اندیشه ولایت
🌐طاغوت؛ شرک جمعی ۲۱ °بندرعبّاسِ مظلوم، مولود مقاومت° 🔹شاید در میان شهرهای کشورمان، غیر از بندرعبّاس
🌐طاغوت؛ شرک جمعی ۲۲
°خفقان...°
🔹آن زمان، دولت ها می آمدند و می رفتند و اصلا مردم نمی فهمیدند! یک نخست وزیر میرفت، یک نخست وزیر دیگر می آمد، کابینه عوض می شد، انتخابات می شد واصلا مردم خبر نمی شدند!
🔹دوستی از دوستان ما از پاکستان آمده بود، برای ما نقل می کرد که بله، من در داخل پارک، فلان کس را دیدم که اعلامیه ای را به فلانی داد؛ من تعجّب کردم که مگر در پارک کسی می تواند به کسی اعلامیه بدهد! او از تعجّب من تعجب کرد و گفت: چرا نشود؟! پارک است دیگر، انسان اعلامیه را درمی آورد و به آن طرف می دهد. گفتم: چنین چیزی می شود؟!!
🔸این مربوط به دوران مبارزات ما بود که من دوره نوجوانی را هم گذرانده بودم؛ یعنی اختناق در ایران آنقدر زیاد بود که اصلا تصوّر نمی کردیم ممکن است کسی بتواند به زبانِ صریح، روشن، روز روشن، جلوِ چشم مردم، حرف سیاسی به کسی یا به دوستی بزند!!
🗓۱۳۷۶/۱۱/۱۴
اندیشه ولایت
🌐دشمن شناسی ۱۴ °شگردِ قدیمیِ دشمنان!° 🔹من از روز هفدهم شهریور سال ۱۳۵۷ خاطره ای در ذهن دارم. ⚡️قبل
🌐دشمن شناسی ۱۵
°کتاب قطورِ جنایات آمریکا°
🔹سیاست دولت آمریکا ازسال های ۱۳۲۰ به بعد -تقریباً سالهای ۲۱ و ۲۲- وارد کشور ما شد؛ به تدریج آمدند و نفوذ پیدا کردند و یواش یواش جای انگلیسی ها را گرفتند.
🔸در طول این تقریبا بیست و هفت، هشت سالی که آمریکایی ها در این کشور حضور داشتند، همه اهانت ها و بدی ها و ستمگری هایی که یک دولتِ مستکبر با یک دولت مظلوم می تواند انجام دهد، انجام دادند؛ منابع را بردند، رژیم مستبد پهلوی را تقویت کردند، به مسؤولان ما اهانت کردند، به مردم اهانت کردند، کاپیتولاسیون را آوردند، حکومت های ملی را سرنگون کردند، و خیلی جنایات که واقعا اگر کسی بخواهد جنایات آمریکا را در طول مدّت تقریبا بیست وهفت، هشت سال قبل از انقلاب بنویسد، یقینا یک کتاب #قطور خواهد شد!
🗓۱۳۷۶/۱۰/۲۶
اندیشه ولایت
🌐روحانیت؛ عامل صلاحها و فسادها ۲۶ °هنوز هم سرگرمیهای علمی، بهانه ای است برای تکلیف گریزی!° 🔹روزی در
🌐روحانیّت؛ عامل صلاحها و فسادها ۲۷
°آیا هنوز منبرهای روحانیت دشمن را نگران می کند؟!°
🔹قبل از انقلاب هم من با محافل روشنفکریِ کشور، ارتباطات زیادی داشتم.
خیلی حرف ها می زدند؛ اما در یک محفل پنج نفری، ده نفری، و احیانا در یک نشست پنجاه نفری؛ همان جا هم دفن می شد و از بین می رفت! امّا وقتی امام حرفی میزد؛ وقتی یک روحانی موجّه حرفی می زد، ممکن بود سر آن روحانیْ بلای بزرگی بیاورند، اما چون با مردم مواجه بود، موج بر می داشت.
🔸لذا رژیمِ پهلوی، از خیلی از روشنفکرانِ آن زمان اصلا نمی ترسید و هیچ اهمیّتی هم نمی داد. می گفت هرچه می خواهند بگویند، بگویند؛ اثری نداشت!
🔸اما اگر یک روحانی در جلسه ای منبر می رفت و مطلبی را می گفت، ولو با چند واسطه به سیاست های آن رژیم ارتباط داشت، فورا او را دستگیر می کردند، فشار می آوردند، زندانی می کردند، ممنوع المنبر می کردند!
او چون در متن مردم بود، موج برمی داشت.
🗓۱۳۷۶/۹/۷
اندیشه ولایت
🌐امامِ تحريف نشده ۳۰ °فقه، پاسخگوی همه نیازها° 🔹امامِ بزرگوار، فقه شیعه را به سمت #فقه_حکومتی کشاند
اندیشه ولایت
🌐 اسلام ناب ۱۲ °خلأهای نظری° 🔹در میان کتب فقهی شیعه، بسیاری از مباحثی که مربوط به اداره کشورند- مثل
🌐اسلامِ ناب ۱۳
🔹اسلام به ملّت ها استقلال و آزادی می دهد؛ هم آزادی در محیطِ زندگی خودشان -آزادی از قدرت های دیکتاتور و مستبد، آزادی از #خرافات و #جهالتها، آزادی از تعصّبهای جاهلانه و کج فکری ها- و هم از کمندِ قدرت اقتصادی و فشار سیاسی استکبار.
🔹آن پیشرفتِ اقتصادی که فاصله بین طبقات مردم را زیاد کند، مورد نظر اسلام نیست.
🗓۱۳۷۸/۳/۱۲
اندیشه ولایت
🌐حکومت اسلامی ۱۷ °جایگاه احزاب در حکومت اسلامی° 🔹[احزاب سیاسی و ملّی] تا اینکه جمهوری اسلامی به وجو
🌐حکومت اسلامی ۱۸
°آرزوهای بیش از همّت…°
🔹با یک محاسبه منطقی، توقّعاتی را که می شود از این نظام، با موجودی ها و مشکلاتش داشت -که البتّه موجودی های گران قیمت و عظیمی است و مشکلاتش هم به نوبه خود، بسیار عظیم بوده است- بر روی صفحه ای بنویسید و بشمارید؛ دراین صورت یا باید عرض بکنم که همه آن توقعات، برآورده شده است؛ یا باید بگویم که از آن توقّعات چیز بیشتری هم برآورده شده است.
🔹می شود یک انتظارِ غیرمنطقی را مطرح کرد و گفت:"این انتظار برآورده نشده! " ولی واقعا این غیرمنطقی است!
🗓۱۳۷۰/۱۱/۳۰
اندیشه ولایت
🌐طاغوت؛ شرک جمعی ۲۲ °خفقان...° 🔹آن زمان، دولت ها می آمدند و می رفتند و اصلا مردم نمی فهمیدند! یک نخ
🌐طاغوت؛ شرک جمعی ۲۳
°نابودیِ استعدادها°
🔹دلیل بر اینکه #استعدادها را می کشتند، این بود که در طول صدسال از ورود اروپایی ها به این کشور تا سال شروعِ انقلاب -مثلا از حدود سالهای ۱۲۵۷ تا ۱۳۵۷هجری شمسی- یعنی اوّل در نیمه دوّم دوران قاجار، بعد هم در دوران پهلوی ها، در این کشور، علم، پیشرفت علمی، مغز متفکّر علمی و پدیده های گوناگون علمی دیده نشد؛ یعنی نگذاشتند!
🔸اگر آدمِ برجسته ای هم پیدا شد، جذب کردند، دزدیدند، جای دیگر بردند و از او استفاده کردند.
🔹در آن دورانی که همه دنیا چهار اَسبه به سمت پیروزی وبه سمت پیشرفت و تمدّن و نوسازی مادّی می رفت، کشور ما را در حال بدبختی نگه داشتند و به چیزهایی که برای یک ملّت سمّ است، سرگرم کردند.
🔸البتّه در دوره ای، به اصطلاح دانشگاه و مطبوعات و مجلس شورا هم داشتیم؛ امّا در اختیار دستگاه جبّاری بود که برای آن در درجه اوّل، منافع بیگانگان ومنافع مسؤولانِ آن روز کشور مطرح بود.
🗓۱۳۷۷/۹/۲۳
اندیشه ولایت
🌐تمدّن نوین اسلامی ۷ °عناصرِ تمدّن سازی° 🔹برای ایجاد یک تمدّن اسلامی، مانند هر تمدّن دیگر، دو عنصرِ
🌐تمدّن نوین اسلامی ۸
°راهی طولانی تا موفقیّت°
🔹ما در اوّل راهیم.
آن تصویری که از #جامعه_اسلامی در ذهن ماست، با وضع کنونیِ ما فاصله زیادی داریم.
ما توانستیم حصاری را بشکنیم و مانع را از سرِراهِ حرکتْ به سمتِ "دولت اسلامی و جامعه ی اسلامی ودنیای اسلامی" برداریم.
🔸آنچه را که می توانیم بین خودمان و خدا بگوییم، این است که ما #تلاش کردیم ومردمِ ما #صادقانه حرکت کردند و امام ما خوب رهبری کرد و خوب پیش برد؛ اما آنچه را که در اثنای این جاهلیّت مظلِم طی کردیم، نسبت به آنچه که بعدا باید طی کنیم، مطمئنا خیلی کم است.
🗓۱۳۷۰/۱۱/۱۴
اندیشه ولایت
🌐آزاداندیشی ۱ °رسالت روشنفکران صادق° 🔹از مسخ شدگانِ فرهنگ استعماری غرب، هیچ انتظاری نیست ! 🔹 امید
اندیشه ولایت
🌐آزاداندیشی ۲ 🔹معنایِ تحجّر، این است که از هر آنچه به صورتِ یک #باور، در ذهنِ انسان وارد شده، #بدون
🌐آزاداندیشی ۳
°تبیین°
🔹نگاهِ نو به مسائل نکردن؛ گذارنِ تاریخ و تحوّلِ فکرِ انسانها را ندیده گرفتن؛ تعالی و ترقّیِ فکر و اندیشه، و راههای زندگی را انکار کردن؛ این، تحجّر است!
🔹هر دانشی را که شما نگاه کنید، تعالی و پیشرفت آن دانش، فریادی علیه تحجّر است!
🗓۱۳۷۹/۷/۱۴
اندیشه ولایت
🌐طاغوت؛ شرک جمعی ۲۳ °نابودیِ استعدادها° 🔹دلیل بر اینکه #استعدادها را می کشتند، این بود که در طول صد
طاغوت،شرکِ جمعی ۲۴
°دانشگاهِ بی هویّت، دانشگاهِ پهلوی°
🔹تأثیرپذیری و تبعیّتِ بی چون و چرا از فرضیّه ها و نظریّه ها یِ رایج در غرب، آن هم نه فقط در علم و فناوری، بلکه حتّی در اخلاق و سیاست و هنر و رفتار و آداب زندگی، شاخصه اصلیِ دانشگاهی بود که نظامِ وابسته و فاسدِ پهلوی می پسندید و آن را برنامه ریزی و اجرا می کرد، و دانشگاه در برنامه ی کلان آن رژیم، باید جلودار حرکتِ ایران به سمت سلبِ هویّتِ اسلامی و ملی خویش میشد.
🔸انقلاب اسلامی، جهتگیریِ دانشگاه را یکسره دگرگون کرد و خودباوری، وابتکار، واستقلال، و پایبندی به #ارزشهای_اسلامی، و جهادِ علمی، و آزادی از اسارت و تبعیّت، را جهتِ اصلیِ آن قرار داد.
🗓۱۳۷۸/۳/۱۲
اندیشه ولایت
🌐تمدّن نوین اسلامی ۸ °راهی طولانی تا موفقیّت° 🔹ما در اوّل راهیم. آن تصویری که از #جامعه_اسلامی در
🌐تمدّن نوین اسلامی ۹
°انقلابیگریِ فانتزی، راه گشا نیست!°
🔹امام با پیام های خود، با بیان های خود، به معنای حقیقیِ کلمه، انسانها را #تربیت و تصحیح می کردند؛ هم تربیت #فکری، هم تربیت #روحی و #اخلاقی.
💥یک کادرِ برجسته و لایق، کسانی نیستند که لزوما درس مدیریت یا دوره علوم سیاسی را گذرانده باشند؛ کسانی هستند که هدف ها را خوب بفهمند، راه ها را خوب تشخیص دهند، بتوانند خوب تصمیم بگیرند وخوب اقدام کنند.
این، با تربیتهایِ مداوم انجام میگیرد.
این، کاری بود که به طور طبیعی در مجموعه امام و به وسیله آن بزرگوار انجام میشد؛ نه در کلاس درسِ بخصوصی، بلکه با برخوردها، بارفتارها، با پیام ها و با اِصلاحها...
🗓۱۳۷۷/۱۱/۱۳
♦️نیروی انقلابی در چالش ها و مبارزات واقعی و توسط ولی فقیه تربیت می شود، نه در کنگره و کنفرانس و خاله زنک بازیهای سیاسی و با آویزان شدن به روشنفکرنماها و روحانی نماها و اصول سوارها و کاسه لیسِ فلان رییس جمهورشدن و…و…