در ایران افشره انگور یا دیگر شربتها را روی مقداری برف در کاسهای میریختند و آنرا به عنوان دسر صرف میکردهاند. در سال آخر سلطنت ناصرالدین شاه ساختن بستنی در ایران متداول شد!
🗞 @Ancients ⏳
يافته ها نشان می دهد با قدرت گرفتن پادشاهان هخامنشی، مراسم قربانی و آيينی نيز باشكوه تر برگزار گرديد و در نتيجه، سهميه و پيشكشی های بیشتری به مغان اختصاص داده شد. اين امر باعث قدرتمند شدن مغان، تثبيت جايگاهشان، نفوذ در دولت هخامنشی و تشكيل رتبه های مختلف و همچنين افزايش قدرت طبقه دين مردان در عرصه های دين و دولت در ايران باستان گرديد.
🗞 @Ancients ⏳
شهر تاریخی طبس به دلیل موقعیت استراتژیک پل ارتباطی بین شرق و غرب قلمرو ساسانی بودپس از یورش اعراب مردم طبس خواستار صلح شدند وبا 60هزار درهم خراج سالیانه مانع از تصرف توسط اعراب شدند.
🗞 @Ancients ⏳
براى خيليا اين سوال بوجود اومده كه اولين بار ماست چجورى درست شده و اولین بار از کجا فهمیدن بايد یه ذره ماست بریزن تو شیر گرم و بذارن تا شیر تبدیل به ماست بشه؟
🍶جالب بدونید که ماست اولین بار در ایران تولید شده و بعد به بلغارستان رفته! حالا میپرسید چگونه؟ همانطور که میدونید برای درست کردن ماست، باید مایه ماست را در شير نسبتا گرم بريزيم، ولی اولین بار مایه ماستی وجود نداشته تا در شير ريخته بشه و حتما از چیز دیگری استفاده شده!
در غرب ايران گیاهی در اطراف بعضى چشمه ها میروید كه در فارسی به آن علف ماست گفته و اهالی محل به آن یوغورت اوتى میگویند! شیره این گیاه، شیر را منعقد کرده و تبدیل به ماست میکند و ماستی که با این گیاه تهیه شود به مراتب مفیدتر، خوشبوتر و خوشمزه تر خواهد بود!
🗞 @Ancients ⏳
ساختمانهای ضد زلزله در عصر هخامنشیان!
بناهای ساخته شده در 2500 سال پیش در مجتمع پاسارگاد تحمل زلزله با شدت 7 ریشتر را دارند.این بناها بر روی 2 پی قرار دارند که پی اول از سنگ و ملات و ساروج بوده و پی دوم فقط از سنگ می باشد که بر روی پی اول می لغزد و به این ترتیب می تواند در برابر زلزله مقاومت کند.
این شیوه جز جدیدترین تکنولوژی سازه می باشد که در دنیا انجام می شود و ایرانیان در زمان هخامنشیان به آن پی برده بودند و چقدر اسفناک هست که پس از 2500 سال در این کشور زلزله 5 ریشتری باعث مرگ 40000 ایرانی می شود. همانطور که آگاه هستید ایران در خط زلزله خیز جهان قرار دارد و بناهای به جا مانده پرسپولیس و پاسارگاد که از 2500 سال پیش تا کنون باقی مانده است گواه این سند است.
موسسه مقابله با حوادث طبیعی سومیتومو ژاپن نیز. ازایرانیان بعنوان اولین مردمان جهان در مقابله با حوادث طبیعی و کنترل آن یاد کرده است.
این تکنولوژی توانسته است بناهای پاسارگاد و پرسپولیس را که در خط زلزله خیز جهان نیز واقع شده اند را در حدود ۲۵ قرن مصون نگه دارد!
🗞 @Ancients ⏳
روزی و روزگاری درسرزمینی، زنى بود بسیار حسود، همسایه اى داشت به نام خواجه سلمان که مردى ثروتمند و بسیار شریف و محترم بود، زن بر خواجه رشک مى برد و مى کوشید که اندکى از نعمت هاى آن مرد شریف را کم کند و نیک نامى او را از میان ببرد؛ ولى کارى از پیش نمى برد و خواجه به حال خود باقى بود. عاقبت روزى تصمیم گرفت، که خواجه را مسموم کند: حلوایى پخت و در آن زهرى بسیار ریخت و صبحگاهان بر سر راه خواجه ایستاد؛ هنگامى که خواجه از خانه خارج شد، حلوا را در نانى نهاده، نزد خواجه آورد و گفت: خیراتى است. خواجه، حلوا را بستاند و چون عجله داشت، از آن نخورده به راه افتاد و به سوى مقصدى از شهر خارج شد. در راه به دو جوان برخورد که خسته و مانده و گرسنه بودند. خواجه را بر آن دو، شفقت آمد. نان وحلوا را بدیشان داد؛ آن دو آن را با خشنودى فراوان، از خواجه گرفتند و خوردند و فى الحال در جا مردند. خبر به حاکم شهر رسید، و خواجه را دستگیر کرد، هنگامى که از وى بازجویى شد، خواجه داستان را گفت. حاکم کسى را به سراغ زن فرستاد، زن را حاضر کردند، چون چشم زن به آن دو جنازه افتاد، شیون و زارى آغاز کرد و فریاد و فغان راه انداخت؛ معلوم شد که آن دو تن، یکى فرزند او، و دیگرى برادر او بوده است. خود آن زن هم از شدت تأثر و جزع پس از یکى دو روز مرد. آرى خودم کردم که لعنت بر خودم باد. این حسود بدبخت، گور خود را با دست خود کند و دو جوان رعنایش را فداى حسد خویش کرد؛ تا زنده بود، پیوسته در عذاب بود و سرانجام جان خود را در راه حسد از دست داد و در جهان دیگر به آتش غضب الهى خواهد سوخت!
🗞 @Ancients ⏳
دزدی مقادیر زیادی پول دزدید، دزد دیگری هم به کاهدان زد و مقداری کاه دزدید
هر دو را گرفتند و نزد قاضی بردند . قاضی دزد پول را آزاد کرد و دزد کاه را به دو سال حبس با اَعمال شاقه محكوم كرد .
كاه دزد به وكیلش گفت : چرا قاضی پول دزد را آزاد كرد و من كه فقط مقداری كاه دزدیدم به دو سال حبس با اَعمال شاقه محكوم شدم ؟!
وكیل گفت : آخه قاضی ؛ كاه نمی خورد .!
عبید زاکانی
🗞 @Ancients ⏳
اگر میتوانستم برای خودم انگشتری با نوشتهای بر روی آن سفارش دهم احتمالاً این عبارت را انتخاب میکردم؛ "هیچ چیز نمیگذرد."
من معتقدم که هیچ چیز بدون این که اثری از خود به جای بگذارد، نمیگذرد. و هر قدم کوچکی که برمیداریم، بر حال و آینده ما بسیار اثرگذار است.
👤 آنتون چخوف
📚 زندگی من
+ 24 تیر ، 15 ژوئیه؛ سالروز درگذشت آنتون چخوف داستان نویس و نمایش نامه نویس روس
🗞 @Ancients ⏳
ازكتیبه های ایرانی که به نجوم اشاره دارد کتیبه اونتاش گال پادشاه تمدن ایلام در قرن ۱۳ قبل از میلاد و سازنده چغازنبیل است : من اونتاشگال ، در اینجا یک (زمان سنج خورشیدی) ساختم ، باشدکه خدایان این مکان مقدس را بپایند برای همیشه!
🗞 @Ancients ⏳
روزی يکی از همسايهها خواست خر ملانصرالدين را امانت بگيرد.
به همين خاطر به در خانه ملا رفت.
ملانصرالدين گفت: خيلی معذرت می خواهم خر ما در خانه نيست
از بخت بد همان موقع خر شروع کرد به عرعر کردن.
همسايه گفت: تو که گفتی خرتان خانه نيست؛
اما صدای عرعرش دارد پرده گوش را پاره میکند.
ملانصرالدین عصبانی شد و گفت: عجب آدمی هستی.
حرف من ريش سفيد را قبول نداری ولی عرعر خر را قبول داری!
🗞 @Ancients ⏳
حکومت ایران نخستین دولت در جهان بوده که توانست اسیران را عفو کند و با کشورهای فتح شده شده با عدالت رفتار کند و حکومت منظم تر از گذشته برای آنان به ارمغان بیاورد!
« بارتلد خاور شناس روسی »
🗞 @Ancients ⏳
"آرتور پوپ" ایرانشناس آمریکایی، از بزرگترین پژوهشگرانی بوده که تاریخ ایران را به جهانیان معرفی کرد. او به دلیل علاقه قلبیاش به ایران، وصیت کرد در کنار زاینده رود به خاک سپرده شود!
🗞 @Ancients ⏳