eitaa logo
اندیشه ورزان بصیر قم
4.3هزار دنبال‌کننده
19هزار عکس
485 ویدیو
1.4هزار فایل
مشاهده در ایتا
دانلود
✳️آیا پیش بینی نشریه اکونومیست درباره قیمت دلار در ایران درست است؟ نشریه اکونومیست نوشته: قیمت دلار به ۱۸ هزار تومان می‌رسد نشریه اکونومیست در گزارش خود اعلام کرده که نرخ دلار در سال ۲۰۲۲ در ایران به ۲۰ هزار تومان می‌رسد و در سال ۲۰۲۳ باز هم کاهش پیدا می‌کند و ۱۸ هزار تومان می‌شود. واحد اطلاعاتی اکونومیست در این گزارش پیش‌بینی کرده که آمریکا در نیمه اول سال ۲۰۲۲ میلادی، بخشی از تحریم‌های نفتی ایران را لغو می‌کند و همین مساله سبب رشد جزئی در اقتصاد ایران می‌شود. با لغو تحریم‌ها و افزایش فروش نفت، قیمت دلار و نرخ تورم طی دو سال آینده کاهش پیدا می‌کند. به گونه‌ای که در سال ۲۰۲۲ قیمت دلار به ۲۰ هزار تومان می‌رسد و سال ۲۰۲۳ با کمی کاهش، قیمت دلار ۱۸هزار و ۵۰۰ تومان می‌شود. پیش بینی این نشریه به واقعیت نزدیک است چون روندی که جمهوری اسلامی بعد از روی کار آمدن دولت انقلابی در پیش گرفته که مهم‌ترین آن عدم وابستگی به غرب و شرطی نکردن جامعه و استفاده از ظرفیت های داخلی است که تجربه نشان داده هر زمانی که اینگونه رفتار شده نظام ما گام های بلندی برداشته است.
♦️سید ابراهیم رئیسی رسما به امارات دعوت شد 🔹در دیدار امروز، مشاور امنیت ملی امارات دعوت رسمی رئیس امارات را برای سفر سید ابراهیم رئیسی به این کشور به اطلاع رئیس جمهور کشورمان رساند.
⭕️منابع خبری از شنیده شدن صداي چند انفجار در رياض پایتخت عربستان سعودی خبر دادند 🔸منابع یمنی از اجرای عملیات موشکی گسترده در عمق خاک سعودی در پاسخ به حملات به صنعا خبر می‌دهند‌. 🔺در پی‌حملات موشکی به پایتخت عربستان تمامی پروازهای فرودگاه ریاض متوقف شدند.
✳️ طلا ارزان می شود محمد ولی مسئول اتحادیه طلاوجواهر : 🔹با حذف مالیات بر ارزش افزوده طلا، منتظر کاهش تا 20 درصدی قیمت باشید. 🔹اخذ این مالیات از طلا در سالهای گذشته موجب گرانی و رکود در بازار طلا شده بود...
✳️ جذب پزشکان ایرانی در امارات با حقوق ۳۵۰ میلیون شیخی سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس: 🔹ماهی ٣۵٠ میلیون تومان امارات به پزشکان ایرانی پیشنهاد می‌دهد تا قطب سلامت در منطقه شوند و پزشکان را از ایران تامین می‌کنند و بدون امتحان زبان بچه‌های پرستاری و پزشکی ایرانی را جذب می‌کنند.
✅خبرهای داغ مجازی در ۲۴ ساعت گذشته 👈اصلاح‌طلبان با هجمه به سخنان قالیباف درباره درگیری عنابستانی با سرباز راهور، انتقادات شدیدی را علیه رئیس مجلس وارد کرده‌اند 👈انتشار خبر جلسه غیرعلنی مجلس برای بررسی طرح شفافیت آراء نیز موجی از انتقادات کاربران را در بر داشته است 👈ضدانقلاب نیز در ادامه فضاسازی علیه پوشش زنان، کلیپی از تذکر حجاب به یک خانم در اتوبوس را همراه با ادبیات سخیف علیه موضوع حجاب منتشر کرده‌اند 👈 همچنین همزمان با روز دانشجو پویش کاربران علیه استبداد و استکبار ذیل کلیدواژه "روز ضدآمریکایی" و "جنایت پهلوی" به گرامی داشت شهدای ۱۶ آذر و بیان جایگاه جنبش دانشجویی داغ شده‌است.
✳️نرم شدن مواضع امارات در قبال ایران «طحنون بن زاید» مشاور امنیت ملی امارات دیروز (15 آذرماه) به تهران آمد و با علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی و رئیس‌جمهور کشورمان دیدار کرد. با توجه به آنکه کشور امارات در سال‌های اخیر دنباله‌رو سیاست‌های آمریکا و عربستان در منطقه بوده است، سؤالات زیادی در خصوص اهداف این سفر مطرح است. گزاره‌های خبری: 1- انور قرقاش «مشاور سیاسی رئیس امارات متحده  عربی» با انتشار توییتی اعلام کرد: «سفر شیخ طحنون بن زاید به تهران در راستای تلاش‌های امارات متحده عربی با هدف تقویت پل‌های ارتباطی و همکاری در منطقه و حفظ منافع ملی انجام شده است». 2- سیمون هندرسون (مدیر برنامه سیاست خلیج‌فارس و انرژی در موسسه واشنگتن) در واکنش به سفر این مقام اماراتی به ایران گفته است: «ایران خود را مرکز خاورمیانه می‌داند. آن‌ها خود را کشور مسلط بر خاورمیانه می‌دانند. ایرانی‌ها خود را ازنظر جمعیت بزرگ‌تر می‌بینند و ازنظر ذخایر نفت و گاز نیز ایران بزرگ‌تر است. ایران ازنظر طبیعی و موقعیتی نیز کشور مسلط بر خلیج‌فارس است. آن‌ها می‌خواهند کشورهای دیگر نیز از این موضوع آگاه باشند و به ایران پایبند باشند. امارات در خلیج‌فارس در حاشیه است». 3- عبدالباری عطوان، سردبیر روزنامه رأی‌الیوم نیز در مقاله جدید خود می‌نویسد: «سفر طحنون بن زاید به ایران ازاین‌جهت حائز اهمیت است که بیانگر نرم شدن مواضع امارات در قبال ایران است. در سال‌های اخیر سیاست خارجی و منطقه‌ای کشورهای شورای همکاری خلیج‌فارس (به‌استثنای قطر)، مبتنی بر تشدید محاصره ایران و ایجاد ناآرامی و آشوب داخلی در این کشور بوده است. زمانی که این کشورها به اهداف خود نرسیدند، سیاست مذکور خود را حتی به شکل موقت کنار گذاشته‌اند و به‌دنبال بهبود روابط با ایران هستند». گزاره تحلیلی: سفر مشاور امنیت ملی امارات به تهران را می‌توان از دو  جنبه موردبررسی قرار داد؛ اول آنکه کشورهای حاشیه خلیج‌فارس به این نتیجه رسیده‌اند که آمریکا به‌عنوان یک ابرقدرت در حال افول و رژیم صهیونیستی به‌عنوان کشور در حال سقوط توان دفاع از کشورهای حاشیه خلیج‌فارس را ندارد. خروج آمریکا از افغانستان و شکست رژیم صهیونیستی در جنگ سیف‌القدس در نوار غزه در کنار افزایش قدرت محور مقاومت در منطقه سبب شده تا کشورهایی همچون امارات در فکر کاهش تقابل خود با محور مقاومت باشند. دومین نکته آنکه ازآنجایی‌که دولت سیزدهم سیاست خارجی خود را بر مبنای حفظ و توسعه روابط با کشورهای منطقه به‌ویژه کشورهای جنوب خلیج‌فارس تعریف کرده است، فضای تعامل بیشتری بین ایران و امارات به‌وجود آمده است. گفت‌وگوهای تلفنی بین حسین امیرعبداللهیان و شیخ عبدالله بن زائد آل نهیان، وزرای خارجه ایران و امارات و سفر اخیر معاون سیاسی وزیر خارجه به ابوظبی، مسیر بازتعریف روابط دو کشور را هموارتر ساخته است. از سوی دیگر اظهارات دوستانه انور قرقاش وزیر مشاور در امور خارجی دولت امارات که گفته بود تنش با ایران به سود هیچ‌یک از کشورهای منطقه نیست، نشان می‌دهد که امارات به‌خوبی به نقش تأثیرگذار ایران در حفظ ثبات منطقه پی برده است. فرهاد کوچک زاده
✳️سخنگوی قوه قضائیه: پرونده ای هنوز برای روحانی در دادگستری تشکیل نشده است 🔹خدائیان: دستگاه قضایی در رسیدگی به جرم افراد خط قرمز ندارد و در این ایام به جرایم افرادی رسیدگی شد که جزو مسئولان عالی رتبه نظام بودند. 🔹با توجه به اینکه رئیس جمهور سابق، روحانی است در دادگاه ویژه روحانیت به موضوع رسیدگی می‌شود و باید از این مرجع پرسید که آیا پرونده ای تشکیل شده است یا خیر. اما در دادگستری پرونده ای تشکیل نشده است. ✅سخنگوی دستگاه قضا: در ماجرای اصفهان ۱۳۰ نفر بازداشت شدند 🔹به جز افرادی که تیراندازی کردند، مابقی با قرار وثیقه آزاد شدند.
✳️رئیس کل بانک مرکزی: 🔹دسترسی قابل توجه به منابع ارزی؛ اوضاع به زودی بهبود می‌یابد 🔹خوشبختانه در سال جاری دسترسی این بانک و در مجموع دسترسی سیستم اقتصادی کشور به منابع ارزی بهبود قابل ملاحظه ای داشته است. 🔹از نظر ورود ارز به کشور در شرایط بسیار خوبی هستیم و پیش بینی من این است که در آینده نزدیک اوضاع رو به بهبود خواهد رفت. 🔹کل تأمین ارزی که در کشور و برای واردات تمام کالاها صورت گرفته معادل ۳۶ میلیارد دلار است که بخشی از آن در سامانه نیما و بخشی دیگر از طریق بانکی تأمین شده است. این مقدار به مراتب از مجموع ارز تامین شده در سال گذشته بیشتر است. 🔹در سال جاری بازگشت ارز حاصل از صادرات غیرنفتی معادل ۲۲.۴میلیارد دلار بوده است که این میزان در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۴۵ درصد افزایش داشته است. 🔹در سال جاری عرضه ارز در سامانه نیما توسط صادرکنندگان معادل ۲۰ میلیارد دلار بوده است که این میزان در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۷۰ درصد افزایش داشته است. 🔹تسهیل بازگشت ارزهای صادراتی از طریق ارائه مشوق های صادراتی و ایجاد تبادل مستقیم بین صادرکنندگان و واردکنندگان در دستور کار بانک مرکزی قرار دارد.