6.62M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔸قدیمی ترین صدای ضبط شده از نوحه خوانی و تصاویر مراسم عزاداری در زمان قاجار
چندین صدای ضبط شده به دوره ناصری و مظفرالدین شاه منسوب هستند که نوحه «جبرئیل» هم از آن جمله است. شعر نوحه «جبرئیل» منسوب به ناصرالدین شاه قاجار بوده و خواننده آن نامشخص است.
🗞 @Ancients ⏳
به نظر من تنبلی و بیکاری گناه بزرگی است!
شما تنها یک بار فرصت دارید به دنیا بیایید و یک بار فرصت دارید زندگی کنید و بهتر است در زندگیِ خود کاری بکنید...
👤 دن براون
🗞 @Ancients ⏳
ناصر الدین شاه در سال ۱۲۸۳ هجری قمری به دوستعلی خان معیرالممالک دستور داد تا همراه ساخت کاخ شمسالعماره تکیه بزرگی هم در کنار آن بنا کند. معیر الممالک از همان زمان دست به کار شد و هنرمندان و معماران مشهور تهران را برای این کار گرد آورد. اگر چه ظاهرا چند سال طول میکشد تا تزیینات داخلی و بخشهای فرعی آماده شود و نخستین تعزیهای که در تکیه دولت برگزار میشود از سال ۱۲۹۳ هجری قمری به بعد است که تعزیهخوانی در این تکیه باشکوه و جلال خاص آغاز شده است. این تعزیهها تا سال مرگ ناصر الدین شاه (۱۳۱۳ هجری قمری) ادامه داشت و سال به سال بر شکوه و جلال و تجمل تشریفات آن افزوده میشد و پس از او تا زمان محمدعلی شاه و حتی احمدشاه اگر چه تعزیهخوانیهای تکیه دولت به روال گذشته همچنان ادامه یافت؛ اما شکوه و جلال و زرق وبرق تعزیهخوانیهای دوره ناصری را نداشت. تعذیه خوانها برای تعزیهخوانیهای ۱۰ روزه اول محرم، در حدود ۴۰۰ تومان مزد میگرفتند.
🗞 @Ancients ⏳
جالب است بدانيد كه عزادارى، تعزيه و سياه پوشيدن ريشه ايرانى دارد و به سوگ سياوش باز ميگردد، كه "سياوشون" يا "سووَشون" گفته ميشود!
آیین سیاوشان یا سوگ سیاوش یکی از سنت های عزادارانه است كه ايرانيان در سالروز مرگ سياوش برگزار ميكردند و موى و روى كنده و شيون ميكردند.
“در شاهنامه، سیاوش در دام خیانت و توطئه میافتد و خودش و ۳۰۰ نفر از یارانش توسط تورانیان کشته میشوند و سرش از بدنش جدا میشود. عزاداری برای مرگ او، در کتابهای تاریخی ثبت و ضبط شده است”
🗞 @Ancients ⏳
راهپیمایی ضد رژیم پهلوی در تاسوعا و عاشورای حسینی سال ۱۳۵۷
🔹راه پیمایی در عاشورا و تاسوعای حسینی، حدود هشت هفته پس از کشتار تظاهرکنندگان روز ۱۳ آبان برگزار شد و به عنوان بزرگ ترین تظاهرات ضد طاغوت در تاریخ نهضت اسلامی به ثبت رسید. پس از آن موج ناآرامی در کشور افزایش یافت و هفت هفته بعد، محمدرضا پهلوی، که گفته می شد از مشاهده راه پیمایی در روزهای تاسوعا و عاشورا بهت زده شده بود، ایران را ترک کرد.
🔹زمان: ۱۹ و ۲۰ آذر ۱۳۵۷
🔹مکان: حد فاصل میدان انقلاب تا میدان آزادی در تهران
🔹عکاس: یگانه دوست/ ایرنا
@Ancients