✳️تسویه ۵۰ هزار میلیارد تومان از بدهی سالهای گذشته در دولت سیزدهم
🔹دولت سیزدهم از ابتدای امسال تا ۲۰ تیر ماه، ۴۹ هزار و ۶۳۱ میلیارد تومان از بدهیهای ایجاد شده در سالهای قبل را تسویه کرده است.
🔹طبق قانون بودجه ۱۴۰۱ دولت امسال باید ۱۰۳ هزار میلیارد تومان اوراق بفروشد اما از ابتدای سال ۱۴۰۱ تاکنون دولت ۴۵ هزار میلیارد تومان اوراق فروخته است که ۱۵ هزار میلیارد تومان از این اوراق غیرنقدی و ۳۰ هزار میلیارد تومان آن نقدی بوده است.
🔹میزان فروش اوراق دولتی از ۱۰ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان در سال ۹۴ به ۲۰۲ هزار و ۴۶۵ میلیارد تومان در سال ۱۳۹۹ رسیده، اما در سال ۱۴۰۰ این میزان به ۱۸۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان کاهش یافته است.
🔹همچنین طبق برنامهریزی انجام شده، میزان فروش اوراق در سال ۱۴۰۱ کمتر از سال ۱۴۰۰ خواهد بود.
✳️آمریکا در التهابات سیاسی عراق بدنبال چیست؟
بعد از انصراف جریان صدر از پارلمان و امیدواری نسبت به خروج عراق از بنبست سیاسی، اکنون مذاکرات برای انتخاب رئیسجمهور و نخستوزیر آغاز شده است.
در خصوص رئیسجمهور، همچنان مذاکرات بین حزب دموکرات و اتحادیه میهنی در جریان است و دو حزب به گزینه مشترکی در این رابطه نرسیدهاند. تأکید اتحادیه میهنی همچنان بر برهم صالح و حزب دموکرات بر ریبر احمد است؛ اما آنچه از مذاکرات میتوان استنباط کرد، انعطاف حزب دموکرات در رابطه با گزینه ریاست جمهوری است و اختلافهای کنونی را میتوان نشئتگرفته از گرفتن امتیاز از اتحادیه میهنی دانست. درباره نخستوزیری نیز با انصراف جریان صدر به نظر میرسد شرایط برای تشکیل کتله اکبر توسط چارچوب هماهنگی فراهم شده و احزاب مختلف نیز به ائتلاف با این جریان اقدام کردهاند. در طول چند هفته گذشته نیز اقدامات مختلفی از سوی احزاب برای معرفی گزینه نخستوزیری صورت گرفته و گزینههای متعددی مطرح شده است.
با توجه به مطالب ذکر شده، در بحث اتفاقات اخیر در عرصه سیاسی عراق چند نکته را باید متذکر شد: 1- ایجاد دوقطبیهای سیاسی در عراق عمدتاً برنامهریزی آمریکا برای ایجاد درگیریهای درونحزبی بهویژه در میان جریان شیعه است. تقسیم جریانها به موافق یا مخالف یک شخص و اقدامات رسانهای برای تخریب برخی افراد، طرح آمریکاییها برای ایجاد درگیریهای خودساخته بهمنظور مدیریت فضای سیاسی عراق در راستای منافع آمریکایی است. 2- در برخی رسانههای وابسته به آمریکا، مداخلات ایران را عامل بنبست سیاسی عنوان میکنند. این در حالی است که بر همگان آشکار است که مداخلات آمریکا در عرصه سیاسی عراق با تشکیل برخی ائتلافها و حمایت از برخی افراد زمینههای بنبست فعلی در عراق است.
بااینوجود بر اساس مشاهدات میدانی، عراق بهصورت تدریجی در حال خروج از بنبست موجود است و بازیگران سیاسی برای نقشآفرینی بیشتر در تحولات آینده به دنبال استفاده از حداکثر توان خود هستند. در این میان برخی بازیگران همچون آمریکا، این شرایط و رسیدن به یک توافق پایدار بین احزاب را خلاف اهداف خود میدانند و مترصد ایجاد شرایطی هستند که وضعیت عراق را از نظر سیاسی همچنان متشنج نشان دهند. احزاب سیاسی عراقی باید متوجه این مسئله باشند و با پرهیز از اختلافافکنی و منفعتخواهیهای حزبی که خواست بدخواهان ملت عراق است، به فکر راهکارهایی برای ائتلاف و استقرار دولت جدید باشند.
✳️اهداف دشمنان از رها ماندن فضای مجازی در داخل چیست؟
اهداف دشمنان داخلی وخارجی از راه اندازی جنبش های اجتماعی با استفاده از پیام رسان ها، شبکه های اجتماعی و فضای مجازی رها شده در کشور چیست؟
پروژه بیثبات سازی:
شبکه سازی گسترده در فضای مجازی با اهدافی چون جمع آوری Bigdata، جریان سازی برای جنگ شناختی، جنگ روایت ها و جنگ اراده ها
بهره گیری از ابزار مکمل جنبش های اجتماعی
( پیام رسان هایی نظیر تلگرام و شبکه های اجتماعی نظیر اینستاگرام) برای انتقال سریع اخبار و پیام های جعلی، شایعات، دوقطبی سازی، فریب و جریان سازی رسانه ای
هدایت افکار عمومی:
ایجاد موج های رسانه ای ساختار شکن، منفی و سازمان یافته بمنظور ایجاد ناامنی و سردرگمی در مخاطب با این هدف که رهبران سیاسی و نظام به نظرات و خواسته های اجتماعی و اقتصادی مردم بی توجه هستند.
ایجاد جنبش اجتماعی
توسط فضای مجازی و تبدیل آن به جنبش عمل گرا، حقیقی، براندازانه، زنانه در کف جامعه مانند فتنه۸۸ که فیس بوک و توئیتر این نقش را بر عهده داشتند، در فتنه های 96 و 98 پیام رسان تلگرام و واتس اپ و شبکه اجتماعی اینستاگرام آتش بیار معرکه بودند
جنگ نرم، جنگ شناختی و جنگ روایت های اعتقادی-اجتماعی
با استفاده از استراتژی ایجاد نت ترول ها مانند جنبش های زنانه مانندچهارشنبه های سفید، دختران خیابان انقلاب و نه به حجاب اجباری، اجرای سند ۲۰۳۰، روایت سازی با هشتگ اعدام نکنید، دختر آبادانی، نوید افکاری که مقدمه ایجاد جنبش های اجتماعی براندازانه در کشور است که با محوریت فضای مجازی و سرویس های آن دنبال می شود
فروپاشی از درون:
با توجه به اظهارات صریح سران آمریکا و رژیم صهیونیستی مبنی بر حمایت از رسانه های مختلف نظیر شبکه های ماهواره ای، شبکه های اجتماعی، پیام رسان ها و... برای از بین بردن مشروعیت و مقبولیت داخلی نظام، ایجاد جنبش های اجتماعی چند ماه اخیر را باید در این راستا ارزیابی کرد.
توجه به اصل کاهش ضریب شکست:
با توجه به ترس و استیصال آمریکا و رژیم صهیونیستی از رويارويي مستقیم با ایران به دلیل غیر قابل پیش بینی بودن هزینه های این جنگ و پاسخ کوبنده و واقعی ایران اسلامی نظیر بمباران عین الاسد و هدف گرفتن پهپاد های آنان، آنها ترجیح داده اند از ضعف ها و کم کاری های موجود اقتصادی و طمع جریان نفوذ و جریان تحریف استفاده کرده و پیام رسان ها و شبكههاي اجتماعي غربی را در ایران تقویت کنند.
گفتنی است در این میان نباید از موضوع نفوذ جریانی در کشور غفلت نمود، چراکه این نوع نفوذ با شبکه سازی داخل ملت به دنبال تصمیم سازی برای مسئولان، نخبگان و افراد تاثیر گذار در سطح کشور است.
سیدعلیرضا آل داود
✳️چرا روسها به سراغ پهپادهای ایرانی آمدند؟
1️⃣ ضعف در شناسایی خطوط نبرد: از آنجا که روسها در ساخت ریزپرنده ها سرمایه گذاری کمی کرده و در زمینه کسب اطلاع از صحنه درگیری، به شیوه های سابق متکی بودند، هزینه های زیادی متوجه ارتش آنان شد.
2️⃣ از جمله ضعف های جدی روسها که در جنگ اوکراین نمایان شد، ضربه خوردن از آتشبارهای راکتی و توپخانه طرف مقابل بود در حالی که هواگردهای سرنشین دار آنان به دلایل متعدد نتوانستند آتش دشمن را خاموش کنند.
3️⃣ اوکراین در جنگ از پهپادهای بیرقدار ترکیه استفاده گسترده ای کرد و توانست ادوات روسی و زره پوش های آنان را به طور گسترده از آسمان هدف قرار دهد. در حالی که ارتش روسیه از هواپیما و هلیکوپتر برای این امر بهره میبرد و به همین علت تلفات زیادی متحمل شده است.
4️⃣ خرید پهپاد از ایران مزیت های زیادی برای روسها دارد زیرا که اولا ارزان قیمت اند و هزاران فروند از آنان ساخته شده و در حال ساخت است و مشکلی در جایگزین کردن آنها وجود ندارد. ثانیا بسیار دقیق هستند و امتحان خود را در نبردهای سوریه و عراق پس داده اند. ثالثا در جنگ الکترونیک و مقابله با رادارهای غربی امتحان خود را پس داده اند. رابعا هیچ کشوری در اردوگاه ضد ناتو به اندازه ایران روی پهپاد سرمایه گذاری نکرده و در نتیجه روسیه به دلایل بالا به سمت ایران آمد.
5️⃣ جالب اینجاست که تاکنون حتی یک مورد سرنگونی پهپادهای ایرانی در #اوکراین گزارش نشده است.
✍ علیرضا تقوی نیا
✳️#یک_خبر_یک_تحلیل
🔻 خبر: برخی از غربگرایان داخلی با فرار از «واقعیت»، الگوگیری از «پوپولیسم» و دفاع از «توافق به هر قیمت»، ایران را متهم به مقاومت در مذاکرات میکنند و این موضوع را بهانهای برای حمله به دولت قرار دادهاند.
گزاره خبری:
1⃣ صادق زیباکلام، چهره دانشگاهی جریان سیاسی اصلاحطلب نیز که تنها راهکار حل مشکلات کشور را در برجام میبیند؛ گفته است: «عدم موفقیت دولت آقای رئیسی در اقتصاد، مذاکرات برجام و سیاست خارجی، حالا دارد در عرصههای سیاسی و اجتماعی هم ظاهر میشود».
❌گزارههای تحلیلی:
1⃣ مهمترین نقد بر جریان سیاسی غربگرا در کشور، سطحینگری در مذاکرات ایران و آمریکا است. آنها لبخند و عکس گرفتن با مقامات آمریکایی را سند اجرایی برجام میپنداشتند و در ادامه نیز بایدن را متفاوت از ترامپ تحلیل کرده و میکنند.
2⃣ نقد بعدی، بیتوجهی این جریان سیاسی به مذاکرات و نظر سیاستمداران داخل آمریکا در خصوص برجام است. اختلاف آنها در موضوع ایران، این نیست که آمریکا به برجام برگردد یا برنگردد، آنها معتقدند آمریکا باید حداکثر تلاش را برای سرنگونی جمهوری اسلامی انجام داد
3⃣ راهبرد آمریکا گرفتن اهرمهای هستهای، منطقهای، موشکی و پهپادی از جمهوری اسلامی است. آنها میخواهند ابتدا ایران را ضعیف کنند و سپس وارد جنگ با ایران شوند. عدم ورود آمریکا به جنگ با ایران به علت وجود این اهرمهای قدرت در دست ایران که هزینه آمریکا در اقدام نظامی را بالا میبرد،
4⃣ امروز تروریستهای فرودگاه بغداد پشت میز مذاکره حضور یافتهاند؛ آمریکا اگر در مذاکرات صادق است، شروط ایران و مسئله «اخذ تضمین» نباید برای دولتمردان این کشور نگرانی ایجاد کند؛ اما اگر هدف، بازی سیاسی و تکرار سناریوی ترامپ در موضوع هستهای باشد، این شروط هرگز قابلپذیرش نیست.
✍ فرهاد کوچکزاده
✳️کاخ سفید: همچنان خواهان دستیابی به توافق با ایران هستیم
سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید:
🔹میخواهم اضافه کنم که ما همچنان خواهان دستیابی یک توافق هستهای هستیم که بتواند بلندپروازی هستهای و دستکم تسلیحاتی ایران را از دستورکار حذف کند.
🔹یک توافق بر روی میز وجود دارد و این بر عهده ایران است که با آن موافقت کند.
✳️#ارزش_معاملات
ارزش معاملات روزانه بازار عادی سهام
ارزش معاملات خرد در روز جاری با افت 17 درصدی نسبت به روز قبل، به 2.7 میلیارد تومان رسید که این رقم کمترین میزان طی سال 1401 است (این رقم با احتساب معاملات خرد سهام و حق تقدم و صندوق های قابل معامله سهامی می باشد).
⭕️ بخشی از آنچه از هک شهرداری تهران تا هک شهرداری تل آویو گذشت
✔️ شهرداری تهران چگونه بی سر و صدا حمله بزرگ سایبری به پایتخت را مدیریت کرد؟!
✍️ روز گذشته منابع صهیونیستی، از هک شهرداری تل آویو خبر دادند. خبری که بنا عادت تحلیل اخبار تنش سایبری بین ایران و اسرائیل در ماههای اخیر، به سرعت ایران و جبهه مقاومت را به عنوان عامل این اقدام در افکار عمومی تداعی کرد. این در حالیست که چند هفته قبل برخی از سامانههای شهرداری تهران مورد حمله سایبری قرار گرفت و به گفته مقامات مسئول، صهیوینست ها پشتپرده این خرابکاری بودند.
🔸قاعدتا با توجه به تحول انقلابی که در مدیریت شهری پایتخت صورت گرفته و تلاشی که برای چند برابری شدن سطح خدمات و پیشرفت در دوره جدید در حال انجام هست، دست به کار شدن صهیوینیستها برای اخلال در مدیریت شهری جدید تهران چیزی دور از ذهن نبود و نیست. ضمن اینکه پاسخ به هک شهرداری تهران با هک شهرداری تل آویو نشان داد اخلال برای مدیریت شهری پایتخت از خطوط قرمز بوده و حتما با واکنش رو به رو خواهد شد و ایران و یا حامیانش در منطقه توقف در روند جدید مدیریتی شهر تهران را تحمل نخواهند کرد.
👈 اما شهرداری تهران چگونه بی سر و صدا حمله بزرگ سایبری به پایتخت را مدیریت کرد؟! بر اساس اخبار منتشر شده از زبان مسئولین مرتبط درباره جزئیات حمله سایبری به شهرداری تهران میتوان به نکات قابل توجه ذیل اشاره کرد:
1️⃣ تیم فنی شهرداری تهران در کمتر از پنج ساعت ویروس مهاجم را شناسایی و پاکسازی را آغاز کرد.
2️⃣ برخی از دوربینهای ترافیک شهری و اخلالهای ایجاد شده در مترو که در اثر حمله سایبری دچار مشکل شده بود، با شناسایی ویروس و پاک سازی سیستمها به سرعت به خدمت عادی بازگردانده شد. دویست الی سیصد دوربین که احتمال ویروسی شدن آنها بود در یک اقدام جهادی در فاصله چند ساعت مانده به مراسم بزرگ ارتحال حضرت امام خمینی (ره) که با حضور عالیترین مقامات جمهوری اسلامی قرار بود برگزار شود، به سرعت تحت کنترل و مدیریت مطمئن بازگشت.
3️⃣ تدابیر فنی برای بازگشت تدریجی سامانههای هک شده در حالی اتفاق افتاد که روند خدماترسانی به روشهای خلاقانه مدیریتی به صورت دیگری به مردم ادامه یافت و تلاش شد تا حد امکان هیچ خدماترسانی متوقف نشد. با این اقدام جهادی عملا پروژه دشمن در اخلال گسترده و مدتدار در ارائه خدمات شهری به مردم پایتخت به منظور ایجاد نارضایتی شکست خورد. بزرگی این تدبیر آنجا بیشتر خود را نشان میدهد که بدانیم به علت تدابیر فنی پس از حمله سایبری، شهرداری مجبور شد حدود 170 سرویس خود را محدود کرده و با روشهای دیگر خدمات به مردم ارائه دهد.
4️⃣ بر اساس اخبار منتشر شده رسمی، یکی از بزرگترین موفقیتها و تدابیر سایبری صورت گرفته شده، حفظ و جلوگیری از سرقت اطلاعات شهروندان بود که با موفقیت بالای توسط مدیران شهرداری صورت گرفت.
5️⃣ علاوه برآنچه گفته شد، خبر برنامهریزی دوره جدید مدیریت شهری تهران برای ارتقا کم سابقه و بزرگ فناوری در پایتخت که بارها از طرف دکتر زاکانی شهردار تهران، به صورت علنی مورد تاکید قرار گرفته، خبری راهبردی و امیدوارکننده در دل این التهابات محسوب میشود. اجرای این برنامه راهبردی سبب شناخته شدن تهران به یک شهر با هویت فناوری در منطقه و حتی فرامنطقهای خواهد شد و دوران جدیدی از ارتقا سایبری و فناوری پایتخت جمهوری اسلامی را نوید میدهد.
*مهدی جهان تیغی
✳️قطار باری روسیه برای اولین بار وارد ایران میشود
وزیر راه و شهرسازی:
🔹قطار باری روسیه به مقصد هند برای اولین بار به صورت مستقیم از روسیه وارد خاک ایران میشود و در بندر شهید رجایی توقف میکند.
🔹با توجه به امضای قراردادهای خوبی که با کشورهایی مثل روسیه، قزاقستان و ترکمنستان منعقد شده، این مسیر برای رسیدن کالاهای روسیه به کشورهایی مثل هند، ادامه خواهد داشت.