سلام و عرض ادب و صبح بخیر
تاج سر ما هستید
درود بر شما مومن
احسنت به این دقت نظر عالی
بسیارعالی است مطالعه تطبیقی کتاب های آسمانی ادیان، تردید نباید کرد همه از یک منبع پرفیض الهی سرچشمه میگرد قرآن مجید و دین اسلام تکمیل کننده همه فرامین الهی در تمام اعمال بشری است.... وبه واقع رستگاری انسان در گرو عمل به آیات روح بخش الهی است.
برای مثال (( لها ما کسبت و علیها ما اکتسبت 《نیکیهای هر کس به سود او و بدیهایش نیز به زیان خود اوست》
که بخشی از پاسخ سؤال حضرتعالی است که همان بحث اختیار در افعال مادی و معنوی بشر و نتیجه آن برخود انسان است.
البته حقیر در مباحث قرآنی کلاس اول هستم اما از جهت اطاعت امرتان به زبان ساده
عرض کنم در تفاسیر متاسفانه آمده خدا هرکس را بخواهد گمراه میکند از جمله آیت الله مکارم شیرازی دامت برکاته... حال آنکه خداوند منشأ خیر است و گمراه کردن بندگان با ذات خداوند در تضاد است.
بعد دقت در تفاسیر و تأمل ، حقیر متوجه شدم خداوند بشر را گمراه نمیکند فقط به جهت افعال منفی و گناه خود ما با اختیار و عدم توجه به دستورات و اطاعت از نفس سرکش از فیض الهی محروم و از خدا دور میشویم از هدایت الهی دور شده مانند دور شدن از نور ...
و آنجاست که وقتی هرکاری میکنیم عنایت و از هدایت الهی محروم میشویم این اوج بدبختی یک انسان است ...
قلب انسان وقتی میتواند پذیرای خوبان باشد که صفات خوب داشته باشد قلبی آکنده از نفرت و گناه و کینه و بدبینی جایگاه خوبان عالم نیست این رفتارها با اجبار نیست بلکه با اختیار انجام میگرد ((حال آنکه اگر با عقل و تدبر و ایمان که با عنایت خدا و نزدیکی به باری تعالی تقویت میشود))
به این جهت لطف خداوند شامل حال گناهکار نمیشود و آنجاست که خود انسان با اختیار به گمراهی میرود و با توبه و تجدیدنظر در رفتارها و برگشت به سوی حضرت حق و نور آرام آرام به نور هدایت باری تعالی نزدیک و هدایت میشویم.
دعا بفرمایید بعد هدایت گرفتار و برنگردیم...
التماس دعا داریم از محضرتان
امیدوارم توانسته باشم اطاعت امر پاسخ درست داده باشم
ربنا لاتزغ قلوینا بعد اذ هدیتنا
10.38M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
سوره 41: فصلت, آیه 46 - آیه 54
مَنْ عَمِلَ صَالِحًا فَلِنَفْسِهِ وَمَنْ أَسَاءَ فَعَلَيْهَا وَمَا رَبُّكَ بِظَلَّامٍ لِلْعَبِيدِ
کسی که کار شایسته انجام دهد، به سود خود اوست، و کسی که مرتکب زشتی شود به زیان خود اوست و پروردگارت ستمکار به بندگان نیست.
إِنْ أَحْسَنْتُمْ أَحْسَنْتُمْ لِأَنْفُسِکمْ وَ إِنْ أَسَأْتُمْ فَلَها
اگر نیکی کنید، به خودتان نیکی می کنید؛ و اگر بدی کنید باز هم به خود می کنید
اهمیت نماز صبح در اول وقت
أَقِمِ الصّلاةَ لِدُلُوكِ الشّمْسِ إِلى غَسَقِ اللّيْلِ وَ قُرْآنَ الْفَجْرِ إِنّ قُرْآنَ الْفَجْرِ كانَ مَشْهُودًا»؛[1]آیه 78 سوره اسراء
نماز را از زوال خورشيد، تا نهايت تاريکي شب، (نيمه شب) بر پادار و همچنين قرآن فجر (نماز صبح) را؛ چرا که قرآن فجر، مورد مشاهده (فرشتگان شب و روز) است.
اهمیت و جایگاه ویژه نماز صبح نسبت به سایر نمازها (ان قرآن الفجر کان مشهودا).
مطلوبیت و فضیلت اقامه نماز صبح در اول وقت (طلوع فجر).
نماز صبح در اول فجر، مورد شهود و نظاره ویژه «ملائکه شب و روز» است و هر دو گروه ثواب نماز صبح را مینویسند.
اهتمام به اقامه نماز صبح همراه با جماعت.
احتمال دارد که ذکر صفت مشهود برای نماز صبح، نوعی تشویق به این باشد که شایسته است انجام آن در معرض شهود و دید همگان باشد.
علامه طباطبایی می فرماید: «روایات از طرق عامه و خاصه متفقاً جملی «ان قرآن الفجر کان مشهودا» را تفسیر کرده اند به اینکه : نماز صبح را هم ملائکه شب (در موقع مراجعت) و هم ملائکه صبح (در موقع آمدن) می بینند».
و نیز در بحث روایتی، پس از نقل اخبار در ذیل آیه شریفه می فرماید : «تفسیر مشهود بودن «قرآن فجر» در روایات شیعه و سنی، به اینکه چون ملائکه شب و روز آن را می بینند، آن قدر در این دو طایفه بسیار است که نزدیک است به حدّ تواتر برسد و در بعضی از آنها همان طور که گذشت، شهادت خدا و دیدن مسلمین نیز اضافه شده است».
نماز تنها عبادتی است که به نام «قرآن» توصیف شده است (قرآن الفجر).
قرآن و تلاوت آن در نماز، محور اصلی است. (قرآن الفجر)
«قرآن الفجر» در آیه عطف است به کلمه «الصلوه» که تقدیرش چنین می شود: «و اقم قرآن الفجر» که مراد از آن، نماز صبح است و چون مشتمل بر قرائت قرآن است، آن را «قرآن صبح» خوانده؛ چون روایات همه متفق اند بر اینکه مراد از «قرآن الفجر» همان نماز صبح است.
نماز صبح اول وقت از نظر قرآن و روایات:
الف) از نظر قرآن:
قرآن مي فرماید: «أَقِمِ الصّلاةَ لِدُلُوكِ الشّمْسِ إِلى غَسَقِ اللّيْلِ وَ قُرْآنَ الْفَجْرِ إِنّ قُرْآنَ الْفَجْرِ كانَ مَشْهُودًا»؛[1]
نماز را از زوال خورشيد، تا نهايت تاريکي شب، (نيمه شب) بر پادار و همچنين قرآن فجر (نماز صبح) را؛ چرا که قرآن فجر، مورد مشاهده (فرشتگان شب و روز) است.
طبق رواياتي در ذيل آيه شريفه وارد شده است، مقصود از «قرآن الفجر» نماز صبح است و اين روايات را دانشمندان شيعه و اهل تسنن نقل کرده اند.
امام باقر و امام صادق (علیهما السلام) فرموده اند: منظور از «قرآن الفجر» نماز صبح است.[2]
برخی از نکات این آيه شريفه:
1. اهميت و جايگاه ويژه نماز صبح نسبت به ساير نمازها (ان قرآن الفجر کان مشهودا).
2. مطلوبيت و فضيلت اقامه نماز صبح در اول وقت (طلوع فجر).[3]
3. نماز صبح در اول فجر، مورد شهود و نظاره ويژه «ملائکه شب و روز» است و هر دو گروه ثواب نماز صبح را مينويسند.
4. اهتمام به اقامه نماز صبح همراه با جماعت.
احتمال دارد که ذکر صفت مشهود براي نماز صبح، نوعي تشويق به اين باشد که شايسته است انجام آن در معرض شهود و ديد همگان باشد.[4]
علامه طباطبايي مي فرمايد: «روايات از طرق عامه و خاصه متفقاً جملي «ان قرآن الفجر کان مشهودا» را تفسير کرده اند به اينکه : نماز صبح را هم ملائکه شب (در موقع مراجعت) و هم ملائکه صبح (در موقع آمدن) مي بينند».[5]
و نيز در بحث روايتي، پس از نقل اخبار در ذيل آيه شريفه مي فرمايد : «تفسير مشهود بودن «قرآن فجر» در روايات شيعه و سني، به اينکه چون ملائکه شب و روز آن را مي بينند، آن قدر در اين دو طايفه بسيار است که نزديک است به حدّ تواتر برسد و در بعضي از آنها همان طور که گذشت، شهادت خدا و ديدن مسلمين نيز اضافه شده است».[6]
5. نماز تنها عبادتي است که به نام «قرآن» توصيف شده است (قرآن الفجر).
6. قرآن و تلاوت آن در نماز، محور اصلي است. (قرآن الفجر)[7]
7. «قرآن الفجر» در آيه عطف است به کلمه «الصلوة» که تقديرش چنين مي شود: «و اقم قرآن الفجر» که مراد از آن، نماز صبح است و چون مشتمل بر قرائت قرآن است، آن را «قرآن صبح» خوانده؛ چون روايات همه متفق اند بر اينکه مراد از «قرآن الفجر» همان نماز صبح است.
نظر روايات
شيخ حر عاملي، در «وسائل الشيعه» يکي از باب هاي جماعت را اين عنوان قرار داده: «باب تأکّد استحباب حضور الجماعة في الصبح و العشائين؛ حضور در نماز جماعت صبح و مغرب و عشا، مستحب مؤکد است» و در اين رابطه سه حديث را ذکر کرده است. علامه مجلسي نيز در بحارالانوار، رواياتي آورده است.
امام صادق (علیه السلام) فرمود: «اما انه ليس من صلاة اشدّ علي المنافقين من هذه الصلاة و العشاء».
رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلّم) روزي پس از اداي نماز صبح در مسجد، رو به اصحاب کرده و از حال مردمي که نامشان را يک به يک برد، پرسيد که آيا اينان به جماعت حاضر شده اند؟ اصحاب عرض کردند: نه يا رسول الله! حضرت با تعجب پرسيد: آيا غايب اند؟ بعد فرمود:
«به راستي که هيچ نمازي بر منافقان از اين نماز صبح و نماز عشا، دشوارتر نخواهد بود».[8]
امام صادق (علیه السلام) از رسول خدا نقل مي کند که فرمود: «من صلّي الغداة و العشاء الاخرة في جماعة فهو في ذمة، فمن ظلمه فانما يظلم الله و من حقره فانما يحقر الله عزوجل؛ هر کسي نماز صبح و عشا را با جماعت به جا آورد، در تحت نگهباني و ذمه خدا قرار مي گيرد و هر کس به او ستم کند، گويا خدا را ستم کرده است و هر کسي او را تحقير کند، همانا خدا را تحقير کرده است».[9]
رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلّم) فرمود: «ولو علموا الفضل الذي فيهما (صلاة الغداة و العشاء) لاتوهما و لو حبوا؛ اگر بدانند فضيلت خواندن نماز صبح و عشا [با جماعت] را، به (سوي) آن مي آيند هر چند با زانوها و دست ها باشد مانند راه رفتن کودک با نشستنگاه خود».[10]
و در حديثي ديگر فرمود: «من صلّي المغرب و العشاء الاخرة و صلاة الغداة في المسجد في جماعة فکانما احيي الليل کله؛ هر کس نماز مغرب و عشا و صبح را در مسجد با جماعت بخواند، گويا تمام شب را احيا نگه داشته».[11]
و نيز فرمود: «لان اصلي الصبح في جماعة احب اليَّ من ان اصلّي ليلتي حتي اصبح؛ اگر نماز صبح را به جماعت بخوانم، در نظرم محبوب تر از عبادت و شب زنده داري تا صبح است».[12
🔴 ولایت معصوم بر مکان و بر زمان
🌕 معصوم ولایت دارد بر مکان و بر زمان. یعنی میتواند در زمان پیش برود و فرداها را (به شکل زمان حال) ببیند و در آن زندگی کند، یا عقب برود و دیروزها را (به شکل زمان حال) تماشا کند و در آن زندگی کند.
معصوم در «حال» و «گذشته» و «آینده» همزمان حاضر است. ولایت معصوم یعنی همین! ما که روضه میشنویم، از طریق کلمات، مکان و زمانِ توی روضه را تصوّر میکنیم، اما معصوم تصوّر نمیکند. بلکه با چشم تماشا میکند.
چون ولایت دارد بر مکان و بر زمان. امام معصوم در کربلا حاضر میشود و گودال را و وقایع را می بیند! با چشم. چون حاضر است. ولایت بر زمان و مکان یعنی این. همین گونه بود که حضرت فاطمه سلام الله علیها لب گودال حاضر شدند.
چون ولایت دارند بر زمان و بر مکان. امام حسین علیه السلام تا اجازه ندهد، شمشیرها نمیتوانند به بدن حضرت زخم بزنند. امامی که بر تمام کهکشان ها و آسمان ها و عوالم هستی ولایت دارد، چگونه بر چهار تا شمشیر ولایت نداشته باشد؟!
پس امام در کربلا اذن دادند و شمشیرها زخم زدند. امام اذن دادند و سنگ ها به پیشانی حضرت خوردند. این ولایت لاشریک معصوم است. فراتر از درک است؛ اما حقیقت همین است.
نمیشود که حقیقت را بخاطر حیرت و کم سوادی خودمان کتمان کنیم. چون خودمان محدود در «زمان» و «مکان» هستیم، نمیتوانیم موجودی را تصوّر کنیم که محدودِ زمان و مکان نباشد.
طبیعی است که از درک ما خارج است. اصلا اگر درک کنیم و بفهمیم جای اشکال و سوال است! خود معصوم فرموده: «درک حقیقت وجودی ما برای شما محال است» پس درک حقیقت نوری حضرات محال است. اینجا باید به «عاجز بودن» اعتراف کنیم. این اعتراف ابتدای معرفت است.
حضرت فاطمه ولایت دارد بر زمان و بر مکان. یعنی کربلایی را که هنوز اتفاق نیفتاده، ایشان دیدهاند. ظهور حضرت مهدی عجل الله فرجه را دیدهاند. ولایت بر زمان یعنی همین. پس برای حضرت «زمان» را شرط نکنید!
«زمان» غلامِ حلقه به گوشِ اراده حضرت فاطمه سلام الله علیها است. معصوم بر مرگ هم ولایت دارد. اگر نخواهد و مرگ را اراده نکند، نمیمیرد! فرشته مرگ هم تحت ولایت معصوم است؛ و تازه بعد از «مرگ ظاهری» هم معصوم حاضر و حیّ و شاهد است. و این همان ولایت بر زمان است.
این شکل ولایت مطلقه فقط در انحصار چهارده معصوم است که انبیاء هم آن را ندارند چه رسد به دیگران! روایت بخوانیم و روایت ببینیم.
| شیخ احمد ڪـافی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
امروز پنجشنبه
هیجدهم خرداد ماه
آرزو می کنم ذهنتون آروم
شادی هاتون بی پایان
دلتون پر از امید
قلبتون مهربون
زندگیتون عاشقانه
و هزاران اتفاق زیبا...
نصیب لحظه هاتون باشه
🌹🌹🌹
سلام بر زنده دلان:
⭐️اللهم ☘ 🤎
🌓 صل 🌹 💖
🌙 علی 🌸 💛
🌜 سیدنا 🍁 ♥️
🌚 محمد 🍄💚
🪐 وعلی 💐💙
🌒 آل 🌷 💜
🌎 سیدنا🌺🖤
🌕 محمد🌻🤍
😍اللهم ☘ ♥️
☺️ صل 🌹 ♥️
😌 علی 🌸 ♥️
😃 سیدنا 🍁 ♥️
😚 محمد 🍄♥️
🥰 وعلی 💐♥️
🤗 آل 🌷 ♥️
😉 سیدنا🌺♥️
😊 محمد🌻♥️
🍃اللهم ☀️ 🌟
🌞 صل🌜🌟
🥀 علی ⚡️ 🌟
🌱 سیدنا ✨ 🌟
🎋 محمد 💫🌟
🌾 وعلی 🌦🌟
🐚 آل ☁️ 🌟
🌿 سیدنا❄️🌟
🌴 محمد🌈🌟
🌲اللهم ☘ ♥️
🪐 صل 🌹 ♥️
🌙 علی 🌸 ♥️
🌵 سیدنا 🍁 ♥️
🍂 محمد 🍄♥️
🎍 وعلی 💐♥️
🌿 آل 🌷 ♥️
🦚 سیدنا🌺♥️
🌴 محمد🌻♥️
🌲اللهم ☘ 🤎
🪐 صل 🌹 💖
🌙 علی 🌸 💛
🌵 سیدنا 🍁 ♥️
🍂 محمد 🍄💚
🎍 وعلی 💐💙
🌿 آل 🌷 💜
🦚 سیدنا🌺🖤
🌴 محمد🌻🤍
⭐️اللهم ☘ 🤎
🌓 صل 🌹 💖
🌙 علی 🌸 💛
🌜 سیدنا 🍁 ♥️
🌚 محمد 🍄💚
🪐 وعلی 💐💙
🌒 آل 🌷 💜
🌎 سیدنا🌺🖤
🌕 محمد🌻🤍
😍اللهم ☘ ♥️
☺️ صل 🌹 ♥️
😌 علی 🌸 ♥️
😃 سیدنا 🍁 ♥️
😚 محمد 🍄♥️
🥰 وعلی 💐♥️
🤗 آل 🌷 ♥️
😉 سیدنا🌺♥️
😊 محمد🌻♥️
🍃اللهم ☀️ 🌟
🌞 صل🌜🌟
🥀 علی ⚡️ 🌟
🌱 سیدنا ✨ 🌟
🎋 محمد 💫🌟
🌾 وعلی 🌦🌟
🐚 آل ☁️ 🌟
🌿 سیدنا❄️🌟
🌴 محمد🌈🌟
🌲اللهم ☘ ♥️
🪐 صل 🌹 ♥️
🌙 علی 🌸 ♥️
🌵 سیدنا 🍁 ♥️
🍂 محمد 🍄♥️
🎍 وعلی 💐♥️
🌿 آل 🌷 ♥️
🦚 سیدنا🌺♥️
🌴 محمد🌻♥️
🌲اللهم ☘ 🤎
🪐 صل 🌹 💖
🌙 علی 🌸 💛
🌵 سیدنا 🍁 ♥️
🍂 محمد 🍄💚
🎍 وعلی 💐💙
🌿 آل 🌷 💜
🦚 سیدنا🌺🖤
🌴 محمد🌻🤍
*اﻟلهـمَ أرزﻗنـاﻣـن العـافيـةأکملهـا ﻭ ﻣـن اﻟـدنيـا ﺧيـرهــا وَﻣـن الآﺧـرة نعيمها*
*اللهم إغفر لنا ولوالدينا وأهلنا وكل من له الفضل علينا*
*🌹صباحكم الله بلخیر 🌹*