✳️گروه ۷ خواستار احیای برجام شد
▫️«مدیران منع اشاعهای گروه ۷» در بیانیهای ضمن حمایت از احیای کامل برجام، راهکار دیپلماتیک را بهترین روش برای «محدود کردن برنامه هستهای ایران» عنوان کردند.
✳️گفتگوی تلویزیونی رئیس جمهوری؛
رئیسی: سازمان برنامه پیشنهاد داده که برای سه دهک اول، نفری 400 هزارتومان اختصاص داده شود؛ دهک های چهارم به بعد، 300 هزار تومان دریافت خواهند کرد.
بنزین افزایش قیمت نخواهد داشت.
نان سنتی به دست همه ی مردم خواهد رسید؛ دارو هم از طریق بیمه ها خواهد بود، یعنی یارانه به بیمه ها پرداخت می شود.
دو ماه، به عنوان کمک معیشتی به دهک های اول تا سوم، 400 هزار تومان اختصاص پیدا خواهد کرد، بقیه هم 300 تومان؛ بعد از دو ماه، کالابرگ ارائه خواهد شد.
قبل از افزایش قیمتها، کمکهای معیشتی را به مردم میدهیم؛ زمان برداشت آن نیز اعلام خواهد شد.
اگر به یارانهها اعتراض داشتیم، چه کنیم؟
ممکن است دهکها اعتراض به دهک خود داشته باشند و یا بگویند نام ما از سامانه حذف شده و.... اما وزارت رفاه موظف شده که به این اعتراضات رسیدگی شود.
یارانه نان، در آن مبلغ 400 هزار و 300 هزارتومان گنجانده نشده؛ بحث نان را زیرساختش را دوستان دارند رویش کار می کنند.
✳️یک_خبر_یک_تحلیل
🔻 خبر: یکی از اهداف غربیها و غربزدگان داخلی در مذاکرات هستهای وین بزرگنمایی دوگانه «جنگ-توافق» است تا از این طریق مسئولین امر از خطوط قرمز کوتاه بیایند و «توافق بد» را امضا کنند.
🍃🌹🍃
🔹گزارههای خبری: صادق زیباکلام از تحلیل گران سیاسی جریان اصلاحات در پاسخ به این سؤال که «در صورت شکست مذاکرات چه خواهد شد؟» با یک سیاه نمایی مینویسد: «من معتقدم که آنها یک تیر چراغ برق را هم در ایران سالم نمیگذارند؛ چه اسرائیلیها، چه سعودیها، چه خود آمریکاییها. اصلاً هم نه به دنبال تغییر نظام جمهوری اسلامی هستند، نه به دنبال اینکه یک سربازی داخل ایران شود، اما یک تیر چراغ برق هم سالم نمیماند.
🔸گزارههای تحلیلی:
1⃣ با وجود شکست آمریکا در فشار حداکثری و بهرهبرداری از نظریه «مرد دیوانه»، غرب مجدداً با کمک پادوهای داخلی خود درصدد ایجاد جنگ روانی بر پایه دوگانه «جنگ-توافق» در فضای عمومی است.
2⃣ با وجود شعار تغییر توسط بایدن، تغییری در سیاستهای راهبردی آمریکا نسبت به دوران ترامپ ایجاد نشده و بلکه تغییرات شکلی بوده و صرفاً فشار حداکثری به فشار هوشمند علیه ایران مبدل شده است.
3⃣ دولت سیزدهم از ابتدای مذاکرات براساس راهبرد نظام سه شرط لغو تحریمها، راستیآزمایی و ضمانت معتبر را مطرح کرد و عدم پذیرش این مطالبات به حق نشان میدهد که مذاکره برای آمریکا صرفاً بهمنزله گرفتن توانمندیهای ایران و عدم انتفاع اقتصاد ایرانیها است
.
4⃣ ناتوانی بایدن در سیاست های اخلی و عرصه بین المللی باعث شده تا محبوبیت بایدن به زیر چهل درصد برسد؛ بنابراین بیش از آنکه ایران نیاز به برجام داشته باشد، بایدن نیازمند توافق با ایران است.
🔺 نکته پایانی: در یک جمع بندی باید گفت که ناتوانی آمریکا از یکسو و پیچیدگیهای شرایط منطقهای که موجب برتری موازنه قوا به نفع ایران از سوی دیگر، باعث شده که گزینه تهدید نظامی یا فشار دیگر در قبال ایران جواب ندهد؛ اما اینکه پادوهای رسانهای غرب در داخل بر طبل دوگانه کاذب جنگ- توافق میکوبند، رویکردی روانشناختی دارد تا نظام از ترس جنگ، به یک توافق بد و بدون انتفاع اقتصادی برای مردم تن دهد؛ درصورتیکه هوشمندی نظام باعث میشود در دام این تله و تاکتیک رسانهای نیفتد.
✍فرهاد کوچک زاده
✳️علت سفر امیر قطر به تهران چیست؟
مطابق برنامهریزیهای انجام شده قرار است شیخ تمیم بن حمد آلثانی امیر قطر در آینده نزدیک به ایران سفر کند.
در خصوص دستورکار این سفر موارد متعددی در رسانههای خارجی مطرح شده است اما بررسیها نشان میدهد یکی از مهمترین علتهای حضور وی در تهران، رایزنی برای انجام عملیات تبادل محکومین امنیتی زندانی در تهران با منابع بلوکه شده ارزی ایران در خارج از کشور بخصوص مبلغ بلوکه شده در کرهجنوبی است.
طی ماههای اخیر بارها آمریکاییها نسبت به اجرای پروژه تبادل همراهی کرده بودند اما در لحظات آخر با طرح مسایل دیگر، در روند تبادل کارشکنی کردند که ظاهرا این بار امیر قطر قصد دارد با وساطت این پروژه را تکمیل کند.
نکته قابل توجه در خصوص حضور شخص امیر قطر در تهران برای رایزنی در مسایل سیاسی این است که شیخ تمیم به دنبال این است که به عنوان رابط میان ایران و آمریکا جایگاه خود را پررنگ کرده و جایگزین عمان در این زمینه شود.
برخی گزارهها نشان میدهد با توجه به اینکه امریکاییها پیشتر اعلام کرده بودند که تنها در صورتی تبادل صورت میگیرد که توافق احیای برجام نیز انجام شود به نظر میرسد امیر قطر پیامی نیز از سوی آمریکا در زمینه مسایل مربوط به مذاکرات وین با خود به همراه داشته باشد.
⭕️ درباره یک جمله مهم رهبری خطاب به بشار اسد
✔️ سوریه تخریب شده چگونه یک قدرت محسوب می شود؟!
✍️ رهبر انقلاب در بخشی از دیدار اخیر با آقای بشار اسد رئیسجمهور سوریه، اظهار داشتند: سوریه امروز، سوریه قبل از جنگ نیست، اگرچه آن زمان خرابیها نبود اما احترام و اعتبار سوریه اکنون بسیار بیشتر از گذشته است و همه به این کشور بهعنوان یک قدرت نگاه میکنند.
👈 اما چگونه یک کشور با اینهمه خسارات مادی و تخریب شهرهایش یک قدرت محسوب می شود؟
1️⃣ تحولات سیاسی و امنیتی نزدیک به دوازده سال گذشته سوریه، بر دولت و شخص رئیس جمهور این کشور تاثیرات قابل توجه ای گذاشته است. این تحولات شخص بشار اسد را با انگیزه تر و با عزم تر کرده و مجموع مقامات دولت سوریه را نیز به نوعی خالص تر از دولت های چند دهه گذشته این کشور کرده است. دولتمردان سوریه این روزها تجربه یک فتنه بزرگ داخلی، یک جنگ بین المللی بزرگ، یک جنگ اقتصادی بزرگ و تجربه تحریم های منطقه ای و فرامنطقه ای در عقبه خود دارند و این تجربه و خالص تر شدن حاکمیت در این کشور، نوید بازسازی و نوسازی پایدارتر سوریه را در حوزه اقتصاد و و روابط بین الملل میدهد. ضمن اینکه دولت و رئیس جمهوری که از یک دوران سخت جنگی با پیروزی عبور کرده باشند، به صورت طبیعی و ذاتی مورد احترام ملت ها قرار می گیرند و به صورت خودکار اعتبار مضاعف پیدا میکنند. بازگشت خفت گونه برخی کشورهای عربی حوزه خلیج فارس برای ارتباط مجدد با سوریه، یکی از مهمترین نشانهها برای کرنش ذاتی کشورهای حتی متخاصم در برابر یک کشور محترم و معتبر پس از پیروزی در یک جنگ بزرگ است.
2️⃣ سوریه همواره حلقهای مهم از محور مقاومت در غرب آسیا محسوب میشد ولی در همین حال، دولت سوریه در قید و بندها و ملاحظاتی همچون عضویت در اتحادیه عرب و یا حتی به نوعی روابط با غرب نیز قرار داشت. اتفاقات سیاسی نزدیک به دوازده سال گذشته اینک سبب شده حاکمیت سوریه خالص تر و رهاتر از این قید و بندها، بیشتر و عمیق تر در محور مقاومت منطقه موثر باشد. حضور موثرتر و شفافتر سوریه در معادلات محور مقاومت سبب افزایش وزن این کشور در معادلات راهبردی غرب آسیا شده است.
3️⃣ سرعت تبدیل شدن ایران به یک قدرت منطقه ای پس از جنگ تحمیلی، شتاب بسیار بالایی گرفت. سوریه هم در یک سطح دیگر چنین سرنوشتی را در حال تجربه کردن است. مردم سوریه اینک بیش از هر زمانی صاحب مردان جنگنده با مبانی و اصولی مستحکم تر از گذشته در مواجه با مسایل داخلی و بین المللی هستند که می توانند، این کشور را بیش از گذشته قدرتمند کنند. البته این خاصیت جهاد و جنگ برای هر ملتی است که گزینه مقاومت را انتخاب کند و از دل این مقاومت و جهاد آن کشور را صاحب انبوهی از نیروهای خالص تر، باانگیزه تر، باعزم تر، کارآمدتر و مدیرتر خواهد کرد. و هر چه جهاد خالص تر و عرصه تقابل حق و باطل عمیق تر باشد، مردان بزرگتری و کارآمدتری برای بازسای یک کشور و ملت تربیت خواهد شد.
*مهدی جهان تیغی
✳️#چکیده اخبار
🔸سخنگوی صنعت برق اعلام کرد برای صنایع به خصوص صنایع فولادی قطعی برق نداریم.
🔹ونزوئلا واردات نفت خام سنگین ایران را برای تامین پالایشگاههای داخلی خود بر اساس یک قرار داد تهاتری آغاز کرده است.
🔸یارانه ۴۵هزار تومانی و معیشتی برای همیشه حذف شد.
🔹وزیر کشور: بعد از تغییر نحوه تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی، قیمت مرغ، تخممرغ، لبنیات و روغن تغییر خواهد کرد،هیچکس اجازه ندارد با توجیه اینکه این ۴ قلم گران شده، قیمت حملونقل و سایر کالاها را بالا ببرد.
🔸 ساداتی نژاد، وزیر جهاد کشاورزی: هیچ مشکلی در تامین کالاهای اساسی و روغن وجود ندارد.
🔹رویترز: صادرات نفت ایران به چین کاهش یافت/ روسیه رقیب ایران شد!
🔸ادعای «گروسی» درباره برنامه هستهای ایران
مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی: در چند ماه گذشته، آژانس آثار اورانیوم غنیشده را در مکانهایی شناسایی کرده که توسط ایران اعلام نشده بود.اظهارات «گروسی» در حالی مطرح شده است که «انریکه مورا» دیپلمات ارشد اتحادیه اروپا قرار است در تلاش برای خروج از بنبست برجام به تهران سفر کند.