چرا آثار درآمدها در سفره مردم پیدا نیست؟
میگوییم دولت رئیسی سال گذشته علیرغم تحریمها، نزدیک به ۴۰ میلیارد دلار درآمد داشته؛ میگویند آثارش کجای سفره مردم مشخص است؟ آثارش را پروژه هایی مثل جاده پاتاوه - دهدشت میبلعند که ۲۹ سال روی دست مملکت مانده و هر سال هزینه هایشان چند برابر میشود.
رئیسی امروز این جاده مهم که دو سال پیش اراده کرده بود تمام کند را افتتاح نمود و ضمن ارائه یک خدمت بی نظیر از اتلاف سرمایه ها جلوگیری کرد. مملکت پر است از چنین پروژه های عظیمی که عده ای یک روز با انگیزه های سیاسی یا انتخاباتی کلنگش را زده، با آن عکس انداخته و رفته اند!
این پروژه ها را اگر مثلا روحانی در ۸ سالی که فرصت داشت تمام میکرد، شاید با نصف هزینه های امروز به اتمام میرسید؛ مع الاسف نبود آن عزمی که باید میبود؛ شیخ حسن خود نیز کلنگ های نا تمام بیشتری به زمین زد؛ عکس هایش را که گرفت، او نیز پس از ۸ سال با دستاوردی معادل صفر رها کرد و رفت!
در همین کهگیلویه و بویر احمد شما فقط سد چمشیر، پتروشیمی گچساران و همین جاده ترانزیتی را ببینید آن وقت بهتر میفهمید درآمدها در کجا خرج میشوند. اشتغال ۳۰۰۰ نفری در پتروشیمی، و درآمدهای این واحد صنعتی از اقدامات ارزشمند دولت رئیسی است.
رئیس جمهوری که از آمریکای لاتین برنگشته به آفریقا میرود، و از آنجا نیامده راهی گچساران و دهدشت میشود، انصافا فرق دارد با آن یکی که تشکش را در سفر استانی از تهران میفرستادند؛ رئیسی فرق دارد با آن که تازه روز جمعه از وقایع کشور مطلع میشد.
بله عزیزان! این پروژه های عقب افتاده، این کارهای بر زمین مانده، این خشم انباشته در سینه های مردم، این بدهی های بی حساب و کتاب، خزانه خالی، نابودی غرور ملی، و سرخوردگی ملت، همه آوارهایی است که باید برداشته شوند. کهگیلویه یکی از استانهای ما است و انتظارات قطعا بیشتر از اینها؛ امید که با اراده رئیس جمهور و همراهی مردم هر روز از انباشت مشکلات کاسته شود!
🔺️پرسمان سیاسی
┈┈••✾•🌿🌺•✾••┈┈
.پاسخ های کوتاه به مهمترین پرسش های سیاسی روز
🔸️🔸️🔸️🔸️🔸️🔸️🔸️
https://eitaa.com/joinchat/515965063Cfaae534bfd
Mohammad Hossein Poyanfar - Arshedna (128).mp3
3.73M
🌱ارشدنا الی الطریق
ای بهترین رفیق
🌱انت الوالد الشفیق
ای بهترین رفیق
🌱ای مهربانتر از پدر و مادرم
هستی مراقبم بیراهه نرم
🌱من از محبتت چه جوری بگذرم
پای رکابتم تا دم آخرم
🌱صبح ظهورت احلی من العسل
العجل العجل
🌱پای تو مردن یعنی خیرالعمل
العجل یا مهدی العجل یا مهدی
مداح : محمد حسین پویانفر
❤️ خیلی محترمانه
اگر روشنفکری! از شما پرسید
چرا اینقدر برای اربعین و امامحسین"ع" هزینه میکنید چرا به فقرا کمک نمیکنین؟
این پاسخ رو بهش بگید
سالانه بیش از ۷۰۰ میلیارد تومان خرج هزینهی کنسرتها میشود که فقرا اجازهی ورود به کنسرت را ندارند زیرا توان مالی که شرط ورود به کنسرت است را ندارند چرا این هزینه را به فقرا نمیدهید؟؟؟
سالانه ۱۰ تریلیون و ۲۰۰ میلیارد تومان لوازم آرایشی خریداری میشود و ایران هفدمین کشور مصرف کنندهی لوازمآرایشی در جهان است چرا این پول را خرج فقرا نمیکنید ؟؟؟
۱۰ تریلیون پول کمی نیست!!!
ایرانیان در سال، ۳۲۵۰ میلیارد صرف خرید سیگار میکنند و تنها درمان به خاطر مصرف سیگار ۷۲۰۰ میلیارد تومان هزینه برای بیماران سیگاری به همراه داشته است، چرا این هزینه را صرف فقرا نمیکنید؟؟؟؟
۲میلیون ایرانی در سال به ترکیه میروند و ۸۰۰۰ هزار میلیارد تومان هزینه میکنند آیا بهتر نیست این هزینه را به فقرا بدهند؟؟؟
بیش از ۲۸۰ هزار ایرانی در سال به امارات میروند و بیش از ۵۰۰ میلیارد هزینهی سفر ایرانیان میشود بهتر نیست این هزینه را به فقرا بدهید.
بیش از ۸۰ هزار ایرانی در سال به تایلند میروند و بیش از ۴۰۰ میلیارد هزینهی سفر به تایلند ایرانیان است، بهتر نیست این هزینه را به فقرا داد؟؟؟
بیش از ۷۲ هزار ایرانی در سال به مالزی میروند و هزینهی سفر ایرانیان حدود ۳۶۰ میلیارد تومان است بهتر نیست این هزینه را به فقرا بدهند؟؟؟؟
🚫 سوال!
چرا فقط نزدیک محرم و اربعین، فقرا و نیازمندان برای عدهای دینستیز مهم میشوند؟؟!!!
چرا در هنگام سفر به تایلند و آنتالیا فقرا و نیازمندان مهم نیستند؟
ریال ایران #کمارزشترین_پول_دنیا!
ازاین خبر چه برداشتی میشود؟
اینکه"وضع اقتصادی مردم ایران ازهمۀ کشورهای دنیا بدتراست" درحالی که ارزش پول ملی، #هیچ_ربطی به رفاه ندارد. چرا که با حذف صفرها، میتوان یکشبه ارزش پول ملی رابسیاربالا برد؛ درحالی که رفاه عمومی هیچ تغییری نمیکند.
〰〰〰〰〰〰
پیش از ورود به بحث توجه به این نکته ضروری است که مطالب زیر #به_آن_معنا_نیست که امروزه وضع اقتصادی مردم، بسیارخوب است، درحالیکه متاسفانه در #دهه90 مشکلات اقتصادی بسیارزیاد بود و #مسئولین باید باروحیه جهادی مشکلات راحل کنند.
هدف فقط این جمله است که:«ارزش اسمی پول ملی، تعیینکنندۀ وضعیت رفاه مردم یک کشورنیست»
○○○○○○○○○○○○○○○○○○
اما #توضیح_مطلب
این یک واقعیت است که امروز، ریال ایران کمارزشتر از سایر ارزهای ملی است. اما از این گزاره معمولاً یک برداشت کاملاً اشتباه میشود؛ وقتی چنین خبری را میشنویم ناخودآگاه گمان میکنیم وضع اقتصاد ایران از همهی کشورهای دنیا بدتر است و متوسط رفاه یک ایرانی، از رفاه افراد سایر کشورها کمتر است. باید بدانیم ارزش پول ملی، هیچ ربطی به رفاه ندارد. چرا که اولاً با حذف صفرها، میتوان یکشبه ارزش پول ملی را بسیار بالا برد؛ در حالی که در رفاه عمومی هیچ تغییری رخ نمیدهد. در ثانی، بررسی وضعیت درآمد در کنار ارزش پول ملی است که میتواند وضعیت قدرت خرید مردم را نشان دهد.
🔴 ارزش اسمی پول ملی یعنی آن چیزی که روی پول نوشته شده است. مثلاً در سال 2020 هر هزار تومان ما تقریباً برابر با 20 افغانی افغانستان بوده است! هزار کجا و 20 کجا. با نگاه اول، بهنظر میرسد باید وضع اقتصاد ما از اقتصاد افغانستان بدتر باشد. اما دقیقتر که میشویم، میبینیم درآمد سرانه در افغانستان در سال 2020 میلادی (بر اساس آمارهای بانک جهانی) بهطور متوسط برابر با 39 هزار و 741 افغانی یعنی معادل 2 میلیون و 185 هزار تومان در سال بوده است؛ این در حالی است که درآمد سرانه در ایران در سال 2020 (مطابق آمارهای بانک جهانی) برابر با 46 میلیون و 900 هزار تومان در سال بود.
بنابراین مهم نیست که ارزش یک افغانی نزدیک به 550 ریال است. مهم آن است که بدانیم دریافتی و حقوق افراد چقدر است. در نسبت بین حقوق و ارزش پول ملی است که قدرت خرید معنا پیدا میکند.
نه مهم است که عدد درآمد سرانه اسمی در ایران از همه جا بالاتر است، و نه مهم است که ارزش اسمی پول ملی ما پایینترین در دنیاست!
مهم این است که بدانیم قدرت خرید مردم ما بهطور متوسط در دنیا چه رتبهای دارد.
🔹بر اساس آمارهای بانک جهانی، ایران در سال 2020 میلادی در شاخص قدرت خرید سرانه رتبهی 85م دنیا را از میان 197 کشور کسب کرده است؛ یعنی اگر جهان را به دو نیمه تقسیم کنیم، ما در نیمهی بالایی قرار داریم و بهطور میانگین، قدرت خرید مردم در 112 کشور از ما ایرانیان کمتر است. این نشان میدهد که اسکناسهای بیارزشترین پول دنیا، چندان هم بیارزش نیست و توانسته قدرت خرید ایرانیان را از 112 کشور بالاتر نگه دارد.
🔸 این یعنی چه!؟
یعنی اگر چه ارزش ریال از ارزش پول ملی 197 کشور کمتر است اما درآمد مردم ما به ریال، به اندازهای هست که بتوانیم با حقوقمان، کالاها و خدماتی را بخریم که مردم 112 کشور پایینتر از ما، توان تهیهاش را ندارند.
جالب آنکه برآوردهای صندوق بینالمللی پول نشان میدهد که قدرت خرید سرانه در ایران، تا سال 2027 بالاتر هم خواهد رفت.
🔴 بسیاری از کشورها بودهاند که در چهل سال اخیر، #صفرهای_پولشان را حذف کردند. همین امروز اگر ما 4 صفر را حذف کنیم، ارزش پول ملی از 81 کشور جهان بهتر میشود و تقریباً معادل ارزش پول ملی نیکاراگوئه خواهد شد. این در حالیاست که قدرت خرید مردم نیکاراگوئه هماکنون بر اساس آمارهای بانک جهانی، بهطور متوسط یکسوم قدرت خرید ایرانیان است.
👈 نتیجه آنکه #ارزش_اسمی_پول_ملی، تعیینکنندهی وضعیت رفاه مردم یک کشور نیست و اسکناسهای ریال نیز آنقدرها که رسانههای زرد میگویند، بیارزش نیست!
🔹 ویراست و توئیت #حجت_الاسلام_راجی در رابطه با ارزش پول ملی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
امیرعبداللهیان: سفیر جدید سوئد را نخواهیم پذیرفت
وزیر امور خارجه:
سفیر سوئد در تهران ماموریتش پایان یافته است و به دستور رییس جمهور تا زمانی که دولت سوئد برخورد جدی نداشته باشد، ما سفیر جدید سوئد را نخواهیم پذیرفت و کماکان سفیر ایران به سوئد اعزام نخواهد شد.
✍️ خبر و تحلیل سیاسی:
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥خبرهای خوب حوزه علم و فناوری
🔹 از بازگشت و همکاری ۳هزار متخصص ایرانی از دانشگاههای برتر به کشور تا توافق ۲۰ هزار میلیارد ریالی دانشبنیان ها با صنعت هستهای
🏴. 🇮🇷 🏴
🚨 زیارت عاشورا بر پشت بام مدرسه نوّاب
✍ آیت الله سید جعفر شبیری زنجانی، هم درس و هممباحثهی رهبر انقلاب در دوران طلبگی میگوید: در ایام طلبگی، آقا حالات خوبی داشتند. یادم میآید تنها سالی که دههی اول محرم، هر روز زیارت عاشورا خواندم، همان سال ۱۳۳۵ بود. هر روز صبح با آقا میرفتیم بالای پشت بام مدرسه نواب که گنبد امام رضا علیهالسلام هم پیدا بود، آنجا مینشستیم و زیارت عاشورا میخواندیم بعد که تمام میشد، با هم میرفتیم روضه.
📙 حدیث آفتاب، ص ۳۱۳
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔵کولاک امشب حاج مهدی رسولی در برنامه معلی👌
#امام_حسین
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⛔️ بلایی که حسن روحانی به سر نظام آموزشی کشور آورد🔥
🧖♂دکتر گلشنی فیزیکدان و نظریهپرداز: 👈شواهد متعددی از نفوذ آمریکا در نظام دانشگاهی و آموزش و پرورش کشور موجود است
رسما عوامل این سرویسها رئیس دانشگاه و وزیر شدند‼️
⚠️هر چه به وزیر اطلاعات ،حسن روحانی هشدار دادم و یادداشت دادم ،که معاون آموزشی دانشگاه شریف جاسوس غرب هست ، اعتنایی نکرد
⭕️پول روضه را به فقرا بدهیم؟
♨️آنها که می گویند هزینه روضه را به فقرا بدهید، بشناسید👇👇
✋ بسیاری از ما ایرانیان تصور می کنیم برخی صحبت های به ظاهر منطقی که گاهی منتشر میشود، توسط یک هموطن دلسوز و متفکر منتشر شده است.
➖و گاهی ما این صحبت را منطقی یافته باتوجه به اینکه سخن منطقی را دوست داریم، اقدام به انتشار هرچه بیشتر آنها می کنیم.
👇بیاید یک نمونه را با هم بررسی کنیم
🔵ماه محرم که می رسد یکی از صحبت های به ظاهر منطقی که طرفداران خاصی هم پیدا کرده این است که پول روضه ها را خرج فقرا کنید.
☝️اول بیاید ببینیم پول این روضه ها از کجا می آید؟!
✅همه با روضه آشنا هستید و می دانید که اکثر روضه ها با نذورات مردمی برپا می شوند، آنهم مردمی که بخشی از آنها همان فقرا هستند و مبلغی را نذر امام حسین کرده اند. عمده ی هزینه ی روضه هم هزینه ی اطعام آن است.
👌به مدت ۱۰ روز، همه ی فقرا به همراه خانواده می توانند به مراسم روضه بیایند و غذای نذری امام حسین را دریافت کنند آنهم بدون منت و بدون اینکه احساس کنند با بقیه تفاوتی دارند.
⁉️این واقعا عالی نیست؟!
اکنون یک سوال اساسی: آنها که این سخنان به ظاهر منطقی را تنظیم و منتشر می کنند، آیا واقعاً نگران فقرا هستند یا نیت دیگری دارند؟
🔰بیایید بررسی کنیم:
✋اگر واقعا نگران فقرا هستند باید نسبت به رفتارهایی که آه از نهاد فقرا در می آورد هم به شدت حساس باشند.
❗️مثلا وقتی یک فقیر می بیند که فلان خانواده برای فرزندش چنان عروسی پر زرق و برقی گرفته که هزینه های آن به اندازه هزینه ی چندسال زندگی خودش است، چه احساسی پیدا می کند؟
☝️اصلا ببینید ازدواج ها چقدر سخت شده
👈هزینه آرایشگاه، هزینه آتلیه، هزینه فیلم بردار، هزینه ارکستر، هزینه سالن، هزینه گل آرایی، هزینه لباس عروس، هزینه شام آنهم با چندین نوع خورشت، هزینه جهیزیه هم که خود روضه ای سوزناک است.
⁉️چه چیزی عروسی های کم هزینه و ساده ی قدیم را تبدیل به این مراسمات پر هزینه و مصیبت بار امروزی کرده؟
⁉️چه چیزی جهیزیه هایی که شامل وسایل ضروری زندگی بود را تبدیل به کلکسیونی از وسایل و لوازم رنگارنگ کرده که بودن بسیاری از آنها در جهیزیه هیچ ضرورتی ندارد؟
💢پاسخ سوالات بالا مشخص است؛ آنهایی که در مراسم هایشان مراعات نکردند و سعی کردند به اصطلاح سنگ تمام بگذارند به مرور توقعات را بالا بردند و این بلا را بر سر بقیه می آورند.
⁉️خوب تا کنون پیامی دیده اید که به مردم بگوید بجای گرفتن عروسی های فاخر و پرهزینه، بخشی از هزینه ی آنرا به فقرا بدهید؟
⁉️تا کنون دیده اید که بگویند بجای اینکه هرسال چند دست لباس گران قیمت بخرید بخشی از هزینه آن را صرف فقرا کنید؟
✅قطعا شنیده اید که ایران یکی از ۱۰ کشوری است که بیشترین هزینه را صرف لوازم آرایشی می کنند.
⁉️تاکنون دیده اید متنی منتشر شود که به ما بگوید بجای این همه هزینه برای لوازم آرایشی، پول آنرا به فقرا بدهید؟!
⚠️پس مشخص است کسانیکه این پیام ها را تولید و منتشر می کنند، واقعا دغدغه فقرا را ندارند!
💢ایرانیان انسانهای دلسوز و خیرخواهی هستند و قطعا نوشتن این دست متن ها کار هموطنان نیست
⁉️اما چرا دشمنان ما دست روی این گزینه گذاشته اند؟! آنها چه ضربه ای از مراسمات امام حسین خورده اند؟!
⁉️چرا تلاش می کنند با شیوه های مختلف ذهنیت مردم را نسبت به مراسم امام حسین منفی و به تبع از شنیدن و اندیشیدن پیرامون عبرت های واقعه عاشورا دور کنند؟!
شش پاسخ به شش اشکال مخالفان نهی از منکر
معمولا کسانی که حجاب را قبول ندارند و رعایت نمیکنند، زمانی که به ایشان تذکر میدهید، یکی از این موارد را در جواب شما خواهند گفت:
میگویند: «موسی به دین خود، عیسی به دین خود».
پاسخ: البته ما اگر بخواهیم طبق دین خودمان رفتار کنیم، که «امر به معروف و نهی از منکر» را واجب کرده، میبایست به شما تذکر بدهیم. اما شما می گویید کسی نباید دیگران را نسبت به کارهای دینیاش امر و نهی کند، درحالی که خودتان این کار را میکنید. شما میگویید «نهی از منکر» دخالت در کار دیگران است و کار درستی نیست، اما همین الان دارید ما را از تذکر دادن، نهی میکنید و در کار ما دخالت میکنید!
شاید برخی در جواب ما بگویند: «شما زمانی حق دارید به ما تذکر بدهید که ضرری به شما برسد، وگرنه این کار شما، دخالت در مسائل شخصی است. از بی حجابی ما ضرری به شما نمیرسد».
در جواب باید گفت: حتما بیحجابی شما که باعث تحریک دیگران میشود، برای بسیاری افراد جامعه ضرر دارد از جمله فروپاشی خانواده. جدا از این ضررهای اجتماعی که حتی در نتایج تحقیقات دانشمندان غربی هم آمده، باید گفت که نهی از منکر، دستور خدایی است که خالق ما و شماست، اما شما معتقدید که خدا، دستور خوبی نداده و در این مورد با خداوند، اختلاف نظر دارید! اما شما طبق تفکر خودتان رفتار نمی کنید.
میگویند: «مگر دین اجباری است؟ لا اکراه فی الدین».
پاسخ: این حرف، در مورد اصل پذیرش دین است. یعنی هیچکس را حتی با زور اسلحه، نمیتوان اجبار کرد که به دینی که ما اعتقاد داریم، ایمان بیاورد. ایمان، اعتقاد درونیِ فرد است که با اختیار خودش حاصل میشود. در غیر این صورت، او میتواند در ظاهر بگوید «ایمان آوردم»، ولی واقعا ایمان نیاورد. اگر «لا اکراه فی الدین» به این معنا باشد، پس فلسفه امر و نهی و واجب و حرام الهی چیست؟
قوانین بشری هم همینطور است، شما میتوانید به کشوری، وارد نشوید، اما اگر وارد شدید، مجبورید قوانین آن را رعایت کنید.
میگویند: «چرا به اختلاسها و دزدیها اعتراض نمیکنید».
پاسخ: دزدی و اختلاس منکر است، بیحجابی و عریانی هم منکر است. اما بستر تحقق بیحجابی، فضای علنی و بستر تحقق اختلاس و دزدی، محیط پنهان است. کسی علنی و آشکار و با اعلان عمومی اختلاس نمیکند. بله اگر همزمان اختلاس و کشف حجاب رخ دهد و شما اطلاع داشته باشید اما فقط به کشفحجاب اعتراض کنید، اشکال شما وارد است. مضافا که ممکن است عدهای به صورت تخصصی به اختلاسها و حفرههای قانونی این منکر اعتراض کنند و عدهای به کشفحجاب، آیا اقدام هر کدام مانع اقدام دیگری خواهد شد؟!
میگویند: «این بیحجابی ما، در واقع اعتراض است، اعتراض به اختلاسها و بیعدالتیها».
پاسخ: کسی که اختلاس کرده یا عدالت را رعایت نمیکند، یک کار ضددینی و خلاف اسلام انجام داده. آیا اسلام گفته بود برود دزدی و اختلاس کنید؟ اگر شما هم دستور دینی حجاب را کنار بگذارید، شبیه او شدهاید و در همان مسیر حرکت کردهاید. آیا این اعتراض است یا همراهی؟! مثل این است که من در اعتراض به کسی که مواد مخدر مصرف میکند، بگویم چون او مواد مخدر مصرف میکند، من هم در اعتراض به او سیگار میکشم!
میگویند: «در شرایطی که وضعیت اقتصاد و گرانی، اینچنین است، شما نمی توانید به بی حجابی، اعتراض کنید. فقر، دینی باقی نمیگذارد. هر وقت وضعیت اقتصاد خوب شد، ما هم حجاب را رعایت میکنیم».
پاسخ: اولا که معمولا هر چه به مناطق مرفهتر در شهرها نزدیک میشویم، روند کشف حجاب و عریانی بیشتر میشود. پس فقر، علت اصلی این منکر دینی و قانونی نیست. علاوه بر این، ریشه فقر در بخشی از جامعه، بیدینی بخش دیگر آن است. منکراتی مثل کم فروشی، کم کاری، خیانت، دست درازی به بیتالمال، اختلاس و سیاستهایی که به تقویت سرمایهداری زالو صفتانه میانجامد، از مصادیق بیدینی است نه دینداری.
میگویند: «دیگر فایده ای ندارد، شما نمیتوانید وضعیت حجاب را به حالت سابق برگردانید».
پاسخ: این نگاه محصول این نظریه است که اکثریت جامعه به ویژه خانمها با مسالهای به نام حجاب مخالفند. درحالی که در طول ماههای گذشته مشخص شد که اکثر بانوان با سیاست کشف حجاب همراه نیستند. بعد از غائله زن، زندگی، آزادی با اینکه تصور برخی سردمداران این جریان کشف حجاب اکثریت خانمهای جامعه بود، اما شاهد بودیم که این اتفاق برعکس افتاد. خصوصا بعد از اینکه مشخص شد که نزاع بر سر کشف حجاب سر نیست و انتهای این مسیر برهنگی، عریانی و از بین رفتن نهاد خانواده است. اینکه وضعیت حجاب به حالت قبل بر میگردد یا نه، وظیفه ما نیست، ما وظیفه داریم در کنار مطالبه اقدام قانونی بازدارنده از سوی نهادهای مسئول، اجرای امر به معروف و نهی از منکر زبانی را اجرا کنیم.
چرا دشمن، بر روی حجاب، تمرکز کرده است؟
حجاب، در جلوگیری از انواع مفاسد فردی و اجتماعی، نقش بسزایی دارد. حجاب، پیوند تنگاتنگی با مقوله «عفت و حیاء» دارد. چرا که با رعایت حجاب است که این گوهرهای اخلاقی به دست میآید.
طبق فرمایش حضرت امیرالمؤمنین (ع)، نیكوترین پوشش دین، حیا است؛ أَحْسَنُ مَلَابِسِ الدِّينِ الْحَيَاء (غرر الحكم، ص: ۱۱۱).
بخشی از آیه ۵۹ سوره احزاب، به نقشِ حفاظتیِ حجاب اشاره میکند: «فَلا يُؤْذَيْن». امام علی (ع) در تبیین این اهمیت میفرماید: «العَفافُ يَصونُ النَّفسَ و يُنَزِّهُها عَنِ الدَّنايا؛ عفاف نفس را ایمن نگه میدارد و آن را از پستیها دور و پاک میکند (غررالحکم، ص: ۱۱۱).
به همین خاطر، اولین گامِ شیطان، فریب دادنِ حضرت آدم (ع) بود تا او و همسرش را برهنه کند: فوَسْوَسَ لهَُمَا الشَّيْطَنُ لِيُبْدِىَ لهَُمَا مَا وُرِىَ عَنهُْمَا مِن سَوْءَاتِهِمَا (اعراف/۲۰) سرانجام به هدفش رسید (آدم و حوا را بیحجاب نمود)، بَدَتْ لهَُمَا سَوْءَاتهُُمَا (اعراف/۲۲)
وقتی حضرت آدم و حوا دریافتند که فریبخورده و بیحجاب شدهاند (لباس عفتِ بهشتی از تنشان بیرون آمده)، بلافاصله با برگ درختان، خود_را_پوشاندند، طَفِقَا يخَْصِفَانِ عَلَيهِْمَا مِن وَرَقِ الجَْنَّةِ (اعراف/۲۲).
لذا دشمنان اسلام، در طول تاریخ، مخصوصاً در ایران معاصر، بر روی حجاب، تمرکز کرده در صدد تضعیف این دژ مستحکم و فطری انسان است. اما مسلمین، از اندلس، درس عبرت گرفته و خیلی هوشیارند.
مقام معظم رهبری:
امام زمان میآید انجام میدهد، یعنی چه!؟
امروز تکلیف شما چیست؟
شما امروز باید چه بکنی؟
شما باید زمینه را آماده کنی، تا آن بزرگوار بتواند بیاید و در آن زمینه آماده، اقدام فرماید.
از صفر که نمیشود شروع کرد!
جامعهای میتواند پذیرای مهدی موعود ارواحنافداه باشد که در آن آمادگی و قابلیت باشد، والّا مثل انبیا و اولیای طول تاریخ میشود.
چه علّتی داشت که بسیاری از انبیای بزرگ اولوالعزم آمدند و نتوانستند دنیا را از بدیها پاک و پیراسته کنند؟ چرا؟ چون زمینهها آماده نبود.