هروقت براتون سوال بود که کارون مگه چقدر آب داشت این عکس منوچهر قلمچی یادتون بیاد و عظمت اون کشتی. عکس برای روز سوم خرداد شصتویکه.
🗞 @Ancients ⏳
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نحوهی ساخت و انفجار بمب اتمی معروف به «مرد چاق» در ارتفاع ۵۷۶ متری شهر هیروشیما
🗞 @Ancients ⏳
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
عکس هایی از بهمن ۱۳۵۷
عکاس: عباس عطار
🗞 @Ancients ⏳
▪️این جمله رو باید با طلا نوشت:
کسی رو قضاوت نکنید
فقط برای اینکه گناهانش با
گناه های شما فرق داره...
🗞 @Ancients ⏳
اصطلاح نه سیخ بسوزه نه کباب:
شجاع السلطنه پسر فتحعلی شاه، زمانى حاکم کرمان بود. او در آنجا متوجه شده بود که ترکه های نازک انار میتوانند نقش سیخ کباب را ایفا کنند. و کباب بر سیخی که چوبش انار باشد خوشمزه تر هم میشود.
بدین جهت پخت کباب با چوب انار را باب کرد که در کرمان به «کباب حسنی» معروف شد؛ و حاکم وقتی میل کباب داشت به نوکرها میگفت: طوری کباب را بگردانید که نه سیخ بسوزد نه کباب.
این دستور او بعدها ضربالمثل شد و در واقع مصداق همان اعتدال است که این روزها ورد زبان این و آن شده است.
🗞 @Ancients ⏳
در جهان هیچ چیز به اندازهی حقوق دیگران مقدس نیست.
خیرخواهی در اخلاق مفهومی "زائد" است.
کسی که اقدام به خیرخواهی نمیکند، اما حقوق دیگران را هم نقض نمیکند میتواند انسان درستکاری باشد و اگر هم چنین باشد فقیری وجود نخواهد داشت تا نیاز به نیکوکاری و خیرخواهی دیگران داشته باشد
اما کسی که تمام عمر خود را به نیکوکاری گذرانده و فقط حقوق یک نفر را ضایع کرده باشد،
"این مورد تضییعِ حق را نمیتواند با تمام نیکوکاریهای خود جبران کند."
👤امانوئل کانت
🗞 @Ancients ⏳
| از شاپور دوم تا بهرام گور، سایه ترور بر سر دربار |
اقتدارگرایی شاپور دوم تسلط اشراف بر امور مملکت را به حداقل ممکن رساند و همین امر باعث خشم و سرکشی آنان شد.
به گفته طبری این اشراف گروهی موسوم به قاتلان شرور تشکیل دادند و دوره ای پر از وحشت و ترور برای جانشینان شاپور دوم رقم زدند.
شاپور سوم نخستین قربانی بود که در یکی از روزهایی که زیر سایبان نشسته بود، شخصی که توسط اشراف اجیر شده بود، باعث میشود تا سایبان بر روی او سقوط کند و جانش را از دست بدهد.
بهرام چهارم نیز در جریان یک لشکرکشی بر اثر ضرب تیر خودی از جانب یکی دیگر از اجیر شدگان به قتل رسید.
یزدگرد اول که سرنوشت پدر و برادرش را دیده بود سعی داشت با اقتدار بیشتری اشراف را کنترل کند اما او نیز در هیرکانیا به دور از پایتخت توسط قاتلان شرور کشته شد.
اشراف زادگان به خیال از سر راه برداشتن تمام موانع، خسرو زورستان را به عنوان دست نشانده بر تخت نشاندند اما شاهزاده بهرام گور از حیره به تیسفون لشکر کشید و مقتدرانه بر تخت نشست تا دوره وحشت و ترور به پایان برسد.
📚: تاریخ تحولات سیاسی ساسانیان
🖊 شهرام جلیلیان
🗞 @Ancients ⏳
پژوهش ها ثابت کرده که افراد فقیر درک احساسی بسیار بالاتری داشته و به علت قرارگیری در شرایط دشوار، قدرت همدردی بیشتری دارند!
🗞 @Ancients ⏳
📝وقتی که الاغ شدم!
➕ تابستان سال ۱۳۸۹ بود. در حال رانندگی بودم حواسم نبود. یه دفعه یک ماشین با سرعت از کنارم رد شد و با بوق ممتد داد زد و گفت هی الاغ حواست کجاست. همانطور با سرعت رفت پشت چراغ قرمز ایستاد. چون خیابان خلوت بود منم رفتم کنارش ایستادم. شیشههای هر دو تامون پائین بود.
➕ یواشکی از کنار چشماش به من نگاه میکرد. منم مستقیم بهش نگاه میکردم. گفتم، آقا میدونستی الاغ ماده هست و خرها، نر هستند. تو باید به من میگفتی خر. دوم اینکه اگه من الاغم، حتما تو هم حضرت سلیمان هستی چون الان داری زبان الاغها رو میفهمی که باهات صحبت میکنم. سوم اینکه اصلا حواسم به تو نبود تو عالم خودم بودم...
➕ یک لبخندی زد و سه بار گفت معذرت میخوام. منم تو ماشین شکلات داشتم براش پرت کردم تو ماشینش. با اشاره اون، هر دو تا کناری ایستادیم و الان که با هم دوستیم یادمون نمیره که یک الاغ ما رو با هم آشنا کرد.
🎆این ماجرا میخواد بگه که کلمه ای در زبان انگلیسی هست به نام reactive یعنی واکنش و کلمه دیگری هست به نام creative یعنی خلاقیت. اگر دقت کنیم با جابجایی حرف c یک واکنش تبدیل میشه به یک خلاقیت. یعنی میشد این موضوع تبدیل شه به یک دعوای خیابانی که آخرش هم منجر میشد به آشتی. هم وقتمون رو میگرفت هم هزینه ساز بود.
➕ پدرم میگفت وقتی آخرش تو کلانتری با هم آشتی میکنیم چرا الان آشتی نکنیم. میلیونها انسان در جنگ جهانی دوم کشته شدن ولی امروز کل اروپا هوای هم رو دارن و متحد هستند.
▪️نگاه راهبردی
● 1- آخر هر جنگی صلحه.
● 2- عاقل کسی است که از تهدید فرصت میسازه، ما هر دو تامون عاقل بودیم.
● 3- فحش دادن دلیل کسانی است که حق با آنها نیست.
● 4- وقتی کسی عصبانیت میکنه یعنی تونسته بر تو چیره بشه.
🗞 @Ancients ⏳
تصويرى كمتر ديده شده از زنده ياد خسرو شكيبايى و جكى جان..
🗞 @Ancients ⏳
میدان فردوسی و اتوبوس های
دو طبقه در دهه چهل خورشیدی
🗞 @Ancients ⏳
کاشت درختان با بدنیا آمدن دختران
در هند یک روستایی وجود داره که با بدنیا آمدن هر دختر ۱۱۱ درخت کاشته میشه و احتمالا اگر خانوادهای بگه ما توانایی مالی بزرگ کردن دختر رو نداریم اهالی بهش پول و امکانات میدن و تضمین میگیرن که دختر رو تا ۱۸ سالگی ساپورت کنه و بذاره دختر درس بخونه و...
این رسم از سال ۲۰۰۶ وقتی که بزرگ روستا دخترش رو از دست داد، شروع شد و مردم به پیشنهاد همون بزرگ روستا این حرکت رو برای هر دختری که تازه به جمع روستا وارد میشه انجام میدن
درختها هم اکثر درخت میوهاند و از همون میوه هم درآمدزایی میشه. تا الان بیش از ۳۵ هزار درخت در این منطقه بخاطر دختران کاشته شده.
هر چقدر از قشنگی این کار بگیم کم گفتیم...
🗞 @Ancients ⏳
پاسبانی دزدی را
درخیابان شلاق میزد.
از عارفی پرسیدند،
این چه حکایتی است؟
پاسخ داد،
چیزی نیست!
دزد روز دارد دزد شب را
مجازات میکند!
🗞 @Ancients ⏳
عبدالله مستوفی از قول یکی از پیشخدمتهای ناصرالدین شاه که روزی هنگام لباس پوشیدن شاه شرفیاب بوده میگوید:
"در آنروز میخواست الماس دریای_نور را جلوی کلاه خود نصب کند که در ضمن عمل جواهر گرانبها از دستش رها شد و روی کاشی افتاد. شاه با اضطراب عجیبی خم شده آن را برداشت و با دقت نظر در آن نظر افکند همین که از سلامت ماندن آن مطمئن شد به سجده افتاد، وقتی سر بلند کرد به چند نفری که حاضر بودیم گفت:
"شکر من برای جنبه مالی این جواهر نبود، بلکه برای این بود که اگر این قطعه نفیس عیبی پیدا میکرد در تاریخ مینوشتند نادرشاه این جواهر را از هندوستان آورد و ناصرالدین شاه آن را شکست یا معیوب کرد.
این الماس استثنایی و صورتی رنگ با وزن حدود ۱۸۲ قیراط در موزه جواهرات ملی ایران در خیابان فردوسی تهران نگهداری میشود.
🗞 @Ancients ⏳
شاید این عکس را قبلا دیده باشید که مربوط به تخت جمشید هست اما جالبه بدانید که فلسفه جالبی پشتشه. یک نگهبان مادی و یک نگهبان پارسی دست هم را به نشانه، دوستی، محبت و اتحاد گرفتهاند. زمانی که کسی سعی در برتر نشان دادن قوم خود نداشت...
نژادپرستی را محکوم میکنیم
🗞 @Ancients ⏳
تصویر کامپیوتری بازسازی شده از دژ الموت معروف به آشیانه عقاب
مربوط به حسن صباح در قزوین
🗞 @Ancients ⏳
گربه شنی ، بومی ایران!
دیدن گربهها در سطح شهر، به عنوان حیوان خانگی در منازل و حتی گونههای وحشیتر آنها در جنگل و کوهستانها، امری عادی محسوب میشود. اما در میان تمامی گربهها، گونهای وجود دارد که در بیآب و علفترین و گرمترین بیابان های جهان زندگی میکند. این حیوان که
گربه شنی (Sand Cats) نام دارد، در نوع خود از نایابترینها به شمار میرود و در بخشهایی از جنوب ایران نیز به طور پراکنده مشاهده میشود.
🗞 @Ancients ⏳
یخچال میبد که یک بنای خشتی تاریخی در شهرستان میبد استان یزد است یکی از آثاری است که جزء دیدنی ها و جاذبه های میبد به حساب می آید. قدمت و پیشینه این یخچال ها به درستی مشخص نیست و محققان با احتمالات و گمان این یخچال را به دوره قاجار یا پیش از آن و تا دوره صفویه نسبت می دهند که یکی از اندک یخچال های یادگار مانده در یزد است. ساختمان این بنا از گل و خشت است و شامل بخش هایی مثل حوض یخ بند، دیوارهای سایه انداز،مخزن و گنبد یخچال است.
یخ بند یخچال میبد یک حوض کم عمق است که مصالح بکار رفته در آن گل است و مساحت آن حدودا ۸۰۰۰ متر مربع است، دیواره های بلند یخ بند ضخامت زیادی دارد و ارتفاعش ۸ متراست. ارتفاع گنبد ۱۵ متر و قاعده دایره ای گنبد تقریبا ۳۰۰ متر مربع است و در ساخت یخچال میبد هم مثل دیگر یخچال ها سه مرحله یخ سازی، یخ داری و تحویل یخ در نظر گرفته شده است.
یخچال میبد که یک نمونه از سازه های سنتی بی نظیر است طوری بنا شده که سازگار با زیست بوم منطقه باشد و در نوع خود منحصر به فرد است چرا که از بزرگ ترین و بهترین این نوع بناها محسوب می شود. یخچال میبد در سال ۱۳۷۵ در فهرست آثارملی کشورمان ثبت شده است.
🗞 @Ancients ⏳
چه دوران گسیست، چقدر همه چیز توی دستهای من گم است! ترسم از آینده است، از تا به کجا گمشدگیِ رویدادهای رخ نداده در کف دستانِ نازکم؟ دلم میخواهد آغوشی داشتم توی کمد، برای وقتهای بیقراری. گاهی دوست دارم آنقدر کوچک میشدم که توی فریزر جا میشدم و بعد هم یخ میزدم. یا آنقدر که سرانجام برگی که میافتد و میداند سالِ دیگر سبزی دیگر میآید؛ به چرخه اعتماد دارد. من به چه اعتماد کنم؟ به کدامین نجوا؟ شاید باشد اما منسجم نیست. من نسبت به خود هم ناباورم، که این دانهی شک را چه کسی در کدام لحظهی کودکانههای من، بارور کرده است؟
گرچه زیستن چیزی جز بودنِ بستنی کیم توی فریزرِ یخچالِ پنجاه/۶۰ سالهی خانهی پدربزرگ نیست ولی این لمسِ سرما، کوتاهترین نوع لذت است که منتهی به هیچ میشود.
🗞 @Ancients ⏳
کودکان را از مکتب به بیابان برده بودند
عابری پرسید برای چه این کودکان را آوردهاید؟
گفتند از برای دل پاک ایشان تا
مگر دعای آنها کارگر بیفتد و باران بیاید...
عابر گفت اگر دعای کودکان کارگر
بودی یک معلم و یک مکتب در جهان نماندی!!
عبید زاکانی
🗞 @Ancients ⏳
نذار جای زخمت رو بفهمند!
ده - یازده سالم که بود تو بازی با بچه های فامیل پام گیر کرد به پای یکیشون و افتادم.
ساق پای راستم خورد به لبه ی آجر و زخم شد..بدجور زخم شد.
خیلی طول کشید تا کم کم جای اون زخم یکم بهتر شد و کمتر اذیتم کرد.
اون روزا فقط یه دوست صمیمی داشتم
دوستی که مثل خانوادم بود.
دوستی که بهش اعتماد داشتم.
تو مدرسه فقط اون می دونست ساق پای راستم زخم شده...اون تنها کسی بود که جای زخمم رو بلد بود.
چند روز بعد از این اتفاق با دوستم بحثمون شد.
یادم نمیاد سر چی.
یادم نمیاد کی مقصر بود.
فقط یادمه زنگ ورزش بود و داشتیم فوتبال بازی می کردیم.
وسط فوتبال وقتی داشتم شوت می زدم با کف پا اومد ساق پای راستم رو زد.
کاری به توپ نداشت. اومد که زخمم رو بزنه.
زخمم دوباره تازه شد! دوباره درد و درد و درد...
چند روز بعدش دوباره با هم رفیق شدیم.ولی دیگه هیچوقت نذاشتم بفهمه دردم چیه.
از این اتفاق سال ها می گذره ولی هروقت کسی رو می بینم که درد داره، زخم داره، بهش میگم
هیچوقت هیچوقت هیچوقت نذار کسی بفهمه جای زخمت کجاست.
نذار بفهمه چی نابودت می کنه..شاید یه روز زخم شد رو زخمت! دردت رو واسه خودت نگه دار.
میگم مراقب اونایی که جای زخمت رو بلدن باش...اونا می تونن با یه حرف... با یه کنایه... با یه خاطره کاری کنن که دوباره زخمت سر باز کنه... دوباره تو می مونی و درد و درد و درد.
🗞 @Ancients ⏳
هدایت شده از #سهشنبههاے_امامزمانی💚🌷
💚🌷
#سلام_امام_مهربانم 🌷
#سلام_امام_زمانم 🌷
ای وارث غدیر 💚
بیاااااا یا صاحب الزمان "عج" 💛
💚💚عـــــــاشقان غـــــــدیر💚💚
💛💛عیـــــــدتــــان مبــــــــارک💛💛
#صبحانتظار
#صبح_مهدوی
#سه_شنبه_های_مهدوی
#اللهم_عجل_لولیڪ_الفرج
#سهشنبههاے_امامزمانی🌷
#سه_شنبه_های_امام_زمانی💚
💚💚💚🌷🌷🌷
سهشنبه؛
5 تیر 1403 هجریخورشیدی؛
25 ژوئن 2024 میلادی؛
18 ذیالحجه 1445 هجری قمری
🔹عید سعید غدیر خم
🔹پیامبر اکرم (ص) بعد از پایان حجةالوداع در راه بازگشت به مدینه، در منطقه غدیر خم به کاروانیان دستور توقف داد و به اعتقاد شیعیان، امام علی (ع) را به جانشينی خود برگزید - 10 ق
🔹گلستان شدن آتش نمرود بر حضرت ابراهيم (ع) به نقل از کتاب وقایع الایّام، اثر شیخ عباس قمی
🔹ورود قوای سردار اسعد بختیاری به قم و ملاقات و مذاکره سردار با نمایندگان روس و انگلیس برای ایجاد هماهنگی و کسب موافقت در تسخير تهران - 1288 ش
🔹استعفای حسن وثوقالدوله، رئیسالوزرای وقت ایران - 1299 ش
🔹دستگیری بیدلیل و تبعید دکتر مصدق توسط سرپاس مختاری - 1319 ش
دکتر مصدق در این دستگیری در دفتر رئیس شهربانی، به رییس شهربانی رو کرده بود و گفته بود: سعدی علیه الرحمه فرموده است: ای زبردست زیردست آزار/ تا کی گرم بماندت این بازار / به چه کار آیدت جهانداری/ مردنت به که مردم آزاری آنها از شنیدن این شعر وحشت کردند که مصدق چطور همچین جراتی کرده است این حرف را بزند.
🔹سفير كبير ايران در شوروی طی يادداشتی به كميساريای امور خارجه شوروی بیطرفی كامل دولت ايران را در جنگ بين آلمان و شوروی اعلام نمود - 1320 ش
🔹انتصاب سرلشکر حاجعلی رزمآرا توسط محمدرضا شاه پهلوی به مقام نخستوزیری ایران - 1329 ش
🔹زادروز خسرو شهراز بازیگر مطرح سینما، تئاتر و تلویزیون در شهرستان قصر شیرین استان کرمانشاه - 1330 ش
🔹افتتاح نمایشگاه بزرگ هفت هزار ساله هنر ایران در کاخ هنرهای زیبای سانفرانسیسکو - 1344 ش
🔹درگذشت دکتر احمد متین دفتری، ملقب به اعتضادلشکر و متینالدوله سناتور، حقوقدان، وزیر سابق عدلیه، نماینده مجلس شورای ملی، استاد ممتاز دانشگاه، نویسنده و نخست وزیر سابق در دوران رضاشاه پهلوی - 1350 ش
🔹درگذشت آیتالله میرزا احمد آشتیانی فقیه و فيلسوف نامدار شیعه - 1354 ش/ 14 جمادیالثانی 1395 ق
🔹تظاهرات دانشجویان دانشگاه تهران و دانشگاه آریامهر (صنعتی شریف) در بازار تهران و مقابل دانشگاه آریامهر - 1356 ش
🔹عمليات ايذايی ظفر 2 در پنجوين عراق توسط دلاورمردان ارتش ايران، در جریان جنگ تحمیلی - 1364 ش
🔹تولد سید ابوالفضل جلالی بازیکن مطرح فوتبال ایران، باشگاه استقلال تهران و تیم ملی فوتبال و بازیکن سابق سایپا در شهرستان آمل استان مازندران - 1377 ش
🔹تأسیس شورای راهبردی روابط خارجی به دستور رهبر معظم انقلاب - 1385 ش
🔹درگذشت علیاصغر صدر حاج سیّد جوادی، کنشگر سیاسی، نویسنده و روزنامهنگار مطرح، از مدافعان آزادی رسانه، پیش و پس از انقلاب 1357 و برادر زندهیاد احمد صدر حاج سیّد جوادی در پاریس فرانسه - 1397 ش
🔹درگذشت مرتضی صفاری نطنزی، نماینده وقت مردم نطنز و قمصر در دوره دهم مجلس شورای اسلامی، سیاستمدار، دیپلمات و اقتصاددان، سفیر سابق ایران در اسپانیا، مجارستان و قزاقستان - 1398 ش
🔹درگذشت علی رفیعی علامَرودشتی، نویسنده، کتابشناس، مصحح و محقق در حوزه فقه و اصول، علوم حدیث، رجال، تاریخ و تراجم و عضو دائرةالمعارف بزرگ اسلامی - 1402 ش
🗞 @Ancients ⏳