eitaa logo
اندیشه ورزان بصیر قم
4.5هزار دنبال‌کننده
20.6هزار عکس
561 ویدیو
1.5هزار فایل
مشاهده در ایتا
دانلود
✳️آثار وپیامدهای حضور ایران در نشست بریکس چیست؟ جهان در حال حرکت به سمت بلوک‌بندی‌های جدید با ماهیت ضد انحصاری غرب است، بلوک‌هایی که اگر به لحاظ جمعیت، مساحت و همچنین تولید ناخالص ملی آنها را با هم جمع بزنیم در دو مورد اول بخش بزرگی از مساحت و جمعیت این کره خاکی را به خود اختصاص داده و در مورد سوم نیز دست کم نیمی از تولید ناخالص جهان را در اختیار دارند. دعوت ایران برای حضور در نشست کشورهای عضو بریکس یک تحول مهم و اساسی در آینده سیاسی و اقتصادی کشورمان به شمار می‌رود چراکه کشورهایی که در این گروه حضور دارند شاید به گونه‌ای بخشی از کشورهای در حال توسعه به تعبیر غرب به شمار می‌روند اما حقیقت آن است که رقیبی جدی و بسیار قدرتمند در برابر بلوک غرب هستند. حضور ایران در جمع بزرگان و مشارکت رئیس جمهور کشورمان در نشست گروه بریکس پس از عضویت ایران در سازمان شانگهای جایگاه بزرگ و بی‌مانند ایران در عرضه جهانی را آشکار می‌کند و فرصت‌های بی‌بدیلی را در اختیار کشورمان قرار می‌دهد.
✳️چرا بریکس‌ ، اجلاس مهمی است و حضور ایران هم بسیار حائز اهمیت؟ چون تنها در یکی از توافقات رخ داده در این اجلاس مقرر شد که ۵ کشور عضو بریکس (چین، روسیه، هند، برزیل، افریقای جنوبی) دلار و یورو را کنار گذاشته و‌ ارز مخصوص خودشون رو ایجاد کنند این یعنی پایان آقایی غرب بر اقتصاد دنیا
✳️ صرافی ملی 401/04/04 🔹دلار 🇺🇸 ‌آمریکا‌ خرید 274،322 فروش 277،079 🔹یورو 🇪🇺 اتحادیه اروپا خرید 283،675 فروش 286،526
✳️حذف ارز ترجیحی یک تصمیم درست و عاقلانه جمعی بود 🔹سازمان برنامه و بودجه طی اطلاعیه‌ای شایعات منتشر شده در فضای مجازی درباره اظهارات سید مسعود میرکاظمی، رئیس این سازمان در مورد نقش مجلس در ارز ترجیحی را تکذیب کرد. 🔹در چند روز اخیر برخی از رسانه‌ها به نقل از ریاست سازمان نوشتند که یارانه ۳۰۰ هزار تومانی بار سنگینی بر دوش دولت است و سازمان برنامه و بودجه حذف ارز ترجیحی را به گردن مجلس انداخت، که هیچ کدام از این مطالب صحیح نبوده و رسانه‌ها باید در نقل قول مقامات از سایت رسمی سازمان استفاده کنند. 🔹دولت پرداخت کمک معیشت به مردم در قالب پرداخت ریالی و در ادامه به صورت کالایی را وظیفه خود و حق مردم می‌داند و تمام تلاش خود را برای ارتقاء سطح معیشتی آنها به کار بسته است. 🔹دولت و مجلس در حل مشکلات اساسی و اقدامات اصلاحی هم قدم هستند و مطامع برخی جریان‌ها برای ایجاد اختلاف میان دولت و مجلس به نتیجه نخواهد رسید.
✳️عملیات زنجیره ای آشوب و ضد عملیات موفق مقاومت 🔹این روزها در حالی که پارلمان و دولت صهیونیستی در آستانه انحلال قرار گرفته، شرایط در لبنان برای تشکیل دولت فراهم شده است. اهمیت ماجرا در چیست؟ رفتن لبنان به سمت ثبات سیاسی پس از سه سال بی ثباتی، و چهارمین انحلال پارلمان و دولت صهیونیستی ظرف چهار سال و تشدید وضعیت دو قطبی حادّ در این رژیم. ♦️تابستان و پاییز 1398، ظرف یکی دو ماه، شرایط سیاسی در لبنان و عراق به هم ریخت و سپس آشوب (به بهانه ماجرای بنزین) به ایران سر ریز شد. 🔹ترامپ و نتانیاهو با همدستی انگلیس و برخی مرتجعین، در حال اجرای پروژه آشوب به بهانه مشکلات اقتصادی درجبهه مقاومت بودند؛ فرقی هم نمی کرد که دولت هدف، دولت غربگرای حریری در لبنان و روحانی در ایران باشد، یا دولت عبدالمهدی در عراق که متحد ایران به شمار می رفت. ♦️صهیونیسم مسیحی با شکست در جنگ نیابتی، مثل مار زخم خورده به خود می پیچید و معتقد بود این سه کشور نباید روی آرامش ببیند. اوضاع باید چنان به هم می ریخت که جبهه مقاومت را گرفتار خود کند، نیروهای مقاومت به گوشه رینگ بروند، و از دل نا امنی و بلبشوی اقتصادی، طرفداران تسلیم سر کار بیایند. 🔹پیچیدگی شرایط چنان بود که غربگراها در لبنان به حریری و در ایران به روحانی برای استعفا فشار می آوردند تا پس از موفقیت، ما وقع را پای مقاومت و نیروهای انقلابی بنویسند و صید خود را بکنند. ♦️در مقابل، سید حسن نصرالله در لبنان و مفتدای حکیم انقلاب در ایران -با وجود انتقاد های جدی- با برکناری دولت مستقر مخالفت کردند. بنابراین در ایران، آن نقشه پیچیده پیش نرفت، هر چند که زخم کاری فتنه آبان 98 را زد و به ترور شهید سلیمانی در دو ماه بعد انجامید. 🔹اما در عراق به برکناری دولت عبدالمهدی و روی کار آمدن مصطفی کاظمی انجامید که همچنان سر کار است و در لبنان به کناره گیری حریری و آشفتگی دولت ختم شد... ♦️سه سال پس از آن پروژه سنگین، دولتی انقلابی در ایران سر کار آمده است. از لبنان هم خبر می رسد که پس از سه سال گره خوردگی امر سیاست و جولان اوباشانی در تراز جعجع و دیگران، نامزد مد نظر ۵۴ نماینده عضو فراکسیون اکثریت (همسو با حزب الله) مامور تشکیل دولت شده است. 🔹این در حالی است که پس از انتخابات اخیر، رسانه های وابسته به غرب مدعی شدند اکثریت همسو با حزب الله در پارلمان از دست رفته؛ اما اکنون این فراکسیون ائتلافی توانسته بر بحران مزمن "امتناع تشکیل دولت" فائق آید. ♦️در عراق هم اگر چه دشواری ها خود را دارد، اما به نظر می رسد اکثریتی ملی گرا و همسو با جبهه مقاوت در حال تشکیل است و امید می رود دولتی برآمده از انتخابات و پارلمان تشکیل شود. 🔹در جبهه مقابل، رژیم صهیونیستی در حوزه سیاست داخلی، بی سابقه ترین بحران را تجربه می کند. البته عمق آن، فراتر از بی ثباتی دولت ها و کم شدن فواصل انحلال آنهاست. این بحران در گزارش های امنیتی رژیم، یکی از سه تهدید (در کنار تهدید ایران و تهدید حزب الله)، بلکه اورژانسی تر و خطرناک تر ارزیابی می شود. ♦️معنای این نوشته، حل و فصل همه چالش های امنیتی تحمیلی به محور مقاومت نیست، اما قطعا تحولات، بر خلاف طراحی طراحان پیش رفته و یک معنای مهم آن این است که یاران سردار قاآنی نگذاشته اند ماموریت مهم سردار سلیمانی -با همه موانعی که اواخر عمر شریف آن شهید در میدان پدید آمده بود- بر زمین بماند. درست گفتند آنها گه گفتند اسم و رسم "قاآنی"، خلاصه اسم و رسم "قاسم سلیمانی" است. محمد ایمانی
✳️بورل نماینده اتحادیه چرا به تهران آمد؟ بورل به نمایندگی از اتحادیه اروپا آمده تا به بررسی آخرین وضعیت در مذاکرات بپرداز د و علت سفر او همانند سفر اخیر انریکه مورا نیست. صبح امروز جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به تهران آمده و دیداری با مقامات ارشد وزارت خارجه ایران داشته است. برای تحلیل دقیق موضوع دقت نظر در موارد زیر لازم است. ابتدا باید به این مسئله توجه نمود که بورل به نمایندگی از اتحادیه اروپا آمده تا به بررسی آخرین وضعیت در مذاکرات بپرداز د و علت سفر او همانند سفر اخیر انریکه مورا نیست. در جریان سفر مورا ایران ابتکار عمل جدیدی برای حل پرونده داشت که مورا به ایران آمد تا موضوع را به اطلاع طرف‌های غربی و آمریکایی برساند و پیام رسان باشد. اما بورل برای بررسی وضعیت به تهران آمده است. از سوی دیگر دقت نظر در این مسئله نیز مهم است که از لحاظ سیاسی سه کشور اروپایی عضو برجام، با اتحادیه اروپا و نماینده سیاسی این اتحادیه اختلاف نظر داشته و به تعبیری مواضع مورا و بورل به نمایندگی از سایر کشورهای اروپایی نسبت به ایران منطقی تر و نرم تر بوده است چرا که بخصوص در حال حاضر که اروپا با مشکل و بحران انرژی مواجه است، توافق با ایران می‌تواند دستاورد بزرگی برای کشورهای اروپایی باشد. علاوه بر این مواضع و نگاه بورل به پرونده هسته‌ای ایران و مذاکرات وین نیز بسیار متفاوت با نگاه و عملکرد گروسی دبیرکل آژانس انرژی اتمی بوده و به همین دلیل نیز ایران مخالف حضور او در کشور است. در عین حال باید نسبت به سفیدنمایی بیش از اندازه بورل بخصوص در فضای افکارعمومی نیز مراقبت نمود. نکته قابل ذکر دیگر در خصوص سفر بورل به تهران این است که علی رغم فضاسازی های صورت گرفته در فضای رسانه‌ای نباید سفر وی را تبدیل به امری کلیدی و تاثیر گذار بر مذاکرات جلوه داد. برخی رسانه های منطقه ای از دیروز سعی کردند که این سفر را بعنوان قطعه اصلی پازل مذاکرات نشان داده و به‌شدت در پی برجسته نمایی از این سفر بودند تا اگر پس از این تغییر وضعیتی در پرونده مذاکرت حادث نشد، مدعی شکست مذاکرات شده و التهاب سیاسی و اقتصادی در ایران ایجاد کنند. اما در طرف مقابل طبیعی است اگر در نتیجه این سفر تفاوتی در روند مذاکرات ایجاد و تفاوت مثبت رخ دهد، آنوقت باید بر این سفر در فضای رسانه و افکارعمومی متمرکز شد اما فعلا باید این سفر به عنوان بخشی از مراودات معمول دو طرف مطرح شود.
✳️ ✳️ارزش معاملات روزانه بازار عادی سهام 📌 ارزش معاملات خرد در روز جاری با رشد 6 درصدی نسبت روز چهارشنبه به بیش از 4.1 میلیارد تومان رسید (این رقم با احتساب معاملات خرد سهام و حق تقدم و صندوق های قابل معامله سهامی می باشد).
✳️مسکو: دلار در آینده روسیه جایی ندارد 🔹دبیر کمیته بازارهای مالی دومای روسیه: اگر ما نتوانیم دلار را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ خرج کنیم، دیگر به آن نیازی نداریم. ما همین حالا گازمان را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ به روبل می‌فروشیم. دلار در آینده روسیه هیچ کاربردی نخواهد داشت. 🔹امروز بانک‌های روسی هم افتتاح حساب‌های دلاری و یورویی را متوقف کردند.
✳️ چراغ‌ قرمز بر چهار راه 🔻 رکوردشکنی سفر دیپلمات‌ها به ایران نشان می‌دهد که جمهوری اسلامی عزم جدی در باز کردن ارتباط با دنیا دارد. بااین‌حال در این چهارراه پر رفت‌وآمد دیپلماتیک، سفر جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به تهران خبرساز شده است. 🔸 هرچند سفر بورل به تهران مانند سفر همکارش انریکه مورا، خبر جدیدی نیست ولی هم‌زمانی آن با دو موضوع می‌تواند بر اهمیت سفر بیفزاید. اولین موضوع، شام کاری انریکه مورا و جوزپ بورل با رابرت مالی نماینده ویژه آمریکا در موضوع ایران قبل از این سفر است. از سویی به نظر می‌رسد که تسریع بورل در سفر به ایران و تلاش برای توافق با ایران با این هدف صورت می‌گیرد که آقای بایدن می‌خواهد با دست پر به منطقه بیاید و یکی از الزامات دست پر سفر کردن، گذاشتن توافق با ایران بر میز مذاکرات است. 🔺 اما واقعیت آن است که اروپایی‌ها در این سفر باید به چند فهم و نکته کلیدی برسند؛ اول اینکه برخلاف ادعایشان مبنی بر میانجی‌گری و صرفاً پیام‌رسان بودن آن‌ها به‌جای حرکت سازنده، نقشی مخرب در مذاکرات داشته‌اند و بخشی از پازل پلیس خوب- پلیس بد آمریکایی‌ها را تکمیل می‌کنند. نکته دوم اینکه بورل باید بفهمد که ایران از دوره آمدوشدهای بی‌حاصل و لفاظی‌ها و پیام‌رسانی‌های غیر سازنده گذر کرده و منتظر تصمیم قاطع و غیرسیاسی طرف مقابل است. نکته سوم اینکه؛ ایران راهبردش را در مذاکرات، مشخص؛ و بارها اعلام کرده است و موارد اعلام شده نه یک تاکتیک، بلکه یک حرف قطعی است و آن عبارت‌اند از؛ برداشتن تحریم‌ها، پایبندی به یک پروسه راستی آزمایی معتبر و دادن تضمین‌های اعتباری. غربی‌ها باید صادقانه بگویند می‌خواهند با این سه موضوع کنار بیایند و یا همچنان بر بازی یک بام و دو هوای خود اصرار دارند. ✍️ یعقوب ربیعی