عده ای یونانی در جنگ جزیره سالامیس ۱.۵ قرن قبل از ورود اسکندر به ایران به دست خشایارشا اسیر شدند و در ساحل رود جیحون گذاشته شدند. با سکنه بومی وصلت کردند اما هنوز مشخصات یونانی یعنی چشم آبی و موی طلایی و پوست سفید را دارا بودند و به زبانی مخلوط از زبان یونانی و بومی تکلم می کردند. این مردم به دلیل دور افتادگی از مراکز تمدن، نمیدانستند در جهان چخبر است و نمیدانستند که مردی به نام اسکندر پادشاه مقدونیه آسیا را تحت سلطه خود درآورده و اینک به آنها نزدیک شده است.
وقتی دیدند که ارتش اسکندر وارد منطقه شد از دیدن سربازان یونانی که موهای طلایی و پوست سفید و چشم آبی داشتند بسیار شاد شدند و به رسم یونانی ها شاخه های سبز و گل های وحشی به دست گرفتند و ورود آنها را خیر مقدم گفتند و مقابل سربازان یونانی رقصیدند و گفتند ما مهاجر هستیم و یونانی میباشیم، خشایارشا ما را در اینجا سکونت داد. اسکندر طبعاً بایست از مشاهده هموطنان خود شاد گردد و به آنها هدیه بدهد ولی ناگهان حکم کرد آنها را تا نفر آخر به قتل برسانند و سربازان یونانی به وسیله تیر و شمشیر آنها را کشتند. «روفوس» یکی از بیست و یک نفر مورخ که با اسکندر بودند و شرح جنگ های او را نوشته اند میگوید اسکندر فرمان قتل عام این یونانیان را صادر کرده چون آنها به دشمن پیوسته بودند. در صورتی که آنها اسیر جنگی بودند و به اجبار آنها را از یونان به ایران آوردند و در نقطه ای دورافتاده جا دادند تا هیچ ارتباطی با یونان نداشته باشند.
منبع: کتاب قدم به قدم با اسکندر در ایران اثر هارولد لمب ترجمه ذبیح الله منصوری چاپ سال ۱۳۸۶ خلاصه صفحات ۱۳۶ الی ۱۳۸
@Ancients
بلوار طاقبستان خیابانی در شهر کرمانشاه و طولانیترین بلوار جنگلی در ایران است که از میدان طاقبستان در شمال این شهر آغاز شده و تا پل لب آب امتداد مییابد. ساخت این خیابان در فاصلهٔ سالهای ۱۳۴۸ تا ۱۳۵۱ خورشیدی انجام شد. بلوار طاقبستان مسیر اصلی حمل و نقل در بخش شمال غربی شهر کرمانشاه بهشمار میآید و یکی از پرترددترین خیابانها و اصلیترین مسیرهای حمل و نقل شهر کرمانشاه است. طول این بلوار ۳۶۰۰ متر است. نام این خیابان در ابتدا بلوار طاق بستان بود، چرا که مسیری بود که از بافت قدیمی شهر کرمانشاه به آثار تاریخی طاقبستان منتهی میشد. اما در سالهای جنگ ایران و عراق تابلوی آن به نام بلوار شهید شیرودی تغییر کرد. با این حال همچنان در میان مردم و نیز بسیاری از مقامات حکومت با همان نام بلوار طاقبستان شناخته میشود.
🗞 @Ancients ⏳
شاردن فرانسوی که چند سال در اصفهان پایتخت صفویه زندگی میکرده است، به نقاره خانههای موجود در اصفهان اشاره میکند که هنگام غروب و سحر، با نقاره، کوس و دُهل که قطر آن سه برابر قطر طبلهای اروپا است، میزدند. همچنین کاخی برای نقاره چیان هندی در محله خواجو اختصاص داده شده بوده که کرنا زنان و نوازندگان هندی ساکن آن بودند. شاه عباس دوم عدهای از این نوازندگان را هنگام شکست مغول و فتح قندهار به همراه آورد و در این قصر که آن زمان خالی بود جا داد.
🗞 @Ancients ⏳
شمالغرب ایران بهعنوان یکی از مناطق کلیدی در مطالعات باستانشناسی ایران بهویژه در عصر آهن و دورهی آغاز تاریخی همواره مورد توجه پژوهشگران مختلف بوده است. تپهی حسنلو به سبب کاوشهای گسترده و توالی گاهنگاری موجود در آن، از جمله مهمترین محوطههای منطقه است بررسی های انجام گرفته و مدارک تاریخی، بیانگر وجود نظام کشاورزی و دامپروری توسعهیافته در تپهی حسنلو در اواخر هزارهی دوم و هزارهی اول ق.م. است.
🗞 @Ancients ⏳
این درخت کهن سال با عمری حدود دوهزارو هفتصد سال در شهرستان باشت استان کهگیلویه و بویراحمد قرار دارد.این سرو حدود 150 سال قبل از تاریخ برتخت نشستن کورش هخامنشی بنیان گذار امپراتوری هخامنشی توسط نیاکان زاگرس نشین این خطه ی کهن سال کاشته شده است.
🗞 @Ancients ⏳
مطالعات آزمایشگاهی برای تحلیل سفالهای دورهی پیشازتاریخی ایران، موجب فهم دقیقتر ما نسبت به فرایند تولید و توزیع آن خواهد شد. در این بین، سفال دورهی باکون مربوط به هزارهی پنجم پیشازمیلاد در گسترهی جغرافیایی جنوب زاگرس و استان فارس، پدیدهای مهم در درک گسترش فرهنگ این دوره در درهی رود کُر در مرکز فارس و پراکنش آن تا سرحدات شمالی در شهرستان سمیرم است. این سفالها که اغلب نخودیرنگ و منقوش هستند، بهنظر میرسد که مهارت زیادی در ساخت آنها بهکار رفته است.
🗞 @Ancients ⏳
مخترع کوکا کولا فردی بنام جان پیمبرتون،در واقع هرگز قصدش اختراع محبوب ترین و پرفروشترین نوشیدنی تمام ادوار تاریخ و علاوه بر این معروفترین و شناخته شده ترین برند تاریخ نبود.او فقط بدنبال این بود که دارویی برای سردرد بسازد.او از اینرو از برگ کوکا و دانه کولا که دو ماده اصلی اش برای ساخت آن دارو بودند استفاده نمود.اما در این بین شاگردش در آزمایشگاه شان،بطور کاملا اتفاقی،این دو ماده را با آب کربنات ترکیب نمود و نتیجه آن شد کوک..... متاسفانه جان پیمبرتون دو سال بعد درگذشت و هرگز نتوانست ببیند که جادوگری اش به چه اندازه محبوب و معروف خواهد شد.
در تصویر بالا تصویر مخترع جان پیمبرتون و مجسمه اش بهمراه اولین تبلیغ کوکاکولا در روزنامه را می بینید.
🗞 @Ancients ⏳
اسمش «سینی» و محلش بین دیوار و یخچاله
هر کس خلاف این رو ثابت کنه از ما نیست :))
🗞 @Ancients ⏳
این تصویر پرتره ای از مانیست. مانی پیامبر نقاش ایرانی در دوره ساسانیان و بنیانگذار آیین مانوی بود. او رتبه شماره ۸۳ در ليست تأثیرگذارترین اشخاص تاریخ دارد. آیین او از چین تا اروپا را در نوردید و پیروان بسیاری را کسب کرد. او اولین کسی بود که ادعای معراج داشت.
مانی باور داشت موبدان دست پرورده اهریمن هستند! چون آتش ناسازگاری را دامن می زنند و دست در دست فرمان روایان بساط گمراهی را میگسترانند؛ به همین خاطر مورد غضب روحانیون آن زمان قرار گرفت
🗞 @Ancients ⏳
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
با دیدن این کلیپ نوستالژیک فقط گریه کنید!! 😔
🗞 @Ancients ⏳
تصویری از اقامه نماز میت بر پیکر دکتر علی شریعتی توسط امام موسی صدر
🗞 @Ancients ⏳
#جنگ_جنگ_تا_پیروزی_صدام_بزن_جای_دیروزی
تو جبهه معروف بود كه تداركاتیها دست تنگاند؛ جانشان درمیآمد بخواهند چیزی به بچهها بدهند. در شلمچه مستقر بودیم. اگر اشتباه نكنم سال 65، 66 بود. تداركات چی گردان ما هم مثل هم قطارهایش تا میتوانست به ما سخت میگرفت و آن طور كه باید و شاید نمیگذاشت بچهها دل سیر غذا بخورند.
حسرت یك وعده غذای خوب یا دسر بعد از غذا، توی دل ما بود تا این كه یك روز عراقیها با هواپیماهایشان آمدند و دمار از روزگار چادر تداركات درآوردند.
چند تا از بچهها زخمی و چندتای دیگر هم شهید شدند.
تداركات چی گردان ما هم جزء همین مجروحهای بود. چادر تداركات هم كه نگو و نپرس!
داغان شده بود، هرچه غذا و خوراكی توی چادر بود پرت شد بیرون. بعضی چیزها هم له و لورده شدند. تداركات چی در حالی كه دست زخمیاش را بالا گرفته بود ، وقتی اوضاع احوال چادرش را به هم ریخته دید، دردش بیشتر شد.
بچهها هم معطل نكردند و مثل " آپاچی"ها ریختند توی چادر و بیرون چادر هرچی خوراكی و چیز به درد بخور بود، بردند توی دهانشان.
بمباران عراقیها آن روز؛ نعمتی شد برای بچهها تا دلی از عزا دربیاورند.
فردای روز بمباران، تداركات چی آمد تا به اوضاع و احوال در هم و برهم چادر رسیدگی كند.
تا چشمش به ما كه دور چادر ایستاده بودیم خورد، شروع به اعتراض كرد كه چرا دیروز آن كار را كردهایم.
خیلی از دست بچهها عصبانی بود.
بچهها خوشحال بودند از اینكه بالاخره توانستند عقده ماهها دست تنگی تداركات چی را با خوردن غذا و خوراكیها، سرش خالی كنند.
یكی از جمع بچهها دست به كار شد و شعار داد:
جنگ جنگ تا پیروزی
صدام بزن جای دیروزی!
خاطره ای از یک #رزمنده
🗞 @Ancients ⏳
جمعه؛
۱۱ آبان ۱۴۰۳ هجریخورشیدی؛
۱ نوامبر ۲۰۲۴ میلادی
۲۸ ربیعالثانی ۱۴۴۶ هجری قمری
🔹احمدشاه قاجار تهران را به قصد اروپا ترك نمود - ۱۳۰۲ ش
🔹انتشار اعلاميه رضا خان پهلوی در آغاز سلطنت و اعلام مبانی كار خود - ۱۳۰۴ ش
🔹تشکیل و شروع به کار اولين كميسيون نظام اجباری مملكت در تكيه دولت - ۱۳۰۵ ش
🔹ايران دارای قانون حفظ آثار ملی با ضمانت اجرایی سختگيرانه شد - ۱۳۰۹ ش
🔹محاكمه ۵۳ تن اعضای موسس حزب كمونيست توده به اتهام اقدام برای براندازی سلطنت - ۱۳۱۷ ش
🔹زادروز شهبال شبپره، خواننده، آهنگساز و نوازندهٔ مطرح، پایهگذار گروه بلک کتس، اولین گروه موسیقی پاپ ایرانی و پایهگذار گروه سیلوئت و شی با هی و برادر شهرام شبپره خواننده مطرح در تهران - ۱۳۱۹ ش
🔹آغاز به کار بزرگترين محاكمه سياسی تاريخ به نام دادگاه نورنبرگ - ۱۳۲۴ ش
🔹زادروز عبدالفتاح سلطانی، وکیل دادگستری، و زندانی سیاسی سابق - ۱۳۳۲ ش
🔹تیرباران و اعدام طیب حاجرضایی و اسماعیل رضایی، از باستانیکارهای دوران پهلوی و از جمله افرادی که در ادبیات محاورهای آن زمان به لات یا لوطی مشهور بودند به اتهام برهم زدن نظم عمومی در قیام ۱۵ خرداد همان سال توسط حکومت پهلوی - ۱۳۴۲ ش
🔹درگذشت داوود پیرنیا، حقوقدان و موسیقیدان مطرح و بنیانگذار برنامه رادیویی گلها، پایهگذار و مبدع روشی که بر پایه آن موسیقی با شعر تلفیق میشود - ۱۳۵۰ ش
🔹زادروز زندهیاد پیمان جلالی ابدی، بدلکار، کارگردان و طراح مطرح صحنههای اکشن و قهرمان ورزشی اهل ایران در آلمان و قهرمان شیرجه و پرش طی چندین دوره در اروپا و آلمان در تهران - ۱۳۵۱ ش
🔹دادگستری منصور ایرانزادی مدیر کارخانجات بیسکویت سیتا و ۶ نفر از همکاران او را به جرم مصرف شیرخشک دامی به پنج سال زندان محکوم کرد - ۱۳۵۵ ش
🔹سقوط یک فروند هواپیمای سی ۱۳۰ نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در زاهدان و کشته شدن ۱۰۳ تن در این سانحه؛ این هواپیما که از مشهد به زاهدان رفته بود و نیروهای جبهه را در مراجعت حمل میکرد به کوه اصابت کرد و خلبان آن نیز سرگرد حسین سیاح پور بود - ۱۳۶۵ ش
🔹آغاز پاكسازی آلودگیهای جنگی خليجفارس با همكاری كشورهای منطقه - ۱۳۶۷ ش
🔹درگذشت آیتالله سید رضا صدر، روحانی و عالم دینی مطرح، نویسنده و برادر بزرگ امام موسی صدر در شهر قم - ۱۳۷۳ ش
🔹درگذشت عزتالله جامعی ندوشن، بازیگر، کارگردان و تهیهکننده مطرح سینما، تلویزیون و تئاتر و مدرس دانشگاه - ۱۳۹۹ ش
🔹درگذشت سیروس آموزگار، روزنامهنگار، نویسنده، سیاستمدار و تحلیلگر و دارای سابقه فعالیت در مجله خواندنیها و همچنین مجله روشنفکر، سرپرست وزارت اطلاعات و جهانگردی (وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فعلی) در کابینه شاپور بختیار از دی ۱۳۵۷ تا بهمن ۱۳۵۷ در پاریس فرانسه - ۱۴۰۰ ش
🗓 @ancients
تاریخ ایران و جهان باستان
جمعه؛ ۱۱ آبان ۱۴۰۳ هجریخورشیدی؛ ۱ نوامبر ۲۰۲۴ میلاد
🔹روز جهانی وگن
یک رویداد سالانه است که توسط گیاهخواران سراسر جهان گرامی داشته میشود . پایهگذار این روز لوئیس والیس ریاست مجمع وگن انگلستان به تاریخ ۱۹۹۴ میباشد.
🔹باز پس گرفتن شهر ديار بکر - ۵۷۸ م
دو ژنرال ايرانی با شكست دادن سپاهيان روم شرقی ديار بکر را پس گرفتند. اين دو ژنرال ايرانی، تام خسرو و آذرمان سپس به پيشروی خود در جهت شمال غربی ادامه دادند. تيبريوس دوم كه تازه امپراتور روم شرقی (قسطنطنيه) شده بود وقتی که چنين ديد درخواست ترك مخاصمه كرد و حاضر به پرداخت غرامت شد. ژوستين دوم امپراتور قبلی روم شرقی در پی شكست نظامی پُر تلفات از ارتش ايران كه خسرو انوشيروان با وجود پيری شخصا هدايت نيروها را در آن جنگ بر عهده داشت از فرط اندوه دچار افسردگی مزمن شده و كنار رفته بود.
🔹تراژدی اتلّو، كار شكسپير برای نخستين بار در كاخ وايت هال روی صحنه آمد - ۱۶۰۴ م
🔹زمین لرزه بسیار شدید و متعاقب آن سونامی و حریق شهر ساحلی لیسبون پایتخت پرتغال را ویران ساخت. جمع کشته شدگان تا ۱۰۰ هزار تن برآورد شده است - ۱۷۵۵ م
🔹اعلان جنگ انگليس به ايران در پی تصرف هرات توسط شاه قاجار - ۱۸۵۶ م
🔹در پاريس اعلام شد که دكتر روكس فرانسوی پس از تجربه بسيار، واكسن ديفتری را در آزمايشگاه ساخته است - ۱۸۹۴ م
🔹اعلان جنگ روسيه به امپراتوری عثمانی در آغاز جنگ جهانی اول - ۱۹۱۴ م
🔹انقراض امپراتوری اتريش - مجارستان و اعلام نظام جمهوری در اتريش - ۱۹۱۸ م
🔹لغو نظام سلطنتی در تركيه توسط آتاتورك پس از انقراض دولت عثمانی - ۱۹۲۲ م
🔹دولت جمهوری تركيه الفبای اين كشور را كه تا آن زمان همانند ساير ممالك اسلامی، الفبای عربی بود به لاتين تغيير داد - ۱۹۲۸ م
🔹برای نخستين بار به منظور اصلاح نژاد حيوانات، تلقيح مصنوعی انجام گرفت. تلقيح مصنوعی نخست روی خرگوش آزمايش شده بود - ۱۹۳۹ م
🔹اعلام موجوديت سازمان آزادی بخش الجزاير در قاهره - ۱۹۵۴ م
🔹پايان كامل جنگ انقلابيون ويتنامی عليه استعمارگران فرانسوی - ۱۹۵۴ م
🔹روز ملی الجزاير - ۱۹۵۴ م
🇩🇿الجزاير با مساحت ۲/۳۸۱/۷۴۱ كيلومتر مربع و بيش از ۴۳ ميليون نفر جمعيت در شمال آفريقا واقع شده است. پايتختش الجزيره و واحد پول آن دينار و زبان رسمی آن عربی میباشد.
🔹درگذشت نگودين ديم، رئيس جمهور ويتنام جنوبی طی كودتای نظامی - ۱۹۶۳ م
🔹پيمان ايجاد اتحاديه اروپا كه در هفتم فوريه ۱۹۹۲ به امضا رسيده بود به اجرا گذارده شد و اتحادیه اورپا تشکیل گردید - ۱۹۹۳ م
🔹دولت فرانسه برای تعمير كاخ تاريخی ورسای ۱۵۸ ميليون دلار بودجه اختصاص داد. لويی چهاردهم، ورسای را كه در آن قراردادهای پايان جنگ جهانی اول امضاء شد، شاه نشين فرانسه كرده بود - ۲۰۰۳ م
🗓 @ancients
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ویدئو جالبی از مهد تکنولوژی و دنیای دیجیتال
این ویدئو رنگی شده، زندگی روزمره مردم را در شهر توکیو - ژاپن در سال ۱۹۱۵ نشان می دهد.
🗞 @Ancients ⏳
محمود درويش
جنگ پايان خواهد يافت
و رهبران با هم گرم خواهند گرفت
و باقى ميماند آن مادر پيرى
كه چشم به راه فرزند شهيدش است
و آن دختر جوانى
كه منتظر معشوق خويش است
و فرزندانى
كه به انتظار پدر قهرمانشان
نشستهاند،
نمیدانم چه كسى وطن را فروخت
اما ديدم چه كسى
بهاى آن را پرداخت...
🗞 @Ancients ⏳
آدمها خستهتر و پریشانتر از
آن هستند که فکر کنند
و برای همین است
که به خرافات پناه میبرند!
👤 فرانتس کافکا
🗞 @Ancients ⏳
ﻫﺮ ﺳﺮﺑﺎﺯﯼ ﺩﺭ ﺟﯿﺐﻫﺎﯾﺶ
ﺩﺭ ﻣﻮﻫﺎﯾﺶ ﻭ ﻻﯼ ﺩﮐﻤﻪﻫﺎﯼ ﯾﻮﻧﯿﻔﻮﺭﻣﺶ ﺯﻧﯽ ﺭﺍ ﺑﻪ ﻣﯿﺪﺍﻥ ﺟﻨﮓ ﻣﯽﺑﺮﺩ.
ﺁﻣﺎﺭ ﮐﺸﺘﻪﻫﺎﯼ ﺟﻨﮓ ﻫﻤﯿﺸﻪ ﻏﻠﻂ ﺑﻮﺩه ﺍﺳﺖ...
(حلقههای ازدواج به جای مانده
از جنگ جهانی دوم)
🗞 @Ancients ⏳
#اندکی_تفکر...
«..ملتی که کتاب نمی خواند ،باید تمام تاریخ را تجربه کند...»
ملتی هستیم که هرجا میرسیم تاریخ حضورمونُ روی در و دیوار و درخت ثبت میکنیم،ولی حاضرنیستیم دوخط تاریخ بخونیم...
ملتی هستیم که کمترین ارزش رو برای وقت قائل هستیم ولی همیشه هم عجله داریم...
ملتی هستیم که بیشترین فخرفروشی رو با بزرگان علم و ادب سرزمینمون میکنیم...
اما کتابهاشون رو نمیخونیم....
🗞 @Ancients ⏳
باورتون میشه این مجسمه با این همه جزئیات از چوب ساخته شده و ۴۵۰۰ سال قدمت داره؟!! این تندیس بسیار زیبا از یک کاهن مصری که از درخت چنار تراشیده شده؛ یکی از قدیمیترین و سالمترین مجسمههای چوبی جهانه که که از سلسله پنجم فراعنه باقی مونده.
بعد از ۴۵۰۰ سال هنوز سالمه!!
🗞 @Ancients ⏳
اگه درباره زیرک ترین فرد چندقرن اخیر سوال پرسیدن و بگید چرچیل بد نگفتید!
ایشون دریکی از سفرها از کنار مقبره ای رد میشه که روش نوشته بوده:
فردی راستگو و سیاستمداری بزرگ
چرچیل میگه: این اولین بار بود که میبینم دو فرد را در یک قبر میگذارن :))
در جریان سوال اینکه سیاست چیه؟ گفت:
سیاست یعنی طوری به مردم بگی برو به جهنم که براشون این نیاز بوجود بیاد که آدرس جهنم رو هم بپرسن...!
🗞 @Ancients ⏳