کی بیشتر از همه آدم کشته؟
نفر اول: مائو تسه تونگ رهبر خلق چین که در دوران حکومت او،نزدیک به ۷۶ میلیون نفر در اثر سرکوب و قحطی های مصنوعی کشته شدند.
هر قطره خون برابر ۱ میلیون نفر
🗞 @Ancients ⏳
دکتر محمد مصدق در دادگاه نظامی
آذرماه ۱۳۳۲ خورشیدی
🗞 @Ancients ⏳
در اواخر جنگ جهانی اول، ایران دچار قحطی شد و ضایعات ناشی از این قحطی به جایی رسید که در خود پایتخت همه روزه عدهای پیر و جوان از گرسنگی تلف میشدند.
نخستوزیر ایران در این تاریخ مرحوم مستوفیالممالک بود. وی با تمام قوای حکومتی که در اختیار داشت میکوشید تا جلوی محتکران بیمروت پایتخت را سد کند و برای انجام این منظور حتی حاضر شده بود که اجناس موجود در انبارهای آنها را عادلانه بخرد و در دسترس مردم گرسنه تهران بگذارد. در جزء کسانی که مقدار زیادی گندم و جو انبار کرده بودند خود احمدشاه بود. نخستوزیر آماده بود که گندم و جوی احتکاری شاه را به سود مناسب خریداری کند، ولی احمدشاه زیر بار نمیرفت و میگفت که به هیچوجه قیمتی کمتر از قیمت پرداخت شده به سایر محتکران پایتخت قبول نخواهد کرد. سرانجام مرحوم مستوفیالممالک به مرحوم ارباب کیخسرو شاهرخ که در آن تاریخ از طرف دولت مأمور خرید آرد و غله برای دکانهای نانوایی پایتخت بود، مأموریت داد که شاه را ملاقات و موجودی انبار او را به هر نحو که شده است خریداری کند. میان احمدشاه و ارباب کیخسرو چندین ملاقات متوالی برای انجام این معامله صورت گرفت و شاه مثل یک بارفروش حسابی ساعتها برای گران فروختن جنس خود چانه زد. سرانجام شاهرخ عصبانی شد و به شهریار محتکر گفت: اعلیحضرتا، آن روزی را که تازه به سن قانونی سلطنت رسیده و برای ادای سوگند به مجلس شورای ملی تشریف آورده بودید به خاطر دارید؟
شاه جواب مثبت داد. شاهرخ با کمال احترام به عرض رسانید: پس بدانید همان روز پس از انجام مراسم سوگند خوردن و پس از آنکه خداوند قادر متعال را گواه گرفتید که همیشه حافظ حقوق و آسایش ملت ایران باشید، پیشانی مبارکتان به شدت عرق کرد، به طوری که دستمالی از جیب درآورده و عرق پیشانی خود را با آن دستمال پاک کردید. هنگام ترک جلسه فراموش کردید آن دستمال را با خود ببرید و روی میز خطابه جا گذاشتید و ما همان دستمال شاهانه را به یاد آن روز تاریخی کماکان در اداره کارپردازی نگاه داشتهایم. اعلیحضرتا، آیا مفهوم سوگند آن روز اعلیحضرت همین است که مردم تهران امروز از گرسنگی در کوی و برزنها بیفتند و بمیرند، در حالیکه انبارهای سلطنتی از آذوقه و مایحتاج آنها پر باشد؟
ولی این یادآوری عبرتانگیز بدبختانه تأثیری در وجود احمدشاه نبخشید، به طوری که شاهرخ ناچار شد موجودی انبار سلطنتی را همانطور که دلخواه احمدشاه بود، بخرد و پول آن را بپردازد.»
🗞 @Ancients ⏳
دیدار شاه ایران با لئوپولد سوم پادشاه بلژیک ۱۹۶۰
🗞 @Ancients ⏳
یک خانواده سمنانی پس از کشف حجاب در زمان رضاشاه پهلوی
🗞 @Ancients ⏳
سلجوقیان ِ ایران مانند چنگیزخان نبودند که «بیایند و بچاپند و بروند». آنها آمده بودند که «بمانند و حکومت کنند» و میدانستند که برای ماندن در ایران راه دیگری جز همراهی با مردم بومی نیست. اما این انطباق فراتر از حکمرانی رفت!
غزنویان و سلجوقیان، مانند سامانیان دیوان کشور را تماما به ایرانیان سپردند و در ترویج ِفرهنگ فارسی کوشش بسیار نمودند.
وزرای کاردانی مانند نظام الملک طوسی، شعرائی مانند فردوسی، خیام، نظامی و خاقانی، مشاهیری مانند ابوریحان بیرونی، فخر رازی و امام محمد غزالی در این دوره بود که برخاستند. ملکشاه سلجوقی، خود به فارسی شعر میگفت!
🗞 @Ancients ⏳
وصیت نامه منسوب به پتر کبیر در رابطه با تجزیه ایران:
ـــــــــــــــــــــــ
((...هرچه ممکن باشد ، باید به قسطنطنیه و هندوستان نزدیکتر شد. چرا که حکومت بر هندوستان فرمانروائی بر کل دنیاست. برانگیختن جنگ های دائمی گاهی با ایران و گاهی با عثمانی و زمانی نیز بین خود آنها و تاسیس پایگاه هایی در دریای سیاه و تسلط تدریجی بر این دریا مثل دریای بالتیک به پیشرفت این منظور کمک خواهد کرد. در انقراض دولت ایران باید تعجیل نمود و تا سواحل خلیج فارس پیشرفت کرد و در صورت امکان راه تجاری قدیم شرق را از طریق سوریه دوباره دائر نمود. باید هواره در نظر داشت که هندوستان مخزن ثروت دنیاست و کسی که به هند دسترسی پیدا کند ، دیگر محتاج طلای انگلستان نخواهد بود!...))
ــــــــــــــ
📚منبع: زندگی پرماجرای نادرشاه. داوود سالک
🗞 @Ancients ⏳
تصویری از پیامی که "ویلیام جورج هایرنز" قاتل زنجیره ای آمريكايى با رژ لب بر روی دیوار اتاق (صحنه قتل) یکی از سه قربانیانش نوشته بود. متن این پیام بدین شرح بود:
”به خاطر خدا مرا دستگیر کنید قبل از این که کس دیگری را بکشم. من نمی توانم خودم را کنترل کنم”. همین پیام باعث شد که پلیس به او لقب «قاتل رژ لبی» را بدهد. او پس از ۶۵ سال حبس در سال ۲۰۱۲ در زندان درگذشت.
🗞 @Ancients ⏳