من در شهر مشهد به دنیا آمدم ،زادروز من فروردین ۱۳۱۸، در خانه ای کوچک و ساده که دو اتاق داشت .
پدرم آقا سید جواد خامنه ای از یک خانواده ی علمایی معروف تبریزی بود . پدر ایشان آقا سید حسین خامنه ای امام مسجد جامع تبریز بوده است پدرم نقل میکرد که پدر بزرگمان آقا سید حسین در آغاز شب پس از خوردن شام در حالی که فرزندان سرگرم بازی بودند میخوابید، سپس دو ساعت پیش از سر زدن سپیده صبح برای عبادت و مطالعه بر میخاست ، او از علمای نامدار بود و بسیاری از علمای تبریز نزد ایشان در نجف درس خوانده بودند
عموی ما سيّد محمّد خامنه ای در نجف به سیّد محمّد (پیغمبر) معروف بود و از جهت رفع نیازهای مردم شهرت داشت. به موضوع پدر باز میگردم ایشان به فضل و علم و اجتهاد معروف بود
نزد علمای بزرگی مانند میرزای نائینی و سیّد ابوالحسن اصفهانی درس خوانده بود. عفیف و باحیا بود و نسبت به مال و منال، از مناعت طبع برخوردار بود در میانه ی بازار مشهد که محل کسبه و تجار و سرمایه داران است امامت مسجدی را داشت؛ امّا چشمی به مال مردم نداشت و چنین چیزهایی را نمی پسندید؛ یعنی در اوج بلند طبعی میزیست گوشه گیری را دوست داشت ولی من این خصلت ایشان را خوش نمیداشتم؛ لذا عکس آن را فراگرفتم ایشان وقتی وارد مسجد میشد سر را به زیر می انداخت، نگاه خود را به زمین میدوخت و بی آنکه با احدی از نمازگزاران حرفی بزند مستقیماً به سوی محراب میرفت در آنجا عینک خود را برمیداشت؛ بنابر سنّت دنباله ی عمامه را به زیر چانه میانداخت و نماز جماعت را امامت میکرد؛ آنگاه به همانگونه که وارد شده بود بیرون میرفت.
در مجالس خاموش مینشست مگر اینکه از او چیزی بپرسند. جزبا علمایی که از دوستان خاصش ،بودند سخن نمیگفت به هیچ گفت و گویی هم جز بحث علمی وارد نمیشد. نتیجه ی این گوشه گیری تنگدستی شدید بود.
گاهی به سبب تنگدستی ناگزیر میشد کتابهایش را که بسیار مورد عشق و علاقه اش بودند بفروشد وقتی میدید ما کتابهایش را تورق میکنیم ناراحت میشد اگر یکی از کتابهای کتابخانه اش را دست ما میدید با لحنی مهرورزانه نسبت به کتاب و حریص بر حفظ آن میگفت این چیست؟ لطفاً بگذار سر جایش اما با این همه ناچار میشد برخی کتابهای خود را بفروشد تا بتواند برای رفع نیازهای اولیه ی ما چیزی فراهم کند به سراغ قفسه های کتابخانه میرفت کتابی را برای فروش برمیداشت امّا فروش آن کتاب برایش ناگوار می آمد و لذا آن را به جای خود میگذاشت؛ دوّمی را برمیداشت سومی را برمیداشت. ... تا اینکه ناچار برخی را انتخاب میکرد و برمیداشت .
به یاد دارم ما پسران به خانه پدر بزرگمان مرحوم میردامادی میرفتیم ایشان هم مثل پدرها و پدربزرگهای دیگر یک ریال یا نیم ریال به ما میداد که البته پول ناچیزی بود؛ اما پیش می آمد که مادر ناگزیر میشد همین مبلغ ناچیز را از ما بگیرد تا با آن برای شام ما چیزی بخرد
من در خانه ی پدر از فقر چیزهایی دیده ام که در خانه علمای دیگر کمتر دیده میشود پدر هیچگاه از ناداری و تنگدستی خود با کسی سخن نگفت، بلکه برعکس به سبب مناعت طبع و توجه به وضع ظاهر مردم ایشان را فردی توانگر میپنداشتند.
پدر همواره به من محبّت ویژه داشت و در سفرهای خود با من مأنوس میشد. پدرم یک بار بینایی خود را از دست داد، ولی بعداً شفا یافت. درمان چشم خود را در تهران ادامه میداد سه بار به تهران رفت ولی حاضر نشد کسی جز من همراهش باشد. سال ۱۳۴۲ در قم بودم. پدر به من نامه نوشت که به مشهد بیایم تا او را در سفر درمانی به تهران همراهی کنم اما رفتن من به مشهد به تأخیر افتاد و علت آن مأموریتی بود که در رابطه با مسائل تبلیغ باید در زاهدان انجام میدادم به زاهدان رفتم و در آنجا بازداشت شدم. مهم ترین نگرانی من هنگام بازداشت پدرم بود که بی من به سفر نمیرفت. به خاطر دارم که در حال بازداشت در هواپیما نشسته بودم تا مرا از زاهدان به تهران ببرند به یاد پدر افتادم و ناگهان اندوهی سنگین قلبم را فشرد و دلواپسی عجیبی وجودم را فرا گرفت به خود گفتم حال که در هواپیما چنین وضعی دارم پس وقتی وارد بازداشتگاه شوم چه حالی خواهم داشت؟ به خدای متعال متوسل شدم و به درگاهش لابه کردم تا دلم آرام گیرد. دقایقی فکرم از این موضوع منصرف شد سپس بار دیگر که
به یاد پدر افتادم دیدم این بار بدون آن حالت اضطراب و نگرانی به او فکر میکنم در دلم حالت دلتنگی و اشتیاق و مهر و عطوفت بود اما همراه با آرامشی که هنوز شیرینی آن را بروشنی در خاطر دارم خدای بزرگ را شکر کردم که دعایم را استجابت فرمود و با دادن آرامش به من لطف
کرد .
این نعمت را تنها کسی میتواند درک کند که بدان رسیده باشد.
📘خون دلی که لعل شد - ص ۳...
گرد آوری : دکتر محمد علی آذر شب
مترجم : محمد حسین باتمان غلیچ
🔸( خاطرات حضرت آیتالله سید علی خامنهای از زندان ها و تبعید دوران مبارزات انقلاب اسلامی )
@andishe1357
ختم نهج البلاغه در ۱۹۲ روز(16).mp3
6.25M
🔈ختم گویای #نهج_البلاغه
🌺 طرح باعلی تامهدی (علیهما السلام)
🔷از حکمت ۴۱۷ تا ۴۲۵
#نهج_البلاغه
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
@andishe1357
┄┄┅┅✿❀🌿🌹🌿❀✿┅┅┄┄
┄┅═══┈•✼🦋✼•┈═══┅┄
📒 #حکمت417 : (شخصی در حضور امام علیه السلام بدون توجه لازم گفت: أستغفرالله امام فرمود:) مادرت بر تو بگريد، می دانی معنای استغفار چيست؟ استغفار درجه والامقامان است و دارای شش معنا است؛ اول: پشيمانی از آن چه گذشت، دوم: تصميم به عدم بازگشت، سوم: پرداختن حقوق مردم چنانكه خدا را پاك ديدار كنی كه چيزی بر عهده تو نباشد، چهارم: تمام واجب های ضايع ساخته را به جا آوری ، پنجم: گوشتی كه از حرام بر اندامت روييده، با اندوه فراوان آب كنی، چنانكه پوست به استخوان چسبيده و گوشت تازه برويد، ششم: رنج طاعت را به تن بچشانی چنانكه شيرينی گناه را به او چشانده بودی، پس آنگاه بگویی، استغفرالله.
┄┅═══┈•✼🦋✼•┈═══┅┄
📒 #حکمت418 : حلم و بردباری، خويشاوندی است.
┄┅═══┈•✼🦋✼•┈═══┅┄
📒 #حکمت419 : بيچاره فرزند آدم! اجلش پنهان، بيماريهايش پوشيده، اعمالش همه نوشته شده، پشه ای او را آزار مي دهد، جرعه ای گلوگيرش شده او را از پای درآورد و عرق كردنی او را بدبو سازد.
┄┅═══┈•✼🦋✼•┈═══┅┄
📒 #حکمت420 : (اصحاب امام پيرامونش نشسته بودند كه زنی زيبا از آنجا عبور کرد، حاضران ديده به آن زن دوختند. امام فرمود:) همانا ديدگان اين مردم به منظره شهوت آميز دوخته شده و به هيجان آمده اند، هرگاه كسی از شما با نگاه به زنی به شگفتی آید، با همسرش بياميزد كه او نيز زنی چون زن وی باشد. (مردی از خوارج گفت: خدا اين كافر را بكشد چقدر فقه می داند، مردم برای كشتن او برخاستند، امام فرمود:) آرام باشيد، دشنام را یا با دشنام بايد پاسخ داد يا بخشيدن گناه دشنام دهنده.
┄┅═══┈•✼🦋✼•┈═══┅┄
📒 #حکمت421 : عقل تو را كفايت كند كه راه گمراهی را از رستگاری نشانت دهد.
┄┅═══┈•✼🦋✼•┈═══┅┄
📒 #حکمت422 : كار نيك به جا آوريد و آن را هر مقدار كه باشد كوچك نشماريد، زيرا كوچك آن بزرگ و اندك آن فراوان است و كسی از شما نگويد كه: ديگری در انجام كار نيك از من سزاوارتر است. گرچه سوگند به خدا كه چنين است، همانا خوب و بد را طرفدارانی است كه هر گاه هر كدام از آن دو را واگذاريد، انجامشان خواهند داد.
┄┅═══┈•✼🦋✼•┈═══┅┄
📒 #حکمت423 : كسی كه نهان خود را اصلاح كند، خدا آشكار او را نيكو گرداند و كسی كه برای دين خود كار كند، خدا دنيای او را كفايت فرمايد و كسی كه ميان خود و خدا را نيكو گرداند، خدا ميان او و مردم را اصلاح خواهد كرد.
┄┅═══┈•✼🦋✼•┈═══┅┄
📒 #حکمت424 : بردباری پرده ای است پوشاننده و عقل شمشيری است بُرّان، پس كمبودهای اخلاقی خود را با بردباری بپوشان و هوای نفس خود را با شمشير عقل بكش.
┄┅═══┈•✼🦋✼•┈═══┅┄
📒 #حکمت425 : خدا را بندگانی است برای سود رساندن به ديگران، نعمتهای خاصی به آنان بخشيده تا آنگاه كه دست بخشنده دارند نعمتها را در دستشان باقی می گذارد و هرگاه از بخشش دريغ كنند، نعمتها را از دستشان گرفته و به دست ديگران خواهد داد.
┄┅═══┈•✼🦋✼•┈═══┅┄
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
@andishe1357
گزارش موضوعات مهم حکمت ۴۱۷ تا ۴۲۵.mp3
2.94M
🔊 گزارش موضوعات مهم حکمت ۴۱۷ تا ۴۲۵
🎙حجت الاسلام مهدوی ارفع
🌹 طرح «باعلی تا مهدی» علیهما السلام
#نهج_البلاغه
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
@andishe1357
┄┄┅┅✿❀🌿🌼🌿❀✿┅┅┄┄
#خاطرات_امیر_المومنین_علیه_السلام
✍ بازنویسی تاریخ زندگی امیرمومنان علیه السلام به صورت داستانی از زبان ایشان
📃 قسمت هفدهم: «ارتحال رسول خدا صلی الله علیه و آله»
🔻 رسول خدا در بستر بیماری آرمیده بودند همان بیماری که به ارتحال آن حضرت انجامید در آن روزها پیامبر به صورت سری و دور از چشم دیگران هزار باب دانش را به روی من گشودند که از هر باب آن هزار باب دیگر به روی من گشوده می شد. اگر مسلمانان پس از وفات آن حضرت از من پیروی می کردند و رهنمودهای مرا می پذیرفتند، از آسمان و زمین برکات الهی بر آنان نازل میشد و از نعمتهای آسمان و زمین بهره ها می بردند.
🔻 یک روز قبل از اینکه از دنیا بروند سر مبارکشان را به سینه ام گرفته بودم آن حضرت فرمودند علی جان به این آیه قرآن توجه کردهای: «آنان که ایمان آوردند و عمل صالح انجام دادند بهترین مردم هستند». آیا می دانی بهترین مردم چه کسانی هستند؟ عرض کردم خدا و رسولش بهتر می دانند. فرمودند: «مقصود از این افراد شیعیان و یاران تو هستند وعده من با آنان کنار حوض کوثر است در آن شرایط سخت روز قیامت منادیان الهی تو و شیعیان تو را فرا می خواند و شما با چهره ای نورانی و غرق در سرور و شادی بهره مند از کرامتهای الهی پاسخ میدهید و به بارگاه خداوند حاضر میشوید».
🔻علی جان به این آیه نیز توجه کن:
« آنان که از اهل کتاب و مشرکان کافر شدند در آتش جهنم جاودان خواهند بود آنان بدترین مردم هستند. مقصود از این افراد یهود و بنی امیه و پیروان آنها هستند روز قیامت با بدبختی و در شدت گرسنگی و روسیاهی مبعوث می شوند».
🔻رسول خدا در حالی که سر بر سینه من داشتند جان به جان آفرین تسلیم کردند مسئولیت غسل ایشان با من بود با کمک ملائکه آن حضرت را غسل دادم گویی در و دیوار با من هم ناله و هم نوا بودند. فرشتگان گروه گروه فرود می آمدند گوش من پر بود از صدای آهسته ملائکه که بر آن حضرت نماز می خواندند تا آنگاه که او را به خاک سپردیم.
🔻در میان همه مسلمانان مونسی جز رسول خدا صلی الله علیه وآله نداشتم با رحلت ایشان آنچنان غم و غصه بر سر من فرو ریخت که اگر آن همه بر کوه ها فرود می آمد تحمل از دست می دادند.
بدن مبارکشان را به خاک سپردم و سپس به دستور آن حضرت گردآوری آیات و سوره های قرآن را پی گرفتم همراه با اشک های فراوان و ناله های جانسوز آنچه به من فرمان داده بودند به پایان رساندم و با بردباری و دوراندیشی همه آنها را متحمل شدم.
📚منابع:
۱. الامالی شیخ مفید صفحه ۲۶۷
۲. مناقب آل ابی طالب جلسه ۱ صفحه ۲۷۲
۳. نهج البلاغه خطبه ۱۹۷
📗 کتاب علی از زبان علی
↩️ادامه دارد...
#نهج_البلاغه
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
@andishe1357
زادگاه مادرم نجف است، ایشان لهجه ی عربی داشت در کودکی با لهجه عربي نجفی حرف میزده است با قرآن آشنا بود قرآن را خوب و با صدایی جالب تلاوت میکرد در اواخر عمر صدایش گرفته بود و من صدای خوش او را به یادش می آوردم بر قرائت کلام الله مجید با قرآن اهدائی پدرش مداومت روزانه داشت. شیوه ی قرائت ایشان ما را در آن کم سن و سالی به خود جذب میکرد پیرامونش گرد می آمدیم و به تلاوتش گوش میکردیم ایشان هم از فرصت استفاده میکرد معانی برخی آیات را برای ما به فارسی ترجمه میکرد و داستانهای پیامبران را برایمان بازمیگفت شیفتگی وافرش به زندگی حضرت موسی (علیه السّلام) موجب میشد تا داستان زندگی این پیامبر بزرگ را با همه ی جزئیات برای ما شرح دهد. آن چنان با علاقه مندی درباره ی حضرت موسی سخن میگفت که شوق شنیدن ماجراهای او را در ما بر می انگیخت با دیوان حافظ مأنوس بود و برخی اشعار او را از حفظ داشت و با آن فال میگرفت کما اینکه با حدیث نیز آشنا بود حدیثی میگفت و پدر به ایشان اعتراض میکرد که به این حدیث تاکنون برنخورده است اما ایشان منبع حدیث را برای پدر ذکر میکرد همچون پدر مناعت طبع داشت از ناداری خود هرگز با کسی سخنی نمی گفت ، همیشه رنج خود رابه شیوه های گوناگون پوشیده میداشت .
📚خون دلی که لعل شد - ص ۸
@andishe1357
⬅️ یکی از اقوام، مرتب غُر میزد که اینستا و واتساپ رو فیلتر کردن، راهها را به روی مردم بستن، پول تلفنم زیاد شده و… خاک بر سرشون با اینترنت ملیشون… پیامرسان داخلی دیگه چه زاغارتیه!!
نهایتاً راضی شد از طریق روبیکا، صوتی با هم حرف بزنیم. وقتی دید تماس تصویری هم داره گفت پس بیا تصویری ببینیم چه کوفتی زدن😐🤭
تصویری ارتباط برقرار کردیم. کیفیت تماس، سرعت و بدون قطعی؛ عالی بود. تعجب کرده بود از این کیفیت. خلاصه بهتون بگم. اونقدر ذوق داشت که آخرش گفت: من نمیدونستم! روبیکا از واتساپ هم بهتره😊
واقعاً چرا این ذهنیت و این همه سمپاشی علیه پیامرسانهای ایرانی وجود داره که جوانهای خودمون ساختن؟! و با حمایت، بهتر از نمونههای آمریکایی و اسراییلی میشن؟!!
💚
م. رموک ✍
#⃣ #صیانت_از_استارتاپها
جبههٔ #انقلاب اسلامی در فضای مجازی ✊🏻 @jebheh
نام کشور: ایران 🇮🇷
مساحت: ۱٫۶۵۰٫۰۰۰ کیلومترمربع
جمعیت: ۸۸ میلیون نفر
نام کشور : اندونزی 🇮🇩
مساحت: ۱٫۹۰۰٫۰۰۰ کیلومترمربع
جمعیت: ۲۷۹ میلیون نفر!
🔺#اندونزی بهعنوان پرجمعیتترین کشور مسلمان و چهارمین کشور پرجمعیت جهان، توانسته از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۲۰ نزدیکبه ۶۵ میلیون نفر بر جمعیت خود بیفزاید! هماکنون این کشور جوان، بهعنوان چهارمین اقتصاد آسیا پساز چین،ژاپن و کره شناخته میشود.
⚠️ مساحت کشور اندونزی کمابیش با #ایران برابر، ولی جمعیت آن حدود چهار برابر بیشتر است!
بیشک جمعیت سرشار و جوان این سرزمین، نقش بسیار پررنگی در پیشرفت و توسعه آن ایفا نموده است.
🚩 #جهاد_فرزندآوری🚩
@andishe1357
دماسنج انتخابات شماره 20 (1).pdf
4.71M
✅ *دماسنج انتخابات* | بررسی و تحلیل واکنش افکارعمومی به انتخابات
🔻این بسته محتوایی برای کسانی که میخواهند به صورت تخصصی مسایل انتخابات را جمع بندی کنند عالی است.
@andishe1357
40.22M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
از میدان مقاومت تا شبهای بلهبرون
از کنار عکسهای شهدا تا مقتل سرخ آنان
همراه با زائران و همدل با مردمانی که
امسال شلمچه را از قاب تصاویر
و از راه دور زیارت کردند!
•| @hosseinyekta_ir |•
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
«عقلانیت»
👆 اینجا ایذه است. جائی که سال گذشته دشمنان نظام به آن طمع کرده بودند
🇮🇷 در سفر رئیسی به خوزستان، استقبال جمعیت بختیاریهای ایذه بحدی بود که بارها ماشین رئیسجمهور را متوقف کرد.
@Aqlaniyyat