار ميتوان گفت: ايشان امام حاضر و زنده است و با بدن جسماني زندگي ميکند و طبيعي است داراي زندگي عادي و مادي مانند ساير انسانها ميباشند؛ زيرا بدن مادي، نيازهاي مادي متناسب خود را ميطلبد و بر اين اساس است که خداوند به پيامبرش فرمود: «قل إنما أنا بشر مثلکم؛ بگو: من بشري همچون شما هستم». امام مهدي(عج) نيز چنين است. دربارة حضور آن بزرگوار ميان مردم، بايد گفت: اينکه حضرت ميان مردم حضور دارد، مستند روايات است.
✍از امام صادق(ع) نقل شده است: چگونه اين امت انکار ميکنند که خداي تعالي با حجتش همان کند که با يوسف(ع) کرد که برادرانش او را ديدند؛ ولي نشناختند. او [قائم(عج) ] در بازارهايشان راه ميرود و بر بساط آنها گام مينهد؛ اما آنها [هر چند او را ميبينند] او را نميشناسند. همچنين
✍اميرالمؤمنين(ع) ميفرمايد: سوگند به پرودرگار علي! حجت خدا، ميان مردم هست و در راهها [کوچه و بازار] گام برميدارد، به خانه هاي آنها سر ميزند و در شرق و غرب زمين رفت و آمد ميکند. گفتار مردم را ميشنود و بر ايشان سلام ميکندو ميبيند؛ لکن تا وقت معين و وعده الهي شناخته نميشود. به ویژه که امام زمان(عج) رهبر و مقتداي مردم بوده، سرپرستي امور آنان را به عهده دارد؛ از اين رو، بسيار طبيعي است که ميان مردم و دوستان خود برود و ضمن سرکشي، به نيازها و حاجتهايشان رسيدگي کند. البته باز هم اشاره ميکنيم کيفيت اين حضور و نحوه امرار معاش حضرت براي ما روشن نيست.
📚 آفتاب مهر
┏━━━🍃🌼━━━┓
⠀ @amtewi
┗━━━🌼🍃━━━┛
🌷 #مهدی_شناسی 🌷
🍀جلوهی تمام معصومین🍀
💠«هُوَ ظَاهِرُهُمْ وَ هُوَ بَاطِنُهُمْ»: جلوهگری همه حضرات معصومین در وجود امام عصر علیهالسلام، و بطون آنها نیز در وجود مقدس اوست.
💠برای هر امامی دلتنگ شویم و طالب زیارت هر یک از ائمه اطهار باشیم، کافی است که با ولی عصر علیهالسلام ارتباط برقرار کنیم.
💠از سوی دیگر، در مورد هر امامی مطلبی بیاموزیم، یقیناً آن امر در مورد امام زمان عجّلاللهفرجه هم مصداق دارد.
✅روزی امام حسین علیهالسلام از امیرالمؤمنین علیهالسلام میپرسند: خداوند چه زمانی زمین را از ظالمین تطهیر می کند؟
🔻حضرت علی علیهالسلام فرمودند: آن قیام کنندهای که آرزوی همه است (و چشم امید همه به اوست) قیام میکند، امامی که همه جاهل به او هستند، شرافت و فضیلت خاص اوست، و او از فرزندان توست ای حسین...
📚 [غیبت نعمانی،ص ۲۷۵]
🌼🍃
┏━━━🍃🌼━━━┓
⠀ @amtewi
┗━━━🌼🍃━━━┛
💠☀️💠☀️💠☀️💠
#مولای من!❤️
آرزو داشتم مرا عبدالمهدی مینامیدند.دوست داشتم از همان اول،اذان عشق تو را در گوشم زمزمه کرده بودند.ایکاش از ابتدا مرا برای تو نذر کرده،حلقهی غلامیات را بر گوشم افکنده بودند!کاش کامم را با نام تو برمیداشتند و حِرز تو را همراهم میکردند!
✨مهدی جان! دوست داشتم با نام نامی تو زبان باز میکردم.ایکاش آن اوایل که زبانگشودم، نزدیکانم مرا به گفتن ((یا مهدی))وا میداشتند!
ایکاش مهدکودکم،مهد آشنایی با تو بود.کاشکی در کلاس اول دبستان،
آموزگارم، الفبای عشق تو را برایم هجّی میکرد و نام زیبای تو را سرمشق دفترچهی تکلیفم قرار میداد.
💔در دورهی راهنمایی،هیچکس مرا به خیمهی سبز تو راهنمایی نکرد.
در سالهای دبیرستان،کسی مرا با تو_ که مدیر عالم امکان هستی_ پیوند نزد
در کتاب جغرافی ما،صحبتی از ((ذی طُویٰ )) و ((رَضویٰ)) نبود.
در کلاس تاریخ،کسی مرا با تاریخ غیبت، غربت و تنهایی تو آشنا نساخت.
در درس دینی،به ما نگفتند((باب اللّه)) و ((دیّان دین)) حق تویی.
❗️دریغ که در کلاس ادبیات،آداب ادب ورزی به ساحت قُدس تو را گوش زد نکردند! افسوس که در کلاس نقاشی، چهرهی مهربان تو را برایم به تصویر نکشیدند!
❓چرا موضوع انشای ما،به جای علم بهتر است یا ثروت، از تو و از ظهور تو و روش های جلب رضایت تو نبود!؟ مگر نه بیتو، نه علم خوب است و نه ثروت؟
🔅کاش در کنار زبان بیگانه، زبان گفتگو با تورا نیز-که آشناترین و دیرینترین مونس فطرتهای بشر است-به ما میآموختند! ایکاش-وقتی برای آموختن یک زبان خارجی به زحمت میافتادم-به من میگفتند:او تمام زبان ها و گویشها و لهجهها....و حتی زبان پرندگان را میداند و میشناسد.
⚜در زنگ شیمیـوقتی سخن از چرخش الکترونها به دور هستهی اتم به میان میآمدـاشارتی کافی بود تا بفهمم تمام عالم هستی و ماسویاللّه به گرد وجود شریف تو میچرخند.
ای کاش در کنار انواع و اقسام فرمول های پیچیدهی ریاضی و شیمی،فرمول سادهی ارتباط با تو را نیز به من یاد میدادند.
💢 یادم نمیرود از کتاب فارسی،حکایت آن حکیم را که گذرش به فبرستان شهری افتاد.او با کمال تعجب دید،بر روی همهی سنگ قبرها،سن فوتشدگان را ٣،۴،٧ سال و مانند آن نوشته اند.
پرسید:آیا اینان همگی در طفولیّت از دنیا رفته اند؟گفتند:این جا،سن هرکس را معادل سالهایی از عمرش که در پی علم بوده محاسبه میکنند.
❗️کاش آن روز دبیر فارسی ما گریزی به حدیث معرفت امام میزد و میگفت که " در تفکر شیعی،حیات حقیقی در توجه به امام عصر علیه السلام و معرفت و محبّت و مودّت او و مهم تر برائت از دشمنان او معنا میشود. "
#التماس_دعای_فرج 💚
┏━━━🍃🌼━━━┓
⠀ @amtewi
┗━━━🌼🍃━━━┛
کانال ܫࡎـــܝ ࡈ߭ߊߺـــܣࡐܝ
🌷 #مهدی_شناسی 🌷 🍀جلوهی تمام معصومین🍀 💠«هُوَ ظَاهِرُهُمْ وَ هُوَ بَاطِنُهُمْ»: جلوهگری همه حضرات
🌷 #مهدی_شناسی🌷
🍀اشتیاق به حضرت ولیعصر (عجل الله فرجه) عامل پیشرفت معنوی و عصمت از گناه🍀
💠در دعای ندبه میخوانیم:
«نَحْنُ عَبِيدُكَ التَّائِقُونَ إِلَى وَلِيِّكَ الْمُذَكِّرِ بِكَ وَ بِنَبِيِّكَ، خَلَقْتَهُ لَنَا عِصْمَةً وَ مَلَاذا، وَ أَقَمْتَهُ لَنَا قِوَاماً»
«خدایا! ما بندگانی هستیم که مشتاق ولیّ تو هستیم که ما را به یاد تو و پیامبرت میاندازد، او را خلق کردی تا موجب عصمت ما و پناهگاه ما باشد، او را موجب قوام زندگی ما قرار دادی»
💠«تائق» به معنی مشتاقی است که از شدت شوق از جای خود کنده میشود، و این حالت نشانی از شدّت اشتیاق انسان است. میزان شوق ما به «ولی خدا» باید به نحوی باشد که از جای خود جدا شویم، یعنی اشتیاق ما موجب حرکت و هجرتمان شود. نه حرکتی که صرفاً ظاهری و صوری باشد، بلکه حرکتی که با پیشرفتی معنوی همراه باشد.
💠در ادامه میگوییم:«الْمُذَكِّرِ بِكَ وَ بِنَبِيِّكَ، خَلَقْتَهُ لَنَا عِصْمَةً وَ مَلَاذا»؛ «ما مشتاق ولی تو هستیم که ما را به یاد تو و پیامبرت میاندازد، او را خلق کردی تا موجب عصمت ما و پناهگاه ما باشد.»
💠«عصمت» یعنی «مصونیت از معصیت». وجود مقدّس امام عصر عجّلاللهفرجه هم مایه مصونیت ما از گناه و هم پناه ماست.
💠به میزانی که شوق به حضرت و عشق نسبت به او در وجود ما افزون شود، به همان میزان از عنایت حضرت بهرهمند شده و از معاصی به دور میمانیم. در حقیقت وقتی در پناه امام قرار میگیریم، شیطان نمیتواند بر ما غلبه کند، و مصونیت از معصیت برایمان حاصل میشود.
💠در ادامه دعا درخواست می کنیم :
«وَ أَقَمْتَهُ لَنَا قِوَاماً»
«او را موجب قوام زندگی ما قرار دادی»
💠 اگر فردی در زندگی خود در معیت امام عجّلاللهفرجه باشد، اهل قعود نیست، در مسیر بندگی متوقف نیست، و خیمه دیانت او افراشته شده است.
🌼🍃
┏━━━🍃🌼━━━┓
⠀ @amtewi
┗━━━🌼🍃━━━┛
✨ بِسمِ الله النّور ✨
💠 مسابقه :
" سیمای ماه دوازدهم در آینه قرآن و روایات "
💢 سوالات روز نهم ماه مبارک رمضان :
۱) کدام آیه اشهره به " پاک شدن عالم از فتنه در دوران بعد از ظهور " دارد ؟
۲) حدیث زیر از کدام یک از ائمه معصوم علیهم السلام می باشد ؟
《او(حضرت مهدی عج) خواسته ها را پیرو هدایت الهی قرار می دهد ، هنگامی که مردم هدایت را تحت الشعاع خواسته های خویش قرار دهند و آن هنگام که مردم قرآن را به رأی و خواسته های خود تفسیر کنند، او آراء و نظرات را از قرآن میگیرد.....》
🔷 مهلت ارسال پاسخ تا ساعت 24 امروز
#لطفاً پاسخ های خود را به آیدی زیر ارسال بفرمایید :
@Nava70
💠 گروه " گفتمان عصر ظهور "
#مجموعه_قرارگاه_بسوی_ظهور
https://eitaa.com/joinchat/2778660876C0a0b160147
💠💢💠💢💠💢💠
🌻🌸🌻🌸🌻
🌻🌸🌻
🌻
💠 به نام خدای مهدی(عج) 💠
🌙سیمای ماه دوازدهم درآینه قرآن🌙
✅ آیات مهدوی جزء هشتم قرآن
💢 این جزء باآیه ۱۱۱ سوره انعام آغاز می شود و تا آیه ۸۸ سوره اعراف ادامه می یابد.
# در آیات پایانی سوره انعام این موضوعات دیده می شود:
عاقبت چشم و هم چشمی، خوردنی حرام و خروج از راه حق، زنده کیست؟، تعیین حجت خدا با کیست؟،نقش اعمال آدمی در خارج شدن از راه، دکان احکام تراشی، جبرگرایی راهی برای توجیه خیره سری ها، همیشگی نبودن فرصت انتخاب، چرا توحید در ربوبیت؟
#سوره اعراف نیز ازجمله سوره های مکّی است که بیشتر مسائل اعتقادی در آن وجود دارد و ۲۰۶ آیه دارد که مهم ترین موضوعات آن تاپایان جزء هشتم عبارتند از:
وحی و نبوت و هشدار نسبت به بی توجهی به آن، مشکل ابلیس و فرجام آن، شگرد دشمن قسم خورده ما و مکر و حیله هایش، لجبازی پس از اشتباه و توجیه آن یا توبه و اصلاح، عطش جهنمیان و التماس به....، حیات دوباره گیاهان و آیت معاد.
🔰 آیات مهدویت در این جزء
# سوره انعام/ آیه ۱۵۸: قیام حضرت مهدی(عج) ضرب الاجلی برای مستکبران
💠 آیه منتخب: آیه ۱۵۸ سوره انعام
✅ ضرب الاجل توبه و جبران آنچه از دست رفته
# ترجمه آیه: " آیا جز این انتظار دارند که فرشتگان(مرگ) به سراغشان آیند، یا(حکم) خداوند به سوی آنها بیاید، یابعضی از آیات پروردگارت(و نشانه های رستاخیز)؟! اما آن روز که بعضی از آیات پروردگارت تحقّق پذیرد، ایمان آوردن افرادی که قبلاً ایمان نیاورده اند، یا در ایمانشان عمل نیکی انجام نداده اند، سودی به حال آنها نخواهد داشت! بگو"* ( اکنون که شما چنین انتظارات نادرستی دارید) انتظار بکشید، ما هم انتظار(کیفر شما را) می کشیم.* "
🌺 امام صادق( ع) دراین باره می فرماید:
" مراد از آیات، ائمه و منظور از آیتی که مورد انتظار است، حضرت قائم(عج) می باشد.پس آن روز کسی که پیش از قیامِ حضرت ایمان نیاورده باشد، ایمان آوردن او دیگر سودی ندارد؛ هر چند به امامان دیگر از اجداد حضرت، ایمان آورده باشد."
⤵️ ادامه....👇
┏━━━🍃🌼━━━┓
⠀ @amtewi
┗━━━🌼🍃━━━┛
🌻🌸🌻🌸🌻
🌻🌸🌻
🌻
🌙سیمای ماه دوازدهم درآینه قرآن🌙
(ادامه جزء هشتم)
💠 نکته ها:
الف) فرصت توبه و جبران گذشته همیشگی نیست؛ باید فرصت را غنیمت شمرد و پیش از آنکه دیر شود، بازگشت؛ چناتچه در حدیث آمده است: بگو:" روز پیروزی--روز نزول عذابی که کافران را ریشه کن می سازد-- ایمان آوردن، سودی به حال کافران نخواهد داشت و به آنها هیچ مهلت داده نمی شود."
ب) امام زمان(عج) برای هدایت، سعادت و نجات بشریت می آید، حتی هدایت مستکبران! آری، او همانند حضرت موسی و هارون که خداوند به آنان فرمود: " به سوی فرعون بروید که طغیان کرده است! اما به نرمی با او سخن بگویید، شاید متذکّر شود، یا( ازخدا) بترسد." با ظالمان و معاندان، اتمام حجت می کند و ضرب الاجل قرار می دهد و آنگاه که به فرمان الهی دست به شمشیر ببرد، دیگر ایمان کافران و معاندان سودی نخواهد داشت.
همانند فرعون که غرقاب دامن او را گرفت، گفت:" ایمان آوردم که هیچ معبودی، جز کسی که بنی اسرائیل به او ایمان آورده اند، وجود ندارد و من از مسلمین هستم! " (اما به او خطاب شد:" الآن؟؟!! در حالی که قبلاً عصیان کردی و از مفسدان بودی!
ج) افرادی از پیشوایان کفر و ظالمان امت های گذشته، برای روشن شدن حق و عبرت دیگران، رجعت داده می شوند در حالی که ایمان آوردن آنها سودی به حالشان نخواهد داشت؛ زیرا درحال حیات، ایمان نیاوردند و فرصت را از دست دادند.
در زیارت آل یاسین اینگونه می خوانیم:" (و گواهی میدهم) که رجعت شما( اهل بیت) حق است، هیچ شکی در آن نیست، روزی که ایمان آوردن افرادی که قبلاً ایمان نیاورده اند یا در ایمانشان عمل نیکی انجام نداده اند، سودی به حالشان نخواهد داشت. "
┏━━━🍃🌼━━━┓
⠀ @amtewi
┗━━━🌼🍃━━━┛