✳️ترامپ: در انتخابات ۲۰۲۴ شرکت می کنم
🔹اگر در قدرت بودم پرونده هستهای ایران را حل و فصل می کردم. اگر من بودم جنگ اوکراین هیچ وقت اتفاق نمیافتاد.
🔹 بایدن مسئله اوکراین را به سمت جنگ جهانی هدایت میکند
✳️یک_خبر_یک_تحلیل
خبر: چندین ماه از جنگ اوکراین و روسیه گذشته است و امروز برخی از تحلیلگران سیاسی سیاستهای حاکمان و نخبگان سیاسی اوکراین را عامل اصلی وضع کنونی این لطفاکشور میدانند. حرکت به سمت ارتجاع، باعث تحریک روسیه برای حمله به اوکراین شده است!
🔸گزارههای خبری:
1⃣ ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه در خصوص دلایل حمله به اوکراین گفته است: «آیا ما موشکهای خود را در نزدیک مرزهای آمریکا قرار دادهایم؟ اگر ما موشکهای خود را در مرز بین کانادا و آمریکا قرار دهیم، واکنش آمریکاییها چگونه خواهد بود؟ این یک مسئله امنیتی است».
2⃣ رهبر معظم انقلاب در دیدار رئیسجمهور قزاقستان، در خصوص مسائل مربوط به اوکراین فرمودند: «در قضیه اوکراین مشکل اصلی این است که غربیها درصدد توسعه ناتو هستند و آنها هر جا که بتوانند برای گسترش نفوذ خود تأمل نخواهند کرد».
🔹گزارههای تحلیلی:
1⃣ مطابق با قوانین ناتو، هنگامیکه یکی از کشورهای عضو این سازمان مورد تجاوز قرار بگیرد، باید همه به پشتیبانی از کشور عضو مورد تجاوز بشتابند. طی سالهای اخیر برخی از جمهوریهای سابق شوری نظیر لیتوانی، استونی، لتونی نیز به این اتحادیه پیوستهاند. اوکراین در سالهای اخیر تلاشهای زیادی برای پیوستن به اتحادیه ناتو انجام داد؛ بهنحویکه چندین تمرین نظامی مشترک را با ناتو به اجرا گذاشت و همچنین یک تسلیحات نظامی از آمریکا و ترکیه نیز دریافت کرد.
2⃣ ارسال تجهیزات نظامی توسط اعضای ناتو به اوکراین، حمایت اطلاعاتی امریکا و حضور تروریستها و جنگجویان بینالمللی در اوکراین، باعث فرسایشی شدن جنگ شده است. «ینس استولتنبرگ» دبیرکل ناتو در این خصوص اظهار داشت: «ما باید برای این واقعیت آماده شویم که ممکن است جنگ سالها طول بکشد. ما نباید از حمایت از اوکراین دست بکشیم». در این روند فرسایشی جنگ، بیشترین ضربه اولاً به مردم وارد میشود که تاکنون بیش از 6.5 میلیون اوکراینی از جمعیت ۴۴ میلیونی این کشور، وطن خود را ترک کردهاند؛ و در ثانی به زیرساختهای اقتصادی اوکراین وارد میشود که بر اساس پیشبینیها، اقتصاد اوکراین در سال جاری ۴۵ درصد کوچک خواهد شد.
✍ فرهاد کوچک زاده
✳️حرکت اولین قطار بین المللی باری از چین به مقصد ایران
اولین قطار باری بین المللی «عبور از دریای خزر» روز دوشنبه (۳۰ خرداد) از یین چوان در منطقه خودمختار هوی نینگ شیا واقع در شمال غرب چین به بندر انزلی ایران حرکت کرد تا اولین مسیر باربری دریای خزر از نینگشیا به کشورهای غرب آسیا باشد.
✳️جهاد تبیین بر محور اخبار خوب
🔻با توجه به حجم و گستره مشکلات اقتصادی-معیشتی از یکسو و تمرکز دشمنان بر جنگ شناختی در مقابل دولت و مردم ایران و همچنین، ضعف در نظام اطلاعرسانی و قدرت رسانهای-اقناعی ازسوی دیگر، سبب شده تا پژواک اخبار و رویدادهای منفی و نشانگر ضعف در حوزه عمومی کشور بیش از اخبار و رویدادهای مثبت باشد.
🔹از جمله اخبار خوبی که در این زمینه میتوان به آنها اشاره کرد که با وجود اهمیت، اتفاقا چندان مورد توجه افکارعمومی قرار نگرفت، پرتاب ماهواره به فضا، ساخت نفتکش در داخل کشور و فروش آن به ونزوئلا و تکمیل کریدور شمال- جنوب و آغاز ترانزیت تمام ریلی قطار کانتینری قزاقستان از مسیر ایران و... است.
🔸با وجود اهمیت این اخبار و اقدامها و امیدبخشبودن آنها، اما با رسانهایشدن، این اقدامها آنگونه که باید و شاید از جانب افکارعمومی مورد توجه قرار نگرفته و در یک کلام، جایگاه متناسب با اهمیتشان را در حوزه عمومی پیدا نکردهاند.
🔺 بنابراین افکارعمومی نمیتواند میان اقدامات تحولی دولت با حل مشکلات و مسائل زندگی روزمره خود ارتباط برقرار کند. به همین دلیل است که نهتنها از اقدامات تحولی دولت به وجد نمیآید، بلکه بهراحتی آنها را به فراموشی میسپرند. برای رهایی از این وضعیت، از یک سو جهاد تبیین نسخهای است که دواست. و از سویی دیگر دستگاه اطلاعرسانی دولت و مسئولان دولتی قرار دارند که بایستی با استفاده مناسب از ابزار رسانه و تبیین، بتوانند پیامآور امید و آینده روشن برای جامعه باشند.
✍مصطفی قربانی
✳️ وزیر خارجه روسیه امروز به تهران میآید
🔹میخائیل اولیانوف، نماینده روسیه در وین خبر داد که سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه این کشور روز چهارشنبه به ایران سفر میکند.
✳️👆نشست صوتی
🎙سخنران: دکتر احد کریمخانی_ کارشناس مسائل سیاسی
✅ موضوع :بررسی تحولات اخیر منطقه( تحولات اخیر عراق و رژیم منحوس صهیونیستی)
🕰زمان: چهارشنبه یکم تیرماه ساعت ۲۱:۳۰
🌺جلسه در کانال تحلیل صوتی روبیکا:
https://rubika.ir/tahlil_samen
✳️در جنگ ارادهها بین ایران و آمریکا زمان به نفع ایران کیست؟
مذاکرات را میتوان به دو بخش تقسیم کرد:
بخش اول در اتاق مذاکره
بخش دوم استفاده از انواع ابزارهای تروریستی برای کسب امتیاز از ایران است.
ما در ماههای گذشته در یک جنگ اراده با طرف آمریکایی قرارگرفتهایم. با افزایش قیمت انرژی در جهان و با طولانیشدن جنگ اوکراین، پیشبینی میشود با نزدیکشدن به ماههای پاییز و تقاضای بیشتر برای خرید نفت، قیمت حاملهای انرژی در جهان بالاتر برود؛ بنابراین وضعیت بازارهای غربی رو به وخامت بیشتری خواهد گذاشت و در این بین زمان به نفع ایران است.
طرف آمریکایی از تمامی ابزارهای خود در این جنگ ترکیبی استفاده میکند و پیش از این نیز بهره برده است اما باید گفت دوران اوج اثرگذاری چنین ابزارهایی گذشته است؛ اما در مقابل طرف ایرانی اهرمهای فشار خود را در حوزه هستهای، منطقهای، موشکی و مهاجرین دارد و میتواند از اینها بهصورت حداکثری در برابر طرف غربی استفاده کند تا در جنگ ارادهها پیروز شود.
آمریکاییها تمام تحریمهایی که میتوانستند در بخشهای مختلف را اعمال کنند به کار گرفتهاند. یکی از دلایلی که بایدن در حال حاضر تحتفشار قرار دارد، همین واقعیت است که هیچ اسلحه جایگزین و ابزار استفادهنشدهای را باقی نگذاشته است تا با استفاده از آن بتواند در جنگ ارادهها پلن ب برای خود بسازد.
احتمالاً از اواسط تیر یا مردادماه بهتر بتوان نتیجه ارادهها را دید؛ اما با توجه به انتخابات میاندورهای در آمریکا از یکسو و از سوی دیگر تداوم جنگ اوکراین و نزدیک شدن به فصل پاییز و افزایش تقاضا برای نفت، آمریکاییها بهخوبی متوجهاند که زمان زیادی برای دستیابی به توافق با ایران ندارند.
مصطفی خوشچشم
✳️تخصیص بنزین به اشخاص به جای خودرو، از اولویت خارج شد
🔹سید احسان خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: به جهت اینکه در دولت چند موضوعِ تصمیم گیری اقتصادی دیگر مدنظر بود طرح واریز یارانه بنزین فعلاً از اولویت خارج شده است تا دولت در مورد سیاستهای اولویتدار تصمیمگیری کند و بعد پرونده جدید باز شود؛ بنابراین فعلاً اولویت تصمیمگیری و سیاستگذاری برای این طرح وجود ندارد.
🔹 طرح پرداخت یارانه بنزین به صورت پایلوت در کیش و قشم انجام شده و اجرای این طرح در آن مناطق متوقف نمیشود. در حال حاضر مشکلات فنی این طرح کاملاً شناسایی و مرتفع شدند.
🔹 باز پرداخت یارانه بنزین به بخشهای فاقد خودرو در جزیره کیش هم انجام شده است اما به دلیل اینکه این طرح فعلاً در دستور کار توسعه نیست اجازه دهید هر زمانی که در مورد این موضوع تصمیم گیری شد جزئیات آن مطرح شود.
✳️سخنگوی دولت: هیچ گونه تغییر قیمت نان و بنزین در دستور کار دولت وجود ندارد
🔹بهادری جهرمی: زیر ساختهایی در حوزه نان در حال فراهم شدن است پس از فراهم شدن زیر ساخت ها هم قرار نیست تغییری در قیمت نانی که به دست مردم میرسد صورت بگیرد.
✳️عملیاتهای مقاومتی عامل اصلی فروپاشی کابینه «بنت»
🔻 روزنامه یدیعوت آحارونوت در گزارشی اعلام کرد که علت اصلی فروپاشی ائتلاف نفتالی بنت و یائیر لاپید عملیاتهای مقاومتی اخیر فلسطینیان در سرزمینهای اشغالی ۱۹۴۸ بوده است.
🔹 سکوت جناح راستگرای رژیم صهیونیستی در قبال ائتلاف نفتالی بنت با لیست یکپارچه عربی، در پی عملیاتهای اخیر در اراضی اشغالی ۱۹۴۸ شکسته شد و بار دیگر اختلافات سیاسی آنها نمایان شد.
🔺 در حقیقت عملیاتهای گسترده فلسطینیان در اراضی اشغالی در حالی اتفاق افتاد که بنت در رأس قدرت بود و همین مسئله موجب ازهم گسیختگی و فروپاشی ائتلافی شد که بر پایه همکاری بین احزاب و اشخاصی شکل گرفته بود که هر کدام رویکرد و دیدگاهی مختلف نسبت به خاورمیانه، رژیمصهیونیستی و مساله #فلسطین داشتند.
✳️یک_خبر_یک_تحلیل
🔻خبر: مسکن بهعنوان یکی از نیازهای اساسی انسان، همواره دغدغه بزرگ بوده است. سهم هزینه مسکن در سبد خانوارها در سطح جهان بهطور متوسط حدود ۱۸ درصد است ولی این شاخص در خانوادههای شهری ایران به ۶۰ تا ۷۰ درصد رسیده است.
🔸نکات تحلیلی:
1⃣ دولت در حوزه کالاهای اساسی ازجمله مسکن نباید بیتفاوت باشد؛ چراکه بیتفاوتی باعث میشود بخش خصوصی بهتدریج برای کسب سود بیشتر، بازار سیاه به راه اندازد؛ این موضوع در مورد مواد غذایی نیز با شفافیت بیشتری صدق میکند. از طرفی دولت نباید متولی کامل این بخش از اقتصاد باشد؛ چراکه اولاً از توان دولت خارج است و در ثانی تجربه کاملاً ناموفقی از این موضوع در دنیا وجود دارد.
2⃣ نقش دولت در حوزه مسکن باید سیاستگذاری باشد و نه مالکیت و یا متولی کامل ساخت مسکن؛ اقداماتی که امروز دولت در حال انجام آن است، تمرینی از جنس سیاستگذاری در بخش مسکن است؛ ارائه تسهیلات ساخت مسکن، اخذ مالیات از خانههای خالی و یا الزام به تمدید قراردادهای اجاره با افزایش مقدار مشخصی اجارهبها و ... ازجمله این سیاستهاست.
3⃣ در این میان، هماهنگی این سیاستها با یکدیگر و همچنین هماهنگی این سیاستها با سایر سیاستهای اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و ... دولت از ضروریات مدیریت کلان کشور است. بهعنوان نمونه، سیاستگذاری باید بهگونهای باشد که مسکن یک کالای مصرفی باشد نه سرمایهای. ساخت مسکن سودآوری منطقی را داشته باشد؛ اما نگهداشتن مسکن اضافه مقرونبهصرفه نباشد.
🔺نکته پایانی: اقدام اخیر دولت در تمدید خودکار اجاره منازل در سال گذشته و سیاستهایی ازایندست، اقدامی شایسته است ولیکن برای اثربخشی بهتر این نوع سیاستگذاریها، اولاً باید اطلاعات جامعی از سکونت افراد، وضع مالکیت خانهها، توان اقتصادی مؤجر و مستأجر وجود داشته باشد، ثانیاً این سیاستگذاری مبتنی بر مشکلات مقطعی مردم نباشد بلکه بهعنوان بخشی از سیاستهای کلان کشور، تدوین و عملیاتی شود.
✍علی کارگر
✳️در روزهای اخیر شایعاتی مطرح می شود که قیمت بنزین ونان توسط دولت تغییر می کند آیا این خبر درست است ؟
اینگونه خبر ها از سوی جریان های مخالف دولت که طرح اقتصادی دولت را قبول ندارند تولید می شد ، دولت سیزدهم با مشکلات و موانع بزرگی مواجه است و رئیس دولت نیز بارها گفته اند که برای حل این مشکلات باید اولویت بندی کرد لذا بر اساس این اولویت بندی دارد پیش می رود مثلا اولویت اول کرونا بود که این مشکل برطرف وحالا طرح اصلاح یارانه ها که خیلی هم مهم است در دستور کار است
سخنگوی دولت نیز گفتند: هیچ گونه تغییر قیمت نان و بنزین در دستور کار دولت وجود ندارد
زیر ساختهایی در حوزه نان در حال فراهم شدن است پس از فراهم شدن زیر ساخت ها هم قرار نیست تغییری در قیمت نانی که به دست مردم میرسد صورت بگیرد.
هدایت شده از آنتی نفوذ
@Mohsen5541
✅ با رفتن طائب، سازمان اطلاعات سپاه به کدام سو می رود؟*
◀️ سازمان اطلاعات سپاه پاسداران، عنوانی بود که در سال ۱۳۸۸ بر اساس یک تغییر ساختاری و نه ماهیتی در سپاه پاسداران ایجاد شد تا مستقل تر از قبل به دفع تهدیدات مختلف علیه کشور پرداخته و آنها را با کمک دیگر نهادهای امنیتی درون حاکمیت خنثی نماید.
◀️ از ابتدای روی کار آمدن این سازمان و جایگزینی آن بجای معاونت اطلاعات سپاه، حسین طائب ریاست آنرا به عهده داشته و همواره از ایشان به عنوان یکی از افراد قدرتمند جمهوری اسلامی نامبرده شده و تهدیداتی را متوجه ایشان کرده اند. اکنون بعد از گذشت چند سال خبرهای موثق حاکی از جابجایی ایشان از این مسئولیت است، خبری که به سرعت در فضای مجازی دست به دست شده و حواشی و تحلیل هایی را سبب شده و این سوال را پیش آورده است که با رفتن ایشان سازمان اطلاعات سپاه به کدام سو می رود؟
1️⃣ نکته نخست در باب واکنش ها و اهمیت این موضوع، نشان از اهمیت، اقتدار، نفوذ و کارایی بالای سازمان اطلاعات سپاه در سطح کشور، منطقه و حتی جهان دارد که نشان این ادعا پرونده هایی چون روح الله زم، جیسون رضائیان، سیامک نمازی و محیط زیست است که نه تنها باعث رفع تهدید برای نظام شد، بلکه میلیاردها دلار نیز برای کشور به ارمغان آورد.
2️⃣ نکته دوم اینست که عنوان سازمان بر تارک این مجموعه بوده و این یعنی سازمان اطلاعات سپاه قائم به شخص نبوده و نیست و مطمئنا جابجایی ها تاثیری در روند جاری امور نخواهد داشت، زیرا عقل جمعی، دستورات سازمان های عالی، شورای هماهنگی اطلاعاتی و ... مشخص کننده ریز و درشت ماموریت ها خواهند بود.
3️⃣ نکته سوم اینکه عزل و نصب ها در هر سازمانی خصوصا در سپاه پاسداران طبیعی می باشد و سیره مدیریتی رهبر انقلاب و دیگر فرماندهان عالی نظامی نشان داده که انتخاب افراد برای دوره های ۵ ساله بوده که معمولا افراد برای یک دوره دیگر ابقاء می شوند، که تاریخ این تمدید مسئولیت آقای طائب سه سال پیش پایان یافته و ایشان بیش از ۱۳ سال است که در این مسئولیت بوده و این نشان از توانمندی ایشان بوده است.
4️⃣ نکته چهارم اینکه بر اساس آنچه به بیرون درز کرده و تا حدودی در کلام و حتی عمل متولیان امر شاهد بوده ایم، رویکرد جمهوری اسلامی در مقابله با دشمنان از حوزه تدافعی خارج شده و در حال تهاجمی شدن است که قرارست این رویکرد ساختار مند شده و نهاد و تشکیلاتی مستقل با این هدف ایجاد شود تا ماموریت را به عنوان ماموریت اصلی خویش پی بگیرد، نه یک وظیفه جانبی، و اینجاست که این مسئولیت به حسین طائب واگذار خواهد شد تا با تجربه ای ۱۳ ساله خفه کردن تهدید در نطفه را پیگری نماید.
👈نکته :
نتیجه آنکه رفتن حسین طائب، سپاه پاسداران و سازمان اطلاعات آنرا به سمتی تهاجمی تر سوق خواهد داده و ضمن وارد کردن روحیه عملگرایی و جوانتر نسبت به طائب ۶۰ ساله به سازمان اطلاعات سپاه، رویکرد این سازمان در تهاجمی بودن اقدامات را با ایجاد یک سازمان مستقل به کل حاکمیت تسری خواهد داد.
📡 #آنتی_نفوذ_قم / عضویت👇
https://eitaa.com/antinofoozeqom
✳️سردار محمد کاظمی رئیس سازمان اطلاعات سپاه شد
سخنگو و مسئول روابط عمومی کل سپاه:
🔹با حکم فرمانده کل سپاه، سردار سرتیپ پاسدار «محمد کاظمی» به سمت رئیس سازمان اطلاعات سپاه منصوب شد.
🔹حجتالاسلام «حسین طائب» رئیس سابق سازمان اطلاعات سپاه نیز با حکم سردار سلامی به سمت مشاور فرمانده کل سپاه منصوب شد.
🔹رئیس جدید سازمان اطلاعات سپاه سالها عهدهدار مسئولیت ریاست سازمان حفاظت اطلاعات سپاه بود و تجارب فراوانی در امور حفاظتی، امنیتی و اطلاعاتی دارد.
✳️ چند سطر تحلیلی از آینده!
1️⃣ جنگ روسیه و اوکراین از چند ماه آینده(سپتامبر و اکتبر ۲۰۲۲) وارد مرحله جدیدی خواهد شد.
🔹 با آغاز فصل سرما در اروپا و کاهش ذخایر گازی کشورهای اروپایی تا اکتبر، دست روسیه را برای فشار بیشتر بر اروپا باز خواهد کرد.
🔸 کاهش جدی/قطع کامل گاز اروپا میتواند قیمت انرژی(نفت و گاز) و غذا را در سطوح فعلی و یا حتی بالاتر حفظ و تمایل کشورهای حوزه یورو برای بازگشت به سوختهای فسیلی مثل زغالسنگ را افزایش دهد و البته آلودگیهای زیست محیطی را نیز باید رو به رشد تصور کرد.
افزایش تقاضای مصرف زغالسنگ نیز میتواند روی قیمت متانول اثرگذار باشد.
از طرف دیگر افزایش قیمت غذا نیز همچنان میتواند پیشران رشد نرخ کودها منجمله اوره شود.
این سناریو خصوصا برای کشورهای سردسیر اروپا مثل فنلاند، اسلند، استونی، بلاروس و آلمان که پیوستن برخی از این کشورها به ناتو نیز میتواند محل تسویه حساب روسیه قرار گیرد.
2️⃣ ثبات نرخ فعلی یا افزایش نرخ گازوئیل و بنزین در اروپا و امریکا نیز میتواند بحرانزا و تشدیدکننده آتش تورم باشد و واگرایی بدی با افزایش نرخ بهره فدرال رزرو ایجاد کند!
🔹 و این یعنی فدرال رزرو همچون گذشته، قدرت مداخله موثر خود بر سافت کامادیتی و هاردکامادیتی را نخواهد داشت.
3️⃣ در وانفسای اخلال عمده در زنجیره تامین و تولید کالاها، متاثر از پاندمی کرونا و جنگ روسیه-اوکراین، بالا گرفتن دعوای امریکا با چین نیز میتواند برخلاف روند سیاستهای کلان امریکا در منازعه با شرق آسیا باشد!
🔸 یعنی اگر در جنگ تعرفهای کوتاه بیاید، هر چه تاکنون به دست آورده را از دست خواهد داد و اگر روند فعلی را ادامه دهد، با مشکل تامین کالا مواجه خواهد بود.
4️⃣ جمعبندی سطور بالا به این معناست که بعید نیست اگر فدرال رزرو در تنگنای بحرانهای فعلی و آتی دست به اقدامی بی نظیر بزند و نرخ بهره را در یک جلسه تا ۱ درصد افزایش دهد!
چنین اقدامی میتواند باعث کلپس( collapse :فروپاشی) در بازارهای مالی شده و جهان را وارد رکودی عمیق اما تورمی کند.
5️⃣ جبهههای جدیدی در منازعه فعلی قدرتهای جهانی در حال شکلگیری است.
شاید این روزها اتحاد کشورهای حوزه بریکس بیشتر به چشم بیاید.
💢 نیاز یا احساس نیاز برای تعمیق روابط بین کشورهایی مثل هند و برزیل با چین و روسیه را میتوان در همین خط روایی تفسیر کرد.
یعنی اجماع بین کشورهای دارای جمعیت و منابع زیاد علیه اروپا و امریکا...
✍احمد جانخان
✳️دعوت چین از رئیسی برای حضور در نشست «بریکس»
🔹همزمان پوتین از اعضای «بریکس» خواست علیه غرب همکاری کنند.
🔹بزریل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی، اعضای کمیسیون بریکس هستند.