✳️طبری در زندان است/ قاسمزاده با وثیقه آزاد شده
🔹درپی انتشار اخباری در رابطه با پرونده اکبر طبری و بیژن قاسمزاده، خبرگزاری قوهقضاییه اعلام کرد که حکم طبری تایید شده و او اکنون در زندان در حال سپری کردن دوران محکومیت خود است.
🔹امروز تصاویر بیژن قاسمزاده که یکی از همدستان طبری است، در فضایمجازی منتشرشده. در این مورد هم گفته شده که دیوانعالی کشور پرونده این فرد را به شعبه صادرکننده جهت رفع نقص اعاده کرده و متهم تا اعلام نهایی نتیجه دادرسی فعلا با وثیقه آزاد است.
✳️وقتی هیچی از خودت نداری
دیروز رژه ارتش باکو به مناسبت سالگرد جنگ قره باغ انجام گرفت و در آن پرچم رژیم صهیونیستی به اهتزاز درآمد.
🔹 بی شک این اقدام پیام معنادار علی اف به ایران بوده و قصد دارد بگوید کدام مسیر را انتخاب کرده است.
🔺 البته بی شک او و دولتمردان جمهوری باکو باید دیر یا زود آماده پرداخت هزینه های بلند کردن پرچم اسرائیل باشد؛ در دکترین جدید امنیتی جمهوری اسلامی هیچ گونه مسامحه ای با حضور اسرائیل در مرزهای ایران نخواهد شد...
✍ تقوی نیا
✳️🔺نتانیاهو: آمریکا با تلاش اسرائیل از برجام خارج شد؛ یک ماه دیگر، ایران به مذاکره میرود تا به توافق هستهای بازگردد که این یک خطر وجودی برای امنیت اسرائیل است!
➕ همانطورکه خروج آمریکا از برجام برای ادامه زیاده خواهی هایشان و توسعهی آن به دیگر حوزه ها (موشکی و منطقهای)، آنهم بعد از تقسیم کار با اروپاییها (بمنظور پایبند نگه داشتن ایران به تعهداتش) و با سوءاستفاده از فضای شرطی شدهی کشورمان صورت گرفت، ابراز نگرانی امروز نتانیاهو برای بازگشت ایران به توافق هستهای و پذیرفتنِ مسئولیت خروج آمریکا از برجام نیز میتواند یک بازی هماهنگ و جنگ روانی برای دلخوش کردنِ ساده لوحان داخلی (همان جماعتی که چند سال تمام منتقدین برجام را به اسم همسویی با نتانیاهو مورد نوازش قرار میدادند)، کم کردن از میزان فشارها بر دولت جدید آمریکا برای بازگشت به برجام و همچنین کاهش سطح مطالبات کشورمان باشد!
#مهدی_قاسم_زاده
✳️بایدن وضعیت اضطراری ملی درقبال ایران را تمدید کرد
🔹رئیسجمهور آمریکا طی نامهای به کنگره این کشور «وضعیت اضطراری ملی» در قبال ایران را که در سال ۱۹۷۹ در پی اشغال لانه جاسوسی اعلام شد، به مدت یک سال دیگر تمدید کرد.
✳️چه کسانی یارانه 110 هزار تومانی میگیرند؟
دولت در طرح حمایتی خود همواره جامعه هدف را اقشار کمدرآمد اعلام کرده که شامل دهکهای اول تا پنجم میشود. این دهکها یارانه معیشتی بنزین را دریافت میکنند.
میتوان مشمولان یارانه 110 هزار تومانی را به چند دسته تقسیم کرد:
▫️افراد تحت پوشش کمیته امداد
▫️افراد تحت پوشش سازمان بهزیستی
▫️افراد بدون هیچ گونه بیمه
▫️روستاییان و عشایر
▫️افرادی که مجموع درآمد خانوارشان کمتر از حداقل حقوق وزارت کار باشد (یعنی کمتر از 2٫6 میلیون تومان باشد)
▫️افرادی که ملک و ماشین با قیمت بالا نداشته باشند
▫️یارانهبگیران نقدی و معیشتی
اگر قرار باشد که همزمان با حذف ارز 4200 تومانی، یارانه نقدی 110 هزار تومانی پرداخت شود، میتوان گفت احتمالا یارانه نقدی جدید از دی ماه پرداخت شود
✳️چه کسانی مخالف واکسن هستند؟
مخالفان واکسن سه دسته اند
۱) بعضی صادقانه و با دلایل علمی و پزشکی نظراتی دارند و منطقی حرفشان را میزنند اهل جوسازی و جنجال نیستند و این مخالفت امری معقول و طبیعی در همه رشته ها حتی فقه و علوم دیگر هم هست.
۲) عده ای مغرض و فتنه گر هستند و نیت سوء دارند، همونهایی که وقتی واکسن کم بود باز دنبال فتنه بودند. اینها با اصل نظام و مردم مخالفند
۳) گروهی واقعا جاهل و بی بصیرت افتاده اند وسط، نه منطق دارند و نه اهل تبعیت هستند بهترین روش اطاعت از رهبر است رهبر واکسن زد ماهم زدیم
وقتی نظام تصمیم بر واکسیناسیون گرفت، مخالفت و جنجال غیر منطقی بر خلاف مصالح نظام است.
💢حمله سایبری به سامانه سوخت یک عملیات ترکیبی چهارمرحلهای بود
🔹🔸سردار «غلامرضا جلالی» رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور:
♦عملیات دشمن در ماجرای حمله سایبری به سامانه سوخت یک عملیات ترکیبی چهارمرحلهای بود.
♦مرحله اول حمله سایبری به سامانه با تکیه بر ضعفهای این سیستم بود؛ مرحله دوم عملیات اختلال در سوخترسانی به مردم بود.
♦مرحله سوم تلاش برای برانگیخته کردن مردم در پی این حادثه با استفاده از رسانههای دشمن بود؛ مرحله آخر هم این بود که مردم را به آشوب و اغتشاش بکشانند.
♦در این عملیات فقط مرحله اول با موفقیت انجام شد، اما ظرف ۳-۴ ساعت سوخترسانی به مردم انجام شد.
✳️با این پروپاگاندا آب به آسیاب دشمن نریزید!
جعفر بلوری
۱- هجمهها علیه دولت سید ابراهیم رئیسی که ۱۰۰ روزی است روی کار آمده «شدید» است. شاید عدهای ندانند اما، این هجمهها حتی، پیش از آغاز به کار دولت سیزدهم شروع شده بود! وقتی نتایج انتخابات اعلام و پیروزی ایشان قطعی شد، رسانههای جریانی که خود را «اصلاحطلب» مینامند، با یک چرخش آشکار، و با رویکردی متفاوت با رویکرد ۸ ساله شان، شروع به کار کردند. از «گرانیها» گله کردند. نوشتند، خرید خودرو و مسکن تبدیل به رویا شده، از افزایش بیکاریها گفتند و از بروز پدیدههایی مثل، «اجاره پشتبام» و «رواج کانکسنشینی» گزارش تهیه کردند. گویی این تحولات تأسفبار اجتماعی و اقتصادیِ حاصل از مدیریتِ شکستِ خورده لیبرالها، طی همین چند ساعتی به وجود آمدهاند که دولت رئیسی به قدرت رسیده! به قول حاج حسین، آقای رئیسی با آمدن خود، این طیف را که «لال» بودند شفا و زبانشان را باز کرد! ما همان ۱۰۰ روز پیش، با مشاهده این رویکرد پیشبینی کرده بودیم که، ایشان سالهای بسیار سختی پیش رو خواهد داشت. بهبود شرایطی که طی ۸ سال سوء مدیریت ایجاد شده، به هماناندازه سخت است که، کار کردن در میان این همه هجمه و پروپاگاندای رسانهای.
۲- وقتی اوضاع اقتصادی کشوری خوب نیست و به معنای واقعی کلمه، مدیری زمین سوخته تحویل گرفته، «عقل جمعی» حکم میکند، به کمک آن مدیر باید رفت و با نقد مشفقانه و ارائه راهکارهای کارشناسی به او کمک کرد. در هیچ جای دنیا و در هیچ درسی از علوم سیاسی نیامده که میتوان با هوچیگری، دروغ، تهمت، پروپاگاندا و تبلیغِ راهی که قبلا امتحان شده و شکست خورده، اوضاع را سر و سامان داد. اینکه با یک تیم رسانهای، عزم خود را برای تخریب جزم و مثلا، کلمه به کلمه اظهارات مسئولی را «آنالیز» کنیم تا اگر در جایی به جای فتحه، کسره به کار برده بود را پیدا و آن را در بوق و کرنا کنیم یا امیدی را که در مردم به وجود آمده را هدف قرار دهیم، اوضاع بهبود نخواهد یافت. اینکه خود، کارنامه قطوری در دادن مسئولیتهای مختلف به جاسوسان و دامادها داشته باشیم، اما انتصاب نشدن! یک داماد را آنقدر برجسته کنیم که تصور شود، تمام مسئولین کشور، با رانت و پارتی روی کار آمدهاند هم، اوضاع سر و سامان نخواهد گرفت. اینکه «چرا مدعیان اصلاحات و عاملان وضع موجود دوست ندارند اوضاع سرو سامان یابد» را در دو بند بعدی توضیح خواهیم داد.
۳- بر اساس نتایج نظرسنجی که اخیرا، مؤسسه «گالوپ» از مردم ایران انجام داد، ۷۲ درصد مردم از عملکرد آقای رئیسی راضیاند و آن را تایید میکنند. این نظرسنجی که سه هفته پس از روی کار آمدن آقای رئیسی صورت گرفته، به این نکته مهم هماشاره کرده بود که، ۱۴ درصد از مردم به دلیل شیوع کرونا، در انتخابات اخیر ریاستجمهوری ایران شرکت نکردند. میزان مشارکت در سیزدهمین انتخابات ریاستجمهوری ایران حدود ۴۹ درصد اعلام شد. این یعنی، اگر کرونا نبود، میزان مشارکت ۶۳ درصد بود. مشارکت ۶۳ درصدی در انتخابات، با توجه به بلایی که طیف مدعی اصلاحات در این ۸ سال بر سر اقتصاد و معیشت مردم آوردند، شبیه به معجزه است. ریشه عصبانیت لااقل بخشی از این طیف از آقای رئیسی، دقیقا به همین نکته باز میگردد: مردم امیدوار شدهاند. باید به امیدشان حمله کرد!
۴- پیروزی آقای رئیسی، پیروزی جریان انقلابی و بازگشت کشور به ریل انقلاب است. مسئلهای که، فلسفه و ماهیتِ وجودیِ برخی جریانهای سیاسی در ایران، مخالفت و مقابله با آن به هر قیمت ممکن است. نتیجه طبیعیِ افزایش امید به جریان انقلابی، کاسته شدن از اقبال مردم به جریان مقابل آن است و آنها از همین رو به وحشت افتادهاند. بنابر این، یک راهحل برای طیف غربگرا میماند: «هجمه همهجانبه به امید مردم و جلوگیری از موفقیت دولت سیزدهم». این طیف تمام تلاش خود را کردند تا نتایج نظرسنجی موسسه گالوپ را مخدوش جلوه دهند! راز این همه تخریب در همین نگرانیشان است. اگر طی ۸ سالی که در قدرت بودند در اتاقهای فکرشان، به این نتیجه رسیده بودند که، با به گروگان گرفتن معیشت مردم و تشویق آمریکا به تحریم کشورشان، میتوان نظام را مجبور به دادن امتیاز به غرب کرد، اکنون نیز به این نتیجه رسیدهاند که، با بهبود شرایط اقتصادی مردم، فاتحهشان خوانده است. اینکه نمیخواهند اوضاع اقتصادی مردم سرو سامان بگیرد را باور نمیکنید! به کتاب خاطرات اوباما درباره آشوبهای سال ۸۸، به گزارش لسآنجلس تایمز در مهرماه سال ۸۸ و اظهارات «جانهانا»، به اظهارات خانم فائزه هاشمی عضو مرکزیت کارگزاران در گفتگو با انصاف نیوز، به سرمقاله مجله صدا، ارگان حزب اتحاد ملت (مشارکت سابق) درباره دیدار ترامپ با رئیسجمهور صربستان و... حتما سری بزنید...
۵- آواربرداری از ۸ سال ویرانی به همان اندازه سخت و سنگین و وقتگیر است که، کار کردن در میان این همه هجمه و تخریب و حاشیه سازی. سری به روزنامهه
ایشان بزنید. به تیترها و صفحات مختلفشان نگاه کنید. بیانیههایشان را بخوانید. تماما راجع به سختی معیشت مردم است، بدون کوچکترین اشارهای به عاملان این سختی! بعضا حتی صفحات سرگرمی و ورزششان هم سیاه است. مملو از اخبار راست و دروغِ سیاه با هدف بیاعتبار کردن دولتی که فقط ۱۰۰ روز است روی کار آمده و هجمهها، اجازه فعالیت راحت به آن را نمیدهد!
۶- نمیگوییم این دولت، بینقص است. مثل همه دولتها نقصهایی دارد. میگوییم، به این دولت که مردم به آن امید بستهاند، فرصت دهید. میگوییم با چنین میراثی، قویترین دولتها هم نمیتوانند طی چند سال، اوضاع را راست و ریست کنند، چه رسد به چند ماه آن هم در میان این همه هجمه و نامردی. نمیگوییم دولت را نباید نقد کرد. حتما باید نقد کرد و هشدار داد. نشان به آن نشان که ما ۸ سال تمام هشدار دادیم و اشتباهات دولت آقای روحانی را نقد و اقدامات هرچند کم، اما مثبت آن را عکس یکِ روزنامهمان کردیم. به هشدارها توجهی نشد. دلیل درستی آن نقدها، وضعیتی است که امروز در آنیم. وضعیت امروز سالها پیش، پیشبینی شده و هشدارهای لازم داده شده بود، اما چه کنیم که منتقدان به جهنم حواله میشدند!
۷- توسعه (اینجا اقتصادی)، فقط با برنامهریزیهای اقتصادی و برخی توسعههای سیاسی و فرهنگی و مطالعات تاریخی نیست که، صورت میگیرد. توسعه، در بستر نقد کارشناسانه، هشدارهای دلسوزانه و در فضای سالم و آرام رسانهای و روانی سریعتر صورت خواهد گرفت. شما یک کارشناس یا جامعهشناس توسعه را نمیتوانید پیدا کنید که گفته باشد، با به هم ریختن روح و روان جامعه و بمباران افکار عمومی با اخبار دروغ و زرد، میتوان، به اقتصاد کشور رونق داد. علیه این کشور به اندازه کافی هجمه رسانهای و مسموم خارجی صورت میگیرد. در کنار دیدار با چهرههای پوزیسیون و به اصطلاح اپوزیسیون! باید جلوی پروپاگاندای داخلی را هم گرفت و به کسانی که طی ۸ سال گذشته اینهمه مشکلات را بر سر مردم آوار کردهاند اجازه نداد با سیاهنماییها و دروغپردازیهای خود راه گذشته را دنبال کرده و باز هم آب به آسیاب دشمن بریزند.
✳️حادثه 21 آبان چه بود؟
ده سال پیش در ٢١ آبان ماه سال ١٣٩٠ بود که تهران و حومه تهران با صدای مهیبی لرزید. لرزش انفجار در بیشتر شهرهای استانهای تهران و البرز احساس شد.
مرکز صدا متعلق به انفجاری در حوالی کرج و ملارد بود. طولی نکشید که در همهجا این خبر پخش شد: سردار حسن طهرانی مقدم رئیس سازمان خودکفایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بههمراه چند تن از پاسداران در پادگان شهید مدرس و بر اثر انفجار زاغه مهمات به شهادت رسیدند.
وقتی خبر شهادتش در رسانهها منتشر شد، نام او برای عموم مردم ناآشنا بود. اما درجه و مسئولیتش نشان از سالها تجربه در سپاه پاسداران را میداد، سرداری که فقط فهرست فعالیتها، سِمتها و افتخاراتش طولانی و شگفتانگیز است.
وقتی رسانهها شروع کردند از سوابق درخشان او سخن بگویند، کمکم همه فهمیدند چه شخصیتی در این حادثه دردناک به شهادت رسیده است، کسی که اصرار داشت تا در گمنامی و ناآشنایی کار کند و مجموعهای بهنام جهاد خودکفایی سپاه را فرماندهی میکرد، و در واقع بخش عظیمی از افتخارات موشکی جمهوری اسلامی به نام او زنده است.
پدر موشکی ایران ۶ آبان ١٣٣٨ در محله سرچشمه تهران متولد شد. در ٢١ سالگی در اطلاعات سپاه، مشغول به فعالیت شد. بعد از عملیات ثامن الائمه(ع)، متوجه ضعف آتش پشتیبانی خودی مستقر در خطوط مقدم جنگ شد. در پاییز ١٣۶٠ طرح ساماندهی آتش پشتیبانی (خمپارهاندازها) را بهصورت سنجیده و مدون تقدیم حسن باقری کرد.
آبان سال ١٣۶٢ مأموریت راهاندازی و سازماندهی "فرماندهی موشکی زمین به زمین سپاه" به ایشان محول شد و به این ترتیب ٢١ اسفندماه ١٣۶٣ اولین موشک ایران به کرکوک شلیک شد.
پس از صدور فرمان تاریخی امام(ره) مبنی بر تشکیل نیروهای سهگانه سپاه پاسداران، شهید مقدم در سال ١٣۶۴ به سِمت فرماندهی موشکی نیروی هوایی سپاه منصوب شد. عمده کارهای تحقیقاتی ساخت موشک «شهاب3» را شهید مقدم انجام داده بود.
او در اول مهر سال ٨۴ بهعنوان جانشین سردار علی زاهدی در نیروی هوایی سپاه پاسداران منصوب شد و در آذرماه سال ٨۵ بهعنوان مشاور فرماندهکل سپاه در امور موشکی و رئیس سازمان خودکفایی سپاه انتخاب شد.
✳️حذف ارز 4200 تومانی، نه و آری!
🔹حذف ارز 4200تومانی، هم ضرورت دارد و هم بدون تامین الزامات آن، نقض غرض است.
♦️گفتن اینکه 60 میلیارد دلار در 3 سال هدر رفت اما گرانی مهار نشد و رانت چند صد هزار میلیاردی را برای رانت خواران فراهم کرد، کفایت نمی کند.
🔹شرط حذف یارانه پنهان، ارائه یارانه هدفمند صرفا به دهک های واقعا نیازمند است و پیش نیاز چنین کاری، شناسایی دهک ها و خانواده هاست.
♦️ضمنا پیشاپیش باید راه بهانه جویی و آثار روانی چنان کاری در ایجاد تورم جدید هم بسته شده باشد.
🔹حذف رانت از ارز دولتی، اقدام درستی است؛ اما ذیل اصلاحات اقتصادی کلان تر (از جمله هدفمند سازی پرداخت یارانه، اصلاح نظام های مالیاتی و بانکی، اصلاح ساختار بودجه شرکت های دولتی، نظام توزیع، بهرهوری، و تقویت پول ملی) می گنجد.
♦️این اصلاحات، کل به هم پیوسته است و باید ذیل راهبرد کلان اجرایی شود؛ و گرنه ابتر می ماند یا حتی به نقض غرض منجر می شود.
🔹حکایت برخی اتفاقات که در سه دهه گذشته به نام اصلاحات اقتصادی رخ داد، حکایت آن دو نفری بود که یکی زمین را می کند و خاکش را خالی می کرد، و دومی همان خاک ها را داخل گودال می ریخت! نفر سومی هم بود که باید لوله را کار می گذاشت اما سر کار نیامده بود.
♦️برخی بحران های اقتصادی و اجتماعی در دولت های مدعی سازندگی و اصلاحات و اعتدال ( و تا حدودی دولت مدعی عدالت و مهرورزی)، به دلیل همین عدم تمهید مقدمات رخ داد. البته سهم لیبرال ها و کاپیتالیست ها و اشرافیت سیاسی، در این بحران سازی منحصر به فرد است.
🔹همان ها در دوره دولت نهم، به جای این که از هدفمند سازی یارانه ها حمایت کنند، چنان غوغای سیاسی و رسانه ای به راه انداختند که دولت منفعل شد و یارانه 45 هزار تومانی را علی السویه به همه اختصاص داد و همان رویه غلط بعد از گذشت بیش از یک دهه، همچنان برقرار است!
♦️تلخ و گزنده این که وقتی کارشناسان در دولت سابق خواستار شناسایی دهک های برخوردار و حذف یارانه آنها شدند، مدیران ارشد دولت گفتند ما به حساب و زندگی افراد سرک نمی کشیم!
محمد ایمانی
✳️👆بانک جهانی: اقتصاد ایران در سال جاری ۲.۱ درصد رشد خواهد کرد
🔹آخرین گزارش بانک جهانی درباره اوضاع اقتصادی کشورهای غرب آسیا و شمال آفریقا نشان میدهد رشد اقتصادی کشورمان برای سال جاری ٢.١ درصد پیشبینی شده است.
🔹طبق گزارش بانک جهانی، اقتصاد منطقه رشد نامتوازنی را برای سال جاری و همزمان با بهبود متفاوت اوضاع در آن در دوران عبور از شیوع کرونا تجربه خواهند کرد، اما ایران رشد ۲.۱ درصدی خواهد داشت که نسبت به سال گذشته عملکرد خوبی به شمار میرود....
✳️دولت چرا با برهم زنندگان آرامش روانی جامعه برخورد نمیکند؟!!
کانالهای تلگرامی و پیج های اینستاگرامی وابسته به دلالهای ارز شروع به جوسازی کاذب گسترده جهت بالابردن قیمت ارز،کرده اند...
درحالیکه امروز جمعه همه بازارها تعطیل هست این دلال های ..... درحال تهییج یک عده عوام برای خرید دلار هستند
وزارت اطلاعات و ارتباطات چرا کاری نمیکنند؟👉
درحالیکه خبرهایی از صادرات ۵۵ میلیارد دلاری ازاول سال درچندروز اخیر شنیده شد
ودرکنارآن خبر حذف ارز ۴۲۰۰ که باعث افزایش ذخایر ارزی دولت خواهد شد و نیز خبرهایی مبنی بر آزادسازی برخی از منابع ارزی ایران شنیده میشود... جوسازی دلالین ارز براساس جوسازی های روانی و ارتباط دادن آن به مذکرات هسته ای
اصلا قابل پذیرش نیست دولت با تمام قدرت وباقاطعیت تمام برخورد بااین برهم زنندگان بازار ارز را شروع کند.
✳️افزایش قیمت خودرو لغو نشد، به ستاد تنظیم بازار سپرده شده
🔷سیدرضا فاطمیامین، وزیر صمت با تاکید بر حمایت همه جانبه دولت از صنایع خودروسازی کشور اظهار کرد: سودآوری این صنعت برای دولت سیزدهم اولویت ویژهای دارد و ما با تمام توان این هدف را پیگیری میکنیم.
🔷یکی از اهداف اصلی که این وزارتخانه با همکاری دیگر دستگاهها و اهتمام خودروسازان کشور پیگیری میکند، افزایش تیراژ و تولید خودرو است.
🔷وزیر صمت با اشاره به اخباری که درباره تعیین قیمت خودروها در روزهای اخیر منتشر شده است، افزود: بررسی قیمت گذاری خودروها به ستاد تنظیم بازار سپرده شده و این ستاد درباره این موضوع تصمیم گیری خواهد کرد.
✳️رئیس سابق ستاد ارتش رژیم صهیونیستی؛ ما توانایی رویارویی با ایران را نداریم و ایران کشوری قدرتمند است!
🔹عبدالباری عطوان، تحلیلگر جهان عرب ضمن اشاره به اعترافات اخیر مسئولان اسرائیلی گفت:
🔹"اسرائیل در وحشت به سر می برد، اسرائیل مانور نظامی برگزار کرده و خود را برای جنگ طولانی مدت و زندگی در پناهگاه های بدون آب و برق آماده کرده است؛ ایران امروز کشوری هسته ای و موشکی قدرتمند است و تمام هم پیمانان ایران به موشک مجهز شده اند"
✳️ارز 4200 تومانی تا پایان سال برای دارو و گندم تأمین میشود.
محسن زنگنه، عضو کمیسیون بودجه مجلس:
دولت ممکن است مجبور شود برخی کالاهای مشمول ارز 4200 را از شمول آن خارج کند البته در مورد گندم و دارو قطعی است که تا پایان سال، ارز 4200 به آنها تعلق میگیرد.
بر اساس لایحه جدید که امروز در سامانه بارگذاری شده دولت تقاضا کرده 4.6 میلیارد دلار دیگر با مجوز مجلس در اختیار دولت قرار بگیرد تا دولت بتواند تا پایان سال آن را با ارز ترجیحی به فروش برساند تا از این محل بتواند دارو، تجهیزات پزشکی، گندم و نهادههای دامی را تأمین کند.
✳️نازیباکلام!
«صادق زیباکلام» فعال سیاسی اصلاحطلب، در پستی اینستاگرامی در واکنش به شروط وزارت خارجه برای مذاکره با آمریکا، نوشت: «من نمیدانم چرا جنابِ خطیبزاده سخنگویِ محترمِ وزارتِ خارجه اینقدر با غربیها رودربایستی دارند. ایران چهار شرطِ اصلی داشت برایِ بازگشتِ مجدد به مذاکراتِ برجام در وین. امّا ایشان فقط سه تا از شروط را اعلام کردند: ابرازِ ندامت و عذرخواهی آمریکا برای خروج از برجام، لغوِ همه تحریمها و ضمانت خارج نشدن از برجام. شرط چهارم، که جو بایدن میبایستی دو دور کولی دور میدان آزادی به جناب آقای رئیسی بدهند را ذکر نکردند». چرا زیباکلام ِ استاد دانشگاه، نه كلامش زیبنده منافع ملي و نه محتواي قلم و صحبتش در تراز كُرسي دانشگاه نظام جمهوري اسلامي است؟!
👈گزارههای تحليلي:
به همان اندازه كه منافع ملي، گمشده مواضع صادق زیباکلام است؛ آمريكا هراسي و گاهي آمريكا پرستي کلیدواژههای محتواهاي وي را تشکیل میدهد؛ او در واكنش به تحقیر قدرت دریایی آمریکا توسط نيروي دريايي سپاه، طی توییتی نوشت:
✅«من باور دارم که یک قایق سپاه، ناو اینترپرایز با پنج هزار تفنگدار، دهها فروند طیاره و هلیکوپتر نظامی، شماری کشتیهای جنگی اسکورت را از خلیجفارس فراری داده. سؤالم این است که این پیروزی افتخارآفرین چه کمکی به ایجاد اشتغال، مهار تورم، پایین آمدن قیمت دلار، ارزان شدن گوشت، نانوآب میکند!».
زماني كه همه پرچم افتخار ساخت واكسن ايراني را بالا میبردند و خوشحالي میکردند، در صفحه توییتر خود نوشت:
✅«به نظر شما کشوری که نتوانسته در زمینه تولید یک دوچرخه ساده بچگانه، صادراتی داشته باشد و بعد از شصت سال عصاره صنعت خودروسازیاش، پراید و پیکان است، چگونه ممکن است در زمینه تولید واکسن کرونا تبدیل به یک تولیدکننده بینالمللی شود؟».
وي در آذرماه سال گذشته در واكنش به مصوبه رفع فوری تحریمها که در مجلس به تصویب رسید، نوشت:
✅«مجلس طرحی را با قید دوفوریت به تصویب رساند که خلاصه آن توقف همکاری با برجام، خروج از پروتکل الحاقی، قطع احتمالی رابطه با آژانس و بالاخره احتمال گرفتار شدن ایران ذیل بند ۷ منشور است؛ یعنی شورای امنیت میتواند مجوز حمله نظامی به ایران را صادر کند».
در اواخر زمامداري ترامپ در مصاحبه با روزنامه شرق نیز گفت:
✅ «اگر با ترامپ به توافق نرسیم، حتی ممکن است تنش نظامی بین ایران و آمریکا به وجود بیاید. خدای نکرده اگر جنگ شود، همین شرایط هم که وجود دارد، از بین میرود».
وی در واکنش به قرارداد 25 ساله ايران و چين، با نگاه سلبي نوشت:
✅«دلیل اصلی حساسیت و مخالفت بسیاری از ایرانیان با توافق با چین بازمیگردد به بیاعتمادی به پکن. مشابه همان بیاعتمادی البته به روسها هم هست. برخلاف بسیاری از مسئولینمان که مرید و سرسپرده روسها و چینیها شدهاند، ایرانیان تحصیلکردهتر نه به چین و نه به روسیه اعتمادی ندارند!».
✅نكته پاياني:
تأسف قابلتأمل و دردناك آنجاست كه درس انقلاب اسلامي گاهي توسط همين كساني تدريس و نگاشته میشود كه بر دستاوردهاي کمنظیر آن خط بطلان و ناباورانه میکشند. فرمايشات مقام معظم رهبري در اين باب بسيار راهگشاست: «اینکه استاد ما در داخل کلاس دل دانشجو را خالی کند و مدام بگوید «شما کوچکید، شما حقیرید، شما عقبماندهاید» خیانت است؛ این بیتعارف خیانت است... خیلی باید مراقب باشید محیط دانشگاه یک جایگاهی نشود برای واگرایی از انقلاب و مفاهیم انقلاب و ارزشهای انقلاب... این جزو الزامات حتمی است... این گرایشها قابلتأیید نیست، قابل حمایت نیست. گرایشهایی وجود دارد که کشور را به سمت وابستگی سوق میدهد، باید با اینها همراهی نکرد».
✍#حسين_عباسيان
✳️پشت پرده انفجارهای اخیر در مناطق شیعهنشین افغانستان چه کسی قرار دارد؟
در سال ۱۴۰۰ ه. ش رفتهرفته، این حقیقت که تفاوتی اساسی و تقابلی جدی میان طالبان و داعش برقرار است، در میان اهل اندیشه و تحلیل در ایران و جهان بهعنوان یک امر مسجل روشن شد. اما هرازگاهی این زمزمه بلند میشود که بخشی از طالبان که بیش از سایر بخشهای آن اهل نظامیگری است و گردانهای نظامی متعدد آن ازجمله گردانهای انتحاریِ آن، در طول جنگ با آمریکا کاملاً معروف شده -و به همین سبب رهبران آن در لیست پاداشهای میلیون دلاری FBI قرارگرفتهاند- برخلاف سایر بخشهای طالبان به داعش نزدیک است.
این زمزمهها پس از انفجار تروریستی در مساجد شیعیان در دو شهر قندوز و قندهار (در ۱۶ مهر ۱۴۰۰ و ۲۳ مهر ۱۴۰۰) و شهادت صدها نمازگزار بیگناه بیشازپیش شنیده شد و برخی شیطنتهای رسانهای نیز در این میان مزید بر علت شده است تا ذهنیت مردم اهل پیگیری اخبار و حوادث افغانستان در مورد شبکه حقانی کاملاً مشوّش گردد. پخش یکصدای مبهم و بینامونشان و انتساب آن به حقانی ها (ابتدا به جلالالدین حقانی و سپس سراجالدین حقانی) ازجمله همین شیطنتها است که در ماههای شهریور و مهر ۱۴۰۰ در فضای مجازی ایران صورت گرفت و هنوز هم در آبان ماه ادامه دارد. اما برای درک بهتر حقایق بایستی به معرفی دقیقتر و علمی شبکه حقانی پرداخت تا بتوان تعامل یا تقابل آن با داعش را بررسی کرد...
...
یکی از مهمترین حملاتی که کمتر به آن پرداختهشده است حمله یکی از یگانهای نظامی برخاسته از این شبکه یعنی «واحد کماندویی ۳۱۳ بدری» به مقر شرکت امنیتی G۴S در نوامبر ۲۰۱۸ است. G۴S یک شرکت امنیتی بهظاهر انگلیسی و معروف به صهیونیستی بودن است که ضربه به آنیک اتفاق مهم امنیتی در افغانستان بود. همچنین بخش دیگری از واحدهای نظامی نخبه طالبان که به نحوی از دل شبکه حقانی برخاسته است، یعنی یگان سرخ در جنگ سخت با داعش خراسان موفق شد شهر درزاب ولایت جوزجان را از داعش باز پس بگیرد.... بخش اعظم درگیری میان طالبان و داعش در ننگرهار و کنر و خوست و دیگر مناطق شرقی رخداده و در این مناطق نیروی نظامی طالبان، تماماً یا عمدتاً از شبکه حقانی است و این بدین معنا است که همین بخش از طالبان بیشترین درگیری نظامی با داعش را داشته و دارد. آزادسازی درزاب در سال ۲۰۱۸ از چنگ داعش خراسان نیز توسط یگان سرخ طالبان صورت پذیرفت و این یگان نیز برخاسته از دل شبکه حقانی هستند. دیگر یگانهای ویژه و کماندویی طالبان نظیر یگان کماندویی ۳۱۳ بدری هم برخاسته از دل شبکه حقانی است و همین یگانها هستند که بهصورت ویژه و ضربتی در کابل و دیگر نقاط کشور مشغول درگیری با داعش هستند و مولوی حمدالله مخلص فرمانده نیروی ویژه اعزامی طالبان برای دفع حمله داعش از بیمارستان چهارصد تختخوابی کابل نیز در ۱۱ آبان ۱۴۰۰ توسط داعشیها در این بیمارستان کشته شد.
مجموعهای از حملات انتحاری به اهداف نظامیِ آمریکایی، انگلیسی (شرکت امنیتی انگلیسی G۴S که به صهیونیستی بودن معروف است) و ارتش افغانستان، نبایستی ما را دچار خطای تحلیل کند و همچون آمریکاییها چنین حملاتی را با حملات ضدمردمی داعش یکسان بپنداریم و بر آن اساس به قضاوتی نادرست در مورد شبکه حقانی برسیم. در حقیقت ما بایستی فارغ از اینکه بخواهیم این شبکه را کاملاً قضاوت کنیم و وجوه مثبت یا منفی آن را برشماریم اما مراقب دامچاله های غربی در توصیف جریانها باشیم و به واگویه ادبیات تولیدشده توسط آنها نپردازیم. اگر دولت آمریکا برای سراجالدین حقانی که اکنون وزیر کشور افغانستان است ۱۰ میلیون دلار جایزه تعیین کرده است، این به معنی آن نیست که ما نیز وی را فردی مخرب تصور کنیم، بلکه ما باید ارزیابی خودمان را –مبنی بر اطلاعات دقیق و اصول و ارزشها و هنجارهای خودمان- داشته باشیم.
اما سخن آخر اینکه داعش خراسان در کنار دیگر عوامل آشوبناک کردن محیط در افغانستان، بهترین سرمایه آمریکا برای زمینهسازی جهت بازگشت ناتو به این کشور خسته از جنگ هستند و بایستی دلسوزان ملت افغان از تمام ظرفیتها برای خنثیسازی آن استفاده کنند. گفتنی است بهموازات افزایش حملات داعش خراسان در افغانستان شاهد افزایش حملات داعش در عراق هستیم و بیانیه داعش مبنی بر هدف قرار دادن شیعیان از بغداد تا کابل را باید در یک طرح واحد و با پشتیبانی عملیاتی واحد تحلیل کرد.
✳️ماجرای بدهی ۵۳۰ هزار میلیاردی روحانی برای آقای رئیسی چیست؟
در دو ماه ابتدایی دولتی سیزدهم، ۱۱ هزار میلیارد تومان اوراق منتشر شده، این درحالی است که ۲۰ هزار میلیارد تومان بازپرداخت اصل و سود اوراق انجام شده است.
این بررسی تطبیقی نشان میدهد فعلا به انتشار اوراق برای رفع کسری بودجه تمرکز نشده است.
هماکنون ماهانه فقط ۱۰ هزار میلیارد تومان بازپرداخت اوراق فروخته شده در دولت قبل بر عهده دولت جدید است که تا سال ۱۴۰۵ بازپرداخت حدود ۵۳۴ هزار میلیارد تومان اصل و سود این اوراق بر عهده دولت است.
✳️ ماجرای بدهی ۵۳۰هزار میلیاردی دولت روحانی
🔹بررسی آمارهای رسمی نشان می دهد، در دو ماه ابتدایی دولتی سیزدهم، ۱۱ هزار میلیارد تومان اوراق منتشر شده، این درحالی است که ۲۰ هزار میلیارد تومان بازپرداخت اصل و سود اوراق انجام شده است.
🔹این بررسی تطبیقی نشان می دهد فعلا به انتشار اوراق برای رفع کسری بودجه تمرکز نشده است.
🔸هماکنون ماهانه فقط ۱۰هزار میلیارد تومان بازپرداخت اوراق فروخته شده در دولت قبل بر عهده دولت جدید است که تا سال ۱۴۰۵ بازپرداخت حدود ۵۳۴هزار میلیارد تومان اصل و سود این اوراق بر عهده دولت است.
🔹دولت قبل در هشت سال عملکرد خود مجموع بدهی به سیستم بانکی، صندوق توسعه ملی و سازمان تامین اجتماعی را به شدت افزایش داد و در واقع بودجه سنواتی را با ایجاد بدهی پیاده کرد.
🔸جزئیاتی از آمارهای بدهی دولت دوازدهم
بر این اساس بدهی بخش دولتی به سیستم بانکی کشور از خرداد ۱۳۹۲ تا تا خرداد ۱۴۰۰ حدود ۵۵۰ هزار میلیارد تومان افزایش یافته است.
🔹 از سوی دیگر بدهی به جامانده از دولت قبل به صندوق توسعه ملی میلیاردها دلار برآورد شده است. بدهی دولت به تامین اجتماعی در پایان دولت قبل چند صد هزار میلیارد تومان بوده است. فقط وزارت نیرو در ابتدای دولت جدید، ۵۳هزار میلیارد تومان بدهی به پیمانکاران داشت.
🔸باید به این نکته توجه داشت که افزایش حقوقها بدون منابع در دولت قبل، تعهدات فراوانی برای دولت جدید ایجاد کرد.
🔹دولت قبل با خلق پول گسترده اقدام به تامین مصارف جاری خود کرد در حالی که با هر خلق پولی که انجام می شود عملا تعدادی از هموطنانمان به زیر خط فقر فرستاده میشوند.
🔸نکته جالب توجه اینکه بر اساس اعلام رسمی مدیران اقتصادی کشور، در دولت سیزدهم تاکنون دولت خلق پولی نداشته است.
🔹بر اساس تازه ترین موضع گیری مدیران ارشد دولت، هدف گذاری جدید برای سیستم بانکی جلوگیری از خلق پول بانکهاست. البته شاید یک دلیل دیگر که از بانک مرکزی استقراض نشده این بود که دولت قبل تا پایان کارش سقف قانونی ۳درصد استقراض را پر کرده بود و دولت سیزدهم تمایلی به دور زدن قانون نداشت، چراکه در این دولت اعتقادی هم به خلق پول وجود ندارد.
✳️مجسمه های وقاحت
و توهین به شعور ملت
🔹روزنامه اعتماد به طعنه تیتر زده؛ "دلار 4200 تومانی، استخوانی در گلوی دولت". بله "ارز جهانگیری"! استخوان در گلوی دولت و پیش از آن، در گلوی ملت است.
♦️کاش روزنامه آقای حضرتی (رفیق فابریک شهرام جزایری) شهامت داشت و می نوشت که چگونه سه سال قبل، سوء تدبیر دولت مدعی اصلاحات و اعتدال را بزک کردند؛ تصمیم مصیبت باری که حاصل آن بر باد دادن 60 میلیارد دلار بود. در مقابل بیش از پانصد هزار میلیارد تومان رانت برای رانت خواران فراهم کردند.
🔹کاش صداقت داشتند و می نوشتند که سه سال قبل وقتی دولت روحانی، قیمت 4200 تومان را تعیین کرد -و حال آن که در بازار به چهار تا پنج برابر آن نزدیک می شد- نشریات اصلاح طلب چگونه از معاون اول روحانی، سوپرمن ساختند!
♦️آنها هنگام تحویل دولت، قیمت دلار را به تقریبا هفت برابر ارز 4200 تومانی رسانده بودند؛ و حال آن که در تبلیغات 6-7 سال قبل وانمود می کردند نرخ دلار به 500 تومان یا هزار تومان کاهش می یابد!
🔹هر چه زمان سپری می شود، بیشتر به این کلام حکیمانه ایمان می آوریم، که اگر جریان تحریف شکست بخورد، جریان تحریم قطعاً شکست خواهد خورد.
محمد ایمانی