۴ مرداد ۱۳۲۳ | رضاشاه پهلوی پادشاه پيشين ایران از ۱۳۰۴ تا ۱۳۲۰، نخست وزیر ایران از ۱۳۰۲ تا ۱۳۰۴، وزیر جنگ سابق ایران و فرمانده سابق قوای قزاق ایران، پس از دومین سکته قلبی در ژوهانسبورگ آفريقای جنوبی درگذشت. پیکرش را به صورت امانی و مومیایی شده در مسجد رفاعی قاهره مصر به خاک سپردند.
🔹 ۶ سال بعد در ۱۷ اردیبهشت ۱۳۲۹ در دوره نخست وزيری رجبعلی منصور جنازه رضا شاه از مصر به ایران آورده شد و در حرم شاه عبدالعظیم حسنی به خاک سپرده شد
🗞 @Ancients ⏳
كشيشان میگویند: «بزرگترین نعمتی که خداوند به شما داده عقل است، اما هرچه میخواهید بپرسید، از ما بپرسید.»
پس عقل به چه درد می خورد!؟ آیا فقط باید سنگینی آن را تحمل كنیم؟
گاليله
🗞 @Ancients ⏳
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سیل، تجریش را برد
اهالی شمیران هیچگاه 4 مرداد ماه سال 1366 ساعت یک بعدازظهر را از یادها نخواهند برد.
بر اثر بارش شدید باران و جاریشدن سیلاب شدید در درههای دربند و گلابدره حدود 300 نفر از عزیزانمان را از دست دادیم.
🗞 @Ancients ⏳
نانو فیلتر تصفیه ی آب فقط این
بقیه ش سوسول بازیه 😁
🗞 @Ancients ⏳
در شهریور ماه سال 1312 خورشیدی، در غیاب پروفسور هرتسفلد که برای مرخصی در آلمان به سر می برد، فریدریش کرفتر در صدد برآمد زاویه شمال شرقی تالار مرکزی کاخ آپادانا که یک چاله چهارگوش به اندازه تقریبی نیم متر در نیم متر و به گودی نزدیک به پانزده سانتی متر در صخره طبیعی زیر کاخ دیده می شد را مورد حفاری قرار دهد. با پیدا شدن قطعه سنگی چهارگوش به اندازه های تقریبی 55*55*40 سانتی متر در عمق 70 تا 80 سانتی متری، به ددستور کرفتر آن را برداشته و زیر آن جعبه چهارگوش زیبا و بسیار منظمی به اندازه های 45*45*15 سانتی متر پدیدار شد. درون این جعبه سنگی، در وسط آن در محلی که جاسازی شده بود، یک لوح زرین و یک لوح سیمین به درازا و پهنای 33 سانتی متر و ضخامت یک و نیم میلی متر نمایان شد. پس از دستیابی به چنین موفقیت چشمگیری، گوشه جنوب شرقی تالار مرکزی کاخ آپادانا نیز مورد کاوش قرار گرفت و به سنگی صاف و مدور برخورد کردند و چون آن را برداشتند زیر آن جعبه سنگی سالم و دربسته ی دیگری پدیدار شد که پس از بازکردن آن، مانند جعبه پیشین لوحی زرین و لوحی سیمین به همان صورت و با همان نوشته ها قرار داشت.
🗞 @Ancients ⏳
پروفسور پوپ در کتاب بررسی هنر ایران نوشتهاست:
به سختی میتوان این اثر را محصول دست بشر دانست؛و نیز در جایی دیگر بیان کرده:کوچکترین نقطه ضعفی در این بنا دیده نمیشود،اندازهها بسیار مناسب،نقشه طرح بسیار قوی و زیبا و به طور خلاصه توافقی است بین یک دنیا شور و هیجان و یک سکوت و آرامش باشکوه که نماینده ذوق سرشار زیباشناسی بوده و منبعی جز ایمان مذهبی و الهام آسمانی نمیتواند داشته باشد
تصویری بسیار زیبا از اوج ظرافت معماری ایرانی در مسجد شیخ لطف الله اصفهان که از شاهکارهای دوره صفوی و شاه عباس بوده
دارد.
🗞 @Ancients ⏳
روزی و روزگاری درسرزمینی، زنى بود بسیار حسود، همسایه اى داشت به نام خواجه سلمان که مردى ثروتمند و بسیار شریف و محترم بود، زن بر خواجه رشک مى برد و مى کوشید که اندکى از نعمت هاى آن مرد شریف را کم کند و نیک نامى او را از میان ببرد؛ ولى کارى از پیش نمى برد و خواجه به حال خود باقى بود. عاقبت روزى تصمیم گرفت، که خواجه را مسموم کند: حلوایى پخت و در آن زهرى بسیار ریخت و صبحگاهان بر سر راه خواجه ایستاد؛ هنگامى که خواجه از خانه خارج شد، حلوا را در نانى نهاده، نزد خواجه آورد و گفت: خیراتى است. خواجه، حلوا را بستاند و چون عجله داشت، از آن نخورده به راه افتاد و به سوى مقصدى از شهر خارج شد. در راه به دو جوان برخورد که خسته و مانده و گرسنه بودند. خواجه را بر آن دو، شفقت آمد. نان وحلوا را بدیشان داد؛ آن دو آن را با خشنودى فراوان، از خواجه گرفتند و خوردند و فى الحال در جا مردند. خبر به حاکم شهر رسید، و خواجه را دستگیر کرد، هنگامى که از وى بازجویى شد، خواجه داستان را گفت. حاکم کسى را به سراغ زن فرستاد، زن را حاضر کردند، چون چشم زن به آن دو جنازه افتاد، شیون و زارى آغاز کرد و فریاد و فغان راه انداخت؛ معلوم شد که آن دو تن، یکى فرزند او، و دیگرى برادر او بوده است. خود آن زن هم از شدت تأثر و جزع پس از یکى دو روز مرد. آرى خودم کردم که لعنت بر خودم باد. این حسود بدبخت، گور خود را با دست خود کند و دو جوان رعنایش را فداى حسد خویش کرد؛ تا زنده بود، پیوسته در عذاب بود و سرانجام جان خود را در راه حسد از دست داد و در جهان دیگر به آتش غضب الهى خواهد سوخت !
🗞 @Ancients ⏳
او را چه به پیمان و امان نامه ی دشمن!
⚫️ تاسوعای حسینی روز اثبات وفاداری و یقین تسلیت
🗞 @Ancients ⏳
نگاره سومری مربوط به هزاره سوم قبل از میلاد كه در شهر اور در عراق امروزى كشف شده و افرادى را در حال كار با وسيله اى شبيه به كامپيوتر امروزى نشان ميدهد!
🗞 @Ancients ⏳
بندگى را از داريوش بياموزيم
"داریوش شاه گوید: به خواست اهورامزدا من شاه هستم. اهورامزدا شاهی را به من داد"
سنگ نوشته بيستون، ستون اول، پند پنجم
🗞 @Ancients ⏳
اگر ما برای آزادی نجنگیم، مردمی که بعد از ما میآیند چه خواهند گفت؟!
خواهند گفت که چه آدمهای ترسویی بودند، نام ایران را ننگآلود کردند. زور شنیدند و دم نزدند. زیر بار ظلم رفتند و به بیچارگی تن در دادند. چقدر بدبخت بودند. روز تاسوعا و عاشورا برای شهادت امام حسین عزاداری میکردند، خاک و گِل به سر میریختند، با قمه فرق سرشان را میشکافتند، سینه و زنجیر میزدند، اشک و خون را با هم قاطی میکردند و خودشان را پیروان سیدالشهدا میدانستند اما وقتی پای عمل به میان میآمد زور و استبداد را قبول میکردند و آرام مینشستند.
مأخذ
مجموعه کلمات قصار و سخنان ستارخان (به انضمام خاطرات و دیدگاههای مشاهیر موافق و مخالف سردار) به کوشش محمدحسن پدرام. انتشارات اختر. تبریز 1389
🗞 @Ancients ⏳
#تاسوعا
تاسوعا، روز نهم ماه محرم است. تاسوعا از ریشه تسع به معنای نه و نهم، فقط بر نهمین روز محرم اطلاق شده است. آخرین روزی است که حسین بن علی سومین امام شیعیان و یارانش شبانگاه آن را درک کردهاند و این روز به شب عاشورا پیوند خوردهاست. این روز در نزد شیعیان از اهمیت بالایی برخوردار است. شیعیان این روز را منتسب به عباس بن علی نیز میدانند، و این روز را بسان روز عاشورا گرامی داشته و در آن به سوگواری میپردازند.
تاسوعای محرم سال 61 قمری، تحرکات سپاه عمر سعد در صحرای کربلا افزایش یافت و تصمیم جنگ داشتند. حسین بوسیله برادرش عباس یک شب مهلت برای راز و نیاز گرفت. در این روز خیمههای یاران حسین محاصره گردید. شمر برای عباس و برادرانش اماننامه آورد که وی بر او نهیب زد که: «ما را امان میدهید در حالیکه پسر رسول خدا را امان نباشد؟». حسین بن علی در این روز برای اصحاب خود خطابه ایراد کرد.
🗞 @Ancients ⏳
جنگ حران اهمیت زیادی در تاریخ ایران دارد، زیرا رومی ها تا آن زمان در همه جا فاتح و پیروز بودند و این شکست بزرگ بر هیبت آنها سایه افکند و نام حکومت پارت را در جهان بزرگ کرد. این جنگ به رهبری سورنا، سردار دلیر اشکانی علیه روم به رهبری کراسوس صورت گرفت.
طبق نوشته پلوتارک، در پایان نبرد ۲۰ هزار رومی کشته و ۱۰ هزار تن اسیر شدند! در حالی که تعداد زخمیها و کشتههای اشکانی بسیار کمتر بود. سردار سورنا در این جنگ برای اولین بار از تاکتیک حمله و گریز استفاده کرد که اکنون این شیوه جنگ را با نام پارتیزانی میشناسیم.
🗞 @Ancients ⏳
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸قدیمی ترین صدای ضبط شده از نوحه خوانی و تصاویر مراسم عزاداری در زمان قاجار
چندین صدای ضبط شده به دوره ناصری و مظفرالدین شاه منسوب هستند که نوحه «جبرئیل» هم از آن جمله است. شعر نوحه «جبرئیل» منسوب به ناصرالدین شاه قاجار بوده و خواننده آن نامشخص است.
🗞 @Ancients ⏳
به نظر من تنبلی و بیکاری گناه بزرگی است!
شما تنها یک بار فرصت دارید به دنیا بیایید و یک بار فرصت دارید زندگی کنید و بهتر است در زندگیِ خود کاری بکنید...
👤 دن براون
🗞 @Ancients ⏳
ناصر الدین شاه در سال ۱۲۸۳ هجری قمری به دوستعلی خان معیرالممالک دستور داد تا همراه ساخت کاخ شمسالعماره تکیه بزرگی هم در کنار آن بنا کند. معیر الممالک از همان زمان دست به کار شد و هنرمندان و معماران مشهور تهران را برای این کار گرد آورد. اگر چه ظاهرا چند سال طول میکشد تا تزیینات داخلی و بخشهای فرعی آماده شود و نخستین تعزیهای که در تکیه دولت برگزار میشود از سال ۱۲۹۳ هجری قمری به بعد است که تعزیهخوانی در این تکیه باشکوه و جلال خاص آغاز شده است. این تعزیهها تا سال مرگ ناصر الدین شاه (۱۳۱۳ هجری قمری) ادامه داشت و سال به سال بر شکوه و جلال و تجمل تشریفات آن افزوده میشد و پس از او تا زمان محمدعلی شاه و حتی احمدشاه اگر چه تعزیهخوانیهای تکیه دولت به روال گذشته همچنان ادامه یافت؛ اما شکوه و جلال و زرق وبرق تعزیهخوانیهای دوره ناصری را نداشت. تعذیه خوانها برای تعزیهخوانیهای ۱۰ روزه اول محرم، در حدود ۴۰۰ تومان مزد میگرفتند.
🗞 @Ancients ⏳
جالب است بدانيد كه عزادارى، تعزيه و سياه پوشيدن ريشه ايرانى دارد و به سوگ سياوش باز ميگردد، كه "سياوشون" يا "سووَشون" گفته ميشود!
آیین سیاوشان یا سوگ سیاوش یکی از سنت های عزادارانه است كه ايرانيان در سالروز مرگ سياوش برگزار ميكردند و موى و روى كنده و شيون ميكردند.
“در شاهنامه، سیاوش در دام خیانت و توطئه میافتد و خودش و ۳۰۰ نفر از یارانش توسط تورانیان کشته میشوند و سرش از بدنش جدا میشود. عزاداری برای مرگ او، در کتابهای تاریخی ثبت و ضبط شده است”
🗞 @Ancients ⏳
راهپیمایی ضد رژیم پهلوی در تاسوعا و عاشورای حسینی سال ۱۳۵۷
🔹راه پیمایی در عاشورا و تاسوعای حسینی، حدود هشت هفته پس از کشتار تظاهرکنندگان روز ۱۳ آبان برگزار شد و به عنوان بزرگ ترین تظاهرات ضد طاغوت در تاریخ نهضت اسلامی به ثبت رسید. پس از آن موج ناآرامی در کشور افزایش یافت و هفت هفته بعد، محمدرضا پهلوی، که گفته می شد از مشاهده راه پیمایی در روزهای تاسوعا و عاشورا بهت زده شده بود، ایران را ترک کرد.
🔹زمان: ۱۹ و ۲۰ آذر ۱۳۵۷
🔹مکان: حد فاصل میدان انقلاب تا میدان آزادی در تهران
🔹عکاس: یگانه دوست/ ایرنا
@Ancients