یکی از شهرهایی که در دهستان مزینان بخش مرکزی شهرستان داورزن استان خراسان رضوی، قرار گرفته با نام مزینان شناخته می شود
این شهر ۱۲۰۰ سال قبل از میلاد مسیح به طور رسمی بنیان نهاده شد. شهر مزینان نشانه تاریخ کهن ایران زمین است. این شهر با توجه به نامش جایگاه دانشمندان به حساب می آید.
🗞 @Ancients ⏳
♦️تصویری قدیمی از گنبد سلطانیه ( بزرگترین گنبد آجری جهان)
(سال ۱۲۱۹)
🗞 @Ancients ⏳
کرونا میراث جهانی ۷۷ کشور را تعطیل کرد
فهرست میراث جهانی یونسکو شامل ۱۱۲۱ محوطه طبیعی، فرهنگی و مختلط (طبیعی و فرهنگی) است که شیوع ویروس کرونا موجب تعطیلی بسیاری از این محوطه ها شده و بر اساس اعلام مرکز میراث جهانی یونسکو از میان ۱۶۷ کشوری که میزبان میراث جهانی یونسکو هستند، محوطه های موجود در ۷۷ کشور (۴۳ درصد از سایت های جهانی) ناگزیر به تعطیلی این محوطه ها شده اند.
چین و ایتالیا هر کدام 55 محوطه، بیشترین میراث جهانی یونسکو را میزبانی می کنند و پس از آن اسپانیا (48)، آلمان (46)، فرانسه (45)، هند (38)، مکزیک (35)، بریتانیا (32)، روسیه (29) و ایران و آمریکا هر کدام با 24 محوطه جهانی قرار دارند.
🗞 @Ancients ⏳
پرده قلابدوزی رشتی بهرام و گلاندام
هنرهای تزیینی از آنجا که زینت خانهها بودهاند قصههای بسیار از اهل خانه شنیده و برای گفتن دارند. این قصهها گاه بر دل و جانِ اثر، گاه بر صورت آن نشستهاند. این پرده قصهای از بهرام گور با دو حکایت دارد. قصه از دل خمسه نظامی برآمده است. از بالای پرده که به پایین بنگریم، نخست قصه بهرام و هفت گنبد را میبینیم. بهرام با هفت دختر هفت پادشاه هفت اقلیم ازدواج میکند، هر یک را در هفت گنبد به هفت رنگ جای میدهد و هر روز به یکی از گنبدها میرود و از هر دختر قصهای میشنود. به پایینتر که چشم میگردانیم تصویر دیگر از بهرام میبینیم. این بار قصه بهرام و کنیزش گلاندام به چشم میآید؛ ماجرای «کار نیکو کردن از پر کردن است»! قصهای که بر پرده نقش بسته، قصه دوخت این اثر است و حکایت از ممارست و هنرمندی دوزنده دارد. پرده بر ماهوت سیاه با نخ ابریشم و پشم و کاموا قلابدوزی رشتی شده است.
🗞 @Ancients ⏳
🔻شما یادتون نمیادولی زمان #رضاخان وضعیت رفاهی مردم به حدی خوب بوده که جناب جان فوران استاد دانشگاه کالیفورنیا در کتابش نوشته:سطح زندگی دهقانان ایرانی در اواخرسلطنت رضاخان رضایت بخش نبود،رژیم غذایی یک خانواده معمولی به این شرح بود:
صبحانه:نان وچای
ناهار:نان وماست
شام:نان وماست وچای
✍️ پهلوی بدون سانسور
🗞 @Ancients ⏳
تصویر علیقلی میرزا اعتضاد السلطنه به همراه میرزا اسماعیل کتابدار و میرزا عبدالله پیشخدمتباشی
ابوالحسن غفاری معروف به صنیعالملک، فرزند محمد غفاری و عموی کمالالملک است. او استعدادی شگفت در نقاشی داشت و در زمان محمد شاه به تشویق مشیرالدوله به ایتالیا رفت و چند سال در موزههای رم و فلورانس نقاشی کرد. صنیعالمک در محافل هنری به رافایل ایران شهرت داشت و نخستین مدرسه نقاشی را در کشور بنیان نهاد. او پس از درگذشت استاد محمد ابراهیم نقاشباشی در سال 1229 قمری لقب نقاشباشی دربار را گرفت. در این نقاشی اثر صنیعالملک، تصویر علیقلی میرزا، شاهزاده دانشمند دوره قاجار در میانه جای دارد. او خدماتی بسیار در دوره سرپرستیاش بر وزارت علوم انجام داد. راهاندازی تلگراف در تهران، پایهگذاری روزنامههای گوناگون همچنین تالیفاتاش او را از دیگر شاهزادگان آن دوره متمایز کرد. اعتضادالسلطنه در سال 1298 قمری در تهران درگذشت و در شهر ری به خاک سپرده شد.
🗞 @Ancients ⏳
دیوار عظیم بنین در آفریقا، ایجاد شده توسط مردم Edo امپراتوری بن (1447-1897)
این دیوار درحدود 16000 هزار کیلومتر طول و بیش از 500 مرز انسانی را متصل میکند.
این دیوار 6500 کیلومتر مربع را پوشش می دهد. در مجموع این دیوار چهار برابر طولانی تر از دیوار بزرگ چین است، و صد بار بیشتر از اهرام، سنگ بزرگ در آن استفاده شده است.
مردمان باستان حدود 150 میلیون ساعت برای حفر و ساختن آن زمان صرف کردهاند و شاید بزرگترین پدیده باستان شناسی در این سیاره باشد.
🗞 @Ancients ⏳
ارامگاه شمس تبريزی، مدفن عارفی نامی و بزرگ است که در مسلک عشق «مولوی»، عارف و شاعر بزرگ ایرانی، را به عرش رسانیده است. در کنار این مدفن مناری بزرگ پوشیده از شاخ قوچ وحشی وجود دارد که به برج شمس تبریزی معروف است اين ارامگاه كه در شهر خوي در ايران است محل دفن شمس تبريزی است. جالب است بسياری به اشتباه فكر ميكنند محل دفن شمس هم در قونيه(تركيه) كنار مقبره مولاناست اما شمس سالها قبل از مرگ مولانا او را ترک گفته بود.
🗞 @Ancients ⏳
آبزن چیست؟
در ایران باستان محفظه ای از سفال یا فلز به اندازه یک نفر ساخته میشد که ایرانیان خود را در آن شستشو میدادند زیرا در نظر ایرانیان آلوده کردن آب بسیار گناه بود و برای جلوگیری از آلودگی آب روان یا استخرها یا هر آب بزرگ همان مقدار آبی را که برای شستشوی یک نفر لازم بود استفاده میکردند.(حافظان محیط زیست تازه امروزه به این اصل پی برده اند)
در گزارش شاهنامه فردوسی در بخش پادشاهی ضحاک از آبزن سخن به میان آمده که ضحاک برای رستن از آزار ماران همه روزه تن در آبزنی پر از خون دد و دام و مرد و زن شستشو میداد.
آبزن همی خون دام و دد و مرد و زن
بریزد کند در یکی آبدن
مگر کاو سرو تن بشوید به خون
شود فال اخترشناسان نگون
و نیز در کتاب کارنامه اردشیر بابکان آمده است که بابک شاه به ساسان دستور داد تا تن در آبزن بشوید و دستی جامه شاهوار بر تن کند.
این آبزن که از عهد باستان در میان ایرانیان رایج بود را برای نخستین بار سفیر فتحعلی شاه قاجار در پاریس بساخت و از آنجا که که آنان گرمابه نمیشناختند همین آبزن بعدها در اروپا به خود نام "وان" گرفت و وقتی به ایران بازگشت گمان رفت که پدیده ای اروپایی است.
🗞 @Ancients ⏳
هلن کلر در حال لمس کردن ظرف عتیقه ایرانی!
آرتور پوپ ایرانشناس مشهور امریکایی در جریان نمایشگاهی که در سال ۱۹۴۰ میلادی به همت وی با عنوان شش هزارسال هنر ایرانی در نیویورک برگزار شد یک ظرف عتیقه ایرانی را جلوی هلن کلر نویسنده نابینای امریکایی گرفته تا او آن را لمس کند.
🗞 @Ancients ⏳
تصویری مربوط به چند روز قبل از عملیات خیبر در سال ۱۳۶۲
سردارِخیبر، شهید همت در حال صحبت با رزمندگان و توجیه آنها برای عملیات خیبر
پادگان دوکوهه-اندیمشک
🗞 @Ancients ⏳